Sizi uzuuuun bi aradan sonra gördüğüme sevindim.içten konuşmanız terapi gibi....lütfen çok ara vermeyin...size ve bilgilerinize ihtiyacımız var
@여의도튜브TV4 жыл бұрын
Özledik sizi, bu kadar uzun ara vermeyin... Sizin için saksı yapacağım ama nasıl güvenle yollarım onu düşünüyorum...
@naturessoullife4 жыл бұрын
Günün en güzel bildirimi geldi şu an tekrar hosgeldiniz
@mukadder10544 жыл бұрын
Bahçeniz ve eviniz harika, doğayla uyumlu çalışmalar çok hoşuma gidiyor. Bu sene oturduğum dairenin balkonunda kompost yapmaya başladım. Her türlü mutfak organik artıklarını kovada biriktiriyorum ve kesinlikle sinek oluşumu olmadı. Kompostun suyundan da seyrelterek salon bitkilerime verdim. Bitkilerimin sağlığı çok iyi. Daha önceleri saksılarda sinek oluşumu oluyodu, sigara külleri falan karıştırıyodum toprağa iyi geliyordu.
@jordanxfile4 жыл бұрын
Hidrojen peroksiti bahçe işleriyle uğraşan herkese tavsiye ederim. Ancak, solüsyon yüzdelerine dikkat etmek kaydıyla. Profesyoneller %35 gibi çok yüksek oranda solüsyonlar alıp, onları suyla seyrelterek kullanıyorlar. Bunun sebebi, elbette hacmen daha az yer kaplaması, çokça kullandıkları için küçük volümdeki bir solüsyondan çok miktarda fayda elde etmek. Eczanelerde satılan ve insanın bir yeri kesildiğinde vs. kullandığı hidrojen peroksit (halk dilinde oksijenli su) %3 oranındadır. Bu oran, bitki toprağında kullanılmaya uygundur, seyreltilmesi gerekmez, ama istenirse yarı yarıya seyreltilebilir. Yapraklarda %3 fazla kuvvetli oluyor, o nedenle yapraklardaki pestlere karşı muhakkak seyreltilmesi gerekir. Hidrojen peroksit sadece toprağı dezenfekte etmek ya da zararlılarla mücadele için değil, aynı zamanda bitkilerin köklerini havalandırmak, toprağın içindeki oksijen seviyesini arttırmak için de kullanılıyor. Özellikle geçirgen olmayan topraklarda iyi bir fikir. Eski topraklarınızı yenilemek için de hidrojen peroksit kullanabilir, sonrasında solucan gübresi vs. ekleyerek canlandırabilirsiniz. Elbette, her konuda olduğu gibi detaylı araştırma yapmasını öneririm herkesin. Bu konuda yeterince Türkçe kaynak var mı bilemiyorum, ama İngilizce kaynak internette bolca var. Bu web sitelerinin çevirilerine bakabilir herkes.
@baranakdogan84223 жыл бұрын
Verdiğiniz bilgiler içim teşekkür ediyorum. Oksijenli suyu aldığımızda ne şekilde kullanacağız? Bir sefer kullanmamız mı gerekiyor yoksa düzenli şekilde kullanıp sineklerin yok olmasını mı beklemeliyiz? Bu konuda da bilgi verirseniz memnun olurum.
@jordanxfile3 жыл бұрын
@@baranakdogan8422 Merhabalar. Oksijenli suyun ne kadar ve ne sıklıkta kullanılacağı, biraz da pest sorununun ciddiyetine bağlı. Kaç adet bitkide kullanacağınızı, bitki çeşitlerini de bilemiyorum elbette. Bence en iyisi öncelikle bir ya da birkaç bitkide deneme yapmak. %3'lük oksijenli suyu arzu ederseniz yarı yarıya suyla seyreltebilir ya da doğrudan kullanabilirsiniz. Bitkinin toprağına, çepeçevre dökerek uygulayın, fakat yapraklara değmesin. Yaprakları sık ve toprağa yakın bir bitkiyse, bir iple ya da poşetle vs. yukarıya doğru toparlayabilirsiniz yaprakları. Bitkinin toprağını bolca oksijenli su ya da seyreltilmiş oksijenli su ile sulayın. Toprakta fıss diye sesler duymanız normaldir, hatta bazı topraklarda oksijen salınımı nedeniyle baloncuklanma olabilir. Bu işlemi yaparken bitkinin altından çıkan suların tabakta birikmemesine dikkat edin, fazla suyu atın, üstten tekrar tekrar sulayın. (Saksıda delik yok ise, saksıyı değiştirmek gerek, zira sineklenme sebebi bu olabilir). Eğer çok sayıda bitkiniz var ise ve hepsinde sinek sorunu var ise, o zaman internette güvenilir bir satıcıdan daha yüksek yüzdeli hidrojen peroksit alıp, %3'lük ya da %1.5'luk olacak şekilde seyrelterek de kullanabilirsiniz ekonomik olması bakımından. Ama evdeki küçük birkaç bitkiye uygulayacaksanız, eczanede satılan standart solüsyon size yeter. İlk uygulamayı yaptıktan sonra, bitkinin toprağı kuruyana kadar bekleyin, sineklerin oluşma sebebi zaten toprağın çok nemli kalması olabilir. Bitki çeşidine ve bulundukları ortam sıcaklığına vs. bağlı olarak ikinci uygulamayı bitki su istediğinde yapabilirsiniz. Bu uygulamalar topraktaki larvaları öldürür, fakat yetişkinlerin yumurta bırakmaması için sarı yapışkanlı tuzaklardan alıp bitkilerin yakınına yerleştirebilirsiniz. Böylece çift yönlü bir mücadele olur. Ancak, sinek sorununun sebebini bulmaya yönelik çalışmalar da yapmanızı tavsiye ederim. Örneğin, dışarıdan yeni gelen bir bitki sebebiyle mi oldu, yoksa gereğinden sık sulama nedeniyle mi, yoksa saksıda delik olmaması nedeniyle mi, belki de toprak yeterli drenajı sağlayacak komponentlerden oluşmuyordur vs. Yeni bitkilere muhakkak karantina uygulamak lazım 2 - 3 hafta kadar, toprakta ise, az sulamayı gerektirecek topraklar yerine daha geçirgen topraklar kullanılarak sulama hata payı azaltılabilir; zaten azar azar sulama yerine derin sulama çoğu bitki için öneriliyor. Umarım sorunun kaynağını bulursunuz, kolaylıklar dilerim :)
@resulova33722 жыл бұрын
Valla tesekkurler. Benim bitkilerimin hepsinin topraginda larvalar var. Tamamen kurudugunda oksijenli su islemini yapcam
@ebrukurban17494 жыл бұрын
Sizi izlemesi dinlemesi çok keyifli kendi adıma çok bilgilendim, ilgim daha çok arttı, doğallığı zevkle birleştirip sunuyorsunuz .Sadelik ve mütevazılıktan ödün vermeden, entellektüel bilinçle aktardığınız bilgi paylaşımlarınız için sonsuz teşekkürler🥰
@samettemiz82534 жыл бұрын
Torf linki ilaç gibi geldi 😅 her videoda birşeyler daha öğreniyorum teşekkürler 🤗
@doranay2 жыл бұрын
Tam bir yaramaz çocuk gibisin 🥰enerjin harika seni seyretmekten keyif alıyorum başarılarınızın devamını diliyorum
@aslobuz4074 жыл бұрын
Nasil sevi-yorum sızı ve ıçten videolarınızı Bayildimmmmmmmm yine size Kankimle sohbet havasında bir video
@ozk20222 жыл бұрын
Cok tesekkurler bu aşırı faydalı video icin! Farkına varmıstım ama kıt bilgimle kanıtlayabilecek durumda degildim bu boceklerin topraktan geldigini. Herkes cicekten ya da iklimden kaynaklandigini soyluyordu. Şahanesin Labofem❤️🧡💛
@mehmettanrverdi1604 жыл бұрын
güzel insanlar sizleri dinlemek isteriz herzaman teşekkurler
@canazerbaycan.684 жыл бұрын
Çok beyeniyorum sizin yaşam tarzınızı enerjinizi.bir gun çiçeklerinizide bize gösteririrsiniz inşallah👌🏻👍🏻🤗
@ulviyeataturkcu30654 жыл бұрын
2 gündür kaktüs ve salon bitkilerimin topraklarında ki sineklerle uğraşıyordum. Ilaç gibi geldi bu video. 💚🌸
@jordanxfile4 жыл бұрын
Onlar fungus gnats de olabilir; Türkçe'sini bilmiyorum. Yani meyve/sirke sineği olmayabilir. Larvaları topraktaki mantarlara besleniyor. Ben de yeni aldığım (hem de otomobil ile teslimat yapan "butik" bir satıcıdan aldığım Ficus Lyrata'nın toprağından çıkanlarla uğraşıyorum :) Bitkiyi zaten karantina altına almıştım gelir gelmez; sulamak için de 8 gün bekledim geldikten sonra. Ancak, anladığım kadarıyla toprağı yeterince geçirgen değil. Toprağını değiştirmek için bahara kadar beklemek istiyordum, fakat şimdi daha önce yapabilirim diyorum. Bu esnada ise, hidrojen peroksit (%3'lük solüsyon) döküyorum toprağına. Bu arada, hidrojen peroksitin eczanede satılan ve deriyle temasında sakınca olmayan bir yüzdesi bu solüsyon ve bitki köklerine bir zararı yok. Ancak, bitki yapraklarına %1.5'tan kuvvetli solüsyonun değmemesi iyi olur. Yaprak spreyi olarak kullananlar yarı yarıya sulandırmalı en azından. Bahçecilikte kullanılan ekipmanın güvenli sterilizasyonu için de kullanılabiliyor. Araştırmanızı tavsiye ederim. Sineklerle mücadelenizde başarı ve sabır diliyorum :)
@ulviyeataturkcu30654 жыл бұрын
@@jordanxfile çok teşekkür ederim deneyeceğim. Ilgimi çekiyor böyle şeyler. 😂
@just.khadijah83112 жыл бұрын
@@jordanxfile 2 yıl olmuş siz yorumu yapalı. Şu an aynı sorundan ben muzdaribim. Tek seferde 6 çiçek siparişi ve hangisinin başlattığını bilmediğim bir sinek savaşı sonucu ev sinekli hava sahasına döndü. Hidrojen peroksit %3 karışım var elimde. Seyreltip kullanacaktım fakat köklerine bir zararı yoksa direk kullanayım tek seferde bitsin istiyorum bu iş. Çiçeğe herhangi bir zararı oldu mu? Sinekler tek seferde bitti mi? Bir de internetten alınan bu çiçeklerin ömrünün kısa olduğu iddia edilmiş sizdeki hala yaşıyor mu?
@sudesaglam59894 жыл бұрын
Merhaba pachira bitkisi ile ilgili bir videoda paylaşabilirmisiniz toprak karışımı ve bakımıyla alakalı şimdiden teşekkürler 💜
Ah nihayet kavuştuk hoşgeldiniz fem hanım bu uzun aranın acısını çıkarırcasına sık videolarda görüşürüz inşallah
@asuman38914 жыл бұрын
Video için çok teşekkür ederim Fem Hanım. Ben de kısaca gübreleme üzerinden karşılaştığım sineklenme deneyiminden bahsetmek istiyorum. Ev içinde ve balkonda farklı türlerde bitkiler yetiştiriyorum hem sıvı besinlere doğal alternatifler bulmak hem de organik atıklarımı değerlendirebilmek için alternatif gübreleme yöntemleri denedim. İnternette çok sık rastlanan bir iki yöntem saksılarımda sinek sorunu yarattı. Bu yöntemlerden bazıları (en yaygın olarak görülenler) çay posasını, muz ve yumurta kabuklarını toprağa katmaktı. İlk denememde bunları kurutmadan, yumurta kabuklarını da yıkamadan biraz büyük parçalar halinde toprağa karıştırmıştım ancak çok fazla bakteri üredi ve sineklenme oldu, toprak değişimi yaptım. Neyse ki bu tür denemeleri tek saksıda yapıyorum, sonucuna göre diğer saksılara uyguluyorum bu şekilde sorun yarattığında çözümü daha kolay oluyor. Çay posasını ve muz kabuklarını kurutup kabukları çok küçük parçalar haline katarak kullanmaya başladım. Muz ve yumurta kabuklarından verim aldım ancak çay posası her durumda zarar veriyor. Sinek olan toprağa tarçın karıştırmak çözüm olarak sunulabiliyor ancak benim deneyimimde sorunu çok kısa süre çözdü sonra tekrardan sinekler başladı. Bu tip yöntemleri deneyerek sineklenmeyle karşılaşanlar olabileceği için paylaşmak istedim.
@Labofem4 жыл бұрын
Harikasınız, zaten yumurta kabuğu epey geç çözülen bir malzeme ve ayrıca kabuğun kendinden daha çok içindeki zar kısmı faydalı bitkiye, çay posası ve muz benim de başıma gelmişti ilk yıllarda, onları artık kompost makinesinde veya toprağa gömerek hallediyorum. Çok sağolun, harika bilgiler.
@leylaoflaz25444 жыл бұрын
Taam da ihtiyacım olduğu anda geldi video🤸🏼♀️ tesekkurler 🌸 hayranlıkla bakıyorum bitkilerinize😍 o zaman bi masallah😌🧿
@mahmutdogantezcan4 жыл бұрын
Vİdeolar cok uzun sürmesin lütfen sizi özlüyoruz ...
@asliakar4 жыл бұрын
Hidrojen peroksiti ben de kullanıyorum. %50 lik çözelti alıp evde dikkatle karıştırıp kökler için %1 lik solüsyon elde ediyorum. Zaman zaman, toprakta beyaz root aphids (Türkçe'sini maalesef bilmiyorum) ve onlarla beslenen çiyanlar olduğunda başarı ile bitkilerimi kurtarmayı başardım. Yine koruma amaçlı, biraz daha seyreltilip dökülebilir. Larvalara karşı gayet etkin. Yaprağa da kullanılıyor ancak bazı ince yapraklı bitkilerin yapraklarında nokta yanmalara sebep olduğum oldu. O sebeple yaprakta pek de kullanmıyorum. Eğer bitkisiz topraksa, başka saksıda tekrar kullanmak istediğim zaman da %3'lük çüzelti ile toprağı yıkıyorum. Ayrıca %3'lük çözeltisi covid için de çok iyi bir dezenfektan, cilt ile temas ettirmeden yüzey temizliğinde kullanıyorum. Kısacası elim, ayağım, kolum :)
@esrasahin36743 жыл бұрын
Keşke biraz da çözüm odaklı bir video olsaymış sebebi zaten belli
@deryasipahioglu28624 жыл бұрын
Internetten gordugum kadariyla, toprak Gartengold’un urunu. Ben de sinek problemini Gartengold Torf-cocopit-humus’lu toprak ile cozdum 20lt evde bitki bakimi icin yeterli oluyor. Sevgiler.
@cnarlaprojeler37443 жыл бұрын
Videolarınız için teşekkürler çok bilgilendiriciler ayrıca kompost hazırlamakla ile video çekermisiniz?
@Meryemgungor.4 жыл бұрын
Teşekkürler bilgilendirme için bol bol video atarsanız züpper olur 💛🧡💛
@umut_gunay4 жыл бұрын
Yerli "torf" sterilizasyonu için kolay yöntem; kaynar su dökün, açık alanda bırakıp kurutun, artık içerisinde larva yok. Ama videoda da söylendiği gibi, sürekli nemli olan ve tamamen çözünmemiş bol miktarda organik madde içeren topraklar-torflar-kompostlar, sinek gibi canlıları kendine çeker ve üremeleri için uygun ortam olur.
@esraulas27134 жыл бұрын
Doğru mu anladım diye soruyorum. Toprağa kaynar su döksem bile o toprak yine sineklenme yapabilir. Öyle mi?
@umut_gunay4 жыл бұрын
@@esraulas2713 kaynar su döktüğünüzde her şey ölür ama eğer toprak karışımınızda çok fazla organik atık varsa bunlarla beslenen, çürüntülerle beslenen sinekler yine gelebilir. Yüksek nemli durumlarda bu mümkün.
@esraulas27134 жыл бұрын
@@umut_gunay Anladım. Teşekkür ederim. 20 litre toprağı kaynar suyla dezenfekte ettim. Hatta kaynar suyun içine sirke de ekledim. Toprağın kuruması çok zaman alacak. Denemek isteyenler için yazıyorum. Benim gibi fazla su kullanmayın.
@NuclearEsat4 жыл бұрын
@@esraulas2713 müdür sirke toprağın ph dengesini bozmuş olabilir, kafanıda çok karıştırmış olmayayım ama çok mu koydun? bazı bitkiler ph a karşı çok hassas.
@blckhoney1864 жыл бұрын
Çok çok çok teşekkürler 🌸🌿🌞
@fatossimsek1734 жыл бұрын
Aynen bende aldım resmen içinde sinekler uçuşuyor diktiğim çiçeklerde kurudu tarçın sigara külü sirke de sonuç vermedi sonrası hepsini çöpe attım
@gayekilinc89314 жыл бұрын
Yaaa😍 nerelerdesiniz siz❤️ lütfen bizi bidaha bukadar uzun sizsiz bırakmayın 🙏🏻 daha cok görmek istiyoruuuz siziii
@elifyilmaz76203 жыл бұрын
Yapışkan beyaz pamuk böceklere bir çare varmıdır ne yapmalıyız bunu için rica etsem yardımcı olurmusunuz
@hobiboom6103 жыл бұрын
Merhaba , seraniza gelmeyi çok isterdim 🥰 bi sorum olucak, adını bilmedigim bir parazit bulaştı sukkulentlerime -beyaz pamukcuklar gibi bir kene 😒 duşa sokuyorum bazen çiçekleri ama bitmediler…etkili bi ilac onerir misiniz lutfen 🙏🏻🥰
@yildirimbeyazityilmaz8444 жыл бұрын
Mrb hoş geldiniz teve tabanı hakkında bilgi istiyorum lütfennn.
@sonertobol40614 жыл бұрын
Nihayet KZbin a beklenen video geldi...
@Melek_Ipek3 жыл бұрын
Yarı yarıya hidrojen peroksit ve suyu karıştırıp sterilize etme işlemi yapıyorum ben ilk defa beyaz sinek problemim oldu işe yaradı ancak korkuyorsanız peroksit ölçüsünü azaltıp denenebilir faydasını görürseniz çok sık olmamakla beraber tekrarlanabilir.
@hakansalihoglu2 жыл бұрын
Türkiyede satılan bütün topraklar maalesef ki inşaat harfiyatlarından çıkan topraklardan oluşuyor. İçine az bi perlit ekleyip paketleyip satıyorlar. Ben bir firmanın 10 çeşit markasına ürününe denk geldim ve hepsi aynı topraktı. Topraktaki sinek mantar bit bakteri hastalık taş kiremit kırığı beton parçaları sigara izmaritleri felan bu yüzden oluyor. Kısaca ithal ürünlerden yanayım.
@nevinersoy52274 жыл бұрын
Ben devamlı olarak çiçekciden kaktüs sulukent toprağı alıyorum.evimde ise hiç açıkta ne yiyecek ,nede çöp bulunur.buna rağmen küçük sineklerden kurtulamıyorum.
@aysudagli4 жыл бұрын
Saksilarin icine kurt alip koysak acaba cozebilir mi bu problemi? African night crawler mesela?
@sevalozbaturarslanoglu89964 жыл бұрын
Merhabalar masanin asasinsaki sedummu bir gördum uzaktan cekildiginde bir daha zomlanmadi hastasi oldum sedum ciceginin bir kac kök var bende ustune titriyorum resmen yazin uzadi biraz sedum cinslerini anlatirmisiniz mumkunse ilerki videolarda slmlar
@zeyk99124 жыл бұрын
%3 Hidrojen peroksiti suyla karıştırıp kullandım yakın zamanda, kökleri çürümeye başlamış bir starliçe için. İki hafta kadar oldu, sinekleri öldürdü, bitkinin de bir sorunu yok.
@esraulas27134 жыл бұрын
Benim Koçtaş’tan aldığım torf sineklendi. Bulabildiğim en pahalı toprak Koçtaş’ta olduğu için, bu kalitelidir dedim ve yanılgı orada başladı. Önceden bitkilerle ilgim yoktu, pandemiyle birlikte evim küçük bir ormana döndü😊 En kaliteli besini, en kaliteli tohumu vs seçtim. Her şey iyi başladı. Sineklenme vs derdim yoktu. Ne zaman ki evden bir buçuk ay uzak kaldım, sineklenme, kurtlanma oluştu. Kapalı evde, sıcakta, bol sulu ortamda kaldılar. Birkaç aydır kurtulmaya çalışıyorum. Aşırı nemden olmuştur dedim. Gidip aynı toprağı alıp, saksıları değiştirdiğim için yine sineklenme oldu. Raidler, özel karışım sular, nikotinler vs yok hiç biri fayda etmedi. Hani bir çare diye bakınıyorum fakat burada da toprak markasından öteye geçemedik🤷🏻♀️
@merveakn21733 жыл бұрын
esra hanım merhaba sorunu çözebildiniz mi?
@esraulas27133 жыл бұрын
@@merveakn2173 Merhaba, tüm saksıları perlitle karıştırdığım topraklarla tekrar diktim. Perlit büyük ölçüde sineklenme sorununu çözdü. Bunu bilerek yapmadım, koçtaşta görmüştüm, neymiş bu perlit ben de yapayım dedim😃 Kimyasal olduğu için sanırım sinekler pek sevmedi. Büyük ölçüde saksıyı kapalı balkona çıkardım ki daha çok ışık görsün diye. Belki hava akışından da toprağa iyi geldi. Şimdi kıştayız malum sulamayı dikkatli yapıyorum. Toprak iyice kurumadan su vermiyorum. Perlit kullanamayacağımız bitkiler de var, örneğin kurdele çiçeği.Kökü yumru olduğu içinmiş. Onlarda perlit yok ve içerdeler. Suyu kaçırınca hemen sinek yapıyor. Lafın kısası perlit alın, sulamaya dikkat edin. Sirkeymiş, izmaritmiş hiçbiri işe yaramıyor, hiç uğraşmayın.
@aytenceakademi2 жыл бұрын
@@esraulas2713 Kiprit çöplerini renkli kısımları yukarıda kalacak şekilde toprağa batırın. Sineklerin kaybolduğunu göreceksiniz.
@ummuhankesme60194 жыл бұрын
Bi hayli merak etmeye başlamıştım, niye video gelmiyor diye
@ramazanozmir96944 жыл бұрын
Merhaba kolay gelsin kullandgnz arsa kac metre kare benimde böyle şeylere çok aşırı ilgim var.
@burcuaclb44384 жыл бұрын
Merhaba yeşil yapraklı bitkiler için hazır karışım toprak önerebilir misiniz bu konuda tecrubesiz oldugum icin hazir almak istiyorum
@selinay.4 жыл бұрын
Bitki bitleri için video çekebilir misiniz lütfen
@latifeozturk50864 жыл бұрын
Sizi çok seviyorum, videolarda ses problemi mi var çok az ses geliyor
@safinaz18183 жыл бұрын
Fem Hanım toprak bitlerine ne yapmalıyız? Yukkalarımın toprakların da küçük beyaz böcekler var ve bütün yukkalara bulaştı.
@selmaakin26674 жыл бұрын
Güzeldi teşekkürler. Sizden bir ricam var. Instagramdada sizi takip ediyorum size ve çiçeklerinize hayranım. Lütfen paylaştığınız çiçeklerin adını yazarmısınız bazılarında var ama bazılarında yok. Hoşçakalın🌸
@knautiaarvensis4 жыл бұрын
2 ay sonra yine beraberizz 🌈💕
@Lalelibirormandakitilki4 жыл бұрын
Merhabalar Sizden strelitzia nicolai dev yapraklı salon bitkileri kauçuk gibi dua çiçeği gibi bitkilerin bakımlarının nasıl olması gerektiğin ve türlerini anlattığınız bir video istiyorum lütfen 🙏🏼🙏🏼🙏🏼🙏🏼
@aycafrat61804 жыл бұрын
Sukulentlere yumurta suyu vermek dogrumudur
@aysehaliloglu40374 жыл бұрын
Merhaba hoşgeldiniz epeydir kaçak izleyici idim artık aboneyim .unlu bitlerle önerdiğiniz gibi savaşdım ama savaşı kaybetmek üzereyim balkon bitkilerimin çoğunu kaybettim.Kalanlarda sizin önerileriniz sayesinde teşekkürler.
@aytenceakademi2 жыл бұрын
Unlu bitkilerde ne kullandınız? Ben Arap sabunlu su ile siliyorum. Daha pratik bir yöntem mi sizinki?
@ezgicoskun57224 жыл бұрын
Cok haklisiniz a101 den elimizin altinda diye aliyoruz posette anladim ki ondan oluyor kesinlikle. Zaten fiyati da tuhaf gelmisti. Bana da Klasmann marka onerdiler. Torf a alternatif cocopeat kullaniliyor bu konuda ne dusunuyorsunuz? Bir de alttan daldirarak sulama ile de cozen olmus cunku sanirim topragin ilk birkac katinda yasiyorlarmis suyu alttan alip oraya yukselmeden durma islemini ayarlayabilirsek de fayda gorebiliriz belki.
@Labofem4 жыл бұрын
Hmm ilginç. Ama o da yine saksı boyu ile ilgili, bazı bitkiler sığ saksıdalar, altı üstü yakın:( ama denenebilir. Cocopeat de steril bildiğim kadarı ile, ama tek başına kullanılası bir malzeme değil, ayrıca o da aynı şekilde üretilsin diye bir çok orman kesilip yerine dikiliyor, yani ekolojik duyarlılık kasınca altı sakal üstü bıyık hali:(((
@ezgicoskun57224 жыл бұрын
@@Labofem anladım, cocopeat in daha çevreci olduğunu düşünmüştüm nedense sankı atık kabuktan yapılıyor diye düşünmüştüm. tesekkürler
@oznurrdogan3 жыл бұрын
Bahsettiği market A101.3.50 tl'ye satıyor çiçekçide 20 tl olan toprağı...Toprağın içerisine biraz perlit ve elenmiş kum katıyorum bitkilerimi de malçla kaplıyorum yani ya talaş,ya mısır yaprağı ya da doğal hasır ip ile.Acı biber,sarmısak,beyaz sirkeli karışım yaptım bitkilerim kurudu ama kurtardım yapraklara arap sabunu sıkarak.Sarmısak suyunda beklettiğim kozalakları diplerine koydum toprağı kapattım kök hariç...yine çözüm olmadı.Toprağın üzerine tarçın serptim azaldı şu an yok olmak üzere.✔👍 Vazgeçmeyin sinek dediğin nedir? Sulamaya dikkat tabi İstanbul,Akdeniz aşırı nemli bu aralar.
@Arian18913 жыл бұрын
Allah kahretmesin yeni yeni bitki bakıcam diye ortalıkta dolanırken heyecanla o marketin toprağı yüzünden evim sinek doldu
@elyfnsl4 жыл бұрын
Merhaba yapraklar üzerinde oluşan deliklerin sebebi nedir acaba
@Labofem4 жыл бұрын
Birisi yiyordur, gece baskını yapın.
@diogenesiaaldeniz57204 жыл бұрын
Selamlar, merakta kaldık ara verince. ❤️ Bu arada topraktan çıkan sinekler benim Benjamine musallat olmuş. Bir de Qumquat karımdan birinin yaprakları küçüldükçe küçüldü, mikro forma gitmeden bu işi çözmeliyim, sizce niye?
@pakizeyazici49634 жыл бұрын
Ben bitkilerimin saksılarına akvaryum kumu döküyorum baya 2cm olacak kadar butün sinekleri bitiriyor, suladıkca o kum toprağa karışıyor ve kesinlikle yan etkisi yok
@gkckosman3 жыл бұрын
merhaba bir sorum olucak petshoptan akvaryum kumu diyerek direkt edinebilir miyiz yoksa spesifik bir ismi var mı teşekkürler
@pakizeyazici49633 жыл бұрын
@@gkckosman mrb spesifik bir ismi yok
@gkckosman3 жыл бұрын
@@pakizeyazici4963 thnxx
@653mustafa4 жыл бұрын
Aynı şey solucan gübresinde de yaşanabiliyor, içeriğinde canlı solucan tohumları olan bir gübreyi çiçeğe verip çiçeği kurutmuştum, solucanlar türemiş ve kökleri yemişti.
@nilufergedikoglu62484 жыл бұрын
İmkanınız varsa sigara külü dökün hatta topraga da karıştırın. Denedim işe yarıyor. Karınca da gelmiyor.
@user-qs4km5gd4r4 жыл бұрын
Sevgili Fem o torfu alıp direk ekimi yapabiliyor muyuz yoksa yine perlit ve lav taşıyla karıştırmalı miyiz. Bu kadar karışım yeterli mi. Bahçe toprağı da mı eklemeliyiz @labofem
@TheCommentor-fe9el9 күн бұрын
Evde 4-5 saksi vardi, annem cok iyi bakiyordu, hatta gecen yillarda bir tanesi 10 metreyi gecmisti ama galiba onu birisine verdi. Son birkac gundur google lens'e gore "mantar sinegi" denen kucuk pislik sinekler resmen evi basti, mecburen tum saksilari kaldirip catiya koyduk. O kadar cok vardi ki farkinda olmadan sagda solda ezmişiz veya cekmece-dolap aralarinda ölmusler. Aslinda ben bir bilgisayarima konmaya calisan bir tanesine vurup öldugu esnada yakin cekim yapmam dolayisiyla ani karar alip tum saksilari kaldirdik. Elbette tum canlilarda vardir ancak bu sinek olurken arkasinda inanilmaz miktarda pislik cikarip öyle gidiyor. Telefonun zoom ozelligi olmasa fark etmek imkansiz olurdu, patir patir birakti. Neticede illa ki mikrop vs vardir onca pislikte ve bu sineklerin sagda solda surekli olup her yeri b*k icinde biraktigi dusuncesi cok korkunc. Bu sebeple gorurseniz mutlaka harekete gecin, ya cozmeye calisin ya da saksilari bir sure uzaklastirin. Mesela 9 aylik yegenim var, cocuk eve gelince saga sola saldirip ne varsa agzina atiyor, farkinda olmadan bu sinegi veya sinegin pisliklerini gayet de yiyebilir, al sana bedavadan hastaliga davet. Videodaki tavdiyeleri de elimden geldigince uygulayayim. Annem sokaktan gecen seyyar saticilardan toprak almisti, muhtemeleb onlar pislik cikardi
@ilkbahar34844 жыл бұрын
Oy benim gülüm gelmiş ❤️😍
@begonvilliev89094 жыл бұрын
👍Teşekkürler!
@umitkorkmaz59504 жыл бұрын
İzledik mi?😍
@aisha68333 жыл бұрын
Ben Almanya'dayim ama burda online bile bulamadim Türkiye de var
@cemilaksac93444 жыл бұрын
larvadan çıkan sineklerin üremelerini kısmende olsa sinek kapanları etkili oluyor
@bestekaya6204 жыл бұрын
migrosdan aldığım toprak yüzünden evi resmen sinekler istila etti
@hulyatopak73254 жыл бұрын
Evimizin bir odası ahşap parke, 3 yıl önce şebeke suyu kaçak yapmış ve ahşap parke ıslanmıs o zamandan beri yazın o minik sinekler özellikle hava kararınca evi ve bahçeyi istila ediyor 😐 cidden sinir bozucu bir durum. Kara Sinek olmuş olsa ilaclatalım vs... bastırarak öldürmek zorunda kalıyoruz. Bunun için çözüm önerisi olan var mı ?
@Labofem4 жыл бұрын
Belki o sineklerin çoğalma döneminde bir süre üzerine bir kaç kat siyah naylon yaygı yapıp, üzerine de kalın bir geçici halı/kilim vs koyarak ışık almasını engelleyebilirsiniz, bir süre sevimsiz gözükür ama ışık teması kalmazsa belki çözülür...
@kelekkelek51194 жыл бұрын
Seranız cam mi yoksa fiberglas gibi bir malzeme mi ?
@Labofem4 жыл бұрын
yanlar cam, çatısı polikarbon
@ronayronay47743 жыл бұрын
Aaa çok doğru bende o topraktan aldım ve hemen çiçeğim boceklendi
@blckhoney1864 жыл бұрын
Birde propagation videosu alabilirmiyiz acaba birgün , genel hatları ile çoğaltıp nasıl ekecegimizi ara ara çokça dile getiriyorsunuz. Hani kamerabeyin ekipman efsaneligi ile çekim yapmadığınız aralıklarda timelapse gibi olsa(: birinci hafta üçüncü hafta beşinci hafta gibisinden .. birde insanlar hep yapraktan cogaltirken suyu degistirin der kimisi gerek görmez der, acaba suda zamanla yeşeren mikroorganizmaların yararı varmıdır hep taze su koyup oksijen alıyor düşüncesi yanlış mıdır ah bir Corona olmasaydı, workshoplar olsaydı da güzel enerjinizdenw birebir yararlanmak mümkün olsaydı (: İstanbul'u terk edenler kervaninda İzmir'e yolunuz düşerse takipteyiz yakalarız (:
@Labofem4 жыл бұрын
Timelapse'i bi düşünelim belki başarabiliriz:) Sorulara yanıt vereyim hemen, suda kökler sayesinde o suda zamanla büyüme köklenme hormonu oluşuyor, kıymetli faydalı ama özellikle ışık alan ve cam kaplarda alg oluşumu /(yeşil atamız:))/ kaçınılmaz, o ise fazlalaştığında sudaki oksijeni aldığı için uzun vadede sıkıntı, o sebeple zaman zaman suya taze su ekleyerek, bazen de tamamen boşaltıp algları temizleyip tekrar oluşana kadar köklenecek bitkiye zaman tanımak iyi oluyor, yani cevapların ikisi de doğru esasen:)
@blckhoney1864 жыл бұрын
@@Labofem 😍 herzaman dediğiniz gibi tek bir doğru yok (: sizi bulmadan önce tek yeşillik bilgim salatalık malzeme için roka maydanoz şimdi neem oil oranı ile sinek avcısı oldum ☺️ iykisiniz 🙏🏻🌹
@Hkgaafghbkmb3 жыл бұрын
O marketleri sayayım a101 ve bimilyoncularda bimde hiç almadım
@buradaherseyvar40474 жыл бұрын
İzlemedim videoyu tam ama çiçeğim sineklendi ,sulamadım uzun süre ,kupkuru oldu toprağı,sinekler gitti
@kubc4 жыл бұрын
Torflardan çıkan sinekler ve yaprak bitleri için Tropikal markasının yaprak temizleyici ürününü aldım. İlk kullanımda büyük bir kısmından kurtuldum. Terasımda farklı çiçekli bitkiler var hiç birine bir zararı olmadı. İhtiyacı olan varsa ürünü araştırmalarını tavsiye ederim.
@fundakeskin10013 жыл бұрын
Nerden aldınız
@kubc3 жыл бұрын
@@fundakeskin1001 Ben hepsiburadadan aldım. Fakat tüm sitelerde bulabilirsiniz. Tropikal yaprak temizleyici
@sedefcanbazoglu94354 жыл бұрын
Video için teşekkürler! Ben de bir hafta önce Patos sarmaşığı aldım, henüz sulamadım. Ancak birkaç gün sonra toprağın üst katmanında beyaz tozlu gibi bir katman gördüm, küf olabilir mi? 😕Bu katmanın oluşma sebebi nedir acaba, az sulama, fazla sulama? 😐 Toprağı tamamen değiştirmeli miyim? Saksıya da bulaşmış olma ihtimaline karşı yeni saksı mı almalıyım? Toprağı değiştirirken bitkinin köklerini eğer varsa küften arındırmak için yıkamam falan gerekir mi? 1 metrelik bitkinin saksısını değiştirirken köklere zarar veririm diye korkuyorum 🙈Tavsiyeniz varsa çok mutlu olurum, teşekkürler 🌿
@miracturkmen76684 жыл бұрын
Toprak A101 ürünü Mixfloor galiba çünkü bende onu kullanıyorum ve sineklerle boğuşuyorum hergün ☹
@saadetkuyumcu54324 жыл бұрын
Bende misal baz olarak onu kullanıyorum ama içine yumurta kabuğu kırıkları kuru kahve kuru çay dere kumu perlit vs karıştırıyorum nemi düşünerek kullanınca bende bir sorun olmadı
@miracturkmen76684 жыл бұрын
@@saadetkuyumcu5432 bende yumurta kabuği ve çay kullanıyorum ama işe yaramadı 😕
@saadetkuyumcu54324 жыл бұрын
@@miracturkmen7668 toz tarçın dök mutlaka o biraz daha iyi geliyor bide umursama uğraştıkça çoğalıyolar
@cansuobiz4 жыл бұрын
Hızır gibi yetişti bu video. Madagascar yaseminim meyve sineği doldurdu bulunduğu yeri. Doğru söylüyorsunuz; nispeten hesaplı bir toprak kullanmıştım. Bir de nemli toprağı seven bir salon çiçeğimin toprağı çok küçük beyaz karıncamsı şeylerden dolu. Toprağın dışına çıkmıyorlar. Ama yine de bitkiye zarar verme olasılığından mütevellit toprağı değiştirmek gerekir mi? Teşekkürler.
@Labofem4 жыл бұрын
Genelde saksıda ortam kısıtlı olunca, zararsız gözükenler bir süre sonra "ıssız adaya düştük" misali köklere dadanabiliyor veya dışarı çıkmaya karar veriyor. Ne olduklarını uzaktan kestirememekle beraber ben saksıda görünce genelde değiştiriyorum, zira gelip de onları yiyecek diğer organizmalar saksıda bulunmuyor.
@dogukaneberlikose75584 жыл бұрын
Ben saksı içerisinden çıkan sineklerden eczanede satılan oksijenli su ile kurtuldum. Bildiğimiz yara temizlemek için kullanılan oksijenli su. Hiç bir zarar vermedi bitkilerime. İki üç günde bir uyguladım ve 10 gün içerisinde yok oldular. Küçücük kurtçuklar (gerçekten inanılmaz küçükler) oksijenli suyu dökünce yok oldular.
A101 marketten aldigim toprak oyle sinek yapti ki ben evi terk etmek zorunda kaldim :))) veremediginiz marketleer zinci o yani.
@insanegitmeni4 жыл бұрын
😂😂😂
@hidayetmertylmaz5814 жыл бұрын
Aynen bende a101 den aldım rezalet bir toprak yakında bütün saksıları değiştireceğim
@insanegitmeni4 жыл бұрын
Hidayet Mert Yılmaz ama gerçekten iyi araştırıp üç dört TL bir toprak almayın bazen ucuza rahata kaçıyoruz ama sonu daha rezalet oluyor iyice araştırın
@ulviyeataturkcu30654 жыл бұрын
Ne kadar doğru bilmiyorum ama ben deney yapmak için bir kaktüsümün kumunu çöpe atmadım bir kaba koyup tarçınla karıştırdım. 2 gündür kapalı ve sineklenme tamamen bitti. O toprağı yine kullanmam elimde çokca steril toprak olduğundan ama deneme yapmak için saklıyacağım. Ayrıca başka bir sinekli toprağıda bitkiden arındırıp sirke döktüm pek işe yaramadı. Önümüzdeki günlerde votka ile denemeyi düşünüyorum alkol işe yarayacak mı merak ediyorum. Bu topraklara daha sonra elimde bolca yavrusu olan kaktüslerimden bir parça ekip kullanılabilirlik seviyesine bakacağım. Sayenizde fotoğrafçılığı bırakıp bitki dünyasına kapıldım. 🥰🌸💚
@zeynepp6453 жыл бұрын
ben de tarçını diğer yöntemler içinde en faydalısı buldum. %100 bitirmedi ama tarçınladığım bazı saksılara da bulaşmadı.
@ozcanisler4 жыл бұрын
gerçek torf için taa kuzeylere gitmenize gerek rahatlıkla sağlıklı bir orman içinde bulunabilen hatta bu iğne yapraklı asidik orman bile olabilir, toprak üstü katman denilen kısımdır ve çok zengindir mineral ve besin değeri açısından. Elinizi daldırıp yumuşak üst kısım olarak ormanlardan toplayabilirsiniz mümkünse asidik olmasın diye geniş yapraklı orman türleri tercih edilebilir. Gerçek torf un neden kuzey Avrupa ya kadar gidilmesi gerektiği kısmını hatta gerçek torf dendiğini anlamadım .
@hakansalihoglu2 жыл бұрын
Senin bahsettiğin humus. Torf dere göl gibi yerlerden çıkar
@besiktasli3804 жыл бұрын
Evde yaptığım, organik sirkemi suya karıştırılmış halde toprağa fıs fıslıyorum ve sineklere iyi geliyor
@ndmm6513 жыл бұрын
Sigara külü? KOyun diyorlar
@gonulduzenli25914 жыл бұрын
A 101, bim, şok, gibi sanırım ben beybekten ve dogal bahçeden aldım kurtuldum
@ErdemOflaz4 жыл бұрын
neem oil,çok etkili sinekler ve örümcekler için.Deneyin derim.
@selveryilmaz38604 жыл бұрын
bir iki çeşiti var sanırım siz hangisini kullandınız
@eminekizilkayaa4 жыл бұрын
A101, Şok ve migrostan alıp kullandığım topraklar aşırı sineklenmeye neden oldu. Toprak konusunda daha seçici olmak lazımmış. Bilgiler için teşekkür ederim.
@zeynepp6453 жыл бұрын
benim de 3. kez aldığım a101 toprağında oldu, sonra çiçekçiden aldım onda da oldu:( daha önceki a101 topraklarında olmamıştı. hiçbir şey anlamadım:(
@JanJan-iw3do2 жыл бұрын
Kızkardeşim bahçe meraklısı. Dün tambur'da ateş yaktı ve sineklenmis toprağı, derin bir tepside, karıştıra karıştıra, yemek pişirir gibi, toprağı pişirdimi desem artık kavurdumu desem bilemedim şimdi. Bir duman tüttü sanki fabrika bacası. Ve çok iğrenç koktu. Ben bir kaç kez çıktım yanına... Hava kararmış.... Uzaktan baktığımda, sanki ayin yapıyor.... Bir garip duruyor. Şaman ayini gibi. Dolunay, havada biraz puslu, birde kedisi var... Kara bir kedi etrafta gezen. Ben çok durmadım... Sevmem öyle şeyleri. Bahçe, bağ, taş, toprak hiç bana göre değil. Ateşte sevmem zaten. Merak ettiğim, sinekleri öyle yakarak, yok etmek istedi. Ne kadar doğru bu? Bir dünya toprak yaktı öyle... O' ateşte. 3-4 saat sürdü. Bilen varsa lütfen yazsın.
@nevinersoy52274 жыл бұрын
Tamda benim problemim.
@nebisch843 жыл бұрын
Avrupada hicbir toprak torf icerikli satilmiyor diyebilirim, tabiatin reservlerini kendi keyfimiz icinde tüketmeyi dogru bulmuyorum. Doga icinde dogaya indirekt olarak zarar vermenizde acikcasi degisik bir durum.
@musraozcan88074 жыл бұрын
Ooooooo kimler gelmis
@hknbhdr4 жыл бұрын
M marketten aldım ve sinek olmayan balkonda sinekler oluştu. Çözdüğüm için 🕺🕺🕺
@aryapera37382 жыл бұрын
A101 den aldığım toprakla bütün bitkilerim ziyan oldu. Hepsi böceklendi
Ben kendim toprak hazırladım marketten almadım onda da oldu sinek
@selcuktokgoz37394 жыл бұрын
👍👍👍👍
@hanifetasboga76514 жыл бұрын
Merhaba ☀️ ben de düşünüyorum “3,90.- 5.- 10.- tl toprak mı olur???” İşin bu yanına kafam gitmek istemiyor :((( şu bir gerçek ki! canım ülkemde hiç bir şeyi “sorgulamadan” gönül rahatlığıyla alamam :((((( Hep basitleştirilmiş merdiven üstü üretilip, sunulan mâmûller... Tam da tespit ettiğiniz gibi :((( Kendimi nereye koysam; saf mı? Sa..k mı? :)))))))))))))))) Aynı şeyler zavallı çiçeciklemin başına geldi... Bu açıklama ve video için teşekkürler 🙏 LABOFEM farkı🍀🍀🍀🍂🍁🌾21 Ekinoks kutlu olsun...