VEZI ASTA ÎNAINTE SĂ CERI FOTOVOLTAICE GRATIS - CASEBUNE.RO

  Рет қаралды 700,529

Case Bune

Case Bune

4 жыл бұрын

#FOTOVOLTAICEGRATIS #VEZIASTA
Prevăd deja niște probleme ale "Programului Național Casa Verde Fotovoltaice" care, la această ora, nu a pornit, dar cu anunțul de astăzi este cu un pas mai aproape de start. Cred că Programul este foarte important și trebuie să meargă înainte indiferent de cine este sau va veni la guvernare. De aceea, vă arăt problemele de acum, ca să știți ce întrebări să puneți și de unde să vă informați.
Detalii și comentarii aici: casebune.ro/?p=2139
Dă un like și urmărește-ne și pe:
/ casebune.ro
/ casebune.ro
Suta virtuală - www.promotor.ro/opinii/suta-v...
Alte video interesante pe #CaseBune:
FOTOVOLTAICE APROAPE GRATIS - • FOTOVOLTAICE APROAPE G...
ÎNTREBĂRI ȘI RĂSPUNSURI EPISODUL 3 - • ÎNTREBĂRI ȘI RĂSPUNSUR...
UM E VIAȚA ÎNTR-O CASĂ CU STRUCTURĂ METALICĂ - • Video
Imagine și montaj: Laurențiu Dumitrescu [Greger]
/ laur3ntiud

Пікірлер: 340
@iulianbucur877
@iulianbucur877 3 жыл бұрын
Foarte tare,mulțam de informații.Pentru muritorii de rand este imposibil de realizat.
@Stig86
@Stig86 4 жыл бұрын
Bravo George am urmarit tot proiectul Casa Buhnici și imi place ceea ce faci!!!
@bookra70
@bookra70 4 жыл бұрын
Corecta abordarea! Sunt curios care este durata de viata a echipamentelor si cat costa mentenanta lor.
@vasilinicolaevich854
@vasilinicolaevich854 4 жыл бұрын
Am instalat pentru inceput 8 kwt,si am pina la 50 kwt pe zi in luna August, Septembrie, salutari din Basarabia(R.Moldova)
@olgamereuta8283
@olgamereuta8283 2 жыл бұрын
Buna vreme Vasile Nicolaevici, ati participat la vre-un proiect pentru instalația foltovoltaica sau a fost o investitie personală?
@cornelialascu4548
@cornelialascu4548 Жыл бұрын
se face impamintare separata pentru fotovoltaice
@ancacornel
@ancacornel 4 жыл бұрын
Îți mulțumesc pentru informațiile oferite!! Ești o persoana inteligenta ce oferă și altora din cunoștințele sale.
@mariuszamfir517
@mariuszamfir517 4 жыл бұрын
Un sincer BRAVO pt tot ce faci! Pt educarea natiei tale, ar fi ideal sa poti fi clonat ! Felicitari !
@tubes_oldtubes_old
@tubes_oldtubes_old 4 жыл бұрын
Lucrurile nu sunt chiar asa de roz cum le prezinta George. Un sistem fotovoltaic produce anual cam 30% din puterea instalata, deci un sistem subventionat de stat, de 3kwh va produce energie electrica de 1900 lei/an la 0,22 lei cat am auzit ca va fi platita energia respectiva. Enel iti plateste suma cand ai cumulat 1Mwh livrat. M-as fi bucurat ca programul AFM sa nu subventioneze nimic dar sa oblige ENEL sa dea la schimb aceeasi cantitate de energie, la orice ora, cat am furnizat eu in retea, in raport 1:1 si fara alte costuri. Mi-as fi facut singur instalatia. Statul putea face asta simplu, renuntand la niste costuri per kwh produs in acest mod, astfel incat sa fie rentabil si pentru ENEL. Daca cineva nu stia inca, din pretul pe care il platim pe kwh costul efectiv este sub jumatate, restul ia statul sau reprezinta alte balarii decat energia electrica. Sistemul subventionat nu te ajuta cu nimic noaptea sau cand nu este soare, doar dai ziua catre ENEL surplusul cu 0,22 lei si primesti noaptea cu peste 0,5 lei. Fara subventie energia fotovoltaica nu este rentabila. Mi-am instalat si eu in curte (cca 500 mp gazon si flori) un sistem autonom de iluminat cu un panou fotovoltaic, un acumulator si un MPPT, tragand linie a costat instalatia cam cat as fi platit energia electrica vreo 100 de ani. Stiam asta dar a fost ambitia mea de autonomie... Dupa multe ezitari m-am hotarat sa aplic la programul AFM si pentru inceput mi-a venit acasa un tepar care vroia 500 lei ca sa intermedieze intocmirea dosarului, fara nici o garantie, asta am citit eu in contract ca nu spune singur. Dupa ce i-am dat papucii am apelat la firme serioase de pe saitul AFM insa citind ghidul programului am observat ca e nevoie de extras de carte funciara pe care sa apara locuinta pe care o deserveste sistemul. Cum nu am casa intabulata, desi platesc impozit pe constructie, a picat treaba. Cat priveste calificarea personalului, instalarea panourilor fotovoltaice este foarte simpla, conectarea lor e fizica de clasa a 6-a, intr-o echipa e suficient sa aiba unul liceul, le va spune si celorlalti ce sa faca, dupa cateva instalari vor sti si ei.
@christianmarian367
@christianmarian367 4 жыл бұрын
George, bine punctat, acum cativa ani am vrut sa aduc in judetul ilfov doua eoliene dar m-am lovit ce cea mai mare problema existenta in România, birocratia.. aprobari.. specialisti.. toate astea sunt o problema reala, si exact ce spui si tu este un ajutor pentru retelele de energie electrica o sustinere daca o pot numi asa. Cu toate aste te felicit pentru ceea ce faci si trebuie sa recunosc, pentru curajul care il ai. Respect George!!!
@matusacerasella
@matusacerasella 4 жыл бұрын
Salut George...multumim de ajutor cu informatii..super de folos. O rugaminte am. Poti face o continuare a acestui video in care sa dai niste exemple sau sa publicati o lista cu ce invertoare/panouri/cabluri/etc trebuiesc montate...adica la ce sa ne asteptam din partea instalatorilor si pe cine sa refuzam. Daca avem cum sa aflam aceasta informatie...mai multa lume va sti sa se fereasca. Astept cu nerabdare urmatorul videoclip. O zi faina.
@constantindoandes2777
@constantindoandes2777 4 жыл бұрын
Frumos si foarte actual. Multumim , voi incerca la Isverna , la casa mea . trebuie sa vad acea anexa tehnica indispensabila. Ma bucur ca avem din ce in ce mai multi specialisti la care poti apela cu toata increderea.Sper sa terminam mai repede cu situatia actuala , pentru a reusi sa mergem la tara sa actionam. Am apreciat si pompele de caldura prin care putem deveni mai eficienti, fara sa poluam.
@danielciobanoiu8697
@danielciobanoiu8697 4 жыл бұрын
Treaba asta cu fotovoltaice este geniala , implicatia cu statu in afacerea asta este o mare greseala , daca poti fa-o pe banii tai si la revedere , birocratoa cu statu este oribila si decontu o sa fie greu spre imposibil
@adryanvranceanu6098
@adryanvranceanu6098 3 жыл бұрын
Esti un 🤩 informațiile tale sunt foarte de folos mulțumim ca esti transparent cu noi ,exemple din astea avem nevoie in societate .
@adamzsolt6533
@adamzsolt6533 4 жыл бұрын
Multumim.Tine-ne la curent.
@dorel49
@dorel49 4 жыл бұрын
Foarte utile informatii.Eu am un sistem fotovoltaic off grid format din 10 panouri de 200 W ;pe timp de vara folosesc in mare parte energia produsa de acest sistem;nu solicit reteaua nationala decat partial ( in zilele fara soare, noaptea sau cand am consumatori mai mari;) mi-am instalat un sistem care transfera energia de la retea la sistemul meu cand acesta este descarcat la 25%, si cand sisemul se incarca la 75-80%, face transferul invers ;conectarea si deconectarea se face in 10 milisecunde. Ca sa faci ceea ce a spus George , nu este rau , dar trebuie -asa cum a spus -multa rabdare, trebuie sa ai banii necesari si sa ai o pozitie a acoperisului favorabila (observati ca el si-a construit casa cu acoperisul special ca sa aiba o pozitie ideala pentru montarea panourilor
@ieremiaivan5513
@ieremiaivan5513 4 жыл бұрын
Da Helios, vine de la soare dar si Solis e tot ceva cu soarele! Multumiri pt f. bunele Informatii!
@Marius_777
@Marius_777 4 жыл бұрын
Tot respectul față de dumneavoastră acest videoclip este de mare folos mult succes.
@savuemilcornel8661
@savuemilcornel8661 4 жыл бұрын
Noroc George.Ai avut dreptate vis a vis firmele mijloci si mici care sunt aceptate de AFM.Cer bani inainte -ca la c....,Nu au puterea finaciara de a sustine acest program.Au spus sa le dau toti bani si ii voi primi cand AMF va deconta .Ieri inscrierile in portal au fost oprite
@olgajalobaudor9847
@olgajalobaudor9847 4 жыл бұрын
foarte interesant. Sper ca lucrurile sa se desfășoare cât mai normal.
@szaboflorin4389
@szaboflorin4389 4 жыл бұрын
Multumesc ! Am aflat lucruri foarte utile
@popicu9
@popicu9 4 жыл бұрын
Așa cum spuneai Prosumatorii vor avea un rol ff important in viitor. Deocamdată sunt ff rari și li se pun piedici la tot pasul.injecteaza energie electrică verde in retea la 20 bani și o cumpara la 60 de bani kWh. Consider ca sunt discriminați fata de marii producători de energie verde pentru ca nu primesc certificate verzi . La cumpărarea energiei injectate plătesc toate taxele către stat și distribuitor la fel ca orice consumator. Normal ar fi ca energia injectata sa fie consumată fără alte taxe deoarece atât statul cât și distribuitorii sunt Avantajați de existența prosumatorilor
@BlogdeInstalatii
@BlogdeInstalatii 4 жыл бұрын
Multumim pentru sfaturi George.
@dodilie8625
@dodilie8625 2 жыл бұрын
Super multumesc George foarte util
@florinvadan7876
@florinvadan7876 4 жыл бұрын
Vai mama lor rețele când se introduce zecile - sutele de kw/h și nu e consum - la noi in Cluj cum nu sunt consumatori în miezul zilei la țară ( 10 AC-uri active / sat maxim )... 260-270v frecvent iar operatorii nu au cum prelua surplusul eficient pentru calitatea rețelei . De curios măsoară tensiunea când produci maxim la un vecin - asta in condițiile in care ai aproape un trafo mare și nou și la voi în sud rup climele norma la amiază . E ușor de zis " cât mai mulți " dar numai înlocuirea unui sistem de protecție pe 20kv costă cât megawații Buhnici pe 2 ani . Chestia e sa produci acolo unde trebuie - rețeaua e concepută cam invers - pentru consum nu pentru produs ... E și produsul ăsta verde o afacere gri pentru uni . FIR ÎNCINS ( nu la propriu ) ...
@mariaburlacescu3368
@mariaburlacescu3368 Жыл бұрын
Mulțumesc dl Buhnici!
@iuliancosman637
@iuliancosman637 4 жыл бұрын
George!!!multi vad putini cunosc,apreciez++++💯,ce spuneti aici,chiar foarte mult ptr.necunoscatori.
@danielropota7196
@danielropota7196 2 жыл бұрын
Tot respectul, bravo. Crezi că poți prezenta și un produs ce produce energie hidro, ar fi o variantă bună pentru cei ce au o sursă de apă constantă prin curte.
@costelcomoroteanuPRM.
@costelcomoroteanuPRM. 2 жыл бұрын
Felicitări!Avem nevoie de energie,!
@MrDenisJoshua
@MrDenisJoshua 4 жыл бұрын
Si eu am avut probleme cu instalatiile (in ITA) si pana la urma m-am enervat si am facut singuri 2 instalatii (una pe casa si una pe pervaz) de 3,6 kWp fiecare asa... de unul singur :-)
@surceleugen
@surceleugen 2 жыл бұрын
Salut. Nu toata lumea are posibilitatea de 18 kw, noi cei de rand ne gandim la minim de 3 kw cat acorda statul finantare si asta daca te incadrezi si poate ti se aproba dosarul ,poate o virgula nu este pusa undeva sau nu stim ce chichita se poate agata cineva din acest demers al dosarelor si sa auzi ca ti s a aprobat dosarul in sfarsit si vei beneficia de aceste panouri care ,culmea nu le poti cere pe cele mai performante si calitative , ca dee mai mult nu se poate ..... Sunt multe de spus ... sper ca nu am deranjat pe nimeni cu parerea mea ,poate mai sunt si altii care vor sa si exprime parerea. Dar eu apreciez ceea ce faci si postezi pentru public ceea ce STATUL nu vrea sa faca pentru a incuraja acest aspect. 👋👋👋
@PASIONATDEGATIT
@PASIONATDEGATIT 4 жыл бұрын
Îți mulțumesc pentru informați! Ești foarte tare în tecnologie,îmi place cum se învârte mașina de tuns iarba prin spatele tău. 😂
@AGC2021
@AGC2021 Жыл бұрын
Am luat in aprilie de pe emag 12 panouri Dokio de 100w tare faine, destul de mici (cam 0,5 m.p./buc), usoare si flexibile, le-am pus pe bloc fixate pe un suport de fier cornier inclinate la 45° spre sud, le-am legat in serie-paralel ca sa am si voltaj si amperaj, le-am cuplat la un regulator mppt legat la doua bateriii LiFePO4 de 300Ah cu BMS, iar la baterie am legat un inverter de 5000w. Cel mai mult au costat bateriile, pt ca sunt cele mai bune su mai sigure dintre cele cu litiu (doar cele de la Tesla le depasesc) si sunt f durabile - pot fi folosite si mai mult de 20 de ani. Chiar si pe vreme noroasa panourile astea imi produc curent la greu, in general mult mai mult decat consum (combina frigorifica consuma cel mai mult si constant), dar n-am probleme nici daca bag ocazional consumatorii mai mari ca masina de spalat, aspiratorul, aerul conditionat etc, pt ca panourile incarca bateriile tot timpul, de la rasarit pana la apus, iar pe timpul noptii se consuma o parte din surplusul acumulat si nefolosit in timpul zilei. Nu stiu cat curent vor produce pe timpul iernii, dar pana acum mi-am permis sa consum curent fara restrictii, niciodata n-au fost bateriile sub 80% din capacitate la caderea noptii. Panourile n-au fost scumpe, pt ca le-am luat pachete: cu cat iei mai multe/pachet, cu atat platesti mai putin/buc. Iar daca ai grija sa asiguri fluxul de aer pe sub ele (ca sa nu se incinga la soare), daca le pui inclinate (spre sud neaparat) ca sa beneficieze la maxim de soare pe tot timpul zilei, ca sa se scurga apa de ploaie si zapada de pe ele si sa ricoseze grindina, ar trebui sa reziste minim 15 -20 ani. Singurul stres e sa nu le fure careva de pe bloc, ca sunt usor de montat si demontat (au gauri in colturi si pe lungime), chiar daca am folosit niste trucuri ca sa le pot demonta doar eu 😁
@coriolandocaesar
@coriolandocaesar 4 жыл бұрын
Eu consider ca cel mai bun sistem este cel cu acumulare de energie in baterii dar e scump si statul nu te va ajuta sa devii total independent energetic (sunt inginer mecanic si electroenergetician )Cu sistemul finantat acum abia poti lua 3kw cu niste panouri probabil cu o viata de zece ani care iti asigura energia ziua cand esti la serviciu si cand de fapt vei incepe sa consumi se intuneca si vei consuma de la e-on.Am inteles ca eon va da pe curentul luat cam 20 bani(noi nu avem taxe de transport si ce mai baga ei in pretul de 6o bani la vanzare.Sistem cu cumulare care cel mai ieftin ajunge la 80000lei se justifica daca consumi lunar de 400lei Mai trebuie spus ca trebuiesc intretinute spalate cum ai si precizat ,deci nu e chiar simplu.Exact cum ai spus vor fi multe tepe.Imi place cainele tau !
@emildan772
@emildan772 4 жыл бұрын
Foarte buna informația și la timp . Aștept un asemenea video și cu panouri solare ptr apa calda cu aport la căldură. Statul Român (ministerul mediului+cel de finanțe) ar trebui sa desemneze o bancă sau două care sa asigure finanțare exact ca la programul rabla. Numai bine.
@nour2101
@nour2101 4 жыл бұрын
Super video George ! Am aceeași problemă chiar dacă locuiesc în Cipru unde soarele este mult mai prezent decât în țară. Cam zece mii de euro mă costă pe mine un sistem de 10 kw deși niciodată nu voi consuma atât de mult. Acum mi-am deschis ochii mai bine și voi fi mult mai atent cu firmele care fac oferte. ''Anyway''....firmele de aici sunt cu siguranță mult mai serioase.....voi vedea :). You are the best !
@PeUrmeleMantuitorului
@PeUrmeleMantuitorului 4 жыл бұрын
Foarte dificil in Romania! Este mult mai usor in Marea Britanie! Salutari din Londra! 😉
@iulianvernica1888
@iulianvernica1888 4 жыл бұрын
Salut George,foarte bun reportajul și chiar este o problema complicata partea cu finanțarea și apoi cu firmele de montaj....Eu lucrez in Italia și aici statul a creat un sistem care funcționează foarte bine de peste 15 ani: pentru panouri fotovoltaice,pompe de caldura ,centrale ECO tu plătești investiția totala la început și apoi statul îți rambursează lunar in rate suma investita (80%)timp de câțiva ani. Cred ca este o idee simpla și eficientă.Succes in tot ceea ce faci!
@dimivulcano2592
@dimivulcano2592 4 жыл бұрын
Nu este o afacere prea grozava ,avind in vedere Ca' statul i,ti da banii innapoi cu tiriita ,tu achiti totul odata si pe urma ;saracul stat nu are bani si trbuie sa,i ramburseze in rate si pe parcursul a citorva ani
@iulianvernica1888
@iulianvernica1888 4 жыл бұрын
Dimi vulcano Da ,nu este ok ca statul sa îți ramburseze bani in rate dar ținând cont ca produsul cumpărat este pentru interes personal și statul nu beneficiază cu nimic de pe panourile tale voltaice(exemplu) ca mai primesti și o parte din bani înapoi chiar și in rate poți sa spui ca este totul spre beneficiul tău.asta este doar părerea mea personală gândind ca azi nu primesti nimic gratis de la nimeni.
@atlanticocean7063
@atlanticocean7063 4 жыл бұрын
Big like ! Mare om esti.
@PaulCristianNeacsu
@PaulCristianNeacsu 4 жыл бұрын
Fii si tu mai optimist, mai pozitiv, ai incredere ca lucrurile vor merge bine.... eu cred ca n-au ce face, vor trebui s-o puna pe roate sa mearga bine, se vor gasi instalatori dornici de treaba buna, banii se vor suporta de firmele/bancile mari samd.... cat despre tine, multumesc pentru video, continua sa le faci
@stanviorel6423
@stanviorel6423 4 жыл бұрын
#Sunergy , bft in tot ceea ce faci, esti f bine informat
@Sas-lk8hu
@Sas-lk8hu 2 жыл бұрын
Felicitări George,,,
@solotanya
@solotanya 4 жыл бұрын
acum niste multi ani in urma m-am insris in programul care 'sustinea' panourile solare - si pana in ziua de azi nu am primit vesti de la stat :), dar ma bucur de panouri si soare :)
@nencuaurelia4061
@nencuaurelia4061 3 жыл бұрын
Mulțumesc frumos
@svdumitrescu
@svdumitrescu 4 жыл бұрын
N-am trecut de jumătate și pot spune că mă impresionează toată concepția reportajului și prezentarea. Iar eu sunt tare zgârcit la complimentte, foarte pretențios mai întâi cu mine însumi. Dacă interacționează cineva aici, mă refer mai ales din producătorii, realizatorii canalului și dacă se pot niște informații: 1. Cam la ce suprafață de acoperiș respectiv panouri se obține un echilibru de randament și speranță de recuperare a investiției, îmi închipui că sunt mulți factori, zonă, relief, altitudine, să zicem că luăm o medie cam pe toate variabilele și 2. Care este o înclinație optimă a suprafeței încât să aibă și orientare bună, nici să nu solicite prea mult mecanic panourile, asta la un regim normal de zăpadă sau intemperii în general?
@nanibani2451
@nanibani2451 4 жыл бұрын
Bravoo...merita oamenii sa fie informați...mulțumim❤👍👍👍👍👍👍👆👆👆👆👆👐👐👐👐👐👐
@PopaAlexandru.
@PopaAlexandru. 4 жыл бұрын
Sa fie informati complet . Se stie cum cu adevarul pe jumate .
@nicolanicolae3252
@nicolanicolae3252 4 жыл бұрын
Multumim.
@popescubogdan1346
@popescubogdan1346 4 жыл бұрын
Acum 5 ani instalam si eu asa ceva, bani frumosi de altfel...problema este ca la acea vreme putine lucrări de genul. Asa ca eu cu inca cativa colegi de munca am parasit Romania către noi oportunități. De altfel ai mare dreptate si legat de costuri, de plăți, de forță de muncă pentru un asa volum etc , din pacate.
@vladzett
@vladzett 4 жыл бұрын
George, ce panouri recomanzi? ce producator? ce putere? poli/mono? invertor? etc... As vrea sa stiu detaliile astea ca sa pot avea un punct de pornire pentru o discutie cu orice instalator autorizat.
@stochitacornel6552
@stochitacornel6552 4 жыл бұрын
bine punctat - la faza cu listele - mare magarie!
@razvaniluca8318
@razvaniluca8318 3 жыл бұрын
În acest moment lucrez la un parc fotovoltaic. In total am 3 parcuri fotovoltaice in care am lucrat. O sa vreau sa incep ceva in Romania. Doar ca trebuie sa imi strang un buget. Ma bucura ideea ca se incepe si in Romania ceva de genul.
@edithge0
@edithge0 4 жыл бұрын
La fix acest video, chiar ieri am avut o discuție cu sora mea pe aceasta temă care de curând și-a ridicat o casă.
@BondarDorin
@BondarDorin 4 жыл бұрын
Abia asteptam un clip cat ai facut 👌
@CatalinCiprian
@CatalinCiprian 4 жыл бұрын
Pai cine zice ca primeste bani in mana pe ceea ce injecteaza in retea ? eu zic ca nu primeste bani in mana ci vor fi scazuti din ceea ce consuma , daca mai consuma.
@Catalin-1234
@Catalin-1234 4 жыл бұрын
Salutare! George,ma obsedeaza gardul tau viu! Cum il tunzi pe partea dintre gardul metalic si cel viu deoarece vreau sa il plantez si eu la o asemenea distanta mica fata de gardul metalic!
@Reyachans
@Reyachans 2 жыл бұрын
Acum ca au trecut 2 ani si jumatate de la acest video, cam care mai este situatia pe piata? Cate firme si-au primit banii de la stat si in ce interval de timp? Cate firme mai sunt dispuse sa atace astfel de proiecte in 2022, tinand cont de felul in care s-a desfasurat proiectul in ultimii 2 ani? Ar fi informatii interesant de avut.
@alexandracristea4987
@alexandracristea4987 4 жыл бұрын
Buna ! Partea cu decontarea mi se pare putin exagerata si nu cred ca ar trebui sa mergem pe ideea ca va fi asa de greu incat sa ne determine sa renuntam . Eu in 2012 am folosit programul CASA VERDE pentru montat panouri solare . Am avut raspuns de la AFM in doua saptamani si banii in cont in 10 zile de la data finalizarii . Decontarile de la AFM pe programul RABLA se fac in luna imediat urmatoare lunii inchise . Nu ar trebui sa ne panicam inainte sa inceapa . In rest multumim pentru sfaturi . Partea cu listele este bine de stiut .
@cstgbl
@cstgbl 3 жыл бұрын
In primul rând salut. Comentariu de top. Chiar nu știu cum se va rezolva. Probabil noii utilizatori doresc sa aibă acea cifra înainte de demararea lucrării. Niciun sistem bancar sau statal nu va accepta așa ceva.. Fac o paranteză pe care o să o transform în realitate. În Italia exista un asemenea proiect, dar el este văzut în mod divers. Proiectul este plătit din sursele tale după care statul rambursează equivalentul în funcție de proiectul deja funcțional. Rambursarea nu este de tip instantanee.
@i.am.ghost.
@i.am.ghost. 2 жыл бұрын
Totul e o mare vrajeala, asa cum a fost cu centralele de apartament. Dupa 20 de ani vin cu taxe de îi face pe oameni sa renunte la ele. La fel va fi si cu panourile astea, îi impinge pe oameni sa bage bani in ele si cind se vor amortiza, vor incepe cu taxe. Lumea se inghesuie la moka de la stat, dar asta e doar o vrajeala, ca sa aduca lumea in treaba asta. Apoi lumea va plati. Cit costa un sistem care sa asigure independenta totala a unei locuinte? In jur de 20k si se amortizeaza in 10 ani. In primii 10 ani eficienta unui panou e 90% apoi in urmatorii 10 scade la 80%. Deci dupa amortizare priduci cu 10% mai putin decit in primii 10 ani. Iar dupa 20 de ani, statul va veni cu taxe si te va scoate exact acolo unde erai acum 20 de ani. Asta e valabil pentru case. Dar pentru blocuri? Tara e plina de blocuri, cum le dai alora curent din fotovoltaice? Trebuie suprafete imense acoperite cu panouri sau eoliene, asta daca platesc bine si vrea omul. Deci curentul va creste sky rocket. Totul e doar o minciuna si o prosteala a unor smekeri de la UE.
@drugon3237
@drugon3237 3 жыл бұрын
Foarte interesant.
@40Heinrich
@40Heinrich 2 жыл бұрын
Felicitari pentru deschiderea spre noua tehnologie si oportunitatea asta extraordinarà! M-ar interesa daca pe un balcon de 10m² la et. as putea instala niste panouri si cati kwh as putea obtine? macar ptr consumul curent al unui apart.mic de 2 camere. Referitor la ifn-uri, sunt doar CĂMĂTARI LEGALI, ar trebui sa fie interzise. Multumesc ptr informațiile prețioase!
@ionutrosan5884
@ionutrosan5884 4 жыл бұрын
Pot sa ma inscriu si in acest program daca sunt bransat la curent deja? Am citit undeva ceva de genul ca pentru a fi eligibil trebuie ca casa sa fie intr o zona fara curent, probabil e gresit dar nu stiu
@flopop4940
@flopop4940 4 жыл бұрын
Salut, doua intrebari am referitoare la sistemul care se vede in imagine: 1. Cum cureti / speli panourile? 2. Daca se defecteaza/ avariaza un panou ( din diferite motive) cum il inlocuiesti daca este in mijlocul sistemului? parerea mea ( in uma experientei!) este ca e bine sa lasi spatiu intre panouri , chiar daca nu poti instala inca un sir. Sistemul pe care il am este complet independent , nu este conectat la retea.
@nonicagirnita2618
@nonicagirnita2618 2 жыл бұрын
Buna intreb area 👍
@dragos9134
@dragos9134 Жыл бұрын
Le speli cu un mop coada extensibila urcandu-te pe casa. Daca se strica un panou in mijloc demontezi 2 panouri si dupa le pui la loc, nu e ca si cum trebuie sa darami toata casa si sa o reconstruiesti, dar nu prea se strica panourile.
@sergiubadaluta797
@sergiubadaluta797 4 жыл бұрын
Orice electrician/electronist bun indiferent ce ocupatie anterioara a avut, dupa o instruire de maxim 1 ora poate sa monteze si panouri fotovoltaice.
@ConstantinTiganu
@ConstantinTiganu 4 жыл бұрын
Ar mai fi o idee pentru cei care pot supoarta cheltuiala din buzunarul lor pînă ce statul deconteaza banii dar aici toți avem nevoie de o garanție că vom primii banii înapoi. Deci posibilități sunt numai să se vrea 👍
@gheorghemihalache892
@gheorghemihalache892 4 жыл бұрын
Salut George, pentru Ilfov sunt doar doua firme acceptate in program. Astfel, avem doar doua variante.....Stima!
@adrianflorea5670
@adrianflorea5670 4 жыл бұрын
George, domnul de la AFM stie cum functioneaza acest sistem in Germania de exemplu? Sau altcineva de prin Min. Mediului are habar care este procesul financiar acolo? Hai sa nu reinventam roata daca ea exista si functioneaza. probabil ca trebuie adaptata la realitatea romaneasca, insa baza exista.
@Arhix
@Arhix 4 жыл бұрын
Avand in vedere ca Romania importa aproape 1000 MWh din strainatate in fiecare ora, este recomandat sa ne inscriem cat mai multi in acest program. O hidrocentrala o pot inchide sa nu mai produca, dar o persoana fizica nu pot.
@dimivulcano2592
@dimivulcano2592 4 жыл бұрын
Nu se pot inscrie mai multi de 35000de Pers. pt Ca' fondurile sunt numai pt acest nr.
@danutsamoila8408
@danutsamoila8408 4 жыл бұрын
F frumos video
@1dream2reality
@1dream2reality 3 жыл бұрын
George spune te rog unde gasesc si eu informatia completa despre preturi intalare si preturi achizitie ?
@crstudio3035
@crstudio3035 4 жыл бұрын
Domnule George Buhnici,de ce nu faceți emisiuni despre instalarea panourilor solare pe case și blocuri și faceți despre panourile fotovoltaice?Panourile solare sunt mult mai eficiente decât cele fotovoltaice.
@ovidiupop7832
@ovidiupop7832 2 жыл бұрын
Tre unpic de sala :) greu pare robotzelu. Super fain clipu, ca deobicei.
@andreipop6460
@andreipop6460 2 жыл бұрын
E vorba despre o gândire politică rea străină țării noastre. Ea va obliga energia verde. Și la noi împiedică funcționarea acestea prin împrumuturi mici către firmele de panouri fotovoltaice. Toate acestea pentru a rămâne sub un nivel necesar de curent. Astfel trebuie să depindem de ei, și să cumpărăm curent din străinătate.
@tzvqoit
@tzvqoit 4 жыл бұрын
Salut George, Cum se numeste masina de tuns iarba? Foarte interesanta!
@manuelaelena9035
@manuelaelena9035 4 жыл бұрын
Curent gratis👍👏👌
@ioangodja6577
@ioangodja6577 4 жыл бұрын
Am aplicat pentru program. Dar am avut ghinionul firmei mici cu lista lunga. In fapt, au castigat din cei 250 lei incasati pentru, cica, intocmirea proiectului. Cred ca au facut sute de dosare. A doua zi dupa ce s a suspendat inscrierea, la sediul lor fiind, am vazut cum au invitat 4 noi clienti. Asta constienti fiind ca nu pot incarca atatea dosare. Teapa clara, premeditata.
@samicoman9886
@samicoman9886 2 жыл бұрын
Care sunt primii pași? Ce trebuie facut si unde? Multumesc pentru potentialul raspuns.
@natychic7353
@natychic7353 4 жыл бұрын
Buna ziua.Cui sa ne adresam pt.a obține de ls STAT dreptul de a primi ajutor,plati de la Stat pt.instalarea FOTOvOLTAICE?
@lionard2012
@lionard2012 4 жыл бұрын
Se poate face cum s a facut cu taxa auto. Plătești tu instalația si apoi dupa finalizare recuperezi de la stat banii.
@igorescu04
@igorescu04 4 жыл бұрын
Salut George! Mi s-a intamplat exact cum ne spui tu aici. Am sunat la 2 instalatori pe Ilfov si unul a spus ca nu are fonduri si doar daca pun eu banii urmand sa mi recuperez si celalalt face lista de asteptare. :D Ce ne recomanzi? Este o problema destul de serioasa cu parte de finantare/decontare. Sa vedem cum evolueaza.
@crineljurj2084
@crineljurj2084 4 жыл бұрын
LUMEA a ramas cu sechele de la programul casa verde. De data aceasta sunt teoretic fonduri suficiente, care trebuie accesate treptat. daca te grabesti sar putea sa instalezi un sistem pe care sa nu il poti ''omologa"
@Cristi01985
@Cristi01985 4 жыл бұрын
George te rog sa-l intrebi pe seful AFM de ce institutia pe care o conduce nu accepta extrase de informare eliberate online de Ancpi (instalatorul meu mi-a comunicat ca a intampinat probleme la dosarele care aveau acest act eliberat online si nu la ghiseu)
@dansan9047
@dansan9047 4 жыл бұрын
Depunerea dosarelor inca nu a început. Ori ați fost mințit ori firma despre care vorbiți habar nu are care sunt regulile de depunere a dosarelor.
@DozaCuDeToate
@DozaCuDeToate 4 жыл бұрын
Tare rau bancul cu suta virtuala si broasca testoasa 👍😄
@mazilualexandrustefan2028
@mazilualexandrustefan2028 4 жыл бұрын
Toate bune si frumoase, DAR spune-mi te rog exact invertoare si panouri ai foolosit/recomanzi. EXACT ca la un PC build. Fiecare componenta descrisa si afisata!!!
@cristiancb2396
@cristiancb2396 4 жыл бұрын
George fa un tur al casei și a foișorului
@alexal5889
@alexal5889 4 жыл бұрын
Salut. Am discutat deja cu 2 firme si mi-au cerut banii in avans urmand ca sa-i recuperez cand AFM le va deconta lor lucrarea. Mi se pare un abuz sa fii in lista instalatorilor autorizati si sa recurgi la asemenea practici. Pe de alta parte si statul ar trebui sa gaseasca o solutie pentru ca instalatorii autorizati sa poata suporta financiar lucrarea
@leonardconstantinescu523
@leonardconstantinescu523 4 жыл бұрын
Acest program a fost promovat așa și în Spania Cînd cei ce au acceptat aceste moduri de producere a energiei, și nu au mai consumat de la stat, sa dat o lege care a fost numită " taxa pe soare"..Curentul produs in plus de oglinzile fotovoltaice de particulari, a fost preluat de firma de distribuție a energiei cu mult sub prețul pieței.
@mihaiachim5299
@mihaiachim5299 4 жыл бұрын
Leonard Constantinescu Cam la fel și in unele zone din statele unite ... scopul final la aceste subvenții e sa se instaleze lumea mici electrocentrale cât mai aproape de zonele locuite la care ideal e sa exporte energie in rețea către vecini!!! Adică statul sa aibă cât mai putina energie produsă din gaze naturale si cărbune !!! Pentru ca statele plătesc taxe pe nivelul de poluare - poluare mai multă = și oameni mai bolnavi și resurse mai scumpe.. Scopul subventiilor nu este sa îți dea ți-e Gica o afacere la cheie ci ca tu sa produci pentru alții in baza investiției pe care statul a făcut-o din bani publici in tine!!! Aceeași chestie cu fondurile europene pentru afaceri : se dau bani la privați ss creeze locuri de munca pentru alții nu îți da nimeni bani ca tu norocosul ales sa o duci mai bine cu bani cadou - ei vin cu obligații !!!
@anisoaratodirica6621
@anisoaratodirica6621 2 жыл бұрын
Nu cred asa ceva (taxă pe soare doamne 😂
@taslicastelian4178
@taslicastelian4178 4 жыл бұрын
Hai sa ii spunem "curent liber" sau " curent verde" asa il si coloram putin!
@mihaigradinaru2989
@mihaigradinaru2989 4 жыл бұрын
Buna interesant clipul dar pe timp de iarna reusesc panourile sa mai produca curentul necesar pentru o casa??
@cosmint1893
@cosmint1893 2 жыл бұрын
După părerea mea pe timp de iarnă o sa le ai degeaba multe luni, cel puțin în zonele mai nordice ale țării.
@provincialaderomania5314
@provincialaderomania5314 2 жыл бұрын
Decontarea cheltuielilor cu satul se poate face si pe faze de execuție asa incat iti intregesti capitalul pentru urmatoarea faza.
@ceterasadrian
@ceterasadrian 4 жыл бұрын
Inteleg motivele pt care nu promovezi listele de asteptare, bancile nu ii finteaza, statul nu ii ajuta prea curand, sumele sunt mari pt marea majoritate... si atunci pt instalatori ar putea fi singura solutie viabila listele, adica isi fac un sistem piramidal, fiecare client pune cei 2000 lei la inceput, si la un calcul simplu, 11 clienti asigura instalarea pt 1 client, da in cele din urma piramida este uriasa, dar pe masura ce dupa 6-8 luni (in cel mai bun caz) incep sa curga si subventiile de stat iar atunci lucrurile se amortizeaza, aici intervine problema daca respectivele firme sunt serioase si nu fug cu banii, pt ca, exact cum ai spus asta e sport national la noi in Romanica, dar vom vedea in cele din urma cum va decurge, cred exact cum a fost pt programul rabla: ca va trebui sa treaca cativa ani pana cand acest program va fi inteles cat de cat de populatie. Si chiar si asa statisticile arata ca doar 1 din 20 de romani is cumpara masina noua, dar aici sumele sunt mai mici decat la masini si e ceva care te ajuta in mod pasiv, pe cand masina e gaura in buzunar, cine stie poate acest program va deveni foarte adoptat si poate se va gasi o metoda prin care acesti instalatori sa acceseze ei direct fonduri europene pt asta si astfel sa fie impinse lucrurile mai ok.
@popdan42
@popdan42 4 жыл бұрын
Acelasi lucru se intampla in toate domeniile de investitii.Cat timp bancile nu merg cu creditele in paralel cu proiectele e greu sa dai garantii la firme. De aia nu se creaza locuri de munca in Romania.Esuam cand e vorba de a flexibiliza lucrurile de acea se creaza liste de asteptare.Suntem experti in a pune proiecte pe masa inainte de a crea un sistem care sa duca la bun sfarsit proiectele.
@vladleonard86
@vladleonard86 4 жыл бұрын
Dar daca eu nu sunt interesat sa fiu prosunator? Poate nu ma intereseaza sa dau energie in reteaua nationala. Vreau fotovoltanice sa-mi produca energia necesara fara sa am vreo legatura cu enel sau mai stiu eu cine. Este in curtea mea...nu vreau sa dau curentul mai departe..vreau doar pt mine si eventual sa-mi stochez energia intr-un pachet de baterii s-o pot folosi si noaptea.
@vasilicamaftei4737
@vasilicamaftei4737 4 жыл бұрын
ce masina de tuns iarba ai, George ?
@marianscarlat285
@marianscarlat285 2 жыл бұрын
Salut George, 10MW este putin......dar pentru o instalatie mica e ok.
@NewTechChannel
@NewTechChannel 4 жыл бұрын
Am fost la 2 firme. Este trist. Cica firmele vor sa foloseasca invertoare romanesti cu panouri romanesti, cica produse in Romania. Lumea nu stie chestia cu importatul din china si rebrand pe ce nume vrei. Nu multumesc eu vreau invertor din germania... A da si cer toti banii in avans.
@infotainment_gurus
@infotainment_gurus 3 жыл бұрын
Informatie necesara prosumatori / idee de vlog: O persoana detine o casa in Corbeanca avand instalatie fotovoltaica si cont de prosumator. Aceeasi persoana mai detine 2 apartamente in Bucuresti. Se pot cumula facturile pe acelasi cont Enel astfel incat energia produsa de casa sa acopere costurile pentru toate cele 3 locatii? ( as aprecia un raspuns rapid la coment inainte de vlog :) )
@nicolaecornelia8175
@nicolaecornelia8175 2 жыл бұрын
Locuiesc la bloc la etajul 10 în București ( ultimul etaj ) .Pot sa-mi montez panouri ? Am casă de vacanță ( unde locuiesc "din cauza de covid " de doi ani ) . Cum pot sa-mi achiziționez panouri ? Cat costa ele ,montatul ,mentenanța ?
@arhit3cht
@arhit3cht 4 жыл бұрын
BUN
@vladvintila4694
@vladvintila4694 2 жыл бұрын
2022 ? 😂poate anul asta pun și eu panouri 😂😂😂
@mireliordanoaia5831
@mireliordanoaia5831 4 жыл бұрын
Eu sunt pasionat de energia verde, sunt electrician si electronist am construit panouri fotovoltaice si generatoare eoliene și doresc un loc de muncă în acest domeniu,legal desigur.
@grozenyku
@grozenyku Жыл бұрын
unde pot cauta un kit panouri solare off-grid aprox 10kwh, care sa fie calitate si sa nu ma trezesc cu probleme dupa cativa ani
@sergiudavid7417
@sergiudavid7417 2 жыл бұрын
Salut! In 2022 care e treaba ? De unde ar trebuii sa incep pentru sistem foto-voltaic ?😁
@jhonnyrau2037
@jhonnyrau2037 3 жыл бұрын
Salut.Pot sustine cu cei 3 kw,eu stiu,toata casa,ma refere la iluminat,tv,frigider,masina spalat,etc. Multumesc.
@iCodyRo
@iCodyRo 4 жыл бұрын
Momentan nu se mai stie nimic de etapa a 2-a; eu cel putin nu mai stiu nimic. Desi in prima etapa, toate actele necesare au fost adaugate in platforma de la Tehnomir in decurs de 3 zile.
GAZONUL VA CREȘTE DES DACĂ FACI ASTA - CASEBUNE.RO
22:29
Case Bune
Рет қаралды 252 М.
¡Puaj! No comas piruleta sucia, usa un gadget 😱 #herramienta
00:30
JOON Spanish
Рет қаралды 22 МЛН
ДЕНЬ РОЖДЕНИЯ БАБУШКИ #shorts
00:19
Паша Осадчий
Рет қаралды 2,9 МЛН
Tu zici mereu "Nu am nimic" / De ce minți...
1:24
Danut Ursachi
Рет қаралды 44
#casabuhnici - How I went over the winter
12:54
George Buhnici
Рет қаралды 1,2 МЛН
CUM FUNCȚIONEAZĂ POMPA DE CĂLDURĂ
7:54
Case Bune
Рет қаралды 289 М.
Cum facem Case mai Bune pentru toți? - CaseBune.ro
18:33
Case Bune
Рет қаралды 10 М.
AM DESCÂLCIT FOTOVOLTAICELE - CASEBUNE.RO
22:13
Case Bune
Рет қаралды 92 М.
How Do I Choose A Solar Panel For Hot Water?
5:40
Blog de Instalatii
Рет қаралды 105 М.
CUM CONSTRUIEȘTI O CASĂ PASIVĂ CU PAIE - CASA RIA
37:00
Case Bune
Рет қаралды 316 М.
¡Puaj! No comas piruleta sucia, usa un gadget 😱 #herramienta
00:30
JOON Spanish
Рет қаралды 22 МЛН