Tap to unmute

Treeniohjelmat : Maksimivoimaa edistävä treenaaminen ja ohjelma

  Рет қаралды 3,546

Salitreeni

Salitreeni

Күн бұрын

Пікірлер: 19
@MyyjanEvoluutio
@MyyjanEvoluutio 7 ай бұрын
Kiitos vielä toistamiseen erinomaisesta videosta. Kysymys: Kumman tavan koet kokemuksesi pohjalta kevyen viikon treenitapana toimivampana? 1. Normi treenin volyymi - Intensiteetti alas. Esim. normi treeni 60%:n painoilla Vai 2. Intensiteetti korkealla, mutta volyymi alas. Kiitos etukäteen.
@salitreeni.
@salitreeni. 7 ай бұрын
Intensiteetti ja toistot ohjaavat treenin kuormitusta, volyymi eli sarjat puolestaan karkeasti määrää. Näiden yhdistelmä kokonaisrasitusta. Kevyissä treeneissä, mikäli on tarkoitus palauttaa kroppaa, kuormitus tulisi olla matala, selvästi alle sarkoplastisen alueen (alle 60% intensiteetit). Käytännössä treeneillä tulisi aktivoida verenkiertoa, joka on usein hyvä yleinen lihaksien palautuskeino. Hermoston palauttaminen on vähän vaikeampi juttu huomioida, mutta itse olen huomannut, että sellainen yleisluvut palautumiseen on 40-50% intensiteetti, toistoja 6-10, sarjoja 3-4 ja sama rasitustaso tulee mennä läpi koko saman lihasalueen päivän/viikon treeneissä.
@MyyjanEvoluutio
@MyyjanEvoluutio 7 ай бұрын
Kiitos paljon selkeästä vastauksesta. Tällä mennään jatkossa ☺️👍
@pasihyyrylainen537
@pasihyyrylainen537 7 ай бұрын
Hyvää tavaraa kuten kaikki videosi... jään jo odottamaan seuraavaa osaa..
@salitreeni.
@salitreeni. 7 ай бұрын
👍
@Tuhottavatatti
@Tuhottavatatti 7 ай бұрын
Hyvä video taas kerran kiitos 🙂 oli paljon tärkeetä asiaa ja huomaa et ei ole ohjelman teko ihan helppoa jos aikoo saada tuloksia aikaan.
@salitreeni.
@salitreeni. 7 ай бұрын
Se menee jossain vaiheessa melko kryptiseksi, etenkin kun aletaan hakemaan ohjelmaan asioita, joilla pyritään vaikuttamaan jonkin noston heikkoihin osuuksiin ja aletaan rakentaa nostotekniikkaa paremmaksi.
@MyyjanEvoluutio
@MyyjanEvoluutio 7 ай бұрын
Iso kiitos taas hyvästä ja erityisesti ammattimaisesta videosta 👍💪
@salitreeni.
@salitreeni. 7 ай бұрын
👍
@muffinman1978
@muffinman1978 7 ай бұрын
Loistava video jälleen kerran.
@salitreeni.
@salitreeni. 7 ай бұрын
👍
@Jari1973
@Jari1973 7 ай бұрын
👍 Mun puhdas voimanosto intoni on aina loppunu siihen että en löydä keinoo millä pääsee eteenpäin siitä kehityksen pysähtymisestä.. sitten ruvetaan runttaan sitä samaa rautaa.. loputtomasti ilman että painot nousee 😁
@salitreeni.
@salitreeni. 7 ай бұрын
Sepä se on aina jossain vaiheessa nousee eteen. Ohjelmallisesti siihen kehitykseen löytyy keinoja yrittää vaikuttaa positiviisesti. Yritän niitä tuoda esille ainakin jollain tasolla tuossa seuraavassa osassa.
@toket7442
@toket7442 7 ай бұрын
Kiitos taas kivasta videosta 😂
@salitreeni.
@salitreeni. 7 ай бұрын
👍
@DreamOnBaby
@DreamOnBaby 7 ай бұрын
Hyvä ja selkeä video. Osaatko kertoa salitreenaamisesta jonkun toisen urheilulajin ohella? Silloinhan kehon palautuminen on haastavampaa. Itselläni on 3 bjj-treeniä/vko, joka rajoittaa salitouhuja.
@salitreeni.
@salitreeni. 7 ай бұрын
Hyvä kysymys ja aihe. Se kehon rasitus ja palautuminen pitäisi nähdä kokonaisuutena, ei siis vain tarkastella salitreenaamista. Kokonaisuus ja jonkinlainen vastaus kysymykseesi rakentuu määrästä ja rasituksen tasosta. Esim. maksimivoimatreenaaminen ja useat aerobiset liikuntamuodot sopivat yhteen, ne tavallaan tukevat toisiaan. Kun taas kamppalulajit, joissa on paljon kaikkia lihastyönmuotoja (etenkin eksentristä ja isometristä), niin välttämättä ei mene ihan ideaalisti käsi-kädessä maksimivoimatreenaamisen kanssa - palautumisen kanssa voi nopeasti syntyä kysymysmerkkejä ja myös ongelmia voi syntyä loukkaantumisriskien kanssa, esim. lihas-tai/ja jännevammat. Yleisesti ottaen salitreenaamisen sivulla muoden lihastyötä vaativien harrastuksein kanssa tulee katsoa kokonaisuutta, nähdä muiden lihastyötä vaativien harrastuksien treenit eräänlaisina salitreenikertoina viikolla ja pelata sen mukaan. Lisäksi treenien jälkeinen venyttely nousee aika tärkeään rooliin, samoin se salitreenaamisen rasitustaso ohjaa ja vaikuttaa kokonaisuuteen.
@Hmm...hetkinen
@Hmm...hetkinen 7 ай бұрын
Moi Mitä mieltä olet ajatuksesta, että pääliikeiden ja apuliikkeiden suorittaminen jaoteltaisiin hieman eri tavalla kuin esittämssäsi videosssa? Eli ohjelmassa, jossa on kolme pääliikettä ja niiden apuliikkeet jaottelu olisi seuraavanlainen: - Päivänä yksi tehtäisiin pääliikkeen 1 (maastaveto) treeni ja lisäksi kahden muun pääliikkeen (penkkipunnerrus ja ylätalja) apuliikkeet. - Päivänä kaksi tehtäisiin pääliikkeen 2 (penkkipunnerrus) treeni ja lisäksi kahden muun pääliikkeen (ylätalja ja maastaveto) apuliikkeet. - Päivänä kolme tehtäisiin pääliikkeen 3 (ylätalja) treeni ja lisäksi kahden muun pääliikkeen (maastaveto ja penkkipunnerrus) apuliikkeet. => Tämän jälkeen aloitettaisiin alusta päivästä 1 jatkettasiin siitä eteenpäin. ==>> Eli ajatuksena olisi, että tiettyä pääliikettä ja sen apuliikkeitä ei tehtäisi samana päiväna vaan eri päivinä. Tällöin esim. tietyn lihasryhmän palautumista voisi kontrolloida paremmin. Kiitos vastauksestasi jo etukäteen!!
@salitreeni.
@salitreeni. 7 ай бұрын
Ajatus on mielenkiintoinen. mutta..muutama asia tuli mieleen: Tuossa viikon työmäärä kaksinkertaistuu, eli siis lihasalueiden treenipäivät tuplaantuun. Käytännössä siis pääliike yhdellä päivällä ja saman lihas-alueen apuliikkeet on toisena päivänä, kokonaisuutena tämä kasvattaa haasteita viikon palautumisen suhteen. Hypetrofiatreenissä tämä ei nouse niin suureksi ongelmaksi, itse asiassa siinä esittämäsi ajatus voisi olla ihan mielenkiintoinen toteuttaa, etenkin jos kropan jako on vain kolmeen, eli se jalkapäivä jää pois kuten kuvasit, tällöin jää viikolle enemmän aikaa pelata. Toiseksi maksimivoimatreenaamisessa, etenkin jos haetaan jonkin pääliikkeen suorituskyvyn parantamista, samanpäivän nostojärjestys on todella tärkeä. Ajatus on se, että kun pääliike on dominoiva, se treeneissä väsyy ensimmäisenä. Toisena tulee nostettavaksi apuliikkeet jotka tulsi valita pääliikettä tukevana, käytännössä tällöin pääliikkeen väsymisen jälkeen apuliikkeessa työskentelvien alueiden rasitus korostuu, tuoden ärsykettä ja kehitystä pääliikkeestä poikkeaviin alueisiin. Esim. jos normi penkkipunnertaa pääliikkeen, ja apuliikkeenä tekee alaviistopenkin, alaviistopenkissä rinnan alaosa saa normipenkkiin nähden suuremman kuormituksen, joka saa normipenkin jälkeen suuremman huomion. Tämä synnyttää pääliike-apuliike kompinaatiolle sidoksen. Karkeasti vois ajaltella sen toimivan kuin supersarjat, tosin eri mekanismilla. Tämän vuoksi apuliikeet tulisi tehdä samana päivänä pääliikkeen kanssa ja juuri tietyssä jarjestyksessä. Lisäksi noiden palautuvien lihasalueiden huomioiminen viikon treenipäivissä on toisinaan haastavaa, lähinnä että palautumiseen jäisi tarpeeksi aikaa. Samaan aiheeseen loukkaantumisriskin alaiset kohdat, esim. sen hauiksen loukkaantumisriksi vetopäivään nähden.
Millaista on tehokas palautuminen?
32:07
Pauna
Рет қаралды 5 М.
Näin suunnittelet maksimivoimaa kasvattavan treeniohjelman
13:25
Reino Holopainen
Рет қаралды 3,7 М.
When you have a very capricious child 😂😘👍
00:16
Like Asiya
Рет қаралды 18 МЛН
It works #beatbox #tiktok
00:34
BeatboxJCOP
Рет қаралды 41 МЛН
小丑女COCO的审判。#天使 #小丑 #超人不会飞
00:53
超人不会飞
Рет қаралды 16 МЛН
The evil clown plays a prank on the angel
00:39
超人夫妇
Рет қаралды 53 МЛН
Voimakausi Kuntosalilla osa 1
27:25
AFT
Рет қаралды 1,4 М.
KUNTOSALIOHJELMA ALOITTELIJALLE | KOKO VARTALON TREENIOHJELMA
12:52
VILKKILÄ - SATAMAN VAHVIN 2022
18:10
Jussi Vilkkilä
Рет қаралды 20 М.
KOKEILLAAN VOIMANOSTON MAKSIMIT | Ft. Niko Lappi
58:11
Markus Heinonen
Рет қаралды 59 М.
Fredrik Smulter - Haastattelu - Penkkipunnerrus - Hiihto -
25:36
Thundertepi
Рет қаралды 75 М.
TREENAATKO LIIKAA? (Tarkista nämä 10 asiaa)
8:56
Markus Heinonen
Рет қаралды 18 М.
Kokeilin Painonnoston Maksimit
16:05
Markus Heinonen
Рет қаралды 51 М.
Näin Käy Sun Lihaksille Jos Juokset Samaan Aikaan Kun Käyt Salilla
16:17
VILKKILÄ - 300KG PENKKI NATURAALINA
23:03
Jussi Vilkkilä
Рет қаралды 90 М.
TOP-10 unohdetut podarit, jotka sinun pitäisi tietää X Henrik Raunio
1:26:51
Coach Tuomas Takalo
Рет қаралды 1,2 М.
When you have a very capricious child 😂😘👍
00:16
Like Asiya
Рет қаралды 18 МЛН