Muhteşemsiniz. Lütfen daha fazla kitleye yayılın. İnsanların görüşleri çok kesin çizgiler ile çizili ve bu durumların birbirinden bağımsız olduğunu büyük bir çoğunluk bilmiyor, anlamıyor.
@visneterapist8 ай бұрын
Kısaca bir birey başkalarına zarar vermiyorsa bırakın istediği gibi yaşasın. Herkes kendi hayatından sorumludur,insanları etiketlemeyi bırakın!
@isiscamelot4 жыл бұрын
çok iyi bir anlatım tebrik ederim.
@_tkke_3 жыл бұрын
Harika bir kanal
@pelinarslan40683 жыл бұрын
video için teşekkür ederim
@haticekaplan1403 Жыл бұрын
Bu konuları azıcık bildiğimi düşünüyordum ama kafam bazı konularda çok karıştı. Bir soru sormak istiyorum: bizim kavramsal olara trans birey dediğimiz ya da queer birey vs bu bireyler vahşi doğada olsa nasıl bir davranış gösterirlerdi? Bizim kadın erkek tanımlamalarımız daha kültürel ya hani kılık kıyafet gibi şeyler. Erkek davranışı, kadın davranışı nedir bunu merak ediyorum? Farklı türlerde farklılıklar gösterebilir tabi ama homo sapiens nasıl davranırdı da diyebiliriz.
@haticekaplan1403 Жыл бұрын
Bence tercihler vs ve bilim kısmı ayrılmalı. Tercihlerine kimse karışmamalı tabi ki ama aşağıda bir yorum var cidden ideoloji uğruna bilim leklenmemeli. Ben bilimsel gerçekleri öğrenmek istiyorum. İnsanların kiminle seks yaptığı, kimden hoşlandığı benim dil uzatabileceğim bir alan olmamalı
@haticekaplan1403 Жыл бұрын
Tabi bu tercih meselesininde bilimsel ya da felsefik olarak incelenmesi de çok okey
@durmuskoksal90707 ай бұрын
bu yorumunuza değil lakin yoruma verdiğiniz yanıta katılıyorum. sosyolojinin konusu zaten toplumu incelemektir, siz birinin kimle seks yaptığına seks uzatmıyor bunu sosyolojik açıdan inceliyorsunuz. ayrıca şu da önemli bir detay ki bu bir tercih de değil adı üzerinde bir yönelim ve bu yüzden sadece sosyoloji değil nöroloji psikoloji biyoloji alanlarında ele alınabilecek değerde bir konu. sizin saçınızı boyamak istediğiniz renk tercihi bir mevzudur ama hoşlandığınız cinsiyet ve içinde bulunduğunuz cinsel kimliği seçmezsiniz.
@Oğuz_atanın_izindeyiz Жыл бұрын
⚥ bu ne demek???
@Doomer_Coomer Жыл бұрын
Onimai demek
@asyaucak3 жыл бұрын
Abi bu videoya da dislike atmazsın yani, nasıl bi ruh hastasısınız
@ahmeteminsevgen3 жыл бұрын
Asıl hastalık biyolojik nedenleri toplumsal sebeplere bağlayarak ideoloji uğruna bilime zarar veren bir videoya like atmaktır. Östrojen ve testesteron hormonlarının kişiye getirdiği ikincil eşey karakter gayet açık ve bunların bireylere sağladığı avantajlar ve dezavantajlar da açık ama buna rağmen bunları görmezden gelmek.
@devilstattoo23353 жыл бұрын
@@ahmeteminsevgen based
@sjej7362 жыл бұрын
@@ahmeteminsevgen yani toplumsal cinsiyet bir zırva midir senin için sonuç olarak
@a.s.y985 Жыл бұрын
@Ahmet Emin Sevgen Yha sahsahahahah. Videonun başlığını bile okuduğun konusunda şüpheliyim şu anda. Toplumsal Cinsiyet Sosyoloji adlı videonun içinde, cinsiyetin biyolojik sebeplerini araman nasıl bir düşüne yapısıdır? Cinsiyet sosyolojisi, hatta genel olarak tümel sosyoloji, olanı ve olmuşu inceler. Neden olduğu sorusu ile ilgilenmez. Aynı şekilde nasıl olması gerektiğini de araştırmaz. Yaptığın yorum o kadar kör bir yorum ki sanırsın videoda hormonların yokluğundan bahsedilmiş. Aksine bu hormonların bizi sosyolojik olarak getirdiği yerden bahsetmiş. Tabi sen bunu videoda hazır görmek istedin. Bir an olsun kafanı kullanarak yorum yapmayı tercih etmedin. Videoda kadınların ve erkeklerin sosyolojik rol ve statüleri ile ilgili en ufak temel bir sebep söylemişmi bak bakalım. Şimdi dersin "ya ama demiş işte kadınlardan çocuk bakmasını bekleriz bu toplumsal değil hormonal annelik içgüdüsü." çünkü sende bunu anlayacak kafanın olmadığı belli. Şimdiden cevap vereyim. Sosyoloji sebep aramaz sonucu inceler. Bu içgüdünün sosyolojik sebeplerini ve sonraki kuşaklara aktarımını ineler. Sen kimin bilime zarar verdiği, kimin ideolojik propaganda yaptığına karar vermeden önce kafanı kullanmayı ve etraflıca düşünmeye çalış Belki öğrenince neyin hastalık neyin sosyoloji olduğunu anlarsın