Ultimul Țar al Rusiei și Comuniștii de dupa el

  Рет қаралды 7,918

Stellarium

Stellarium

3 ай бұрын

La festivitățile de încoronare de la Moscova din 1896, mai multe mii de persoane au fost călcate în picioare și au murit în îmbulzeala iscată la ceremonie. Nicolae a aflat despre catastrofă mai târziu în aceeași zi și a vrut să anuleze festivitățile care urmau, dar a fost convins să nu facă asta de rude și de sfetnici. Mulți au văzut decesele ca pe o prevestire nefastă. Nicolae nu era pregătit suficient să domnească după moartea neașteptată a tatălui său. Logodna sa cu Prințesa Alix s-a făcut doar cu puțină vreme înainte de moartea tatălui său, iar căsătoria s-a făcut la scurtă vreme după funeralii. Nicolae a trebuit să facă față imediat sarcinii de a fi Autocrat al Rusiei într-o perioadă de maximă agitație politică. Nicolae al II-lea s-a dovedit incapabil să facă față sarcinilor combinate ale conducerii țării în timpul unor situații agitate din punct de vedere politic și ale conducerii armatei ruse în cel mai mare conflict internațional de până atunci.
El s-a bizuit foarte mult pe sfaturile unchilor săi, Marii Duci (frații răposatului său tată), și de asemenea pe sfatul vărului soției sale, Kaiserul Wilhelm. Aceste sfaturi corespundeau mai degrabă interesului „Vărului Willy”, care spera să prevină crearea unor legături mai apropiate dintre Rusia pe de-o parte și Anglia și Franța pe de altă parte. Un război cu Japonia, prost planificat și condus, (1904-1905), a adus mari pierderi Rusiei, iar temerile de un conflict mai mare au contribuit la Antanta Ruso-Engleză, alianță de care Wilhelm se temea așa de mult.
Sub Stalin, care a înlocuit Noua Politică Economică (NEP) cu planurile cincinale, (introduse în 1928) și agricultura individuală cu agricultura cooperatistă, Uniunea Sovietică a fost transformată dintr-o societate țărănească într-o putere industrială la sfârșitul celui de-al patrulea deceniu, țara sa devenind a doua putere economică din lume.[22] Agricultura sovietică, care a fost exploatată pentru finanțarea industrializării, a continuat să fie subdezvoltată pe toată durata deceniului. Colectivizarea a trebuit sa facă față opoziției generalizate a chiaburilor, în fapt, cei mai harnici și gospodari oameni ai satelor, proprietari de pământ și vite, având ca rezultat o luptă înverșunată a multor țărani împotriva autorităților.
În acest timp, Stalin a argumentat că fracționismul Partidului Comunist aflat la putere ar putea slăbi Uniunea Sovietică în fața inamicilor externi. Pe durata deceniului al patrulea, el, practic, a eliminat opoziția politică prin intermediul sistemului foarte dur al exilului intern (vezi Gulag) și prin execuții, iar prin asigurarea de beneficii anumitor segmente ale populației, a câștigat sprijinul sau cooperarea lor cu regimul.
O victorie greu cucerită în Marele Război pentru Apărarea Patriei, 1941-1945, (care a fost posibilă cel puțin parțial datorită capacităților de producție ridicate în timpul industrializării forțate), a pus temelia pentru formarea Pactului de la Varșovia și a consfințit poziția URSS drept una dintre cele două superputeri mondiale, poziție pe care a menținut-o pentru aproape patru decenii după moartea lui Stalin (în 1953). Conducătorii care au urmat au repudiat stalinismul. Succesorul lui Stalin și prim-secretar al partidului, Nikita Hrușciov, a denunțat folosirea represiunii în masă și cultul personalității, (în 1956).
Stellarium Exclusive - pentru clipuri exclusive si explicite
🔴Link- / @stelarium
⭐️ Collab.- fabricadestele@gmail.com (Flavius de la Stellarium)
⭐️VoiceOver & Owner- Flavius Calin
⭐️ Paypal- www.paypal.me/Stelarium
⭐️ Mail- fabricadestele@gmail.com

Пікірлер: 7
@SORInANCY
@SORInANCY 3 ай бұрын
Azi noapte am terminat de vizionat pe Netflix, filmul Ultimul Țar
@mariuslesnic-sz1vw
@mariuslesnic-sz1vw 3 ай бұрын
Aș zice că Vladimir Putin e noul țar și totodată noul Stalin al Rusiei ))
@tudor-antonsitariu8104
@tudor-antonsitariu8104 3 ай бұрын
Ai dreptate. Se spune că vrea să refacă imperiul.
@mihai388
@mihai388 3 ай бұрын
Foarte bine face, așa trebuie să fie un conducător, nu căței ca ai nostrii​@@tudor-antonsitariu8104
@teobalas8105
@teobalas8105 3 ай бұрын
primul😅
@lucianrusu9612
@lucianrusu9612 3 ай бұрын
Ultimul tar al Rusiei a vândut Polul Nord Americi cu 7 mil de dolari. Atât a făcut.
10 Lucruri despre ultimii Romanovi
8:07
Stellarium
Рет қаралды 12 М.
Don't eat centipede 🪱😂
00:19
Nadir Sailov
Рет қаралды 23 МЛН
Don’t take steroids ! 🙏🙏
00:16
Tibo InShape
Рет қаралды 74 МЛН
顔面水槽がブサイク過ぎるwwwww
00:58
はじめしゃちょー(hajime)
Рет қаралды 124 МЛН
Ну Лилит))) прода в онк: завидные котики
00:51
Hitler si trenul sau imposibil
12:30
Stellarium
Рет қаралды 7 М.
Drumul spre Primul Război Mondial
1:01:29
Cătălin Moise
Рет қаралды 414 М.
Cum au murit Vlad Țepeș, Mihai Viteazul și Ștefan cel Mare
32:04
Don't eat centipede 🪱😂
00:19
Nadir Sailov
Рет қаралды 23 МЛН