Daca vrei sa testezi un om, sa vezi ce caracter si cata morala are....ofera putere, functie, bani, femei, etc......atunci o sa vezi cu cine stai de vorba...e corecta observatia! Eu am mereu o vorba: " La job, oferai cuiva timp de sase luni o functie de conducere si atunci ai sa vezi cine este de fapt..." Eu am vazut destui care si-au schimbat comportamentul, dupa ce au ajuns sefi.
@genabogatu4 жыл бұрын
In timp ce va ascult ma gandesc la Barna care s-a lipit de scaun in ciuda faptului ca partidul este in cadere libera! Foarte trist! A dus partidul de la 22% la 8.8% si tot incearca sa arate ca partidul creste.
@ardeleanioan7175 жыл бұрын
Dle Paleologu sunteți un om școlit și cu o cultura vasta!!! Ar fi foarte bine pt români fara ați câștiga la prezidențiale!!!! PNL ului poate ia fost teama sa vă susțină, iar din partea PSD nu ați fi candidat!!!¡ ....iar la vot vor vota foarte mulți care nu știu ce votează.....
@neutrino-bt8sh6 ай бұрын
Nu întâmplător a apărut distorsiunea sonoră la capitolul cu "lupa" 🙂. Revelarea și amplificarea trăsăturilor susceptibile de a fi stimulate sub acțiunea morbului puterii este un proces datorat _distorsiunii_de_percepție_ prin care puterea operează întotdeauna. Pentru a obține efectul scontat este necesară o anume concentrare și departajare perceptivă. Firește, cel aflat 'la putere' consideră că o astfel de focalizare pe obiect e necesară și naturală, proporțională scopului urmărit, însă nu realizează - cel mai adesea - că efectul său de putere este indisolubil legat de această separare a sa de obiect. Este genul de separare pe care îl evocă de fapt adagiul "divide et impera", care este în general interpretat doar prin consecința sa ultimă, de dezbinare introdusă în sânul obiectului de stăpânit, însă înțelesul său primar este acela de separare a stăpânitorului de obiectul stăpânirii sale. De aceea, eu aș numi mai degrabă "sindromul balconului" această distorsiune a personalității pe care TP o numește "efectul de lupă" al puterii. Spun distorsiune a personalității pentru că nu e vorba de o simplă amplificare a unor trăsături de personalitate preexistente, ci de însăși inadecvarea lor funcțională în condițiile acestei amplificări 'perspectivistice'. Exemplul clasic este cel al vorbitorului de la balcon (în special la prima experiență de acest gen), care se pierde în discursul său și rămâne captiv al efectului pe care constată că-l exercită asupra mulțimii. Nu este necesară literalmente o separare de nivel pentru a pune în evidență acest efect, pentru că separarea poate fi și față de un auditoriu cu care stai în același plan, însă efectul ridicării vorbitorului (ori numai a vocii sale, prin megafon sau microfon) este de natură a proba că o astfel de separare este condiția princeps a exercitării oricărei forme de putere. Cât despre "lupă", aceasta poate fi înțeleasă și ca un mijloc prin care puterea autorului se face simțită, încercând să recupereze deficitul de percepție cauzat de distanța nou-apărută. Din punct de vedere fizic, personajul de la balcon se vede nevoit a folosi un instrument care sa-l scutească de a se mai reuni cu obiectul puterii sale (masele), însă din punct de vedere metafizic "lupa" are și efectul pervers de a expune celor priviți ochiul mărit și lacom al privitorului de la amvon.
@MultiLeonberger4 жыл бұрын
Churchill a primit premiul Nobel pentru literatură în 1953
@sabinmurariu8612 Жыл бұрын
🎩🎩🎩
@MrJoSilver5 жыл бұрын
Domnule Paleologu,respect.O singura chestiune imi da cu virgula in toata ecuatia aceasta.Cum poate un om atat de citit si moral sanatos,sa creada in povestea cu Jesus si toate mizeriile religioase? Oricum,de la mine aveti un vot! Sper macar ca o sa taiati fondurile securiciului Daniel pentru "mizeria neamului" si sa faceti cumva sa redirectionati banutii pentru educatie ,cultura,sanatate si sport.Succes!
@gigihendrix23445 жыл бұрын
E popincurist, ii plac popii
@xcrypt43783 жыл бұрын
Crestinismul are multe "de spus", fie ca ne place sau nu.
@ahw92215 жыл бұрын
Deci votăm Johannis. De ce ? El nu a loat- o razna. Dimpotrivă, este prea liniştit. Nu şi-a luat palmieri în Brazilia, nu a dat divorț să- şi ia vreo harfonistă juvenilă etc. Mai bine votez ce cunosc decît ce nu cunosc. Corect ?
@dragomircucu5 жыл бұрын
Mai Blum voteaza Paleologu decît un Johannis care nu stie pe ce lume traieste adica un redus intelectual.
@ahw92215 жыл бұрын
@@dragomircucu L- aş vota dar mi- e teamă de experimente. Şi îmi mai aduc aminte de o vorbă din bătrîni ; " unde e multă deşteptăciune , este şi multă prostie" Stii cum e , e ca în naționala Gemaniei cu Werner. La echipa lui de divizie e maşină de goluri, la națională nu e bun de nimic. Paleologu e bun la filozofie, la politică nu se ştie . Tocmai aştia acționişti cu mult patos te pot duce la catastrofe. Paleologu trebuia să iasă mai demult în față, să fi facut una alta ca să ştim ce poate omul. Aşa pe hocus pocus e riscant.
@MrJoSilver5 жыл бұрын
Timo blum....si ce cunosti tu la Iohanis? Daca nu sunt indiscret? Ca eu in toti anii acestia ,in afara de faptul ca nu stie bine limba romana si este foarte scump la vedere nu am gasit motive pentru un al doilea mandat....Mi se pare ca esti romanasul tipic frustrat,caruia chiar daca ai arati o hartie alba,va face tot posibilul sa nu creada ca e alba)))).Chiar nu poti sa faci diferenta dintre inteligenta si indiferenta???
@marianamitru18915 жыл бұрын
@@ahw9221 deci....mai bine mergem pe mana prostiei ca nu riscam sa fie si desteptaciune, conform ''intelepciunii popupare'' nu cred ca e valabila si varianta unde este multa prostie e si multa desteptaciune.
@ahw92215 жыл бұрын
@@marianamitru1891 zicala nu am inventat-o eu( este din popor) , uneori am reflectat asupra ei crezînd că este stupidă dar nu este. Am întîlnit în lumea mea profesională oameni de geniu care au făcut greşeli incredibil de stupide. Cred că la asta se referă .