Vloerverwarming met slimme ventielen per kamer - Zelf Een Huis Bouwen

  Рет қаралды 13,153

Altenatief Huis

Altenatief Huis

Күн бұрын

Пікірлер: 19
@keeskoot6715
@keeskoot6715 Жыл бұрын
Volgens mij zeg je t verkeerd de kraan gaat dicht als hij wordt ingedrukt. Een thermostaatkraan werkt namelijk met een licht/ gel bel die uitzet als t warm wordt en dan de doorstroom verminderd. Met dat pennetje druk je ook die bel in waardoor de kraan bij een lagere temperatuur al dicht gaat. Wel echt mooi om te zien wat je allemaal zelf kan!
@AltenatiefHuis
@AltenatiefHuis Жыл бұрын
Je zou best eens gelijk kunnen hebben Kees! Dank voor je inzicht :-)
@xgeert1
@xgeert1 11 ай бұрын
Dag Cyril. Wat duidelijke en interessante filmpjes heb jij gemaakt. Top! Vraagje over de temperatuurgestuurde automatische ventielen van de vloerverwarming. Werkt dit uiteindelijk naar behoren? Resulteert dit dus in verschillende temperaturen per kamer zoals je die instelt?
@AltenatiefHuis
@AltenatiefHuis 11 ай бұрын
Hi, dank voor je compliment! Dit werkt helemaal top; elke ruimte (die afgesloten kan worden) heeft zijn eigen temperatuur, mits er dus 1 of meerdere aparte vloerverwarminglussen liggen. De thermostaten (software) per ruimte zijn zelflerend, en beginnen dus eerder te verwarmen als het starttijdstip in het schema, zodat de ruimte nagenoeg op temperatuur is op dat tijdstip. Hij neemt ook de buitentemperatuur in ogenschouw en weet dus dat hij nu eerder moet starten dan een paar weken terug toen het nog niet zo koud was.
@mikej8304
@mikej8304 Жыл бұрын
Interessante video weer! Je hele vloerverwarming serie heeft me enorm geholpen tijdens de verbouwing van ons huis :) Wel een vraagje: zet je bij het gebruik van de actuatoren de kraantjes van de flowmeters volledig open?
@AltenatiefHuis
@AltenatiefHuis Жыл бұрын
Dank, fijn dat het je helpt! De flowmeters heb ik volledig open gezet, want de Loxone ventielen zijn modulerend en regelen dus zelf de flow.
@MrBdegier
@MrBdegier Жыл бұрын
Net nog een keer dit interessante fimpje teruggekeken nadat ik vorige week Loxone training heb gehad. Loxone gaf aan liefst met buffervaten te werken voor optimale werking. Zeker bij een groot buffervat zou je dat als energie opslag kunnen gebruiken waardoor je goedkope stroom (PV of lage inkoopprijzen) om kan zetten in warmte. Primair doel van zo'n vat (ook een kleinere) is pendelen tegen gaan (waar iemand anders hier ook een vraag over stelde). Heb je ook overwogen om zo'n vat te nemen? Zeker in combinatie met Loxone zie ik zeker meerwaarde, maar ook veel meer kosten (en bij een groot vat als warmteopslag ook meer complexiteit met regeling kleppen e.d.)
@AltenatiefHuis
@AltenatiefHuis Жыл бұрын
Het is allemaal sterk afhankelijk van je energie contract en type verwarming/koeling. Ik heb nog een tarief van 17 cnt all-in, dus nog geen noodzaak om de zuinige uren op te zoeken. Een vloerverwarming zelf is door het beton ook al een buffer, dus (hoger) opwarmen tijdens de voordelige uren is al een gewin in de winter. De zomer is een ander verhaal. Straks geen saldering meer maar wel goedkopere thuisbatterijen... Het blijft zoeken naar de optimale mix. :-)
@biancademilo
@biancademilo Жыл бұрын
Zal vast aan mij liggen maar dit kost duizenden euros. Zo'n enkele klep is al 113usd maal 9 Paar honderd voor controler (Loxone tree) en per kamer zo'n 2 a 300e voor de vocht en temperatuur schakelaar. Simpel filmpje, eenvoudige uitleg maar het komt mij extreem over als verkapte reclame.
@AltenatiefHuis
@AltenatiefHuis Жыл бұрын
Bianca, het idee is dat je dit als uitbreiding (of start) van je Loxone systeem ziet. Anders zijn er diverse losse systemen voor op je vloerverdeler; met losse temperatuur sensoren, losse thermostaten en weer een app op je telefoon. Ieder zijn ding. En dit is geen reclame, ik ben geen leverancier en verdien niets aan de verkoop ervan. Ik adviseer en vertel enkel over mijn keuzes en ervaringen, dat doe ik al de gehele bouw van mijn huis, zo ook met dit onderdeel. Het is zeker niet goedkoop, maar werkt wel fantastisch.
@puntkomma3303
@puntkomma3303 9 ай бұрын
Hallo Cyril Het zou beter zijn als deze GOEDE PROF PRODUKTEN veel meer reklame zouden krijgen zodat ze ook meer bekendhed verwerven hier on YOU TUBE en elders . Zit al heel mijn leven ( ben er nu juist 65 geworden en juist op een welverdient PENSIOEN ) in de bouw en randprodukten en moet zeggen eens men dit PRODUKT goed kent , U er geen ander meer wilt . Zoals bij de vrouwen . Heb wel een grote uitzondering moet niets weten van AIR toestanden want RADIOGRAFIE , WIFI , BLUETHOOT en andere systemen heb er al het een en het ander van gezien in onpositive kant Met vriendelijke groeten allemaal en voor U Cyril DOE ZO VERDER MAN U bent goe bezig zeggen ze hier in HILLEGEM in BELGIE Dirk @@AltenatiefHuis
@Alex-zv4oc
@Alex-zv4oc Ай бұрын
@@AltenatiefHuisdenk je er nog zo over? Ik begreep namelijk dat de Loxone ventielen veelal defect raken.
@AltenatiefHuis
@AltenatiefHuis Ай бұрын
Ik heb er nu 5 huizen mee voorzien, waarmee de oudste 4 jaar en allen werken als een zonnetje, zowel de bedrade als de draadloze varianten. Ze zijn stil en moduleren netjes. Ja, ze zijn prijzig, maar werken uitmuntend en zijn in een mum van tijd geïnstalleerd en geconfigureerd.
@meneersjonnie
@meneersjonnie Жыл бұрын
Hi, ik ken dat Loxone systeem niet maar kan je hiervoor ook de Tado slimme thermostaatknoppen gebruiken? ik ga binnenkort verbouwen waarbij ik op de BG 7 kringen ga gebruiken , die Tado knoppen heb ik dan over van mijn huidige radiatoren.
@AltenatiefHuis
@AltenatiefHuis Жыл бұрын
Tado kan ook prima; dat is een losstaand systeem en daar heb je dan weer een losse app voor en integreert weer lastig met de aansturing van (bv) de warmtepomp. Juist daar blinkt Loxone uit: alles in 1 :-)
@lizie123456
@lizie123456 Жыл бұрын
Wat is jouw visie over het continu dicht en opendraaien van je kringen en daardoor de ruimte steeds terug doen afkoelen en je warmtepomp veel te moeten laten op en afspringen? Denk je dat je voordeel hiermee groter is dan de slijtage op je warmtepomp? Of springt deze in de praktijk niet veel aan en uit?
@AltenatiefHuis
@AltenatiefHuis Жыл бұрын
Goede vraag. De ventielen moduleren, dus het is geen open/dicht. Bovendien zijn er uiteraard meerdere groepen, dus 1 groep 'uit' betekent niet direct dat de warmtepomp ook uit gaat omdat er nog andere groepen warmte nodig hebben, Ook zijn er nalooptijden en max/min tijden dat de WP aan en uit staat, dus het is geen knipperlicht :-) Ik verlaag de temperatuur 's nachts slechts 1 graad, waardoor de WP die tijd veelal uit staat en 's morgens maar weinig moeite heeft om alles weer op temperatuur te krijgen. Het blijft proefondervindelijk zoeken naar de beste instelling. Elk huis, elke WP, elke vloer, elke bewoner is anders. De slaapkamer hoeft van mij niet warmer dan 18 te zijn, maar als ik wel warme voetjes wil moet de vloer toch echt warmer worden en dus wordt de ruimte ook. Dat soort afwegingen ;-)
Eerste indruk: Tado X thermostaat
13:57
Bright
Рет қаралды 58 М.
Een WARMTEPOMP in huis: de EERSTE ERVARING
46:43
De Groene Nerds
Рет қаралды 6 М.
The Ultimate Sausage Prank! Watch Their Reactions 😂🌭 #Unexpected
00:17
La La Life Shorts
Рет қаралды 9 МЛН
Do you love Blackpink?🖤🩷
00:23
Karina
Рет қаралды 22 МЛН
Smarthome met Loxone - Zelf Een Huis Bouwen
15:17
Altenatief Huis
Рет қаралды 12 М.
Versla de jaarafrekening! - Deel 04 - Radiatoren & vloerverwarming
24:13
Fout aangesloten vloerverwarming (hydraulisch neutraal)
16:50
Ketel Klets
Рет қаралды 105 М.
Wat kost het (zelf)bouwen van een huis?
28:38
Altenatief Huis
Рет қаралды 50 М.
Chaos! Omtzigt is terug en zorgt gelijk voor ruzie
8:49
Maarten van Rossem - De Podcast
Рет қаралды 78 М.
Betonvloer storten - Zelf Een Huis Bouwen
18:08
Altenatief Huis
Рет қаралды 51 М.
Ventilator op je Houtkachel? Werkt dat?!
19:00
four38AM
Рет қаралды 89 М.
Waarom zit ons elektriciteitsnet zo vol?
12:34
NTR Wetenschap
Рет қаралды 88 М.
100 jaar oud huis deel 15. Vloerverwarming.
39:01
Daan Kayser
Рет қаралды 65 М.