Rust için aslında "compiler script" dili denilebilir. System dilleri açısından, geçmişe nazaran artan kaynakların, algortihma ya yoğunlaşma konforu, runtime script dilleri (derlenmiş, bundle edilmiş, yorumlanmiş, cache edilmiş vs vs) açısından ise, binlerce kişiş, binlerce gün, binlerce kez (ya da milyonlarca concurrency : ) bekletmektense, işi bu olan kişi biraz fazla bekletmek dinebilir.
@softechnic Жыл бұрын
Kaydı paylaştığınız için çok teşekkürler
@TechBuddyTR Жыл бұрын
Ben teşekkür ederim
@onuroran24 Жыл бұрын
Beni ikna et içeriği çok keyifliymiş umarım yakın zamanda devamı gelir.
@TechBuddyTR Жыл бұрын
Başka hangi konularda ikna edilmemi istersiniz :-P
@ercaneser2604 Жыл бұрын
çok iyi sohbet ağzınıza sağlık
@Erkan-bv5nt Жыл бұрын
Embedded tarafindan geldiğimden Rust'a daha yakınım (Benimkisi duygusal bağ). Bu arada Burak abi yi görmek ayrıca sevindirdi beni. Yazdığı blog yazılarından çok faydalandım ve hala faydalanmaktayım.
@TechBuddyTR Жыл бұрын
Faydalanmadım diyen yalan söylüyordur :-P
@syz66p94 ай бұрын
2:03:35 go'nun standart kütüphanelerini kullanarak derleme hızını övüyor fakat aynı şekilde rustta da standart kütüphaneler kullanırsa o da hemen hemen benzer sürede derleyecektir. Go dilini severim fakat bu sevdirtecek arkadaş sevdirtmek için yeterli değil.
@burakusluer89533 ай бұрын
sadece hız a dayalı bakacak olursak rust alır. Kullanım alanı elverişlilik açısında go
@abdullah199576 ай бұрын
rusta bulaşmamam konusunda beni ikna etti :P
@EmrahUrhan Жыл бұрын
Dünkü IntelliJgiller için presenstation önerim için şöyle bir ek yapayım ki kullanırken sıkıntı yaşatmasın. Presentation mod açtıktan sonra View'dan project'in görünümünü de açıyorum, CTRL + TAB kullanarak da dosyalar arası geçişi kolaylaştırıyorum. İhtiyacı olanlara...
@emreerkan94 Жыл бұрын
Rust ile game engine konusuna yer verilmiş ama neden gerek var hala anlayamadım. Mesela unityde kodlarımızı c# ile yazıyoruz, ama sadece yazıyoruz. Bu kodlar önce il koduna derleniyor daha sonra il2cpp sürecinde il kodlarından c++ koduna dönüşüyor. Daha sonra bu c++ kodları derlenip binary oluşuyor. Aslında alt tarafta c++ çalışıyor. Neden rusta ihtiyaç var anlayamadım. Zaten oyun geliştirme süreci oldukça kompleks daha da işin içinden çıkılmaz hale gelir. OOP yaklaşımı yerine DOP kullanılıyor, evet kodlası daha karmaşık ve gerçek hayata OOP kadar uygun değil ancak, makineler için daha anlaşılır bir yaklaşım. OOP insanlar için DOP makineler için.
@cayman_islands5 ай бұрын
aynen.oyun konusunda bevy motoru var rustta.ama inan çekşilir dert değil.oopdan şaşmıcan.gerekirse c++ da boğulurum rustta dönmem bidaha..
@syz66p94 ай бұрын
Gerek olduğu durum hem performansı iyi yapmak hemde memory safe olması. Oyun için bu ikisi aslında önemli konular ve rust zaten hızlı bir dil ve yazdığın kodu da memory safe şekilde yazmaya zorluyor.
@beyazbiyaz Жыл бұрын
Burak ve Bora hocam renk katmışlar, sağolsunlar, gerisi bahane :)
@TechBuddyTR Жыл бұрын
Ben katmamış mıyım :-P
@beyazbiyaz Жыл бұрын
@@TechBuddyTR Biz şimdi ev sahibi ve sakinleriyiz ya, onlar konuk :) Onlara karşı iyi ev sahipliği yapabildiysek ne mutlu bize. Biz kendilerinden çok memnun kaldık.
@burakusluer89533 ай бұрын
Show must go on
@sabcan690410 ай бұрын
👏🏻👏🏻
@devNurse352 ай бұрын
Dilin mantığını ezber olmayacak şekilde anlatacak kişi varsa o dil zor değildir
@syz66p94 ай бұрын
2:07:02 1 milyon thread diyor da hangi işletim sisteminin hangi donanımın 1 milyon thread desteği var? Bu go'u anlatan arkadaş ironi mi yapıyor anlamıyorum. 1 milyon thread oluşturması dilden çok işletim sistemi ve donanım ile alakalıdır.
@xxtxxtxxxxttx2010 Жыл бұрын
Videoyu izledikten sonra Elixir yazmaya karar verdim
@syz66p94 ай бұрын
Go'u tanıtan arkadaş go dilini bile tam anlamıyla anlatamıyor, eksileri var ve kendisinin rust bildiğini düşünmüyorum.
@devmrtcbk4 ай бұрын
aslında c# bahsedildiği kara kötü değil. özellikle thred saısı arttıkca daha da iyleşiyor : kzbin.info/www/bejne/jZuugoR3e9yliJY&ab_channel=ThePrimeTime
@ilitam Жыл бұрын
Videoyu hazırlayan ve katılımcılara saygılarımı sunarım. Yeni bir programlama diline ihtiyaç olmadığını düşünüyorum. Üretilebilecek diller yeteri kadar üretildi. Artık bu saatten sonra rust must falan fuzuli işler. Dön dolaş aynı şey.
@syz66p94 ай бұрын
Bu dediğinizin yanlış olduğunu kanıtlayan bir örnek var, Linux kernelinin rust ile yazılması veya yazılmaya planlanması.
@ilitam4 ай бұрын
@@syz66p9 Bunu dünya alem biliyor zaten. Linux kernel 6.1 ve 6.2'de Rust kullanılıyor. Ben programlama dillerinin fazlalığından bahsediyorum. Her programlama paradigmasına hitap eden yeteri kadar dil var zaten. Ki Linux kerneli baştan Rust ile yazmak.?!? OS kernel başta olmak üzere tüm infrastructure yazılımlarının (örn. storage server software'den tutun da PostgreSQL gibi rdbmslere kadar) çoğunun C/C++ ile yazıldığı bir dünyada oturup bunları baştan Rust ile yazmaya kalkmak dünyanın en kötü ve en maliyetli mühendislik projelerinden biri olsa gerek.
@ilitam4 ай бұрын
Bunu dünya alem biliyor zaten. Linux Kernel 6.1 ve 6.2'de Rust kullanılmaya başlanıldı. Benim demek istediğim her programlama paradigmasına hitap eden yeteri kadar dil var zaten. Ki Linux kerneli Rust ile yazmak. Bir OS kernelini, bir Exadata Storage server software, bir Nessus vulnerability scanner, bir PostgreSQL gibi C/C++ ile geliştirilmiş infrastructure yazılımlarını oturup Rust ile baştan yazmak mühendislik eforu olarak gereksiz ve maliyetli bir iş.