Heel helder uitgelegd deze AWBZ tips. Ik ga direct met mijn vader praten.
@gerdaharms551511 ай бұрын
Goed uitgelegd!!
@mrptube16 Жыл бұрын
Duidelijk. Maar hoe zit het met de bijdrage als een van beiden naar een verpleeghuis moet en de andere thuis blijft wonen? Of als de andere in een aanleunwoning van het verpleeghuis waar de echtgeno(o)t(e) opgenomen is?
@infotaris Жыл бұрын
goeie vraag, maar hier kan de notaris je niet echt mee helpen, zolang beide echtgenoten nog leven doet de inhoud van het testament er niet toe
@mrptube169 ай бұрын
@@infotarisOh ja, natuurlijk. Logisch.
@Kirstie7ify Жыл бұрын
Heel duidelijke goed uitgelegd.....top!
@DeFamilieSchoemaker2 жыл бұрын
Duidelijk en compleet !
@eduvite123452 жыл бұрын
Top! Zeer compleet. Vooral ook het "extra" stukje over overleggen en praten.
@dieuwertjehoman3 жыл бұрын
Heldere uitleg, kunnen wij verder mee!
@eize-janbakker14122 ай бұрын
Fijn dat je het financiële deel zo goed uitlegt. Iets dat we bij vele notarissen wellicht missen. Onder delen staat bijv. Mail . Echter deze link werkt niet. Hoe kunnen we dat wel opslaan. 😅
@infotarisАй бұрын
Als je de video wilt delen met iemand per e-mail kun je de url in de adresbalk knippen en plakken in een mail. Pagina's op mijn website kun je opslaan op je PC door ze af te drukken als PDF.
@arthursmit64134 ай бұрын
Hoe moet het als beide ouders in een verzorgingstehuis opgenomen moet worden?
@infotarisАй бұрын
Zolang beide ouders nog leven maakt de inhoud van het testament geen verschil.
@GeertZanting Жыл бұрын
bijna helemaal duidelijk ... het enige wat ik niet begrijp is het verhogen van de schuld/het kindsdeel van 50 nasr 75K ... wat is de titel van het verhogen van de schuld met 25 ?
@yassinmansouri66244 ай бұрын
1: Als je toch erfbelasting betaald, zoveel mogelijk in de eerste schijf. 2: Hogere schuld is hogere rente, 3000 euro, wat elk jaar meer word, scheelt al 300 erfbelasting in jaar 1, in jaar 2 336, etc.
@RoyPeeters-y9h5 ай бұрын
Zeer complete en heldere video en video's. 1 praktische vraag. Voor wat betreft het vermogen voor de WLZ is er toch een 'vertraging' van 2 jaar, oftewel voor 2024 is 1-1--2022 peildatum? Dus een eventueel uitbetalen van het kindsdeel in 2024 heeft pas effect voor het jaar 2027 -> dan is peildatum 1-1-2025... Correct?
@infotaris5 ай бұрын
Niemand weet hoe de regels en peildata in de toekomst gaan zijn... Dit soort wetgeving wordt regelmatig aangepast. In de jaren '90 keek men zelfs tot 5 jaar terug of er schenkingen waren gedaan aan de kinderen.
@MarcelDirksen-is4df Жыл бұрын
Heldere uitleg van zowel de AWBZ en gekoppeld het levenstestament. Ga hier zeker snel mee aan de gang. Alleen Is dit nog actueel gezien wijzigingen bij belastingdienst. Uitleg is al weer van een jaar geleden of is er onderhands iets gewijzigd.
@infotaris Жыл бұрын
Is alleen maar belangrijker geworden, vanwege hogere box 3 heffing
@hofbol Жыл бұрын
Ik mis hier nog de optie de partner, bij bv opname verpleeghuis door dementie, te onterven. In een eerdere video over het onterven van je partner noemde je deze optie voor de AWBZ wel, dus mis ik hem hier.
@johndemoll2 жыл бұрын
Heel goed.
@mrptube169 ай бұрын
In minuut 12 heeft u het over de "vorderingen van de kinderen groter maken". Maar dat is als je nog geen testament hebt en nog beide ouders in leven zijn. Klopt dat? Want als je al besloten hebt om met opvullegaat te doen, dan geldt dit niet. Het is of het een of het ander. Correct? Heel veel behulpzame video's voor verschillende mogelijkheden, situaties, keuzes.
@infotaris9 ай бұрын
Uiteindelijk is het heel persoonlijk. Er zijn mensen die alleen op basis van hun werkelijke (dus niet fictieve) inkomen al de maximale eigen bijdrage betalen, en dus helemaal niks kunnen besparen met een testament of levenstestament.