Gerçekten yenilikçi ,tasarımcı ve yazılımcı mühendislerimiz olsun ,ne kadar fazla maaş alırsa alsın ,vatana ,millete,bayrağa hizmet etsin,istediği kadar alsın helel olsun.
@bilalyuzgec34414 жыл бұрын
Doğru diyon vallahi millet v3killerine verilen paranin 4 te 1 verilse varyaaa
@eyupuretmen95464 жыл бұрын
@@bilalyuzgec3441 😁😁🙄
@mertardatekin69163 жыл бұрын
@@bilalyuzgec3441 Ayn abi. Adam siyasetten hiç anlamıyor. Millete faydasından çok zararı var ama bir dünya para alıyorlar. Onlara daha az verip mühendis, doktor,hakim gibi önemli mesleklere daha fazla maaş verilebilir
@erentaha17404 жыл бұрын
10:48 maaş
@erentaha17404 жыл бұрын
@@ozggarage1308 cümleten inşallah 🥰🥰🥰😛😛😛
@cigolatalbazda91914 жыл бұрын
Tolga abi savunma sanayisinde çalışan bilgisayar/yazılım mühendisi konuk alabilir misin birçok gence örnek olabilir
@tolgaozbekcom4 жыл бұрын
Tabii ki olur. Ancak Muhammed Yılmaz gibi açık açık konuşmaları gerekir.
@topalosman71624 жыл бұрын
Aynen abi lütfenn
@halsey23004 жыл бұрын
Uçak mühendisi deyince Türkiye'de en çok maaş alanlar bana göre tfx için ya da hürjet çalışmaları için çalışanlardır. Hürkuş da olabilir. Ancak hakkettiklerini düşünüyorum. Allah mühendislerimize sağlık sıhhat ve zihin açıklığı versin inşallah.
@tolgaozbekcom4 жыл бұрын
Amin. Çok iyi mühendislere her zaman ihtiyaç var.
@RecepGültekinMalatya444 жыл бұрын
Amin
@moonknight30044 жыл бұрын
@@yusufssgg uçak mühendisi olmalisin ama odtü itü vb diğer unilerden girmen zor diye biliyorum
@metintekin59404 жыл бұрын
İkiside birbirinden bilgili ve konularında uzman takip ettiğim kişileri burada görmek mutlu etti gerçekten. 40 dk değil 2 saat olsa izlerdim. Kaliteli içerikler için teşekkür ederiz
@diony49014 жыл бұрын
Ben bu sayılanlardan birkaç üniversite hariç bu bölümlerin böyle kolay açılmaması gerektiğini düşünüyorum. Uzay mühendisliğini son alan üniversite 300bin ile almış. Riski olan bir bölüm sonuçta uçak, roket yapıyorlar işin matematiği çok önemli hesaplaması çok önemli en ufak hata bile hem büyük para hem de itibar kaybına sebep olur. Bölüm sayısı arttıkça eğitim kalitesi düşüyor ve sıralama da düşüyor yani 300bin çok düşük bir sıralama bana göre bu bölümün gerektirdiklerine bakılırsa.
@keremcevik4925 Жыл бұрын
Eskişehir osmangazi üniversitesi uçak mühendisliği hakkında ne düşünüyorsunuz acaba ?
@yagmuraksel15704 жыл бұрын
Turkiye de en az mezun sayisini ucak muhendisliginden veriyor,yeni acilan uzay havacilik bolumlerinin okullari bile cok kotuyken sizce iyi okullardaki muhendisleri öne cikarmaz mi bu?Diger muhendisliklerde yillik mezun sayisi ucaktakilerin cok kati.Bence yine de diger muhendisliklere göre is imkani cok daha rahat
@sametylmaz53104 жыл бұрын
Abi birde uzay mühendisi konuk alırsan 10 numara olur
@havaclkveuzay42334 жыл бұрын
Savunma sanayinde çalışan Makine veya Elektrik Elektronik mühendisi de gelebilir mi?
@tolgaozbekcom4 жыл бұрын
Olabilir tabi ki.
@alikaragoz82954 жыл бұрын
daha rahat girer
@bg61594 жыл бұрын
Yok giremez orada en çok aranan mühendisler İnşaat Mühendisleri
@mesutsarpnar68184 жыл бұрын
Güreşçiysen kesin girersin hatta müdür olursun :)
@bg61594 жыл бұрын
İyi bir havacılık mühendisi veya teknisyeni İngilizce sayesinde her yerde çalışabilir
@burakaldg14864 жыл бұрын
Iyiki karşıma çıktı mükemmel anlattı soru işareti kalmadı kafamda çok saolun
@cemboyaclar79684 жыл бұрын
Çok önemli bir noktaya değinildi, bu sektörde standartizasyon var. Gerek dizaynda, gerek ar-ge de gerekse bakım departmanında genel hatları ile bir standart var ve bu standartlar tüm dünyada geçerli. Genç arkadaşlar için havacılık dünyanın her yerinde her zaman bir iş kapısı, yeterlilik ise kişinin kendinde bitiyor. Yabancı dil/diller, sektördeki gelişmeleri takip edecek bir mesleki arzu ve işi severek yapmak. Gerek belagat gerekse de soru cevap aksiyonu gerçekten çok keyifliydi, emeğinize sağlık.
@dercelimuhendis28824 жыл бұрын
uçak mühendisliği okumak yerine Makine veya ee mühendisliği okuyup Sonrasında istediğiniz alanda uzmanlaşmak kişiyi alanda daha kapsamlı kılacaktır diye düşünüyorum.Zaten Çalışma alanı olarak aşırı bir fark gözetilmiyor.
@user-jn5qd8ns7m4 жыл бұрын
@tolgaozbekcom peki hangi üniversitede ee veya makine okumak yurt dışında uçak mühendisi olarak çalışmak için uygun? koç ? bilkent?
@colonel74594 жыл бұрын
Aynen öyle. Ben Uni sınavına 2 yıldır hazılanıyorum. Geçen sene bir havacılık ve uzay mühendisliği profesörüyle yüz yüze görüştüm ve bana makineden havacılığa yüksek lisans yapmamı önerdi.
@user-jn5qd8ns7m4 жыл бұрын
@@colonel7459 şu an makine mühendisliği eğitimi veren en iyi üniversite hangisi peki?
@colonel74594 жыл бұрын
@@user-jn5qd8ns7m inan bilmiyorum. makine mühendisliği çok komplike olduğu için istemiyorum. ben sadece hava araçlarıyla uğraşmak istiyorum.
@mustafademir97774 жыл бұрын
@@colonel7459 kardeş uçak mühendisliği için neler dedi konusmanizdan bahseder misin benim konuşma fırsatım olmadı ama merak ettiğim bir konu
@oceansea33284 жыл бұрын
Bir mühendis olarak evrensel düşünmesi gerekiyor, okulu bitirildiğinde neden Türkiye odaklı düşünüyor ki daha fazla uçak mühendisliği bölümünün açılmasına karşı
@iambugraarslan4 жыл бұрын
Muhammed abi ağzına sağlık Ben bir mühendislik öğrencisi olarak mühendislik okuyan öğrencilerin önündeki engellerden bahsetmiş olmandan dolayı teşekkür ederim.çok beğendim umarım gerekli merciler de kulak verip dikkate alır.
@GameOver-lt7oh3 жыл бұрын
Uçak ile bilgisayar arasında kaldım açıkçası bunların birbirlerine geçişleri olabiliyor mu fikriniz var mı?
@iambugraarslan3 жыл бұрын
@@GameOver-lt7oh turkiyede gecmeyi birak yaz okulu bulurken bile 40 takla atiyorsun.elbette ihtimaller vardir ama yine de hep ogrenci ugrasir sonucsa sans
@GameOver-lt7oh3 жыл бұрын
@@iambugraarslan peki tekrardan sınava girecek olsanız bilgisayar mı uçak mı seçersiniz
@iambugraarslan3 жыл бұрын
@@GameOver-lt7oh dostum siralamaya bagli biraz ama iyi bi okulda bilgisayar secerdim sanirim. Ancak uniden anladigim sey su TR de okumazdim geri donsem disari gitmek icin elimden geleni yapardim
@GameOver-lt7oh3 жыл бұрын
@@iambugraarslan ne mühendisliği okudunuz ki siz uçak mı
@mesutsarpnar68184 жыл бұрын
uçak-havacılık mh.liği en kazrizmatik bölümlerden biri, makina kadar zor ve tıp kadar hassas bir bölüm, dışarda bu mesleğin nimetlerini sonuna kadar alıyorlar hakediyorlar da ancak burda uçak hariç her işi yapıyorlar desek yanlış olmaz herhalde.Bölümden pek çok arkadaşım otomotiv,beyaz eşya,enerji sektöründe çalışyor.Makina mh. nin mekatronik gibi dallarından bir olduğunu düşünüyorum, o yüzden temel eğitim(lisans) olarak makina mh. eğer ilgi varsa yüksek lisans eğitimin havacılık üzerine olmasını daha doğru buluyorum,üstelik iş seçenekleri artar.
@crdtxv4 жыл бұрын
10 yıldır havayollarında çalışıyorum ,havayolu şirketinde uçak muhendislerin çözdügü arızayı görmedim :) saygılar.
@crdtxv4 жыл бұрын
@Alp Tegin olay 4 yılda çıkması değil sadece havayolu şirketlerinde bu işi uçak bakım mühendisleri yapar . uçak mühendisleri daha çok bakımı takip ve organize eder , sistem mühendisleri de uçak bakım mühendislerii ile üçak üreticisi arasında yazışma yapar. olay budur. sivil havacılıkta uçaga dokunan uçak mühendisi yok denecek kadar az dır.
@ateskoral10244 жыл бұрын
Sen uçak mühendisliği eğitiminin içeriğini inceledin mi? Bakımla ilgili tek ders yok. Fizik üzerine bütün dersleri. Analiz tasarım yaparken kullanılıyor çünkü. Uçak mühendisini okuldan direk alıp başka bir meslek kolunun yapması gereken ise sokarsan öyle olur tabi.
@crdtxv4 жыл бұрын
@@ateskoral1024 evet inceledim dersleri ve ders içeriklerini tek tek . dedigin gibi havayolu şirketine giren işi burda ögrenmeye başlıyor .
@Yeskeke4 жыл бұрын
Teknikerlik ve mühendislik çok farklı bu ikisinin ayrımını yapabiliyorsundur umarım
@crdtxv4 жыл бұрын
@@Yeskeke ayrımı yapamayıp muhendislerin arıza çözdügünü sananlara yazdım :) teknikerlik mi ? teknisyenlik mi ? uçak bakım mühendiisi mi . yök ün davalık olduğu konu bu... lise mezunu teknisyen ,2 yıllık mezunu tekniker . 4 yıllık sivil havacılık fakülteleri mezunları na ne denir ? evet yök bu konuda işin içinden çıkamadı. yüksek lisans mezunu tekniker doktora yapan tekniker var şirkette hadi bakalım ayıkla pirincin taşını...
@tahsintopall4 жыл бұрын
Tolga bey emeginize sağlık, havacılık sektorunde çalışmak isteyenler için gayet yararlı bir video olmus. Havacılık sektöründe çalışan bir mühendis olarak soyleyebilirim ki bu alanda çalışmak isteyen öğrenciler makine mühendisliğini de değerlendirebilirler. Havacılık sektörü ilanlarinda uçak muhendisligi ile ayni kefede degerlendiriliyorlar. Artısı ise, makine mühendisliği daha kapsayıcı daha temel bir mühendislik dalı olduğu için bir farklı sektorlere yönelebilme imkani çok daha kolay olacaktır. Okurken olası bir fikir değişikliği durumunda diğer sektorlere yonelme açısindan cok daha esnek olacaklardir. (otomotiv, beyaz esya, insaat vb). Tabi ki makine mühendisliğinde de mezun olunan okul çok önemli ucak mühendislginde olduğu gibi. Iyi yayınlar
@tolgaozbekcom4 жыл бұрын
Çok teşekkürler güzel yorumlarınız için.
@kopus11394 жыл бұрын
necmettin erbaban üniversitesi hakkında ne düşünüyorsunuz
@tahsintopall4 жыл бұрын
@@kopus1139 Açıkçası programın içeriği ve öğretim kadrosu hakkında çok bilgim yok. İllaki kendini gelistiren, öne çıkan birisi için okul faktörü engel olmayacaktır ama ilk işe başlangıçta İTÜ ya da ODTÜ olmasi şirketler gözünde bariz farklı değerlendiriliyor.
@enes53344 жыл бұрын
@@tahsintopall itu ve ODTÜ arasında çok büyük bir fark varmidir Tahsin abi ?
@tahsintopall4 жыл бұрын
@@enes5334 İTÜ ve ODTÜ arasındaki en büyük fark bence şehir farkı. İstanbul bu konuda daha önde. Onun dışında eğitim acısından ikisi arasında pek fark olduğunu düşünmüyorum.
@bg61594 жыл бұрын
Eminim Tusaş istediği standartlarda mühendis bulmakta zorlanıyordur, onların üretim yaptığı alanda çok çok kaliteli adamlar lazım. Ne yazık ki çok kaliteli insanlar yurtdışına da kaçıyor. Mesela ASELSAN'dan son 3 yılda yaklaşık 200 iyi yetişmiş deneyimli mühendis Hollanda'ya gitti.
@baknadmnekadardauzunsizdeu20004 жыл бұрын
Demekki hollanda daha cazipmis bu tabiki kotu birsey ama cuvaldizi biraz da kendimize batirmak lazim ben aslelsanda bi yonetici olsam 200 nitelikli insan hollandaya gidiyosa ya calisma sartlarini duzetirdim ne bilim eglence falan katardim ya da maaslari arttiridim cunku yurtdisindaki maaslar tl ye cevrilince goz boyuyo. Ama o insanlarin bir kisminin ilerde geri donecegini de unutmamak gerek
@aytekindikmen1044 жыл бұрын
Muhammed beyi kendi kanalında da takip ediyorum. Her zamanki gibi çok kaliteli mükemmel bir video olmuş. Elinize dilinize sağlık.
@senolyalgin9174 жыл бұрын
Emeğinize sağlık Tolga Bey, Kaptan Baha ile yeni videolarınız sabırsızlıkla bekliyorum...
@guray164 жыл бұрын
Pilot olmanizi tavsiye ederim.Ucak muhendisi isi bulupta ise baslayinca,maddi sebeplerden,pilotaja gecis yapmak icin ugrasiliyor,vakit kaybediliyor. Havaciligin en tatminkar maasi pilotluktadir. Uçak muhendisligi layik oldugu degeri ve geliri Türkiye'de uçak üretiminin baslamasiyla alinabilir.
@suleyman74784 жыл бұрын
Bundan 10 sene sonra pilotlar çook sıkıntıya girecek Yapay zeka nedeniyle ben tavsiye etmiyorum bundan dolayı 5 seneye mezun olucaksın zaten kaldı 5 sene sonrasında yapay zeka yerini alıcak maalesef durum bu
@gladiatorrrr Жыл бұрын
@@suleyman7478çok haklısın yalnız doktor ve pilot benzer geliyor bana. Robot olsa da onu yine pilot kullanacak basinda pilot bekleyecek
@abdullahfarukvargun10973 жыл бұрын
Abi resmen büyük buluşma olmuş. Her ikinizi de severek takip ediyoruz. Teşekkür ediyoruz
@turan47134 жыл бұрын
Ankara yıldırım Beyazıt üniversitesinde havacılık ve uzay mühendisliği bölümü var diye biliyordum. Yanlış mı
@batuhanyalnzcagil39554 жыл бұрын
Evet var, bizzat öğrencisi olduğum bölümdür.2018 yılından kalma bir listeye bakılarak gözden kaçtığını düşünüyorum çünkü AYBÜ 2019 da ilk kez öğrenci aldı.TUSAŞ gibi büyük ve öncü bir firma ile entegre eğitim gerçekleştiren, akademik kadrosu kaliteli hocalarla dolu olan, okuldaki teorik eğitimin stajlar ile pratikle birleştiği bir eğitim modeli sunan bölümümün atlanması beni üzmedi değil 😶
@m.furkan86134 жыл бұрын
@@batuhanyalnzcagil3955 sallamayalım lütfen
@batuhanyalnzcagil39554 жыл бұрын
@@m.furkan8613 Ne konuda salladığımı düşünüyorsun?
@m.furkan86134 жыл бұрын
@@batuhanyalnzcagil3955 şöyle anlatayim . ITU, ODTU gibi universiteler senin anlattiklarinin garantisin veremezken Yildirim beyazit universitesinin vermesi çok şaşirtici ve düşündürücü. Bu ülke hiçbir mesleğin garantisi yok ( tıp hariç 😁) .Bahsettiğin vaatleri bende okudum fakat reklam amaçli oldugunu dusunuyorum bu arada sallama derken şakasina dedim , seni yermeye çalışmiyorum .
@batuhanyalnzcagil39554 жыл бұрын
@@m.furkan8613 Ben bir garantiden bahsetmedim dediğin gibi kimse bir garanti veremez ben sadece olanaklardan bahsettim.Görüşüne saygı duyarak bilgilendirme amaçlı reklam odaklı gördüğün vaatlerin, nasıl uygulandığı hakkında bir video bırakıyorum : universitetercihleri.com/video/12292/Havacilik-ve-Uzay-Muhendisligi-Bolumu.html
@alicankankas67424 жыл бұрын
Kontrol otomasyon mühendisliğini içeriğini tam bilmiyorum ben lisede otomasyon teknolojilerini okudum ve kendini bolumumden gitmek istiyorum herkesin bu bolumu bilmesini istiyorum
@omuryldrm32744 жыл бұрын
HAVA HARP OKULU mezunu alır mısın abi?
@haticeaykrd41903 жыл бұрын
İş buluyormu diyorsunuz bulamıyor sadece torpili olan giriyor baçarıya not ortalamasına bakılmıyor
@yuvarlanamayabiliyorum4 жыл бұрын
Uçak üretimi için illa ki uçak mühendisi mi olmak lazım yoksa elektrik elektronik mühendisliği ile de bir uçak üretim programında çalışılabilir mi? Veya makina mekanik mühendisliği ile.
@rivyalcyclist73524 жыл бұрын
Uçak mühendisliği zaten makine müh. Bir dalı dersek yanlış olmaz. Elektronik, mak. Bu iş için en temel müh. Dalları iş imkanları net vardır
@yavuzdursun4 жыл бұрын
@@rivyalcyclist7352 Abdullah Bey, teknolojinin gelişmesi ile birlikte Bilgisayar ya da Yazılım Mühendisleri sizce aktif rol oynamaya başlar mı?
@rivyalcyclist73524 жыл бұрын
@@yavuzdursun konuya hakim değilim ama çok fazla yazılım müh akrabam var yazılımın içinde olmadığı bir teknoloji yok. Bence kaliteli bir üni den mezun hiçbir mühendis işşiz kalmaz özellikle yazılımcılar her yerde iş imkanları var
@havaclkveuzay42334 жыл бұрын
@@yavuzdursun tabi ki çalışır hatta şuanda ister sivil alanda ister savunma alanında olsun Uçak firma ve şirketlerde çalışan uçak mühendisi daha azınlıktadır.Makine, elektronik, uzay, endüstri,yazılım,bilgisayar vb.gibi bölümlerde yeterli donanıma sahipseniz İstediğiniz bir firmada çalışabilmeniz için herhangi bir engel yok.
@tolgaozbekcom4 жыл бұрын
@@rivyalcyclist7352 Evet bilgiler doğru.
@paslanmaz78814 жыл бұрын
abi sana zahmet havacilik ve uzay muhendisligi bi okuyani alabilirmisin malum elon baba ucurdu biseyler ve guncel olarak iha roket yapimi bunlari bulunmaz nimetler de bi bilen olsunda tercih icin lutfen abi
@hasaneroglu25194 жыл бұрын
Açıklamalarınız için teşekkür ediyorum
@furkancanpolat18914 жыл бұрын
Çok harika açıklamış Muhammet abi bende hiç bu kadar iyi açıklanamazdı diye düşünüyorum
@turgaysari1404 жыл бұрын
Tolga bey tebrik ederim, bu video icin iki, degerli havaciyi bir arada görmek sevindirdi beni, selamlar.
@birbilge4 жыл бұрын
aynen devam konular çok ilgimi çekiyor
@tolgaozbekcom4 жыл бұрын
Çok memnun oldum. Sağ olun.
@sinanocalan49594 жыл бұрын
Yıl 2019. Yeni bir işe başlamıştım. Çalıştığım iş yerinde bir arkadaş ile tanıştım. Yeni mezunlardan. Uzay mühendisliğini bitirmiş. Şaşırdım tabi. Uzay mühendisinin burada ne işi var acaba? Ne işin var burada,dedim? Abi, TAI de 3. görüşmeye kadar geldim. 3. görüşmede kaybettim,dedi. Sorulan sorunun meslek ile alakası yok şöyle bakınca. İleri seviyeden İngilizce bir cümleyi çözemedim sen bir baksana dedim. Arkadaş 30 saniyede güzelce çevirdi. Bu arkadaş şimdi ne iş yapıyor bilemiyorum ama beraber çalıştığımız zamanda yaptığı işi görmek istemezdiniz. Üzülüyorum. Eğitim sistemi değişmedikçe bu gidişat düzelmez. Yani adı Uzay Mühendisliği. ITU-ODTU eskidendi. Bu gençler liseye kadar mesleki eğitim almamış. Üniversitede geneli teorik yabancı dil ağırlıklı eğitim alıyor. Piyasaya girdiğinde afallıyorlar. Çıraklıktan yetişmiş gençler tozunu attırır bu gençlerin. Lise mezunu su gibi tezgah kullanan elemanlar, çeşit çeşit tezgah kullanmış, makro program yazan meslek lisesi mezunu arkadaşlar var. Ver uçak parçasını bilgisayarsız o parçayı işler. Sanayide böyle elemanlar ile çalıştım. Kariyer vaat eden meslekler yaklaşık 10-15 sene sonra çöküyor. Gençler aldanmasın. 2000 yılların başında mekatronik diyorlardı. Tanıdığım gençler var. Başka iş yapıyorlar. Birisi işi bırakıp babası ile çalışmaya başladı. Eğitim sistemini yamalamak ile süreç düzelmez. Eğitim sisteminde ortaokul seviyesinde aksiyon alınmalıdır.Uzun uzadıya yazarak canınızı sıkmak istemem. Ülkemizin mesleki gelişim ile olan tecrübesi tamamen gençlerin iştiraki,arzusu,sektöre dayanabilme kabiliyetleri ve hayallerini yerine getirebilme heveslerinden kaynaklanıyor. Sonra iş kurma daha fazla kazanma arzusuna dönüşüyor. Kazanmak isterken de altında çalışan gençleri eziyor. Bu döngü genelde böyle işliyor. Bu yüzden pırıltısı olan gençler başka yollara sapıyor. Yabancı ülkelere göçüyor. Yada daha kolay para kazanmanın yoluna bakıyor.
@aliomerulas16804 жыл бұрын
Hocam bilgisayarsız uçak parçası işleyen lise mezunlarıyla uçak yapamaz/tasarlayamazsınız. Sadece uçağın detaylı bir maketini yapabilirsiniz. Ayrıca tek kişiyle genel bir topluluğu genelleyemezsiniz. Bahsettiğiniz üniversitelerden mezun olup inanılmaz işler yapan insanlar da var. Tek örnekle edindiğiniz izlenimin doğru olduğu kanısına nasıl vardınız?
@sinanocalan49594 жыл бұрын
@@aliomerulas1680 Yan sanayide uçak parçalarını işleyen geçler genelde üniversite mezunları değil. Ayrıca üniversite mezunu olanlar genelde işletme sahibi ve parça da işlemiyor yönetiyor.Tek örnek değil bunlar.Piyasa genelde bu şekilde. Bu gençlerin bazıları kodlamada çok ileri seviyede. Bilgisayarsız olarak sadece kontrol paneli ile işliyorlar ve bildiğin işliyorlar.Hayran kalırsın. Üniversite mezunu bu seviyede daha hiç kimseyi görmedim. İş deneyimim 15 senedir. Meslekte 25 senedir. Burada üzerinde durduğum konu üniversite mezunlarının dezavantajı pratikte iş tecrübelerinin az olmasının getirdiği dezavantajları. Bunun sebebini eğitime bağlıyorum. 4-5 senede aldığın üniversite eğitimi ile gençlerin ne yapması beklenebilir?Ben genelleme yaptım.İstisnaları olabilir.
@sinanocalan49594 жыл бұрын
@@ateskoral1024 İlk uçak motorunu 2003 yılında sökülmüş atıl durumda gördüm. Üniversitemize bağışlanmıştı. Üniversite mezunları ileri seviye analiz yapabilmesi için çok yol katetmesi-zaman harcaması-eğitim alması gerekiyor. Genç arkadaşların işin bilgisayar boyutunda kalması normal. Ama kanadın analizi ile iş bitmiyor biliyorsun. Üretim-montaj-metalurji,ölçülendirme-modellenme ,çoğaltılabilir tabi seçenekler. Analizci arkadaş hangisine vakıf? Eksikliği başka bir arkadaşımız kapatacak. Yapılan işe saygım sonsuz. Vurguladığım sanayide yetişmiş gençler çok tecrübeli. Tecrübenin teoride şekil bulması pratikte zordur. Umarım derdimi anlatabilmişimdir.Aslında yazımı bitirmiştim ama bir şeyler daha eklemek istiyorum. Çin nasıl süper güç oldu? Kopyalarak,ucuz emek,teknoloji eklenebilir. Şimdi F16 uçak kanadını sanayiye götür iyi bir 3D modelci sana kanadı büyük oranda bilgisayara geçirir. Modelin matematiğini çözen bir genç ise neredeyse gerçeğini çıkarır. Gerçekten iyi bir imalatçı da bunu işler. TEI de zaten benzer şeyleri yapıyor. Sonucu ancak çıkınca ve yerine takınca anlarsın. Aynı malzemeden işledi ise büyük oranda benzerdir.Eskiden yapılan uçakların kanadını nasıl yapıyorlardı?Deneme yanılma yoluyla diyelim. Sonuçta çalışmıyor muydu? Sanayide araç üretiliyor,tank motoru da üretiliyor. Ne yapıyorlar süper ileri analiz mi kullanılıyor? Diyeceğim kompleks işler çözüm getirmez,basit iş gören motoru üretelim uçağımızı göklerde görelim. Coğrafyamızda zaman daralıyor.
@sinanocalan49594 жыл бұрын
@@ateskoral1024 kimlik karmaşası yaşayan , sahip olmadığı vasıflara sahipmiş gibi davranma eğiliminde olan kişiler olarak tanımlanabileceği gibi anlatmak istediklerini, kullandığı dilde ifade edebileceği uygun kelimeyi bulamadığından/bilmediğinden araya ingilizce karşılığı olan sözcüğü sıkıştırma yoluna giden kişiler olarak da tanımlanabilir.Bunun psikolojide tanımları vardır. Otomotiv sektöründe aracın ilk kilden modeli yapılıp,sonra modeli oluşturulur ve analizi yapılır. Yada rüzgar tüneline sokulur. Peki kilden modelini oluşturmadan neden modellenmez-analizi yapılmaz? Analizi yapacağın modeli sana kim veriyor? Kilden modeli kim oluşturur? Modeli CNC de kim işliyor? Kodlama basit olduğu için mi imalata bulaşmıyor,öğrenmeye tenezzül etmiyor üniversiteli arkadaşlar?
@trquarterback64284 жыл бұрын
@@sinanocalan4959 İstisanalar bahsettiğin örnek. Genelleme oralardan mezun olmuş mezunların kalifiye yerlerde çalıştığını belirterek olur. Biraz araştırma yapsaydın görürdün. Bu uçaklar oto tamircileriyle yapılıyor zaten demi!? Git bi Baykar'ın AKINCI belgeselini izle en basitinden.
@berfinbalc75784 жыл бұрын
Istanbul gelişim universitesinde uçak mühendisliği bölümü var diye biliyorum hatta hedefimde orası
@enes264 жыл бұрын
Orada okuyorum isteğin olur umarım
@berfinbalc75784 жыл бұрын
@@enes26 hadi be sana soracağım o kdar çok soru var ki insta hesabını verir misin?
@enes264 жыл бұрын
Berfin Balcı tabi @enesavk
@ahmettalhadiliyok80163 жыл бұрын
@enesavk ben de bu sene oraya girmeyi düşünüyorum tavsiye eder misin
@abdulkadirelmal93754 жыл бұрын
Ben Necmettin erbakan üniversitesinden bu yıl(2020) mezun oldum. İtü ve odtü harici açılan üçüncü bölümdü bu sebeple bizim girdiğimiz yıllardaki puanlar yüksekti alternatif olmadığı için.İtü uzayla falan benzer puanlarımız vardı.Mezun olan arkadaşlarım da TYH,TAİ,TEİ ve sivil havacılık gibi kurumlarda iş bulabildi.Okulun çok iyi olduğunu söyliyemiyeceğim ama diğer üniveristeler içinde benzer durum geçerliBüyük çoğunlukla kendini geliştirmeyle ilgli bi durum.
@onuralptattan84264 жыл бұрын
Selamlar bende bu unuyi yazmak istiyorum ama is bulamama korkum var sence sikinti olurmu birde savunma sanayinde maaslar ne kadar cevaplarsan sevinirim.
@barsbeyaz36942 жыл бұрын
Merhaba ben şuan tercih dönemindeyim uçak mühendisliği istiyorum sıralamam İTÜ ve ODTÜ yetmiyor sizxe Erbakan üniversitesi ya da Erciyes tercih edilebilir mi?
@nedenolmasi Жыл бұрын
@@barsbeyaz3694 nereyi tercih ettiniz
@Haalandicardi11 ай бұрын
Evet bilgilendirme yaparsanız sevinirim
@baraeankaraean58904 жыл бұрын
Böyle bir yayın yaptıpınız için teşekkür ediyorum ancak bu video da sadece savunma ve hava yolu olarak düşünülmüş benim aklıma düşen şey şu Boeing vb. Şirketlerde çalışmak insanlar hakkında neden bilgilendirilmemiş uzmanlık alanı yüzünden mi
@tolgaozbekcom4 жыл бұрын
Bir gün de yurtdışına gidenler videosu yapacağım
@baraeankaraean58904 жыл бұрын
@@tolgaozbekcom sağolun tolga bey peki tarih hakkında herhangi bir bilgi sağlayabilirmisiniz abi ayrıca uçak mühendisliği okumuş bir AR-GE mühendisi hakkında neler söyleyebilirainiz yada bununlada ilgili bir video yapacakmısın.
@ersankuneri8674 жыл бұрын
Tolga abi ben Sakarya makine mühendisliği okumayı düşünüyorum.Savunma sanayi şirketleri mühendis alırken ODTÜ,İTÜ gibi üniversitelerden mi alıyor.Yani ben fnss gibi şirketlere girmek için illa ki çok iyi üniversitelere gitmek mi gerekiyor
@ahmetovaahmetova24464 жыл бұрын
yillik muhendis sayisin 700 leri gecmesi guzel birsey, bulunmaz hintkumasi mantik indan rekabel mantik ina yoneltiyor rekabet muhendislerin kendilerini gelustirmelerine yol aciyor. 1980 ler 90 larda ki gibi muhendisler birakildiklari yerden kendileruni bilgilerini gelistirmeden universite cikisi bilgi ile kalitesiz emekli oluyorlardi oluyorlardi, oysa bugun rekabet sonucu bilgi lerini guncelliyorlar up to date ler
@halsey23004 жыл бұрын
👍 bence de
@serkanselcuk53824 жыл бұрын
Ben hic te okadar olumlu bakmiyorum. Muhendislik gercekten ileri duzey egitim, emek ve tecrube gerektiren bir meslek. Elinde muhendislik diplomasi bukunan birinin gerekli egitimi aldigi, kisilik olarak emek harcamak icin yuksek caba harcayan biri oldugu ve gerekli tecrubeyi de kazanmaya basladigi anlamina gelir. Yada oyle olmasi gerekir. Ulkemizdeyse universteye kapagi atan bir sekilde mezun olabiliyor. Emek vermese de, gerekli egitime sahip olmasa da, tecrube etmek icin stajini yapmasa da. Dolayisiyla diplomanin bir espirisi kalmiyor. Giren ogrenci sayisini artirmak dogrudan cikan diploma sayisini artiriyor ama kaliteyi de dusuruyor. Piyasanin bukadar muhendise ihtiyaci yok, niye okuyor ozaman bukadar cocuk? Yada bir isveren hangi adayin kaliteli hangisinin bilgisiz oldugunu nerden anlayacak? Mezun sayisini artirmak yerine mezun olabilme kriterlerini yukseltmek bence gercek cozum olacaktir. Ben almanyada egitim aldim. 80 kisi girdigimiz elektrik-elektronik bolumunde son sene 6 kisi kaldik. Geri kalan 72 kisi uygun degilmis, kendine baska meslek secmek zorunda kalmis. Elimdeki diplomayi gosterince isimi iyi yapabilip yapamayacagim sorusunu kimse sormuyor. Diplomayi alarak ben bunu zaten kanitlamisim.
@boru9844 жыл бұрын
iha/siha ve roket alanında yakından çalışmak ve çalışma prensiplerini öğrenmek için hangi bölüm daha uygundur
@galipyigit75914 жыл бұрын
benim için gerçekten çok faydalı bir video oldu teşekkür ederim
@ahmetovaahmetova24464 жыл бұрын
merhaba 2004 ile 2020 yili arasinda haftalik muhendis calisma saat i degisiklik dusu vaya artis varmi?
@hrajeopolitik4 жыл бұрын
Videolarınız mükemmel gidiyor ve dolu dolu Tolga Bey. Elinize yüreğinize sağlık. Bugün son dakika olarak yerli ve yabancı basına F-35 ile ilgili kongre raporu yayınlandı, içerisinde Türkiye zinciri de konu alındı, bunun ile ilgili üretim hususunda neler olacak, ilerisi için sizin düşüncelerinizi dinlemek isterdim bir video'da. Teşekkürler.
@tolgaozbekcom4 жыл бұрын
Olabilir yapabiliriz.
@kadiraydogdu99934 жыл бұрын
Abi uçak mühendisliğinde sağlık ile ilgili önemli bir ayrıntısı var mı
@kadiraydogdu99934 жыл бұрын
@Kerem Algül eywallah
@nurcanyigit5124 жыл бұрын
Gözlerime inanamıyorum 2 muhteşem insan canlı yayın yapmış Seviliyorsunuz ne yalan söyliyeyim 2.nizi de takip ediyorum Sanırım Tek kadın takipçiniz benim.Başarınız daim olsun saygılar tolga bey😊🙏❤🇹🇷
@Lucas-ih1vt4 жыл бұрын
F-110 motorlarını lisansı bizde olduğu için istediğimiz gibi üretip kullanabiliyor muyuz örn, hürjete takabiliyor muyuz kullanmada özgürlük bizde mi ayrıca F-110 motoru MMU nun görünmezlik teklonojisini olumsuz etkilemez mi.Cevaplarsanız sevinirim
@serkanozturk42484 жыл бұрын
Tolga bey; elektro manyetik top ( tufan) ile ilgili son gelişmeler neler dir bunun ile ilgili bir paylaşımınız olacakmı ? Saygılar.
@tolgaozbekcom4 жыл бұрын
Hakan Kılıç beyle yeni bir video yapabiliriz
@muhendiseksper70264 жыл бұрын
Arkadaşlar 23 yıllık yüksek makina mühendisiyim. Türkiye'de para kazanmanın en zor yolu; mühendis olup ta, ssk'li bir işte çalışarak para kazanmaktir. Türkiye'de bir tane TAI var, bir tane Aselsan var, bir tane Arçelik var. Mezun çok, fakat iş az, dolayısıyla maaş ta az. Bu yıl ODTÜ Elektronik Mühendisliğini bitirenlerin bile sadece çok az bir kısmı Aselsan gibi yerlerde çalışabilecek. O yüzden sizi neyin beklediğini bilin diye yazıyorum. Saygılar, sevgiler.
@onur-vp7ek4 жыл бұрын
her şey kendinigeliştirmekle alakalı abi
@muhendiseksper70264 жыл бұрын
@@onur-vp7ek kendini tabiki geliştir, ama kurumsal firmalarda değil, kendi sevdiğin işi yap, ticareti ve hayatı tanı, para neredeyse o tarafa yönlendir kendini, mühendis kafasiyla illaki mühendislik yapmak gerekmez. Mühendislik kafası ve düşünce tarzı ticaretin ve hayatın her alanında uygulanabilir.
@yunusemrekaback90884 жыл бұрын
Uçak mühendisliği istanbul gelişim üniversitesinde de var neden saymadınız
@erkanguler734 жыл бұрын
İTÜ 'yü tek geçerim..net
@dogukanseven47734 жыл бұрын
@Alperen Çakırteknik üniversite rankinglerinde 200lerde
@erkanguler734 жыл бұрын
@Alperen Çakır seninde favorini duyalım, laf atması kolay.
@mavi199119934 жыл бұрын
Uçak mühendisleri pilotluk kursu almaları oldukça mantıklı olur çünkü uçak tasarımınına direkt kullanıcı deneyimlerini aktarabilir
@zekeriyadikilitas25904 жыл бұрын
kayseride var ucak elektrik elektronik bölumu nasil
@aliahmet83184 жыл бұрын
12:35
@elchinmaharramli25024 жыл бұрын
Supersiniz her ikiniz, tam gaz devam.
@cef2c854 жыл бұрын
Jf 17 vido ne zaman gelecek
@tolgaozbekcom4 жыл бұрын
Planda ;)
@abdullahaydn72134 жыл бұрын
Savunma sanayinde arge tasarım üzerine çalışmak için özel olarak ne yapılması gerekiyor? Bir de savunma sanayinde odtülülerin olması Ankara'da olmasından dolayıdır diye düşünüyorum. Savunma sanayinde çalışmayı düşünenler odtüyü mü seçmeli itü de okumak staj açısından dezavantajlı mı bu konuda ?
@egeergenchd43423 жыл бұрын
1 sene hazırlık okursak gerekli seviyeye ulaşırmıyız başlangıçta b1 sayılan biri 1 senede c1 c2 olabilir mi
@beke-u8i4 жыл бұрын
yazılım mühendisi alır mısınız?
@berat6868.4 жыл бұрын
Ben de küçük yaşlardan uçak mühendisi olmayı çok istiyordum ama olmadı. Türkiye'de gerçekten kaliteli bir uçak mühendisliği okumak çok zor ve çok yüksek puanlar gerekiyor. Elektrik-elektronik okuypruz artık yapacak bişey yok. :(
@berat6868.4 жыл бұрын
@@samileclerc3674 reis görmemişim yorumunu, şuan TAU elektrik-elektronik
@edae46604 жыл бұрын
Kaç bine girdin kardeşim
@arkhe7425 Жыл бұрын
@@berat6868. abi şimdi ne edion mezun oldun mu
@berat6868. Жыл бұрын
@@arkhe7425 henüz olmadım kardeşim çabalıyorum. Şuan 3. sınıfdayım. Bu yorumu yazdığımı bile unutmuşum. Keşke o günlere geri dönsem diyorum şimdi.
@arkhe7425 Жыл бұрын
@@berat6868. inş istedigin gibi bir iş bulursun. Bende üni sınavına hazirlaniyorum bu yılın başında uçak muh istiyordum ama hem iyi unilerin puanının yüksek olmasından hemde işsizlik riskinden dolayı bu bölümüden ziyade elektirik elektronik ,mekatronik veya makina arasında gidip geliyorum senin tecrübelerinden bir önerin varmı acaba birde elektrik ve elektronik zormu
@unknownuser-nc4uo3 жыл бұрын
Bu bölüm erciyes yada Konya unide okunurmu iş için sorun olurmu anadil gibi ing konuşursak eğer
@nedenolmasi Жыл бұрын
Ne yaptınız okuyor musunuz
@mertb76584 жыл бұрын
Acaba 5 yıl sonra ne olur?
@ahmetasmadili46594 жыл бұрын
İyi günler Tolga Bey ufak bir sorum olacaktı: TCG Trakya uçak gemisi olarak yeniden projelendirilebilirmi ve böylr bir şey mümkünse Hürjetin donanma versiyonu ilr TDK nde görev yapabilirmi
@tolgaozbekcom4 жыл бұрын
Bir uçağı donanma modeline çevirmek kolay değil
@ahmetasmadili46594 жыл бұрын
@@tolgaozbekcom bende öyle düşünmüştüm teşekürler
@adilkaramocu39984 жыл бұрын
Tolga hocam ilkönce başarılarınızın devamını dilerim çok güzel yayınlar yapıyorsunuz sayenizde havacılık sevgimiz gün geçtikçe artıyor ama bizim ulkece gençlerimizi daha ilk okuldan başlayarak havacılığı sevdirmemiz lazım Anadolu'da binlerce pırıl pırıl çalışkan zekii çocuklara yol göstermemiz lazım saygılar.
@turkishmen09914 жыл бұрын
Alınan maaşlar çok çok az 5 bin 6 bin lira için dirsek çürütmeye değmez. Gerçekten seven insan yapar bu işi.
@aliozkan75234 жыл бұрын
Daha azi icin bile dirsek cürütmeye deger. Cok daha az bir para icin, ömür billah cehalet icinde kafa yerine bedeni yorup, dirsek yerine vücudu cürütmekten daha iyidir.
@huseyinguler48294 жыл бұрын
@@aliozkan7523 tam bi boş adamsın
@erter9554 жыл бұрын
Para için mühendislik okunmaz okunursada basarisizliktan mesleki bir yere varilmaz.... Para kafasina mühendis olmaya niyetli insan diplomali vasifsiz olur
@aliozkan75234 жыл бұрын
@@huseyinguler4829 Hadi ordan. Yazdigim isine gelmedigi icin mi bosmusum. Senden farkli olarak ben ne yazdigimi gayet iyi biliyorum. Gercekten bu para icin ögrenim görmeye, dirsek cürütmeye degmez diyorsan git bir fabrika yada sanayiide is bulup calis. Oralarda senin kafada cok insan var. Mühendislerimiz daha fazlasini haketmiyor mu diye soracak olursan elbette hakediyor derim. Ancak herseye ragmen kapasitesi yeten icin mühendis olmaya deger.
@e7384tttt4 жыл бұрын
@@aliozkan7523 Katılıyorum
@kadirfarukeren25024 жыл бұрын
"Allah'a karşı gelmekten sakının,Allah azabı çetin olandır."karantina günlerinde biraz daha düşünmeliyiz ölümü ,namaza başlayabiliriz mesela yok ise ölüm yakın sonuçta bu bir tavsiyedir.
@onur-vp7ek4 жыл бұрын
ne alaka ? din kanalı mı burası
@kadirfarukeren25024 жыл бұрын
@@onur-vp7ek Yok değil. Olması da gerekmez.
@emerald252314 жыл бұрын
Hocam uçak mühendisliğinin makine ye yakın olduğunu söylemişsiniz aynı şey havacılık ve Uzay mühendisliği bölümü için de geçerli mi yani havacılık daki birisi makine mühendisinin çalıştığı yerlerde çalışabilir mi
@akarakurt13674 жыл бұрын
Selam Tolga kardeşim bisey soracağım bu kadar mühendis mezun olurken merak ettiğim şu bu üniversitelerde uçak motoru veya jet motoru yapmayı ogretmiyorlarmi
@thespacelord6304 жыл бұрын
İnternette ne kadar arastirdiysamda uçuş test muhendisi nasıl olunur sorusunun cevabını bulamadım . Yardımcı olur musunuz
@crdtxv4 жыл бұрын
uçak mühendisi olmanız yeterli ... üretim yapan şirketlerin sistem mühendisleri testlere katılır.
@tolgaozbekcom4 жыл бұрын
TUSAŞ alım yaptığında Gerekli eğitimleri şirket içinde veriyor
@berkantylmaz99764 жыл бұрын
İkinci dil sorusunda Asya Pasifik ülkelerinin dilleri dediniz bunlar hangi ülkeler Çin mi? Japonya mı?
@enes53344 жыл бұрын
Çin, Muhammet abi kanalında bir videosunda bahsetmişti
@ekremcapa4 жыл бұрын
@@enes5334 ve Hintçe de dedi.Bizim ERÜ ye geldiğinde.
@osymtaktikleri69904 жыл бұрын
Girnede okusak yani birşey çıkmaz mı. ? Yani iş bulamaz miyiz ??? Bilen biri cvp yazarsa sevinirim
@muminedogan50863 жыл бұрын
Bu bölüm için iyi bir üniversite şart diye biliyom
@Rufatbaku13 жыл бұрын
Selam.Hocam ÖDTÜ ,İTÜ başka hangi uzay ve havacılık mühendisliyi iyi olan başka universitetler var ?
@tolgaozbekcom3 жыл бұрын
En iyileri bu ikisi.
@audaxaquilae69744 жыл бұрын
Bir sürü şey dediler, hiç bir şey anlatamadılar.
@sinancan30894 жыл бұрын
Yine takip ettiğim iki kanal bir arada, tolga bey 👍👍
@bluecat53474 жыл бұрын
İzmir ekonomi havacılık hakkında bilgisi olan var mı
@muhammetalikokyildirim88814 жыл бұрын
tolga hocam konya necmettin erbakan universitesine yetecek puana sahip olsak ilk 40000 ortalma.bir yil mezuna kalip daha iyisini yapmak mantiklimi bunun icin 1 yil heba ediliirmi tesekkurler
@erdemyusufgokduman42344 жыл бұрын
Havacılıgın geliştiği ve kendini böyle ortamlara sokabileceğin bır şehirde okumanı tavsiye ederim. Istanbul veya Ankara tercih etmen Konya'ya nazaran daha iyi olacaktır. Azmini yüksek tutman bu noktada cok onemli. İyi unıversıtelerın verdiği katkının yarısı o unıversıtenın sagladıgı akademık kadro iken dıger yarısı da etrafındakı insanların azminin yüksek olması ve seni de buna mecbur bırakması veya teşvik etmesı. Dolayısıyla büyük bır şehirde okumak ogrencı profılını/ufkunu ve azmini katlayacaktır. Bu sehırlere gıdemesen bıle ınsanın etrafındakı arkadaslarının profili önemlidir. Bu konuda dıkkat et. Ucak mühendisliği ve makine mühendisliği cok yakın formasyonlar. Belki konya da uçak mühendisliği yerine ankarada makine mühendisliği de tercih edilebilir. Yine en son tahlilde insanın azminde bitiyor iş. Büyük sehırler ve köklü okullar bu azmi canlı tutmana yüksek mıktarda yardımcı olurlar. Ama insanın azmi yine belirleyici oluyor. İtu de okuyup da yine kendini gelıstırmeme ıhtımalın var.
@muhammetalikokyildirim88814 жыл бұрын
@@erdemyusufgokduman4234 değerli vaktinizi ayırıp böyle kıymetli bir yazı için coook coook teşekkür ediyorum . insallah hedefim büyük şehir . saygılar...
@erdemyusufgokduman42344 жыл бұрын
@@muhammetalikokyildirim8881 online eğitim ımkanlarının da verimli kullanılması da önemli dıye düşünüyorum. MIT Open CourseWare gibi. Bu kanallar hem akademik ıngılızcenın gelişmesine katkı saglayacaktır. Tabı bu kanallardakı dersler unıversıteye girdikten sonra işine yarayabılecek kanallar. Ben şahsen youtube vıdeolarını ve derslerını hem ingilizce dınleme becerisi hem de alınan dersin kalitesi açısından önemli buluyorum. İyi okullarda okusan bile her hoca iyi olmayabılıyor. Ben şahsen faydasını görüyorum bu derslerin. Şunu demek istiyorum kısacası, kendi fikrimce, büyük üniversiteler bır cok işi senin için cok kolaylastırabılır, ama bu işi onlar olmadan yapamayacagın anlamına gelmıyor. Belki baska bır ogrencıye nazaran 2 kat çalışman gerekir ama olmaz diye bır şey yok.
@muhammetalikokyildirim88814 жыл бұрын
@@erdemyusufgokduman4234 sizinle bu konu üzerine saatlerce sohbet edebilirim. sizin tecrubelerinizi öğrenmek gerçekten cok isterim.
@erdemyusufgokduman42344 жыл бұрын
@@muhammetalikokyildirim8881 estağfurullah. Biz de öğrenciyiz yalnızca.
@furkangunay30414 жыл бұрын
Muhammed Yılmaz'a katılıyorum.
@apexbatuhan52863 жыл бұрын
İzmir Ekonomi Üniversitesi Havacılık ve Uzay mühendisliği hakkında ne düşünüyorsunuz?
@yavuzdursun4 жыл бұрын
Tolga Bey, üniversite uçak mühendisliğinde fark ediyor mu? Bir İTÜ mezunu ile bir Necmettin Erbakan Üniversitesi mezunu aynı düzeyde mi? Bir de Tolga Bey, Uçak mühendisliği hariç hangi mühendislik dalı havacılık sektöründe aktif rol oynuyor? Bilgisayar, EEM, Makine, Endüstri? Teşekkür ederim
@oguzmeteaslan34604 жыл бұрын
Öncelikle bir uçak mühendisi öğrencisi olarak düşüncem üniversiteni havacılık sanayisi açısından gelişmiş bir şehirde seçmen buna dayanarak sana odtü itü veya türk hava kurumunu öneririm tabi yeni açılan ünilerde var aybü ve eskişehir teknik üniversitesinde de açılıyor diye biliyorum. Eğer bahsettiğim üniversitelerin birinden mezun olursan tamamen senin kendini geliştirmene bağlı diyebilirim. İkinci soruna gelecek olursak sorduğun sorunun net bir cevabı yok çünkü ülkeden ülkeye ve çalıştığın alana mesela aerodiamik alanında çalışırsan makine ve uçak müh yoğunluklu olur o yüzden dediğim gibi alana bağlı ancak şunu belirtmek isterim makine müh ve uçak müh ağırlık bir ortam olacaktır bu yüzden makine ve elektrik elektronik mühendisliği 2. veya 3. bir seçenek olabilir.
@tolgaozbekcom4 жыл бұрын
Cevabı videoda. ODTÜ ve İTÜ çok iyi. Ama ne yazık ki başka üniversitelerde derslere bir uçak mühendisliği mezunu bir kişinin bile girmediği bölümler var.
@yavuzdursun4 жыл бұрын
@@oguzmeteaslan3460 teşekkür ederim Oğuz Mete Bey. Siz hangi üniversitede kaçıncı sınıf olarak öğretim görmektesiniz?
@oguzmeteaslan34604 жыл бұрын
@@tolgaozbekcom ben türk hava kurumu üniversitesindeyim odtü ve itü seviyesinde bir eğitim alıyoruz bnece kalıplaşmış düşüncelerden çıkmak lazım. Tabi diğer üniversiteler için aynı şeyi söyleyemeyeceğim.
@yavuzdursun4 жыл бұрын
@@tolgaozbekcom Tolga Bey, ODTÜ'de Uçak Mühendisliği programı sanırım yok.
@mmnnaattaa33404 жыл бұрын
Cezayir arap ülkesinin yaptı sihalari'den bahseden bir video yaparsan sevinirim abi ona ekte BEA'nin sihalari
@yunusdogan1534 жыл бұрын
İngilizce çok önemli dediniz hayallerim yıkıldı
@sergenyalcin3684 жыл бұрын
yorumumu dikkate aldığınız için teşekkür ederim tolga bey
@cihadcan16744 жыл бұрын
Uçak okuyorum. Net söyliyim itü veya odtü tutmuyorsa uçak mühendisliği okumayın. Ben pişmanım geriye dönemiyorum
@ekremcapa4 жыл бұрын
Nerede okuyorsunuz?
@kadirpasaoglu31654 жыл бұрын
Peki neden açıklarmısın çünkü itü ve ottü kazanmak kolay değil maalesef
@betulbulut45824 жыл бұрын
Aybü tutuyor yazmayayım mı acaba?
@isaertkn10484 жыл бұрын
@@betulbulut4582 yazma bence
@betulbulut45824 жыл бұрын
@@isaertkn1048 yazmamaya karar verdim sonradan
@oguzhanuysal17214 жыл бұрын
İzlemeden beğendik tolga abi 😊
@gangstersari45462 жыл бұрын
Necmettin Erbakan üniversitesi uçak mühendisliği nasıl sizce bilgisi olan var mı ?
@prometheus333333 жыл бұрын
Uçak kanatlarıyla ilgili soru sorabileceğim birileri var mı?
@kitapyazma2654 жыл бұрын
Seneye Gazi makina mühendisliğinden mezun olacağım, hayalim olan Tusaş da çalışacağım her gün kuru ekmek yesem de olur ya...
@kitapyazma2654 жыл бұрын
Çalışayım yazacağıma çalışacağım yazmışım, inşallah Rabb im söyletmiştir ve nasip eder...
@warcebeci4 жыл бұрын
@@kitapyazma265 kardeşim gazı makineden memnun musun mezunları genelde nerede çalışıyor
@ardaagr62214 жыл бұрын
Yani ben İstanbul gelisim üni istiyorum orda okusam iş bulamazmıyım
@ustuncanata68884 жыл бұрын
Uçak teknisyenleriyle ilgilide bilgilendirme yapabilir misiniz, Tip almadan önce ve tip aldıktan sonra ne kadar değişiyor ?
@crdtxv4 жыл бұрын
şirkete göre çok farklıık gösterir. bazı şirketlerde çok oynamaz tecrubene göre artar bazı şirketlerde iki katına çıkabilir.
@ustuncanata68884 жыл бұрын
Öyle tabiki. Ama ugmb ögrencisi olarak şunu soyleyebilirim lisans almadan once ve sonra çok farkediyor diye biliyorum :)
@guray164 жыл бұрын
Teknisyenlerin ilk isbasi yaptiklari maaslari sirkete gore degisir(ortalama asgari ucretin 1,5 kati).Ortalama Ilk 5 yil tecrube ve lisans yetkilenmekle gecer 8 yil olup hala c/s(certified staff) olamamis teknisyenlerde var(yabanci bir sirkette tanismistim). Yurtdisinda 5000-14000usd arasinda ucret alan Licensed Aircraft Engineer (c/s teknisyen) lari biliyorum. Aldiginiz tip kurslari,bilgi ve ingilizcenize gore maasiniz degisiyor. Pistbasindan arizalanip geri donen ucagi,yolcu icindeyken arizasini giderip,sefere verebilen c/s teknisyen iyi bir ucret alir.
@crdtxv4 жыл бұрын
@@ustuncanata6888 hangi okulda okuyorsun. sivil havacılık mezunlarının maaşları da diger okul mezunlarına göre farklılık gösterir.
@ustuncanata68884 жыл бұрын
@@crdtxv estü ugmb
@melaykin7244 жыл бұрын
Samsunda uçak ve uzay mühendisliği okuyorum ve bolumum için gayet mutlu ve memnunum sorulariniz varsa cevaplayabilirim
@oguzhan6184 жыл бұрын
Ben de orda okuyorum kaçıncı sınıf?
@melaykin7244 жыл бұрын
@@oguzhan618 1. Siniftayim suan sen?
@oguzhan6184 жыл бұрын
Ksindett ben de birinci sınıfım
@yasinbaz85944 жыл бұрын
İnsta verebilir misin acaba tanışmak ve daha ayrıntılı bilgi almak istiyoruum. Lütfeen
@aliozkan49044 жыл бұрын
instagram adresi verebilir misin çok sorum varda lütfen :)
@mertcancosar13284 жыл бұрын
Güzel bir konu olmuş
@eraslan834 жыл бұрын
Muhammed abi bir tanedir. Kendisi alanında çok başarılı ve sektördeki en güncel haberleri bizimle paylaşıyor. Teşekkürler.
@kopus11394 жыл бұрын
NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ uçak mühendisliğinden mezunlarının sonu ne oluyor bilen yok mu ya iş bulma olanakları vs itüyle aralarında iş bulma konusunda farkları nasıl
@batuhanozdemir51514 жыл бұрын
Ben de çok merak ediyorum.
@barneystnsn51953 жыл бұрын
istanbul gelişim üni uçak mühendisliği nasıl sizce?
@nedenolmasi Жыл бұрын
Öyle bir hata yapmadın inşallah
@marmaratibli91524 жыл бұрын
Ne çene varmış adamda..maşallah..
@_Sinekvalesi4 жыл бұрын
Açıkçası işin hem mekanik kısmına hem de yazılım kısmına meraklı bir insanım.O yüzden Yazılım mühendisliği ile Uzay mühendisliği arasında hep bir kararsız kalmışımdır.İşin fizik kısmına daha çok aşık olan birisi olduğum için Uzay mühendisliğini daha çok istiyorum peki kendimi yazılım alanında da geliştiremez miyim? Uzay mühendislerinin böyle bir imkanı var mı?
@onur-vp7ek4 жыл бұрын
yazılımı kendin öğrenirsin ama mühendislik öyle değil
@fff-wn9kc4 жыл бұрын
Ben gelişim üniversitesi uçak mühendisliği istiyorum iş imkanı için bir sıkıntı yaratır mı
@burakmete90844 жыл бұрын
Gelişim üniversitesinin çok iyi olmadığı söyleniyor
@fff-wn9kc4 жыл бұрын
@@burakmete9084 oh iyi bari
@enes53344 жыл бұрын
Uçak mühendisliğinde okurken yazılım dersleri veriyorlar mi ? Bilgisi olan yardımcı olabilir mi ?
@meavbeer4 жыл бұрын
sadece 1 dönemlik C programlama ve matlab dersleri veriliyor
@enes53344 жыл бұрын
@@meavbeer anladım siz uçak mühendisligi öğrencisi misiniz ?
@meavbeer4 жыл бұрын
@@enes5334 evet
@enes53344 жыл бұрын
@@meavbeer hangi üniversite peki
@ekremcapa4 жыл бұрын
@@enes5334 Evet 1 dönem Matlab ve Fortran verildi ama yeterli olmadı benim için.Ben ERÜ Uçak Mühendisliğinde okuyorum
@MrSimith4 жыл бұрын
Naaaniiinaanii niiinooooniiinooo işte samimi habercilik işte kusurlu işte içinde insan olan haber