Doğan bey bana tamamen bu videodaki çoğu mobing yapan patronlar gibi bir his verdi. 20 li yaşlarda neden erkenden eve gitmek istersiniz ki demesi garip. Evet 20li yaşlarda da olsan çalışma ortamın çok refah ve yüksek düzey çalışma ortamı da olsa ki bu şu zamanda çok zor bir koşul, eve gidip erkeden dinlenmek istiyor insan. Bunu tamamen 20 li yaşlarda olup özel sektörde çalışan bir birey olarak kendim söylüyorum.
@sedefgocmen12963 ай бұрын
20 yaşından 27 yaşına kadar başkasının işini yaptım ofiste 8-5 kafayı yemiş gibi çalıştım yetmedi eve pc götürmeye başladım yaptıkça daha çok istediler yıldım. Kendi ofisimi açtım büyüdü işim 1 senede. Yanıma çalışan arkadaşlara ihtiyacım oldu 2-3 derken 25 kişiye yükseldii çalışanlarım. Saat 9 iş başı saat 5 çıkış. Öğleden sonra 5 den önce işi biten çıkar. Şimdiye kadar hiç istifa eden işten çıkmak isteyen olmadı. İyi ki o kadar mobinge dayanmışım şimdi orda yaşadığım mobing sayesinde kendi işim var.
@LanetKelOffical3 ай бұрын
Ne işi yapıyorsun
@birkadn31113 ай бұрын
Çok güzel 😢ne işi kurdunuz
@yldzlardakayarr19823 ай бұрын
Sizi tebrik ederim! Başarılarınız daim olsun🌸
@semihkoseoglu17993 ай бұрын
Mesaiye kalmadığım için artık gün içinde izin verilmeyecek ve senelik izin verilmeyecek 1 saat dahi izin verilmeyecek sabahları 1 2 dakka geç kalsam bile tutanak tutulacak ve bu fabrikada 5 buçuk senedir çalışıyorum bir türlü zam yapamadılar içeride bı okadarda tazminatım var çıksam emeklerine yazık sadece emekli olana kadarda oradayım bakalım kim daha sabırlı olucak burası dingonun ahırı değil dedi mesaiye kalmadığım için mesaiye kalmak zorundasın 42 saat seni çalıştırırım 1 ay boyunca diyordu bana
@semihkoseoglu17993 ай бұрын
Neyseki 39 sene 11 ay 26 gün 14 saat sonra emekli olucam yaş 26
@ceydailek10073 ай бұрын
Doğan Bey'den aşırı Can karako vibe aldım,konuşma, tonlama, mimikler jfjfjfjdjdjdjfjfj
@locapestang78523 ай бұрын
OHA BENDE AYNI DÜŞÜNCEDEYDİM...
@2eynepcolak3 ай бұрын
Bunu yazmaya gelmiştim. Karşımda o konuşuyo gibi hissettim video boyunca
@negcode97923 ай бұрын
bu yorumu arıyordum adamın adına bakmadım can karako deyince kesinlikle diyorum sen düşün
@kaantoksoz96823 ай бұрын
Ayynısııı
@Meryem...6243 ай бұрын
Saliselik göz teması,bazı harfleri yutma, yani abi demesi
@kingsofbeer48832 ай бұрын
Doğan bey, bu videodaki mobbing skeçlerinin gerçek hayattaki karşılığı bence. Sen çalış kardeş, bizim bir kendi hayatımız var. Sana da öneririm, hayatta çalışmak dışında şeyler de var ve ben seni zengin etmek için kendi yaşamımdan fedakarlık etmek zorunda değilim. Mesai saatinde işimi iyi yaparım, bu kadar
@sahsnamunhasr63932 ай бұрын
Dünya bunların etrafında dönüyor. Bütün insanlar bu tiplerin şirketini büyütmek ve bunları zengin etmek için kendi hayatından feragat etmeli.
@eylul-ny5dg3 ай бұрын
20li 30lu yaşlarda aile yok bir şey yok eve gidip ne yapacaksın nasıl bir bakış açısı. Biz yaşamımızı devam ettirebilmek için çalışıyoruz. Çalışmak için yaşamıyoruz bu hayatı. Bazı şeyler yaşanmadan anlaşılmıyor mslesef. Bizler emeğimizin karşılığını alıp o kazandığımız parayla hayatımızı dolu dolu yaşamak isteyen, bir şeyler yapmak isteyen, gerektiğinde gezmek görmek isteyen.vb insanlarız. Hayat sadece ev iş değil. Hayatın amacıda bu değil. Biraz böyle bakmak lazım. Kimisinşn kariyer hayat hedefi olabilir. Kendi işini büyütmek, güzel bir kariyer kurmak. Kariyer önemli tabiki ama her şey değil. Biraz farkına varmak lazım sanırım.
@lcraviation3 ай бұрын
Arkadaşlar, daha önce Start-up'larda çalışmış biri olarak söylemeliyim ki Doğan beyin ''eve gitsen ne yapacaksın'' derken anlatmaya çalıştığı şey şu : Kurumsal hayat ile Start-up ekipleri arasında bazı farklılıklar var. Start-up ekipleri çoğunlukla 6'da bitsin de kurtulayım kafasında olmayan insanlardan oluşur. Ekip genellikle start-up'ı büyütmeye odaklıdır ve başardığını gördükçe daha çok emek verir. Kurumsaldaki adam işini bitirdikten sonra evine gidip dizi izlemeyi tercih ederken, Start-up ekibindekiler (Çok çok ağır bir düzeni yoksa) çalışmaya ve kafa yormaya can atar. Yani ekip zaten bir şeyden zevk alırken ve bırakmak istemezken sırf ''kurumsal kurallar'' var diye 6'da çıkıp ne yapacaksın diyor.
@efeyaman68653 ай бұрын
@@lcraviation söylediginiz olay startup ın büyüme oranında calısanın cebine her dakika yansıcaksan haklısınız. Onun dısında kimse babasının hayrına calısmaz özellikle böyle hergün herseye hayvan gibi zam gelen ve herseyin kalitesiz oldugu ülkelerde....
@barskablan29992 ай бұрын
Size katılıyorum ama aslında oradaki adam ben doğru gözlemlediysem çalışmaktan keyif duyan eğlenen bir adam yani çalışma esnasında yaşanan o süreçten keyif duyan bir adam bu sürece eşlik eden başarı ve gelir artışıyla birlikte gördüğüm kadarıyla işini sevmiş ve çalışmaktan keyif duyan bir hale gelmiş çok kendine has bir yorum yapmış yani
@efeyaman68652 ай бұрын
Dediğiniz sadece dediğim dogru ise gecerli oda startapın buyumesinden calısanlarda fayda saglıyorsa aksi taktirde dünyada kendine en uygun işi yapıyor ol, acayip sev işini yinede bedavaya mesaiye kalmazsın kalmamalısın emeginin karsılıgı olmalı. Patronların eve gidip napcaksınız calısın işte lafı öbür türlü hiçte masumane olmuyor :D
@amrah98352 ай бұрын
Efeyaman, tecrübeli biri olarak izah etmek isterim. Genellikle startup ekipleri kurulurken yapılan anlaşmada size sabit bir maaş değil, yüzde olarak gelir payı elde edeceğinize dair madde geçilir. Misal, %15 gelir payınız varsa, startup'ın gelişimi ve kârının artması otomatik olarak gelirinizin artması anlamına geliyor. Böylece iş çabuk çıksın, startup gelişsin diyenlerden ve emek verenlerden biri de siz oluyorsunuz.
@Sude-bt6fy3 ай бұрын
Doğan Bey'in yorumları çok ilginç ya olumsuz anlamda, eve gitsen ne yapacaksın diye robot gibi hissettiren insanlar yerine çalışanına değer veren insanlarla çalışmayı çok isterim. Şirketin büyümesi gelişmesi için fedakarlıklar kısmı da anlattığı şekilde işin ne başka, mesai çok normal şirket gelişiyor düşüncesiyle olmamalı. Şirketin kalkınması kısmını önemserim mesela gireceğim şirket için ama beni robot gibi görmesini istemem. İnsanın işini sahiplenmesi başka bir şey yani. Çok ters bir tutum. Çalışkan olmak bu değil.
@cagdase.97363 ай бұрын
Size çok hak veriyorum. Kendisi zaman içinde işkolik olmuş muhtemelen. Kendi hayatlarında asosyal olan ve "eve gidince ne yapacaksın" düşüncesi yüzünden bu düzenin değişmediğini düşünüyorum. Sen asosyal olup bir şey yapmıyor olabilirsin. Ben kendimi geliştiriyor veya sadece arkadaşlarımla sosyalleşiyor olabilirim. sadece çalışmaya gelmedik bu dünyaya sonuçta. Ayrıca şirketin gelişip büyümesi beni niye bu kadar mutlu etsin. şirketin ortağı değilim sonuçta. ha şirket geliştikçe bana pay veriyor olsun o zaman mutlu olup hayatımdan fedakarlık ederim de nerde o patronlar.
@buketlnc24633 ай бұрын
Bence doğan beyin işi startup olduğu için ve mesai saatleri düzenli değil de esnek olduğu için böyle düşünüyor olabilir mesela normal fabrika gibi 8 saat değilde 1saat toplanıyorlar ve 1saat daha kalmak onun gözüne batmıyor da olabilir ama banada yorumları itici geldi zaten Burak da linç yemesin diye belirtti onun işinin farklı olduğunu ama yorumlarını genele baz alarak yapmalıydı yinede
@lcraviation3 ай бұрын
Arkadaşlar, daha önce Start-up'larda çalışmış biri olarak söylemeliyim ki Doğan beyin ''eve gitsen ne yapacaksın'' derken anlatmaya çalıştığı şey şu : Kurumsal hayat ile Start-up ekipleri arasında bazı farklılıklar var. Start-up ekipleri çoğunlukla 6'da bitsin de kurtulayım kafasında olmayan insanlardan oluşur. Ekip genellikle start-up'ı büyütmeye odaklıdır ve başardığını gördükçe daha çok emek verir. Kurumsaldaki adam işini bitirdikten sonra evine gidip dizi izlemeyi tercih ederken, Start-up ekibindekiler (Çok çok ağır bir düzeni yoksa) çalışmaya ve kafa yormaya can atar. Yani ekip zaten bir şeyden zevk alırken ve bırakmak istemezken sırf ''kurumsal kurallar'' var diye 6'da çıkıp ne yapacaksın diyor.
@Sude-bt6fy3 ай бұрын
@@lcraviation Anlatımınız güzel fakat kendisi de 9'dan 6'ya çalışmak istiyorsan git bankada çalış örneğini verdi ve bu sizinkine göre bence çok farklı bir üslup. Yazılım sektörü için diyeyim mesela sektör bundan mı ibaret, çok dar bakış açılı bir yorumdu bence. Üreten şirketini geliştirmeye odaklı 9'dan 6'ya çalışan şirketler yok mu, ayrıca her şirket genelde gelişim odaklıdır. Hangi şirket biz yerimizde saymak isteriz diyor ki, start up olduğu için iş yükü çok fazla ki insanlar buna göre başvuruyor bu tarz şirketlere, özellikle zamanı varsa ama bu şekilde ayrıştırıcı konuşması ve hayattaki tek amacın şirket olmalı tavrı doğru değil. Burada genel bir durum yorumlanıyor. Bu tarz bir üslup yerine sizinki gibi bizim yaşadıklarımız bunlar beklentimiz bu ben biraz buna göre yorum yapacağım ama normali budur denilebilir. İlla demesi gerekmiyor da konuşmasındaki hava videonun konusu gibi biraz ironik. Bunun dışında bence çok başarılı bir insan, donanımlı, çalışmayı seviyor, kendini geliştirmeye odaklandığı için başarılı olan kişilerden Doğan Bey fakat tavrı yanlıştı bence.
@semihkoseoglu17993 ай бұрын
Sen oranın ailenin bir parçası değilmisin ?
@gaye.hamamci3 ай бұрын
Doğan Bey sizlere hobiler önermek isterim resim yapmak, yüzmek, kayak yapmak, yapboz yapmak gibi. İş yerindeki kişilerin sizin gerçek arkadaşınız olmadığını ve sosyal hayatınız arkadaş edinmenizi öneririm. Bir süre blutv izlemicem, dışarı çıkın ve gerçek dünyayı görün.
@ecekoroglu47743 ай бұрын
İlk defa tepkikolikin bir videosunu tam bitiremicem. En azından şunu diyebilirim mobbing de bir şiddet türüdür. Ve şiddetin uygulayıcıları değil mobbinge maruz kalanlar bu konuda ancak gerçekçi bir yorum yapabilir. Yok işini sevmesi için elimizden geleni yapıcaz, takım olucaz cart curt. Emeğinin tam karşılığını veriyor musun kardeşim? Esas mesele bu. Geçsinler sevgi ayaklarını. Önce emeğe ve emeği verene saygı.
@ecekoroglu47743 ай бұрын
ha ayrıca ah gençler biz de zamanında çok çalıştık diyenler ayrı komik. (Bu ithamda bulunanları hedef alıyorum sadece) Özür dileriz sizin yaptığınız gibi biz de köle gibi çalışarak ve sessiz kalarak hayatımıza devam etmeliyiz değil mi? Sen acı çektin diye ben de mi çekicem kardeşim? Günde 12 saat çalışıyor bu ülkenin yarısı? Reva mı lan bu?
@eylulsairi48283 ай бұрын
Beyaz yakalı değilim ama yazdıklarına yüzde yüz katılıyorum, mobbinge maruz kalan biri olarak hele şu hanım ablanın baştan yol yapmasına sinir oldum yok yapmamıştır da karşı taraf öyle anlamıştır hikaye yani, esas burda çalışanlar olmalı beyaz yakalı olsun mavi yakalı olsun hepsi hadi buyursunlar bunu yapsınlar.
@yavuzbakman21313 ай бұрын
Elinize sağlık çok doğru bi yorum hocam
@muhammedcanaltunok73683 ай бұрын
birde yalandan aileyiz gibi imaj çizmeye çalışırlar 😅 daha çok iş yaptırmak için ne ailesi herkes maaşlı eleman
@rrabiaaslan2 ай бұрын
👏👏👏
@eminebekiroglu14473 ай бұрын
ben bı alışverişe gitmiş mont almaya oradaki çalışan bı hata yapmisti oranın patronu çalışana müşteriler önünde nasl bağırıyordu bide müşteri önünde . adamın yüzü kızardı nasıl gururu kırıldı . çok ayıp . böyle insanlarin yanında ne çalışılır ne alışveriş yapilir
@gumshoedemon3 ай бұрын
Bana da denk gelmişti , ekonomik açıdan patron için vip müşteri idim. Ben çok kızdım . Yan dükkandan alış veriş yaptım yüklü şekilde ve rica ettim biri var ise alır mısınız kabul etti . Mahşerde büyük ekranda benim hayatım verilirken keyiflenecegim 3-5 iyilikten biridir❤
@gorkemerkaya99753 ай бұрын
@@gumshoedemonhocam sorması ayıp mahşerdeki ekran kaç inç
@cadisam3 ай бұрын
Bir hamburgercide şahit olmuştum şube müdürü küfür kıyamet azarlıyordu kasiyeri. Aldık çıktık dakka saat olayı detaylıca mail attım. İşine son verilmişti :)
@yilmazozdemirs3 ай бұрын
helaaaal@@cadisam
@drydnzd3 ай бұрын
Böyle bir durumda kesinlikle mail atın. Mail attığınızda o kişiden savunma alınıyor kamera kayıtlarına bakılıyor. Siz o an çalışana yardım edemeseniz de bu şekilde yardımcı olabilirsiniz. Tam konum, gün ve saat belirterek maille bildirin durumu.
@eneserduran46733 ай бұрын
Sen startup yapacaksın da zengin olacaksın diye ben niye hayatımı senin şirketine adıyorum? Zengin olmak için medeni olmak, insan olmak gerekmiyor işte.
@mehmetaydn32873 ай бұрын
Startup işi zaten herkes ile olmuyor. Bunu bilerek işe giriyorlar. Sen bilmiyor olabilirsin ama bu böyle ilerliyor.
@zeisah80873 ай бұрын
Startup ve zengin olmak yan yana çok zor gelen kelimeler daha kurumsal yerlerde zenginlikten bahsedilebilir. Startup patronu kendi zaten fakir olur (mesela ben şirkete borcum var param da yok) o yüzden herkesten de çok çalışırsın. Startupın ilk asamalariysa sen başkasını zengin etmiyorsun aslında zengin olunacaksa beraber oluyorsun çünkü ilk aşamalarda ciddi desteği olup sahiplenen kişiye ortaklık teklif edilmesi çok olasıdır. Değilse bile hızlıca yukselinir
@goktux2 ай бұрын
Çok haklı yorum. Startup var diye olağan dışı hedef koyup insanların hayatını çalma hakkın yok. Videodaki patrona(lider değil) duyrulur
@berkoral8012 ай бұрын
Startuplarda çok hızlı yükselme veya stok opsiyonları seçenekleri var. Yani kurumsal bir yerde 20 yıl sonra COO, CFO vesaire olabilecekken startup ta 3-4 yıl içerisinde olabiliyorsun. Ayrıca stok opsiyonları sayesinde şirket satılınca patronla beraber sen de zengin oluyorsun.
@Solderio2 ай бұрын
Hayatını onun şirketine adamak zorunda değilsin zaten kimse silah zoruyla çalıştırılmıyor beğenmediysen daha iyisine gidersin
@senaoguz95533 ай бұрын
Mustafa Namoğlu gerçekten gördüğüm en düzgün karakterli insanlardan biri, Linkedinden yazdığınızda cevap verip ilgilenen, yeri geldiğinde de yönlendiren biri. Keşke çalışanları için aynı şeyi söylebilsem. Maalesef ne cevap veriyorlar, ne cv’nize bakıyorlar ne geri dönüş yapıyorlar. Zorla sizin birkaç kanaldan cevap bulmanız gerekiyor. Neden bilmiyorum ama garip bi egoya sahipler. Eğer denk gelirse bu yoruma burdan da kendisine teşekkür ederim. 🌸
@ilaydabarbaros10102 ай бұрын
Doğan Bey işten çıkıp hayatımızı yaşıyoruz bazı patronların aksine. Okuyoruz, izliyoruz, yemek yiyoruz, geziyoruz, ailemizle arkadaşımızla falan vakit geçiriyoruz. Neyse ki iş haricinde de bi hayatımız olunca işten çıkmak keyifli oluyor🫱🏻🫲🏼 18:22 Ve Günseli Hanım, çok güzel yaş alıyorsunuz 🫶🏻
@softjennielime3 ай бұрын
Bence Burak Tatlıcı’da burada oturmalıydı.. kendi de patron
@asgkkfbnm18203 ай бұрын
(Yaren)
@pnar80673 ай бұрын
Hizmet sektöründe çalıştım. Yerli bir zincir kahve ve çikolata üreticisiydi. Şirket genel anlamda çok düzenli disiplinli bir işleyişe sahip ama mağazalar ve mağaza müdürleri için aynı şeyi söyleyemeyeceğim. Mobingin alâsını gördüm. Müdür çalıştığım kafede beni odaya çekip bağırıp çağırmıştı dakikalarca ağladım durduramadım kendimi dolup taşmıştım artık. İçeri işime dönecekken beni durdurup bu suratla sipariş alamazsın git yüzünü yıka müşteriler rahatsız olur demişti. Hayatımda hiç yapmadığım bir şeyi yapıp küfür ettim patronuma en sonunda istifa kağıtlarımı çıkarıp bana verdi imzaladım. Kusura bakmayın özür dilerim dememi bekliyordu ama yapmadım işimin son dakikasına kadar özenle çalışıp çıktım. Cinsiyetçi bir şekilde yaklaşmak istemem ama bu ülkede kadın olmak çalışma hayatında çok zor. Tacizler, rahatsız edici davranışlar, küçük görmeler... İşten ayrılmadan önce yaşadığım son olayı paylaştım. Ben 9 ay orada o adamla çalıştım,başka mağazaya sürdürdü sonra geri mağazama geçtim... 9 ay 9 yıl gibi geçti.Patronlar, müdürler, bölge müdürleri hepsi beceriksiz, iş ahlakı olmayan, etik kelimesin ömründe duymamış insan müsveddeleriydi
@l0uderthanbombs3 ай бұрын
Neden cinsiyetçi olsun bu ülkenin bir gerçeği kadın olmak işleri her zaman daha da zorlaştırıyor ne hak ettiğimizi alıyoruz ne saygı görüyoruz hepsi bir kenara tacizden aşağılık imalardan çekinerek çalışıyoruz böyle yapınca da soğuk nevale kibirli bayan buz dağı gibi etiketlemelerle karşılaşıyoruz bunları korkmadan haykırınca da detaylara takılan sorunlu kadın personel oluyoruz çünkü patronlar hakkını arayan değil yapılan haksızlığı görmezden gelip işine odaklanan robotlar istiyorlar
@muhammedcanaltunok73683 ай бұрын
genel olarak birçok yerde insanların hakkını yiyorlar utanmadan ve bu dediğiniz gibi kadınlar için daha zor sadece iş hayatında değil günlük hayatlarında da kadınlar birçok zorluklarla karşılaşıyorlar ve can güvenlikleride yok empati yapıyorum ve üzüyor beni
@yapayolmayan3 ай бұрын
@pnar8067 işçi mahkemesine başvurabilirdin biliyorum bir bütçe ayırmak gerek bunu içinde ama biz susup gittikçe bu insanlar arttırarak devam ediyor en azından merkeze mail atsan o insandan açıklama istenir bu konu için umarım şuan işin çok iyidir sevgiler
@pnar80672 ай бұрын
@@yapayolmayan daha acı bir tarafını söyleyeyim kendi mesleğimi yapamadığım atanamadığım için oraya girip çalışıp aileme destek olmak durumunda kaldım. Zaten işi sahiplenmediğim ve sahiplenmeyeceğim için ardına düşmedim. Çünkü bir insan istediği emek verdiği işi yapamayınca ne yapsa farketmez hale geliyor. Tüm sorunların çıktığı yol liyakat ister kamu ister özel sektörde
@meraklikoala4184Ай бұрын
O müdürler bilerek seçiliyor, patron kendi adını kirletmemek için kafadındakileri yapacak aracı kullanıyor. Emin ol o mobingler müdürlere patronlar tarafından iletiliyor ve seçilen elemanlara uygulanıyor. Mobingler belli şartlar ile listeleniyor siz o listedeki kurular ve şartlara uymuyorsanız mobing uygulanacak kişi listesine girersiniz
@cihankallenci3 ай бұрын
Patronum daha çok para kazansın diye ben hayatımdan verip mesai ye kalmam. Doğan bey'in yaklaşımı çok yanlış. Bir unvan kazanacağım diye köle olmaya gerek yok. Dışarıda hayat devam ediyor onun dengesini kurmak gerekir.
@habibenur8383 ай бұрын
Şu blutv çalışan arkadaş hep patronluk yapmış galiba çalışmak nedir çok bilmiyor gece 2 3 diyor altıda çıkıp napcan diyor sanane kardeşim napacak senin sosyal çevren işinse otur çalışı yaşamak isteyene niye rahatsızlık veriyor
@oguzhanaksoy97743 ай бұрын
Gece 2-3 e kadar çalışsam eve gitmem iş yerinde yatarım zaten :D
2 ай бұрын
Aydın Doğan'ın torunu kendisi, BluTv'nin kurucusu, dolayısıyla hep patron olma ihtimali yüksek 😃😃
@habibenur8382 ай бұрын
Çok belli zaten insanları köle olarak görmesinden
@Alastorhartfelt666Ай бұрын
İşe girdiğimizde böyle bir insanla karşılaşırsam istifamı veririm hemen
@snobxy2 ай бұрын
Doğan bey uyumak istiyorum, arkadaşlarımı görmek istiyorum, kedimi sevmek ve köpeğimi gezdirmek istiyorum. Sorun bu mu yani
@isabella.20003 ай бұрын
Mobingin alasını görmüş birisi olarak nazik falan davranmiyolar valla bağırma cagirma sabah sekizden akşam ona kadar calisiyodum yine azar isitiyodum. Her yapılan hata da bana kaliyodu en genç ben olduğum için. Çok haksızlık yapiyolar kalpleri yok. Bi üstündeki her zaman haklıdır ne yaparsan yap. 45 kere ararsın mesaj atarsın cevap vermez patron bey sorun çıktı mi bi daha arasaydin diye azarlanirsin
@muhammedcanaltunok73683 ай бұрын
işveren ve yöneticilerde genel olarak ne kadar çalışır ve emek gösterirsen göster her zaman maaş veriyorlar diye az görürler yaptığın işi yada daha fazla iş kitlemeye çalışırlar tecrübeyle sabit 2 sene çalıştım bölge sorumlusu diyor ki sende 2 senedir çalışıyorsun işleri öğrendin askere gidiyorsun diye çıkıyorsun hemde tazminat alacaksın sanki kendi cebinden veriyor 🙄
@isabella.20002 ай бұрын
@@muhammedcanaltunok7368 sorma patronlar gözleri dolar olan emojiye dönmüş durumda. Modern kölelik işte
@mehmetaydn32873 ай бұрын
Video da ki kişilerin iş hayatlarını bilmem ama, Mustafa Namoğlu ile aynı şirkette çalışmak bambaşka bir ayrıcalıktır.
@ty-zc6jh3 ай бұрын
5 yıldır Avrupada Yapay Zeka mühendisi olarak çalışıyorum yaptığım projelerden iki tanesi çok saygın birer ödül aldı. Çok küçük yaşta üstün zekalı olduğumu öğrendim. İş ahlakı olan çalışkan bir insanım öncesinde 10 yıl Türkiyede beyaz yaka olarak çalıştım. Uğradığım haksızlıkları ve mobbingi yazsam kitap olur. Kadın olmam da bunda etkili benimle flört eden bir çok erkek yöneticim oldu Türkiyede. Avrupada insanlar çalışkanlığımı zekamı takdir ettiler. Ülkemi çok sevsem de iş hayatında çok mutsuz oldum. Beni kıskanıp engel olmak isteyen seviyesiz insanlar oldu Türkiyede. batılı insanların kafası böyle çalışmıyor fark orada. O başarılıysa onun yanında durarak ondan daha çok şey öğrenirim başarının bir parçası olurum destek olurum diye düşünüyorlar. Bu şekilde bir çok yeni mezun insan destekledim yapay zeka mühendisi olmaları için. Şu anki şirketimde mesaiye kalsam yöneticim nerede yanlış yaptık diye benimle konuşur ve bir daha mesaiye kalmamam için ne yapması gerektiğini sorar. Ancak şunu da belirteyim ki Türkiyede fazla mesainin normalleşmesinde çalışanların ve Türk çalışma kültürünün çok etkisi var. Türkiyedeki iş hayatında kimse mesai saatinde çalışmıyor tüm gün muhabbet ediyor ya da internette geziyor sonra da mesaiye kalıyorlar çok çalışıyor gözükmek için. Burada kimse işten kaytarmıyor mesai saatinde ama kimse fazladan mesaiye de kalmıyor.
@eris_moren3 ай бұрын
Olması gerektiği gibi düzgünce işini yap saatinde git. Bizde en önemli şey eksik, çalışma ahlakı.
@Emma-nx8gz3 ай бұрын
Başarılarınızdan dolayı sizi bir kadın olarak tebrik ediyorum. Bizim gibi mobbinge uğrayan ve aynı sizin gibi patronun flört etmelerine katlanmak zorunda olan kadınlar imin ilham kaynağısınız. Değerinizin bilindiği bir yerde olmanız ne güzel❤
@omertaylanduruk64472 ай бұрын
Hanımefendi ben de yeni mezun oldum ve sizinle aynı alanda çalışmak istiyorum ve mümkünse sizin linkedln adresinizi alabilir miyim? Bu alan ve piyasa hakkında soru sormak için.
@mustafa_yilmaz383 ай бұрын
Adamlar blu tv gibi firmalar kurmuslar ama vizyon olmayinca olmuyor demek ki. Sen iskoliksin diye herkes sosyal hayatindan vermeli mi? Empati de yok
@omergunes91453 ай бұрын
Adam Aydın Doğanın torunu bu arada senden kat kat fazla vizyonu vardıf
@mustafa_yilmaz382 ай бұрын
@@omergunes9145 😃😃😃😄😄😄 peki
@nool97282 ай бұрын
@@omergunes9145benden diyom bu herifden neden tiksiniyorum, teşekkür ederim bilgi için.
@ugursinanalpАй бұрын
@@omergunes9145vizyon dogan torunu olmak mi vay be
@ozlemmigfer7553 ай бұрын
Yaaa Mustafa Namoğlu'nu da çağırmışsınız çok sevindim🤩Bir yazılım mühendisi olarak patronum o olsun isterdim :)))
@yankokusu61823 ай бұрын
17:49 banane mq blu tv isterse günde 1 isterse 1000bin abone kazansın ben hissedarı mıyım bu şirketin ? hayır o zaman işim biter bitmez çıkarım
@alprerdgn2 ай бұрын
Doğan neyin olmamasi gerektigine harika bir ornek. Benim olmayan sirkete bir aidiyet hissedecegime inanmasi ve 7/24 calismam gerektigini dusunmesi inanilmaz. Is disinda yapilan her seyin sıkıcı ve gereksiz oldugunu dusunmesine de onun adina uzuldum.
@Sinlatown2 ай бұрын
BluTv sahibi olan genco acaba şirketi sattığında aldığı 80 milyon dolardan yüzde kaçını dağıttı o haftasonu işe çağırdığı personele çok merak ediyorum. İşte görün ne karakterde insanlar bu ülkede milyoner oluyor, dönün kendinizi sorgulayın...
@anderson13 ай бұрын
Çok büyük beklentiyle başladığım videoyu hayal kırıklığı ile bitirdim. Ama içeriğin fikri çok çok iyiydi, tepkikolik ekibine helal olsun. Konuklara da ayrıca teşekkürler. Özellikle Günseli Hanımı görmek dinlemek güzeldi.
@karabey43 ай бұрын
3 kişinin çalıştığı yerde , ürettiğim katma değerin karşılığını asgari ücret olarak alıp, yıllarca çalışıp bir varlık sahibi olamazken, patronun çeşmede butik otel açtığı, urlada eski tarihi binayı taşlarını numaralandırarak söktüğü (arkeolog ve bilim heyeti eşliğinde) binada restorant açıp inciraltında dönümlerce arazi alırken ben neyi sahipleneceğim, niye çalışmak isteyeyim gelir dağılımının adaletsizlikte seviye atladığı ülkede günlük ayakta kalmak için harcadığım kalorinin miktarı ve ederi artarken, maaşım aynı kalırken şükretsinler işciler ayaklanıp fabrikaları yerle bir etmiyor.
@Akadirr3 ай бұрын
Çalışmak için yaşamayın, yaşamak için çalışın.
@emineakpnar56542 ай бұрын
Mustafa abi hayatimda gordugum karakteri, durusu ve insanligi en guzel gordugum insanlardan. Allah hayrli bereketli isler versin.
@myungsoolkimm3 ай бұрын
bir tek İkas'ın ceosu samimi göründü diğer patronlarda nedense pek samimiyet hissedemedim bu videolara yaptıkları yorumlar hakkında
@Zogguko3 ай бұрын
şu eve gidip ne yapacan diyen ...'a fena kuruldum 🤦♂ şimdi saydırmaya başlasam buna sonu gelmez.
@1.nbrnoya3 ай бұрын
doğan bey çalışmaktan sosyal hayatı unutmuş gibi :/
@TepkiKolik3 ай бұрын
Mobbinge maruz kalanlarınız var mı arkadaşlar? Hikayelerinizi duymak isteriz.
@edaberrak37303 ай бұрын
of of hem de ne mobing 🙂
@edaberrak37303 ай бұрын
Normalde çocuk gelişimi mezunuyum. Ön lisans mezunu olduktan sonra kreşlerde çalışmak istedim. Olduğum memlekette tecrübesiz kimseyi öğretmen olarak almadıklarını öğrendim. Yardımcı öğretmenlik denen yeni sistemde var olan bir öğretmen yardımcısı adından temizlik, getir götür, ayak işleri yapacağımı bu şekilde bir sene sonra öğretmen olabileceğimi söylediler. Haliyle tecrübe olsun diye tamam deyip başladım . 6 ay zor şartlarda çalıştım. 3. istifamda yardımcı öğretmenliğe veda ettim. Lisansa tamamlayıp o şekilde ilerlemek daha mantıklı diye okuldan devam ediyorum. Alanım çocuk gelişimi ama müdür ve müdür yardımcıları durmadan temizlikten baskı yapıyorlardı . Bir kere cam lekeli oldu diye azar yedim 22 yaşımda. Sonra kadınlığım hakkında da kendisi yorum yaptı . ilerde evlenince evini böyle mi temizleyeceksin diyerek mobing uygulamıştı. bu sadece bir örnek 6 ayda neler yaptı daha da neyse 😅
@utkuaydogdu72123 ай бұрын
Hem de ne mobing Çekya da daha ilk günümde müdürüm ben seni almak istememiştim ama zorunda kaldım demişti. 🤣 Sonrasında 2 sene her günümü dar etti tabii..
@ecekoroglu47743 ай бұрын
İlk defa tepkikolikin bir videosunu tam bitiremicem. En azından şunu diyebilirim mobbing de bir şiddet türüdür. Ve şiddetin uygulayıcıları değil mobbinge maruz kalanlar bu konuda ancak gerçekçi bir yorum yapabilir. Yok işini sevmesi için elimizden geleni yapıcaz, takım olucaz cart curt. Emeğinin tam karşılığını veriyor musun kardeşim? Esas mesele bu. Geçsinler sevgi ayaklarını. Önce emeğe ve emeği verene saygı. (Yorum olarak atmıştım belki dikkate alınır diye buradan da yazıyorum)
@dusmezoktay3 ай бұрын
benim davam sürüyor halaa 4 yıl oldu adeletimiz çok hızlıda söylemesi ayıptır
@lokili05253 ай бұрын
Kadına hayran kaldım, çok güzel konuşuyor ❤
@kevserkementtАй бұрын
daha önce mobbinge maruz kalmış biri olarak mobbing bu hayatta bence insanı kendinden nefret ettiren ve intihara sebep olan en büyük etmenlerden biri, insanlar ev geçindirmek için o kadar çok haksızlıklara göz yumuyorlar ki, bir saniye bile yan yana durulmayacak insanlarla saatler geçirmek zorunda kalıyorlar, sadece iş yerlerinde değil okulda da öğretmenler tarafından öğrencilere mobbing yapılıyor hem de çok, ne olursa olsun sonuçta karşındaki de bir insan, kimsenin bu muameleyi hak ettiğini düşünmüyorum
@hknmzk3 ай бұрын
1 Mayıs 2008, aşırı sosyalist(!) patronumuz ofisin kapisini açıp "o isler bugun bitecek! İşler bitmeden kimse bu odadan çıkamaz. Ben 1 Mayıs yürüyüşüne giriyorum" demişti. O gün mesai 23:30da bitmişti. Sağlıklı olarak başlayıp 1.5 sene çalıştığım şirketten tansiyon hastasi olarak ayrıldım. Son olarak; küçük firmalarda mobbingi patronlar, büyük firmalarda müdürler yapar.
@meraklikoala4184Ай бұрын
Evet büyük firmalarda patronlar ismini kirletmek istemediği için müdürleri bu iş için görevkendirir.
@ceratophora20983 ай бұрын
01:40 'taki abla konusurken kendimi mobbinge maruz kalır gibi hissettim
@toprakbalkan56422 ай бұрын
Murat bey ve Mustafa bey iyi niyetli bireyler, onlar harici diğer işverenlerlerle çalışmayı istemezdim. İnce nüanslar var ve konuşmalarından bunu anlayabiliyorsunuz. Diğerleri gizlemeye çalışmışlar ama tavırlarından belli. Yanlarında çalışanlara kolaylık diliyorum.
@thunderknight95362 ай бұрын
İzlerken hayatım boyunca öğrendiğim bütün küfürleri ettim. Hatta yetmedi yenilerini üretip ettim. Öyle bir video işte...
@madthing80683 ай бұрын
Hak mı ne hakkı 😄 Çok iş yerinde çalışanına işi olmadığı halde yük taşıtan,hamallık yaptıran,küfreden,lakap takan vs patron gördüm insanlar işsizlik yüzünden korkularından hepsini yutuyorlardı. Asgari ücret 17 bin kiralar 20-25 bin ve ülkenin %60'a yakını asgari ücret alıyor,kimsenin hakkını aldığı filan yok yani.
@astrofnazar48382 ай бұрын
Gençler bu videoyla Doğan beyle ve onun gibilerle çalışmama kararı aldı 😂
@mertcandemirci352 ай бұрын
İş ahlakı, çalışanlarına değer verme, hak yeme vb konularda o kadar gerideyiz ki. Kimi patronlar 08:00 - 18:00 çalıştırarak kara geçtiğini sanar. Kimisi cumartesi yarım gün çağırarak kurnazlık yaptığını sanar. Kimisi banka değişikliğinde ücreti cebine koyar. Kimisi son model araçlarda gezinip lüks yaşarken senin maaşını düşük gösterir. Kimi az zam yapar. Kimi elden para verir. Kimi saygısız davranır. Kimi senin özel hayatın yokmuş gibi mesai kitler... Bu liste böyle uzar da gider. Halbuki ufak dokunuşlar, hassas davranma, çalışanlarını memnun etme, bir işin büyümesi ve o kişilerin şirkette devam etmesi için o kadar önemli ki. Bu ne yazık ki anlaşılmıyor. Nasıl olsa biri çıkarsa yenisini buluruz gözüyle bakıyorlar. Halbuki bu bir döngü şeklinde devam edeceğine, daha sağlam ilerlemek için çalışanların mutlu olması çok önemli. Umarım gelecekte çalışanlarını mutlu etmeye çalışan, değer veren şirketlerin başarılarını konuşuruz.
@tuncaygunkal99302 ай бұрын
Eşim 5 sene önce falan bi fabrikada çalışmıştı patronundan mobing görmüş ve bana söylememiş patronu hergün bi bahaneyle ona bağırıyormuş hatta bir keresinde hakaret bile etmiş 9 ay kadar çalıştıktan sonra ayrıldı ayrılmasının üzerinden 5 6 sene geçmesine rağmen hala orada çalıştığına ve mobing gördüğüne dair rüyalar gördüğünü söyler artık nasıl bi muamele gördüyse travmasını atlatamıyor
@jandiCakir3 ай бұрын
Günseli Hanım,nasıl naif, kültürlü bir hanım kendisinin konuşma tarzını çok beğendim . İdol alacaksanız böyle örnek alınacak insanları idol alın genç hanımlar
@dursunalikurt74543 ай бұрын
Gibi İlkkan'ın beyaz yakalı olduğu bölümü bekledim :(((((((
@moshi99793 ай бұрын
işçi kazanıyor 1k patron kazanıyor 5k, hatta daha da fazla. para hayatta her şey değil ama çoğu şey. hal böyleyken patron tabii ki kendini işe daha çok verir. işçinin düşünmesi gereken daha çok şey var ve daha çok endişeleri var. Türkiyede yaşıyoruz, biraz gerçekçi olmak lazım. Patronlar sadece işte değil her alanda söz sahibi, onların kurallarına göre iş ortamı şekilleniyor. kendisiyle aynı asansörü kullandırtmayan beraber aynı yerden çay içemeyeceğin patronlar var. böyle bir durumda işçi empati yapıp bir de patronun endişelerini düşünemez.
@onee28 күн бұрын
Keşke hizmet sektöründen birisini de getirseydiniz. Restoran tarzı bir yer işleten. Milleti çok ezenler var. Ama o ezenler gelip konuşur mi bilmiyorum. Bu arada Doğan bey'in hafta sonu patron gelirse eleman da gelmeli demesi çok saçma. Patron olarak kendinizi çalışanlarınızla eşit tutmayın. Ben şirket sahibi değilsem, niye günde 16-18 saat işyerinde zaman geçireyim. Sizin sorumluluklarınızı çalışanların üstüne yıkmayın. Bu sizi sorumsuz ve düzensiz bir patron yapar. En çok Günseli Özen'i ve Mustafa Namoğlu beğendim.
@HAYATYOLUM3 ай бұрын
Sinir bastı desem
@duygukrdgl2 ай бұрын
Eve gidip ne yapacaksın nedir ? Genç insanın eve gitmek dışında başka alternatifi yok mu eve gitme parama para katmama yardım et çok kibarca personel silkmek
@vilainae2 ай бұрын
Üniversite okurken bir startup ekibinde gönüllü çalışmıştım. Arkadaşın dediği gibi aşırı keyifliydi. Kurumsal yerlerdeki gibi her gün aynı rutini yaşamıyor sürekli yeni şeyler öğrenip geliştirmeye çalışıyorduk. Ortam da arkadaş ortamı gibiydi, beraberken eve gitmeyi bırak saate bakmıyorduk bile. Ofiste uyuduğum da olmuştu. Yorumlarda Doğan beyi anlamamadan eleştirenler olmuş. Keşke bütün iş yerleri startuplardaki samimi, eğlenceli ortama sahip olsa da herkes mutlu mutlu çalışsa.
@Yxo2000Ай бұрын
Mustafa Namoğlu’nu 17 yaşımdan beri takip ediyorum ve hayatımda gerçekten çok şey değiştirdi. 2020 yılından bu yana özellikle KZbin kanalı sayesinde hayatıma yön vermemde büyük bir etkisi oldu. Bir CEO’nun bilgi ve tecrübelerinin, motivasyon kaynağı olarak bana ilham olması kolay bir şey değil. Kendisine başarılarının devamını diliyorum ve daha fazla insana ilham olmasını temenni ediyorum.
@edaberrak37303 ай бұрын
merak ettiğim bölüm geldiii . instagramdan gördüm yayınlanmasını bekliyorumdum
@brkyol33832 ай бұрын
18:10 onun da kolayı var. Çalışanları belli oranlarla şirkete ortak edersin, onlar da o "heyecanı" yaşamanın yanı sıra o klişe "biz aileyiz"deki "aile"den biri olur ve ona göre çalışır.
@moonsena89512 ай бұрын
Fransa'da yaşıyorum, benim bölümün lise son senesinde staj yapılır ve diplomayı almak için ek puan getiriyor tabi staja kabul eden şirketlerin de işine geliyor modern beleş köle sonuçta neyse, stajım da moda dikim vs öğreteceklerine dış görünüşe bakarak ayak işlerini yaptırırlardı banada getir götür işlerini vermişlerdi 5te bitireceğime hep 6 da bitirirdim bişey desek raporuna olumsuz yazarım fln diyordu kadın. Bir gün beni Paris'in bir ucuna kürk götürdüm böyle ağır iki çanta banada kalıp verecekler neyse aldık kalıpları saat 6geciyor aradım kadını diyorum saat çok geç oldu yarın getirsem olur mu diye başladı yok olmak kesin getirmen lazım bilmemne neyse getirdim saat olmuş 8 bakıyor kalıplara hm getirmesende olurmuş dedi...eve vardım saat 10geciyordu babam dedi bu ne biçim staj geç saatlerde eve geliyorsun diye. Sonraki gün benimle olan diğer iki kıza ki onlar tam zamanında çıkıyorlar normal değil seni bu saate kadar tutmaları dediler ve staj ile ilgilenen kadın ile konuştuk ve sonunda beni istediğim bölüme verdi sonra bana hayat böyle bişey bazen istemediğin işleri yaptırır sana dedi bide 😅
@ozaynazikoglu45233 ай бұрын
Patron mobbing yapınca yaptırımı var ama patron mobing yapmamayı ve başkaları yardımıyla yaptırtmayı öğreneli çok oldu. Müdür seni yıpratıyor ve kızamıyorsun ona da patron dedi naaapsın diye düşünüp işini yapmaya çalışıyorsun yada yeni gelen kuşak en iyisini yapıyor anında çıkıp gidiyor galiba duyduklarıma göre.
@astalavista772 ай бұрын
Sanayi ve imalat sektöründeyiz o yüzden bu sektörler için konuşacağım patron personelle birebir çok az muhatap olur sürekli bir iyi polis kötü polis oyunu vardır. Ya ustabaşına ya formene vs söylersin onlar terör estirir çalışanlara personel ne zaman şikayet etmek için patrona gitse patron hemen haklısın vs ben onunla bir konuşayım ayağına yatar 😂
@kemal65683 ай бұрын
Patron seçimlerini yanlış yapmışssınız bence.Bunlar gayet düzgün profildeki patronlar.Özellikle fabrika çalışanlarına çok fazla mobing uygulanıyor .Videodaki kişileri görünce acaba biz mi yanlış anladık patronları diyebiliriler o yüzden pek de doğru sonuca varamazlar
@viildankose3 ай бұрын
6 sene anaokulu öğretmenliği yaptım ama hiç bir zaman hakkımın karşılığını alamadım. İşten ayrılmak istediğimi söylediğimde patronum yüksek sesle bana bağırıp insan yediği kaba pisler mi şeklinde sözler savurmaya başladı. Bende diğer gün okula gitmedim onu öyle yüz üstü bıraktığım için aşırı keyifliyim
@alikuni99493 ай бұрын
Mustafa Namoğlu kral adamdır. Onu davet etmeniz çok iyi olmuş
@zeyneptoptas26793 ай бұрын
Gizli mobingi görmemişler dahaaa
@HUMAY15013 ай бұрын
Derste olmasaydım oturup keyifle izlerdim🤧
@gigaw3 ай бұрын
Puhahahahaha ağla
@dolunays2 ай бұрын
1 yıl 3 ay çalıştığım bir klinikte fazlaca sözlü ve duygusal olarak mobinge uğradım. Bunu anlamam biraz zaman aldı. Her gün başka şeylere sinirlenip suratsızca, teraleyip, bağıran, inadına yaptığım işleri eleştirme ya da daha fazla iş yükleme gibi. Tek tatilim pazar günü olmasına rağmen işe çağırma, mesaiye kaldığım halde bunlara hiçbir ek ücret verilmemesi her yönden beni çok yıpratmıştı. En sonunda sigortamla alakalı benden habersiz yaptığı şeylerden dolayı istifa ettim. Hakkımı vermemek için direterek bir de haklıymış gibi surat yapıp terslemişti skjxjdjd psikolojik olarak iyi hissetmediğim dönemler olduğu için en fazla bu kadarına savaş verebildim
@zeynep__78342 ай бұрын
Mustafa bey siz insanın başına gelebilecek en güzel patron olabilir misinizz✨
@damlaozdemir28443 ай бұрын
Atanamamış bir öğretmen olarak insanlar nasıl böyle bir çok şey olabiliyor merak ettim düşündüm imrendim. Biraz da binlerce mezun öğretmene yapılan mobbing konuşulsun
@aysudaglayan2 ай бұрын
Ofiste çalışırken arka masamdaki arkadaşımla bazen sandalyeleri kaydırıp birbirimizin masasına gider işle alakalı yada özel bişey konuştuğumuz telefondan bişey gösterdiğimiz anlar olurdu. Arkadaş, patronun da hep o an geleceği tutardı. Geçerken de "hep dedikodu yapıyorsunuz" falan derdi gülerek. Gökhan ünverin tespitlerini izleyince hep o patronum aklıma geliyor. Çok yerinde😂👏👏
@cagatanuzun97742 ай бұрын
Belli bir maddiyata sahip olduğun için , belli bir süre bir işte çalışıp tecrübe sahibi olduğun için yada bunların her ikisine sahip olduğun için ast kademendeki insanların üzerinde onların sahibiymişçesine kararlar veren, istirahatlerinden çalan ,yaşantılarına karışan ve hakaret edebilen insanlar sözüm size sahiden iş yaşantısındaki mevkiniz olmasa yüzünüze kim bakar? Çalışanların gerçekten verdiğin paraya muhtaç olmasa yanında kim çalışır? Sen sadece kendin olduğun için bu toplumda bi saygı görememiş fakat sonradan bi makam mevki sahibi olunca onu kullanarak içerindeki yaşadığın küçük görülme , övülmeme, eksik hissetme ve saygı duyulmama gibi isteklerini zorla karşındakilerden alıyorsun. Herşeyini kendinden çıkarttığında geriye kalan sadece sen ile değer göremiyorsan ne yapsan boş , bari çalışanlara zulüm olma yazık…
@umutbasarr9233 ай бұрын
Günseli = The Queen. Tam sevdiğim işveren modeli.
@eSyper2 ай бұрын
Doğan bey, siz bir yönetici ve girişimci olabilirsiniz ya da İŞ KOLİK olabilirsiniz ama insanların bir hayatı var. Sizi tanımıyorum ama hareketleriniz ve bakış açınız ile edindiğiniz tecrübelerinizden bir ders çıkartamadığınızı görüyorum. İş uzun sürmese de sizi bekletmeleri ve uzatmalarından ne kadar sinir olduğunuzu düşünüp yaşatılanlardan bir ders çıkarmanız gerekirken skeç'deki tespitlerden biri olmanız da çok şaşırtmadı....
@iremb1003 ай бұрын
Kimse bu kültürün değişmesi gerektiğinden bahsetmemiş çok ilginç. Daha iyi bir yere geçince de bir şey değişmiyor, iş kültürünün kökten değişmesi gerekiyor.
@16BK162 ай бұрын
Aydın Doğan'ın dediği doğru: Yeni nesil teknoloji şirketlerinde böyle bir şey yok. Ama ufak bir eksikle teknoloji şirketi olmasının yanı sıra ölçek ve olayın geçtiği departmanda önemli. Tabi departmana göre daha nazik daha kibar ama daha kırıcı işler yapılabiliyor orası "realite"de ayrı bir durum. Zaten o şirketlere girmek için de bir sürü referans lazım. Fakat burada patronlardan ziyade patronların işçilerle direkt temas kurduğu müdürleri getirseler daha doğru olurmuş. Zira onlar patrondan da beter patrona evet efendim, sepet efendim deyip yanından çıkınca bir aşağılık kompleksiyle tüm çalışanlara affedersiniz giydirme sürecine giriyorlar. :) Fakat yine hepsinin belirttiği gibi bu tarz işletmeler çok büyüyemiyorlar ki bu sebepten memleket koca bir KOBİ hane oldu. Not: Mustafa Namoğlu dürüstlüğünü takdir ettim.
@meraklikoala4184Ай бұрын
İzlediğim iki videoda kadın patron ile çalışılmayacağına karar verdim, kadın patron ile çalışanların o iş yerinde neler çektiğini nelere maruz kaldığını tahmin bile edemiyorum.
@doodlypie4920Ай бұрын
Doğan bey tüm travmalarımızı tetikledi.. Kariyerimden öğrendiğim bir şey varsa o da şu; eğer kendi şirketinizi kurmak gibi bir amacınız yoksa gece 2lere 3lere kadar çalışarak sadece patronunuzu zengin edersiniz
@burakyucel15162 ай бұрын
Bluttv sahibi sanki olagan üstü bir is yapıyomuş gibi her haltı olur demesine ayar oldum
@evrenertan78182 ай бұрын
yazdım yazdım sildim,yazdım yazdım sildim, en sonunda karar kıldığım şey, şu oldu ; bu konuyla ilgili yanlış taraf konuk edilmiş,katılımcılar çok kibar,akıllı ve belliki işlerine hakim insanlar olabilirler ama mobbing tanımları; çalışanların mobbing tanımlarıyla hiç benzeşmiyor,birde çok takıldığım bi konuda akşam 5,6 da eve gidip napacaksın diye bakılırsa olaya ,gece 2 de eve gidip napacaksın iş varken'e çıkıyor. bunun start _up veya kurumsalla da ilgisi yok,düşünce şekli doğru gelmiyor.
@umutdemir99913 ай бұрын
Bu patronlar ne iyiymiş ya hangi türkiye burası. Bizim patronda 12 saat mesai yapıyorum 13. saate ikna etmeye çalışıyor.
@dheLi933 ай бұрын
Bu kim allah aşkına başlıcam start upınada onada iyi ki çalışmış gece bi kaç kez şizofren midir nedir sen zengin olucaksın diye millet seninle o kadar saat mesai yapmak zorunda değil kendi kandır dur anca yok heyecanmış yok oymuş buymuş beş yıl sonra çalışanlara sormak lazım nasıl beddua ediyolar görürüz
@mervelous343 ай бұрын
Doğan bey Can Karako'yu çok andırıyor hareket ve rahatlık olarak.
@Aleyna123613 ай бұрын
Keşke bu videoda konuşanlar kadar gerçek hayatta böyle olsa. Acı verici gerçek türkiyede işciye değer yok özellikle mavi yaka çalışanlarına hiç emeklerinin karşılığını alamıyorlar.
@SHORRTVVАй бұрын
Aynı çoklu görev isteme grafik tasarımcılar içinde çok var videografer, editör, animatör, kameraman gibi mesleklerinde işlerini grafik tasarımcıdan istenmektedir o yüzden bizim iş tanımımızı bilmeyen çok fazla işveren var bu artık çok yorucu oluyor 🙄
@ada699ata3 ай бұрын
Keşke bütün patronlar böyle olsa ama işçide keşke hakını arayacak imkanda olsa madi zorlukta olmasada hakını arasa sözüm kötü karekterdeki insanlar bu patron olur işçi olur sokakta vatandaş olur aile içide olur kısacası kötü insanlara göz açtırmacak imkanları olur insanların güzel video olmuş 😊😊😊
@sinasahin748623 сағат бұрын
maşallah ne kadar iyi patronlarsınız ben üniversite zamanımda da özel sektörde çalıştım şu an da yeni mezunum iş arama sürecindeyim ama linkedin’de falan yok hiç sizden maşallah maşallah (!)
@srtsimsek2 ай бұрын
Doğanı izlerken kanser oldum sevilmeyen patron tipi var elemanda hayatı işten ibaret asgari ücrete çalışan ot gibi personel arıyor, çalış bakayım sen o paralara o kadar saat, bir de keyif alıyoruz diyor. Yersen...
@efekanssc6716Ай бұрын
27 yaşındayım ve hiçbir yerde çalışmadım. Staj yaptım, uzaktan tanıdığım birinin yanına gittim ofisinde biraz çalıştım. O kadar. Hiç çalışmadım. Uzaktan iş aldım fiyatı ben belirledim ne zaman yapacağıma ben karar verdim. Köle değilim, figüran değilim, bana iş verecek patronlardan daha mal ve bilgisiz değilim. Benden üstün değiller. Öyle bir konumu kabullenemem ve bir patronu zengin etmek için çalışamam. Tamamen bir kölelik.
@mustafaaktas48453 ай бұрын
Mustafa Namoğlu, sen çok kral adamsın. ✨✨
@missionaccomplished75683 ай бұрын
Günseli hanımın seviyesi bambaşka. Kesinlikle çalışmak isteyeceğim bir insan.
@SA-gu3ed16 күн бұрын
Dalga mı geçiyorsun kardeşim mobbingcinin en önde koşanı o kadın
@Aleyna123613 ай бұрын
Fabrikalarda olan üretim müdürleri veya mühendisleri kendi egolarını tatmin etmek için çalışanlara haksız mobing ve işten çıkarılma gibi durumlar oluyor.
@Tuzlu2 ай бұрын
hayatımızın çoğu iş ve ev birinde dinleniyorum birinde çalışıyorum, işverenlerin yaşamımda payı yüksek bü yüzden çok önemli bi konu çoğu yer alın teri yerine kandan gözyaşı döküyor bilinçli olalım lütfen
@buckybill33 ай бұрын
11:04 aynen teyze. Çalışanların anasını ağlatmıyorsa bir şey bilmiyorum.
@gizemtarakc69502 ай бұрын
Mustafa bey gibi patronlar cok kazansin masallah ama dogan beye uyuz oldum dusunceleri beni kanser etti
@emirozer89763 ай бұрын
Kısa kısa geçip izlemek için tıkladım abla Türkiye'den habersiz sanırım 2:40 Öyle bir şey yok yani unutsun onu.
@Lavinyasu3 ай бұрын
haklısın kimi kime şikayet edicen patron kendini tanrı gibi görüyor kadının dedigi memur doktor ögretmen kesimi için geçerli onları kavamassın devletin adamı bide memurlar sabahtan akşama oturup bir şey yapmadan dnyanın maaşını alıyor ya ona yanarım saglık ocagındaki doktor bile saat 3 ben çıkarım hasta bakmam diyor yani günde 5 saat zor çalışıyor hayat memurlar a doktorlar güzel
@lcraviation3 ай бұрын
Arkadaşlar, daha önce Start-up'larda çalışmış biri olarak söylemeliyim ki Doğan beyin ''eve gitsen ne yapacaksın'' derken anlatmaya çalıştığı şey şu : Kurumsal hayat ile Start-up ekipleri arasında bazı farklılıklar var. Start-up ekipleri çoğunlukla 6'da bitsin de kurtulayım kafasında olmayan insanlardan oluşur. Ekip genellikle start-up'ı büyütmeye odaklıdır ve başardığını gördükçe daha çok emek verir. Kurumsaldaki adam işini bitirdikten sonra evine gidip dizi izlemeyi tercih ederken, Start-up ekibindekiler (Çok çok ağır bir düzeni yoksa) çalışmaya ve kafa yormaya can atar. Yani ekip zaten bir şeyden zevk alırken ve bırakmak istemezken sırf ''kurumsal kurallar'' var diye 6'da çıkıp ne yapacaksın diyor.
@astalavista772 ай бұрын
Çoğu kişi anlamamış blutv adama saydırmış start-up ekibinde olmak eğer fikir güzelse ve gelecek vaad ediyorsa çok güzel bir şey
@nuricilgebeylan2 ай бұрын
Gerçek bir patron işte Günseli hanım. Mustafa Namoğlu da yeni neslin iyi patronu.
@haticecakr37123 ай бұрын
Ya yaptiğın her video çok iyi ve samimi be qma paranormal videoya hasret kaldık 😢
@nesesimsek86323 ай бұрын
Woww çok delice şeyler yaşadık. Herkes çalışanı mülakata sokuyor ama bir de iş verenleri değerlendirecek bir ölçek olmalı. Sözde hafta sonu tatilimiz olurdu ama maillerden ,wtp yazışmalarından çevremde olup bitenlerden hiç bir b.k anlamaz sürekli stres ve tedirgin olurdum. Hiç unutmam gözüm mikrop kapmış, resmen şişlikten kapalı gözümle, hastanede tansiyonum zorla düzeltilmiş, patronum arayıp ne olursa olsun gelmelisin 1 saatte olsa burda bulunup velimizi (öğrencinin ebeveynleri) mutlu etmek lazım denmişti. Dahaaaa niceleriii.
@nesesimsek86323 ай бұрын
Ha bir de doğan beyle çalışanların yorumlarını merak ediyorum.
@saripapatya52 ай бұрын
Hangi kolej hocam bu?
@frknb3 ай бұрын
1200'den fazla kişiye istihdam sağlayan biri olarak şunu söyleyebilirim. İnsanlara değer verdiğinizi göstermelisiniz. Sorunları genele değil de kişilere yaymanız gerekir. Bir sorun varsa topluluk ortasında anlatmamalısınız. Bu sorunu genele yaymamalısınız. Siz o çalışanlarınız sayesinde iş yapıyorsunuz, para kazanıyorsunuz. Elbette içlerinde huzuru bozanlar, çıkıntı tipler oluyor. Onları önce güzel bir dille uyarırsınız. Baktınız olmuyor, işlerine son verirsiniz. Daha geçen gün başıma geldi. Ustanın biri sabahlara kadar içiyormuş. Sonra alkollü işe gelip ben 1-2 saat dinleneyim diyip uyuyormuş. Şimdi böyle olunca diğer ustalar da bu yatıyor ama biz çalışıyoruz demişler. Sonuna kadar haklılar. Onu da, ona izin vereni de işten çıkardım. Zamanında da uyarmıştım ikisini de. Kendi işine saygısı olmayana saygı duymam.
@sevvalnisakocak20693 ай бұрын
İğrenç bir şirkette iğrenç şartlar da çalışıyorum, aldığım para daha hiç asgariyi bulmadı. Günde 9 saat ek mesai gelirse 11 saat vardiya ile çalışıyorum. 3 ay zorla dayandım, bu hafta istifa etmeyi düşünüyorum ve çevremde ki yaşı büyük insanlar " biraz daha dayan, neden hemen pes ettin, daha ne oldu düzelir" cümlelerini sarf edip duruyor. Problem de tam olarak burada eğer hakkınızı vermeyen insanlara kendinizi mecbur hissederek sizi sömürmelerine müsade ederseniz saadet zinciri hesabı siz çalışırsınız onlar kazanır. Asgari ücretin farkındayız evet ama iş verenler de biraz el vicdan. Kimsenin milyarlar kazanması için ben kendime eziyet etmeye her mesai öncesi ağlamaya kendimi mahkum edemem kimse kusura bakmasın
@cihanyasar383813 күн бұрын
mobbing'i genel müdürlere sormuşlar çok saçma bi içerik olmuş.tezgahtarları , işçileri çıkartın ; size kamasutra no 193'e tavan pervazında nasıl maruz kaldığını anlatsın
@asubasi367813 ай бұрын
mustafa namoğlunu gördümm damladımm.. adamımm
@pahvss2 ай бұрын
Bu ne kadar saçma düşünce. Neymiş eve gidince ne yapacakmış. İnsan söylerken utanır. Sizin gibi biriyle çalışana Allah kolaylık versin. Sen patron olarak o insana bir gece bile olsa giden zamanı verebilir misin?
@sumeyraseyfeli9450Ай бұрын
bana resmen bağırıldı ve sürekli kişisel şekilde hakarete uğradım şikayet ettim ama hiç bir sonuç alamadım keşke mahkemeye kadar uğraşsaydım pişmanım korkudan çalışma hayatına girmekten korkuyorum herkesin aynı olduğunu düşündüğümden