Wauw, zo mooi geproduceerd. Ik weet niet hoe ze het doen maar de VPRO is echt goed in het maken van boeiende en leerzame videos.
@draphotube43152 жыл бұрын
Dit is echt een top yt-kanaal, ze zouden het meer op school moeten gebruiken!
@MokingJay-Ilysium5 жыл бұрын
Er zijn veel meer aspecten rondom het ondernemen en het boer zijn. Die blijven onbelicht.
@maartenperdeck7982 жыл бұрын
ik kweek mijn eigen aardappels al ruim 40 jaar, geen kunstmest of vergif, en o wat zijn ze lekker. Kan er de hele winter van genieten. Verheug me nu in mei al op de nieuwe oogst.
@florisr96 жыл бұрын
Echt jammer dat consumenten zo moeilijk zijn met de kleur van een aardappel of de vorm. Waarom zorgen de supermarkten niet voor grote advertentiecampagnes om mensen uit te leggen dat witte aardappels net zo goed zijn als gele...
@Simon-zw2hr6 жыл бұрын
Floris uhm omdat 1 het veel geld kost 2 het levert weinig op
@florisr96 жыл бұрын
Simon 1 Het levert zeker niet weinig op als ze daarom goedkoper aardappels kunnen inkopen, en misschien zelfs meer verkopen door de nieuwigheid
@nickthekickBelgie4 жыл бұрын
@@Simon-zw2hr De bodem naar de klote, levert ook niets op. Maar ik begrijp wat u bedoelt.
@erikvanvelzen4 жыл бұрын
Een kipfilet moet klein zijn, een aardappel moeten geel zijn, een komkommer moet recht zijn, een bloemkool moet wit zijn, een tomaat moet egaal zijn. Wie verzint dit soort dingen? Geef het wat tijd en uitleg, dan koop ik ook een witte aardappel.
@Maxime_K-G2 жыл бұрын
Ja, vind ik ook. Ik heb liever dat ze hun middelen inzetten op de juiste voorlichting dan dat kwekers hun zalmen roze verven enzo. Daarmee zetten ze ook de verkeerde verwachtingen voor in de toekomst.
@lou.boshart Жыл бұрын
"Dit is bullethole city, een rustig stadje te vrede liggend in de woestijn"
@illusiym-Force5 ай бұрын
De schaalvergroting is meer een industriële boeren is ontstaan. Kees Huntinga voor lto vanuit Oekraïne steeds bericht. Daar zie je de tot korst veranderen van de bodem door kunstmest. ❤❤❤❤
@JohnBoonBeanDutchman5 жыл бұрын
Als aardappels kweken veel pestside nodig is , vraag ik mij af of een aardappel nog wel gezond is voor consumtie..🤔
@benjaminmoerenhout11573 жыл бұрын
We spuiten wellicht het meeste pesticide van Europa, maar we zijn dan ook de op één na grootste exporteur van landbouwproducten
@mouradqaabouchi6783 жыл бұрын
Hei, jeg heter Mourad, fra Marokko. Jeg er 22 år. Jeg jobber godt med landbruk. Er det noen som kan hjelpe meg med å lete etter en arbeidskontrakt?
@brinkshows27206 жыл бұрын
hahahaha "De boeren spuiten 10 tot 15 keer" mijn schoonvader die is aardappel boer in Groningen voor de Zetmeel industrie en die zegt dat hij ze maar zo'n 3x per jaar bespuit en soms nog een 4e keer als het echt nodig is. Elke Lente/zomer zie ik hem ook bladen doorspitten om het meest natuur vriendelijke bestrijdingsmiddel te vinden zonder dat zijn productie helemaal naar de klote gaat.
@JoanterWeele6 жыл бұрын
Brink Shows 10 tot 15 keer klinkt veel dramatischer dan 4 keer. Vpro wil nog wel eens iets overdrijven.
@aardhond6 жыл бұрын
Miss heeft dat wat te maken met de afnemer .... zetmeel productie is toch niet hetzelfste als die ik op mn bord krijg ??
@nickthekickBelgie4 жыл бұрын
Spuit maar lekker je eigen aardappels. Ik koop biologisch.
@brinkshows27204 жыл бұрын
@@aardhond Dan zou ik maar eens op de ingredientenlijstt kijken van alles wat je koopt in de supermarkt. Aardappelzetmeel zit in zo kneiter veel producten verwerkt van snoep tot pasta, je komt het tegen in de meest rare producten waarvan je het niet zou verwachten.
@cornenho3 жыл бұрын
Tegen phytophora moet preventief gespoten worden, om de 10 a 14 dagen bij vochtig weer. Ik zie het in m’n omgeving gebeuren.
@svenroelofs12735 жыл бұрын
Het is niet landbouwgif maar berschermingsmiddel
@nickthekickBelgie4 жыл бұрын
What's in a name. Beschermingsmiddel, net zoals een vuurwapen in de VS genoemd wordt.
@carlodeboer8748 Жыл бұрын
En alles moed weg wand wef en eu zitten er niet tussen.
@kolendamp33604 жыл бұрын
De bodem kan niet uitgeput raken. Dat is een idee wat de mens bedacht heeft, niet de natuur. Op steenwol zit geen bodemleven, maar je kan er wel goede tomaten mee telen. De bodem is een substraat waar een plant op kan groeien.