E vorba aceea, abdomenul se face in bucatarie, nu in sala :) iar cele mai “pacatoase” sunt dulciurile si rontaielile. Din experienta pe mine, pana nu am inceput sa tin jurnal alimentar si sa imi contorizez caloriile, nu mi-am dat seama cu adevarat cate calorii consum, ce valori nutritionale contin alimentele pe care le consum, pentru ca ochiul poate sa insele. Pe partea de nutritie, folosesc aplicatia Eat&Track si sunt super fericita cu stilul meu alimentar de acum, nu am niciodata senzatia de foame.
@carmenmdd65163 күн бұрын
De ce Andrei s-a simțit mai bine: fasting-ul funcționează mai bine pentru bărbați deoarece nivelurile lor hormonale sunt mai stabile pe parcursul lunii, în timp ce fluctuațiile hormonale ale femeilor (de exemplu, estrogen și progesteron) pot face ca postul să perturbe ciclurile menstruale, fertilitatea și echilibrul hormonal. Corpul bărbaților poate face față stresului cauzat de post fără efecte negative asupra sănătății reproductive. Alisa Vitti, în cartea In the FLO, sugerează că postul nu este ideal pentru femei deoarece poate crește nivelul de cortizol (hormonul stresului), ceea ce interferează cu hormonii reproductivi și poate afecta funcția tiroidiană, fertilitatea și ciclurile menstruale, mai ales în fazele luteală și ovulatorie. În schimb, Vitti recomandă să mănânci în sincron cu ciclul menstrual pentru a sprijini sănătatea hormonală și nivelurile de energie. Și în legătură cu sportul, Alisa Vitti recomandă ajustarea exercițiilor în funcție de ciclul menstrual. În fazele foliculară și ovulatorie, sunt recomandate antrenamente intense precum HIIT și antrenamente de forță. În faza luteală, se recomandă exerciții mai blânde, precum yoga sau mersul pe jos, datorită energiei mai scăzute. În faza menstruală, se încurajează exercițiile ușoare pentru a sprijini corpul. Cheia este să îți aliniezi antrenamentele cu fluctuațiile hormonale pentru energie și recuperare optimă.
@biancablaj79742 күн бұрын
O sa reușești!Bravo pentru curaj!👏După post negru,eu am observat ca și tenul arată mai bine mai curat!💕Te pup succes!🤗
@roxyc.96023 күн бұрын
Eu de prin august țin un fel de deficit, am eliminat pâinea și cina. Mănânc doar dimineața și la prânz și m-am obișnuit. Mai sunt și zile,dar rar,când mai mănânc și cina. Mă apropii de 10 kg slăbite din august și până acum,dar sunt câteva luni bune. Succes cu deficitul! Te pup!
@larisamanta4712Күн бұрын
Buna, Andreea! Îți recomand să citești, asta dacă nu ai făcut-o, cartea revoluția glucozei, este foarte ușor de citit și ți ofera foarte multe informații valoroase despre alimentație, și despre cum mâncarea se transforma în organismul nostru! Am văzut ca te străduiești sa ai o alimentație echilibrata, și cred ca acesta carte te va ajuta!
@andreeaa35644 күн бұрын
Si eu fac mult sport si motivul pt care este f greu sa slabim prin sport este ca mereu corpul incearca sa mentina un echilibru. Daca arzi multe calorii la cardio, ti se face foame si corpul iti cere sa mananci mai mult decat ti-ar fi cerut daca nu faceai nimic. De asta dieta este mai importanta. Si felicitari pt disciplina de a face sport 👏🏻 daca iti doresti, poti incerca sa fii atenta si la cati pasi faci zilnic. E un fel de active recovery si in acelasi timp un lucru destul de esential inainte sa adaugam x antrenamente pe zi (mai ales daca poti ajunge la 10000 pasi in medie).
@larisamanta4712Күн бұрын
Și încă un sfat, pentru ca tu consumi foarte multe fructe, trebuie sa sti ca o foarte mare parte din fructoza conținută de acestea, ajunsa în organism ea se transforma în grăsimi, care se pot depune pe anumite parti ale organismului, indicate sunt legumele care conțin fibre, iar odată ajunse în organism rămân fibre,la începutul fiecărei mese e indicat sa începi cu legumele!❤❤
@andreeapletoianu704010 сағат бұрын
Nu voi renunta niciodata la fructe pentru nimic in lume. Informatia nu stiu cat e de reala fiindca daca esti in deficit caloric, scazi in grasime, daca esti in surplus indiferent de ce ai manca, cresti in greutate. Dar daca tu alegi sa nu mananci fructe e ok, mai multe pentru mine ☺️
@iuliacristurean1514 күн бұрын
Saluty! Tu poate ai glumit,dar mie chiar mi-a schimbat stilul alimentar dr.Mihail si Andu Preda. Sunt două podcast-uri cu ei doi despre fasting si nutriție.Ți le recomand!
@marycirjan28203 күн бұрын
Super😘🥰❤❤
@Uni9554 күн бұрын
Superb
@iulia.reddd64 күн бұрын
love youuu
@alinaprundeanu48413 күн бұрын
Incearca sa renunti la rontaiala din weekend. Sau sa o mai reduci, si eu am incercat si e mult mai ok. 😊 Baftaa!
@andreeapletoianu704010 сағат бұрын
Asta am facut ☺️
@mihaelacristina80294 күн бұрын
Bună Andreea ❤❤
@andraoancea12864 күн бұрын
Bună Andreea ! Și eu am complexul cu abdomenul și la fel sunt înaltă 1,70 dar moor cu grăsimea de pe burtă,cred ca tine mult și de alimentație dar nu numai .Încerc sa ma misc cât mai mult dar orice mănânc fix pe burta se pune😂 dacă găsești vreo rețetă minune sa o împărtășești și cu noi❤
@ralucapaiu3 күн бұрын
eu zic "șein" si pur si simplu nu pot sa ma educ sa zic altfel. deci spune cum simti si aia e :))) multumesc pentru review ul la iluminator. ma ajuta mult parerea ta. cat despre discutia cu fasting ul, poate ma voi arunca si eu spre asa ceva. mi e teama, pentru ca sunt o pofticioasa si uneori chiar simt ca traiesc ca sa mananc :)))) si nu invers. si eu ma confrunt cu complexul grasimii de pe abdomen (e genetica predispozitia dar imi si place sa mananc, n o sa dau vina doar pe genetic :)) ) dar incerc sa fac sport acasa. si notez fiecare aliment in eat&track. e obositor, parca e restrictiv, pentru ca aveam frau liber la snack uri si mese, iar acum constientizez de fapt cat de mult mananc dpdv caloric. nu neaparat cantitativ, dar caloric mananc mult. nu am posibilitatea de a merge la sala, dar in schimb ma alatur calatoriei tale cu slabitul folosind resursele pe care le am. abia astept urmatoarele update-uri, ma motiveaza si pe mine.
@Roxyyy5233 күн бұрын
❤❤❤
@andreeaa35644 күн бұрын
Am vazut ca iluminatorul de la Revolution ar putea fi un dupe pentru cookie. Nu stiu daca l-ai incercat deja. Pe tiktok am vazut mai multe fete care le testeaza pe ambele.
@ioneliatutuianu68504 күн бұрын
Eu in afară de urechi nu mai am nici o parte să îmi placă la corpul meu 😁
@madalinad.24843 күн бұрын
eu nu cred ca este corect ce a spus acel doctor, este mult mai realist faptul ca oamenii se ingrasa la loc,punand kilograme in plus dupa o dieta,doarece revin la obiceiurile alimentare vechi.Pregatirea doctorilor in nutritie este aproape 0. Poti incerca sa iti calculezi BMR - rata metabolica bazala, adica de cate calorii are nevoie corpul tau daca intreaga zi a-i sta in pat. Se gasesc calculatoare online, bineinteles e doar o ecuatie orientativa, insa poate te ajuta acele valori. Eu am mult mai multe kilograme fata de tine, tu ai o greutate normala,nu cred ca 1500 calorii te vor duce la simptome precum caderea parului ( eu am facut asta, nu mi s-a intamplat ). Motivul pentru care nu slabesti doar cu sport este ca sportul nu arde extrem de multe calorii. Uita-te, daca doresti, la videoclipul Marianei Galben- Mituri despre sport și slăbit Experiment: câte calorii ard la un antrenament greu. Succes la noile obiceiuri!
@BabasTheFrenchBulldog4 күн бұрын
Starchy carbs = carbohidrati bogati in amidon
@Cristinamaria457hjkkj3 күн бұрын
Buna
@DanielaLusta4 күн бұрын
Se purta mult in anii 90 in discoteci mult sclipici mult de tot
@lizzie694 күн бұрын
Eu pun grasime pe picioare si e cel mai mare complex, pt ca dintotdeauna mi s a spus ca “am picioare butucanoase”! Doar de cativa ani am inceput sa apreciez faptul ca nu pun grasime pe abdomen