Duidelijk verhaal. Als ik het goed begrijp zit er een extra stap in om ervoor te zorgen dat leerlingen op het goede antwoord komen voor het "habitable planet". Je splitst namelijk 2 maal aan beide kanten.
@boemlauwnatuurkunde3 жыл бұрын
Uiteindelijk is er maar één route goed. Ze moeten immers twee keer de juiste beslissing nemen. Slechts één planeet is, wanneer ze alles goed doen, bewoonbaar. Het zou kunnen dat, doordat ze twee keer een fout maken, ze alsnog uitkomen op “onbewoonbaar” terwijl een planeet ook daadwerkelijk onbewoonbaar is. Maar omdat ze de antwoorden kunnen checken (immers; 1 van de 2 is goed), is de kans groot dat ze het halen.
@jaaphilbrink64534 жыл бұрын
Was een hele leuke les! Het spel zat goed in elkaar en het was erg leerzaam.
@boemlauwnatuurkunde4 жыл бұрын
Thanks Jaap!
@Alles-Is-Natuurkunde4 жыл бұрын
Toffe opzet.
@folkertsklaas4 жыл бұрын
Heel gaaf.
@SuzanneOnderdelinden Жыл бұрын
Hi Stijn! Super leuke werkvorm! Ik heb wel een vraagje: waarop baseer je de bewoonbaarheid van de planeten? Ik zie bijvoorbeeld planeten met g=8,4 m/s2, wat niet bewoonbaar is volgens je slides, maar g=6,4m/s2 wel? Moeten ze hier ook nog een check doen?
Hoi, Nee, daar hoeven de leerlingen niet naar te kijken. Alhoewel de bewoonbare planeet volgens mij wel een ‘redelijke’ gravitatieversnelling heeft.
@boemlauwnatuurkunde Жыл бұрын
Moet inderdaad ‘habitable’ zijn.
@SuzanneOnderdelinden Жыл бұрын
@@boemlauwnatuurkunde Ja, zoiets dacht ik al, ik dacht vooral aan wat er gebeurt as leerlingen gaan doorvragen over of zij een planeet wel of niet bewoonbaar vinden :-) Een gevorderde klas (of een grote klas met een paar sterke leerlingen) zou dat misschien ook als taakje erbij kunnen krijgen.
@boemlauwnatuurkunde Жыл бұрын
Zeker! Goede toevoeging!
@MeneerBakker3 жыл бұрын
Tof!
@flipcoonen57073 жыл бұрын
Het een toffe les, jammer dat de leerlingen het niet overleefd hebben ;-). Maar 2 uur later kreeg ik wel spontaan de goede antwoorden doorgestuurd