Salutare Razvan.Faina povestea despre creveti....😂😂😂
@bennylegend0704 Жыл бұрын
Mi-a plăcut și îmi place in continuare ce faci...mă uit cu drag la videouri...succes in continuare, Răzvan!!!
@CasaCuAcvarii Жыл бұрын
Mulțumesc frumos!
@DragosRTR Жыл бұрын
40:00 Ăsta e motivul pentru care nu am creveti desi imi plac foarte mult😅. Greu cu ei la curatenie, mai ales intr-un acvariu bine plantat.
@CasaCuAcvarii Жыл бұрын
Dar sunt totuși simpatici, să nu uităm că eu am totuși probleme aici pentru că am neglijat prea mult timp acvariile. Dacă e menținută curățenia, e mai ușor și printre creveți, că nu ar fi multă mizerie.
@RaDuCuCostEL Жыл бұрын
Super multă munca, dar rezultatul este unul pe măsură! Felicitări pentru munca depusa si rabdare! Asteptam cu nerabdare reparatia acvariului mare!
@CasaCuAcvarii Жыл бұрын
Mulțam, mai e mult de treabă acolo, am de plantat bazinele, de adăugat pești...
@danielgamingpc4090 Жыл бұрын
Bun video! 👍
@pietonulstelar Жыл бұрын
Pentru dumneavoastra, v-ar trebui un ajutor specializat . Nu sunt in masura sa va dau sfaturi, am si eu o varsta, o meserie, dar, vine si la dumneavoastra o vreme cand trebuie sa aveti incredere in cineva sa va ajute . Zic si eu, cu umilinta . Respect in tot ceea ce faceti ! 😀😀😀
@CasaCuAcvarii Жыл бұрын
Un ajutor specializat mi-ar trebui, dar nu am bani acum pentru ședințe.
@szigyutube Жыл бұрын
Foarte fain clipul, ca de obicei! Bine ai revenit in spatiul virtual. Ca sa adun crevetii eu folosesc o capcana facut diy, foarte simplu dintr-o sticla de sucuri de 500 ml taiat in doua si invers bagate. Pe cat de simplu pe atat de eficient. Chiar ar merita sa faci si tu un filmulet "how it's made".
@CasaCuAcvarii Жыл бұрын
Cam o idee de genul am avut și eu, urmează să fac teste.
@bogdanbuliga4046 Жыл бұрын
felicitari . visul meu ce ai acolo ,stiu ce ai acolo cat e de munca numai la un acvariui :))) .. revin .
@cristinafaragau5983 Жыл бұрын
Mult succes si spor in continuare!❤vizionez cu drag orice video, indiferent de subiect😊e o relaxare deplina, dar si invatam lucruri noi😜daca eu nu am curaj imi iau acvariu, ma uit la voi😁
@CasaCuAcvarii Жыл бұрын
Mă bucur că îți place!
@acvaristica-altfel Жыл бұрын
Ai făcut ceva treabă 😊. A fost o plăcere să urmăresc episodul, mulțumim.
@CasaCuAcvarii Жыл бұрын
Mă bucur că ți-a plăcut 😊
@Nic592 Жыл бұрын
😉🤗🤗🤗👍
@rolderic5659 Жыл бұрын
wow, arata ca o adevarata jungla acvarile
@CasaCuAcvarii Жыл бұрын
Și tot junglă ar trebui să ajungă, dar o junglă mai aerisită.
@daniels3574 Жыл бұрын
Felicitări pentru ce faci 👏
@CasaCuAcvarii Жыл бұрын
Mulțumesc frumos 😊
@raresortodoxАй бұрын
Si eu am un bazin cu 500 de creveti simt ca inebunEsc cand ma apuc sa ASPIR SUBSTRATU
@CasaCuAcvarii21 күн бұрын
Sunt inconștienți
@radutnarcis8767 Жыл бұрын
E de muncă...😂 ahaaa
@CasaCuAcvarii Жыл бұрын
Este, dar ne place.
@Twowheelsonelens Жыл бұрын
Salut ! Felicitari pt toata munca depusa . As dori si eu sa cumpar niste Pistia, cum facem? trimiti prin curier? Sunt din Timisoara ... Succes in continuare, asteptam urmatorul video ! :)))
@CasaCuAcvarii Жыл бұрын
Trimit, mesaje la Facebook.com/casacuacvarii
@FlaviuZaquaScaper Жыл бұрын
Foarte de acord cu teoria despre relația dintre plante și alge. M-am tot gândit și eu la ea în repetate rânduri și experimente. O altă chestie pe care am obeservat-o este că nu e bine să pornești un acvariu cu plante suferinde (acoperite de alge, partial topite, etc)
@CasaCuAcvarii Жыл бұрын
O să experimentez în continuare pe subiectul ăsta, inclusiv cu plante deja afectate de alge. Speranța mea e că algele vor muri de pe frunzele afectate, dacă fac ce trebuie.
@FlaviuZaquaScaper Жыл бұрын
@@CasaCuAcvarii in unele cazuri e posibil. Succes, sa ne ții la curent 😊
@metallixro Жыл бұрын
E clar e vina motanilor... Vii in fishroom hotarat sa faci treaba, zici sa te joci 5 minute cu motanul pana bei cafeaua si faci planul de lucru, si 5 minute s-au facut 4 ore e ora mesei ;) Discutia despre alge si lumina trebuie gandita in termen de energie consumata de catre acvariu. Lumina este energie, e ca o pedala de acceleratie in cresterea plantelor, iar spectrul de substante fertilizante din apa este combustibilul plantelor. Trebuie gasit echilibrul intre consumul de energie al plantelor din acvariu (luand in considerare tipul plantelor si dupa caz CO2 si fertilizanti). Energie mult peste potentialul plantelor din acvariu rezulta in energie ramasa pentru alge. Deasemenea insuficienti fertilizanti pentru plante rezulta iar in imposibilitatea de a consuma totalul de energie rezultand alge. My 2c dupa ani de acvaristica.
@AcvaristulLenes Жыл бұрын
Cei de la Nevertebrate au facut un experiment comparativ din care reiese ca materia organica din apa e cea care influenteaza dezvoltarea algelor; lumina si fertilizantii fiind doar multipicatorii problemei. Cu exceptia BBA, acest fapt era evident si in acvariul meu (cand faceam schimburi de apa substantiale) care, desi avea lumina solara (marele tabu in hobby) 2 ore pe zi, avea foarte putine alge iar plantele cresteau in nesimtire. Daca vrei sa repeti experimentul: 1 sticla cu apa de robinet 1 sticla cu apa de robinet + fertilizanti 1 sticla cu apa din acvariu Le lasi afara unde au parte de lumina solara.
@CasaCuAcvarii Жыл бұрын
Nu știu dacă o fi așa... Energia din acvariu e aceeași și pentru alge și pentru plante. Pentru ce motiv algele, organisme care au milioane de ani de evoluție înaintea plantelor, consumă doar ce rămâne de la plante? Oare nu consumă și unele și altele simultan ce este disponibil? Ba chiar aș spune că algele, organisme simple și cu o creștere explozivă, ar consuma mult mai repede și mai eficient decât plantele superioare, care sunt cam fițoase.
@metallixro Жыл бұрын
@@CasaCuAcvarii Algele sunt microscopice si necesita cantitati mult mai mici de nutrienti, asadar orice acvariu are ceva alge, chair si unul "echilibrat". Nutrientii totusi nu sunt egali in importanta lor pentru alge in comparatie cu plante. De exemplu algelor le place amoniu in cantitati mari, au nevoie de magneziu si fosfor dar nu de calciu sau potasiu. Materia organica din apa se descompune si produce amoniu si fosfor (prezent mult in hrana pestilor) evident de asta facem schimb de apa si curatam substratul pentru a nu ajuta algele. Daca plantele au tot ce trebuie pentru a se dezvolta, ele insele devin rezistente la alge. Dar lasand teoria la o parte, orice acvarist cu experienta poate confirma ca un acvariu bine plantat cu plante sanatoase are probleme minime cu algele, deci practica confirma teoria. In cazul casei cu acvarii, evident unele acvarii necesita mentenanta mai des, se vede un exces de materia organica :)) Subiectul asta este inepuizabil si va fi rezolvat doar de inovatii tehnologice, poate, candva. Pana la urma algele sunt in natura si depinde de fiecare acvarist daca e afectat de alge sau nu, pentru unii conteaza ca pestii sa fie sanatosi si sa aiba un habitat natural, altii cautam un aquascape super ingrijit si fara alge. Succes tututor!
@CasaCuAcvarii Жыл бұрын
E discuție complexă și cum spuneam, multe păreri contradictorii. Cred ca e o idee să dedic niște clipuri algelor, să le urmăresc evoluția sau involuția prin acvariile mele.
@Twowheelsonelens Жыл бұрын
Si ai mei creveti vin si se pun pe furtun cand sifonez :)))))) invart furtunul de produc un mic tzunamii in acvariu, dar degeaba...e parc de distractii pt ei :)))))))))
@CasaCuAcvarii Жыл бұрын
The struggle is real!
@xan772 ай бұрын
Ce volum total de apă are acest raft și ce volum în litri ocupă matrixul în acea țeavă ? Întreb de curiozitate pentru că sunt convins că face față, probabil ai avut și momente de suprapopulare în acele acvarii și sunt curios care sunt cifrele.
@CasaCuAcvarii2 ай бұрын
Cam 1500 de litri, în țeavă sunt cam 5 litri de matrix. Face față, doar că trebuie să-l curăț destul de des. Nu am alte cifre, e cam la ochi totul.
@nicusormocanu974 Жыл бұрын
Salut Casa cu Acvarii, Razvan de ce nu incerci sa sifonezi crevetii daca tot nu se feresc si sa ii recoltezi intr-un recipien mai mic, de unde i-ai putea prinde mai usor
@CasaCuAcvarii Жыл бұрын
Salut, in teorie pare că ar funcționa, în realitate durează chiar mai mult, pentru că nu sunt ușor de separat de mizerie, alge și tot ce mai pleacă la vale cu sifonatul...
@eusuntra Жыл бұрын
Creveți supermeni ‼
@bogdangherman1173 Жыл бұрын
Pentru plante mai complicate ar merge iserat un reactor CO2 pe turul filtrului. Oare ar schimba ceva sau e nevoie se cate un reactor individual/instalatie separata la fiecare bazin
@CasaCuAcvarii Жыл бұрын
Am folosit un reactor pentru tot sistemul și a fost ok. Dar acum orice cresc acolo vreau sa fie fără co2.
@dorin2212 Жыл бұрын
Salut, ce benzi de leduri folosesti? Poate ai video cu asta, si n-am vazut. Mercii!
@CasaCuAcvarii Жыл бұрын
Sunt leduri daylight 6000 k. Nu am clipuri despre lumini, e un subiect un pic mai controversat.
@valentinpopa4226 Жыл бұрын
Buna dimineata poti sa imi spui de ce pesti mei nu mai maninca la fel cum incau cu o saptamina in urma si unul nu se mai misca doar misca gura .Multumesc
@CasaCuAcvarii Жыл бұрын
Din păcate nu îmi pot da seama, ar trebui mai multe informații.
@cipriotu12 Жыл бұрын
Bună seara! Cum pot să cumpar creveți de la dumneavoastră? Specific că sunt din Deva jud. Hunedoara
@CasaCuAcvarii Жыл бұрын
E complicat cu trimisul de animale, am tot avut probleme cu curierii
@MrGigi-dz9cv Жыл бұрын
Algel, fotosintetizeaza, exact ca plantele.
@gindulescuandru258 Жыл бұрын
Si la mine creste alga si am obs ca se prinde cel mai bine de alte plante. Poate o avea preferințe si de care plante sa se prinda.
@CasaCuAcvarii Жыл бұрын
Se prinde de orice suprafață, am avut melci bărboși, cu cochilia plină de alge.
@gindulescuandru258 Жыл бұрын
@@CasaCuAcvarii devin melci rockeri 😛
@burcanfilus350 Жыл бұрын
Salut ai muncit mult meriți o socata .De ce nu încerci soluție de la seachem flourish Excel e bun nue dăunător plantelor și nici peștilor sau crevetilor .Contra bba e bun filamentosa nu apare de loc
@CasaCuAcvarii Жыл бұрын
Acela e carbon lichid, cu siguranță ajută, dar o să experimentez cu altceva la acel raft.
@Timi257 Жыл бұрын
Tur la pesti??? Întrebare putem tine creveți cu cory?
@CasaCuAcvarii Жыл бұрын
Oi mai face la un moment dat. Merg creveți adulți cu cory, dar e posibil să le vâneze puii.
@xan77 Жыл бұрын
eu abia acum am văzut clipul, am asteptat special cafeaua de sâmbătă dimineață ca să-l savurez maxim, nu să-l văd pe fugă într-o dupăamiază. Ce anubias e aceea din bazinul de la mijloc stânga, cele cu frunzele înalte ? E barteri normal sau altceva? că vreau și eu pentru acvariu cu carași.
@CasaCuAcvarii Жыл бұрын
Cred că e anubias barteri caladiifolia dacă nu mă înșel.
@JimboliaMiuzic Жыл бұрын
Salutare! Un sfat îmi poți da te rog frumos și mie. La un acvariu de 94x45 trebuie sticla de 10 sau de 8 pentru suprafață de fund?
@CasaCuAcvarii Жыл бұрын
E mai sigur de 10, chiar dacă ar merge și de 8.
@florinstuparu2146 Жыл бұрын
Mie imi mor toate plantele prind o negreala si nu stiu ce sa le mai fac am schimburi de apa făcute la 2 zile si tot degeaba alge nu pesti se simt bine apa limpede nu inteleg de ce .Lumina o tin 12 ore .Curios nu .
@CasaCuAcvarii Жыл бұрын
Fertilizezi cu ceva acvariul?
@florinstuparu2146 Жыл бұрын
@@CasaCuAcvarii Nu il fertilizez cu nimic
@florinmuresan9037 Жыл бұрын
Îmi poți recomanda ceva prafuri sau o soluție pentru acvariu sa nu îmi mai miroase apa mersi
@CasaCuAcvarii Жыл бұрын
Nici prafuri nici soluții. Schimb de apă, hrănire corectă a peștilor, filtrare bună.
@hanniball767 Жыл бұрын
Va salut.Poate crevetilor le plac topoganele.Adrenalina:)))))))))))).Spor.
@robertmarinescu7550 Жыл бұрын
Salut! As vrea sa cumpăr niște creveți nătăfleți😁 îmi poți lăsa, te rog, un mail sa discutam?
@CasaCuAcvarii Жыл бұрын
Cu mesaj la Facebook.com/casacuacvarii
@luciancoman1767 Жыл бұрын
Adevărat Foarte Multă Muncă.
@CasaCuAcvarii Жыл бұрын
Da, dar o să le scot la lumină ușor ușor.
@CyberToxicAntidote2 ай бұрын
Faci un video doar desore creveti ? Eventual neocaridinia