Akım cekme mantigiyla ilgili bir sorum olacak. Anlatiminizin sonuna dogru kisaca degindiniz zaten ama benim elimde diyelimki sizdeki gibi bir led var bunlara powerLed diyorlar. Bu led diyelimki 1 A ile tam güç çalisiyor. Simdi burada önemli olan ne . Volt mu ampermi. Bu led 35V ile calisir demekmi dogru yoksa 1A ile mi demek dogru. Bu led 1A icin Net 35V ilemi calisir denir? Ayrica asil sorum ; benim guç kaynagim 1 A Verebiliyor ve elimdeki devre tam guc icin 1.5A istiyor. Devrenin istegini kontrol etmek mümkünmu? 1A verdigim guc kaynagim , devrenin 1.5A cekmek istemesiyle ısınmayacakmi? Ben mantigi tam çözemedim pardon. Güç kimde? Amperi talep eden devredemi? Yoksa servisi yapan güç kaynagindami.?
@EvdeElektronik7 жыл бұрын
Çok güzel bir soru sormuşsunuz, teşekkür ederim. 1) Power LED konusunda Akım önemlidir. Akımı da voltaj farkı ile kontrol edersiniz. 1A akım isteyen bir lede vereceğiniz voltajı, akım 1A e ulaşana kadar yükseltmeniz gerekli. Eğer 1A dan fazla akım geçmeye başlarsa voltajı düşürmelisiniz. Power Ledler ısındıkça daha fazla akım çekerler. Bu yüzden soğukken örneğin 35v ile 1A çekiyorsa ısınınca 35v ile 1.2A çekebilir. Bu durumda voltajı sürekli olarak kontrol edebilmek lazım. Bunun için Sabit Akım (Constant Current) regülatörler kullanılır. 2) Akım konusunda onu kullanan,çeken devre belirleyicidir. Adaptör yani sağlayıcı kısım sadece kapasite belirtir. 12v 1A sağlayan bir adaptör 1A ya kadar sağlıklı şekilde akım sağlayabilir. Devrelerin kendi iç dirençleri veya bizlerin bilinçli olarak uyguladığımız direnç özellikleri vardır. Devrenin direnç değerli yüksekse akıma zorluk çıkarır ve güç kaynağından daha az akım çekilmesine sebep olur. Direnç düşükse daha çok akım çekilir. Direnç hiç yoksa bu da kısa devre durumudur ki güç kaynağını aşırı zorlayarak bozulmasına sebep olur. İşte bu noktada bağladığınız devrenin belli bir voltajda güç kaynağının verebileceği akım miktarından fazlasını çekmemesi gerekir.
@T-FLoWW7 жыл бұрын
Evde Elektronik yanit icin cok tesekkur ederim. O halde son bir sorum olacak. Sizin regulatörünüzün sabit akim modu var. 1A'lik ledinizi taktınız ama akımınızı 0.8A e ayarladınız. O halde lede örneğin 1A ve 30V normal çalışma degerindeki 30V'u tekrar verdiginizde 1A cekemedigi ve 0.8A de kaldigi icin regulatörünüz ısınacaktır. Dogrumuyum?
@enesyalcin86696 жыл бұрын
Ismail abi sökme videosu yapsana
@ugul1656 жыл бұрын
@@T-FLoWW Regülatör ısınması için akım değerine yakın akım çekilmesi gerekir yani 1.5 amper Regülatörun varsa ondan 1 amper çekersen ısınmaya başlar ama 6 amper bir Regülatörun varsa o zaman 1 çekince ısınmaz 4-5 amper çekince ısınır
@ugul1656 жыл бұрын
@Güneş Genç giriş voltajı diyebiliriz ona evet doğru voltaj düşürücülerde düşük voltaja düşürüp belli bir güç yani akım çekerseniz düşürdüğünüz voltaj kadar ısınırlar regülatörler. şöyle izah edeyim yani 12 v bir giriş voltajını 2 volta düşürüp bir miktar güç çekerseniz 12-2=10 v düşürüldüğü için o düşen voltajı ısıya çevirebilir
@MustafaY14 жыл бұрын
Şu ayarlı voltaj regülatörüne hasta oldum. Çok güzel anlatmışsınız, sanki devreyi siz dizayn etmişsiniz gibi. Videonuzu beğendim.
@salihakbal24375 жыл бұрын
Çocukluğumdan beri mekanikçiyim elektroniği seviyorum anlatımınız müthiş sağolun
@tasarmmedya14185 жыл бұрын
üstad aliexpreste gezinirken sizin burda buldum kendimi :) sizin anlattığınız d3806 yı alacaktım. güzel anlatımınız için teşekkür ederim.
@tayfuncikrikci4 жыл бұрын
Elektrik ve elektronik merakım eskiden beri vardı ama bu dönemde iyice içine girip öğrenme zamanım oldu, yavaş yavaş atölyemin eksikliklerini tamamlaya başladım bu videoda bu yönde çok faydalı oldu, tek sıkıntı yurt dışı alışverişlerinin bu dönemde çok kötü olması fiyatların çok aşırı yükselmesi nedeniyle ihtiyaçlarımızı karşılayamaması, keşke 1 yıl önce sizin kanalınızla tanışsaymışım diye hayıflanmadım değil, çok başarılı anlatımınız ve çekimleriniz ile favori kanalım oldunuz ve bunu da gerçekten hak ediyorsunuz, tebrik ediyorum bu güzel paylaşımınız için..
@EvdeElektronik4 жыл бұрын
Güzel yorumunuz için çok teşekkür ederim.
@muratmert79907 жыл бұрын
Selamın aleyküm.meslek lisesi elektrik bölümü mezunuyum,keşke öğretmenlerde sizin gibi detaylara inseler.çalışmalarınızın devamını bekliyorum.teşekkürler emeğiniz için.👍👏👏
@hasanalitonyali3 жыл бұрын
çok sade ve tam bir öğretmen modunda anlattığınız için teşekkür ederim...
@cirakf556 жыл бұрын
Kesinlikle çok başarılı bir kanal. Anlatımlarınız çok faydalı. Sayenizde çok şey öğreniyorum. Başarılar dilerim. Takipteyim.
@jackstand22857 жыл бұрын
Hocam,siz gerçekden çok büyük işler yapıyorsunuz. Sayenizde sizin gibi değerli öğreticiler sayesinde elektronik de bir şeyler yapmaya başladım. Hocam böyle netde hep aynı,yüzeysel anlatmadığınız,ayrıntılı ,açıklayıcı, uzun anlatımlarınız için teşekkür ederim;binler,onbinler... adına.
@EvdeElektronik7 жыл бұрын
Bu güzel yorumunuz için çok teşekkür ederim.
@mavikiraz26767 жыл бұрын
Merhabalar... Çalışmalarınızı ilk günden beri takip etmeye devam ediyoruz. Sayenizde oldukça mesafe kat etmiş olduk. Sizi de bir yakınımız gibi görmeye başladık. Hal böyle olunca ister istemez bize bu güzel çalışmaları sunan adamın kim olduğunu da görmek istiyoruz :) Eğer bize kendinizi gösterirseniz bu çalışmaları kimden dinlediğimizi de öğrenmiş oluruz...
@EvdeElektronik7 жыл бұрын
+ismail yılmaz Yorumunuz beni çok mutlu etti. Teşekkür ederim. Şu ana kadar görünmemi gerektirecek bir iş yapmadığım için kendimi gösterme gereği duymadım. Önemli olan yapılan iş diye düşünüyorum. Ancak ilerleyen bölümlerde kendim de görünmem gereken video olunca o şekilde de çekim yaparım. :-)
@v3xt0n7 жыл бұрын
Benim de aklimda bu vardi ayrica videolari sonradan seslendiriyorsunuz sanirim dogru mudur?
@EvdeElektronik7 жыл бұрын
+Oğuzhan Yılmazer Evet videoları akıcı olması için çekimden sonra seslendiriyorum. Yakında kendim de görüneceğim bir video olacak inşallah.
@birkhansonkan42367 жыл бұрын
Hocam guc kaynagin link adresini vermemissiniz! Bu konulara yeni oldugum icin emin olmak istiyorum boylece link paylasmaniz mumkun mu?
@teknolojikkonular6 жыл бұрын
Birkhan Sonkan kardeşim Çin alışveriş sitelerinden herhangi birine d3806 diye aratırsan çok rahat bulursun. Ben aliexpres ten aldım. Ürün çok güzel tavsiye ederim. Ben bu ürünü bir proje kutusuna montaj yaptım. Tam bir laboratuvar tipi güç kaynağı oldu. Videolarımda mevcut..
@ozguro.92812 жыл бұрын
Mükemmel bir video . Dikkat videoda bilgi sabitleyici yok her saniye bilgi akımı yükselerek devam ediyor.
@hasanylmaz46816 жыл бұрын
Bu cihaz 20 lira daha pahali olup, guzel bir grafik ekrani olsa harika olurmus.
@mehmetcift11962 жыл бұрын
hocam emeğinize sağlık.herkesin anlıyacağı şekilde anlatımınız var.
@abitkaya86825 жыл бұрын
Maşallah güzel anlatım olmuş elinize sağlık. Hocam benim Sorum şu bu dijital ayarlı regülatörü 7:00 12v 7amper aküyle acaba 24 watt'lık invertör cihazını çalıştırır mı
@arzuteknik263 жыл бұрын
Fevkalade faydalı buluyorum anlatımlarınızı.Elektronik sevgisini daha da artırıyor.Elektrik ve elktronikte küçük hatalar büyük zararlara yol açabiliyor.Bu yüzden tüm ayrıntılarıyla hiç bilmeyen birine anlatır gibi açıklayıcı bilgiler vermeniz doyurucu oluyor.Başarılarınızın artarak devam etmesini dilerim.
@ahmedekin6 жыл бұрын
Benim gibi elektronik bilgisi olmayan insanlara muazzam bilgiler verdiniz. Ağzınıza sağlık.
@ahmedekin6 жыл бұрын
Birşey sormak istiyorum. Voltaj regülatörlerinde frekans değeri önemli midir? Neye etki etmektedir?
@yagzcaner49013 жыл бұрын
Çok detaylı bir anlatım olmuş tek kelime ile fazla iyi
@kralece3 жыл бұрын
valla helal olsun üstad. 200 bin izlenen elektronik kanalı yapmışsın.
@Senyapp7 жыл бұрын
Her zaman söylüyorum anlatım her kez'in anlayacağı bir dil.
@firatyildirim22884 жыл бұрын
Hocam, çok ama çok güzel ve anlaşılır anlatıyorsunuz, aynı zamanda detaylı, teşekkürler.
@gokhanozdemir93146 жыл бұрын
Kanalı ilk defa görüyorum, izledigim ilk videonuz bu ve şunu söylemeliyim ses tonu ve üslup bu iş için çok uygun. Bilgilerin haricinde yönlendirmeler de oldukça yerinde. Video için teşekkür ederim.
@ismailgenc26122 жыл бұрын
Yorum yaptim cok nadir 1000 de 1 dir sonuna kadar izledim gercekten hakkini vermissiniz. Emeginize saglık.
@a.n.o.n.i.m.4 жыл бұрын
Abicim o kadar anlatmışsın çok sağ olasın, iyki anlatmışsın eyvallah da, diğer kanalların anlatmadığı şeyleri de anlatsaydın ya keşke. Örneğin sargıların ne işe yaradığını, indüklenen manyetik kuvvetin diğer elemanlara zarar verip vermediğini felan hiç anlatmamışsın. Bunu anlatan bir video hiç bulamadım.
@potansiyelmuhendis4636 жыл бұрын
Sen varya adamsin video atmaya devam et senin videolarinla icimdeki sonmek bilmeyen elektronik merakimi korukluyorsun
@mujdatguven93403 жыл бұрын
Kesinlikle youtubede izlediğim en açıklayıcı ve sade anlatımlı çok kaliteli bir video olmuş emeğinize sağlık başarılar dilerim iyi çalışmalar
@plokaj17 жыл бұрын
keyifle dinledim ,cihazlar hakkında müthiş doyurucu bilgiler, teşekkürler,belli ediyor elektrik mühendisi olduğun yada elektrik yüksek mühandis olduğun
@ozkanhangisi648710 ай бұрын
Emeğine sağlık üstat. Su gibi akıcı anlatmışsın. Zevkle izledim.
@whisp97372 жыл бұрын
Hocam siz ne kadar kaliteli bir adamsınız. Allah sizi utandırmasın :)
@sedatklc19237 жыл бұрын
hocam gerçekten sizi tebrik ediyorum güzel anlatıminiz için benim gibi elektirikten hic anlamayip iki üç senedir elektroniğe merak salan birisi bile sizden çok şey oğrendi. regülatör ve transistörleri sizin sayenizde anladim nasıl çalıştıklarini. ve hangi modülü nerde nasıl kullanacagımıda anladim sayenizde size teşekkür ediyorum bize bu bilgileri verdiğiniz için ve güzel anlatımınız için..
@EvdeElektronik7 жыл бұрын
Güzel yorumunuz için çok teşekkür ederim.
@davut3516029 күн бұрын
Güzel vidyonuzu izledim. Diyot kullanarak voltaj artışını da anlatsanız. Direnç, diyot ve triyak kullanarak voltaj düşürmeyi anlatsanız. Birde trafosuz direnç+diyot+kondansatör kullanarak voltaj düşüşünü anlatsanız. Teşekkürler.
@erkangoregen93897 жыл бұрын
Bu güne kadar kanalınızı nasıl görmemişim.Anlatımınız çok net, elinize emeğinize sağlık.
@EvdeElektronik7 жыл бұрын
+Erkan GÖREGEN Aramıza hoş geldiniz.
@arifuzel89167 жыл бұрын
Videolarınızdaki net ve anlaşılır bir şekilde aktardığınız bilgilerden istifade ettim çok memnun oldum.Başarılarınızın devamını dilerim. Arif UZEL
@omerekc75752 жыл бұрын
Abicim emeğine sağlık öncelik ve sonrasında bi videonun sonunda dedin ki; '' Öğretmen veya akademisyen değilim okulunu okumadım hobi amaçlı öğrendiğim dönemlerden kalma bu bilgiler diye lakin! Kusura bakma inanmıyorum sen ya çekirdekten yetişmiş bir elektrikçisin yada mutlak mektebinde öğretim görevlisisin! Ve anlatımlarında mükemmel bunu belirtmek istiyorum. Yıllardır interneti youtube kullanırım toplasan 3 yada 4 videonun altına yorum attım biride senin ki tekrardan emeğine sağlık ... :)
@kadiryurtsever51813 жыл бұрын
Ustad sayenizde up step regülatör almaktan kurtuldum. 12v u 13.8 yaptim😁
@MertNazmiSerin3 жыл бұрын
Üstat 78xx leri eşleniğı ile paralel çıkış alıp, akımı arttirabilirmiyiz? Yada bir sekilde illaki diyotlami desteklemek gerekir?
@devrimtuncer86557 жыл бұрын
hocam konuyu ele alisiniz icin ozellikle tesekkur ederim. turkce kaynak bulmak cok zor. lityum piller dogrudan sarj olmaz arada devre gerekli ayarlamalari yapar
@adnanaltay97022 жыл бұрын
Eline diline sağlık üstadım. İYİ YAYINLAR. 👍
@sabridonmez15013 жыл бұрын
Sizi sürekli izliyorum. Laboratuvar tipi bir Ayarlanabilir Güç Kaynağını OLMASI GEREKEN MALZEMELERLE ve 220 girişten başlayarak kısım kısım, adım adım, Trafosu, doğrultma devresi, Emi filtre, kısa devre filtresi vs. anahtarı ve sigortasına kadar yapabilirmisiniz ? 36 volt 20 watt bir çalışma olursa süper olur. Böyle bir çalışma şu an yok. Hep elde olan malzeme ve devrelerle yapılıyor. Yeterli olduğunu düşünmüyorum. İyi Çalışmalar ve başarılar.
@malidurmus27173 жыл бұрын
Çok güzel öğretici bir açıklama olmuş Bir de benim güneş panelim var Değerleri P. = 300 w Voc =39,42 v Max. Pow. Volt. (vmpp) = 32,10 v Max. Pow. Curr. (Impp) = 9,36 amp. Akü şarj kontrol cihazım 30 amp Akülerim 12 volt olarak bağlı Güneş panelim akü şarj kontrol cihazını zarar vermemesi için panel ile akü şarj kontrol cihazı arasına nasıl bir cihaz koyabilirim Yani cihazın giriş gerilimi sabit olmayacak 1 ile 45 volt arası güneşin zaman içinde panele verdiği değişken değerlerden dolayı. Akım ise güç kaynağının yani güneş panelin verdiği akımını düşürmeyecek bir cihaz olacak Yani Giriş 45 volt'a kadar çıkış voltajıda 20 - 25 volt arası olabilir istediğim Max. Voltaj 25 olmalı ama güç kaynağından gelen akımın maxsimum akımı almam için bir cihaz koyabilirim Burada cihazı koymamın amacı 12 volt luk akü sistemimi ve akü şarj kontrol cihazını korumak Sizin bilgi ve tecrübeleriniz olarak araya ne tip cihaz koyabiliriz
@Göktürk_Aşina6 жыл бұрын
Hocam başka videoda bu voltaj regülatörlerini nereden bulabiliriz diye soru soracak iken , siz sırf bunun için özel video hazırlamışsınız artık teşekkür etmek bile az gelir diyorum , elinize dilinize emeğinize sağlık
@EvdeElektronik6 жыл бұрын
Çok teşekkür ederim Özgür Bey.
@ardatry63524 жыл бұрын
harika anlatmışsınız ama küçük bir problem yaşıyorum cn 6009 da 5v 2a girişi 9 v yükseltiyorum ama cihazı çalıştırmıyor. güç kaynağında 9 v 1a gerilim ile çalışıyor.
@abdullahc.28226 жыл бұрын
abi muhteşem video olmuş.bu kanalı geç görmem kötü olmuş.MÜTHİŞ İÇERİKLERİN VAR VE ÇOK İYİ DETAYLI ANLATIYORSUN..
@harunk227 жыл бұрын
Harika anlatım harika bilgiler. Teşekkürler. Sizin gibi faydalı kanalların artması dileğiyle...
@oyunbulut4263 Жыл бұрын
Ustam Öncelikle Bu İşe Yeni Başlayan Meraklıları ve Hali Hazırda Devam Etmekte Olan Arkadaşlar İçin Çok Faydalı Bir Video Olmuş.Eline Emeğine Sağlık.Böylesi Bilgilendirici Videoların Devamınıda Bekliyorum.Benim Bu Video Vesilesiyle Açıklığa Kavuşturmanızı İstediğim Bir Husus Var.Bu İşlerle Hobi Veyahut Profesyonel Anlamda Uğraşıpta Mosfed (Transistör)'leri Bilmeyen Yoktur.Piyasada Sıklıkla Kullanılan PNP N-PNP Veyahut N Kanal Güç Mosfedlerinin Ölçümlerini Aşağı Yukarı Bilmeyenimiz Yok.Fakat Bu Videonuzdaki Modüller Üzerinde Bulunan XL 4015 - LM2596 - XL 6009 Gibi 5 Bacaklı Mosfedlerinde Nasıl Ölçülmesi Gerektiği ve Bu Mosfedlerin Arızalı Veyahut Sağlamlık Testininde Nasıl Yapılması Gerektiği İle İlgili Bilgilendirici Bir Video Hazırlarsanız,Birçok Arkadaşımız İçin Rehber Olacaktır
@GencerSeri5 жыл бұрын
Cok tesekkür ederim cok güzel bilgiler paylasiyorsunuz.. Bir tek sizin paylasimlarinizda cikan reklamlari sonuna kadar izliyorum
@EvdeElektronik5 жыл бұрын
Güzel yorumunuz için çok teşekkür ederim.
@Eren-yl2qi5 жыл бұрын
Yararlı bir video olmuş bilgilerimi tazeledim , teşekkür ederim.Belirtmek istediğim bir konu var ; lineer regulatör'ün verimsiz olduğundan bahsetmişsiniz fakat buck-boost tipi converterlerin yüksek oranda verimli olduğundan bahsetmemişsiniz.Onu da ben ekleyeyim :)
@mustafadede2583 Жыл бұрын
Hocam öncelikle temiz ve anlaşılır bir dille anlatımınızdan dolayı teşekkür ederim. Sizi izledikten sonra bu cihszdan aldım. Sorum şu : 18 voltluk şarjlı matkabı bu regülatörü kullanarak 12 volt 9 amper akü ile çalıştırabilir miyim?
@davutkaratas41727 жыл бұрын
KURBAN BAYRAMINIZIN HAYIRLARA VESİLE OLMASI DİLEĞİYLE HAYIRLI BAYRAMLAR.
@mert73494 жыл бұрын
bilgilendim acaba hangi adaptör kullansam vs. sorularım vardı hepsini öğrendim teşekkürler
@LZ-eu7xs6 жыл бұрын
Merhaba, sizden transformatorler deki arizalarin tesbitine yonelik olcumlerin yapilmasini anlatan bir video cekmenizi rica ediyorum.
@sitelerankara4 ай бұрын
Harika anlatımınız ve verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. Emeğinize sağlık 🤲
@kadakod7 жыл бұрын
Videolarınızı ilgiyle takip ediyorum. Emekleriniz için teşekkürler. Sizin sayenizde birçok şey öğrendik.
@EvdeElektronik7 жыл бұрын
+ahmet kadak Bu güzel yorumunuz için çok teşekkür ederim.
@hasanaltntas68166 жыл бұрын
D3806 ile şarjlı pil nasıl şarj edilir? diye bir video çeker misiniz? Volt kaç olmalı mA i nasıl olmalı şeklinde bilgi verebileceğiniz
@ilkaykarakullukcu79926 жыл бұрын
çok güzel bilgiler veriyorsunuz (detaylı anlaşılır bir şekilde) bundan dolayı size ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM başırılarınızın ve bir başka vidolarınızın devaminı dilerim...
@Doguu46 жыл бұрын
şunu belirtmek isterim ki tavsiye ettiğiniz 100 tl lik güç kaynağı tamir yapan tamir işi ile uğraşan kişilerin yapmasını tavsiye etmem .ayarlı güç kaynaklarının pahalı olma sebebi kısa devre korumaları ve ayarlı voltaj amper düşürüp yükseltmeyi sağlayan potansiyometrelerdir. fakat hobi devreleri ile uğraşan kişilerin yapmasında bir sakınca görmüyorum . fiyat performans olarak piyasadaki benimde kullandığım UNI-T UTP 3315 güç kaynağını tavsiye ederim 250 liralık bir ürün olmasına rağmen çok kaliteli ve uzun ömürlü bir ürün .tavsiye ederim.
@zkiyyhuseyinova66525 жыл бұрын
Merhaba çok iyi anlaşılır bi şekilde anlatıyonuz emeğinize sağlık, altta bi yorumu cevaplamışşınız demişsiniz ki D3806 regulator girişine 10-40 volttan aşağı ve yukarı volt bağlamayın eğer ben 5 voltluk bi devreyle uğraşıyosam çok da paha olmayan bildiğiniz regulatörlerden hangisini tavsie edersiniz
@35sonmen4 жыл бұрын
5v 20 amper lik smps de söylediğiniz gibi 2 tane 10 a devre çıkış yoktur,çıkış aslında tektir sadece farklı bağlantılar yapilabilsin diye 2eksi ,2 + var klemenste.sanirim hiç sokmediniz veya tamir etmediniz.kolay gelsin.. devre yi sökün inceleyin ,sizde doğruymuş diyeceksiniz.
@aliefekarakascv13915 жыл бұрын
Süper bir video ve youtube çöplüğünde altın gibi bir kanal
@aspolat7 жыл бұрын
Hocam öncelikle elinize dilinize sağlık. Çok güzel ve faydalı bir anlatımınız var. Umarım sonu gelmeyen bir enerji ile durmadan devamı gelir çekimlerin. Açıkçası sizden kapasitör, röle, sargı, mikroişlemci vs vs elektronik hakkında ne varsa onunla ilgili videolar bekliyoruz. Siz sıkılmadıkca bizlerde sıkılmayız. Benim gibi elektronikle hiç alakası olmayıp ama her daim özenmiş kişiler için çok büyük bir hizmettir sizinkisi. Bol devreli bol anlatımlı videolarda görüşmek üzere, yeniden teşekkürler...
@EvdeElektronik7 жыл бұрын
+ZamaZingo Güzel yorumunuz için teşekkür ederim. Bahsettiklerinizin hepsi ile ilgili video gelecek inşallah.
@oyunbulut42633 жыл бұрын
Bu Voltaj Regülatörlerin Büyük Olanları ile Yani 1500 Watt ve 2000Watt Çıkış Verebilen Modelleriyle 4 Seri Veyahut 6 Adet Seri Bağlı Şekilde Akü Gurubu ile Çalışan Elektrikli Bisikletler Veyahut Binek Araçlar Tek Akü ilede Çalıştırılabiliyor
@ZIBIDI4243 жыл бұрын
Hocam ben regülatör ü 38 e çıkarınca max 10 volt veriyor cihazıma zarar mı gelmiş demek olur bu geldiyse neresine
@goksuhamarat4 жыл бұрын
emeğinize sağlık, böyle videoların devamını bekliyoruz.
@talaybektas5 жыл бұрын
Çok iyi bir video cidden severek izledim her dakikasını teşekkür ederiz emeğinize sağlık
@caferkalamar53706 жыл бұрын
oldukça detaylı ve alternatifli video olmuş... çok teşekkür ederim...
@ahmetkapu49014 жыл бұрын
Merhabalar bu güzel anlatımınız için teşekkürler Benim sorum;dc-60-80 v çıkışı olan trafoya hangi regületörü bağlamam gerek?
@EvdeElektronik4 жыл бұрын
Bağlayacağınız regülatörün girişi Evde Elektronik az 80 voltu desteklemeli
@ahmetkapu49014 жыл бұрын
Yanıtınız için teşekkürler.
@babali75883 жыл бұрын
Hocam bu videoda voltaj regülatörlerinin (devreli olanların) nasıl çalıştığına dair, devre incelemesi yapmanızı isterdim yinede sağolasınız.
@huseyinyuksel81862 жыл бұрын
tesekkur ederim cok güzel faydalı bilgi sahibi olduk...
@3DprintRC3 жыл бұрын
Mükemmel bir inceleme olmuş. 👏👏👏👏 Allah işinizi rast getirsin.
@ahmetozturk74744 жыл бұрын
Hocam süper bir anlatım yöntemi teşekkürler
@mustafakabadayi26296 жыл бұрын
Merhaba elinize sağlık çok faydalı bir video olmuş. Ustam bu ayarlı regülatör ile akım sınırlama yaparak, 12 volt 7 amper akü şarj edebilirmiyiz
@ersanyalcn24377 жыл бұрын
Üstad bende D 3806 devreden aldım fakat farkında olmadan 7.50 volta nasıl ayarladı isem ,bir türlü voltajı yükseltemiyorum ,yükseltiyorum fakat ok ye basıp aleti açınca 7,50 ye dönüyor lütfen bu konuda bilgi verirseniz çok mutlu olurum sevgiler saygılar.Bu arada videolarınızı seyrederek ,220/29 volt trafo 4 adet diyot 4700 mfarad kapasitör LM 317 10 mf kapasitör 1k ohm direnç 10k ohm potansiyometre ile ayarlı güç kaynağı yaptım,sizin verdiğiniz bilgilerle yaptım,gerçekten bu kadar güzel anlatım hiç bir yerde görmedim,kutluyorum sizi.
@EvdeElektronik7 жыл бұрын
+ERSAN YALÇIN Merhaba. Siz yüksek ihtimalle cihazın sabit akım değerini düşük ayarladınız. Cihazı açınca sarı lamba yanıyorsa durum kesinlikle budur. Nasıl yükseltebileceğiniz video da var. Güzel yorumunuz için de çok teşekkür ederim.
@harunhato83255 жыл бұрын
Merhaba. 12 voltu 0.12 volt arasinda ayarlamak istiyorum. Malzeme listesini ve semasini paylasabilirmisiniz.
@SYF615 жыл бұрын
Hocam Allah razı olsun çok faydalı ve anlaşılır paylaşımlar yapıyorsunuz. Emeğine sağlık
@canbeyaz95256 жыл бұрын
gerçekten çok iyi bir öğretmensiniz.
@ZIBIDI4244 жыл бұрын
Hocam hangi power supply önerirsin link atabilir misiniz
@EvdeElektronik4 жыл бұрын
Link yok ama 12 v 20 a öneriyorum. Yada amper olarak daha fazlası da olabilir.
@ZIBIDI4244 жыл бұрын
@@EvdeElektronik 12v 10 a olamzı
@EvdeElektronik4 жыл бұрын
Olur tabi
@metinD033 жыл бұрын
hocam merhaba cihazın girişine eklediğiniz diyotun değerini söyleyebilirseniz bende koyayım teşekkür ederim iyi çalışmalar
@caferkalamar53707 жыл бұрын
anlatım şekliniz gayet güzel
@EvdeElektronik7 жыл бұрын
Bu güzel yorumunuz için çok teşekkür ederim.
@neset6794 жыл бұрын
hocam harikasiniz benim guç kaynagim 80v 20 ah veriyo bunu 30v düsürump hangi mödülü tavsiye edersiniz
@tanergeren2 жыл бұрын
Zeytin hasat makinaları var. 12V to 36V şeklinde, bu gibi devreler kaç amper çeker. Bu durumda kart bozulursa, bunun yerine bu devrelerden nasıl yararlanabiliriz.
@resulozalp29214 жыл бұрын
merhabalar anlatımlarınız çok güzel benim merak ettigim şey adaptör ile şarzadaptörü aynımı degilse farkları nelerdir.
@EvdeElektronik4 жыл бұрын
Aynı, belki sadece çıkış voltaj ve amper leri farklıdır.
@orhanrufatkaragol49563 жыл бұрын
Çok net anlatım. Tebrikler.
@necatibilen41305 жыл бұрын
Ağzına sağlık hocam kaç gündür akü ile modem çalıştırmaya çalışıyorum
@huseyinturan40052 жыл бұрын
Hocam cok guzel anlattiniz,ben bu cihazla 550 panelle,aküsüz invertör koyarak tv lamba da kullanabilirmi ,
@unsalatalay799811 күн бұрын
Tebrik ederim. Cok ayrintili bir video olmus.
@mtkkuluckaTuncay6 жыл бұрын
Lineer aktüatör 24 v dc / 36v dc elektrikli motor için ihtiyaç duyduğum zaman ayarı sonrasın'da lineer aktüatör motor kontak ucu değişim ile nötr ->>>faz-->>>nötr --->>faz
@ramazanzeybek69555 жыл бұрын
Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederiz. Oldukça aydınlatıcı çözümler sunuyorsunuz emeğinize sağlık. Bir konuda bilginizi rica ediyorum; aracımda 12 volt buzdolabım var. buzdolabı araç çalışır durumda iken çalışıyor, stop ettiğimde doğal olarak duruyor. Ben bir adet akü alıp( araçtan bağımsız 12 volt, 7 veya 10 amper gibi) , araçla mola verdiğimdede buzdolabının çalışmaya devam etmesi amacıyla ve kullanacağım akünün şarj edilmesi amacıylada araç çalışırken çakmaktan alacağım 12 volt gerilimi video da tanıttığınız voltaj yükseltici regülatör ile ve solar şarj cihazıyla bir devre oluşturup buzdolabı aküsünü şarj edebilirmiyim. Nasıl bir çözüm önerirsiniz. Şimdiden çok teşekkür eder, çalışmalarınızda başarılar dilerim.
@delioyuncu64693 жыл бұрын
Teşekkürler iyi günler, benim voltaj yukseltici devremden kulagimi dayayinca vizzilti geliyor hafif normalmidir çalışmasında bir sıkıntı yok.
@EvdeElektronik3 жыл бұрын
Voltaj regülatörlerinde hafif bir titreme sesi olur, normaldir. Ben azaltmak için büyük parçaların dibine sıcak silikon sıktım
@ErtanKaş14 күн бұрын
Çok iyi... Sağlıklı günler dilerim....
@takmad Жыл бұрын
Çok yararlı bilgiler verdiniz. Teşekkürler.
@mustafasamur91416 жыл бұрын
Hocam bende de 3806 mevcut cihazda bulunan f1-f6 kullanımı ile alakalı bilgi verebilir misiniz Teşekkürler bu güzel anlatım için
6 жыл бұрын
Gerçekten beğendiğim ve takip ettiğim bir kanal. Emeğinize sağlık. Bu video ile birlikte aradığım onlarca sorunun cevabı oldunuz. Teşekkür ederim 😊
@EvdeElektronik6 жыл бұрын
+İsa Cıvak Çok teşekkür ederim İsa Bey. Videomun faydalı olmasına sevindim.
@gazimustafa38692 жыл бұрын
elinize saglık. yinea dan z ye bilgilendirici bir anlatım
@hasanalitonyali3 жыл бұрын
12 v 7 amper dc çıkışlı trafomun devresi yandı..Hem akü şarj hemde farklı işlerde kullanabilmem için nasıl bir devre önerirsiniz..Trafom ac 220 v 2x12 ac 7 amperdir..esen kalınız
2 жыл бұрын
6 amper düşük bir değer değil mi! Birde sabit akım özelliği olmasa çalışmalarımızda dezavantajı ne olur? Max.8amper giriş diyor teknik dökümanında, siz 10amp. Bir güç kaynağı seçtiniz. Bu konuda açıklamanız nedir.
@yuzemir4 жыл бұрын
hocam rica etsem uzaktan eğitim kapsamında yağmur yağsa, rüzgar esse elektrik kesilen ülkemizde şebeke elektriğinden isteğe bağlı solar ve rüzgar enerji destekli akülü(sulu-kuru-jel)(kapalı odada çocuklar için gaz sızıntısı yapmayan), bataryalı(lityum-ion, polimer)(fiyat performansa göre voltaj ve ah değerini daha iyi bildiğinizden seçimi sizin yapmanız daha iyidir 12 veya 24 saat çalışabilecek isteğe bağlı ek akü takılabilecek şekilde, şarj göstergeli ve şarj dolunca şarjı kesen sistem (akü ömrü açısından) minimum çalıştırması gereken aletler: modem(9V-0.6A) ve laptop(20V-3.25A)(diğer kişiler için pc tüketilen güç watt değeri ölçümü nasıl yapılır) akü şarjı için güç kaynağı, adaptör şarj aleti hangisi kaç volt? kaç amper? ideal şarj süresi değeri? araştırdığıma göre şebekeden(şimdilik güneş paneline param yetmeyeceği için) veya solar sistemden akü şarj ediliyor---12V aküden 220v dc-ac çevirici tam sinüs invertör ile voltaj yükseltiliyor sonra tekrardan modem ve laptop adaptöründe ac-dcye cihaza uygun voltaj değerine çevriliyor(işte burda enerji kaybı olduğunu düşünüyorum) biz burda 12V 60Ah aküden direkt olarak uygun ucuz dc dc voltaj düşürücü ile modeme(9V-0.6A=5.4watt) gücü versek laptopada (20v-3.25A=65w) direkt olarak dc dc voltaj yükseltici ile güç verebilir miyiz? sorunum şu laptop(usb aygıtları yada fan vb cihazlar takınca güç tükemi artarsa) yada modem(bağlanan cihaz sayısı ile tüketimi arttırır mı?) kendi adaptörleri olmadan sağlıklı çalışır mı? böyle yaparsak cihazlara zarar verir miyiz? değişken voltaj ve akım çekiyorlar mı? çekiyorlarsa dc dc çekilen güce göre ayarlanabilir voltaj devresi veya cihazı var mı? nasıl yapsak uygun olur teşekkürler
@mustafaaral53072 жыл бұрын
Selamün aleyküm öncelikle aydınlatıcı paylaşımınız için teşekkürler. Bir sorum olacak elektrikli bisiklet şarj cihazı voltajı nasıl arttırılabilir mevcuttaki 60 volt 3 amper çıkışı 67 volt bu çıkışı 72volt olarak almak için ne yapılabilir
@kerembildik99973 жыл бұрын
yeni kesfettim tum sorularimun cevabi var cok tesekkurler emeginiz icin
@cemileri7384 жыл бұрын
Kısa devre koruması nasıl yapabilirim? Teşekkürler..
@EmreDemircan Жыл бұрын
Dakika 12:37 de, sağdaki çıkışa elimizle hem + hem -'ye aynı anda dokunsak sonuçlar ne olur?
@ogztnr55812 жыл бұрын
voltaji düşürürken fazla voltaji isi olarak kaybediyoruz.peki voltaj yükseltirken kayip bunun gibi oluyor mu