Вавилонська вежа, або «володарюй розділяючи».

  Рет қаралды 1,752

VN interesting

VN interesting

3 ай бұрын

«divide et impera» -
«Розділяй та володарюй» це один з принципів боротьби за владу, або утримання її. Суть його полягає в тому, щоб створювати нові і посилювати старі суперечності між конкурентами за владу. Яка в нього історія і коли ж почали його застосовувати?

Пікірлер: 14
@user-ot4ng3nz3h
@user-ot4ng3nz3h 3 ай бұрын
Бог не започаткував принцип ''розділяй і володарюй''', а не допустив змішавши їх і не розуміли вони один одного. А щоб зберегти імперію, римські імператори брали дітей царів васалів у свій палац давши їм відповідну освіту і знання своїх законів , ставлячи цих дітей царями після смерті їхніх батьків. Тобто ці діти були заложниками, якщо хтось із батьків захотів боротися за свободу і не залежність , то з його сином могло статися щось дуже погане. Перед кінцем світу людство лише на короткий час стане одним цілим. Бог не допустить щоби люди Його славу присвоїли собі!. Так написано в Біблії!!
@interesting791
@interesting791 3 ай бұрын
Мене не цікавить, як вчиняли римські імператори. Мені важливіше, як вчиняв Господь: "⁷ Тож зійдімо, і змішаймо там їхні мови, щоб не розуміли вони мови один одного. ⁸ І розпорошив їх звідти Господь по поверхні всієї землі, і вони перестали будувати те місто. ⁹ І тому то названо ймення йому: Вавилон, бо там помішав Господь мову всієї землі. І розпорошив їх звідти Господь по поверхні всієї землі." Буття 11:7-9
@user-ot4ng3nz3h
@user-ot4ng3nz3h 3 ай бұрын
@@interesting791 Ви у відео говорите про принцип '' розділяй і володарюй'' і цей принцип використовували римські імператори щоб їхні конкуренти не об'єднувалися. А також говорите, що цей принцип Бог започаткував (Бут.11:7-13). У Бога не було конкурентів, бо Бог створив небо і Землю і це Його. Створив І людину на Землі . Розмножившись люди захотіли бути Богами і володарювати над іншими людьми розсіявшись на Землі .(Бут.11:4) і володарювати над людьми по всій Землі. Таким чином хотіли Славу Бога як Творця собі приписати (...і зробимо собі ім'я...). Бог цього заробити їм не допустив. Я показала в своєму коментарі , що римські імператори вважали себе сильними утримуючи свою імперією, і як це вони робили .
@user-ot4ng3nz3h
@user-ot4ng3nz3h 3 ай бұрын
Зараз ситуація у світі така,у путіна владімера плани за допомогою ідеології комуністів срср про ''світову революцію '', а по факту це буде третя світова війна, хоче володіти світом, Україною себе хоче підсилити щоб здійснити свій план. І його підтримує православна церква російського патріархату, і папа римський, який вважає себе намісником Бога на Землі теж активно став служити путіну владімеру. І не даремно бо хоче славу Бога собі приписати ставши уже по факту не намісником Бога на Землі, а Богом на Землі. Таким чином розділити владу над людьми світу з путіним владімером. Адже жодна церква не підтримувала і не підтримує агресивну окупацію чужих територій окупантом бо це війна, вбивство людей порушення закону Бога!!!! Держава жертва Україна захищається, це право жертви і це не являється вбивством!!!! Дві найбільші церкви на Землі підтримують отже благословляють вбивство і пішли вони проти волі Бога і кари Бога не бояться!!!! Так сильно вони хочуть володіти всім світом!!!!
@partyzanua7515
@partyzanua7515 3 ай бұрын
@@user-ot4ng3nz3h Ага плід пізнання добра і зла не їш, башту не будуй, підстав друге вухо, ато знову потоп зроблю. Добрий боХ
@user-ot4ng3nz3h
@user-ot4ng3nz3h 3 ай бұрын
@@partyzanua7515 Бог створив людину вільною, ідеально здоровою фізично, з великим розумом і пам'яттю. Адам дав імена усім кого створив Бог і розумів їх, бо знав їхню мову. А зараз академіки профільні і знають лише більш менш добре по своїй професії і жодна людина не знає по іменно тваринний світ, птахів, морських світ. А духовність людина повинна здобувати давши їй лише один закон не їсти плоди із дерева пізнання добра та зла, бо смертю помре. Найбільше зло на Землі це смерть. А Адам цей єдиний закон не виконав і згрішив , а люди стали смертними. А потім Каїн убиває брата свого Авеля. Тому, що людина не навчилася виконувати закони, а робить, що їй заманеться і грішить.
@user-ke1ki2lp8s
@user-ke1ki2lp8s 19 күн бұрын
ТО ВИ ХОЧЕТЕ СКАЗАТИ, ЩО ГОСПОДЬ ЗАПРОВАДИВ НЕПРАВДУ, РОЗДІЛИВ ЛЮДЕЙ, ЩО ГОСПОДЬ СХИЛЯВ ЛЮДЕЙ ДО ГРІХА??? ДИВНО, НЕ МОЖНА ВИРИВАТИ З ВИРАЗ З КОНТЕКСТУ, НЕ КАЖУЧИ ПРО ГРІХОВНІ ЗАДУМИ ЛЮДЕЙ, Я ТАК ДУМАЮ.
Докази існування Бога
7:20
CREDO
Рет қаралды 18 М.
🌊Насколько Глубокий Океан ? #shorts
00:42
터키아이스크림🇹🇷🍦Turkish ice cream #funny #shorts
00:26
Byungari 병아리언니
Рет қаралды 25 МЛН
She ruined my dominos! 😭 Cool train tool helps me #gadget
00:40
Go Gizmo!
Рет қаралды 58 МЛН
Дві головні помилки щодо демонів - протоієрей Олександр Клименко
17:36
Українська Православна Церква
Рет қаралды 38 М.
Математик и черт
20:30
SerCtrlX
Рет қаралды 1,9 МЛН
Як читати Біблію? | Уроки літератури
17:38
Твоя Підпільна Гуманітарка
Рет қаралды 44 М.
На землі подарований час ✝️
3:56
⚡Pilgrim
Рет қаралды 213 М.