The Shah of Iran's visit to Azarbaijanشاه ایران در آذربایجان

  Рет қаралды 3,850

Iraner.in.deutschland

Iraner.in.deutschland

Күн бұрын

The Shah of Iran's visit to Azarbaijanشاه ایران در آذربایجان
محمد رضا شاه پهلوی آریامهر در مهرماه سال 1350 طی یک سفر چند روزه ، چندین پروژه بزرگ در منطقه آذربایجان شرقی و غربی افتتاح فرمودند.
00:00 سفر شاهنشاه آریا مهر به آذربایجان
00:30 بازدید محمد رضا پهلوی از دانشگاه تبریز
تاریخچه آموزش عالی در تبریز که قرن‌ها به مهد تمدن، شهرت داشت به ۷۲۰ سال پیش برمی‌گردد که به نام مجموعه بین‌المللی ربع رشیدی تأسیس شده بود. با به ارث بردن این پیشینه، دانشگاه تبریز در سال ۱۹۴۷ میلادی تأسیس شد، که دومین دانشگاه قدیمی ایران است. در اسفندماه سال ۱۳۱۲ خورشیدی که قانون تربیت معلم تصویب شد، اولین کلاس‌های دانشسرای مقدماتی در ساختمان جنوبی این بنا که آن زمان دبیرستان شاهدخت نام داشت، برگزار می‌شدند. سال ۱۳۱۴ بود که برای بنیاد دانشسرای عالی تبریز اراده جدی در وزارت فرهنگ به وجود آمده و در اولین اقدام، بخش عمده ای از زمین‌های سربازخانه از سوی شهرداری به این وزارتخانه در تبریز واگذارشد. با کمک‌های مردم تبریز و بودجه دولتی، در اردیبهشت سال ۱۳۱۵، با کمک فنی مهندسان آلمانی و به همت معماران ایرانی، عملیات ساخت بنا و احداث دانشسرای عالی تبریز شروع شد و بنا با تمام امکانات موجود در سال ۱۳۱۸ به اتمام رسید.
پس از بازپس‌گیری آذربایجان به دست ارتش ایران و سرنگونی فرقه، مؤسسهٔ تازه‌تأسیس اونیورسیته منحل شد. در دی‌ماه همان سال از سوی دانشگاه تهران دو تن از استادان به نام‌های «مصطفی حبیبی» و «خان‌بابا بیانی» مأموریت یافتند تا جهت گسترش امکانات برای راه اندازی دانشگاه در تبریز اقدام نمایند.این دانشگاه با پذیرش ۱۶۰ دانشجو در دو دانشکدهٔ پزشکی و ادبیات، تحت ریاست دکتر بیانی، در
در سال ۱۳۴۶، دانشگاه تبریز که بعدها «دانشگاه آذرآبادگان» نامیده شد، در مکان کنونی بنا گردید.
00:37 بازدید شاه از دانشکده فنی دانشگاه تبریز
دانشکدهٔ فنی دانشگاه تبریز در سال ۱۳۳۷ خورشیدی فعالیت خود را در رشتهٔ مهندسی راه و ساختمان آغاز نمود که طول مدت آن چهار سال بود و فارغ‌التحصیلان پس از طی این دوره موفق به دریافت دانشنامهٔ مهندسی راه و ساختمان می‌شدند. همچنین تا سال ۱۳۵۶ خورشیدی، تحصیلات در این دانشکده تا درجهٔ تحصیلی کارشناسی ارشد به‌صورت پیوسته بود.
01:26 بازدید شاه از کارخانه سیمان صوفیان
کارخانجات سیمان صوفیان در سال ۱۳۴۵ تاسیس و با قدمتی بالغ بر ۵۰ سال دارای دو خط تولید با ظرفیت ۷۰۰۰ تن کلینکر در روز می باشد. این شرکت بعنوان یکی از پشتوانه های مهم توسعه و آبادانی در شمال غرب کشور، تولید و عرضه انواع سیمان
02:04 بازدید شاه ایران از سد ارس
روز ۷ تیر ماه ۱۳۵۰ در آیین باشکوهی با بودن مقامات ایران و شوروی، تاسیسات آب و برق شش میلیارد ریالی سد ارس گشایش یافت. سد خاکی ارس در جایی به نام قزل قشلاق در ۴۰ کیلومتری غرب جلفا ساخته شده و در پشت این سد، دریاچه‌ای به گنجایش یک میلیارد و سیصد و پنجاه میلیون متر مکعب آب ایجاد شد. ۴۴ هزار کیلووات نیروی برآمده از این سد میان ایران و شوروی به میزان برابر بخشن می‌شود. سد ارس که در اجرای موافقتنامه به تاریخ ۵ امرداد ماه ۱۳۴۲ ایران و شوروی ساخته شده، ۳۸ متر بلندا، ۹۴۵ درازا و ۸ متر پهنای آن در تاج سد است.
واحد شماره ۶ نیروگاه دوم سد محمدرضا شاه پهلوی که در ژرفای ۷۵ متری دریاچه سد قراردارد با بهره‌برداری آزمایشی ۲۵ هزار کیلووات ساعت آغاز به کار کرد.
3:05 افتتحاح سد کوروش کبیر بر روی رودخانه زرینه رود توسط شاهنشاه آریامهر
مهر ماه ۱۳۵۰ سد کوروش بزرگ که ساختمان آن از ۴ سال پیشتر بر روی زرینه رود در جنوب شرقی بوکان آغاز شده بود از سوی شاهنشاه آریامهر در آیین باشکوهی گشوده شد. این سد با هسته خاک رس ساخته شده است. درازای بالای سد ۷۲۰ متر، بلندای سد از کف ۵۰ متر، گنجایش کل مخزن ۶۵۰ میلیون متر مکعب، پهنه زیر کشت ۹۵٬۰۰۰ هکتار، تولید برق سالانه ۵۶ میلیون کیلووات در ساعت می‌باشد. هزینه ساختمان ۱۵۴۴ میلیون ریال و هزینه شبکه آبیاری سد ۱۶۴۷ میلیون ریال می‌باشد.
3:32 افتتاح سد شاهپور اول توسط محمد رضا پهلوی آریامهر در مهاباد
۴ مهر ماه ۱۳۵۰ سد شاپور اول بر روی رودخانه مهاباد که از سال ۱۳۴۵ ساختمان آن آغاز شده بود در آیین باشکوهی در پیشگاه شاهنشاه آریامهر گشایش یافت و بهره‌برداری از آن آغاز شد. سد شاپور گونه‌ای از سد سنگریزه با هسته خاک رس می‌باشد. درازای بالای سد شاپور اول ۷۰۰ متر، بلندای سد از کف ۴۶٬۵ متر، گنجایش مخزن سد ۲۳۰ میلیون متر مکعب، پهنه زیر کشت ۲۰٬۰۰۰ هکتار، تولید برق سالانه ۲۴ میلیون کیلووات در ساعت، هزینه ساختمان سد ۹۴۰ میلیون ریال و هزینه شبکه آبیاری سد ۲۶۰ میلیون ریال می‌باشد.
04:15 افتتاح راه آهن تجاری ، توریستی بین ایران و ترکیه توسط محدرضا شاه پهلوی
پنجم مهرماه 1350 راه‌آهن شرفخانه - رازی (مرز ترکیه) افتتاح شد.
این راه‌آهن از روی پل موسوم به پل قطور می‌گذرد و بزرگ‌ترین پل راه‌آهن در خاورمیانه محسوب می‌شود.
با این حال این تنها پل موجود در محور قطور نیست، بلکه تعداد254 پل کوچک و بزرگ فلزی و سنگی و همچنین تعداد 37 تونل بزرگ و کوچک بر اهمیت این منطقه افزوده است این پل از نوع زیر قوسی است و تا مدت‌ها بزرگ‌ترین دهانه قوسی را در بین پل‌های ایران داشت.
عملیات پی‌ریزی و پایه‌های بتنی، پل قطور خوی در سال 1347 از سوی دو شرکت ایرانی (رانکین) و شرکت اتریشی (پور) انجام شد و اسکلت فلزی و شاسی آن ساخته یک شرکت آمریکایی بود.
این خط راه‌آهن برای ایران و ترکیه بسیار حائز اهمیت بوده است.
آدرس سایت و شبکه های اجتماعی ما:
/ iraner.in.deutschland
/ iraner.in.deutschland
iraner-in-deutschland.blogspo...
t.me/iraner_in_deutschland

Пікірлер: 41
@yaghuobkanan
@yaghuobkanan 3 ай бұрын
سپاس یاشاسین ایران جاوید شاه تا ابد❤❤❤
@MrDanielparsa
@MrDanielparsa 9 ай бұрын
!پیشرفت بسیار در مدت کوتاه
@user-qj7ev1mw4s
@user-qj7ev1mw4s 9 ай бұрын
شاهنشاه آریامهر روحت شاد
@fr-cj5bt
@fr-cj5bt 9 ай бұрын
Excellent
@Gallery_Nazak
@Gallery_Nazak 9 ай бұрын
❤❤❤❤
@wrathofiran4989
@wrathofiran4989 10 ай бұрын
These were the times of pride and glory
@RSM_Q1234
@RSM_Q1234 10 ай бұрын
شاهنشاه روحت شاد
@robotx6259
@robotx6259 10 ай бұрын
thank you very much.
@Iranerindeutschland
@Iranerindeutschland 9 ай бұрын
Thanks so much
@IRANSHEERKHORSHEED
@IRANSHEERKHORSHEED 10 ай бұрын
ایران شیر خورشید 👑💖👑💖👑💖👑💖👑💖👑👑👑
@robotx6259
@robotx6259 10 ай бұрын
بسیار عالی.
@Iranerindeutschland
@Iranerindeutschland 9 ай бұрын
متشکرم
@unirad6264
@unirad6264 10 ай бұрын
👌👌👌🙏ok
@VENOOS_7
@VENOOS_7 10 ай бұрын
دادمیزنم روحش شاد اونکه ب این وطن آبرو داد#جاوید_شاهنشاه_آریامهر ❤❤❤👑👑👑😔
@user-qb1uh2pw2k
@user-qb1uh2pw2k 5 ай бұрын
روحت شاد شاهنشاه عزیز ایرانساز مهربان وطن پرست که ایران را به اوج رساندی
@user-qb1uh2pw2k
@user-qb1uh2pw2k 5 ай бұрын
تشکر از شما خسته نباشید
@abbasyarahmadi6700
@abbasyarahmadi6700 10 ай бұрын
درودها بر شما. هرطور عشقتون میکشه آپلود کنید. همینکه به اشتراک می‌گذارید سپاسگذارتون هم هستیم. تازه اینطور جذابیت و هیجان بیشتری هم داره واسه علاقمندان واقعی 🩵🌹🙏
@Iranerindeutschland
@Iranerindeutschland 10 ай бұрын
ارادت. ممنون از حمایتتون. دوستان انتقاد زیاد دارند ولی اگر کسی با قوانین یوتیوب کمی دست و پنجه نرم کرده باشه دلیل خیلی از کارها رو متوجه می شه. مثلا موزیک جدید که بر روی فیلم گذاشته می شه و ......
@IRANSHEERKHORSHEED
@IRANSHEERKHORSHEED 10 ай бұрын
LONG LIVE PAHLAVI KINGDOM 👑💖👑💖👑💖👑👑
@guntaytolge9457
@guntaytolge9457 10 ай бұрын
تشکر
@Iranerindeutschland
@Iranerindeutschland 10 ай бұрын
ارادت
@zz-tq5nj
@zz-tq5nj 3 ай бұрын
Dorood bar to aziz
@neshatshajirati5555
@neshatshajirati5555 5 ай бұрын
❤️❤️❤️
@jahantv9033
@jahantv9033 10 ай бұрын
درود مدیریت محترم کانال. یه انتقاد بکنم. چرا در لحظه ای که می خواین ویدئو رو اپلود نمی کنید؟؟؟ چرا این مدلی ویدیو را اپلود می کنید؟؟
@Iranerindeutschland
@Iranerindeutschland 10 ай бұрын
درود. ویدیو ها قدیمی است و بعضی وقت ها موزیک یا تصویری کوتاهی دارد که با کپی رایت و بر خلاف قوانین یوتیوب است. اینطوری این فرصت را دارم که اصلاح کنم
@hamedghorbani1038
@hamedghorbani1038 10 ай бұрын
بادرودخدمت شما دوست عزیزوارجمندوباتشکروسپاس فراوان ازشما به خاطر این فیلم های زیبا وخاطره انگیز دوست عزیز ممکنه منت سرما گذاشته ولطف کنیدفیلم مربوط به مصاحبه دکتراکبراعتمادرا بارگذاری کنیدازتون تمنا می کنم ایشون پدرفناوری هسته ای ایران ویک دانشمندبزرگ هستند باسپاس وتشکرفراوان ازشما❤
@Iranerindeutschland
@Iranerindeutschland 10 ай бұрын
چشم حتما
@wrathofiran4989
@wrathofiran4989 10 ай бұрын
اگر شاهنشاهی ایران با همان شکوه و قدرت برپا و برجا بود، پس از فروپاشی شوروی حتی آذربایجان شمالی یا بهتر بگوئیم استان آلان و کل قفقاز و از آنسوی دریای مازندران کل ترکمنستان وازبکستان تا تاجیکستان هم امروز داوطلبانه جزو قلمرو ایران بودند. ولی افسوس...
@Liyan.1375
@Liyan.1375 9 ай бұрын
میخوام تا صد سال جزو قلمرو نباشن، کسی که به خاطر پول بخواد بیاد باهات تا بی پولم بشی یا اتفاقی بیفته میخواد جدا بشه
@wrathofiran4989
@wrathofiran4989 9 ай бұрын
@@Liyan.1375 این سرزمینها خود از ایران جدا نشده، بلکه به زور توسط روسها از ایران کنده شده اند و مردمانشان تا همان پایان دوران شوروی از این امر رنج برده و این برایشان یک کابوس وحشتناک به واقعیت پیوسته بود. در همان سال فروپاشی شوروی زمزمه پیوست دوباره به ایران هم در باکو و هم بسیار شدیدتر در تاجیکستان بگوش می رسید که تاجیکها حتی اینرا بلند به گوش همه و حتی دولت ایران رساندند. ولی از بی لیاقتی ایران و اعزام هزاران آخوند و ملا به این کشور ها در دوران رفسنجانی و خاتمی و تصمیمات غلط سیاسی، تاجیکستان برای بیش از یک دهه در جنگی داخلی و خونین فرو رفت و آذری ها هم پس از وعده های بیشمار غرب و اسرائیل و ترکیه در تبدیل آذربایجان به کویت دوم، فورا از کرده خود پشیمان شدند و امروز همان زمزمه ها را در پیوست به ترکیه از خود بروز میدهند. این طبیعیه که دول و مردم سرزمینهای کوچک در شرایط بحرانی و رنج، علاقه به اتحادی بزرگتر و ثبات بیشتر را دارند. ولی کسی علاقه به بیچاره کردن خود ندارد. خوب یادم است که سالها پس از فروپاشی شوروی و تبلیغات و کارگزاری ها و سرمایه گزاریهای فراوان ترکیه در این جمهوری های نوپا، ترکها با صراحت و بعنوان استراتژی و دکترین سیاسی خود عنوان میکردند که ما از قفقاز تا تاتارستان، زبان و فرهنگ ملتهای ترک را از نفوذ و آثار و نشانه های تاثیر زبان و فرهنگ پارسی و روسی پاکسازی خواهیم کرد، که تا به امروز نیز موفقانه انجام میدهند. اما اگر به این نقاط سفر کرده باشی، میزان و عمق ریشه فرهنگ و زبان و آداب و رسوم ایرانی از عید نوروز و غیره تا مقدس دانستن غیر رسمی نیایشگاههای باستانی و مکانهای آئینی زرتشتی در آنجا را در میان عام مردم در میابی. آیا تو امروز نه به همه، اما به آن جوانان بلوچی که علاوه بر گرسنگی و فقر مطلق زیر صفر، همزمان با داشتن بزرگترین معادن طلای جهان، حتی از آب آشامیدنی و دریافت شناسنامه ایرانی محروم میشوند و در عین حال امارات، قطر و عربستان ثروتمند به هریک از آنها فورا تابعیت و شهروندی خود را اهدا میکند، میتوانی ایراد بگیری که دیگر علاقه ای به ماندن و ابراز رسمی علاقه به ایرانی بودن از خود نشان نمیدهند؟ این در مورد بخشهایی و نه همه اعراب خوزستان نیز تا حدی صدق میکند.!!
@babkxorramdin9904
@babkxorramdin9904 9 ай бұрын
شاید رابطه خوب سیاسی و اقتصادی برقرار می‌کردند، ولی هیچ وقت به ایران ملحق نمی‌شدند
@lifeswe7834
@lifeswe7834 10 ай бұрын
It should be Azarbaijan.
@Iranerindeutschland
@Iranerindeutschland 9 ай бұрын
Thank you
@CurbYourEnthusiasm65
@CurbYourEnthusiasm65 10 ай бұрын
Javid shah 🟩🦁☀️👑🟥
@163dr
@163dr 9 ай бұрын
واقعا افتتاح می کرده مثل آخوندا نمی رفته 60 بار یه ساختمان نیمه کاره را دم انتخابات افتتاح کنه
@user-bq9js1rd1k
@user-bq9js1rd1k 10 ай бұрын
یعنی چی
@SR-zu6xm
@SR-zu6xm 9 ай бұрын
Once again, your choice of background music is not suitable and is rather annoying... The footage already has its own background music - classical music, and then one hears that annoying guitar sound that you have added... It's like adding salt to honey...
@Iranerindeutschland
@Iranerindeutschland 9 ай бұрын
If you are familiar with the rules of KZbin, you know the reason for this.
@IRANSHEERKHORSHEED
@IRANSHEERKHORSHEED 10 ай бұрын
ایران شیر خورشید 👑💖👑💖👑💖👑💖👑💖💖
Do you have a friend like this? 🤣#shorts
00:12
dednahype
Рет қаралды 57 МЛН
They RUINED Everything! 😢
00:31
Carter Sharer
Рет қаралды 16 МЛН
بازدید محمدرضاشاه از بیمارستان اراک
1:08
Конфликт Израиля и Палестины - на карте
33:29
Гео-История
Рет қаралды 567 М.
مصدق، شاه، آمریکا، کودتا | 28 مرداد
51:50
Movarekh Podcast پادکست مورخ
Рет қаралды 125 М.
نادر شاه افشار |  از نجات ایران تا ویرانی ایران
49:24
Movarekh Podcast پادکست مورخ
Рет қаралды 118 М.
انقلاب سفید | انقلاب شاه و مردم
25:40
Movarekh Podcast پادکست مورخ
Рет қаралды 59 М.
مصاحبه با شاهزاده رضا پهلوی | قسمت اول
25:00
Iran International ايران اينترنشنال
Рет қаралды 49 М.
ظهور عثمانی | سیلی جهان غرب به جهان ایرانی
44:35
Movarekh Podcast پادکست مورخ
Рет қаралды 132 М.
Do you have a friend like this? 🤣#shorts
00:12
dednahype
Рет қаралды 57 МЛН