Рет қаралды 18,367
Kur’an-ı Kerimimize ait muhteşem bir özellik olan Tevafuk konusunu anlattığımız video serimize diğer bir tevafuk özelliği ile devam ediyoruz. Allah ve Rab isimleriyle birlikte Rabbimizin diğer güzel isimlerinin de Kur’an-ı Kerim’de hep tevafuk ettiklerini önceki videolarımızda gördük. Bu videomuzda ise KUR’AN kelimesi ile Peygamber Efendimizin isimlerinin Kur’an-ı Kerimdeki tevafuklarına temas edeceğiz.
Bu anlatımları kesinle konuyu uzatmak olarak görmeyiniz sevgili arkadaşlar. Çünkü gerek yüce dinimize ve gerekse de yüce kitabımıza türlü şekillerde ne kadar yoğun hücumlar olduğunu yakinen biliyorsunuz. Su içip bal veren arı misali güzel insanların yanında maalesef aynı suyu içip zehir akıtan yılan misal insanlar da çevremizde az değil. Tamir etmenin ve bir şeyleri ortaya koymanın da yıkmaya oranla ne kadar zor olduğu hepinizin malumudur. Altı ayda ancak yapılabilen bir binayı insan isterse altı dakikada yerle bir edebilir. O yüzden Bediüzzaman Hazretleri “zayıf insan ekseriyetle tahrip taraftarı olur” diye buyurur. Çünkü o yolda zorluk yoktur; ya yapılanı yıkarsın ya da ispat edileni inkar edersin. O yüzden biz Kur’anımızın Allah Kelamı ve mucize olduğunun bir delili olan Tevafuk konusunda ne kadar yığınak ve tahşidat yapsak fazla olmaz diye düşünüyorum. Çünkü her bir ilave delil bu husustaki inancımızı daha da kuvvetlendiren bir nevi destek hükmündedir.
Aslında uzun sözün kısası sadece akıl ve kalbimiz değil, nefsimiz de “Kur’anın mucize ve Allah kelamı olduğu” konusunda ikna edilmiş olsun istiyoruz. Zira hatırlarsanız matematiksel bir hesap ile tüm Kur’an’daki ALLAH lafızlarının tesadüfen alt alta gelmesinin imkansız olduğunu ispat etmiştik. Şimdi ise bu ilave tevafuklarla; “Allah kelimelerinin yanında Rab, Cenab-ı Hakk’ın diğer isimleri, KUR’AN kelimeleri ve Muhammed isminin de tamamen bu Kur’an’da bir düzen dahilinde tevafuk ediyor olması eğer tesadüfen olacak olsa imkansız ötesi imkansızdır” fikrinin bizde tamamen yerleşmesini arzu ediyoruz. Sonrasında ise göğsümüzü gere gere “Kur’an Allah Teala’nın kelamıdır ve mucizedir” diye haykıralım ve inanmayanların gözlerinin önüne bu tevafukları koyalım.
Şimdi dönelim konumuza: Kur’an-ı Kerim’de KUR’AN kelimeleri de kırmızı ile yazılıdır ve tevafuka dahildir. Kur’an’ımızda baştan sona bunu çok örnekleri var, biz numune olması için birkaç sayfayı gözümüzün önüne getirsek kifayet eder diye düşünüyorum: 285. Sayfada örneğin satır ortasında iki Kur’an kelimesinin alt alta geldiğini görürüz. 289. Sayfa benzer şekildedir. Satır ortasında dört ve dokuzuncu satırlardaki Kur’an kelimeleri alt alta gelmektedir. Keza 361. Sayfanın sayfa sonuna doğru da benzer durumu müşahede ederiz. Ayrıca Kur’an kelimeleri Allah ve Rab kelimeleriyle de sayfa içlerinde alt alta gelmektedir. Mesela 90. Sayfanın bir ve beşinci satırında, 123. Sayfanın dokuz ve on birinci satırında Allah ve Kur’an kelimelerinin alt alta geldiğine şahit olurken; 175. Sayfada Rab kelimesiyle tevafuk etmektedir. 209. Sayfa, 212. Sayfa, 214. Sayfa, 266. Sayfa, 376. Sayfa, 480. Sayfa, 482. sayfa da benzer özellikleri göstermektedirler. Bunların sadece sizlere fikir vermesi için seçilen örnek sayfalar olduğunun altını tekrar çizmek istiyorum sevgili arkadaşlar.
Şimdi gelelim Sevgili peygamberimizin isimlerinin tevafukuna. Evet arkadaşlar, Peygamber efendimizin isimleri de tevafuka dahildir. Onun da örneklerini birkaç sayfada görürsek zannımca konu daha da iyi anlaşılacaktır: Mesela Kur’an’ın 62. Sayfasını önümüze açtığımızda beş, on bir, on iki ve on beşinci satırlardaki “Muhammed”, “Nebi” ve “Allah” kelimelerinin satır başlarında alt alta geldiği görülür. 422. Sayfada yine satır başlarında benzer bir duruma rastlarız. 506. Sayfada ise iki ve üçüncü satırın tam ortasında Allah ve Muhammed isimleri alt alta gelmektedir. 514. Sayfada ise Muhammed ve Allah isimleri bir ve altıncı satırlarda tevafuk etmektedir. 551. Sayfanın ilk iki satırında ise Sevgili Peygamberimizin diğer bir ismi olan Ahmed’in Cenab-ı Hakk’ın ismiyle tevafuk ettiği dikkati çeker. Fikir vermesi açısından sanırım bu örnekler yeter.
Kur’an-ı Kerim’de Tevafuk eden kelimeler acaba bu saydıklarımızla mı sınırlıdır? Elbette Hayır!
İsterseniz onlara da sonraki videomuzda temas edelim.