Tropheus yavrularını artemia ile besleme ve detaylı muhabbet (ujiji, lufubu, canary cheek)

  Рет қаралды 754

Celal Abay

Celal Abay

8 ай бұрын

Arkadaşlar genelde sosyal medyadan gelen sorulara istinaden bu videoyu çektim. Koşullar çok istediğim gibi değildi, olduğu kadar, sürçü lisan ettiysek affola :)
Tropheus yavrularının artemia ile beslenmesi, faydaları, beslenme biçimi, maliyeti ve daha fazlası için videoyu sonuna kadar izleyin. Sorularınız olursa elden geldikçe cevaplamaya çalışacağım. Sorlarınızı sosyal medyadan ulaşıp sormak yerine buradan sorarsanız başkalarına da faydamız olur.
Sğlıklı balıklar, keyifli hobiler dilerim.

Пікірлер: 20
@canhobihanem2629
@canhobihanem2629 7 ай бұрын
Çok güzel video olmuş Nazar değmesin inşallah
@omerkaya6848
@omerkaya6848 8 ай бұрын
Celal çok güzel balıkların var. Temiz su, kaliteli yem, geniş akvaryum 👏🏻👏🏻
@celalabay
@celalabay 8 ай бұрын
Abi hepiniz kurtuldunuz bi ben kaldım ama geride :)) tşk ederim.
@hackesgi255
@hackesgi255 8 ай бұрын
Yavrulardan almak isterim
@guvenyildiz3792
@guvenyildiz3792 7 ай бұрын
abi merhaba videonuzu ve kanalınızı ilk defa fark ettim videoda ki troopheusların türü nedir şeritli olanlar
@celalabay
@celalabay 7 ай бұрын
merhaba, direk küçük resimdeki türü soruyorsan Tropheus Canary cheek.
@AquaLabTR
@AquaLabTR 8 ай бұрын
Selamlar Celal bey. Güzel konulara değinmişsiniz. Önemli ve değerli bilgiler için teşekkür ederim. İyot konusu önemli bir konu. Genelde tedavi de iyotsuz tuz kullanın deriz. Wasting sendrom denilen bir rahatsızlık var. Bilmiyorum başınıza hiç geldimi. Yabancı kaynaklarda farklı isimler de verilmiş. Big head diease yani büyük kafa hastalığı. İyot eksikliği yüzünden lenfler düzgün çalışmak için büyümeye başlıyor ve balığın boğaz kısmı bu yüzden daralıyor ve balık normal yemleri yutamaz hale geliyor. Bu şekilde zayıflama başlıyor ve vücut zayıflarken kafa büyük kalıyor. Balık düzgün beslenemediği için zamanla ölüm gerçekleşiyor. Benim başıma geldiğinde iç parazit olduğunu düşünmüştüm ama dışkıda şeffalık yoktu. Daha sonra bu hastalığın iyot eksikliğinden olduğunı öğrenince. Deniz canlılarında iyot olmasından dolayı arada diyete dondurulmuş krill ve karides gibi besinler ekledim. Tabi dozu kaçırmamak önemli. Dediğiniz gibi yanlış bir algı var Tropheus lar da. Hayvansal besin verilmez gibi. Sizin vesileniz ile bende iyotun önemini vurgulamak istedim . Maşallah canlarınıza. Allah nazardan saklasın. Emeğinize sağlık keyifli hobiler dilerim
@celalabay
@celalabay 8 ай бұрын
değerli katkınız için teşekkür ederim. akvaryum.com aktif zamanlarında bu konularla çok uğraştık. :) iyotun azı karar fazlası zarar. tuz ile suya ekleyince fazlası oluyor, azı için de suya bunu giremiyorsak en iyi yöntem tuzlu suda yetişen en steril canlı olan artemiadan başka seçenek kalmıyor. Ama gel gör ki bazı dinozor tropheus üreticileri bu konuya kesinlikle katılmıyor :)
@AquaLabTR
@AquaLabTR 8 ай бұрын
@@celalabay Doğrudur ben ne o siteye nede başka bir forum ve Facebook gurubuna üye değilim . Her kafadan bir ses çıkıyor. Ben yıllardır kendi başına araştırıp çözüm bulmaya çalışanlardanım. Bu hayvanların doğal ortamlarında sanki sadece yosun yiyor sananlar var dediğiniz gibi. Saygılar
@abdullahaltnok4475
@abdullahaltnok4475 5 ай бұрын
Celal abi selamlar. Bir iki sorum olacak; Neden birkaç cins tropheus yavrusunu bir arada besleme kararı aldın? Damızlık haline geldiklerinde aynı tankta kalmaları üremelerine olumsuz etkisi olur mu? Diğer sorumda 41 adet 2-3 cm balıklarım var tek seferlik beslediğimde ne kadar artemia vermeliyim? Örneğin bir çay kaşığı mı?
@celalabay
@celalabay 5 ай бұрын
Selamlar, Akvaryum yaklaşık 400 litre, 30-40 yavru için büyük olması sebebi ile birden fazla türün yavrusunu bir arada beslemeye karar verdim. Sana bu satırları yazarken ilk ayrılık aralarında gerçekleşti ve lufubular ayrıldı. 1-2 aya kalmaz da ujiji ler ayrılacak. Yavrular kalabalık ortamda daha rahat olurlar. Ayrıca kalabalık, baskın erkeklerin yer tutup diğer balıkları dışlamasına da engel oluyor. Bu sayede belirli bir boya kadar neredeyse aynı kondüsyonda erkek ve dişiler elde edebiliyoruz. Damızlık altı olunca hem biyolojik yük sebepli, hemde artık üreme denemeleri başlayacağı için ayırmak şart oluyor. Benimde niyetim o yönde.. Artemia eğer kabuksuz artemia ise 1 kaşık yeterli. Ama artemiayı sen açıyor ve canlı veriyorsan bir kaşığı iki defada ayrı ayrı verebilirsin.
@abdullahaltnok4475
@abdullahaltnok4475 5 ай бұрын
@@celalabay Abi değerli ve açıklayıcı bilgiler için teşekkür ederim. Artemia tercihim canlı çıkanlardan yana oldu. Her seferinde yarım kaşık olarak ayarlayacağım. Kalıplaşmış bilgiler dışında kendi tecrübelerini aktarmandan ayrıca çok memnunum. Teşekkür ederim Sağlıklı balıklar. Mutlu hobiler.
@abdullahaltnok4475
@abdullahaltnok4475 4 ай бұрын
Tekrar Selamlar Celal abi, bir sorum daha olacak cevaplayabilirsen sevinirim. Kum kelebekleri öğrendiğim kadarıyla etçil diyete sahipler, Tropheuslar ile birlikte aynı tankta olması her iki cins içinde bir problem teşkil eder mi? Senin besleme diyet önerinle 41 adet şimdilik 3-4 cm boyda olan Canary büyütmeye çalışıyorum kumu kirletmemek için içerisine yine 4-5cm kum kelebeği ekleyim diyorum. Etçil yemleri tanka atamayacağım için kum kelebeklerine zarar vermiş olur muyum?
@celalabay
@celalabay 4 ай бұрын
@@abdullahaltnok4475 selamlar. Öncelikle tropheuslara da verdiğimiz yemler aslında etçil içeriğe sahip (balık veya arides unu olmayan yem yok denecek kadar az) Bu yemleme yöntemi ile beslenmede sorun yok. Ancak özellikle dikkat edilmesi gereken konu, kum kelebeğinde tür seçimidir. bende boulengeri var ve bu tür aşırı derecede uyumlu bir tür olup hiç bir şekilde kavga gürültüsünü gözlemlemedim. Ama Mzuri veya kilesalarda durum farklı. Kendi türlerine karşı bile aşırı derecede agresif türlerdir ve bun türlerin Tropheus akvaryumunda bulundurumasını ben şahsen önermem. Gözlemleyip, kavgacı olmayan bir türü edinebilirsiniz. sağlıklı balıklar dilerim.
@abdullahaltnok4475
@abdullahaltnok4475 4 ай бұрын
@@celalabay Selamlar. Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. Doğrusu bulabildiğim balıklar Mzuri’lerdi o nedenle tavsiyenize uyup boylengeri bulana kadar bu işten vazgeçtim. Sağlıklı balıklar.👍
@hackesgi255
@hackesgi255 8 ай бұрын
Abi yeriniz nerde
@celalabay
@celalabay 8 ай бұрын
üretici değilim, yavru veya canlı satışım yok. Bu yavruların kardeşlerinden temin etmenize yardımcı olabilirim sanırım. facebook üzerinden ulaşın bende sizi üreticinin sayfasına yönlendireyim.
@nurib2580
@nurib2580 7 ай бұрын
Merhaba celal bey Red Rainbow lar ne oldu ?
@celalabay
@celalabay 7 ай бұрын
Selamlar, Rainbowlar şu an özbekistanda soyunu sürdürmeye devam ediyor :)
Faiz, Enflasyon... Prof. Dr. Emre Alkin'den Çarpıcı Ekonomi Yorumu!
23:36
Nasıl Bir Ekonomi TV
Рет қаралды 48 М.
когда повзрослела // EVA mash
00:40
EVA mash
Рет қаралды 3,7 МЛН
Luck Decides My Future Again 🍀🍀🍀 #katebrush #shorts
00:19
Kate Brush
Рет қаралды 8 МЛН
Khó thế mà cũng làm được || How did the police do that? #shorts
01:00
small vs big hoop #tiktok
00:12
Анастасия Тарасова
Рет қаралды 30 МЛН
19 dişi 4 erkek “Tropheus İlangi” kolonimiz geldi!
18:11
Haycan Akvaryum ve Petshop
Рет қаралды 14 М.
Tropheus akvaryumunda yosun tutturma (Diatom yosunu)
5:32
Celal Abay
Рет қаралды 602
Artemia çıkarma. Balıklarımız afiyetle yediler
23:54
gebze balık hobihanesi
Рет қаралды 3,8 М.
how to make fish production, malawi cichlid fish
11:46
AKVARYUM EXPRESS
Рет қаралды 61 М.
Tropheus Irkının En Özel Türleri Bu Videoda!!!
7:24
Turkey Tropheus House
Рет қаралды 13 М.
Why didn’t Nika like my long and beautiful nails? #cat #cats
0:25
Princess Nika cat
Рет қаралды 167 МЛН
БЕЛКА И НЮША ЛЮБЯТ КУКУРУЗУ?#cat #pets #юмор
0:14
У Этого Парня Большое Сердце ❤️
0:32
EpicShortsRussia
Рет қаралды 581 М.