Sain lopulta neljän pyörän ketjut käytettyä vahakylvyssä. Kolmet ketjut oli jo paljon ajetuista pyöristä, yksi ketju hiljattain hankkimastani sähköavusteisesta. Enemmän käytetyt ketjut hinkkasin ensin päältä ketjupesurilla, sitten vielä rätin läpi. Kaksi kylvetystä polttoöljyssä. Sitten ne mattotelineeseen roikkumaan, rautakanki pitämään alhaalla ketjuja paikoillaan. Ketjut siis ankkuroitu kankeen kiinni rautalangalla. Painepesurilla joka puolelta. Sen jälkeen ketjut auringonlämmössä kuiviksi. Viimeisenä puoli vuorokautta tinnerissä. Itse vahaus kävi helposti ja ketjujen jäykkyyden perusteella hyvin onnistui. Nyt kun pyörillä on ajettu , niin lopputulema on, että entiseen ei ole paluuta. Käytettyjen ketjujen kohdalla toki oli työtä, mutta myöhemmin pääsee helpommalla. Tietenkin kävin läpi myös takapakat, eturattaat, sekä vaihtajan rissapyörät.
@TomppaH-y3o8 ай бұрын
5 vuotta käytetty kuumavahausta kesät ja talvet maastopyörässä. 3 ketjusettiä kierrossa. oz cyclen videoista matkin idean, koska öljyjen kanssa tuntui, että ketjuissa on aina savea ja hiekkaa jota öljy kerää. Käytin aluksi kiinteän parafiinin ja parafiiniöljyn 50/50 seosta joka toimi hyvin. Kuitenkin parafiiniöljy kerää hiukan likaa joten lisäsin kiinteää parafiinia sekä pölymäistä (1,6µm) teflonia. Se on toiminut erinomaisesti. Talvi vaatii jotain notkeuttavaa ja parafiiniöljy auttaa siinä. Välillä lisään ketjun käsittelyväliä siten, että huoneenlämpöiseen vahaseokseen (riisikeittimessä aina koko möntti) teen pienen montun ja laitan siihen lirauksen xyleeniä. Siitä tulee semmoista geelimäistä jota voi sitten levittää suoraan ketjuun. Xyleeni haihtuu pois ja vaha jää. Toinen tapa on laittaa kokkareisena ketjun pintaan ja näyttää vähän kuumailmapuhallinta niin tulee pikakuumavahaus. Vahan kulumisen kuulee helposti. Ketju alkaa kitistä ja kitinä lisääntyy melko nopeasti. Ketjujen vahaus oli selkeä "game changer" itselleni. Ja pakko mainita, että samoin oli myös tubeless yhdessä insertin kanssa. Sekä vielä täysin suojaavat lokasuojat jotka piti itse modifioida sopivista aihioista kun täysjoustoiseen tulivat. Melkoista setämies-settiä, sanoisin.
@juubituuba8 ай бұрын
Siirryin viime vuonna kuumavahaukseen, ja kuten sähköautoihin vaihtamisessa, takaisin ei ole paluuta :) Parasta minusta on hiljaisuus ja siisteys. Maantiepyörä oli talven kiinni trainerissa, ja useamman tuhannen kilometrin aikana uusin vahauksen vain kerran, ja silloinkin lähinnä varmuuden vuoksi. Pyörän runkoon kertyi hiukan vahamuruja, jotka lähtivät kevyesti pyyhkäisemällä. Eikä tule pohkeeseen 'aloittelijan tatuointeja' eturattaasta. Olen ymmärtänyt muiden käyttäjien ohjeista, että uudet tai muuten rasvatut ketjut on oleellista pestä _todella_ perusteellisesti, niin että ne ovat helisevän kuivat. Muuten vaha ei pääse minne pitäisi. Varsinkin tehdasrasvaa on vaikea saada kokonaan pois rullien sisältä. Itse en luottaisi yhteen ravisteluun ketjunpesuaineella. Mieluummin useilla eri luuottimilla, niin vahvoilla kuin hyllystä löytyy. Sehän tehdään vain kerran, joten kannattaa nähdä hiukan vaivaa.
@ollimustonen5 ай бұрын
Mä vaihdoin AT ketjuöljystä REX Black Diamond E "öljyyn" ja ero on kyllä käsittämättömän iso. Ei kerää likaa, on hiljaiset ja viimeisetkin nitinät hävis voimansiirrosta.
@MikaParkkali8 ай бұрын
Pari vuotta menty kuumavahauksella . Oma sekoitus steariinia ja parafiinia - hyvä puhdistus liuotin , bensa tms. - sulatus /keittäminen riisikeittimellä - pyyhkiminen rätillä lenkin jälkeen…paluuta vanhaan EI ole
@kaisahala8 ай бұрын
Vuoden päivät olen käyttänyt rexiä kuudessa eri pyörässä kilometrejä yli 6.tkm Ketjun huolellinen puhdistus rasvasta on tärkeä ennen vahausta.Voimansiirto pysyy todella puhtaana eikä tarvitse joka lenkin jälkeen puhdistaa sitä.Vaihteet toimii todella hyvin ketju tuntuu jotenkin pehmeältä,eikä normaalia kahinaa ala esiintymään kuten normaali rasvoilla ajaessa.Toimii myös vesisateella hyvin.Itse vahaan ketjut noin 500 km jälkeen, en ole koskaan päässyt 1000 km mitä jotkut ovat mainostaneet.Suurin etu on äänettömyys ja voimansiirron puhtaana pysyminen.Tällä hetkellä paras vaihtoehto mitä olen käyttänyt noin 70.tkm ajomäärällä.
@onninkainen8 ай бұрын
Samoja havaintoja itsellänikin. Ainakin omassa käytössä ja mielekkäin paras vaihtoehto
@esakeskinen76508 ай бұрын
Aina suojalasit päässä paitsi kuuma parafiinia sekoitellessa. Herra varjele Velogia!
@JMise8 ай бұрын
Itse suosin Silcan vahasysteemiä, kätevästi omassa pussissaan niin ei tarvitse korvamerkitä jotain kattilaa pelkkään vahaukseen. Täydennyksetkin voi sitten hoitaa saman valmistajan nestemäisellä vahalla niin ei joka välissä tarvitse olla ketjua irrottelemassa. Kannattaa kyllä katsoa, ettei vahan lämpötila nouse kovin korkealle, tulikuuma nestemäinen vaha valahtaa ketjulta takaisin kattilaan kovin herkästi. Jos ei lämpömittaria ole niin voi vaikka antaa vahan hieman jäähtyä ja sitten nappaa pois kun pintaan alkaa tulla kuori.
@villho8 ай бұрын
Tässä hieman toisenlainen tapa "kuumavahaukseen": haluttu vahaköntti kylmänä käteen ja könttiä puhtaaseen ketjuun poikkisuuntaan vedelleen niin, että joka vedolla jää yhteen-kahteen rullaan pieni nokare vahaa. Tätä tehdään matkalla takavaihtajan rissasta eturattaan alaosaan, eli ei koko ketjuun kerralla ja ei ketjun "yläjuoksulla". Kun koko pätkä on käsitelty, niin käteen kuumailmapuhallin, mihin joku puoliteho päälle ja ketjun päällä edestakaisin rauhallisesti vedellen (älä pysähdy yhteen paikkaan kauaksi aikaa). Lopulta vaha alkaa sulamaan ja sitten se suorastaan imeytyy ketjun rullan sisälle. Jos vahaa on ollut oikea määrä, niin sitä ei juurikaan jää ketjun päälle. Sitten antaa ketjun hieman jäähtyä (20-30 sek), minkä jälkeen pyöräyttää poljinta taaksepäin, jotta työstettäväksi saa uuden pätkän ketjua. Huomattavasti vähemmän vaivaa, ketjuja ei tarvitse irroittaa ja vahaakin kuluu paljon vähemmän, kun voidellaan vain ketjun rullia, eikä koko ketjua. Lisäksi, jos ketjuja ei ole saanut täysin puhtaaksi, niin paska niistä ei siirry vahaan ja sotkemaan seuraavia voitelukertoja. Olen itse voidellut ketjut näin jo useamman vuoden ajan. Voiteluvahana olen käyttänyt jotain parafiinin ja B-kaupan molybdeeniä sisältävän rasvan sekoitusta - sellaista, että kylmänä on kiinteässä olomuodossa, mutta jo käsissä lähtee lämpenemään ja pehmenemään.
@Mr.Falcon5418 ай бұрын
Odotan mielenkiinnolla päivitystä tähän aiheeseen kuinka ylläpidät tuota ketjua, mitä pitää ottaa huomioon pyörää pestessä, koska vahaat ketjun uudelleen ja tietysti ylipäätään mielipidettä kuinka vaha on toiminut.
@jari77568 ай бұрын
Tätä juuri tuumin itsekin. Jatkossa jokin päivitys tähän aiheeseen 👍
@paljukanpalsta50427 ай бұрын
Nyt pariin pyörään laittanut kuumavahatut ketjut. Takapakkaa sai harjata löpön kanssa kovasti että puhdistu. Jätin yöksi likoamaan pakan löpöön. Aurinko oli lämmittänyt pesuastiassa olevan löpön. Lämpimällä löpollä lika irtosi palon helpommin.
@luontokutsuu8 ай бұрын
Mielenkiintoista. Melkein tekisi mieli kokeilla maastopyörään, maantiellä kun ajelen vain hyvällä säällä 🙂 Maastoon sen sijaan mennään välillä sovitusti, oli sää mikä hyvänsä.
@simotammela91148 ай бұрын
Viime kesä ajettu kahdella pyörällä, gravel ja maantie. Jatkuvassa vesisateessa vaha ei pysy 100 km pidempään, mutta kuivassa ihan ylivoimainen. Ajoin viime kesänä Team Rynkebyn Tour de Pariisin yhdellä ketjulla. Melkein 1 200 km ja ketju oli vielä ihan täysin äänetön Pariisissakin.
@Velogi8 ай бұрын
Vaikuttavaa!
@Isytee8 ай бұрын
Hyvänä uutisena mainittakoon, että mikään nestemäinen voiteluainekaan ei kestä edes yhtä kauan kuin vaha kosteissa olosuhteissa! Vahattu ketju alkaa kitisemään paljon ennemmin kuin vaha on kulunut ketjun sisältä ja ketjun kulumisvauhti kiihtyy.
@noppaedd8 ай бұрын
Rex black diamond pullo ei ole vahaemulsio vaan perinteinen wetlube. Nestemäisiä vahoja löytyy muilta valmistajilta, toivottavasti Rex toisi myös vastaavan tuotteen markkinoille.
@Velogi8 ай бұрын
Vahapohjainen nestemäinen tuote kuitenkin.
@pukki348 ай бұрын
on muuten hyvä idea tuo kuumavaha, ei sotke kun ei ole öljyä ketjussa ja kasetissa ja vaha menee myös ketjun linkkien sisälle
@Velogi8 ай бұрын
Joo ja vaha estää sen hienojakoisen hiekan pääsyn sinne ketjun sisälle.
@kariahola81758 ай бұрын
Olen ajanut nyt kolme vuotta vahatuilla ketjuilla. Maantiellä kaikenlaisissa keleissä. Vahan tein Oz Cyclen ohjeiden mukaan. Ostin askartelukaupasta parafiinipalloja ja tilasin Kiinasta PTFE-jauhetta. Rynkkebyssä olen ollut mukana muutaman vuoden. -22 ajoin Pariisiin kotoa, n 1770 km, niin että minulla oli yksi ketju pyörässä ja kaksi valmiiksi vahattua mukana. Vaihdoin uudet ketjun niin että tuli suunnilleen kaikilla ketjuilla ajettua sama km määrä. Helpotti huomattavasti pyörän pesua ja huoltoa matkan aikana. Ketjujen pesuun ennen vahausta olen käyttänyt nestemäistä rasvanpoistoainetta (Biltemasta) ja tämän jälkeen vielä pessyt isopronanolilla. Näin ainakin tuntunut että vaha tarttuu hyvin. Uutta vahausta ennen olen huljutellut vedenkeittimestä kaatamani kiehuvan veden alla. Hyvin on tarttunut vaha uudestaan näin. Onko minun seokseni parempi tai huonompi, mitä Rexin tekemä? Sitä en tiedä. Mutta hyvin on toiminut ja hinta murto-osa Rexiin verrattuna.
@JohanEMTB8 ай бұрын
itse käyttäny nyt noin vuoden rexin kuumavahaa sähköpyörässä, toiminu erittäin hyvin huomasin että öljyihin verrattuna ketjut on myös kestäny nyt pidempään, itsellä tosin riippuen vähän kelistä mut päässyt noin 350-500km väliin ennenkun alkaa nitisemään ketjut, sillon oon ite vahannu uusiks kokeilin myös dh pyörässä vahoja mutta pari kurakeliä sappeella todisti ettei ehkä oo ihan paras valinta ku paukku ja kuulosti semmoselta ettei tää nyt oon ehkä ihan optimi tänne :D
@ewk838 ай бұрын
Itse olen urheiluseura aktiivina ostanut tuon paketin seuralle ja vahannut varmaan lähemmäs 50 ketjua. Ja kuten todella moni jo näissä kommenteissa on todennut parasta on hiljaisuus, puhtaus ja vaihteiden toiminta. Kunnon puhdistus on kaiken perusta, voiteenpoisto aineessa tai asetonissa keittäminen on ollut hyvä kikka, mutta siinäpä saa olla tarkkana. Pitää tietää mitä tekee ja missä tekee. Itselläni 2 pyörässä, 4 ketjut joita vaihdan noin 300-500km välein. Kaikista nopeimin ketjut kuluu gravelilla pitkässä märässä heinikossa ajaessa ja varsinkin jos vaihtajan rissaan jää heinää. Yksiä ketjuja ei maksa vaivaa tehdä, tai no jos on aikaa ja tupakkia niin kai sitä saa tehdä mitä haluaa, mutta samalla vaivalla menee kolmet kuin yksikin. Suurin vaiva on tuo ketjujen puhdistus. Tuon mitä sanoit tuossa videossa vedellä pesemisestä, niin en ehkä suosittelisi, koska vesi+kuuma sula vaha= big para boom! On muuten roiskeita ja palovammoja ihan joka paikassa. Ketjuissa EI saa olla yhtään vettä kun ne laittaa tuonne vahaan. Tuo Chain cleaner on liuotinta niin se ei reagoi kuumaan vahaan yhtä reaktiivisesti.
@Isytee8 ай бұрын
Asetoni on poolinen aine eikä siten sovellu ei-poolisen lian (esim. ketjun varastorasva) liuottamiseen. Esim. mineraalitärpätti on siihen hyvä. Asetoni sopii kyllä hyvin tärpättijämien poistoon ketjun pinnalta puhdistuksen lopuksi. Vähemmän myrkyllinen sprii on kyllä siihenkin parempi vaihtoehto.
@Isytee8 ай бұрын
Kiehuvalla vedellä peseminen on se ainoa suositeltava tapa pestä vahattu ketju. Liuottimet on täysin tarpeettomia. Pieni vesimäärä ketjussa ei haittaa kun ei se vahan lämpötila saa olla juuri yli 95 asteen, jolloin ei kauhean dramaattista kuplimista ilmene.
@TimoVuorisalo8 ай бұрын
Tätä vähän toivoinkin tulevaksi… Seuraavaksi tsekkaamaan ketjujen ja rattaiden kunto, sitten tilaamaan mahdolliset korvaavat osat ja paketti mustaa timangia… ja töihin. Kiitti taas hyvästä, informatiivisesta videosta
@rutikuiwa71338 ай бұрын
Mää pruuqaan vahata aqqunasta qu pöliä ni 😅Mää pluulin ensin jodda qyse o brassivahhauqsesta ni 😊Uskon kyä vahan woimaan ( en o qyä viä qoqqeillu) ni ja viteo oli tosi hyvä taas eli kitoooos Ripe ni 😀💚🥁
@pukki345 ай бұрын
Erittäin hyvä tuote. Ei tule ketjuöljyä ikävä. Koko kesä menty maastopyörässä yhdellä vahauksella. Ei tartte edes putsata ketjua lenkkien jälkeen.
@RacingSzuper8 ай бұрын
Jälleen hyvä video, tulevan kesän cruiseriini teen saman tempun, öljy on ikävää kun se suttaa pohkeetkin. Ketjujen hiljeneminen on myös pelkästään plussaa.
@Orson2068 ай бұрын
Maantiepyörässä aina ja gravelissä osan vuodesta kuumavaha. Aivan loistavaa kamaa. Itsellä siis nyt pari vuotta ollut Silcan vaha käytössä. Loppusyksyn ja alkukevään välissä tuo ei oikein toimi. Matala lämpö ja jatkuva kosteus korrosoi ketjua melkolailla. Minulla ei siis ole lämmintä säilytyspaikkaa fillarille.
@RuuskanenJukka8 ай бұрын
Itselläni on ollut käytössä Squirt Chain Lube -vaha, joka levitetään vaahtomaisena, veteen seostettuna. Vesi sitten haihtuu muutaman tunnin aikana ja vaha jää ketjuun. Olen ollut ihan tyytyväinen, mutta vertailupohjaa kuumavahaukseen ei ole. Levittäminen on ainakin helppoa.
@LauriAP8 ай бұрын
Mä laitoin ihan pelkkää parafiinivahaa. Pöytäkynttilää vaan. Joskus laitoin lisäksi steariinihappoa. Nyt on kyllä vahaaminen jäänyt, mutta tarvikkeet on tallella.
@haraldhannelius8 ай бұрын
Vähän olen epäileväinen että noinkohan helposti lähti ketjuista kaikki rasvat. Just käsittelin yhden ketjun ja se tarvitsi 4 x 8 min tärpättikylvyn yä-pesurissa ja kaksi kertaa sinolissa. Jos ketju ei ole keppi vahauksen jälkeen on siihen jäänyt sitä rasvaa ja silloin parafiini ei toimi vaan muuttuu pehmeäksi. Noin ainakin Moltenin kanssa.
@Velogi8 ай бұрын
Prrosessi oli toki ajallisesti pidempi kuin videolla, mutta muita työvaiheita ei ollut. Aika näyttää pysyykö vaha kiinni.
@KaukoYlimaki8 ай бұрын
Nyt vuoden ajan käyttäny tuota rexin kuumavahaa sekä maantiellä, että maastossa. Toimii hyvin. Märkä ketju pitää kyllä kuivata hyvin, että ei tule pintaruostetta. Vahan sulattamiseen kannattaa ostaa riisikeitin.
@Isytee8 ай бұрын
Riisikeittimellä lämpötila nousee herkästi liian suureksi. Samaan hintaan slowcookereita/haudutuspatoja, joilla samanlaista riskiä ei ole.
@KaukoYlimaki8 ай бұрын
@@Isytee kokeilin myös haudutuspataa. Haudutuspata on järjettömön hidas. Parafiinin sulamiseen ei riittäny puolituntia, niin lopetin kokeilun siihen. Riisikettimissäkin on lämpötilansäätö.
@Isytee8 ай бұрын
@@KaukoYlimaki Se on juuri sen hienous. Heität ketjut pataan ja menet tekee jotain muuta. Ei haittaa vaikka unohtaa kun vaha ei pääse ylikuumeneen.
@juhani3328 ай бұрын
600 km on itselläni ollut maksimi Rexin vahalla. Paketillisella oon vahannut tähän mennessä kahdeksat ketjut ja vieläkin on jäljellä. En sitten tiedä, että pysyykö mustan ja valkoisten sekoite "samana" vai haihtuuko voiteluaine aina uudelleen lämmittäessä. Niin tai näin, niin samoja määriä oon päässyt ennen uutta vahausta. Kannattaakohan antaa ketjun olla jäähtyvässä vanhassa vai onko ketjun pintaan jäävällä vahamäärällä merkitystä? Toisaalta kai ketjun linkeissä oleva voiteluaineen määrä on se oleellisempi asia?
@Isytee8 ай бұрын
@@juhani332Ei kannata jättää kylmenevään vahaan. Ketjun pinnalle vaan tarttuu ylimääräistä vahaa, joka varisee heti pois.
@Happymen918 ай бұрын
Ite käyttäny Rexin punasta nestemäistä. Nyt ku on tullu tää kuuma musta markkinoille ni alkanu vähä kiinnostelee!
@lehtjug8 ай бұрын
Tuota Zero Friction sivuston testiä ajatellen tuli mieleen että hyvä kompromissi voisi olla laittaa puolet siitä parafiini määrästä jota pakkauksessa on. Tosin tuota ei kyseisellä sivulla taidettu testata joten mene ja tiedä. En ole vielä kuumavahausta kokeillut joten saa nähdä tuleeko kokeiltua ja sitä kautta pysyvästi siihen siirryttyä.
@Velogi8 ай бұрын
Testattiin siinä kuitenkin kaksi seossudhetta molemmin puolin tuota määrää, joten ei sekään ainakaan pieleen mene.
@jarimakela43858 ай бұрын
Hyviä videoita! Mitä säätäisit itsellä haibike hardnine 7, meinaa kahdella isoimmalla vaihteella tuntuu kuin hyppäisi rattailta kun ajetaan isompaa vauhtia. Pienemmillä vaihteilla ei. Pyörällä ajettu varmaan vain 1000km, tuskin kulumisesta kiinni
@Velogi8 ай бұрын
Todennäköisesti vaijerin hienosäätö auttaa - kiristä ensin neljänneskierros ja jos ei auta niin toinen neljännes.
@anssilehtiniemi46578 ай бұрын
Viime marraskuusta asti olen ajellut kyseisellä tuotteella vahatuilla ketjuilla ja on toiminut loistavasti myös kovilla pakkasilla. Märällä ja sohjossa ajettaessa pintaruostetta pääsee muodostumaan ketjun ulkopintaan ja rattaisiin. On ilkeän näköistä semmoinen, joten kokeilin korrek pro tfc hydrox pinnoitetta. Toimii mielestäni loistavasti ja on helppo käyttää. Ja sillä ketjun laadulla on tosiaankin väliä. Halvempi on herkempi korroosiolle.
@talestalo8 ай бұрын
Kaverilla meni vahatut ketjut talven/syystalven aikana täysin ruosteeseenja ilkeän näköisiksi, kun innostuttiin loppukesästä vahailemaan. Vahaus loppui hänen osaltaan siihen. Tältä tietämältä en suosittelisi vahaa talvipyöräilyyn, koska niitä sohjokelejä on usein. Kuinkahan kauan tuo pinnoite mahtaa pysyä - riittääkö kertakäsittely per vahaus?
@anssilehtiniemi46578 ай бұрын
@@talestalo olen suihkinut uutta pinnoitetta aina pyörän pesun yhteydessä, en siis tiedä kestääkö yhtäpitkään kuin vahaus luulisin että ei. 100% suojaa ei tämäkään anna. Juuri aloin vaihtaa ketjua ja onhan siellä ruostetta kun oikeen läheltä katsoo. Ero tosin pinnoittamattomiin rattaisiin on huomattava.
@Tessulandia8 ай бұрын
Tuohan on melkeen kun suksivoidetta...ei muuta kun kokeilee erivärisiä palikoita heh!
@BySqueaZ7 ай бұрын
Tiedoksi muuten, zero friction cycling -herra ei suosittele quick linkin vahausta. Miksikö? Kun linkissä on niin pienet toleranssit, vahaus saattaa estää linkin lukittumisen pohjaan asti. Vahaamaton linkki siis lukittuu kunnolla varmemmin.
@Velogi7 ай бұрын
Joo tämän kyllä huomasi että ei mene heittämällä. Mutta ei anna luonto periksi jättää liki prosentti ketjusta käsittelemättä...
@MrVaateri2 ай бұрын
@@Velogi Ite en vahaa linkkiä. Ja itse asiassa siinä linkissähän ei ole mitään liikkuvia osia, että sikälikin turhaa. Ne ketjun lenkithän, mihin linkki pujotetaan, on vahattu.
@ArttuPekkarinen8 ай бұрын
Ajoin ekan lenkin gravelilla kosteassa olosuhteessa 50km, tuntui että pinta rupesi kerämään jo likaa. Kotona pyörän pesu (yritin välttää paljoa roiskimasta voimasiirtoon), seuraavana aamuna pintaruostetta jo ketjuissa. Hieman tuntui turhauttavalta, että joka lenkin jälkeenkö pitää sopat keitellä
@Velogi8 ай бұрын
Mielenkiintoista. Mikä ketju ja miten esikäsitelty ennen vahausta?
@kekkonenprkl8 ай бұрын
Ettei ollut jäänyt rasvaa/öljyä ketjuun? Se kun hylkii vahaa, estää vahaa tarttumasta kunnolla pintoihin.
@ArttuPekkarinen8 ай бұрын
Ketjuna sram rival topflat. Samanlaisessa liuotinliemessä huljuttelin ketjun ennen käsittelyä, eikä sormiin tarttunut enää likaa/rasvaa.
@kaakko998 ай бұрын
@@ArttuPekkarinen Kannattaa vaikka yön yli antaa uuden ketjun olla siellä liuotinliemessä niin lähtee varmemmin kaikki pois. Ultraäänipesuri vielä varmempi, mutta kyllä sen sillä liuottimellakin puhtaaksi saa. Itsellä ainakin toiminut todella hyvin ja suurin osa ajosta maastoa ja välillä todella kuraisissa olosuhteissa.
@ArttuPekkarinen7 ай бұрын
Maantiellä 1000km vaivattomasti ilman kitinää kuivassa olosuhteessa. Heti kun tarvii pestä pyörä vesisateen jälkeen alkaa ketjut ikävästi nitisemään. Juuri ennen vesisadelenkkiä olin vahannut ketjut ja nyt ne kitisee heti pyörän pesun jälkeen
@esalindholm68788 ай бұрын
Halpa riisinkeitin toimii hienosti rexin taikasopannkeittoon.
@Elisa-xm5ii8 ай бұрын
Ostin sellasen kirpparilta heti Ozin videot katsottuani -ja pussukan PTFE jauhetta Kiinasta omia parafiinikeitoksia varten. Sit se toteutus jäi. Huomaan tätä lankaa lukiessa että suurin inhotus prosessissa on niiden tehdastahmojen poisto ketjusta. Monenkaan liuotinkylvyn jälkeen en ole koskaan saanut ketjua niin riisutuksi että ois vahauskunnossa. Normilitkujen käyttöön olen katsonut kylvetyksen riittäneen. Haluaisin kuulla simppelin ja toimivan tavan innoittamaan siirtymää 😂
@oaal74228 ай бұрын
Voitko tehdä videon jossa esittelet sun kaikki pyörät?
@Velogi8 ай бұрын
Hyvä idea - niitähän on esitelty vuosien varrella pariinkin otteeseen, mutta kokoonpano on edellisessäkin jo muuttunut.
@TheGoomikko8 ай бұрын
Itse tein just saman kuumavahauksen ketjuille. Reilu 10km testilenkki vasta ajettu. Kauan menee että ketjut notkistuu ja ketjut hiljenee. Aika äänekkäiltä ainakin näin aluksi tuntuu.
@aleksi43775 ай бұрын
Mikä liuottimeksi ketjujen puhdistusta varten ennen vahausta? Tarkoitus olisi puhdistaa uudet ketjut, sekä ketjut joissa on jo vanha öljy käytössä. Kiitos hyvästä videosta!
@Velogi5 ай бұрын
Esim tuo Rexin liuotinpuhdistusaine
@aleksi43775 ай бұрын
Kiitos vastauksesta! sattuukohan tärpättihuuhtelu + Isopropyylialkoholi toimia tuon sijasta, löytyisi näitä kaapista..:)
@Velogi5 ай бұрын
Ehkä tuossa järjestyksessä käytettynä - tai sitten pelkällä IPA:lla.
@aleksi43775 ай бұрын
Kiitos vastauksesta. Pitää pohtia tuota Rexin ketjunpuhdistusaineen hankintaan. Kerkesinkin ketjut jo tinneriin laittaa, mutta ehkä tuo IPA käsittely ei ole pakollista ennen vahausta jos ketjut vielä käyttää ketjunpuhdistusaineella. Kiitos hyvistä videoista ja avusta!
@aleksi43775 ай бұрын
Vielä lyhyt päivitys näin vahauksen jälkeen. Liuotin ketjuja yön yli mineraalitärpätissä, jonka jälkeen IPA käsittely kahdesti. Tämän jälkeen vahaus joka meni nappiin. Kuten videolla mainitsitkin, niin ketjut tosiaan pitävät tuollaista nakuttavaa ääntä, tuntuma kyllä hyvä! Jatkossa uusille ketjuille käyttöön tuo Rexin chain cleaner tai joku muu degreaser niin homman pitäisi sujua nopeahkosti.:)
@Peksi66Ай бұрын
Minä olen tämän syksyn käyttäny rexin kuumavahaa. Työmatkafillarissa vahaus kestää noin 200 km, silloin ketju alkaa pitämään ääntä.
@VelogiАй бұрын
Kuulostaa aika vähältä. Olosuhteet toki ovat vaihtelevat.
@p-jronkainen3688 ай бұрын
Hyvä video, varsinkin testi päätteeksi. Kannattaa tarkkailla hintoja. Ite maksoin 41.52€. 😅
@dosetti8 ай бұрын
Tämä uuden ketjun pesu ennen käyttöä on uudempaa juttua, taisi Paul Sheldonkin sanoa, että tehdasrasva on se paras rasva ennenkuin kuluu pois. Itse kuumavahasta ei kokemuksia eikä ehkä jaksa itse siitä enempää kiinnostuakaan, 3 tonnia tulee mittariin sähkikseen eikä 0,5 venymää vielä ole, joten en vain jaksa alkaa vahailemaan. Kuluukohan rattaat miten paljon suhteessa ketjuihin? Jos olisi täysin kulumattomat ketjut olemassa, miten usein pitäisi rattaita vaihtaa kulumisen vuoksi?
@Velogi8 ай бұрын
Ketju sitä ratasta syö venyessän, eli kyllä ketjun pidempi käyttöikä lisää myös rattaiden vaihtoväliä.
@dosetti8 ай бұрын
Näinhän se on. Ehkä venyminen kuluttaa rattaita selvästi eniten, toisaalta kyllähän käyttökin jotain tekee kun voima kohdistuu hampaan toiselle puolelle.
@Velogi8 ай бұрын
Poljinvoiman käyttö vaikuttaa toki paljon - esim. juuri tuollaisessa tasaisessa maantiepyörityksessä laadukkaalla pakalla ajaa 20 tkm.
@mikajuvonen13578 ай бұрын
Mitä laitoit uusiin rattaisiin? Vai tarviiko mitään? Oliko niissä tehdasrasvaa joka pitää putsata pois?
@Velogi8 ай бұрын
En tehnyt mitään - ei niissä ainakaan mitään havaittavissa olevaa rasvaa ole.
@thintsa8 ай бұрын
Tuhansia kilometrejä on omatekoisella kilokynttilä-teflonjauhe -vahalla rullattu, eikä paluuta muihin aineisiin ole. Lisävinkkeinä antaisin, että se vaha ei saa kuumeta liikaa, vaan jo 130 astetta polttaa sen helposti pilalle, vaikka luistaa sekin vielä. Helppo ratkaisu tähän on vesihaude, eli isompi kattila alle, vettä kiehumaan, ja vaha-astia sen päälle. Oma vaha-astiani on vanha peltinen kartiomainen koirankuppi, niin höyrykään ei pääse vahaa kastelemaan. Jos vaha kastuu, niin sekään ei haittaa. Antaa vahan jähmettyä, kopauttaa sen astiasta pois ja kuivaa pohjan. Vesi ei nimittäin sekoitu vahaan. Mustassa vahassa ei näy likaisuus, joka kirkkaassa näky helposti. Vaha likaistuu kun ketjuja vahataan uudestaan käytön jälkeen, vaikka kuinka kuumalla vedellä niitä huuhtelisi. Sellainen kymmenen vahauskertaa tuntuu olevan maksimi, jolloin vaha ja lisäaineet kannattaa vaihtaa. Vahausvälinä sähköfillarissa olen pitänyt n. 200-300km tai viimeistään kun ketju alkaa kitistä. Uuden ketjun vaihtoväli on ainakin nelinkertaistunut tavallisista ketjuöljyistä. Olen myös käyttänyt sellaista reseptiä, että vahaan ketjut kahdella ensimmäisellä kerralla tymäkämmällä suhteella (20 paino-osaa valkoista kynttilää ja 1 paino-osaa 1,6um teflonia) ja loput vahaukset 100:1. Itse tehtynä hinnaksi tulee luokkaa kympin per vahasatsi. (edit) Kun teflonpussi loppuu, vaihdan todennäköisesti molybdeeniin tai grafeeniin, niin on vähän vähemmän kuormittavaa luonnolle.
@Isytee8 ай бұрын
Harrastuksiahan kannattaa olla, mutta vaikea nähdä, että itse vahoja keittämällä ainakaan rahaa säästäisi. Oikeasti puhdas parafiinivaha ja lisäaineet ei ole halpoja. Halvoilla suorituskyky on hintansa mukaista.
@kke4 ай бұрын
@@Isytee Laboratoriokäyttöön myytävä parafiini ei ole sen kalliimpaa kuin askartelukaupassa, joka on myös elintarvikekelpoista. Parafiini on voiteluöljyn tislauksen sivutuote. Mahdolliset epäpuhtaudet olisi siis voiteluöljyä. Kyse on myös vain polkupyörän ketjuista, jotka maksavat kympin kappaleelta.
@Isytee4 ай бұрын
@@kke Laboratoriokäyttöön ostettavien parafiinien eräkoot ei liene peruskuluttajalle sopivia. En ole koskaan nähdyt askartelukaupassa elintarvikekelpoista parafiinia. Voiteluöljy on juurikin sellainen asia mitä ketjuun ei haluta. Parempien pyörien ketjujen hinnat lähtee jostain neljästä kympistä, mutta koko voimansiirron hinta voi olla tuhansia.
Ei se jäykkyys tuon alkunotkistelun jälkeen ole ongelma. Korroosio saattaa olla.
@markkuolavi19707 ай бұрын
@@Velogi eli täytyy ilmeisesti talvella käyttää jotain muuta??
@Velogi7 ай бұрын
Ei ole vielä omakohtaista kokemusta - kunhan mietin. Periaatteessa vaha hylkii vettä ja kosteutta ja talvella sen mukana ei tule hiekkaa kuten kesällä. Pitääpä kysyä niiltä jotka on käyttäneet vahaa pidempään.
@MrVaateri2 ай бұрын
@@markkuolavi1970 Kyllä voi talvellakin käyttää. Ei jäykisty pakkasessa. Ainoastaan heti vahauksen jälkeinen jäykkyys kestää notkistua pidempään kuin lämpimissä olosuhteissa.
@davidiceberg27444 ай бұрын
Jos kuumavahauksesta sitten on selvää hyötyä ketjuille, niin eikö kävisi järkeen myös vahata takapakka ja etu ratas (jos on vaivautuakseen)?
@Velogi4 ай бұрын
Niissä ei ole liikkuvia osia kuten ketjussa, joten epäilen. Rattaat kuluvat koska ketju kuluu ja syö rattaat ajan kanssa samaan mittaan.
@LJ70BJ408 ай бұрын
Tilattu musta paketti verkkokaupasta👍
@mvaris51278 ай бұрын
Hunaja vahaus , näin muuten naisten kauneus hoitolan mainoksessa ,onkohan sama asia. Vaan helpoin hoito ketjuille kuumaan petrooliin ketjut , irtoaa hiekkapölyt.
@tapiokeihanen6 ай бұрын
Kesäpyörän voimansiirto alkaa varmaankin olla vaihtokunnossa tonnin tai parin päästä. Houkuttelee kokeilla tätä vahaa. Onko ehtinyt tulla kokemusta uudelleenvahauksesta vielä tähän mennessä? Miten pitkä matka käytännössä vahauksien välillä menee?
@Velogi6 ай бұрын
Noin 500 km kohdalla olen vahannut uudestaan (tai siis vaihtanut toisiin vahattuihin). Niillä main alkaa kahisemaan jos ketju on ristissä - tosin testithän sanovat että voitelu silti vielä pelaa. Uudelleenvahaus on kuitenkin yksinkertaisempi puhdistuksen osalta.
@petriskog6608 ай бұрын
Ultraäänipesuriin osat ja sen jälkeen vahaan lillumaan
@salminlaАй бұрын
Montako kilsaa ajoit eka vahauksella, ennen uusintavahausta?
@VelogiАй бұрын
500 km - tarkemmin lyhytvideolla kzbin.infoAplPFzwt0QU
@ilves66648 ай бұрын
Riston pyöräpaja kärähti. Polkupyöränketjuja kertoi vahassa keitelleen 😮
@Miko196918 ай бұрын
Olisipä tämä ollut jo 2000-luvun alussa, kun itse vielä aktiivipyöräilin. Hyvä video aiheesta.
@DandyHippo2 ай бұрын
takasi pyörän päälle vua
@salminlaАй бұрын
Uusien ketjujen rasvanpoisto on tämän homman tärkein vaihe!! Millä aineilla ,,Ipa ja Rexin liuotin mainittu. Videolla se näytti liian simppeliltä vaiheelta. Ainoastaan Rexin rasvanpoisto liuotin. Riittääkö tämä aine poistamaan sen uuden ketjun rasvan. Pitääkö liuottaa yön yli?
@VelogiАй бұрын
Riippuu kovasti ketjusta millainen rasva siinä ketjun pinnassa on. Mutta noilla aineilla sen tuossa tein ja rätillä pyyhintä päälle. Sitkeämmät rasvat voivat vaatia kovempia toimenpiteitä.
@esaisa748 ай бұрын
Olen käyttänyt Rex Black diamond vahaa ja Absolute Black Graphenwax vahaa. Tällä hetkellä olen sitä mieltä, että Absolute Black vaha on paaaaaaaljon parempi. Se kestää ketjuissa todella paljon pidempään ja ketjut myös ovat todella paljon puhtaammat käytön aikana. Pyöräilen maastossa luomu fat:llä ja sähkö täysjoustolla Täytyy sanoa, että Rex oli pettymys minulle
@Isytee8 ай бұрын
AbsoluteBlackin Graphene Wax on ZFC:n mittausten perusteella ihan äärimmäisen huono vaha. Vaikka vahat on lähtökohtaisesti ylivertaisia nestemäisiin verrattuna niin AbsoluteBlack onnistui tekemään tuotteen, joka on selkeästi huonompi kuin monet nestemäiset voiteluaineet. Ei yllätä ottaen huomioon kuinka kurja lafka AbsoluteBlack on.
@samimanninen14177 ай бұрын
Toimisikohan vanhat suksi vahat, olis jäänyt muutamia erivärisiä kalikoita ja olisi myös moly jauhetta sekaan.
@esaaittolampi8137Ай бұрын
Tuli eilen tehtyä kuumavahaus ketjuille vanhoilla suksienluistovoide jämillä ja hyvältä näyttää ! Aika näyttää miten toimivat. 😂
@jarikinnunen17188 ай бұрын
Se musta taitaa olla molybdeenirasvaa, tai molybdeenisufaattia? Keino saada kaupallinen tuote kun parafiinia saa muutoinkin. Minulla oli keskiössä samas idea, kun siinä ei ollut stefoja. Täytin raon litiumrasvalla ja se suojasi vaikka siihen tuli rako.
@rexskiwax8 ай бұрын
Black Diamond ei sisällä molybdeeniä. Valkoinen vaha ei myöskään ole perusparafiinia, vaan kovuudeltaan ja kiinnittymiseltään optimaalinen vahaseos. Mustat aineet ovat erillisessä palassa tasalaatuisuuden varmistamiseksi.
@jonniejoni74978 ай бұрын
Onhan toi ihan ykkös tavaraa. Korroosion ehkäisy, rattaaseen osuvissa ketjun kyljissä, talven suolaloskassa heikko.
@esanikkinen97188 ай бұрын
Alkoi kyllä kiinostamaan kuumavahaus. Vois kokeilla itekin vahausta kun seuraavan kerran vaihtaa ketjut. Laitahan jossain vaiheessa tuloksia vahauksesta.
@Mersuharrastaja8 ай бұрын
Itse aloitin viime kesänä gravel-pyörän ketjun kuumavahauksen. Joka osottautui tosi hyväksi kuivalle kelille. Mutta sateessa kun ajoi niin rupesi pitää heti kitinää joten omaan korvaan kuulostaa tuot esti että toimii hyvin kosteissa olosuhteissa oudolta, mutta varmaan olen tehnyt jotain väärin. Annoin esim. olla liotinkylvyssä yön yli että varmasti tehdasrasvat katoaa myös sisältä. Ja ketjut oli sen 20 min vahan kanssa kuumassa. Ohjekirjassa on myös maininta, että jos laittaa kaikki palat ja kaksi mustaa saa kuulemma tosi kestävän ratkaisun. Sitä varten varmaan myydään niitä mustia erikseen.
@Velogi8 ай бұрын
Aika jännä - itsellä ei ole vielä sateesta kokemusta kun en viitsinyt lumisateessa kokeilla :-D Tosiaan tuon ZFC testin tulos on mielenkiintoinen.
@Isytee8 ай бұрын
Vahatut ketjut voivat alkaa kitisemään, mutta se ei tarkoita, että vaha olisi huuhtoutunut pois ketjun sisältä missä sitä tarvitaan. Ketju alkaa kitisemään paljon aiemmin kuin kulumisnopeus kiihtyy. Tästä voi lukea lisää Zero Friction Cyclining dokumenteista.
@Mersuharrastaja8 ай бұрын
@@Isytee Voiteluöljyn/-vahan yksi ominaisuus on pitää voimansiirto äänettömänä, eli kun alkaa pitää ääntä, alkaa aineen teho olla mennyttä. Se että aine pitää kulumisnopeuden silti pienenä on täysin merkityksetöntä, koska suurinosa ei aja äänekkäällä voimansiirrolla, varsinkin kun vahaan siirtyvät ne, jotka haluaa panostaa asiaan.
@Isytee8 ай бұрын
@@Mersuharrastaja Jos olet yhtään seurannut keskimääräisten pyörien kuntoa niin yleensä niiden ketjujen kitinän kuulee ennen kuin itse pyörää näkee. Voiteluaineen ensisijainen tehtävä on ehkäistä kulumista.
@Mersuharrastaja8 ай бұрын
@@Isytee Yleensä keskimääräisissä pyörissä ei ole ketjuissa vahaa vaan joskus ollut öljyä. Siksi se onkin täysin merkityksetöntä jatkaako se kulumisenestoa kitinän jälkeen. Voiteuluaineen kaikki tehtävät ovat tärkeitä, ei vain se päätehtävä.
@PerSkeles8 ай бұрын
Jostain ulkolaiselta pyöräilyfoorumilta luin että Shimanon SIL-TEC -käsiteltyjä ketjuja on erittäin hankalaa putsata niihin tehtaalla lisätystä liukasteesta.
@jpuu1238 ай бұрын
Tehdas voitelu on kaikista paras. Sitä ei kannata ensi töikseen poistaa.
@RacingSzuper8 ай бұрын
Olen kyllä samaa mieltä että tehdasvoitelu kannattaa hyödyntää ja vaha vasta kun tulee tarve huoltaa ketjut.
@Isytee8 ай бұрын
@@jpuu123 Tulihan tämäkin legenda esiin. Tehdasvoitelu on kaikista paras - varastointiin. Ajamiseen se on tosi kurja voiteluaine. Todella jäykkä rasva, joka tuplaa ketjun tehohäviöt ja sen lisäksi kerää ihan järkyttävän määrän likaa koska on niin tahmeaa. Lika luonnollisesti saa ketjun kulumaan nopeasti.
@Isytee8 ай бұрын
@@RacingSzuper Ensimmäinen vahauskerta vaatii todella puhtaan ketjun, että vaha tarttuu hyvin. Käytetty ketju on vaikeampi saada oikeasti puhtaaksi kuin pakasta vedetty, ja tästä syystä käytettyjen ketjujen vahaus ei maksa vaivaa.
@ollileppanen45988 ай бұрын
Miten puhdistat ketjut lenkin jälkeen.Vai pitääkö puhdistaa. Minulla tuli ketjuihin pinta ruostetta kostean lenkin jälkeen, jos ei kuivannut ketjuja. Kyselin Rex:ltä vinkkejä, suosittelivat kalliimpia ketjuja joissa ruostesuoja.
@Velogi8 ай бұрын
Tällä vahalla en vielä mitenkään ;-D Tippavahan kanssa olen pyyhkinyt aika ajoin ketjun rätillä ja lisännyt uutta. Sitten pidemmällä välillä ketjut pois ja liuotinkylpyyn. Halvemmissa ketjuissa on tosiaan huonommat pinnoitteet.
@ollileppanen45988 ай бұрын
@@Velogi muuten toiminut hyvin vahaus, aloitin viime kesänä kokeilun. Ainoastaan tuo pinta ruoste häiritsee. Onko siitä muuta haittaa kuin ulkonäkö.
@ollileppanen45988 ай бұрын
@@Velogitämmöisen vastauksen sain Rex:ltä "Moi, Kuumavahat eivät sisällä öljyä ja ovat erittäin ”kuivia” eivätkä märkiä kuten normaalit ketjuöljyt. Tästä syystä kuumavahatut ketjut ovat käytetyn vahan merkistä riippumatta ovat herkkiä pintaruosteelle. Eri ketjujen välillä on myös eroja. Esim. SRAMin kalliimmat maastoketjut eivät ole niin herkkiä pintaruosteelle. Kuumavahattu ketju tulee aina kuivata pesun jälkeen. Jotkut DIY-vahaajat lisäävät parafiiniöljyä vahan sekaan. Se saattaa auttaa pintaruosteeseen, mutta tekee hallaa vahaan kiinnittymiselle metalliin ja siten voitelukyvylle. T. Antti / Rex"
@Isytee8 ай бұрын
Ei siitä juuri mitään muuta haittaa ole kuin ulkonäkö. Ketjun sisällä sitä ruostetta ei todennäköisesti kuitenkaan ole.
@kaakko998 ай бұрын
Mä pyyhin ketjun lenkin jälkeen kuivalla liinalla joka kerta. Lähtee kurat pois sillä, jos ketjuun on jotain jäänyt. Pesun yhteydessä sitten perusteellisempi kuivaus.
@Ricqu4 ай бұрын
Mikset käytä lokareita sun maantiefillarissa?
@Velogi4 ай бұрын
Se on lähtökohtaisesti poutakelin pyörä. Satulassa on sitten ass savers lokari ja tarvittaessa suojat kenkien päällä jos tie on märkä. Jos sade yllättää niin sitten ajetaan sateessa, asfalttia kuitenkin alla.
@pekkavalkonen19738 ай бұрын
Tuohan on kätevä. Taitaa vaha pysyä melkein koko ketjun iän vai kannattaako samoja ketjua enää toiseen kertaan uittaa? Riippuu varmaan tuon setin hinnastakin..
@Velogi8 ай бұрын
Toki kannattaa uudelleen vahata nun ne kuluu niin hitaasti :-D Hinta riippuu vähän mistä ostaa - viidenkympin hujakoilla.
@pekkavalkonen19738 ай бұрын
@@Velogi Ok juu, varmaan parempi vahata uudestaan 500km kohdalla kuin vasta 1500 ennen kun alkaa kitisemään :)
@samketonen47898 ай бұрын
Itse olen uudellen vahannut kun on alkanut kuulostaa kuivalta. Itse kun ostin niin maksoi 55€. 2 vuotta ollut käytössä eikä ole vielä edes puolia mennyt
@therealjuhana8 ай бұрын
Voiko vahauksen jälkeen käyttää normaalisti ketjuöljyä, jos ei jaksa/pysty suorittamaan vahausta uudelleen?
@Velogi8 ай бұрын
Ei - öljytuotteet eivät sovi vahan kanssa yhteen. Siihen jälkihoitoon on kyllä tulossa Rexiltäkin emulsiotyyppinen ratkaisu joskus kesällä.
@LauriAP8 ай бұрын
Oz cycle teki omaa parafiinivoiteluainetta ja käytti sitä vahauksen jälkeen.
@Kumppaaa8 ай бұрын
Jotkut on käyttänyt Rexin pullovahoja, mutta en itse laittaisi niitä sotkemaan ketjua. Jos jotakin pullovahaa pitäisi käyttää niin ehkä kokeilisin puhtaasti parafiinipohjaisia tuotteita, kuten Squirt wax.
@fjalle62388 ай бұрын
Voisiko rataspakat vahata kanssa?😗
@Velogi8 ай бұрын
Ei muitakaan voiteluaineita laiteta kuin ketjuun. Tarve on voidella ketjun liikkuvat osat.
@janneKuivakangas8 ай бұрын
Mitä toi paketti maksaa vois ittekin kokeilla 🙂🚴
@Velogi8 ай бұрын
Riippuu vähän mistä ostaa - viidenkympin hujakoilla.
@janneKuivakangas8 ай бұрын
@@Velogi okei kiitos 🙂
@mikko48838 ай бұрын
Zero friction ei julkaissut pelkkää parafiinin tuloksia, koska se liian hyvä, eikä kukaan enään ostaisi noita kalliita seoksia. Pelkkä parafiini on yhtä hyvä, mutta ei sisällä vaarallisia lisäaineita ja on todella halpa.
@anttip8 ай бұрын
Candle wax tulokset ovat mukana ZFC:n taulukossa, ja se ei ole läheskään yhtä hyvä kuin muut kuumavahat.
@raining40658 ай бұрын
@@anttip @mikko4883 Lieneekö tämä "candle wax" kuinka samalla sivulla perusmuotoisen parafiinin kanssa?🤔
@anttip8 ай бұрын
@@raining4065 ZFC:n candle wax review -videossa on tarkemmin kerrottu minkälainen vaha on kyseessä. Taisi olla perusparafiinia.
@TomppaH-y3o8 ай бұрын
Ihan perus rakeisella parafiinilla, höystettynä teflonjauheella ja parafiiniöljyllä on ero öljyihin nähden niin valtava, ettei ainakaan itselleni merkitse marginaalinen ero muissa vahaseoksissa. Siirtyminen öljyistä vahoihin on todellinen, iso muutos parempaan.
@anttip8 ай бұрын
@@TomppaH-y3o Parafiiniöljyn lisääminen vahan sekaan huonontaa kuumavahan kiinnittymistä ja voitelukykyä merkittävästi, tätä on testattu ZFC:llä. Ei kannata lisäillä.
@Mikkis20107 ай бұрын
Black magic 😄
@antti899938 ай бұрын
tuota jaksan ihmetellä vuodesta toiseen että miksi ihmeessä nuo tehdas rasvat aina näis uitetaan pois? eihän siinä oo järjenhiventäkään
@Velogi8 ай бұрын
Ei varmaan silloin jos käyttää öljypohjaista voitelua, mutta vaha ei tartu rasvaiseen pintaan.
@Isytee8 ай бұрын
Varastorasva on nimensä mukaisesti ehkäisemässä korroosiota varastoinnin aikana, ja siihen se on erinomaista ainetta. Voiteluun se on äärimmäisen huono ketjun häviöiden ollessa luokkaa tuplat hyvään voiteluaineeseen verrattuna. Tahmaisena rasvaa kerää myös likaa todella paljon, joka johtaa ketjun nopeaan kulumiseen.
@tresorberlin32078 ай бұрын
En vahaa ikinä ketjua
@Velogi8 ай бұрын
Vannomatta paras - niin mäkin luulin 😅
@hannu61698 ай бұрын
Hyvä päätös! Ei ole pakko vahata, ellei puhdas ja hiljainen ketju tunnu omasta mielestä sopivalta.
@hannu61698 ай бұрын
Ketjun kulumiseen vaikuttaa niin moni asia että sen suhteen ei omasta käytöstä löydy todellista mittaustietoa. Maantiepyörässä suurin etu on minulle puhdas pyörä ja voimansiirto. Maastopyörä sotkeutuu käytössä, mutta senkin osalta kuivana käyvä vahattu voimansiirto on sekä pysyy paremmin puhtaana maastossa että on myös helpompi puhdistaa ajon jälkeen jos tarpeen. Useampia ketjuja puhdistetaan ja vahataan kerralla ja pyörään vaihdetaan tallin seinällä roikkuvia puhtaita kunnes kaikki vahatut ketjut on käytetty. Koeajon jälkeinen kuva videolla vahvistaa oman havaintoni. Kuraisen pyörän voimansiirto näyttää puhtaalta. 2 - 3 ketjua pyörää kohden toki tarvitaan ettei tarvitse kokata ketjukeittoa yhdelle ketjulle kerrallaan. Onko kenelläkäön puhdistukseen sonikaattoria parempaa keinoa?