varolan kaynakları değerlendirmeyi seçiyoruz ve seviyoruz. Öneriniz için teşekkür ederiz 🌱
@evdoksia.ekolojik Жыл бұрын
her şeyden önce bu kili videoda anlattığımız gibi bokashi kepeği yapımında kullanılan kil ihtiyacımızı gidermek için dışardan dayın almak yerine doğada mevcut imkanlarımızı kullanarak gideriyoruz. Bokashi kepeği içerisine yararlı mikroorganizmalar ve mayalanmaya yardımcı tutucu malzemeler eklenerek yapılan bir aşılama, kompost çalıştırıcı. Yani gıda atıklarını gübreye dönüştürmeye yarayan bir kepek. Bokashi kompostu nedir nasıl yapılır yine videolarımızda bulabilir veya instagram hesabımızdan bize ulaşabilirsiniz.
@ufukavci4369 Жыл бұрын
Bu malzemeyi ne yapmak için kıllanıyorsunuz,bilmeyenler için bilgi olsa
@kazcobani370011 ай бұрын
Kil, toprağın inorganik kolloididir. Topraktaki tüm besinleri kendine çeker, tutunmalarını sağlar. Biz de kilin bu tutucu özelliğinden yararlanmak için arındırıp bokashi kepeği mayalarken kullanıyoruz.
@deryagulsever30407 ай бұрын
Yenilir mi peki bu yaptığınız kil
@evdoksia.ekolojik7 ай бұрын
@@deryagulsever3040Yenilir mi bilmiyoruz ama içerik olarak doğadaki killi toprak. Bu nedenle kompost kepeğinde kullanıyoruz ve bu kepeği de tavuklara ve diğer hayvanlarımıza verebiliyoruz. Siz ne amaçla kullanacaksınız?
@mikromimari7 ай бұрын
Direk kil katmanına ulaşarak yada dere yataklarında açığa çıkan temiz kil katmanından zahmetsizce kil elde edebilirsiniz. %99 temiz bir kili bu şekilde elde edebilirsiniz. Yaptığınız işlem çok zahmetli.
@evdoksia.ekolojik3 ай бұрын
@@mikromimariKonum olarak dağlık bir bölgedeyiz. Eğimden dolayı kile ancak toprak altındaki kayaların arasında ve altında ulaşabiliriz. El yordamıyla buna ulaşmanın güçlüğünün yanısıra oradaki kil de kumlu ve çakıllıdır. Yine işlemden geçmesi gerekir. Dere yataklarına gelince... Yakınımızdaki dereler aşağıda, ovada. Onlar da yoğun tarımdan dolayı malesef ki kimyasallarla kirlenmiş durumda. Kapsamlı olarak bakınca arazimizdeki el aletleriyle yaptığımız düzenlemeler sonucu elde ettiğimiz kil, miktar olarak bize fazlasıyla yetiyor. Severek yaptığımız için zor gelmiyor. Kaynağını bilmek de ayrıca bir tatmin sağlıyor.
@athenaa-y3w6 ай бұрын
Dinlendirme sonrası derken ne kadar süre😊
@evdoksia.ekolojik6 ай бұрын
Taşlar ve kumlar dibine çökene kadar 30 sn kadar hemen aktarımı yapıyorsunuz.