@EFLATUN Kalitesiz şeyler ortalama olduğuna göre senin ortalama dediğin şuanda kaliteli ağır boş yapmışsın
@anonimceri81332 жыл бұрын
@EFLATUN En güzel tanım bu olmuş.
@ahmetcannnnnnn3 жыл бұрын
Hayatımdaki iyi kararların nerdeyse hepsini yalnız başına aldığım kararlara borçluyum.Bize kaliteli içerik ürettiğiniz için teşekkür ederim.
@ocean15335 ай бұрын
Bütün videolarınızı not alarak izliyorum. Bakış açımı her seferinde genişlettiğiniz için teşekkürler. KZbin biz pazar ve siz burada kalite satıyorsunuz.
@koltigin40973 жыл бұрын
Kesinlikle son 5 yıldır özellikle çevrem acayip kalitesiz geliyor. Benim kalite anlayışım maddiyat falan değil, bazı insanlar maddiyatı kıstas alıyor ki zaten bu kişilerin kendisinin de kalitesiz olduğunu gösterir. Benim kalite anlayışım eğitimle, kendini geliştirmeyle, bilgiye açık olmakla ilgili. Bazı insanlarla sohbet açıyorum, adamlar daha 10 dakika geçmeden temposuna ayak uyduramıyor, "Şimdi o konunun ne alakası var konuştuklarımızla?" diyor. Halbuki çok alakası var ama adamların kültürel seviyesi, konular arasında bağlantı kurmalarına müsaade etmiyor. Çevremde sadece çok az bir azınlıkla bu şekilde dinamik sohbetlere girebiliyorum. Onun dışındakilerle çoook yüzeysel oluyor. Sanki rahmetli babaannemle konuşuyormuş gibi hissediyorum. Yüksek lisans döneminden tanıdığım bazı arkadaşlarımla muhabbetlerim daha iyi bu konuda. Ben bu konunun eğitim seviyesiyle ilgili olduğunu fark ettim. Eğitim seviyesi arttıkça insanların yaşadıkları dünya hakkındaki fikirleri daha fazla oluyor. Benim yurt dışından tanıdığım arkadaşlarım da var. Hatta düzenli olarak konuştuğum Fransa'dan arkadaş çevrem var. Onlar da Avrupa içinde birçok ülkede bulunmuş insanlar. Kesinlikle Türkiye'deki insanlarla aradaki fark korkunç boyutta. Maalesef samimi olarak söylüyorum, Türkiye'yle Pakistan arasındaki eğitim farkı neyse Avrupa ile Türkiye arasındaki fark da o. Bizim insanlarımız hem yoksul hem eğitimsiz hem de ciddi şekilde karamsarlar. Kaşları çatmak, surat asmak, insanlara karşı empati yapmamak, insanlara ters yapmak, ağlak duygusal müzikler dinlemek falan çok sükse yapıyor. Arabesklik ülkenin her köşesini sarmış durumda ve bu durum ülkenin medeniyet anlamında yükselmesini engelliyor.
@totirilels50353 жыл бұрын
İlginç bir tespit belirli bir miktarına katılıyorum ama katılmadığım kısım ise eğitim ile kültürün doğrusal orantıyla artmadığıdır.
@chilltft85703 жыл бұрын
çevremizdeki çoğu insan boş laubali arabesk kafasında dediğin gibi bunlardan kurtulamazsak zaten kültürlü insan çıkmaz bu ülkeden
@justdoit85323 жыл бұрын
Agzina saglik
@barbarossa95913 жыл бұрын
Baya saçmalıklarla dolu bir yorum olmuş
@kartuli.balasi36733 жыл бұрын
Bizzat aynı durumdan muzdaribim, gam veriyor bu bana... Bir an önce güzel bir üniversite kazanıp, seviyeli insanlarla takılmak istiyorum... Şu an yeni değiştirdiğim okulda zorbalığa maruz kaldım... Ama bu sefer ne kadar boş ve seviyesiz mahluklarla bir olduğumu anlayınca daha özverili hissediyorum... Ah, şaşıyorum akl-ı perişanlıklarına! Gelmişsin 11. sınıfa ki ben, okula erken başlamış kişi olarak onların bu saygısız, acınası, empati yoksunu, fazla bireysel oluşları şaşırtıyor. Kendilerini çok üst mevkiinde görürler ama hakikatte gerçekten fuzuli yapıdadırlar... Açıkçası bilemiyorum, yarın okulum var ve benim derslerime daha çok asılmam gerekiyor. Biraz bana mani oluyorlar şimdiden ki daha geleli 1 hafta olmuyor. Aslında bir nebze hırslanıyorum sayelerinde...
@oguzhanozkan97203 жыл бұрын
bu adam youtube için fazla kaliteli bence. böyle diksiyon böyle anlatım cidden bravo. ileriki yaşlarını düşünemiyorum (40-50) umarım hala buraya video atar
@STLRonin3 жыл бұрын
Lisedeyken fizik öğretmenim entropiyi anlatmıştı. "Kainatta her şey düzenden düzensizliğe geçmeye meyillidir." O zamanlar bu sözüne çok anlam verememiştim ama daha sonra bu cümleyi sıklıkla sosyal yaşam ve toplumla bağdaştırır oldum. Beş sene önceki halim ile aramda uçurum fark var, geliştiğimi söyleyebilirim ama o zamanlar çok daha mutlu ve umutluydum. Bu videolar gerçekten işe yarıyor en azından insanlarda bir farkındalık oluşturması açısından değerli buluyorum belki bir kaç kişide kıvılcım çakabilir.
@HuseyinGumus34023 жыл бұрын
Yalnızlık konusu çok önemli. Çünkü gerek sosyal medyada gerek arkadaş ortamında o kadar çok faaliyet, sohbet, muhabbet dönüyor ki, insan o kadar çok şeye vakit ayırıyor ki, bir ömür boyunca neden var olduğunu, ne için yaşadığını ve mevcudiyetinin vazifesini düşünecek kadar zamanı ve yalnızlığı yakalayamıyor. Ortada sorulması gereken ve merak edilmesi gereken önemli şeyler varken insanların ekseriyeti, kıymetli vakitlerini kıymetsiz şeylerle geçiriyorlar ve zaten vasatlığın en temel sebeplerinden biri de bu yani; yalnız kalmamak. Yalnız kalmayı olumsuz bir şey olarak değilde kendinize ve zihninize vakit ayırdığınız güzel bir şey olarak düşünürseniz yalnızlıktan lezzet bile alabilirsiniz.
@anl66503 жыл бұрын
Tespitler çok iyi, bir de yaşadığı en ufak olumsuzluğa ya da çevresi tarafından anlaşılmama hissine içten içe yüksek zekadan diye bahane bulan ama aslında ortalamadan farksız bir çoğunluk var.nerden bildiğimi sormayın
@HayatOkuluTV3 жыл бұрын
İyi nokta, Bu yüzden akıllı insan şikayet edeceği zaman muhakkak objektif ve ölçümlenebilir bir noktayı şikayet etmeli, ölçümlenemeyen genellemeler ile böbürlenmekten kaçınmalı.
@emregecgel29313 жыл бұрын
Reject modernity,embrace Hayat Okulu.
@emirhanciftci42503 жыл бұрын
güzel bir edit yapılabilir.
@kadirselekel90113 жыл бұрын
Tek başına çektiğin videolar içinde en kalitelisi bu olmuş. Ben genelde kendi vasatlığımdan şikayetçi olurum. Bugün vasatlığın üstüne çıkıp 6 saat uyuyarak güzel işler yaptım. Bence insan vasatlığı kendinde görmeli, daha iyisini yapmaya çalışmalı ama bu durum sürekli kendinden şikayetçi olmaya giderse kötü sonuçlar verebilir, bu yüzden dengeyi iyi kurmak gerekiyor. Başarılar dilerim...
@ahmetsselcuk3 жыл бұрын
ağırsağlam tayfa olarak her türlü vasatlığın,her türlü zayıflığın karşısındayız.eyvallah furkan usta.
@HayatOkuluTV3 жыл бұрын
Kimse boğayı, aslanı kurban etmez; herkes koyunu kurban eder. Allah bile zayıfın yerini belirtmiş. Zayıflığın karşısındayız.
@kayaoreal3 жыл бұрын
KZbindaki en iyi videolardan biri
@finansagi3 жыл бұрын
Kesinlikle çok doğru noktalara değinmişsiniz.
@mervenurgul3 жыл бұрын
Vasattan kurtulmak istiyorsanız. Buna bir çözüm onereyim: yalnızlık . Kitaplar o çevrenizdeki insanlarla sohbet etmekten ve konuşmaktan daha iyidir. Arkadaşlarım ve toplum tarafından dışlanan biri olarak bundan gurur duyuyorum eğer beni aralarına alsalardi onlar gibi konuşuyor onlar gibi gülüyor onlar gibi anlıyor olacaktım. Şimdi kimseyi taklit etmeyen aksine örnek alınıp taklit edilen kişi oldum. Kendiniz olun ve kendi hayatınızı yaşayın. kötü gibi görünen bir durumun olayın mutlaka iyi bir sonucu olacaktır. Bir de şunu onereyim günlük koşuşturma içerisinde olmayın biraz durun ve düşünün.
@yasinsari03 жыл бұрын
perspektifim genişliyor bu kanalın yorumlarında
@dtc97223 жыл бұрын
Peki sana bir sorum olacak ve sana bodozlama bir şekilde soruyorum.Ben şuanda yaptığım işten dolaylı olarakta aldığım maaştan tiksiniyorum.Ama ailemde sürekli olarak belirli bir süre daha çalışmamı söylüyor.Onlara para vermediğim,vermek istemediğim zaman benimle ciddi ciddi tartışıyorlar.Halbuki benim kafamı dinleyeceğim bir odam dahi yok.Ha imkanları olsa verirlermiydi yoksa misafir odası deyip yılda 2 kere kullanırlarmıydı tam kestiremiyorum.Sence ben ne yapmalıyım.Yaş oldu 20 potansiyelimi heba ettiğim zaman anama küfredilmiş gibi hissediyorum.
@gga-z4q3 жыл бұрын
Arkadaşların ve toplum derken aynı tipte insanlar olduğunu düşünüyorum aksi halde belki de gerçekten düzeltmen gereken bir şeyler vardır sende. Şunu demek istiyorum yanlış olan sensen o yüzden dışlanıyor olabilirsin. Ya da sen haklısındır. Onlar sığ veya köhnemiş fikirlerle doludur, ayrımı iyi yap yani
@mervenurgul3 жыл бұрын
@@dtc9722 çalışmak için başka şehre git onlardan uzaklaş sana değer vermiyolarsa eğer bunu yap. Gidersen başlarda orada da sıkıntı çekersin ama kendine vakit ayirabilirsin odan olabilir bence uzaklaşmak iyi gelecektir . Gitmesen ve kalsan hayatın aynı şekilde devam edecek ya da yaptığın işi sevmiyorsan aklını çalıştır ne yapabileceğin üzerine düşün iş kur. bi kitap var sana göre bir hikaye içeriyo okursan hangi hikayeyi kastettiğimi anlarsın belki okumussundur "beyaz zambaklar ulkesinde " ben bayıldım mutlaka oku. Bir tane hayatın var yaslandiginda pismanliklarla dolu bir hayatin olsun istemezsin. sevdiğin işi yapmalısın, bulmalısın yaslandiginda "pismanliklarin neler olabilir" diye bir düşün ve o hataları yapma! Benim arkadaşım e ticaretle ilgileniyo aynı yastayiz 3 bin fln kazaniyo başlarda hiç kazanmiyordu kazancı sabit değil artiyo zarar ettigide oluyordur çok emek verdi belki sende yapabilirsin bı araştır. Aile bu hayattaki en önemli şeydir. Hastalansan, sakat olsan sana bakacak olan kişiler yemeğini yedirecek olan kişiler onlar ,onları hayatından çıkarma. Kendi işini kurmak yapabileceğin en iyi şey üzerine bir düşün.
@dtc97223 жыл бұрын
@@mervenurgul Kafamda bir iş fikri var fakat bu iş için yeterli sermayem yok biraz daha çalışmam lazım her ne kadar istemesem de.Tavsiyelerin için sağol.Önümde daha askerlik var.Sanırım biraz daha insanlara danışmam gerekecek.
@prograsifturkcu3 жыл бұрын
videoyu hızlandırdım mı diye kontrol ettim meğersem harika konuşuyormuşsun.
@nazyilmaz1443 жыл бұрын
Bu bölüm resmen felsefe yapıldı 🧨 teşekkür ederiz güzel içerik
@musfikdogru36413 жыл бұрын
Bu konu çok iyi anlatılmıştır. İçinden çıkılmaz değer yargıları dolu cümlelerden ziyade mantık ve en çok da insani bir çerçeveyle konuya hakim oluşunuz beni hiç rahatsız etmedi. Ama videonun sonuna doğru kendi iç dünyamda şu soruyu sordum. (Videoyla problemim yoktur) İnsanlar neden böyle değil? Ne olup olmadığımı düşünmek yerine diğer insanları eleştirmek bana acı veriyor hep. Sanki hak etseler içimden bir cevher çıkacak gibi hissediyorum. Ama hak etmediklerini düşündükçe adeta bir zehire dönüşüyorum. Bu videoda en azından düşündüm de bazı kavramları öğrenebilip bunları kabullenmek en azından bşr başlangıçmış. Ve sen ağırsağlam bir şekilde bize bunu anlatmış oldun. Teşekür ederim..
@emreyeniaydn91403 жыл бұрын
Çok farklı açılardan bakabiliyorsun bu da bizim bakış açımızı genişletiyor, teşekkürler
@furkanekici18013 жыл бұрын
Kesinlikle şunu söyleyebilirim ki her yıl -bazen her ay- gelişiyorum düşüncelerim değişiyor. Bir ay öncesine kadar ilişkileri farklı şekilde düşünürken şu anda farklı bir şekilde düşünüyorum. İnsanların normal kabul ettiği şeyleri kabul etmek istemesem de buna zorundaymışım hissine kapılıyorum. Şu an üniversite okuyorum ve bu bana aşırı saçma geliyor birazdan ders çalışacağım ve neden çalıştığımı bile bilmiyorum bunda bir motivasyon bulamıyorum. Çevremin kalitesiz olduğunu düşünüyorum ama genel ortalamadan kaliteli oldukları kesin sadece belirli şeyleri aşamadıkları düşüncesi içindeyim ki bu düşünce bazen kendimi sorgulamama ve belki de ben kötüyüm dememe sebep oluyor kim kaliteli kim kalitesiz bilmiyorum ama ben kendi içimde kaliteli olduğumu düşünüyorum. Kendimle ilgili bir özeleştiri yapmam gerekirse de uyku düzenim berbat ve yapmam gereken işleri erteleyip duruyorum bunları düzeltmem gerekiyor bir de az kitap okuyorum daha fazla okumam gerektiğini hissediyorum, Teşekkürler Furkan videoların çok işe yarıyor böyle devam ara ara katılmadığım noktalar oluyor bu da 2 insan olarak görüş farklılıklarımıza dayanıyor ve gayet doğal olduğunu düşünüyorum. İyi günler.
@alparslanates99833 жыл бұрын
Yemin ediyorum kafamda bir ışık yandı . Çok teşekkürler . Seviliyosun Furkan reis
@yigitakalan45303 жыл бұрын
Emek vererek videolarınızı oturup sıkılmadan dinliyorum yaşım 18 olmasına rağmen birçok konuda tecrübeleriniz anlattıklarınız hayat yolculuğumda hep işime yaradı. Burada böyle bir kitle oluşturmanız ve pes etmeden videolara hala devam etmen büyük disiplin elimizden bi like atmak geliyor kusura bakma abi :)
@premuhendis54193 жыл бұрын
onca kanal aynı konuları anlatırken senden dinlemek daha güzel oluyor Furkan abi
@goktigin10143 жыл бұрын
Böyle videolar ve kanallar insanın kişisel gelişimi açısından çok önemli ve oldukça verimli, videoların devamının geleceğini umarak iyi ki varsınız.
@adefault97193 жыл бұрын
Ağzına sağlık Furkan. Kendini geliştiriyorsun 👍
@gga-z4q3 жыл бұрын
Tam bu konuları düşünüyordum çok teşekkürler
@oguzhanekici84563 жыл бұрын
Cal Newport dijital minimalizm ve pürdikkat kitapları her öğrenciye her gelişime açık bireye naçizane tavsiyemdir. Düşünmenin, gönüllü yalnızlığın ne kadar önemli olduğundan; dersleri, eğlenceyi, sporu, tefekkürü nasıl kısa sürede çok iş yaparak vakit ayırabileceğimizi başarılı kişilerin örnekleriyle muazzam anlatıyor.
@emiraliyologlu57643 жыл бұрын
Hocam çok güzel bir video olmuş. Katılmadığım kısım zeki insanların vasatlığı eleştirmesi bölümü. Kişi zekiyse veya kendini zeki olarak görüyorsa vasatlığı kendi çevresinde barındırmazsa, eleştirecek bir durum kalmaz. Yani sosyal medyada ki içerikleri eleştirmek veya yermek yerine sosyal medyayı kullanmamak iyi bir çözüm olabilir.
@onuravc33523 жыл бұрын
Çektiğiniz videolar farkındalık için gerçekten çok çok iyi emeğinize sağlık
@yeryeme76593 жыл бұрын
Çok güzel video olmuş elinize sağlık !
@enesaydn81683 жыл бұрын
Kaliteli bir içerik olmuş, üzerinde çalışılmış .Zaten diğer videolarda ne kadar kitap okuduğundan bahsediyordun ki bu konuşmana ve düşünme tarzına yansıyor . Tebrik ederim. Bir de şunu belirtmeliyim kendini kaliteli olarak gören ve geliştirmeye çalışan insanların bunu çevrede gördüğü kalitesizlikleri düzeltmek ile hayata yansıtmaları lazım. Her türlü söz ve tavırlarıyla böylece diğer insanlara ilham olabilirler ve belki insanların kendi durumlarının farkına varmalarını sağlayabilir.
@beratyanci Жыл бұрын
Gerçekten başarılı bir video olmuş, teşekkürler!
@emirhanciftci42503 жыл бұрын
Bu videonun çok daha fazla kişiye ulaşabilme potansiyeline sahip olmasına rağmen bu kadar az insanın bu videoya ulaşması beni üzüyor.
@ProofOS3 жыл бұрын
tabikide videolarınız aşırı faydalı bizi düşünmeye sorgulamaya iten tarzda yorumlar ve pandemide evde yalnız kaldığımız süreçte cidden gelişim için birebir olduğunu çok daha iyi anladım ve günden güne kendimi geliştirmeye devam ediyorum teşekkür ederiz emeklerinizde dolayı devammm
@gospeljazzblues47833 жыл бұрын
Yüksek kalite daha da kıymetleniyor ve çaba gerektiriyor.
@selimaltnel93333 жыл бұрын
Kendi gelişimimde bu kanalın kesınlıkle bır katkı sağladıgını düşünüyorum .Özellikle gençlerin bilmesi gerekenler videolarının ve genel olarak kendım ıcın ornek vericem kendi gelişimimin ve düşünme tarzımın doğrulugunu gıttıgım yolun doğrulugunu ölçüp tartmamda cok yardımcı oldugunu düşünüyorum bireysel olarak ve bir nevi kendımden ustun gördüğüm sohbet edercesine ondan istedıklerımı aldığımı dusunuyorum
@playboikaan13093 жыл бұрын
videoların çok güzel umarım kanalın istedigin gibi bir gün patlar. red pill videon gerçekten güzeldi.
@dtc97223 жыл бұрын
Patlarsa furkan abiye yarar ama patlamazsa da bizim için daha iyi gibi duruyor diye düşünüyorum ne popüler olsa ertesi gün boku çıkıyor.
@erdemd44032 жыл бұрын
Hayatımı düşünmek, düşünerek problemleri aşmak ve internetten uzak durmakla geçirdim. İnternetden uzaklaştıkça insanlar beni dışladı, düşüncelerim insanları daha iyi duruma getirmekti. Ailem bile sırt çevirdi, kimsesiz ve yalnız kaldım yıllarca. Çok kitap okudum o sırada çok kitap yazdım, 2 3 kitap çıkacak kadar hikaye yazdım. Hiçbirini basmadım korktuğum için. Çünkü toplumun anlamadığını gördüm toplum yazılarımı anlamıyordu. Şuanda ne kitap okuyorum ne de yazıyorum. Bir an önce arsamı alıp toplumdan uzak tekrar kitap okuyarak ve yazarak hayatımı geçirceğim günleri bekliyorum. Çok zevk veriyor ama toplum çok yıpratıyor. Size tavsiyem yapacaksanız bu yola girecekseniz düşüneceğim saatlerce (zevkli bir aktivite size anlatamam internet gibi değil beyniniz bildiğin canavar gibi çalışıyor) diyorsanız önce toplumdan uzaklaşın, yemeğinizi kendiniz üretin içme suyunuzu kendiniz yapın herşeyi kendiniz yapın, bir de yanınıza bir tane daha bu fikirde olan birini alın ki insani olarak ihtiyacınız olan toplumu kurabilesiniz. Dışlanmadığınızı bilesiniz. Veya yapamıyorsanız da hiç girmeyin kafayı yersiniz bu videodaki şeyleri yaparsanız. Ben 3 4 yıllık bu deneyimden 2 yıldır toparlamak için kendimi çabalıyorum. Tekrar aşşağı tabakaya inmek zor, fikirlerinizi rafa kaldırmak onları unutmamak veya.
@orcinusorca52073 жыл бұрын
Sanat değerlendirmesindeki, karmaşık ve anlaşılması güç eserlerin daha iyi olduğu düşüncene katılmıyorum ancak yine çok güzel bir video olmuş, eline sağlık.
@behenee3 жыл бұрын
Abi videolarını düzenli izlemiyorum, hatta birçoğunu izlemedim. Ama ne zaman bir videonu izlesem kendimi çok eksik hissediyorum :D Değindiğin konular ve bunlara karşı olan bakış açılarınla kendimi değiştirme konusunda bana motivasyon sağlıyorsun teşekkür ederim.
@mavideniz1883 жыл бұрын
Kaliteli araştırma çalışma olmuş helal bro
@muratgul97413 жыл бұрын
son 3-4 senedir arkadaş çevrem değişse de bir gelişme göremedim. Gelişen tek şey bakış açım ve düşüncelerim oldu fakat hayatın sıradanlığı devam ediyor.
@elkebirhalce3 жыл бұрын
İzlediğimiz videolarda, dinlediğimiz podcastlerde, okuduğumuz kitap, yazılarda bahsedilen konuları nasıl daha iyi kavrar ve uzun vadede nasıl daha net bir şekilde anlayabiliriz gibi bir konu üzerine video gelirse sevinirim. Nice milyonlara Hayat Okulu🎉
@calakask54853 жыл бұрын
Videoyu henüz izlemedim başlığa cevap veriyorum. Basit ve ucuz kelimelerinin farkını kavrayarak anlamını çözerek hayatına katarak.
@HayatOkuluTV3 жыл бұрын
Videoyu izlemeden yorum yapmayın.
@tahabulentdursun87013 жыл бұрын
Ders niteliğinde bir video emeğine sağlık dostum. Uzun zamandır çevremde yaptığım, geçici huzur veren boş aktiviteleri neden yaptığımı soruyorum kendime. Hem istemiyorum hem de istemeyen olmaktan korkuyorum ve sürekli bu vasat durumu eleştiriyorum.Burada o çoğunluğa laf anlatmak istememekte var. Bu videoda adeta kendimi dinledim ve farkındalığım oluştu bundan sonra Eliot gibi fsociety (fucksociety) diyerek yoluma devam edip kulağımı tıkayacağım.
@bozdogan_3 жыл бұрын
Bu son videolarin konulari cok iyi olmus. Bu tarz devam eder umarim.
@alparslanates99833 жыл бұрын
Uzun zamandır beklediğim video . Teşekkürler Furkan reis
@onurhabat17263 жыл бұрын
Son zamanlarda bu benim de dikkatimi çekiyor. Mesela önceden insanlar blog sitelerinde uzun uzun yazılar okurlardı, artık uzun yazılara tahammül azaldı, şu anda kısa videolar revaçta. Hatta bu videoların kendilerine bir şey katanını değil eğlendirenini, haz verenini tercih ediyorlar. TikTok'ta kadın yarı çıplak bir şekilde 3-5 saniye dans(!) ediyor ve bunu binlerce kişi seyredip beğeniyor. Ben de o kadının hak etmediği bir kazanç sağladığı düşüncesiyle içimde ister istemez bir öfke hissediyorum. Bir başka örneğim de Türkçe rap. Eskiden sözlerin anlatmak istediği bir şeyler vardı, bir misyon üstlenilirdi rapte. Rap dinlediğimiz için gururlanırdık hatta. Ama şimdi ''kafam t*şşak gibi süper marketten çalsak bişey sosis ve salam'' rağbet görüyor :)
@alikemalylmaz67013 жыл бұрын
Kardeşim dünyayı, insan hayatını, evreni biraz sorgulasanız hayat o kadar anlamsız gelecek ki ne bir çaba göstermek istersiniz ne de ciddiye almak istersiniz. Bize şu an biçilen ortalama ömür 80 yıl. Bu süre sorgulandığında sınırsız bir doğru üzerindeki bir nokta kadar. Böyle bir süreyi ciddiye alıp kasıntılık yapmak kalitesiz olarak gördügün insanlardan çok daha manasız bir hareket. Bu hayatı ciddiye almayan ''kalitesiz'' insanların davranışları bu komik hayat süresinde sizin kasıntılığınızdan çok daha manidar. Hayat ciddiye almaya değecek bir şey değil.
@HayatOkuluTV3 жыл бұрын
Maalesef evet. Ne yapalım bu tutuyor diyen de gidip o modaya uyuyor. Modayı değiştirmek büyük yürek ister.
@HayatOkuluTV3 жыл бұрын
@@alikemalylmaz6701 Ben bu fikre katılmıyorum. Hatta öyle tezat ki, madem hayatı anlamsız buldun, bu yorumu dahi yapma. Bu yorumu yapıyorsun çünkü bilinç altında biliyorsun ki bir şeyler yapmalısın. Bir fikir belirtmelisin, bir yerde öne çıkabilmelisin, bir icraat yapabilmelisin, amacına iyi gelen bir şey yapabilmelisin. Bir şeyler olmalı. Hiçlik olmamalı. Sen bilmesen bile benliğin bunu biliyor ve hesap açıyor, yorum yapıyor. İddia ediyor. Hayat kesinlikle ciddiye alınacak, alınması gereken, alanların da muhteşem yaşadığı, alamayanların da muhakkak acısını çektiği bir şey. Bunu bir başka zaman ispatlayabilirim. Fakat diyelim ciddiye alınmayacak bir şey, yine de bok gibi içerikleri tüketip gülemezdim :)
@alikemalylmaz67013 жыл бұрын
@@HayatOkuluTV Tezatlık konusunda haklısınız. Sadece hesap açıp yorum yapmam değil, nefes almam ve yaşamaya devam etmem de bu düşüncelerimle tezatlık gösteriyor, farkındayım. Zaten kendimi deniz ve kara arasında kalan bir balığa benzetiyorum. Ne denize girip mücadele etmeye dair motivasyonum ne de karaya çıkıp nefesimi kesmeye bir meyilim var. Anlayacağanız tam anlamıyla araftayım. Denizle kara arasında çırpınan bu balık yaşama içgüdüsü dolayısıyla hayatta kalabilmek için denize girip dalgalarla, akıntılarla, onu yemeye çalışan balıklarla ya da onu avlamaya çalışan balıkçılarla mücadele yolunu seçecektir. Fakat ben o balıktan farklıyım. Benim kendi lanetim olarak yorumladığım bir aklım var. Ben bütün bu mücadelenin sonunda nereye varacağımın farkındayım. Denizdeki bu mücadelemin sonunda öleceğimin ve en nihayetinde denizdeki bakteriler, planktonlar ve diğer deniz canlıları tarafından ayrıştırılacağımın farkındayım. İkinci husus ise hayatın ciddiye alınıp bunun uğrunda mücadele etmenin karşılığında mükemmel bir hayat yaşanması. Sizin gibi kanallar genel olarak bu hayata ulaşmak için yapılması gerekenleri sıralayarak insanlara yol gösteriyorsunuz. Özellikle ege fitness ve sizin gibi kanallar %1 lik kısıma girmekten bahsediyorsunuz. Bu kısıma girebilmek için hayatı ciddiye almak(ailenizden kalma bir servetiniz yoksa) şart. Fakat bu dilime girebilsek bile o %1 lik kontenjanı kalan %99 için kapatmış olacağız. Yine aklımızdan kaynaklı, tıpkı ölümün farkında olmak gibi bir farkındalık. Örneğin beş yüz bin kişi doktor olmak ister ve bir çabaya girişir fakat yalnızca yirmi bin kişi başarır. Farkındalık sahibi olmayan insanlar yirmi bin kişinin başarılarından bahsederken dört seksen bin kişinin başarasız oluşunun farkında değillerdir. Yani anlayacağınız muhteşem hayatlardan daha fazla acı çeken hayatlar var. 1 kişi buna ulaşırken 99 kişi mahrum kalıyor. Gelir adeletsizliği dünya genelinde arttığı sürece bu dilim daha da küçülüyor bu sebepten ötürü insanlığın varlığı trajediden başka bir şey değil benim gözümde. Hayatı anlamsız bulsam da bu hayatta kalan bir isteğim var. O da insanların üremekten vazgeçip bu trajik öyküye bir son vermeleri. Gördüğünüz gibi yaşama içgüdüm bana bu kadar uzun bir yorum yaptırdı (sizin düzgün bir üslupla cevap vermeniz de önemliydi). Benim içimde verdiğim savaş akıl yoluyla sahip olduğum farkındalıklarımla yaşama içgüdüm arasında. Not:Yaşamı ciddiye alan insan için zaman önemlidir. Zamanınızı çaldığım için kusuruma bakmayın.
@onurhabat17263 жыл бұрын
@@alikemalylmaz6701 Seni anlıyorum dostum. Ben de insan türünün var oluşunun global bir anlamı olduğuna inanmıyorum. Ama bu beni bir karamsarlığa yöneltmiyor. Bir gün yok olacak olmak var olduğumuz sürenin içine sıçmamızı gerektirmiyor. Tersine; bu dünyayı daha çok deneyimlemek (Şair Ataol Behramoğlu'nun da dediği gibi 'yoğunluğuna' yaşamak), kişisel yaşam amacını bulmak, kendine hedefler koyup ulaşmak için mücadele etmek, kendini gerçekleştirmek, dünyada bir iz bırakmak, insanların hayatını kolaylaştıracak işler üretmek, bu hedeflere ulaşamasak bile en azında uğrunda çaba harcamak beni motive ediyor. Ve bence mutluluk denen şey de ulaşılacak bir hedef değil, az önce saydığım hedeflere doğru ilerlerken gelen bir yan ürün.
@ozgur19443 жыл бұрын
Sosyal medyayı kullanmama güzel bir başlangıç tavsiye ederim.
@nefer06363 жыл бұрын
Nasıl yani hocam kullanmazsak ne avantajımız olacak sıralar mısınız rica etsem
@tunayil74333 жыл бұрын
@@nefer0636 kullanınca ne avantajın oluyorki kullanıyorsun aksine zarar görüyorsun zarardan kurtulmakda kardır
@egemenkonak50583 жыл бұрын
Teşekkürler abi. Aynı değil abi. Gelişiyoruz ve videolar yararlı oluyor. Abi, eleştiri olarak; önceki videolardan farklı olarak; bu videonun ortalarında falan bana hep giriş konuşması devam ediyormuş gibi geldi. Bölüm 5 çok güzeldi; belki de ben, bölüm 5'in konusunu-vasatlıktan nasıl kaçarız-düşünmeye erken meyillendiğim için bana öyle gelmiş olabilir.
@HayatOkuluTV3 жыл бұрын
Anlamadığımızı düzeltemeyiz. 25 dakika anlarsak, 1 dakikada düzeltiriz.
@elsadrehimli85573 жыл бұрын
Əs sələmu aleykum.Mən son illər tək qalib düşünməyi çox sevirəm Uzun müddət bunu edə bilmədikdə stres səviyyəm artir tək qalıb düşündükdə isə stresim azalır
@taxi_nord3 жыл бұрын
Harika bir anlatım Başrılar genç adam
@cryptoanalysis58043 жыл бұрын
Çok güzel bir noktaya değinmişsin abi
@mervenurgul3 жыл бұрын
Ben aslaa aynı değilim 5 yıl önceki benle. Çok değiştim. seneye daha da faklı biri olacağım buna eminim.
@mustafasamanc34733 жыл бұрын
Video çok kaliteli olmuş. Emeğinize sağlık
@yakupcetin40353 жыл бұрын
Kanal 100.000 olmuş tebrikler 💯👍
@berat24043 жыл бұрын
Kitap tavsiye etmek yerine nasıl kitap seçeceğimiz konusunda bir video çekebilir misiniz?
@trioxsama3 жыл бұрын
Süpersin Furkan )
@sametakgul12153 жыл бұрын
Askerdeyken prorblemlerim o kadar çok artmıştıki gerçekten yanlız kalmaz o kadar büyük bir nimetki pascal çok doğru söylemiş
@muhddn83833 жыл бұрын
BU TARZ KALİTELİ VİDEOLARA İHTİYACIMIZ VAR
@uridiumpace77622 жыл бұрын
KZbin'yi reklamları engelleyen program ile kullanıyorum, ama 'Hayat Okulu' kanalına gelince 'Kaliteli İçeriğe' haksızlık olmasın diye o Programı kapıyor ve seve seve Reklamları izliyor ardından videoları gönül rahatlığıyla izliyorum.
@durustadamxd27503 жыл бұрын
19:15 وَمَا يُؤْمِنُ اَكْثَرُهُمْ بِاللّٰهِ اِلَّا وَهُمْ مُشْرِكُونَ Onların birçoğu Allah’a şirk koşmadan iman etmezler. Abdullah b. Abbas (ra): “Onların imanından kasıt: Onlardan birine: ‘Gökleri, yeri, dağları kim yarattı?’ denildiğinde, ‘Allah!’ demeleridir. Bununla birlikte O’na ortak koşmaktadırlar.” demiştir. (Taberi, 19954) Ayrıca geniş açıklama için bk. 23/Mü’minûn, 84-90. (12/Yûsuf, 106) Günümüz Türkiyesi gibi yaratan Allah derler ama Allah'a şirk koşarlar.
@halilkarabiber16233 жыл бұрын
Zor bir konu,iyi bir anlatım teşekkürler
@Backdestroyer123 жыл бұрын
Yaptığını bu videoları mümkünse Spotify gibi herhangi bir Podcast platformuna yüklemeniz acaba mümkün mü? Şu sıralar otobüsle yaptığım yolculuklar inanılmaz derecede artmış durumda. Videolarınızı KZbin uygulamasını açık bırakarak dinlemek mobil verimden oldukça fazla harcıyor. Bu videoların ayrıca podcast niteliği taşıdığını düşünüyorum. Bu konuda bir şeyler yapabilirseniz size cidden minnettar olurum :)
@sehueheunuenenumeumue57612 жыл бұрын
KZbin'da yürüyüş videoları var, bazen onları seyrediyorum. Faklı ülkelerden. Ben daha çok sokakta yürüyen insanların yüzlerine bakıyorum, seslerini dinliyorum. Bazı ülkedeki insanların mutlu, huzurlu olduğunu görüyorum, gülücük sesleri duyuyorum. Bazı ülke insanlarının da yüz ifadeleri ifadesiz. Ekonomik kaygılar karşısında siyasetin toplum üzerinde korku, öfke, nefret, çaresizlik motivasyonlar ile kitle histerisi yarattığını düşünüyorum. Böyle bir durumunda beyin farklı çalışır. Bazı hormonların, sıvıların salgılanma düzeni bozulur. Düşünce, sezgi baskılanır. Artık mutlu, huzurlu olunmaz. Yaşama sevinci olmaz. Zaman geçtikçe bağışıklık zayıflar, bedenin direnci kalkar. Sonrasında psikolojik bozukluklar da gelişebilir. Çatışmalar daha da derinleşir. Bir yazardan duydum; "siyasetin nefreti, siyasetin sahtekarlığıdır" diyordu. Bu tür siyaset, estetik ve sanat anlayışının vasat olduğunun göstergesidir. Siyasetin sorunları iyileştirici doktor olma rolü nedir? Psikonevroz tarzın esaret altındaki aklımızı nasıl kurtarabiliriz? Erkin Koray dediği gibi "sen eskisi gibi, saf tavrını takın" ben şimdilik böyle takılıyorum. Sorunların ilk nedeni ekonomi sonraki neden tarz. Estetik ve sanattan söz ettiğimizde aklımıza gelen özneler; heykeltıraşlar, şarkıcılar, dansözler, mankenler vd. gelişmiş ülkelerde ise sosyal ekonomik adaleti geliştiren etik sanatçılar ve yaşam ustaları da var. Psikonevroz tarzın üstesinden gelecek; genç sanatçılara ihtiyaç var. Tarihi gençler yazacak!...
@batuhanakkilic013 жыл бұрын
Bence ıqsu yüksek insanlar için milyoner olmak veya çok başarılı olmak oynaması çok keyifli olan bir oyun gibi geliyordur yoksa o adam çok sıkılır :)
@sametargun3 жыл бұрын
Çok güzel bir video olmuş. Eyvallah..
@Sorabiliyorum3 жыл бұрын
Dertsizlik en büyük dert insan değişmesi için gelişmeye mecbur kalmalı ki gelişmekten zevk alabilsin
@emrahdemirci.3 жыл бұрын
Nabza göre şerbet vere vere bu hale geldik. Toplumsal diyabet diyebiliriz. İnsanları ara ara bozmak lazım. Bu gerçek iyilik aslında anlayana.
@badi16403 жыл бұрын
Furkan hocam merhaba rica etsem sizden nofab ile ilgili bir bilgilendirici video çekermisiniz lütfen
@polatahmet69773 жыл бұрын
Abi ben tık tok sadece içerik üretmek için giriyorum. Yani 1 insana bile faydalı birsey öğretmek kendimi iyi hissettiriyor
@HayatOkuluTV3 жыл бұрын
Biz de tik tok kullanıyoruz tüm işlerimizde, eleştiri genel değil.
@yatrmntemeli17553 жыл бұрын
1 sene önce hayatımda olan kimse şuan hayatımda yok ailem hariç. 2 sene önceki düşünce yapım ile şuan ki yapım çok farklı ama o zaman hedefledigim şeyleri şuan başardım ve yeni hedeflerim üzerine çalışıyorum düşünce yapımda bu yol uzerinde
@yapayzekali3 жыл бұрын
konu için teşekkürler, düşüncelerim farklı eylemlerim aynı bu da kendime daha fazla kızmama sebep oluyor
@hamdikaya733 жыл бұрын
5 sene öncesine baktığım da aslında geliştiğimi düşünüyorum. İnsanları daha iyi dinleyip daha iyi anlamaya çalışıyorum. Birinden saçma bir cümle duysam bile bir şey demeden önce durup düşünüyorum. "Acaba ne demek istedi? Almam gereken bir şey var mı?" diye. İnsanları fazla yargılardim en çokta bu huyumu bıraktığıma seviniyorum. Ne olduğunu ne yaptığını ne yaşadığını nasıl hissettiğini bilemeyiz insanların. Belki o an onu yapması gerekti imkânı vardı ve yaptı iyi veya kötü. Ya ben olsam ne yapardım? Diye düşünüyorum yargılamadan önce ve empati tabii ki. Empati insanoğluna verilmiş en büyük yetenek kanımca. Empatiyi iyi kullanmadığımız için aslında basit sorunlar oluyor bize büyük sorunlar... Ülkenin gidişatı ekonomik durumlar gelecek kaygısı beni en çok etkileyen şeyler. Çok çalışıp iyi bir yerlere gelmeye çalışıyorum dert etmemeye, kendimi geliştirip bahanelere fırsat vermemeye çalışıyorum. Benim için iyi bir şey aslında çünkü önceden sürekli bahane atardım ortaya bir şey olduğunda. Şimdi ise bahane katmamaya çalışıyorum. Son olarak kendime kattığım en güzel özellik akışına bırakmak. Çok düşünüp çok kafayı yerdim önceden şimdi ise akışına bırakıp olacağı varsa olur olmazsa can sağlığı diyip geçiyorum. Ve bunu tavsiye ederim sizede. Çok düşünmek çok yoruyor insanı.
@rasyonalistman2752 жыл бұрын
Hamdi kardeşim iletişim adresi paylaşır mısın
@halil3673 жыл бұрын
Bu videolar çok işe yarıyor aynen DEVAAAAM!
@Hacker122322 жыл бұрын
Tam bir bucuk yıldır odamda yalnızım sürekli düsünüyor ve çalışıyorum. Kendime çok fazla şey kattığımı düşünüyorum. İnsanın gerçekten hayatını değiştirebilmesi için 'derin' düşünebilmeyi öğrenmesi gerekiyor çünkü vasatlıktan kurtulup farklı olmanın tek yolu bence budur.
@berfinergul86413 жыл бұрын
nefes gibi geldi teşekkürler
@ffatiharslan2 жыл бұрын
Bir eğitimci ve biyolog olarak net bir şekilde söylüyorum. Zekâ çok büyük oranda kalıtsal olmakla beraber, bahsettiğimiz ülkelerde sosyoekonomik durumla yüksek korelasyona sahiptir. Çocuk yeterli proteini, sevgiyi ve eğitimi alırsa; elbette beyni, zekâsı gelişecektir. Kaldı ki Afrikalı bir aileyi Amerika'ya alır ve eğitim verirseniz çocuk doktor bile olabilir. Yani bu örnekte de fark edildiği üzere zenginin çocuğuyla fakirinki arasında, zekâ bakımından, adil bir rekabet şansı bulunmamaktadır.
@yanki29633 жыл бұрын
Abi şöyle söyliyeyim 5 sene önce ki ben,arkadaşlarım,bilgi darcağım,hayata bakış açım çok değişti eskiden kitap okumazdım annem kitabı elime verirdi oku derdi az okuyup okuduğumu anlamazdım ama bunun sebebi kitaptan sonra oynuyacağım oyunları düşündüğüm için o sıra ,ama şimdi kitapları bırakmıyorum en sevdiğim araştırma tarih kısmında heleki Türkiyede yazılmış araştırma tarih kitapları bana bir çok polisiye romanda ki verilen heyecanlardan daha fazla heyecan veriyor malum türkiye :) ancak bunu sırf heyecan için değil olayları anlamak ve bir Türk genci olarak bilmek gereğinde olduğum için.Biliyorum çok uzattım dediğim gibi ben kendime çok değişim görüyorum ancak bazı arkadaşlarım malesef halen aynı ama benim de şikayet ettim şeylerden biri de bu kaliteli insan bulmak çok zor ama bilirsiniz bizim memlekette her kes her şeyin uzmanıdır.
@Berkaydunk3 жыл бұрын
Ben herşeyin farkında olsam bile bu kısa yaşam sürecinde sürekli toplum ile iç içe olmamayı kendime yediremeyip çıtayı onları anlamak ve kendimi eğlendirmek için düşürüyorum,bu bana bir haz sağlıyor ama yalnız kaldığımda vicdan azabı da çekmiyor değilim doğrusu.Sanırım artık ciddi şeyler yapmanın vakti...
@naimyavuz3 жыл бұрын
Uzun süredir bu konularda düşüncelerim vardı acaba elitist olmak tuhaf bir şey mi diye düşünüyordum çevremizdeki insanların çoğu çok saçma şeylere gülüyor, çok saçma etkinliklerde bulunuyor, zamanlarını çok gereksiz harcıyorlar ben bundan rahatsızım. Ama kendimi aşırı mı zorluyorum hayatı bu kadar ciddiye almamak mı lazım diye düşünüyordum ama sanırım elitizme devam.
@baris.developer3 жыл бұрын
Aynı düşüncelerdeyim
@emredavutoglu3 жыл бұрын
Kanka sonuna kadar katılıyorum ve düzeltmek isterim elitizm düşündüğün şey değil halkın seçkin kişiler tarafından yönetilmesi fikridir ve elitizmin gerekli olduğu kanaatindeyim
@dtc97223 жыл бұрын
Ben ikisinden de keyif alma taraftarıyım yani bir tarafım yeniliklere açık ama diğer yanım da gereksiz yenilikler yerine kaliteli geleneklere sıkı sıkıya bağlı.Ama potansiyeli olan ve kaliteli olduğunu düşündüğüm şeyle daha çok zaman ayırırım.
@calakask54853 жыл бұрын
Bizde insanlar elit olamıyor ki görgüsüz oluyor. İlber ortaylı demişti ki mesela entellektüel bir birey oluşması için 3 kuşak gerekir en az. Buda bunun gibi elit tabakanın oluşması ve bunların görgüsüzlerle ayrımının yapılması için kuşaklar gerekir. Cumhuriyetin ilk nesil elitleriyle akp elitleri arasındaki farkı gözeterek söylediklerimle yüzleşebilirsiniz malesef.
@naimyavuz3 жыл бұрын
@@emredavutoglu tam olarak ifade edememişim, onu da kastetmiştim.
@yalndemirci57053 жыл бұрын
Valla çok işe yarıyor videolar.
@bahskam7383 жыл бұрын
basarili video olmus
@CingözRecai063 жыл бұрын
3:54teki south park bölümünün adı ne
@utmanme3 жыл бұрын
Furkan abi, sigarayı bırakmak hakkında bir video çekebilir misin, Allen Carr yönetimi diye bir şey var birde sizden dinlemek isteriz, önemli bir konu bence ne kadar erken yapabilirseniz o kadar iyi olur. Teşekkürler
@muhammetsamigur47983 жыл бұрын
Arkadaşlarla konuşurken "hepimiz fikir adamıyız, bizle yükselecek toplum" gibi bir söz kullandım. Bir tanesi "bırak da elalem övsün seni" gibi bir şey dedi🤷♂️
@grup47383 жыл бұрын
Hocam naçizane görüşümdür, video çok güzel ama kapak videonun kalitesini yansıtmıyor bence. Ağzınıza sağlık, iyi günler.
@alfaromeoburhancidan3 жыл бұрын
Olmayan hayatlarını taklit ederken kaybolduklari yolun adına zengin hayatı yaşayan fakirlerin öyküsü denir
@moruq15853 жыл бұрын
Furkan el chapo, bu tarz içerikleri podcast halinde Spotify gibi platformlara da eklesen güzel olur. KZbin videosu dışında tabi izleyerek dinleyen de olur sadece dinleyen de
@uguremre6018 Жыл бұрын
Moda ve sanat konsunda biraz alanınız dışı konuşmuşsunuz. Çirkin kötü anlamsız diyip hızlıca atılabilecek yorumlar değil. Bir çok altyapısı olması lazım bu konuda konuşurken. Özellikle moda ve modern sanat konusunda. Sanatı sınırlamak dğru bir haraket değil. İnsana bir şey düşündüren birey için güzellik olarak algılanan eserler, başka bireye anlamsız gelebilir. Mutlak güzel yoktur. Ayrıca her şey realizm değildir. Gerçekçi çizim her zaman en iyi çizim değildir.
@freestockmusicx2 жыл бұрын
Önemli işler yapmak için sıradıiı veya kınanan olmak doğal sonuçtur. İnsanın yalnız kalmaya ihtiyacı vardır. Düşünmesi gerekir. Düşündükçe aklı ve zihni gelişecektir. İnsanlar düşünmeyi çetrefilli veya yorucu bulduğu için kolay haz veren şeylere yönelmekte ve zamanlarını ziyan etmektedir. Vasat olmak istemiyorsan reçete belli. Ben de kendimi ifade etmek istiyorum. Olabildiğince çalışıp düşünüp aklımı kullanmaya ve bu şekilde de iyi ilerlemeye çalışıyorum. Lakin etrafımda sürekli gezen eğlenen insanları gördüğüm zaman bir şeyleri kaçırıyorum hissi başarsam bile başarılarıma kör olmama vesile oluyor. Bu sorunu aşan ve kendini ikna edebilen var mı aranızda?
@selimyurtseven183 жыл бұрын
Furkan abi burda refah ile mutluluğu karıştırmışsın. Çünkü gelir seviyesi ile mutluluk arasında bir korelasyon olmadığıyla ilgili bir sürü çalışma var. Statü, göreceli gelir gibi faktörler de etkili olduğu için yüksek gdp yüksek mutluluk getirmiyor.
@alikeskin25733 жыл бұрын
güzel sohbet
@ucmakistemeyenhali3 жыл бұрын
teşekkürler
@yusa45803 жыл бұрын
itikafın önemi ,Allah'ın bizden bunu neden istediğini daha iyi anlıyorum. Teşekkürler.
@erenmese19913 жыл бұрын
düşünce kapasitemizi artırmak için yalnız kalmamız lazım ama ben hep yalnızım o nasıl olacak
@Aceleli3 жыл бұрын
Bu videolar çok şey katıyor
@kadirfurkanguler3 жыл бұрын
Düşüncelerim böyle dile gelemezdi be kral
@barbarossa95913 жыл бұрын
Kalitesizliğin arttığına şüphe yok ama bir insan bulunduğu ortamları veya birlikte olduğu insanları sürekli kalitesiz buluyorsa, kişinin kendisi de kalitesiz bulduğu toplumun aşağı yukarı benzer özellikte bir üyesidir.
@kemalefeguzel1293 жыл бұрын
hocam çok iyi anlatıyorsunuz eyvallah ama bir şey aklıma takıldı vasatlık kötü tamam ama herkes kendini geliştirirse vasatlıkta gelişmiş olmaz mı ?