Varroa mücadelesinde kekik yağı karışımı nasıl hazırlanır?

  Рет қаралды 40,085

Beekeeper Bayraktar Brothers - The Netherlands

Beekeeper Bayraktar Brothers - The Netherlands

Күн бұрын

Biz Mesut ve Ahmet Bayrakdar kardeşler yıllardır arıcılıkla uğraşıyoruz. Hem Türkiyede hem Hollanda'da edinmiş olduğumuz arıcılık tecrübelerimizi sizlerle her fırsatta paylaşmaya çalışıyoruz. Kanalımıza abone olur ve bildirim zilini açarsanız paylaşımlarımızdan anında haberdar olabilirsiniz.
Güzel videolarda buluşmak üzere hoşçakalın!
No Regrets - Roa (Audio Library - Music for content creators)
Freeride - Vendredi (Audio Library - Music for content creators)

Пікірлер: 211
@aricibayraktarkardesler_NL
@aricibayraktarkardesler_NL 2 жыл бұрын
En son paylaştığımız videomuzu da gördünüz mü? kzbin.info/door/vTwzwnL8nkHKC0FeKUlzYg
@sakircam923
@sakircam923 3 жыл бұрын
Evlerimizde bulunan vıcks kartonlara emdirip kovanlara koysak bir faydası olur mu sizce VICKS VAPORUB buharlaşan merhem Haricen sürülerek ya da solumak yoluyla kullanılır. Etkin maddeler: 38 g VICKS VAPORUB, Mentol 1.045 g Kafur 1.900 g Okaliptüs yağı 0.570 g Terebentin yağı 1.900 g Timol 0.095 g içerir.
@aricibayraktarkardesler_NL
@aricibayraktarkardesler_NL 3 жыл бұрын
Nedendir bilmiyorum dediğiniz usul denendi ama bölge şartlarındanmıdır? pek etkili bulmadık. Uygulama ve etkileri bölge şartlarına göre farklılıklar arzedebiliyor.
@Senbilirsin42
@Senbilirsin42 3 жыл бұрын
Güzel bir çalışma olmuş. Umarım arıcılar açısından faydalı olur.
@kadirakyollu4024
@kadirakyollu4024 2 жыл бұрын
Merhabalar. Bilgiler çok detaylı ve değerli. Benim gibi hiç tecrübesi olmayanlar için çok faydalı. Öncelikle teşekkürler. Bir video da önümüzdeki bahar 2 kovan ile arıcılığa başlayacaklar için en temel bilgileri içeren genel bir kovan bilgilendirmesi için çekebilir misiniz? Mesela kuluçkalıkta kaç çıta var, çıta dizilimi nasıl olmalı, hangisi ballı hangisi polenli hangisi yumurtalı, erkek yumurta işçi yumurta açık kapalı yavru görünümü ve tanıtımı, dışarıdan alınan kovan ilk yerleştirildiğinde hemen açılmalı mı açılmamalı mı? Nisan ayında henüz gelmiş 7-8 çıtalı kovanın bakımı, besleme yapılmalı mı? Koloni nasıl güçlenir? Ne zaman ikinci kat çıkılır? İkinci kat kuluçkalık mı olmalıdır yoksa ballık mı? Neden? Ham petek ne zaman, kabartılmış petek ne zaman koyulur? Hangi dönemlerde ham hangi dönemlerde kabartmalı koyulmalı? Örneğin 7-8 çıtalı kovana toplamda 10 çıta olması için ilk ne zaman Petek ilave edilmeli? Hangi sıraya koyulmalı? Çok uzun oldu ama bu sorulardan bir çok video konusu çıkacaktır eminim. Şimdiden teşekkür ediyorum.
@aricibayraktarkardesler_NL
@aricibayraktarkardesler_NL 2 жыл бұрын
Merhaba Kadir Akyollu, geçtiğimiz sezon bir başlangıç yapıldı. önümüzdeki sezon sizin de belirttiğiniz konularda bir seri çekmeyi planlıyoruz. İlginiz, beğeniniz ve öneriniz için teşekkür ederiz.
@yusufkemaluysal6972
@yusufkemaluysal6972 Жыл бұрын
Selamlar yağı kızdırmadan kartonlara çektirmek olmaz mı illaki kızgın mı olması lazım
@aricibayraktarkardesler_NL
@aricibayraktarkardesler_NL Жыл бұрын
Aleyküm selam, yağların ısınma (öz ısıları) farklı olduğu için yeteri kadar ısıtılmazsa birbirine karışımı tam olmuyor ve kartonlar da yağı daha iyi içine çekiyor. Teveccühünüz için teşekkürler.
@muratarslan9474
@muratarslan9474 Жыл бұрын
Avrupa görmüş arı da başka oluyor🙂Bzim arıları karanlıkta açarsanız o szin varroalarınızı düşürür
@aricibayraktarkardesler_NL
@aricibayraktarkardesler_NL Жыл бұрын
🤣🤣🤣
@sifalkovan7254
@sifalkovan7254 2 жыл бұрын
Paylaşım için teşekkürler. Kekik yağı faydalı olmuyor diyen arkadaşlar var dediniz. Acaba kullanılan kekik yağının sentetik veya hakiki olmayışı mı sebep.
@aricibayraktarkardesler_NL
@aricibayraktarkardesler_NL 2 жыл бұрын
Sizin de buyurduğunuz gibi Kekik yağının kalitesi çok önemli, tabi kullanıldığı zaman ve yöntem de. Katkınız için teşekkür ederiz.
@mahirbasbozkurt8529
@mahirbasbozkurt8529 3 ай бұрын
Güzel bilgiler için teşekkür ederim. Yağı ısıtma sebebiniz nedir. Soğuk karışım olmuyor mu?
@aricibayraktarkardesler_NL
@aricibayraktarkardesler_NL 3 ай бұрын
Yağların birbirine karışımının sağlanması içindir. Teveccühünüz için biz teşekkür ederiz.
@TheOzdemirali
@TheOzdemirali Жыл бұрын
Selamün aleyküm öncelikle arıcılığı sevgi ve saygı ile yapmaniza, meslek ahlakıniza, zerafet ve nezaketiniz hayran oldum, sizin gibi naif insanları yetiştiren ailenizin asaleti her davranışından belli olmak olup, Allah yolunuzu ve bahtinizi açık etsin. Benim sorularım videolarınizda ve yorumlarinizda cevap buldu, ancak benim bulunduğum bölgede bol miktarda dağ kekiki var, arı ağırlıklı olarak bal da alıyor, ancak varroa da bol miktarda kovanlarimizda var, budurum benim kekiğin varroa üzerindeki etkisini sorgulama sebep oluyor, bu konudaki fikriniz nedir, saygıyla
@aricibayraktarkardesler_NL
@aricibayraktarkardesler_NL Жыл бұрын
Aleyküm selam . İltifat ve güzel duygularınız için de ayrıca teşekkür ederiz. Varroa üzerinde kekik (timol) etkisi alışkanlık haline gelmiş olabilir, farklı uygulamaları da denemenizi tavsiye ederiz. 1- sunni oğul yaparak kuluçkasız dönem oluşturmak, 2- tuz uygulaması 3- pudra şeker uygulaması 4- erkek arı kuluçka kesimi 5- erkek arının kovana girmesini engelleyen ızgara 6- Kekik suyuyla kış için besleme yapımı 7- kekik yağı karışımı kolay gelsin, bizden de size saygılar.
@KemalAcer-sp1lc
@KemalAcer-sp1lc Жыл бұрын
Kekikler dağda, varroalar ise kovandaki yavrular ile genç işçi arıların üzerinde. Nasıl etki etsin ki?
@mehmetkaraarslan5112
@mehmetkaraarslan5112 Жыл бұрын
Hocam merhaba yarım lt yağa 200 mg kekik yağı dediniz sizin kullandığınız şişeler kaç mg teşekkür ederim
@aricibayraktarkardesler_NL
@aricibayraktarkardesler_NL Жыл бұрын
merhaba Mehmet Bey, şişelerin hacmi farklı (50 ile 20 arasında farklı şişeler) siz ölçü olarak şişeleri değil de uyguladığımız miktarı baz alırsanız daha isabetli olur. kolay gelsin, teveccühünüz için teşekkürler.
@musbetbirivme6453
@musbetbirivme6453 Жыл бұрын
abiler selamlar... tam ölçüler nedir acaba? şişelerdeki yağlar kaçar mililitrelik? 3 tane kekik yağı, 1 kenevir, tohumu yağı yarım şişe de nane saydım ama ölçüleri tam anlayamadım.
@aricibayraktarkardesler_NL
@aricibayraktarkardesler_NL Жыл бұрын
Aleyküm Selam. Aslında videomuzda 2.35 dakikada belirtiliyor ama ben yine de belirteyim: 1ltr ayçiçek yağına 400ml kekik yağı, 40 ml nane yağı, 30 ml kenevir tohumu yağı kullanabilirsiniz. Siz ihtiyacınız miktarında oranlardan yola çıkarak , az yada çık uygulayabilirsiniz. Teveccühünüz için teşekkür ederiz.
@sadknas2634
@sadknas2634 Жыл бұрын
Guzel abilerim yuksek sicaklik sebebiyle etkili olan tymol gibi faydali maddeler uçup gitmiyor mu? 60 c sicakliklarda yapilsa daha etkili sonuc alinmaz mi diye düşündüm
@aricibayraktarkardesler_NL
@aricibayraktarkardesler_NL Жыл бұрын
Düşüncelerinizi bizimle paylaştığınız için teşekkür ederiz, bizim uygulamamızda da eriştiğimiz sıcaklık yaklaşık o kadardır. sağları kaynatıp yada kızdırıp yapmıyoruz, sadece birbirinden farklı ısınma kat sayısına sahip oldukları için kolay bir homojen karışım elde etme ihtiyacı duyuyoruz. tekrar teşekkür ederiz.
@leventadiguzel9493
@leventadiguzel9493 Жыл бұрын
Merhaba, videolarınızın çoğunu izledim ve çok faydalandım. Şu andaa iki kovan ile yeni başladım ve sürekli araştırma yapıyorum. Arılığınızda çeşitli ırklar var. Bunların karışmasını nasıl önlüyorsunuz. Bununlailgili başka kanallarda da herhangi bir video göremedim. Teşekkür ederim.
@aricibayraktarkardesler_NL
@aricibayraktarkardesler_NL Жыл бұрын
merhaba Levent Bey, Saf ana üretimi için; seçmiş olduğumuz ananın larvalarından, transfer yapıyoruz çıktıkları zaman daha çiftleşme uçuşuna gitmeden adaya götürüp orada izole edilmiş bölgede sadece o ırka ait erkek arılar bırakılıyor ve onlarla çiftleşiyorlar, sonra tekrar geri getiriyoruz. Ana arı yeteri kadar sperm depolamışsa tekrar uçuşa gitmez ve geri kalan zamanında o ona yetiyor, böylelikle saf analarımız oluyor. F1 ler bilindiği üzere yaklaşık %80 anasının genlerini taşırlar, F1 leri saf analardan üretiyoruz ve ayrı ırklar için ayırdığımız ayrı ayrı arılıklarımız var oralarda çiftleşiyorlar. bu şekilde ırk karışımı önlenmiş oluyor. ana havada neler oluyor ona müdahale edemiyoruz. teveccühünüz için teşekkürler.
@hobbyimkerarslan
@hobbyimkerarslan 3 жыл бұрын
Varuva çekmecesine keşke mutfak havlusu peçete serip üzerine biraz ayçiçek yağı sürseydiniz düşen varuva daha net gözükürdü hem de düşen Varuva bir daha yukarı çıkmazlar Güzel bir video olmuş emeğinize sağlık
@aricibayraktarkardesler_NL
@aricibayraktarkardesler_NL 2 жыл бұрын
Görüş ve beğenilerinizi bizimle paylaştığınız için teşekkür ederiz. Bir daha ki çekimlerde göz önünde bulunduralım.
@hobbyimkerarslan
@hobbyimkerarslan 2 жыл бұрын
Gerçekten ustasınız sizden çok şey öğrendim Kolay gelsin
@nasipsimsek7850
@nasipsimsek7850 2 жыл бұрын
slm mesut ve ahmet beyler ben kekik karışımını şöyle uyguluyorum 2 mg kekik 2 mg nane 2mg kantoron 2mg biberiye 500mg zeytin yağ kaynatmadan tahtaya emdiriyorum yani bir gün beklettikten sonra arıya veriyorum sizce uygunmu tşk antalyadan slm sizi zevle izliyorum
@aricibayraktarkardesler_NL
@aricibayraktarkardesler_NL 2 жыл бұрын
Aleyküm selam Nasip Bey, Eğer uygulamanızda olumlu netice alıyor iseniz niye olmasın. Bir şeye dikkat etmek gerek o da şu ki; Ölü arılar yağ asidi salgılarlar ve temizlikçi arılar bunları dışarı atıp temizlemek isterler, eğer ölü arı adeti çok olursa yağ asidinden rahatsız olan diğer arılar da bu olaya temizliğe gelir, yağ asidi konsantrasyonu fazla olursa rahatsız olup kovan terki yapabilirler. Bu sebeple kullanmış olduğunuz kantoron yağı; zeytin yağı demektir bir de zeytinyağının kendisi kovandaki yağ asit oranını yükseltecektir, netice olarak kovan terklerine sebep olabilir. yağ asidi düşük olan yağlar kullanırsanız daha isabetli olacaktır. çalışmalarınızda başarılar dileriz. Teveccühünüz için teşekkür ederiz.
@kutupyildizi86
@kutupyildizi86 2 жыл бұрын
MErhaba, bende arılarımda kekik, nane yağı kullanıyorum ama direk kovana seyrelterek veriyorum(eskiden kartona emdiriyordum ama kartona emdirmekten vaz geçtim). İlk başladığımda karniyol arıcım vardı ama varroa çok dayanıklı değildi. Şimdi arkadaşımın tavsiyesi üzerine belfastta geçtim. Benim kendi gözlemlerine göre belfast; varroa karşı daha iyi çıktı ama belfast ana arısı F1 cinsi. Onu belirtmeyi unutmayayım.
@aricibayraktarkardesler_NL
@aricibayraktarkardesler_NL 2 жыл бұрын
Kolay gelsin ve tecrübelerinizi bizimle paylaştığınız için teşekkür ederiz.
@tomislavmijailovic5829
@tomislavmijailovic5829 2 ай бұрын
Veliki pozdrav iz Srbije... Interesuje me sledece 1.koliko cega ide u serpu? 2.da li te kartone mogu da stavim u kosnicu u bilo koje doba godine-od proleca do jeseni!? 3.da li koristite neku zastitnu opremu--nisam primetio na snimku ali opet pitam za svaki slucaj Hvala unapred na odgovoru Zapraticu vas u svakom slucaju Jer kod se jos uvek koriste samo hemikalije u borbi protiv Varoe Mi najvise koristimo Amitraz... Sad su pocele da se proizvode Glicerinske trake sa Oksalnom kiselinom ali ucinak je slab Kako god najvise Amitraz i dalje u raznoraznim oblicima ili drugim pakovanjima Pa prodje 2-3.godine i opet se objavi da u leku tom i tom pronadjen Amitraz Zato me bas i interesuje ova sasvim drugacija borba protiv Varoe koju vi koristite Praticu vase video Poz
@aricibayraktarkardesler_NL
@aricibayraktarkardesler_NL Ай бұрын
thank you
@mustafaatalay5480
@mustafaatalay5480 2 жыл бұрын
Hocam Ben Ufakken Köyde Kenevir Kendir Vardı Varova İlacı Yoktu
@aricibayraktarkardesler_NL
@aricibayraktarkardesler_NL 2 жыл бұрын
Öyleydi. varroa 1976 lardan sonra ülkemize ve diğer avrupa ülkelerine yayıldı. Teveccühünüz için teşekkürler.
@muratbozkurt7843
@muratbozkurt7843 Жыл бұрын
Selam bereketli olsun maşallah maşallah bilgilendirmeniz çok Haydarlı teşekkürler arının üstünde bizde çuval var sizde cam hangisi daha iyi saygılar sevgiler
@aricibayraktarkardesler_NL
@aricibayraktarkardesler_NL Жыл бұрын
Aleyküm selam. Saygı ve sevgiler bizden. Çuval yapı olarak nemi içine çekecektir ve bu kovan içinde küflenmeye, rutubete sebep olacaktır. aynı zamanda hava geçirgenliğinden dolayı ısı kaybına da sebep olur. Cam yada kalın naylon kullanıldığı takdirde; arılar kenarları propolisle kapatacaklardır ve bu ısının dışa çıkmasını önleyecektir yine kapağı açıp kapama ihtiyacı olduğunda kenarlardaki propolis ve mumlar tekrar tam kapanmayı sağlayacaklardır. Kışın arının bal stoğunu ayrıca bahar-yaz aylarında bal ve polenin inceltilmesi için suya ihtiyacı olur ve bu ihtiyacını naylon yada cam kapak aldında oluşan su zerreciklerinden karşılayabilirler, aksi takdirde ya kovandan çıkıp su arayacak yada kovan tabanına birikmiş küflü sudan karşılayacaktır. Naylon yada cam kapağın üstüne kış günleri isolasyon görevi görecek bir örtü yada herhangi bir ürün konulursa arılar kışın kapak altında daha rahat edeceklerdir. Teveccühünüz için teşekkür eder çalışmalarınızda başarılar dileriz.
@24devasa
@24devasa Жыл бұрын
Merhaba kartonlari aksamdan yapip sabah verirsek bir zarari veya etkisinde bir azalma olurmu kolay gelsin
@aricibayraktarkardesler_NL
@aricibayraktarkardesler_NL Жыл бұрын
Merhaba, kapalı muhafaza ederseniz bir sorun olmaz. size de kolay gelsin
@senelcepni8536
@senelcepni8536 2 жыл бұрын
Kolay gelsin de kekik ve naneye iyi veya kötü birşey diyemem işe yarıyorsa ne güzel ben farkli bir şey söyleyeceğim bunlar uçucu yağlar bu şekilde ısıtınca şeritleri koyarkende alti açık kaynıyor ve yağlarda bulunan timol uçar gider
@aricibayraktarkardesler_NL
@aricibayraktarkardesler_NL 2 жыл бұрын
Senel Cepni , önemli bir noktaya değindiniz teşekkür ederiz. lakin bizde videomuzda kaynatmadan sadece ısıtılması gerektiğine vurgu yapmaya çalıştık. Yağların moleküler yoğunlukları farklı olduğu için birbirinin içinde homojen dağılması için sadece kısık ateşte yağların homojen bir şekil aldığını görecek kadar ısıttık. yine bu ısı vesilesiyle kartonlar tarafından yağların emilimini kolaylaştırmak ısıtmanın amacı. Saygılarımızı sunarız.
@sadettinseymen3672
@sadettinseymen3672 2 жыл бұрын
SELAMİN ALEYKÜM kardeşlerim nane ve kekik yağını 15 15 çapında kartonlara fırçayla sürdüm ama bir kaç varvua düştü yok sandım kimyasal yaptım binlerce döküldü yanlış anlaşılmasın siz en SAĞLIKLI sını yapıyorsunuz acaba benim yağları az geldi kartonlarmı ufak geldi alta kekik kekiğin üstüne nane yağı sürmüştü saygılar
@aricibayraktarkardesler_NL
@aricibayraktarkardesler_NL 2 жыл бұрын
Aleyküm selam, 1- yaptığınız uygulamanın etkisi bulunduğunuz bölgenin havasının nem yada kuruluğuyla ilgisi vardır. Nem oranı çok olan bölgelerde ve kovan içindeki nem oranın çok olduğu durumlarda yağların uçucu etkisi azalır, 2- Kartonlara emilmesi sürülmesinden etkili olacaktır. çünkü uzun süre kartondan yavaş yavaş buharlaşma olacaktır. 3- Taban çekmecesinin kapalı olması gerekir. 4- Çerçevelerin üzeri kalın naylon yada tahta ile örtülmeli, çuval gibi nemi içine çeken kovan içi havayı dışarı geçiren malzemeler kullanılmamalı. 5- Kullanılan yağın elde edilme usulü yani destilasyon önemli su yoğunluğu çok olursa fazla uçucu olmaz ve etkisi azalır. 6- içindeki timol oranı yüksek olmalı. 7- Biz kullanımlarımızda nane yağını çok az kullanıyoruz ki timol etkisi azalmasın. Teveccühünüz için teşekkürler.
@sadettinseymen3672
@sadettinseymen3672 2 жыл бұрын
@@aricibayraktarkardesler_NL ALLAH razı olsun üt bez tek kat şeker çuvalı yer bursa nane keklikle eşitti naneyi kekiğin üzerine sürdüm altlar kapalı abiler benim bu işi öğrenmem lazım varvua dan kaybım olmuyor lakin kimyasallar sağlığımız için hiç hoşuma gitmiyor saygılar kolay gelsin
@huseyinsrma6641
@huseyinsrma6641 10 ай бұрын
Bilgilendirme için teşekkürler
@kacamak38
@kacamak38 2 жыл бұрын
süzgeçli kepçe kullansana hocam. çatalınan tek tek olmaz bu iş.
@aricibayraktarkardesler_NL
@aricibayraktarkardesler_NL 2 жыл бұрын
Teşekkürler
@cetinsahingursoy4709
@cetinsahingursoy4709 3 жыл бұрын
Kullandığınız nane-kekik yağları aramotik ucu yağ olduğunu biliyoruz.Buna rağmen neden ısıtma işlemi yapıyoruz?
@aricibayraktarkardesler_NL
@aricibayraktarkardesler_NL 3 жыл бұрын
Yağların kartonlar tarafından emilimi kolay olmakta, yağı içine çeken kartonlar rutubetten ve nemden kolaylıkla etkilenmemekte. Çünkü bulunduğumuz ülke ve bölge çok rutubetli. Uygulamalar bölgelere göre değişiklik arzedebiliyor. Teveccühünüz için teşekkür ederiz.
@yusufunal2793
@yusufunal2793 2 жыл бұрын
Paylaşımınızdan dolayı teşekkür ederim. İki kovanla bu sene hobi amaçlı arıcılığa başladım. Video çekiminde ocak üzerindeki tencere içerisine döktüğünüz ikinci şişenin hangi yağ olduğunu yazabilirmisiniz, yanlış yapmamak için sormuştum. Teşekkür ederim.
@aricibayraktarkardesler_NL
@aricibayraktarkardesler_NL 2 жыл бұрын
Aslında videomuzda 2.35 dakikada belirtiliyor ama ben yine de belirteyim: 1ltr ayçiçek yağına 400ml kekik yağı, 40 ml nane yağı, 30 ml kenevir tohumu yağı kullanabilirsiniz. 2 kovanınız olduğunu söylüyorsunuz siz bu oranları daha az uygulayabilirsiniz. Teveccühünüz için teşekkür ederiz.
@mehmetkonakli4702
@mehmetkonakli4702 2 жыл бұрын
Arici kardesler çalışmalarınızda sizleri takip ediyoruz buyuk esek arılarıyla da mucadele konulu bir paylaşımda bulunursaniz seviniriz
@aricibayraktarkardesler_NL
@aricibayraktarkardesler_NL 2 жыл бұрын
Gelecek dönem için bir video konusu olabilir, teveccühünüz için teşekkürler.
@ademmercimek8956
@ademmercimek8956 3 жыл бұрын
Videoda kenevir tohumu yağı bazende kendir tohumu diye geçiyor hangisi olmalı. Beğenerek izliyoruz videolarınızı teşekkür ederim.
@aricibayraktarkardesler_NL
@aricibayraktarkardesler_NL 3 жыл бұрын
Kenevir, kanabis bitkisi aslında kendir bitkisi ailesindendir, bazı yörelerde kenevir'e kendir denilmekte, bu sebeple biz videomuzda ikisini de dile getirmeye çalıştık. Spesifik olarak kenevir tohumu yağı diye attarlarda satılmakta. Beğenilerinizi bizimle paylaştığınız için esas biz teşekkür ederiz.
@ahmetkurtulan7651
@ahmetkurtulan7651 3 жыл бұрын
Lavanta yağı da eklerseniz daha etkili olmazmıydı acaba ben mumu eritip kartonlara lavanta kekik yağı ile emdiriyorum.
@aricibayraktarkardesler_NL
@aricibayraktarkardesler_NL 3 жыл бұрын
Lavanta yağını denemediğimiz için bir şey diyemiyeceğim, eğer deneme fırsatımız olursa sonuçlarını sizinle paylaşırız ama sizin böyle bir deneyiminiz varsa bizimle paylaşırsanız seviniriz.
@TurgutKaracor
@TurgutKaracor 2 жыл бұрын
ustam kolay gelsin kartonların kalınlıgı nedir video sonunda anadolu arısı kovanlarının durdugu böüm apiair sistem tasarımımı
@aricibayraktarkardesler_NL
@aricibayraktarkardesler_NL 2 жыл бұрын
Kartonların yaklaşık kalınlığı 2mm dir. Apiair sistemi gözünüzden kaçmamış. Linkini paylaştığım videomuzda bu konuya değinmiştik. kzbin.info/www/bejne/rmLCk3eliJZ7eZo İlginiz için teşekkür ederiz.
@hakansen1412
@hakansen1412 2 жыл бұрын
selamlar kullandiginiz kartonlarin bir ozelligi varmi tesekkurler
@aricibayraktarkardesler_NL
@aricibayraktarkardesler_NL 2 жыл бұрын
Aleyküm selam, Bizim kullandığımız Maket kartonu fakat normal koli kartonu, oluklu mukavva da olabilir. Biz teşekkür ederiz.
@24devasa
@24devasa Жыл бұрын
Merhaba hocam yarım litre yaga 200 ml kekik yagı demistiniz yalniz sizin şiseler 20 ml lik şişe gibi duruyor 200 ml mi olacak 20 ml mi olacak kolay gelsin
@aricibayraktarkardesler_NL
@aricibayraktarkardesler_NL Жыл бұрын
merhaba, dediğimiz gibidir, biz ak miktarda yaptığımız için oranları az olarak uyguladık.
@musbetbirivme6453
@musbetbirivme6453 Жыл бұрын
@@aricibayraktarkardesler_NL abi ben de bunu soracaktım. şişeler 20lik mi? tam anlayamadım ölçüleri. 20lik ise 500 mililitreye 60 mililitre kekik yağı oluyor o zaman.
@abbasturgu5000
@abbasturgu5000 3 жыл бұрын
200 Gr kekik yağı biraz fazla değil mi? Ana kesmeye sebep olabilir.
@aricibayraktarkardesler_NL
@aricibayraktarkardesler_NL 3 жыл бұрын
Biz uygulamalarımızda şuana kadar; ana kesme, kovan terki ve yağmalama gibi olumsuzluklar yaşamadık. (200 gr değil, 200ml kekik yağı gr ile eşit ağırlıkta değildir.) Kolay gelsin.
@bilalsaricam58
@bilalsaricam58 3 жыл бұрын
Selam aleyküm gardaş Hollanda da hangi ana arı ırkı gidiyor kandilin mübarek olsun iyi akşamlar
@aricibayraktarkardesler_NL
@aricibayraktarkardesler_NL 2 жыл бұрын
Aleyküm selam. Hollanda'da genellikle genç arıcılar karniyol ve belfast arı ırkı ile çalışıyor, daha eskiden arıcılık yapanlar hollanda'nın siyah arı ırkı ile yada ırkı artık belli olmayan oğullardan ellerde edilen arılarla arıcılık yapıyorlar. Sizin de kandiliniz mübarek olsun.
@ozgursafak396
@ozgursafak396 2 жыл бұрын
Selamun Aleyküm. Hocam kartonları ne kadar tutuyoruz kovanda?
@aricibayraktarkardesler_NL
@aricibayraktarkardesler_NL 2 жыл бұрын
Aleyküm selam, eğer varroa popülasyonu çok ise 1 hafta bekletip çekiyoruz, yenisini koyup bir-iki hafta kadar daha bekletiyoruz.
@hakansen1412
@hakansen1412 2 жыл бұрын
selamlar kullandiginiz kartonlarin bir ozelligi varmi tesekkurler
@aricibayraktarkardesler_NL
@aricibayraktarkardesler_NL 2 жыл бұрын
Aleyküm selam, Bizim kullandığımız Maket kartonu fakat normal koli kartonu, oluklu mukavva da olabilir.
@mehmetyuce7013
@mehmetyuce7013 2 жыл бұрын
Bayraktar kardeşlerimize Türkiye'den selamlarımızı ve teşekkürlerimizi iletiriz.
@aricibayraktarkardesler_NL
@aricibayraktarkardesler_NL 2 жыл бұрын
Bizden de Türkiyeye selamlar.
@tireboluwesel
@tireboluwesel 5 ай бұрын
kagitmi kartonmu olacak nasıl koli kartonlarindan kessek olurmu
@aricibayraktarkardesler_NL
@aricibayraktarkardesler_NL 5 ай бұрын
boyasız düz karton olması daha iyi olur eğer bu yoksa oluklu mukavva (koli kartonu) olabilir.
@arcyakupusta1062
@arcyakupusta1062 3 жыл бұрын
Merhaba kolaygelsin bereketli olsun Nane ve kekikyagi ikisini yaparsak olurmu
@aricibayraktarkardesler_NL
@aricibayraktarkardesler_NL 3 жыл бұрын
Merhaba Yakup Bey, Nane yağının esansı fazla olursa koloniyi rahatsız edebiliyor. Bazı uygulamayar bölgeye, iklim şartlarına ve arı ırklarına göre değişiklik arz edebiliyor. Biz sadece deneyip fayda gördüğümüz ve uygulamaya devam ettiğimiz usulleri sizinle paylaşmaya çalışıyoruz. Umarız ki arıcı meslektaşlarımız farklı doğal usülleri deneyip kendi bölgelerine göre etkili yöntemler geliştirirler ve arıcı meslektaşlarımıza faydalı olurlar. Bununla beraber biz nane ve kekik yağını aynı oranda olacak şekilde kullandık ama sizinle paylaştığımız metod kadar etkili bulmadık. Takibiniz ve teklifiniz için teşekkür ederiz.
@mustafazengin9796
@mustafazengin9796 Жыл бұрын
Nedir bu arıcıların varovadan çektıği
@aricibayraktarkardesler_NL
@aricibayraktarkardesler_NL Жыл бұрын
varroalar da neslini çoğaltmak istiyor. :)
@mehmetbayramoglu6136
@mehmetbayramoglu6136 Жыл бұрын
Lütfen uygulama da gösterir misiniz
@aricibayraktarkardesler_NL
@aricibayraktarkardesler_NL Жыл бұрын
Yakın zamanda yayımlanacak videomuzda bundan bahsedilecek. Takipte kalın. İlginize teşekkürler.
@bekirerdogan3145
@bekirerdogan3145 2 жыл бұрын
Hocam elimde kendi yaptığım kekik yağı var bunu tek başına kartona emdirip kovana versem olurmu kolay gelsin
@aricibayraktarkardesler_NL
@aricibayraktarkardesler_NL 2 жыл бұрын
Başka imkanınız yoksa olabilir. Kekik kokusunun keskin olup arıyı olumsuz etkilememesine dikkat edin, keskin koku arıyı toplu kovan terkine sevk edebilir. Aşırı koku yine yağmaya davetci olabilr. Size de kolay gelsin, Teveccühünüz için teşekkür ederiz.
@bekirerdogan3145
@bekirerdogan3145 2 жыл бұрын
@@aricibayraktarkardesler_NL cevap verdiğiniz için teşekkür ederim Hollanda ya selamlar
@nasipsimsek7850
@nasipsimsek7850 2 жыл бұрын
slm uygulamayı ben kullanıyorum fakatsediragacınından iki sm 8 mm 15 sm uzunlugunda çıtaya uyguluyorun sizce kartonmu yoksa tahtamı uygun türkiyeden slm
@aricibayraktarkardesler_NL
@aricibayraktarkardesler_NL 2 жыл бұрын
Aleyküm selam Nasip Bey, Burada sedir ağacını bulmak zor, bulunsa da tahta tedarikçilerinden temin etmeniz gerekiyor ve bu da pahalıya mâl oluyor. Açıkçası biz hep karton ile uygulama yaptık başka bir malzemeye yönlenmedik, eğer siz karton yerine sedir ağacından daha olumlu netice alıyor iseniz çok güzel, belki Türkiye için kullanılabilir. Deneyiminizi bizimle paylaştığınız için teşekkür ederiz.
@nasipsimsek7850
@nasipsimsek7850 2 жыл бұрын
sevgili kardeşim siz nerelisiniz memleket neresi
@aricibayraktarkardesler_NL
@aricibayraktarkardesler_NL 2 жыл бұрын
Konya
@arcyakupusta1062
@arcyakupusta1062 3 жыл бұрын
Merhaba iyi sezonlar bilginiz için teşekkürler ben Adanadan
@aricibayraktarkardesler_NL
@aricibayraktarkardesler_NL 3 жыл бұрын
merhaba Yakup Bey, Takibiniz ve yorumlarınızla bizleri yeni videolara teşvikiniz için biz teşekkür ederiz.
@haydarcimenogretmenhobiarc5785
@haydarcimenogretmenhobiarc5785 3 жыл бұрын
Şu sıralar Türkiye de popiler olan oksalik asit ve gliseril karışımını damlatma yöntemi çok popüler bu konuda düşünceleriniz nelerdir? v
@aricibayraktarkardesler_NL
@aricibayraktarkardesler_NL 3 жыл бұрын
Haydar Bey, oksalik asit ve gliseril kimyasal ürünler olduğu için biz kullanmayı tercih etmiyoruz. Bize de arıcılık okulunda oksalik asit, formik asit kullanımlarını öğrettiler ama biz ürettiğimiz arı ürünlerini (Kovan havası da dahil olmak üzere) apiterapi de yani sağlık uygulamalarında kullandığımız için kimyasal usullere hiç teveccüh etmedik. Şahsi görüşümüzden ziyade bu konuda söz sahibi olanların ve araştırma yapanların belirtmelerine göre zararlı olduğu ve etkisinin kovanda 7 sene kadar kaldığı yönündedir. Anlamakta zorluk çektiğimiz, tabi ki sizi tenzih ederiz, hem bu kimyasalları kullanarak varroa ile mücadele ediyorlar ama daha hala varroayı bitiremediler. Bu kimyasallarla olacak iş değil arıların inmuumsistemleri zayıflamakta, varroaların kimyasallara karşı direnci artmaktadır. Oysa bir kaç sene varroayla mücadele doğal usulle yapılsa arı kendini geliştirecek (tımarlama özelliğini) ve yöreye göre ekotipine uygun arılar oluşacaktır. Çalışmalarınızda başarılar diler teveccühünüz için teşekkür ederiz.
@haydarcimenogretmenhobiarc5785
@haydarcimenogretmenhobiarc5785 3 жыл бұрын
Bu bilgiler için teşekkür ederim
@erganican7213
@erganican7213 2 жыл бұрын
Oksalit asit ve formik asit organik aricilikta kullanilan asitler ve balda kalinti birakmaz Hem bütün almanyadaki aricilarda bu asitleri kullaniyor ve arici birlikleride bu asitleri öneriyor Onun icin almanlar diyorsa bi bildigi vardir bosa söylemezler varrao mücadelesinde olmaz olmazimiu asitler olmali cünkü ari asitlere karsi bagisiklik kazanamiyor Almanyadan saygilar sevgiler.
@beeman6256
@beeman6256 2 жыл бұрын
@@aricibayraktarkardesler_NL çalışmalarınız gerçekten takdir edilmeli. oksalik ve formik asit kimyasal ise neden organik arıcılık ta Dünya'da varroa mücadelesinde kullanıldığını anlayamadım. Bu konudaki araştırmaları nereden okuyabilirim. Link verebilir misiniz. Çok teşekkürler bayraktar kardeşler...
@aricibayraktarkardesler_NL
@aricibayraktarkardesler_NL 2 жыл бұрын
İyi günler Ergani Bey, Yorumunuzu yeni gördük, KZbin yorum altına yapılan yorumları cevap gibi algılıyor, sonraki yapacağınız yorumları, diğer yorumların altına değil de kendi yorumunuz olarak müstakil yaparsanız zamanında haberdar oluruz. Bizim tercihimiz böyle ve Almanyanın da Hollandanın da son senelerde oksalik asit uygulamasını kaldırmayı hedefledikleri ve yine arıcı malzemeleri satanların bunları satmalarını yasaklamaya çalıştıklarını görüyoruz, hatta hollanda oksalik asiti arıcı malzemesi satanların satmasını geçen sene itibariyle yasaklamıştır. Saygılarımızı sunarız.
@arlarngizemlidunyas2327
@arlarngizemlidunyas2327 3 жыл бұрын
Emeğinize sağlık yağları ısıtmadan kartonlara sursek olurmu
@aricibayraktarkardesler_NL
@aricibayraktarkardesler_NL 3 жыл бұрын
Biz bu usulü timolün uzun süre etkisini göstermesi açısından daha etkili bulduk ve bu şekilde uyguluyoruz. Belki sizin bölgeniz için sizin uygulamanız daha etkili olabilir. Çalışmalarınızda başarılar diler teveccühünüz için teşekkür ederiz.
@fahrettinguner8020
@fahrettinguner8020 2 жыл бұрын
Ustam hayırlı akşamlar bu varroa kartonları çıta üstüne değilde alta koysak buharlaştığı zaman daha etki yapmaz mı
@aricibayraktarkardesler_NL
@aricibayraktarkardesler_NL 2 жыл бұрын
Varroalar timol kokusundan rahatsız olunca gidecek yer arayacaklardır. Eğer yukarı koyarsak aşağı inecek, aşağı koyarsak yukarı çıkacaktır, burada önemli olan varroaların arının üzerinde ayrılmasıdır. Kartonları yukarı koyup, aşağıya da varroa çekmeceli taban yaparsanız varroa aşağı inip oradan bir daha yukarı çıkamayıp ölecektir. Aşağı koymanız kovandaki arılarıda rahatsız edebilir, ana arının kokusunun algılanmamasına sebep olabilir, yağmaya neden olabilir. Yukarı koymak tercihimiz,
@fahrettinguner8020
@fahrettinguner8020 2 жыл бұрын
@@aricibayraktarkardesler_NL Evet böyle düşünmemiştim çok haklısın çok teşekkür ederim hocam
@s.serdarogullar6522
@s.serdarogullar6522 3 жыл бұрын
Emeğinize sağlık. Allah razı olsun. Uygulamaya bir miktar mum eritiliyor.(Yasin Köycü)sanirim yavaş buharlaşma için. Esansiyel yağ kokusunun ana arının feromon kokusunu bastırdığı ,bu yüzden anayi kesme durumu ya da kovan terkine neden olduğu iddia ediliyor bitkisel mücadele karşıtları tarafından.
@aricibayraktarkardesler_NL
@aricibayraktarkardesler_NL 3 жыл бұрын
Teşekkürler S. Serdaroğulları, Bölgelere göre yani iklim şartlarına ve arı ırklarına göre uygulama usülleri farklılık arz edebiliyor. Sizin için hangi usül daha etkiliyse siz de deneyerek kendi usüllerinizi geliştirebilirsiniz. Esansiyel yağ olan kekik yağının timol etkisinin arıyı rahatsız etmemesi için kenevir tohumu yağı kullanıyoruz. Biz ana kesme, kovan terki yada yağma gibi olumsuz olaylar yaşamadık. Çalışmalarınızda kolaylıklar dileriz.
@dronearclk1874
@dronearclk1874 3 жыл бұрын
Ben banyo yaptırıyorum. Hiçbir sorun çıkmadı(yağları suyla karıştırıp).
@ibrahmsanl1309
@ibrahmsanl1309 Жыл бұрын
BU.ŞERİTLERİN.SÜRESİ.NE.KADAR
@aricibayraktarkardesler_NL
@aricibayraktarkardesler_NL Жыл бұрын
iki hafta kovanda durması yeterli olacaktır.
@hasanyldrm7916
@hasanyldrm7916 3 жыл бұрын
Slm kardeşim 1lt yağa kaç gr koyacaz yaglardan
@aricibayraktarkardesler_NL
@aricibayraktarkardesler_NL 3 жыл бұрын
Aleyküm selam Hasan Yıldırım Bey, Aslında videomuzda 2.35 dakikada belirtiliyor ama ben yine de belirteyim: 1ltr ayçiçek yağına 400ml kekik yağı, 40 ml nane yağı, 30 ml kenevir tohumu yağı kullanabilirsiniz. Teveccühünüz için teşekkür ederiz.
@lutfiozturk9068
@lutfiozturk9068 3 жыл бұрын
Çok güzel bilgiler bunlar SELAMLAR
@aricibayraktarkardesler_NL
@aricibayraktarkardesler_NL 3 жыл бұрын
Teşekkür ederiz. Bizden de size selamlar.
@nihatimanov9506
@nihatimanov9506 2 жыл бұрын
Allah razı olsun inşallah
@aricibayraktarkardesler_NL
@aricibayraktarkardesler_NL 2 жыл бұрын
Rabbim sizden de razı olsun.
@nazlguzeller820
@nazlguzeller820 2 жыл бұрын
Kaç kovan arı için yapıyorsun
@aricibayraktarkardesler_NL
@aricibayraktarkardesler_NL 2 жыл бұрын
Kaç kovanlık ihtiyacınız varsa ona göre yapabilirsiniz.
@erganican7213
@erganican7213 2 жыл бұрын
Öncelikle her bilgi icin tsk Bir sorum olacakti?? Hollandada sadece arcilik yapip gecinimi saglayan varmi??? Kac tane kovan olmali para kazanmak icin ne kadar kazanabilir ortalama??? Simdiden tsk ederim
@aricibayraktarkardesler_NL
@aricibayraktarkardesler_NL 2 жыл бұрын
Hollandada sadece arıcılık yapıp geçimini sağlayan bir elin parmağını geçmez. Çoğu arıcı küçük çapta (hobby olarak) yapmakta. Hollandada geçimini arıcılıktan karşılamak isteyen birinin yaklaşık 400 kolonisinin, 400 koloniyi istihdam etmek için 15 farklı arılık yerinin olması gerekir. Hollandada 20 - 25 koloniden fazlasının bir yerde bulunmasına izin verilmemekte, istisnai durum olarak yerleşim yeri dışında ve çevrede başka arı kolonileri yoksa 40 koloniye kadar izin verilmekte. Eğer bir arıcının 15 farklı (birbirinden en az 6 km uzak olması şartıyla) arılığı var ise bunların bakımı için gidiş gelişleri ve zahmeti siz hesap edin. 1 yada 2 adet toptancı var. Fazla toptancının olmaması rekabeti de düşürmekte. ... Biz de size teşekkürlerimizi sunarız.
@erganican7213
@erganican7213 2 жыл бұрын
@@aricibayraktarkardesler_NL peki 400 koloni diyelim her kriterleri yerine getirdiniz aylik getirisi nedir??
@aricibayraktarkardesler_NL
@aricibayraktarkardesler_NL 2 жыл бұрын
2500 euro,
@hakancengiz9194
@hakancengiz9194 3 жыл бұрын
Zeytin yağı olsane olur olmazmı
@aricibayraktarkardesler_NL
@aricibayraktarkardesler_NL 3 жыл бұрын
zeytin yağının asit oranının yüksek olması ve kokusunun baskın olması kolonilerin kovan terkine sebep olabiliyor, aynı zamanda kekikteki timol kokusunu bastırdığ için istenilen sonuç alınamıyor. Takibiniz ve katkınız için teşekkür ederiz.
@vuqartahirov9211
@vuqartahirov9211 2 жыл бұрын
Abi təşəkkürlər faydalı məsləhətlər için.
@aricibayraktarkardesler_NL
@aricibayraktarkardesler_NL 2 жыл бұрын
Biz teşekkür ederiz.
@cevdetuzun9256
@cevdetuzun9256 2 жыл бұрын
Arıcı kardeşlerim sizin videolarınızı izliyorum ve beğeniyorum. Ben de arıcıyım. Sevgiler saygılar.
@aricibayraktarkardesler_NL
@aricibayraktarkardesler_NL 2 жыл бұрын
Teşekkür ederiz, biz de sevgi ve saygılarımızı sunarız.
@cevdetuzun9256
@cevdetuzun9256 2 жыл бұрын
@@aricibayraktarkardesler_NL Türkiye'nin hangi ilindensiniz? Türkiye'den size selamlar.
@aricibayraktarkardesler_NL
@aricibayraktarkardesler_NL 2 жыл бұрын
Bizden de size ve sizin şahsınızda tüm türkiyeye selamlar. kzbin.info/www/bejne/rmLCk3eliJZ7eZo Konya
@huseyincaglar5178
@huseyincaglar5178 2 жыл бұрын
Bir şeyler yaptınız ama açıklama yapsanız şişeleri koydunuz ne olduğunu kaçartane olduğunu hiç soylemediniz
@aricibayraktarkardesler_NL
@aricibayraktarkardesler_NL 2 жыл бұрын
Hüseyin bey, videonun 2.24 üncü dakikasından 4. dakikaya kadar ki olan kısımda miktarlar belirtiliyor, videoyu tekrar dikkatli izlemenizi istirham ederiz. Çalışmalarınızda başarılar diler saygılarımızı sunarız.
@maceraar2041
@maceraar2041 Жыл бұрын
Hocam not defterini yakından gösterebilirmisiniz bir daki videonuzda gerçekten kayıt altına almak çok güzel çok teşekkür ederim
@aricibayraktarkardesler_NL
@aricibayraktarkardesler_NL Жыл бұрын
Not defteri derken neyi kastettiniz anlayamadim. teveccuhunuz icin tesekkurler.
@bakisayin5837
@bakisayin5837 3 жыл бұрын
Bir miktar demekle kaç ml gram dan bahsediyorsunuz,? Oranları net verirseniz memnun olurum.
@aricibayraktarkardesler_NL
@aricibayraktarkardesler_NL 3 жыл бұрын
Aslında videomuzda 2.35 dakikada belirtiliyor ama ben yine de belirteyim: 1ltr ayçiçek yağına 400ml kekik yağı, 40 ml nane yağı, 30 ml kenevir tohumu yağı kullanabilirsiniz. Teveccühünüz için teşekkür ederiz.
@haluktasan7881
@haluktasan7881 Жыл бұрын
videodaki söyledkleriniz ile yazdıklarınız birbirini tutmuyor. @@aricibayraktarkardesler_NL
@aricibayraktarkardesler_NL
@aricibayraktarkardesler_NL Жыл бұрын
yorumunuzu yeni gördük, gecikme için kusura bakmayın, bir dahaki yorumlarınızda yapılan yorumların altına ek olarak değil de yeni yorum yaparsanız daha erken cevap verebiliriz. yeni yorumlar için anında bildirim alıyoruz fakat bir yorumun altına yapılırsa gözümüzden kaçabiliyor. videodaki oranların miktarını az tuttuk, çünkü bizim çok fazla yağ karışımı yapacak elimizde yağ yoktu ayrıca o kadar çok yağ karışımına ihtiyacımız da yoktu, dikkatiniz ve teveccühünüz için teşekkür ederiz.
@serkanatilla07
@serkanatilla07 2 жыл бұрын
Hangi malzeme kac litre veya mg tam olarak oranları ve malzemeleri yazarsaniz cok memnun olurum.
@aricibayraktarkardesler_NL
@aricibayraktarkardesler_NL 2 жыл бұрын
Aslında videomuzda 2.35 dakikada belirtiliyor ama ben yine de belirteyim: 1ltr ayçiçek yağına 400ml kekik yağı, 40 ml nane yağı, 30 ml kenevir tohumu yağı kullanabilirsiniz. Teveccühünüz için teşekkür ederiz.
@ekremekrem6778
@ekremekrem6778 2 жыл бұрын
Cok kaliteli videolarınız var.Tttttesekkur ederiz..Ne kadar sürede bir uygulamaliyiz ve birde kartonlar ne kadar süre kovanda kalmali
@aricibayraktarkardesler_NL
@aricibayraktarkardesler_NL Жыл бұрын
yorumunuzu yeni gördük, gecikme için kusura bakmayın, bir dahaki yorumlarınızda yapılan yorumların altına ek olarak değil de yeni yorum yaparsanız daha erken cevap verebiliriz. yeni yorumlar için anında bildirim alıyoruz fakat bir yorumun altına yapılırsa gözümüzden kaçabiliyor. Senede en az bir bal sağımından sonra yapılması gerek ama varroa çok ise bal akımından öncede uygulanması iyi olur. teveccühünüz için teşekkürler.
@hikmetdemirbay349
@hikmetdemirbay349 2 ай бұрын
Elinize sağlık
@aricibayraktarkardesler_NL
@aricibayraktarkardesler_NL Ай бұрын
Teşekkürler.
@aytekcelebi3086
@aytekcelebi3086 2 жыл бұрын
Merhaba, ben bu kullandığınız yağları saf olarak bir bölgeden temin ettim, aktardakiler daha seyreltilmiş oluyor, saf olan bu yağların kullanma miktarlarıda sizinkiler ile aynı mıdır?birde bu karisimin içine bal mumu eritildiginde iyi veya kötü katkısı oluyormu? Teşekkür ederim 🙏
@aricibayraktarkardesler_NL
@aricibayraktarkardesler_NL 2 жыл бұрын
merhaba, yağların uçucu özelliği saf olmaları açısından daha etkili olacaktır. Biz de burada mümkün oldukçak saf olanlarına yakın olanları tercih ediyoruz. Bal mumu karıştırılırsa kartonlarda bir katman oluşacaktır ve yavaş yavaş uzun süre bu kokuyu salgılamaya devam edecektir. İki türlü de kullanılabilir. Mum katılmış kartonların kullanıldığı zamanlar hava sıcaklığının yüksek olması buharlaşmayı ve etkisini artırması açısından önemlidir. İlginiz için biz teşekkür ederiz.
@aytekcelebi3086
@aytekcelebi3086 2 жыл бұрын
@@aricibayraktarkardesler_NL Teşekkür ederim 🙏🙏
@aytekcelebi3086
@aytekcelebi3086 2 жыл бұрын
Konumuzla çok alakası yok ama sormak istiyorum, örneğin bir çok yerde kovan kışa girerken 8 citalik bir kovansa en az 4 çerçevesi ballı olması gerekir deniyor, bu 4 ballı çerçeve tamamen sirlanmis şekilde full ballimi olması gerekiyor, yoksa üst kemerinde bal olması yeterlimi? Sizin arıya kışlık besin bırakma stratejiniz nasıl veya doğru olan hangisi ? Teşekkür ederim 🙏
@aricibayraktarkardesler_NL
@aricibayraktarkardesler_NL 2 жыл бұрын
Güzel bir konuya değinmişsiniz. Arıya kış için verdiğimiz stokların sırlanmış olması gerekir. Arının ırkına ve bulunduğunuz bölgeye göre bağlı olarak stok miktarı değişebilir, örneğin, anadolu, belfast çok stok kullanır karniyol daha az. kış uzun ve sert geçmeyen yerlerde stok daha çok kullanılır, kış sert geçen yerlerde daha az, koloni güçlüyse (çerçeve sayısı bakımından) az stok kullanır, zayıfsa daha çok kullanır. Kış için ortalama 15 kg sırlanmış stok gerekir, bunlar mümkünse kenarlarda olması tercih edilir. Kuluçka devam ederse koloni kemer ballarını kullanmayı tercih eder, bu sebeple kenar (yan) çerçeveler stok için tercih edilmeli, 1dm karelik alanda 350 gr bal bulunur, buna göre koloninize gerekli stoku sağlayabilirsiniz. Bizim tercihimiz kovanda ne kadar bal olursa olsun, (ister kemer ister kenar) her koloniye kış öncesi 15 kg lık besleme yapmaktır, böyle olunca bahar beslemesine gerek kalmamakta, kıştan kalan bahara yeter. kolay gelsin, umarım faydalı olabilmişizdir.
@aytekcelebi3086
@aytekcelebi3086 2 жыл бұрын
@@aricibayraktarkardesler_NL teşekkür ederim 🙏
@halilbozyel5306
@halilbozyel5306 2 жыл бұрын
Bilgileriniz yine çok açıklayıcı ve bilimsel olmuş. Öncelikle teşekkür ederim. Niye ısıttığınızı soracaktım ama benden önce soranlar olmuş. Oradan öğrenmiş oldum. Başından beri videolarinizi ve yorumları takip ediyorum. Varroa için kimyasal kullanmadığınızı biliyorum. Bugüne kadar yaptığınız doğal mucadeleleri de biliyorum. Bunlardan başka var mı acaba. Birde bunların hepsini nasıl kullanıyorsunuz. Hangisini hangi aylarda hangi aralıklarla veya herhangibisinin önceliği yada daha fazla tercih ettiğiniz gibi şeyler. Bununla ilgilide bilgilendirme yaparsanız seviniriz. Birde kullandığınız kartonlar normal koli kartonu mu? Ne kadar kovanda kalacak. Zannedersem sürekli kovanda tutmuyorsunuz. Teşekkürler.
@aricibayraktarkardesler_NL
@aricibayraktarkardesler_NL 2 жыл бұрын
Halil Bey, Yorumlarınızda ve sorularınızda samimi olduğunuzu bildiğimiz için şunu belirteyim ki yorumunuza ayrı bir video çeksek bile zamanımız yetmez her halde. Varroa mevzusu derin. Aslında varroa ile kimyasal kullanılarak yapılan mücadeleler arıların direncini azaltmakta, kendilerini geliştirmelerini olumsuz etkilemekte, Varroanın ilk görüldüğü yer hindistan bölgesi gelin görün ki şimdi hindistan arılarında varroa yok çünkü arıcılar finans meselesinden dolayı kimyasallarla mücadele yapamadıkları için yarılar kendilerini varroaya karşı savunabilir şekilde geliştirdiler. Yani tımar içgüdüsü. Eko tip bu açıdan önemli. Arıyı biraz kendi haline bırakmak lazım. Varroa zamanla kimyasallardan etkilenmez hale geliyor, arıcılarda daha çok kimyasal kullanmayı tercih ediyor. Bunun da etkisi kovan içindeki tüm ürünleri etkiliyor tabi başta arıyı. Biz ne zaman nasıl uygulamalar yapıyoruz: 1- Mayıs ve haziran ayında yarı yarıya olacak şekilde erkek arı gözlerini kesiyoruz. Bize erkek arılar f1 yetiştirmede lazım olacağı için bölgemizin erkek arı popülasyonunu korumak için hepsini kesmiyoruz. Erkek arı gözleri olmayınca varroalar işçi arı gözlerine kuluçkalarını yapacaklardır, bunu önlemek için bir miktar erkek gözü bırakıyoruz. 2- Mayıs, haziran aylarında Yapay oğul yaparak koloniyi anasız bırakıyoruz ve kuluçkasız bir dönem oluşturuyoruz. Bu dönemde açık ve kapalı gözler olmayınca varroa hayatını ve neslini devam ettiremiyor. Koloni anasız olduğu için işçi arılar yavru besleme yerine nektar topluyorlar, yine yavru beslemesi için bal-polen tüketmiyorlar (kuluçka olmadığı için polen de toplamıyorlar) bal üretimi artıyor. Yapay oğul için geç kalınmamalı. Bu şekilde ana arı seleksiyonu da yapmış olursunuz. Kışa girerken fazlalık kolonilerinizi zayıflarla birleştirip; eşit ağırlıkta kışa güçlü girecek koloniler elde edersiniz. 3- Nisan Mayıs aylarında kekik yağıyla yapılan şerit uygulaması. ön varroa mücadelesi. 4- Mayıs ağustos arası kuluçkalık bölümüne 2-3 hafta aralıkla pudra şeker uygulaması. Kuluçkayı, balı, ana arının çalışmasını etkilemez. Nektarın düşük geldiği dönemlerde hatta arıların sitresini alır. 5- Ağustos 20 en son bal hasatı ve hemen kovan sıkıştırması 6- En geç ağustos sonu yada eylül başı şuruba kekik suyu katarak beslemeye geçmek. Malumunuz Timol etkin maddesinin faydaları. 7- Besleme bitimi şeritler 2 hafta kalacak şekilde 2 kere Kekik yağıyla yapılan şerit uygulaması. Mümkünse beslemeyi 1:1,5 oranında ve en kısa zamanda bitirmek. 8- Mutlaka varroa çekmecesi 9- kovanda nem oluşumunu önleyecek; kovan ve kapaklar (gerekirse izolasyon) 10- Hava sirkülasyon imkanı oluşturmak. 11- Sabit arıcılık 12- Gezgin arıcılık yapmamak 13- Başkalarının Oğullarını yakalamamak. 14- Arılığımıza yabancı koloni katmamak. ..... Sebep, uygulama, sonuç teferruatlı. imkanlar olsa da geniş geniş anlatabilsek. ama kısaca böyle özetleyebilirim. Yorumları ve cevapları okuduğunuzu biliyoruz. Geri bildiriminiz bizi sevindirir. Sizin de kimyacı olarak kimyasal olmayan değişik uygulamalarınız varsa bilmek isteriz.
@aricibayraktarkardesler_NL
@aricibayraktarkardesler_NL 2 жыл бұрын
Kullandığımız kartonlar: mukavva yada oluklu mukavva cinsinden olmayıp, kitap kapaklarında yada maket yapımında kullanılan kartonlar.
@halilbozyel5306
@halilbozyel5306 2 жыл бұрын
@@aricibayraktarkardesler_NL zamanınızı ayırıp, gerçekten bu kadar bilgiyi paylaştığınız için çok teşekkür ederim. Ben arıcılığı 2 yıldır yapıyorum. 10 adet Kovanım var, yani yeni başladım diyebilirim. Bu konulara çok meraklı olduğum için mümkün mertebe araştırmaya çalışıyorum. Türkiye de ki ve sizin bilgilerinizi harmanlayip denemeler yapıyorum. Neticeye göre sizinle başarılı olanları paylaşırım. Herşey için tekrar teşekkür ederim.
@beeman6256
@beeman6256 2 жыл бұрын
@@halilbozyel5306 Amerika'da arıcılar, oksalik gliserin havluya emdirme yöntemini devlet izini almak için çaba gösteriyorlar. İnsan ve arı sağlığına zararı olsa bu gösterdikleri çaba neden onu anlamış değilim.
@erayoguzhan
@erayoguzhan Жыл бұрын
teşekkürler..sağolunuz
@aricibayraktarkardesler_NL
@aricibayraktarkardesler_NL Жыл бұрын
Biz teşekkür ederiz. siz de sağolun.
@SefaEhtibarov
@SefaEhtibarov 6 ай бұрын
Salam abi sizi Azərbaycandan selamlyorum öncə tesekür ederim hansı dönemdə tafsiye edirsiz kişmı ilk barmı ve ya son bahar
@aricibayraktarkardesler_NL
@aricibayraktarkardesler_NL 6 ай бұрын
Kış için beslemesinden sonra uygulamak daha uygundur, bahar zamanında, bal katı koymadan önce kullanabilirsiniz. ama bal katı koyduğunuz zaman uygulamayın.
@ahmetozcelik720
@ahmetozcelik720 3 жыл бұрын
Hatay dan selamlar olsun...
@aricibayraktarkardesler_NL
@aricibayraktarkardesler_NL 3 жыл бұрын
Bizden de size, sizin şahsınızda Hatay'a ve tüm memleketimize selamlar, Teşekkürlerimizi sunarız.
@ayhaneminoglu
@ayhaneminoglu 2 жыл бұрын
elinize sağlık
@aricibayraktarkardesler_NL
@aricibayraktarkardesler_NL 2 жыл бұрын
Teşekkür ederiz.
@haydarcimenogretmenhobiarc5785
@haydarcimenogretmenhobiarc5785 3 жыл бұрын
Güzel bir anlatım teşekkür ederim
@aricibayraktarkardesler_NL
@aricibayraktarkardesler_NL 3 жыл бұрын
Biz teşekkür ederiz.
@haluktasan7881
@haluktasan7881 Жыл бұрын
Merhabalar. Koyduğunuz kekik yağı şişesi 20ml. 4 tane koydunuz 80ml yapar. 500ml ayçiçek yağına karşı 200ml kekik yağı koyulur dediniz? Doğrusu nedir?
@aricibayraktarkardesler_NL
@aricibayraktarkardesler_NL Жыл бұрын
Merhaba siz, verdiğimiz tarife göre hareket ediniz, dikkat ettiyseniz biz elimizdeki yağ miktarlarının az olduğu için böyle yaptığımızı belirtmiştik. biz toplamda uygulanması gereken miktarı belirttik ama aynı oranlara uyarak miktarı azalttık. kolay gelsin. Teveccühünüz ve anlayışınız için teşekkürler.
@haluktasan7881
@haluktasan7881 Жыл бұрын
Merhabalar, 500ml ayçiçek yağına karşı, 200ml hemen hemen ayçiçek yağının yarısı kadar kekik yağı atıyoruz, tarifinize göre. Çok keskin olmaz mı? @@aricibayraktarkardesler_NL
@aricibayraktarkardesler_NL
@aricibayraktarkardesler_NL Жыл бұрын
çok keskin olmaz, zaten ısıtırken bir miktar kekik yağı uçacaktır. bu sebeple de fazla ısıtıp kaynama derecesine gelmesin. Kolay gelsin
@halilkaya724
@halilkaya724 3 жыл бұрын
Allah razı olsun iyiki varslnlz
@aricibayraktarkardesler_NL
@aricibayraktarkardesler_NL 3 жыл бұрын
Teşekkür ederiz. siz de iyi ki varsınız.
@Hakanmuti25
@Hakanmuti25 11 ай бұрын
Kapalı poşette nekadar zaman. Kalır acaba tskler
@aricibayraktarkardesler_NL
@aricibayraktarkardesler_NL 11 ай бұрын
eğer içindeki timol maddesi uçmazsa uzun süre saklayabilirsiniz.
@recepavc8063
@recepavc8063 6 ай бұрын
Ellerinize sağlık Artvin'e selamlar
@aricibayraktarkardesler_NL
@aricibayraktarkardesler_NL 6 ай бұрын
teveccühünüz için teşekkür ederiz, bizden de sizlere ve tüm arıcı dostlara selamlar.
@mehmetorak6323
@mehmetorak6323 3 жыл бұрын
Karışımı kaçar gr la yapıyorsunuz Hayırlı cumalar Kolay gelsin
@aricibayraktarkardesler_NL
@aricibayraktarkardesler_NL 3 жыл бұрын
Videoda paylaşmıştık tekrar izlemenizi tavsiye ederiz. 500 ml ayçiçek yağı, 200 ml kekik, 20ml nane, 20ml kenevir tohumu yağı. Size de kolay gelsin. Hayır temennileriniz için teşekkür ederiz.
@kademkadioglu7737
@kademkadioglu7737 2 жыл бұрын
@@aricibayraktarkardesler_NL selamünaleyküm, Bayraktar Kardeşler. Bu kekik yağını nereden alıyorsunuz. 200 ml baya bir Euro eder. Amazon da 10 ml si 10 Euro ise. Hayırlı aksamlar. Yer Almanya.
@aricibayraktarkardesler_NL
@aricibayraktarkardesler_NL 2 жыл бұрын
Aleyküm selam Kadem Bey, Dediğiniz gibi gerçek ürünlere ulaşmak ucuz olmuyor. Bazen hollandadaki satıcılardan, bazen de imkan dahilinde türkiyeden temin ediyoruz. Kolaylıklar dileriz.
@serkanatilla07
@serkanatilla07 2 жыл бұрын
@@aricibayraktarkardesler_NL ancak sizin doktugunuz kekik yagi en fazla 20 ml. Yani 200 degil. 200 ml dediginiz bir dolu su bardagi demektir. Heralde 20 demek istediniz. Zaten o ufak siseler de 20 ml dir.
@serkanatilla07
@serkanatilla07 2 жыл бұрын
@@aricibayraktarkardesler_NL 500 ml aycicek yagi,20 ml kekik yağı,10-15 ml nane yağı,20 ml kenevir yağı. Doğrumudur?
@yasarboz3311
@yasarboz3311 11 ай бұрын
Teşekkür ederiz
@aricibayraktarkardesler_NL
@aricibayraktarkardesler_NL 11 ай бұрын
Biz teşekkür ederiz.
@oktaybolat2350
@oktaybolat2350 11 ай бұрын
Teşekkürler
@aricibayraktarkardesler_NL
@aricibayraktarkardesler_NL 11 ай бұрын
biz teşekkür ederiz.
@ismailahmed2463
@ismailahmed2463 2 жыл бұрын
İtalya dan Alp dağlarından Bulgaristan Türk kardeşinizden selamlar saygılar sevgiler.
@aricibayraktarkardesler_NL
@aricibayraktarkardesler_NL 2 жыл бұрын
Bizden de size ve sizin şahsınızda, İtalyaya, Bulgaristana, Türkiyeye ve her nerede insanımız varsa, gurbetçimiz varsa selam ve saygılar.
@sadettinseymen3672
@sadettinseymen3672 2 жыл бұрын
kardeşim orada ay çiçeyi anladık 5 ufak şişenin 3 kekik 1 nane 1 kenevir yağımı teşekkürler bursadan selamlar
@aricibayraktarkardesler_NL
@aricibayraktarkardesler_NL 2 жыл бұрын
Oranlar sizin belirttiğiniz gibidir. Kolay gelsin, biz teşekkür ederiz.
@yusufklc7817
@yusufklc7817 3 жыл бұрын
Habirekonuşuyorunuz neler kattıgınızı demiyorsnuz nane kekik nane kekik tam bir açiklamayla veye yazılı olarak verseniz teşekürler
@aricibayraktarkardesler_NL
@aricibayraktarkardesler_NL 3 жыл бұрын
Aslında videomuzda 2.35 dakikada belirtiliyor ama ben yine de belirteyim: 1ltr ayçiçek yağına 200ml kekik yağı, 40 ml nane yağı, 30 ml kenevir tohumu yağı kullanabilirsiniz. Teveccühünüz için biz teşekkür ederiz.
@sakircam923
@sakircam923 3 жыл бұрын
Selamün aleyküm hayırlı cumalar ustalar İzmir den selamlar öncelikle güzel bir anlatım olmuş teşekkürler sormak istediğim bir kaç şey var önünüzde 5 tane esansiyel yağ şişesi var bunlar kekik nane kenevir yağlarını saydınız yani 3 esansiyel diğer 2 şişedekiler nedir acaba ve 200ml Şişeler mı 20 ml Gr lık şişeler mı bilgi verir misiniz
@aricibayraktarkardesler_NL
@aricibayraktarkardesler_NL 3 жыл бұрын
Aleyküm selam Şakir Bey, dikkatiniz için teşekkürler, Ayçiçek yağı yaklaşık yarım litre, gerisi 200ml ye denk gelecek şekilde kekik yağı, 20ml nane yağı, 20ml kenevir tohumu yağı. Tezgah üzerinde yeterince yer olmadığı için bir kaçını öyle koyduk geri kalan ise masa üzerindeydi. Siz anlatımlarımızı esas alınız. Burada yağları temin etmemiz zor ve masraflı oluyor, her zaman da Türkiyeden getiremiyoruz. (Kullandığımız kekik yağları: Türkiyeden, Fransadan, ispanyadan, italyadan ve marokkadan)
@mahmutkibiroglu9854
@mahmutkibiroglu9854 3 жыл бұрын
s.a kolay gelsin ben sizin yerinizde olsam birde formik uygularım aynı kolonilere bakalım varmı yokmu bence çok varova var takip edeceğim formik uygulamanızı selamlar
@aricibayraktarkardesler_NL
@aricibayraktarkardesler_NL 3 жыл бұрын
Aleyküm Selam Mahmut Kibiroğlu Usta, Biz kimyasal kullanmıyoruz. önceki videolarımızda ve yorumlarımızda belirttiğimiz gibi biz ürünlerimizi apiterapi de kullandığımız için her türlü kimyasal kullanımından kaçınıyoruz. Bölgemizde gezgin arıcılık yapılmadığı ve yine yakınlarda fazla sayıda arı kolonileri olmadığı için bizlerin varroa ile mücadelesi daha kolay oluyor. Biz fayda gördüğümüz usulleri videolarımızda paylaşıyoruz, arıcı meslektaşlarımız istediği usulü yapmakta serbesttir. Gönül ister ki sizleri burada ağırlayıp usullerimizin etkisini gözlemleyebilseniz. Tabi ki sizleri de anlıyorum. Çalışmalarınızda başarılar diler, teveccühünüz için teşekkür ederiz.
@erolkoc6579
@erolkoc6579 3 жыл бұрын
Selâmun Aleyküm Değerli Gurbetçi Kardeşlerim, Sağlıklı ömür bereketli kazançlar dilerim, yarım litre olarak hazırladığınız sıvı karışıma kaç adet karton koymamız lazım, kartonları koymamız için gündüz sıcaklığı kaç derece olmalıdır ?. Selâmet ile Allah'a emanet olun Cumanız şerifiniz mübarek olsun
@aricibayraktarkardesler_NL
@aricibayraktarkardesler_NL 3 жыл бұрын
Aleyküm selam Erol Bey, Kartonların cinsine bağlı olarak bazı kartonlar yağı fazla içine çekiyor bazıları daha az. eğer kartonlarınız kolonilerinizin sayısına yeterli gelmezse karışımı tekrarlarsınız. Kovana uygulama zamanı olarakta beslemenin hemen ardından yapıp taban çekmecesi kapalı tutulursa daha etkili olur. Besleme zamanında da hava sıcaklığı 15 derece üzerinde olması tercih edilir, bu zamanda bu uygulamayı yaparsanız kovan içinde yeteri kadar timol açığa çıkacaktır. Hayır dualarınız için ve teveccühünüz için teşekkür ederiz.
@erolkoc6579
@erolkoc6579 3 жыл бұрын
@@aricibayraktarkardesler_NL Rabbim razı olduğu kullarından eylesin Selâmet ile Allah'a emanet olun 🌹🕋🤲❤️
@yusufklc7817
@yusufklc7817 3 жыл бұрын
Beş 5 adet şiseniz var iki veya 3 adetini söylüyorsunu gerisini demiyorsunuz ha birede katıyorsunuz gözumüz göre göre tamam olarak tamamıni söylemiyorsunuz bıravvo sizler
@aricibayraktarkardesler_NL
@aricibayraktarkardesler_NL 3 жыл бұрын
Reklam olmasın diye şişelerin üzerindeki markaları görünmesin diye yazıları bize doğru çevirdik ama içerikleri aynı. Burada büyük hacimde kekik yağı elde etmemiz mümkün olmadığı için küçük şişelerde alıyoruz. Burada 1 ltr kekik yağı 3500tl iken Türkiyede yaklaşık 500tl bazen de türkiyeden getirdiyoruz. Değilse sizden içeriğini saklamıyoruz. Sinirlenmeyin. O şişelerin biri kenevir tohumu yağı, biri nane yağı, diğerleri kekik yağı. Kolay gelsin. Anlayışınız için teşekkür ederiz.
Varroa mite control with thyme juice in honey bees.
15:35
Arıcı Bayraktar Kardeşler - Hollanda
Рет қаралды 55 М.
Kışa girerken kovan nasıl daraltılır?
20:24
Arıcı Bayraktar Kardeşler - Hollanda
Рет қаралды 28 М.
إخفاء الطعام سرًا تحت الطاولة للتناول لاحقًا 😏🍽️
00:28
حرف إبداعية للمنزل في 5 دقائق
Рет қаралды 32 МЛН
The joker favorite#joker  #shorts
00:15
Untitled Joker
Рет қаралды 30 МЛН
小天使和小丑太会演了!#小丑#天使#家庭#搞笑
00:25
家庭搞笑日记
Рет қаралды 31 МЛН
Running With Bigger And Bigger Lunchlys
00:18
MrBeast
Рет қаралды 117 МЛН
Şuana Kadar Kullanılan Tüm Varroa Yöntemleri.
40:35
Dr. Soner Güner
Рет қаралды 59 М.
Petekleri mum güvesinden korumanın etkili yolu
11:51
Arıcı Bayraktar Kardeşler - Hollanda
Рет қаралды 41 М.
Pudra Şekeriyle Varoa Mücadelesi - Hollanda
10:03
Arıcı Bayraktar Kardeşler - Hollanda
Рет қаралды 34 М.
Nane yağı, kekik yağı ile doğal Varroa mücadelesi / Yeni çekim
12:17
Nane Kekik Yağı Varrao Mücadelesi - Doğal Varrao Mücadelesi
10:50
Mustafa Köseoğlu
Рет қаралды 23 М.
Arılarımı kışa hazırlarken dikkat ettiğim konular.
17:33
Ünal Çoban
Рет қаралды 8 М.
ilkbaharda varroa mücadelesi, formik asit
13:01
ismail Akyüz arıcılık
Рет қаралды 13 М.
ARICILIKTA YÜKSEK VERİM İÇİN
48:15
Dr. Soner Güner
Рет қаралды 30 М.
Arılarda Varroa (Bit) İle Organik Mücadele Nasıl Olmalı ne fayda
13:37
إخفاء الطعام سرًا تحت الطاولة للتناول لاحقًا 😏🍽️
00:28
حرف إبداعية للمنزل في 5 دقائق
Рет қаралды 32 МЛН