Kışın arılarıma neden kek vermiyorum.

  Рет қаралды 11,867

Unal Coban

Unal Coban

Күн бұрын

arıcılık

Пікірлер: 58
@kemalbalham0654
@kemalbalham0654 2 жыл бұрын
Ünal Bey hemşehrim yine çok güzel bir video olmuş
2 жыл бұрын
Teşekkür ederim hemşehrim sağ olasın
2 жыл бұрын
merhaba değerli kardeşim güzel faydalı bilgiler çok kıymetli benim için. Fakat benim kişisel düşüncem Arılar bulunduğu iklime göre yaşama, beslenme, nasıl yavru yapacağı değişiklik gösteriyor. sizin verdiğiniz güzel bilgiler sizin arıların yaşadığı iklime göre güzel sonuçlar veriyor. Ama örneğin benim arılarım kış boyu sürekli uçtu kovanımın birtanesi beş çıta ile kışa girdi sürekli yavru yaptı 8 çıtaya kadar çıktı ocak 10 itibari ile hava soğudu yağmurdan dolayı uçamadı. ama şuan 12 ile 15 derece civarı hepsi uçuyor hatta polen dahi geliyor. Sizleri izlemek çok iyi geliyor bilgilerime bilgi ekliyorum. Ama bence arının bulunduğu iklime göre şartlar değişiyor. Buğün bir video izledim küçük tüp ile ısıtıp buharlaşan oksalik asidi arıya veriyor fakat kendisini korumak için maske takıyor kovan içinde bulunan arılar belki bal zamanını görmeyecek ama şuan var olan yavru salkım alanındaki peteklerde bu asit ne kadar kalıntı bırakıyor Hep düşündürücü bir durum. daha çok öğreneceğim çok yolum var arılar hakkında. sevgiler saygılar
2 жыл бұрын
Gidişatınız işi öğreneceğinize delalet şimdiden yolunuz açık olsun. Saygılar benden.
@dogalarclk1541
@dogalarclk1541 2 жыл бұрын
Maşallah suphanallah kolay gelsin
2 жыл бұрын
Sağ olasın ustam teşekkür ederim.
@murataslan6006
@murataslan6006 2 жыл бұрын
Yapmış olduğumuz denemelerde stok sorunu olduğunu düşündüğümüz arılara fondan ve kek verdik deneme amaçlı.-30 lari bilen gören zayıf arılar bile fondan sayesinde hayatta hem daha yumuşak hemde stok yapabiliyor.ama kek verdiğimiz 2 güçlü arı keki bile yiyemeden ölmüş kek taş gibi oluyor hemde stoklayamadigi için hiçbir şeye yaramıyor.yani dost tavsiyesi varsa kafanda soru işareti kesinlikle havalar soğuksa fondon.kek asla tavsiye etmiyorum.Bayburttan selamlar hocam...
2 жыл бұрын
Benden de çok selamlar. En iyisi donmuş baldır o yoksa fondan havalar ısınınca koyu şurup, bunlara hiç gerek kalmaması için kış için yüklüce besleme.
@sakircam923
@sakircam923 2 жыл бұрын
Selamün aleyküm hayırlı akşamlar usta İzmir den selamlar
2 жыл бұрын
Aleyküm selam ustam bizden de İzmir'e selamlar
@arowanakangal1
@arowanakangal1 2 жыл бұрын
Herkes bildiği gibi devam etsin, boşver milleti. Ben kimisini sıkıştırıyorum, kimisini katlı kışlatıyorum. Taş yünüyle kovanı sarıyor millet.
2 жыл бұрын
Aslında dediğin gibi herkes nasıl mutlu oluyorsa öyle yapsın...
@rize
@rize 2 жыл бұрын
Ben şahsen kışın üzerinden hiç eksik etmiyorum keki. Aslında yemleride var ama için rahat etmiyor.
2 жыл бұрын
Boşa masraf... Varroasını temizlediysen kıştan öncede besinini fazla fazla verdiysen yat evde aşağı boş ver.
@abbasturgu5000
@abbasturgu5000 2 жыл бұрын
Ben de kışın hiç kek vermiyorum. Ananın dinlenmesi arının kışın uyumâsi gerektiğine inanıyorum. İnşallah yeni arıcılığa başlayanlar birşeyler alırlar. Saygılar.
2 жыл бұрын
Evet ben de aynı mantıkla düşünüyorum kış ortasında açlık çekmesin diye baldan hemen sonra yükleme yapıyorum. Saygılar benden.
@HasanHASAN-ny4hd
@HasanHASAN-ny4hd 2 жыл бұрын
@ @
@iskenderisk8923
@iskenderisk8923 2 жыл бұрын
Kolay gelsin Kardeşim 1 kilo oksalik asit aldım 2021 de üretilmiş 2023 son kullanma tarihi aldığım yere sordum oksalik asit bozulmaz en az 5 yıl kullanırsın dedi sizce kaç yil kullanabilirim
2 жыл бұрын
Doğru saklanırsa uzun süre kullanılabilir evet. Ben de birkaç yıldır aynı ürünü kullanıyorum.
@emirhankadiroglu2777
@emirhankadiroglu2777 2 жыл бұрын
İlk beslemeyi nasıl yapıyorsunuz ustadım
@emirhankadiroglu2777
@emirhankadiroglu2777 2 жыл бұрын
Baharda
2 жыл бұрын
Mart sonunda eksilen stokları tamamlatıyorum genelde 1.5 şeker 1 su civarında, ilki sonu yok çerçeve girip kabarttırmaya uğraşmadığım için.
2 жыл бұрын
Genelde yeni başlayan arıcı arkadaşlarımızın içi rahat etmiyo kışın illa bişey vermeleri gerekirse akide şekeri uygun geldi bana
2 жыл бұрын
Kış öncesinde fazla fazla vermek şimdi kaygılanmaktan iyidir bence.
@fazlyldz9716
@fazlyldz9716 2 жыл бұрын
Bir de varroa için hangi mücadele yöntemi kullandığınızı sorsam? Henüz arıcılıkta ikinci yılım olacak, kıştan cikabilirse inşallah. Geçen yıl baharda bayvarol şerit, Ağustos ayında yine amitraz ve flumetrin içerikli şerit veya duman ilaçlar uyguladım. Bu sene Ocak ayı başında oksalik asit uygulaması yaptık bir arıcı arkadaşın yardımı ile. Kontrollerde ne arı üzerinde ne de polen çekmecesinde varooa döküntüsü bulamadım. Bu yüzden boşuna bu ilaçları kullanıyor muyum acaba diye düşünüyorum... Bizim gibi yeni başlayanlara yol gösterici videolarınız için teşekkür ederim...
2 жыл бұрын
Ben teşekkür ederim ustam. Organik asitlerden oksalik asit ile ilaçlama yapıyorum ben arılarıma. Nasıl bir takvim izlediğimi paylaşmıştım.
@recepokur4507
@recepokur4507 2 жыл бұрын
@ selamun aleyküm, Ünal Bey, oksalit asit, hangi sıklıkla vurulmalı? Yani Ocak ayı başında oksalit uygulanan kovana bir daha uygulama yapılır mı? Yapılırsa ne zaman yapılması uygun olur?
2 жыл бұрын
@@recepokur4507 kzbin.info/www/bejne/eXnVm5-rps52m5I Aleyküm selam. Ben bu şekilde çalışıyorum ustam.
@recepokur4507
@recepokur4507 2 жыл бұрын
@ çok faydalı bir sunum olmuş, emeğine sağlık. Teşekkürler
@saniyearslan378
@saniyearslan378 2 жыл бұрын
Merhaba kolay gelsin sizin arnln türü ne orenmek istiyorum bennde yapmak istiyorum
2 жыл бұрын
Merhaba. Benim arılar karniyol ağırlıklı, iyi bir üreticiden bala çalışacak karniyol melezi arılar edinmenizi tavsiye ederim. İlk başta üç taneden fazla kovan almayın iki üç tane ile başlayın. Hayırlı olsun şimdiden.
@velikivrak4521
@velikivrak4521 2 жыл бұрын
Kolay gelsin. Benim arılarında fazlasıyla balı var. Bu balı erken baharda mı tüketecek? Şerbet vermeye (teşvik amaçlı) ne zaman başlanmalı?
2 жыл бұрын
Abi sizin bölgeniz neresiydi unuttum ama benim burada mart sonunda tüketim çok artar o zaman eksilen stokları tamamlarım. Zamanım varsa teşvik şeklinde ince şuruplama ile birkaç sefer, zamanım yoksa koyu yükleme yaparım nisan 15 gibi katları veririm. Verdiğim katları genelde biriktiremediği bahar nektarıyla kabartır kestaneye hazır olur. Hedeflediğiniz bala göre, bölgenizde gelen polene ve nektara göre hareket etmelisiniz.
@velikivrak4521
@velikivrak4521 2 жыл бұрын
@ Arılar ege de. 10 şubat gibi 2/1 şurupla uyandırmayı düşünüyorum. Birer çay bardağı olacak şekilde şerbetleyip teşvik etmek. Bu arada 10 çıta olana kadar petek kabartma yapımıyomusunuz? Doğaroğlunun yöntemini uygulamayı düşünüyorum. 8. Çıtayla kabartmaya başlayıp katı tamamlayana kadar petek kabartıp sonrasında bala çalıştırmak.
2 жыл бұрын
@@velikivrak4521 2/1 şurupla uyandırma hele hele çay bardağı ile uyandırma çok pasif kalır çünkü hemen depolarlar gözlere. Uyandırmayı kek ile veya daha ince şurupla bir litre halinde verirseniz teşvik etmiş olursunuz ama şubat on şurup için erken midir orasını bilmiyorum. Benim arılar on çerçeve zaten petek kabartma işçiliğim yok benim. Bizim Türk arıcısının yaygın uğraşı o iş maalesef.
@y..k3365
@y..k3365 2 жыл бұрын
Slm.a abi kar erimis bizim burdada eriyo az kaldi hava gunesliudi ucusa genci cogu kovan onune dokuldu ve oldu bu durum normalmi
2 жыл бұрын
Kışın dediğin gibi ölenler yaşlı olan ömürleri biten arılardır durum normal yani fakat kovanda bu yaşlı arılardan daha fazla genç arı olmalı ki bahara çıksın arılar. Önceki sene kasım ayında doğan işçi arıları ana arı gibi boyamıştım mart ayında hala yaşıyorlardı, demek istediğim bu.
@y..k3365
@y..k3365 2 жыл бұрын
@ valla kovani acipda bakmadim sovuk ve karvar ama hava guzel oldumu bol bol yavru ucuruyolar
@y..k3365
@y..k3365 2 жыл бұрын
@ birde bu isci arilari nasil taniyabilirim ellerinde kazma kurek keser vekic varmi
2 жыл бұрын
@@y..k3365 o işçilerin elini ayağını bırak, sen önce kendi eline bir arıcılık kitabı al oku.
@y..k3365
@y..k3365 2 жыл бұрын
@ peki abi alim hangi ikitabi onerirsin ilk basta
@fazlyldz9716
@fazlyldz9716 2 жыл бұрын
Ustam selamın aleyküm. Arıların yerleri hep böyle mi kalıyor yoksa baharda yer değişikliği yapıyor musun? Kovanlar birbirine yakın duruyor o yüzden sordum. Benim arılarım da bu şekilde 20-30 cm mesafe ile sabit duruyor yaz kış. Yağmaya falan sebep olur mu acaba?
2 жыл бұрын
Aleyküm selam. Hiçbir şey olmaz herkes kendi kovanına çalışır. Gerektiği dönemde girişleri daraltırsınız, kovanlarınızı eşit güçte tutarsınız, bakımlarda dışarıda çerçeve unutmaz şerbeti sağa sola dökmezseniz sorun yaşamazsınız kaygılanmayın.
@derincelik6161
@derincelik6161 2 жыл бұрын
Kek vermiyorsun çünkü çalıştığın cins bal yemiyor ama bizim kafkas melezi arı cinsi bal çok tükettiği için bal yemesin kek yesin k içindeki balla Nisan ayına kadar idare etsin😊
2 жыл бұрын
Evet kış tüketimi az olan arılar gözbebeğim benim. 🙂 Kek vermek zorunda olduğum arılarda var maalesef emanet gelen.
@validquliyev6202
@validquliyev6202 2 жыл бұрын
Salam abi keki ari cicek tozu getirinci yeni bahar girince versek nasil olur?
2 жыл бұрын
Selam kardeşim. Olur.
@ozkanmetin6752
@ozkanmetin6752 2 жыл бұрын
Abi arılar neden hep öne kayıp kümeleniyorlar kışın baktım sizin arılara öyle sebebi ne olabilir kovanın arka tarafları soğukmu oluyor
2 жыл бұрын
Yok kardeşim soğukla alakalı değil. Arılar topladıkları kaynakları girişten uzağa taşımak isterler yağmadan koruyabilmek için o yüzden çerçevelerin kış düzeninde arkaya balı ön tarafa da yavruyu yaparlar ana arı yavruyu bırakana kadar yavruyu ısıtırlar sonra tekrar yumurtaya başlayınca kaldıkları yerden devam ederler. Arılar sırlı balın üzerinde değil de yumurta atılmaya müsait olan gözeneklerin üzerinde salkım oluştururlar.
2 жыл бұрын
kzbin.info/www/bejne/gGKkmaiViLJgnrM Bu videonun kapak fotoğrafı çok iyi bir örnektir kış düzeni için
@reyhankose3993
@reyhankose3993 2 жыл бұрын
Salkımı neden uste yapıyorlar bir nedeni varmı
2 жыл бұрын
Bal kemerini tüketerek yükselmişler ilerleyen günlerde çerçevenin arka kısmında olan besinleri yemeye başlayacaklar. Kalabalık nüfus olduğu içinde olabilir kötü bir durum yok.
@kayacezmi
@kayacezmi 2 жыл бұрын
YAZIN ÖRTÜ BEZİNİ YADA NAYLONU ALIYORMUSUN .
2 жыл бұрын
Yok abi almıyorum.
@hakancengiz9194
@hakancengiz9194 2 жыл бұрын
Saldırgan arını ilmini bilmegi anlatır mısın
2 жыл бұрын
İlmini bilmek derken arımı tanıyorum manasında dedim, bildiğimiz saldırgan arıların ilmi ana arısını değiştirmekten başka bir şey değil.
2024 Meşe balı (salgı) hasadı.
17:35
Ünal Çoban
Рет қаралды 4,2 М.
У ГОРДЕЯ ПОЖАР в ОФИСЕ!
01:01
Дима Гордей
Рет қаралды 6 МЛН
Bend The Impossible Bar Win $1,000
00:57
Stokes Twins
Рет қаралды 42 МЛН
When you discover a family secret
00:59
im_siowei
Рет қаралды 33 МЛН
2025 arıları için hazırlıklara başlama zamanı.
7:01
Ünal Çoban
Рет қаралды 4,6 М.
Varoa artık tarih sayfalarına girer. BACILLUS THURINGIENSIS
19:40
Mehmet Demirci
Рет қаралды 2,6 М.
Ormanda çok iyi başlayan bal sezonu çok kötü bitti.
12:16
Ünal Çoban
Рет қаралды 4,3 М.
Kışın arıya şurup ve kek verilir mi? Video ile cevaplamak istedik.
3:21
arilarimiz için invert şurubu yapimi
1:07:02
Ahmet Uyar
Рет қаралды 2,9 М.
Bal akımı sırasında iki yavrulu çerçeve ile bölme alma.
16:03
У ГОРДЕЯ ПОЖАР в ОФИСЕ!
01:01
Дима Гордей
Рет қаралды 6 МЛН