Videolarınızda verdiğiniz teknik bilgiler için takdir ediyorum sizi
@mehmetduman85093 жыл бұрын
sağlıklı çalışmalar hocam bilgilendirici videoların için teşekkürler devamını bekliyoruz kolay gelsin
@AESGreenPlant3 жыл бұрын
Mehmet Selam, Yeni sistem ve videoları haftaya yükleyecem.Ciddi bir teknik çalışma oldu.Sağlıcakla kal.
@mehmetduman85093 жыл бұрын
@@AESGreenPlant bekliyoruz abi teşekkürler
@HErALT4 жыл бұрын
Başarılı
@ibrahimcengiz89883 жыл бұрын
Hocam tesekkurler paylasimlariniz icin🙏 bisey sormak istiyorum bu normal led mi ? Renk niye mor baska renkler olmuyormu 🙏
@AESGreenPlant3 жыл бұрын
Selam , Led kırmızı ışık .Büyümeyi teşvik eden bir ışık .700 nano da .İşin dogrusu full spektrum olan led ışık kullanmak.Fiyatları çok pahalı.Ben düşük maliyetli bir model deniyorum.Hızlı büyüme sağlıyor ancak bitkinin sağlıklı gelişimi sadece kırmızı ışıkta mümkün değil.175 Watt full spektrum led lamba fiyatları 2000-3000 TL mertebesindedir.
@ibrahimcengiz89883 жыл бұрын
@@AESGreenPlant tesekkur ederim hocam Allah razi olsun
@volkanakbeyoglu2313 Жыл бұрын
Kolay gelsin videolarınızın hepsini izledim size sorum şu olacak kırmızı mavi ışıklardan sonuç alabildinizmi şu an hazır halde satılan full spektrum bitki yetiştirme ışığı sipariş vermeyi düşünüyorum kış bahçesi için sizce gerçekten işe yarar mı bu arada ben bitkilere extra ışık verip ihtiyacı olan ışık zamanını oluşturmaya çalışıyorum sizin gözlemleriniz nasıl oldu bunca zaman içerisinde yani ful spektrum bitki yetiştirme ledi bitkiyi çekirdekten hasata ulaştırabilirmi
@emreozsoylu2477 Жыл бұрын
50w yxo iş yapar mercek takarsan daha güzel olur
@volkanakbeyoglu2313 Жыл бұрын
@@emreozsoylu2477 tam olarak anlayamadım
@AESGreenPlant Жыл бұрын
Volkan Selam, Bitkinin sağlıklı büyümesi için full spectrum ışığa ihityaç duymaktadır.Kırmızı-mavi yada ayrı ayrı ışık verdiğinizde bitkinin alması gereken ve sağlıklı büyümesi için gereken ışık spectrumlarını alamaz.Mesela yaprak renkleri hafif sarı olur.Koyu yeşil olması için full spectrum ışıga ihtiyaç duyar.Bu arada çekirdekten hasata full spectrumla gidebilirsiniz,burda belirleyici olan bitkinin büyüme evrelerinde farklı photon miktarlarına ihtiyaç duymasıdır. Bunun için PAR dediğimiz photon miktarını ölçen sensörler vardır.Hangi bitkiye hangi evrede ne kadar photom göndereceğini tablolardan bakarak bulabilirsin(sana ev ödevi) Led ışık alacaksan ayarlanabilir bir sistem almalısın.Sana nacizane tavsiyem led ışıkların pahalı olması,elektrik maliyetlerinin yüksek olması sebebiyle güneşe dayalı(beleş) bir sistem tasarlaman olacaktır.
@hurgeneraltc72523 жыл бұрын
Lambanın ismi cismi markası nedir hocam
@AESGreenPlant3 жыл бұрын
Selam,Lambayı ali expresten almıştım.Üstünde markası dahi yazmıyor.Bu konulara ilk merak sardığım dönemlerde parametreleri bilmeden aldığım bir ürün. Size tavsiyem bitki yetiştirme ile ugraşacaksanız biraz teknik bilgiye ihtiyacınız oluyor.Mesala marul için düşük ışık yogunluklu led almanız gerekiyor.PPFD faktörü önemli.Bu değer optimum ayarlanmassa ya bitki yavaş büyür yada fazla ışıktan zarar görür.Size önerim biraz pahalı ama markalı ürünler tercih etmeniz.Bu işle gerçekten ugracaksanız PPFD faktörü üzerine biraz araştırma yapmanız.Bu videodan sonra çektiğim videolarıda izlemeni tavsiye ederim. Burdan marka yazmam çok dogru olmaz.Samsung ledlerin kullanıldığı markalı ürünler işini görür.
@orhanvarol702 жыл бұрын
Bana bitki led ışık yapar mısın ücreti neyse veririm
@AESGreenPlant2 жыл бұрын
Bu ekipmanları ali expressten satın alabilirsiniz?Diğer videolarımı izlerseniz bu konuda daha geniş bilgi edinebilirsiniz.
@orhanvarol702 жыл бұрын
@@AESGreenPlant 👍
@cihangirsislioglu3 жыл бұрын
Isık cok yakın
@AESGreenPlant3 жыл бұрын
Işıgın yakınlığı konusu göreceli aslında.Bu konuda epey bilgi sahibi oldum.PPFD faktörü burada belirleyici oluyor.Her bitkinin vegetative ve flowering dönemlerinde istediği ışık miktarı(aslında proton miktarı) farklılık göstermektedir.Bu değer marul için 250 micromol/M2.s ilken domates için 400 olabiliyor.Par sensör alıp bu değerleri gördüğümüz noktaya bitkimizi yerleştirmeliyiz.Yeni videolarımı izlerseniz farklı yaklaşımları görebilirsiniz.Çok yakında PAR sensör ile mesafe ayarlamasında göstereceğim.
@likitup3 жыл бұрын
ee devamı nerede. 3 ay geçmiş video yayınlanalı. 3 ayda ne oldu domateslere ayaklanıp kamerayı ele mi geçirdiler
@AESGreenPlant3 жыл бұрын
Murat kardeşim selam.Esprili bir yaklaşım yapmışsın.Dometesler kısa sürede uzunluk olarak 3 katına çıktı.Ancak dometeslerin çiçeği meyveye dönmedi.Bu çalışmadan ne öğrendik? Bu çalışmadan çıkan sonuçlar; Kırmızı ışık tek başına uzamayı teşvik ediyor.Çiçekleri meyveye döndürmek için arı veya suni dölleme yapmak gerekiyor.
@AESGreenPlant3 жыл бұрын
Domates resimlerini bulmaya çalışacağım.Bulursam bayram sonrası yüklerim.Bu tarz bir çalışma yapmayı düşünüyorsanız ortam ısısı, nemi,co2 değerlerini, PH ve ec değerleride mümkünse otomasyonla ölçüyor olmanız gerekiyor.Yakında yeni bir deney şeyi hazırlıyorum.Full otomasyon olacak,
@fenofen87152 жыл бұрын
@@AESGreenPlant Merhaba , bir proje kapsamında güneş ışığını filtre yardımı ile Mor ışığa dönüştürerek, bitki yetiştirmeyi planlıyoruz.Sizce etkisi olur mu Yardımcı olabilir misiniz ?
@AESGreenPlant2 жыл бұрын
@@fenofen8715 selam,en sağlıklı bitki yetiştirme full spectrumda olduğu yapılan bilimsel çalışmalarla kanıtlanmıştır.Full spectrum olup bedava olan enerji kaynağı güneştir.Güneşi neden filitre etmeye çalıştığınızı anlamadım.Güneşe devam...☺️
@fenofen87152 жыл бұрын
@@AESGreenPlant Çocuklar ile proje yapıyoruz fikir onlara ait, test etme şansımız olmadı. Sadece beyaz ışık tüm renkleri barındırdığı için içindeki moru süzmek gibi düşündü çocuklar. Acaba sizce bir etkisi olabilir mi ? Yoksa sadece yapay ışıkta ( infrared) mı geçerlidir?