Grappig, in jullie thumbnail zie je al dat een prettig witpunt geen doel meer is voor nieuwe TV's. Het lijkt wel een zonnebankstudio. Eerste ding om te doen met een nieuwe TV, witpunt op 5000K zetten. Wel jammer als het een LED of LG OLED is, die zien er dan niet meer tof uit, door de overdaad aan blauw in de backlight/OLED subpixels.
@RRK19655 жыл бұрын
Daarom maak ik gebruik van een externe mediaspeler, de Apple TV 4K. Deze wordt regelmatig geüpdatet.
@Leroy19954 жыл бұрын
Thanks!
@armina-dottirpieneman5 жыл бұрын
Bij OLED is wel zó dat je restbeelden moet verwijderen als hij daarom vraagt en als dat vaak gebeurd dan kan dat gaan inbranden waardoor je een continue groene waas op je beeldscherm blijft houden , maar dat vertellen ze er niet bij Ps dit heb ik uit betrouwbare bron vernomen .
@omnioot5 жыл бұрын
Hoe kun je rekening houden met apps die niet bijgewerkt worden als niet 1 fabrikant dit wil garanderen? Dit is gewoon een keuze van de fabrikanten.
@wageningen086 жыл бұрын
mijn huidige is nog prima, maar als ik een nieuwe koop wordt dat eind januari bij Mediamarkt (btw korting), en dan een model met ingebouwde soundbar
@hshoetboek6 жыл бұрын
De presentator heeft het over QLED-TV's , vervolgens praat hij over LCD-TV met Quantumdots. Maar Quantumdots zijn er ook bij LED-TV's ! Ze hetn niet voor niets Q LED TV.
@julianbonskilzz6 жыл бұрын
hshoetboek hmmm soms vraag ik me ook af of ze zich wel goed verdiepen voordat dit presenteren.
@2kBofFun8 ай бұрын
Er zijn in principe alleen maar blauwe LED's met hoge lichtsterkte, de rode en groene die dat kunnen zijn veel te duur. Dus moet je de andere kleuren maken met een coating. Traditioneel is dat een gele fosforlaag. Dat zit in de meeste LCD-LED backlit TV's. Nadeel is dat de gele coating slecht aansluit bij de rode en groene filter van de subpixels in de LCD matrix, waardoor de kleurweergave zwaar beperkt is. Samsung gebruikt een quantumdotlaag om het blauw in groen en rood om te zetten, en dan heb je een veel beter RGB spectrum. OLED lijdt onder hetzelfde probleem. De subpixles in OLED zijn wederom vaak blauw met filter, of wel echt RGB maar dan met een extra witte subpixel (die weer blauw met filter is), en hierdoor is de maximale helderheid laag. OLED kan volscherm wit maar tonen met zo'n 150 cd/m2 en bij een LCD haal je makkelijk 500-600. Totdat Samsung ook QD ging gebruiken in OLED. Maar Quantum dots blijft een pleister op de wond: liefst heb je gewoon de echte R,G,B, subpixels met hoge lichtopbrengst. Iets wat voor telefoons wel al sinds 2010 normaal is!