Selamlar bu videoya tercih sonucunu öğrenip gelen herkes🙋🏻♀️, Sonuçlar hayırlı uğurlu olsun. Hem TOBB ETÜ'ye Hem Endüstrikop'a hoşgeldiniz. Videoda cevaplanmayan ama aklınıza takılan soruları bu yorumun altına 6 Eylül pazartesi saat 13.30'a kadar yazarsanız, Çarşamba günü gelecek videoda cevaplayabilirim :)
@Sellattinbirxi3 жыл бұрын
Ben şu an araştırıyorum kendime uygun bir üniversite bulsam bile kazanmak zor Çünkü 17 yıldır birşey yapmayıp şimdi bunun hayalini kurmak çok yanlış geliyor 💡
@beta489367 ай бұрын
17 yıl diyip abartma 1 senede biter o yedi yılın 2 yılı önemli zaten
@ykssky29062 жыл бұрын
yani kişisel gelısımınıze zaman ayıramıyorsunuz arkadaslar bu biraz sıkıntı
@konstantinlevin8651 Жыл бұрын
Çok açıklayıcı bir video olmuş, elinize sağlık
@nisanurkahraman8066 Жыл бұрын
Oldukça bilgilendirici bir video olmuş teşekkürler
@imchasevi5 ай бұрын
psikolojide %30 ingilizce olması nasıl dezavantajlar getirir okuyanlar yazabilir mi
@slaa88323 жыл бұрын
Okul başlayana kadar tobbla ilgili çok daha ayrıntılı video gelebilir mi ? Hazırlıkta mesela kullanılan kitaplar,yapılması yapılmaması gerekenler vb. Okulla ilgili okuyanların çok bilmediği şeyler... Çook iyi olur. Teşekkürler
@endustrikop3 жыл бұрын
Merhaba Sıla, Tabikii, Eylül ayı içerisine TOBB ETÜ ile ilgili daha detaylı bilgiler içeren bir video gelebilir. Bu video içinde cevaplandırılmasını istediğin merak ettiğin başka sorular varsa bu yorumun altına yazarsan mutlu ve mesut olurum :) Hazırlıkta nasıl çalışılmalı, neler yapılmalı&yapılmamalı ve kullanılan kitapları not aldım bile 👍
@slaa88323 жыл бұрын
@@endustrikop artık resmi olarakta Tobb etülü olduğuma göre sizden öğrenicek çok şey var. Hemen bildirimi açıyorum. Teşekkürler
@endustrikop3 жыл бұрын
@@slaa8832 Hayırlı olsun, Sıla ; )
@endustrikop3 жыл бұрын
Selam Sıla, Sorularını yanıtladığım video yayında... Linki tam şurada= kzbin.info/www/bejne/g2WzoHeIds98qbc Yeni video haberini bizzat benden al istedim :) Yorumlarını merakla bekliyorum :)
@slaa88323 жыл бұрын
@@endustrikop Çok yardımcı,açıklayıcı bir video olmuş. Emeğinize sağlık. anlatmak istediklerinizin devamını da merakla bekliyorum. :)
@ay36493 жыл бұрын
Çok faydalı bir video olmuş, harikasınız 💕
@savcicerenifsaliyor Жыл бұрын
Stajda açıkta kalanlara n’oluyo okula devam mı ediyorlar
@cybilry15 Жыл бұрын
süper olmuş teşekkürler
@vante993 Жыл бұрын
ortak eğitimde açıkta kalırsak ne oluyor peki? kendimiz staj ayarlayabilirsek ayarlıyoruz diyelim ayarlayamazsak o nasıl oluyor?
@Cansglz Жыл бұрын
Merhaba, ortak eğitimde hangi şirketlere gittiniz ve memnun kaldınız mı? Stajda neler yaptınız?
@sagopak.48142 жыл бұрын
ortak eğitimde verilen maaş ne kadar, asgari ücretin 3'te 2'si olarak duydum şirketten şirkete değişiyor mu? birde staj yaparken yurtta kalabiliyor musunuz?
@endustrikop2 жыл бұрын
Selam, Ortak eğitimde maaş miktarı şirketten şirkete değişiyor,bu yüzden bir genelleme yapmak doğru olmayabilir. Ama genellikle okul asgari ücretin 2/3’ü şartını koyuyor. Tabikii ortak eğitim dönemlerinde de yurtta kalınabiliyor.👍🏻
@beelzebub33 Жыл бұрын
Bu sene mimarliga girecegim, umarim memnun kalirim
@1berkenorucc5 ай бұрын
ben de düşünüyorum memnun kaldın mıı??
@beelzebub335 ай бұрын
@@1berkenorucc farkli uni yazdim
@cananboyar64148 ай бұрын
Merhaba turk dili edebiyatı bölümü okuyan öğrenciler istege bağlı hazırlık okuyabilir mi?
@berfinnnnn64978 ай бұрын
Evet okuyorlarmış ve burs kapsamına dahilmiş
@Ardilax Жыл бұрын
işletme fakültesi hakkında herhangi bir bilgin var mı aslında işsizliğin fazla olduğu bir bölümde yüksek iş imkanı sağlıyor bu üniversitede o açıdan iyi bide hazırlığı geçmek için ortalama hangi seviyede ingilizce bilmemiz gerekiyor
@endustrikop Жыл бұрын
Selam, İşletme mezunu arkadaşlarımın bir çoğunun iş bulduğunu söyleyebilirim. İş bulmada okulun etkisinden ziyade öğrencinin okuduğu alana ilgisinin ve ortak eğitimlerini iyi değerlendirmesinin önemli olduğunu düşünüyorum. Hazırlıktan geçmek için gerekli ingilizce seviyesi ise B2 seviyesi diyebilirim.
@zeynepcehri4893 жыл бұрын
Merhaba ben okulun endüstriyel tasarım bölümünü kazandım. Maalesef kesin gelen okul gelmedi. Çevremden duyduğum kadarıyla herkes bu okul hakkında çok zor gelmeyin gibi cümleler kuruyor. Staj imkanın da torpillerle olduğu deniliyor. Bu düşünceye katılıyor musunuz? Sizce de dönem atlamak, eğitimi zor mu?
@endustrikop3 жыл бұрын
Selam Zeynep, Öncelikle tercih sonucun hayırlı uğurlu olsun. Video da belirttiğim gibi dönemler genel olarak "koştur ,koştur" gidiyor. Tatillerde az olduğundan sürekli olarak bir şeylere çalışıyor olarak buluyorsun kendini...Okula bu anlamda bakarsan zor, evet. Ama çalışmayı seviyorsan yada temposuna alışırsan artık o kadar da zor gelmeyecektir. Stajlar konusunda torpil yok diyemem (sonuçta torpili ortaya çıkarmak ne kadar mümkün bilemiyorum). Yani illa torpil oluyordur, ama okulun sunduğu listeden yerleşmekte imkansız değil. (Şimdilik sorunu bu kadar yanıtlayayım, yeni TOBB ETÜ videosunda daha ayrıntılı cevap vermeye çalışayım.)
@mehmetveli4412 жыл бұрын
Selam ben de orayı istiyorum memnun musun acaba
@zeynepcehri4892 жыл бұрын
@@mehmetveli441 açık söylemek gerekirse hayır gereksiz zorlandığını düşünüyorum.
@tripled. Жыл бұрын
merhaba, ben endüstriyel tasarım düşünüyorum ama tobb etü’yü tercih etme konusunda biraz kararsızım. sizin için üniversitenin bizzat endüstriyel tasarım bölümüne dair avantaj ve dezavantajlar neler? ve yeniden tercih yapacak olsanız aynı üniversiteyi seçer miydiniz (tabii sormamda sakınca yoksa)?
@batuhan8465 Жыл бұрын
@@zeynepcehri489 merhaba. Ne gibi gereksiz zorlsmalsr acaba? Örnek verir misiniz
@berfingokcen69936 ай бұрын
Merhaba hukuk okurken işletme ile çap yapabilir miyim?
@benmesutniyaz Жыл бұрын
TOBB ETÜ yüksek lisans içinde ortak eğitim sunuyor mu?
@endustrikop Жыл бұрын
Merhaba, Hayır, yüksek lisansta ortak eğitim imkanı sunmuyor.
@denizberraaydn96963 жыл бұрын
Merhabalar, acaba cumartesi günleri okul var mı? Varsa yarım gün mü, bilgi verebilir misiniz?
@ilgeilge20253 жыл бұрын
derslere göre dersin varsa pazar dahi var ama genelde pek yok
@denizberraaydn96963 жыл бұрын
@@ilgeilge2025 anladım çok teşekkür ederim
@denizberraaydn96963 жыл бұрын
@@ilgeilge2025 bu arada hangi bölüm okuyorsunuz?
@merve58953 жыл бұрын
Merhaba bana bilkent endüstri de geliypr tobb da geliyor hengisini tavsiye edersiniz?
@endustrikop3 жыл бұрын
Merhaba ou, Ben Bilkent Üniversitesi’nin daha köklü ve bilinir olduğuna inanıyorum. Ayrıca erasmus imkanlarının ve bağlantı ağının daha geniş olduğunu düşünüyorum:) Her iki üniversiteninde kendine göre avantajları ve dezavantajları var. Hiç okumadığım bir üniversite hakkında yorum yapmam doğru olmayacaktır. Fakat düşüncelerim bu şekilde :)
@merve58953 жыл бұрын
@@endustrikop haklısınız teşekkürler:)
@Duyguu00 Жыл бұрын
Tobb psikoloji yüzde 50 burslu yazmalı mıyım ? Yoksa hacettepe psikoloji mi sizce ? Sırf tobb olsun diye ucu belli olmayan üniversite fiyatlarını ödemeye değer mi ?
@Sunflower-pv3tk Жыл бұрын
ben de tobb 50 bursluyu düşünüyorum karar verdin mi
@Duyguu00 Жыл бұрын
@@Sunflower-pv3tk yüzde 50 yazmayacağız. Hacettepe de karar kıldık
@bilalcelik7825 ай бұрын
Hacettepeyi öneriyor musunuz, dezavantajı var mi
@Duyguu005 ай бұрын
@@bilalcelik782 kardeşim memnun . Erkek yurdu olarak kampüsün içinde kontenjan sıkıntı var ama çözülemeyecek sorun değil
@emyagaming31153 жыл бұрын
toefl itp 550 puan yaklaşık olarak kaç nete denk gelir? mesela 40da 35 grammer 50de 45 l/s, 50de 45 r/w gibi ya da siz kaç yapmıştınız ve netleriniz yaklaşık neydi?
@endustrikop3 жыл бұрын
Selam EmyaGaming, Bu sorularının da cevabını içeren yeni videom yayında, linki ise tam burada kzbin.info/www/bejne/g2WzoHeIds98qbc tıklayarak sorunun cevabına ulaşabilirsin.
3 жыл бұрын
Derslerin türkçe olması kafamı çok karıştırıyor
@endustrikop3 жыл бұрын
Merhaba Mustafa, Derslerin Türkçe olması daha doğrusu %30 ingilizce olması biz öğrencilere rahatlık sağlıyor diye düşünüyorum. Yani mesela Mühendislik Fakültesinden örnek verecek olursam Fizik, Kimya, Matematik gibi dersler Türkçe. Mesleki dersler genellikle İngilizce yani iş hayatında kullanabileceğin, okuduğun bölüme ait yabancı literatürü tarayabileceğin kadar İngilizce bilgiye sahip oluyorsun. Günlük yaşamında veya mesleki hayatında çok fazla kullanmayacağın Fizik, Kimya vb. alanları kendi ana dilinde öğrenmiş ve anlamış oluyorsun. Umarım kafa karışıklığını anlamış ve biraz olsun açabilmişimdir : )
@mustafaerkoc93932 жыл бұрын
Bir şey soracaktım.Mesela ilk beş bine girenlere 1900 tl burs veriliyor.Peki konukevinde kalınca bu burstan 600 tl indiriliyor galiba bu doğru mu?
@endustrikop2 жыл бұрын
Selam Mustafa, Bu soruyu, aynı durumu deneyimleyen arkadaşlarıma danıştım. Öncelikle burs miktarının okula girdiğin bölüme bağlı olarak değişken olduğunu söylediler. Bahsettiğin şey ise doğru,örneğin bu sene yurt için 650₺ burs kesinti yapılmış. Ayrıntılı bilgiye www.etu.edu.tr/tr/aday-ogrenci/burslar sayfadan erişebilirsin.
@mustafaerkoc93932 жыл бұрын
@@endustrikop Özür dilerim rahatsız ediyorum tekrardan bulamadım da acaba endüstri mühenfisliği 5k sıralama ne kadar veriyor?
@tugbacicek6593 жыл бұрын
Acaba tek kişilik yurtlar var mı tobb etüde bir bilgin var mı?❤️
@endustrikop3 жыл бұрын
Selam Tuğba, Bu konuda benimde bilgim yoktu konukevine danıştım. Belirttiklerine göre eğer sene içinde müsaitlik durumu varsa 2 kişilik odayı tek kişiye verebiliyorlarmış fakat bu durumda iki kişilik senelik ücret talep ediyolarmış :)
@ali-uz2xp2 жыл бұрын
Sınavlar test mi klasik mi oluyodu ??
@ais_hkn6248 Жыл бұрын
Stajda ödeme alıyo musunuz
@endustrikop Жыл бұрын
Merhaba, Stajını/Ortakeğitimini gerçekleştirdiğin yere göre değişmekle birlikte genelde asgari ücretin en az 1/3'ü veriliyor.
@mld94563 жыл бұрын
Merhaba, ingilizce düzeyi ileri seviyede olan birisi için bile toefl geçmesi zor olur mu? Veya oldu da geçtik, yine de beyan edip hazırlık okuyabilir miyiz? (Hazırlık okumak istiyorum ama ingilizcem iyi... değişik bir dert .d)
@endustrikop3 жыл бұрын
Selam MLS, Bu sorunun cevabını yeni yayınladığım videoda bulabilirsin. Tam olarak şuradaki linkte kendisi --> kzbin.info/www/bejne/g2WzoHeIds98qbc ek olarak o video da da belirttiğim şu belgeyi de inceleyebilirsin. www.etu.edu.tr/files/dosyalar/2021/09/02/eb04daef4555dea42d86e33bba44fdb9.pdf tam olarak senin sorun burada mevcut :)
@erenkks_2 жыл бұрын
Ankara içersinde yasamama rağmen tobbda yurt çıkmama durumu oluyor mu bilgin var mi?
@gdecod2 жыл бұрын
ankarada ikamet ediyorsan yurt çıkmaz, önşart bu benim bildiğim
@endustrikop2 жыл бұрын
Selam, Açıkçası bu konuda benim bir bilgim yoktu, www.etu.edu.tr/tr/konuk-evi sitesi üzerinden göz attım; sitede "Konukevinden Ankara dışından gelen öğrenciler yararlanır. Ankara’da ikamet eden öğrenciler ise boş yatak olduğunda sınıf ve başarı sıralaması göre kabul edilir. Sıralama büyük sınıf, yüksek puandan başlar." bu şekilde bir açıklama var. Ayrıntılı bilgi için okulun konukevini arayabilirsin : )
@pdk12345-y2 жыл бұрын
Merhaba hazırlık dersleri saat kaçta başlayıp kaçta bitiyordu
@endustrikop2 жыл бұрын
Selam, Ben hazırlık okuyalı biraz oldu, belki saatler değişmiştir ama ben hazırlık okurken dersler 8.30- 15.30 arasındaydı : )
@zuleyha17743 жыл бұрын
merhaba iç mimarlık ve çevre tasarımı için hazırlık var mı artık yok diye biliyorum
@endustrikop3 жыл бұрын
Benim girdiğim yıl iç mimarlık içinde hazırlık vardı.Yök tercih atlası üzerinden bakılabilir.Ben araştırayım, bulabilirsem yorumu güncelleyeyim👍🏻
@zuleyha17743 жыл бұрын
@@endustrikop tamamdır çok teşekkür ederiiim ❤️❤️❤️
@endustrikop3 жыл бұрын
@@zuleyha1774 Rica ederim, Züleyha💙
@endustrikop3 жыл бұрын
Selam Züleyha, Araştırmalarım sonucu %100 türkçe eğitim veren bölümler (Türk Dili ve Edebiyatı, İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı ile Görsel İletişim Tasarım) kayıtlı öğrencilerin Düzey Belirleme veya Program Öncesi Yeterlik sınavlarından başarılı olup olmadıklarına bakılmaksızın lisans programlarına geçişleri yapılıyormuş. kaynak: www.etu.edu.tr/files/dosyalar/2021/09/02/eb04daef4555dea42d86e33bba44fdb9.pdf
@zuleyha17743 жыл бұрын
@@endustrikop çok teşekkür ederim vakit ayırdığın için❤️
@ozgeisklar40573 жыл бұрын
Eğer ortak eğitimde açıkta kalınırsa noluyor ?
@endustrikop3 жыл бұрын
Ortak eğitimde genelde iki kere tercih hakkı oluyor. Diyelim ilkinde açıkta kaldın, sonrasında açılan ikinci tur tercihlerde kalan şirketler arasından tercih yapabiliyorsun, fakat genellikle herkesin yerleşmek istediği "gözde şirketlerin" bu aşamada kontenjanı kalmıyor, bu aşamada genellikle iki seçenek oluyor: 1.TOBB'a bağlı iştirakler tercih edilebiliyor veya bu aşamada açıkta kalan az kişi mevcut ise ortak eğitim birimi seni bu şirketlere yönlendiriyor. 2.Tercih listesinde bulunmayan şirketlere kendin başvurarak ayarlayabilir ve ortak eğitim birimine dilekçe vererek kendin bulduğun bu şirkette ortak eğitim yapabilirsin. Bu arada müfredatta zorunlu olarak bulunan ortak eğitime gitmeden verilen bir ders olan OEG 101(Ortak eğitime giriş) aldığında ortak eğitim hakkında(bi miktar sıkıcı da olsa :) ) prosedürden, iş güvenliğine, öğrenci ve kurum haklarına bir çok şeyi öğreniyor oluyorsun :)
@ozgeisklar40573 жыл бұрын
@@endustrikop teşekkür ederim :)
@endustrikop3 жыл бұрын
@@ozgeisklar4057 Rica ederim ; )
@slaa88323 жыл бұрын
Bundan sonrası için planınız nedir ? Çalışmaya başladınız mı
@endustrikop3 жыл бұрын
Henüz çalışmaya başlamadım ,Sıla. Severek çalışabileceğimi düşündüğüm işlere başvuru yapıyorum. Açıkçası biraz titizim bu konuda :) Bundan sonrası için planım ise bir kaç sene sevdiğim ve öğrendiğim bir işte çalışmak sonra ise edindiğim çalışma hayatı tecrübeleriyle yurtdışında yüksek lisans(belki + doktora) yapmak, daha çok öğrenmek, daha çok yer görmek, daha çok insan tanımak... Ve bunların hepsi gerçekleşirken burada yani Endüstrikop 'ta paylaşmak, deneyimleri birlikte yaşamak... Kısacası gelecek için planım; hem kendine hem çevresine hem ülkesine faydalı olan ve sürekli öğrenen & gelişen bir birey olmak istiyorum. Gördüğün gibi konuşmayı da yazmayı da çok seviyorum :) Bunlar daha planlarımın sadece bir kısmı... Kim bilir belki tüm bunlara dair bir video bile gelebilir.
@slaa88323 жыл бұрын
@@endustrikop çok teşekkür ederim. Her şey gönlünüzce olsun
@canertas58472 жыл бұрын
Okulun genelde asosyal olduğu soyleniyor, ogrenci topluluklari nasil durumda bu topluluklar aktif mi ? Okul idaresinden ogrencileri sosyallesmeye teşvik edici hamleler yapiliyor mu ?
@endustrikop2 жыл бұрын
Selam Can, Açıkçası okulun üç dönem olması ve her dönemin oldukça yoğun geçmesi sosyal yaşamı biraz kısıtladığını açıkça belirtebilirim. Fakat düzgün bir zaman planlamasıyla sosyalliğe vakit ayrılabilir. Nitekim okulumuzunda oldukça aktif toplulukları var. Örneğin Endüstri ve Verimlilik topluluğu(insta: instagram.com/etuevt?igshid=YmMyMTA2M2Y= ) , Tiyatro Topluluğu(insta:instagram.com/tobbetutiyatro?igshid=YmMyMTA2M2Y= ) vb. Teşvik edici hamleler konusuna gelince ise öyle çok teşvik edici bir politika göremedim ben okulda, belki bu yorumu okuyan arkadaşlar burayı yeşillendirir :)
@canertas58472 жыл бұрын
@@endustrikop cevap için teşekkürler
@dreamofliars1249 Жыл бұрын
tobb %50 hukuk mu bilkent ücretli hukuk mu
@gencscipio Жыл бұрын
Bilkent bence
@dreamofliars1249 Жыл бұрын
@@gencscipio ikisini de yazdim bakalim hangisi gelirse 🫠
@gencscipio Жыл бұрын
@@dreamofliars1249 sıralaman kaçtı az önce baktım ikisine de birisi 18k diğeri 40k ile kapatmış
@dreamofliars1249 Жыл бұрын
@@gencscipio 23k
@cemredogan47273 жыл бұрын
3 ay önce hâla iş için başvuru yaptığınızı yazmışsınız şuan bulabildiniz mi peki iş?
@endustrikop3 жыл бұрын
Selam Cemre, Henüz çalışmaya başlamadım. Şu sıralar kendimi geliştirmeye, öğrenmeye, okumaya, gezmeye vakit ayırıyorum. Bu arada yorumlarda o kadar gerilere gittiğine göre şirket ve pozisyon seçimimde titiz olduğumu da biliyorsundur : ) Malum bu süreçler biraz uzun oluyor. Biraz sabırla ilerliyorum bu aralar... Sakıncası yoksa niçin merak ettiğini sorabilir miyim ; )
@cemredogan47273 жыл бұрын
Ben TOBB ETÜ de işletme okumak istiyorum. Eğer kazanırsam ve okursam işsiz kalmak istemiyorum. İşsiz kalma ihtimalini değerlendirmek istedim. TOBB ETÜ gibi bir yerden mezun olursam iş bulamama gibi bir şey söz konusu olabilir mi onu merak ettim. Yardımcı olursanız sevinirim.
@endustrikop3 жыл бұрын
@@cemredogan4727 Cemre belki çok felsefik gelecek ama şu hayatta her şeyin mümkün olabileceğine inanıyorum. Yani çok iyi bi üniversiteden çok iyi bir bölümden mezun olup iş bulamayabilirsin yada sonrasında girişimci olup iş kurabilirsin, ama her şey hayal ettiğin gibi gitmeyebilir, başarısız olabilirsin, ya da her girişimin başarılı olabilir, hayatımız bi çok farklı seçenek ve onların kombinasyonları... Burada odaklanılması gereken tek şeyin süreç olduğunu düşünüyorum, örneğin üniversitede dersleri geçmek için değil de öğrenmek için çalışmak, ve bunun sonucunda aldığın notu yani sonucu çok umursamamak(zaten öğrenmek için çalıştığında sonuç başarısızlık olmayacaktır), Üniversiteyi bitirdiğinde, üniversite deneyiminin ne kadar verimli geçtiğini düşünmek daha iyi bir düşünce olabilir. Yani bu üniversite de okuyorum çünkü burdan mezun olunca accayip iyi bir işim olacak diye değil de bu üniversitede okuyacağım çünkü burada verimli deneyimler elde ediyor olacağım diye sürece odaklanırsan, her türlü sonuca açık olacağını düşünüyorum: dediğim gibi hayat müşterek; sürece değil sonuca odaklanınca tüm bu deneyimlerinin aslında seni iyi bir sonuca götürecek yolda attığın adımlar olduğunu göreceksin. Akademik link'e ait şu video bu bakış açısını anlamakta faydalı olabilir diye eklemek istedim, belki bi göz atmak istersin. kzbin.info/www/bejne/kKuzpoiCbJZsra8 Uzun lafın kısası hiç bir üniversite sana işsiz kalmama garantisi sunamaz, ama bazı üniversiteler sana maksimum faydalı eğitim ve kendini geliştirme imkanı sunabilir.
@cemredogan47273 жыл бұрын
@@endustrikop Videoyu izledim. Gerçekten çok teşekkür ederim. İçim şuan o kadar rahatladı ki..İşsizlik sorunu yüzünden işletmede tereddütteydim fakat küçük düşünüp bir maaşım olsun 3 5 bin, evimin kadını olayım diyenlere inat istediğim alanda öğrenmek ve başarısız olsam da bu alanda başarısız olmak istediğime karar verdim. Sonuçta hayat benim hayatım ve ben farklı kombinasyonlarla yenilik yaratmak istiyorum. Bir kere geliyoruz sonuçta dünyaya. Beni bu yönde aydınlattığın için teşekkür ederim gerçekten.
@cemredogan47273 жыл бұрын
@@endustrikop Merak ettiğim başka bir husus var. Ortak eğitimde üniversite hayatın boyunca açıkta kalmak söz konusu mudur?
@merve58953 жыл бұрын
Tam ihtiyacım olan
@ozgeisklar40573 жыл бұрын
Üniversitede genel olarak burslu burssuz ayrımı var mı?
@endustrikop3 жыл бұрын
Selam Özge, Üniversitede tam burslu, %25 burslu, %50 burslu, %75 burslu olma seçenekleri var. Eğer sosyal statü bakımından ayrım olarak sorduysan "hiç bir zaman sen burslusun ben ücretliyim" vb. bir konuşma duymadım, ayrımcılık veya dışlama görmedim. Zaten sonuç olarak herkes bir üniversite çatısı altında bulunduğundan burslunun burssuza veya burssuzun bursluya göre üstünlüğü söz konusu değil, bu yüzden bu ayrımın etik olarak oldukça yanlış olduğunu düşünüyorum :)
@slipknotcomp51893 жыл бұрын
Burssuz girmek bile zor bazı bölümlerine . Türkiyenin en kaliteli üniversitelerinden biridir. Hiçbir ayrıma maruz kalmazsın :)
@ozgeisklar40573 жыл бұрын
@@slipknotcomp5189 teşekkür ederim :)
@rumeysa15463 жыл бұрын
merhaba okul yurdunda yemek var mı? varsa eğer ücreti ne kadar?
@endustrikop3 жыл бұрын
Selam Rumeysa, Mezun olduktan sonra okula pek uğramadım ama mailimde konukevine yeni açılan bir cafenin menüsünü görmüştüm. Lezzeti ve porsiyonunu bilemem ama Kahvaltı fiyatları 11 ile 30 tl arası Tostlar 10.50 ile 28 tl arası Ana yemekler 20- 35 tl arası, Tatlılar ise 13 tl olarak belirlenmiş.
@aysedemirci99642 жыл бұрын
Tobb'da çap imkanı var mı?
@endustrikop2 жыл бұрын
Selam Ayşe, Evet, ÇAP VE YAP imkanları mevcut hatta oldukça yaygın : )
@ykssky29062 жыл бұрын
@@endustrikop merhababolumum ne olursa olsun istedigim bolume cap yapabılıyormuyum. sitenın altını ustune getırdım fakat bunun hakkında herhangibi bir bilgi bulamadım :)
@endustrikop2 жыл бұрын
@@ykssky2906 Selam, Belirli şartları sağlarsan, Tıp dışında diğer bölümlerden ÇAP ve YAP mümkün:) Ayrıntılı bilgiyi işte burada bulabilirsin: www.etu.edu.tr/files/dosyalar/2017/07/13/cc78483737d01b2fff3a99858d78f5ca.pdf
@ykssky29062 жыл бұрын
@@endustrikop teşekkür ederim.
@ervasystis07 Жыл бұрын
@@endustrikopmerhabalar iktisat gibi ea bölümünden girip bilgisayar veya endüstriyle çap yapabilir miyim? Ya da çok mu zor olur okulda böyle yapanlar çok mu az
@hanmbsalyokbg3 жыл бұрын
toeflı geçtim allah belamı verdi dersler dd-cc mat101 ff selamlar türkiyem
@endustrikop3 жыл бұрын
Öncelikle ekonomi ve teknoloji diyarı tobb etü'den selamlar : ) Bu arada bu bence TOBB ETÜ'yü tanıma sürecin ki ilk dönemlerde bende çoook zorlanmıştım. Yani yalnız değilsin ;) Zamanla alışacaksın ve notların düzelecek hiiç şüphem yok...
@hanmbsalyokbg3 жыл бұрын
@@endustrikop bu motive edici yorum için teşekkür ederim,gerçekten çok daha iyi hissettim.endüstride üst dönemlerde dersler nasıl? mat korkulu rüyam oldu allahtan bağlantılı değil endlerle ama. endler hangi seviyede ilerliyor inanılmaz zorlaşıyor mu vs vs. öğrenmek isterim
@endustrikop3 жыл бұрын
@@hanmbsalyokbg Bence dersler kolaylaşmıyor :) Ama hem okulun temposunu hem de derslere nasıl çalışmamız gerektiğini öğreniyoruz sonrasında her şey daha rahat ilerliyor diyebilirim. Bölüm derslerine gelince "Bunu gündelik hayatta nasıl uygulayabilirim?"i düşününce ,temel derslerden ayrışmaya başlıyor. Pratiği anlaşıldığında çalışması da sınavına girmesi de daha rahat oluyor. Bu arada sende endüstriciysen bazı dersler eğlenceli bile oluyor diyebilirim : )
@merve58953 жыл бұрын
Bu üniversitenin hiç mi kötü bir yanı yok ya
@afsinbey19163 жыл бұрын
temmuzda toefl sınavına giren öğrencilerin %70inden fazlası kaldı :)
@merve58953 жыл бұрын
@@afsinbey1916 ben de bu ay toefl'a bile giremeyeceğim düzey belirlemede elenirim flvlxşvlxpb
@endustrikop3 жыл бұрын
Selam ou, Bilkent ve TOBB ETÜ arasında kararsızdın sanırım :) TOBB ETÜ 'lü mü oldun?
@endustrikop3 жыл бұрын
@@merve5895 Bu arada bence şansını dene bence İngilizce temelin varsa Düzey Belirleme Sınavından geçersin :)
@afsinbey19163 жыл бұрын
Şansını dene b kurunda başlarsan bile hazırlığı geçebilmen konusunda baya faydası olur