Vrei sa te apuci de PROGRAMARE? Uite cum! Si comentam Raised by Wolves!

  Рет қаралды 62,877

Zona IT

Zona IT

3 жыл бұрын

Programator=Rockstar?! Dar... de unde incepi? Uite cateva idei. Iar in partea a doua comentam Raised by Wolves!
Ai aici linkuri Logiscool:
site: www.logiscool.com/ro/
platforma: my.logiscool.com/?lang=ro-RO
www.zonait.ro
/ zonait.ro
/ dan_cadar

Пікірлер: 434
@Stangaciul
@Stangaciul 3 жыл бұрын
Sunt programator (vezi doamne cu diploma) de vreo 5 ani (mid-tier-noob) si de asemenea in timpul facultatii am "predat" la o scoala privata (dinasta de muls banutzi de la oameni excentrici) progrmare pe blocuri (Scratch) pentru copii in jur de 10 ani. Sunt de acord cu faptul ca ar trebui ca toti oamenii indiferent de varsta sa incerce sa inteleaga tehnologia pentru a nu fi prostiti de tot advertisementul modern, dar unele scoli de "programare pentru copii" sunt scam-uri grosolane. Adica tu ca parinte binevoitor ce vrei sa ajuti copilul poti fi lasat cu buza umflata grav, asa ca mare atentie. "Merita sau nu efortul?" - Da, si nu. Daca te simti implinit cu meseria ta si nu prezinti mare curiozitate in materie de tech, nu are rost sa te chinui, de amorul artei si al trendului sa te schimbi. Daca totusi vrei sa faci acest pas, in cele din urma "it will pay off". "Este rasplata pe masura?" - Din punctul meu de vedere, categoric. In afara de asigurarea unui venit substantial si garantat (datorita cererii pe piata) mai poti pune la socoteala si modul de gandire si de analiza pe care ti-l formezi, indiferent ca vorbim de job sau viata de zi cu zi. "Cat de abrupta este curba de invatare?" - Depinde de cat de mult iti doresti sa inveti. In acest domeniu trbuie sa vrei sa inveti continuu si sa "esuezi" continuu. Sa nu iti fie frica sa spui "aici am gresit", "nu am gandit-o bine p'asta" si sa ceri opinii de oriunde poti. Din greseli inveti cel mai mult. "Care sunt calitatile si cirteriile pentru a fi un bun programator?" Sa vrei mereu mai mult de la tine. Sa iti placa sa inveti. Sa nu-ti fie frica sa o dai in bara (nu esti medic, nu moare nimeni). Sa nu crezi niciodata ca TU stii mai bine, lasa faptele si codul sa vorbeasca pentru tine. Sa nu iei decizii pripite, cantarind de la inceput toate ideile te ajuta sa nu dai la final cu "patch-uri" pana cand aplicatia arata ca montrul lui Frankenstein. La "ce ar trebuisa stie the rookies?" am raspuns oarecum mai sus iar la cea cu "cat este mit si cat adevar?" raspunsul e greu deconturat si deja mesajul e prea lung :)) Mersi Dan pentru fiecare clip din Zona! Keep up the good work!
@x3ckid
@x3ckid 3 жыл бұрын
Cumva Logiscool =))
@bragacatalin1235
@bragacatalin1235 3 жыл бұрын
Bv Marian +1 like de la mine! nu as putea sa exprim mai bine ce gandesc! Sunt companii care pun mai mult accent pe disponibilitatea de a invata mereu decat pe skilul tau curent in programare! Limbajele de programare in trend se schimba de la an la an daca nu mai rpde. Trebuie sa inveti MEREU! Sunt chestii logice care raman oarecum la fel , bucle etc. Nu sunt programator , sunt autodidact si am facut cateva cursuri de python / django / html / css ...si cam atat. O sa continui sa invat pentru mine , nu stiu daca voi avea un viitor neaparat in meserie , dar pot spune ca ador programarea!!
@Stangaciul
@Stangaciul 3 жыл бұрын
@@x3ckid din fericire, nu =))
@x3ckid
@x3ckid 3 жыл бұрын
@@Stangaciul Si eu lucrez in programare, dar am observat un trend, cum descrie Dan, in contextu de Logiscool pe judetul Hunedoara, unde am activat eu, se fac mismasuri si manarii, de genu ca iau oameni de pe strada si nu ii tin pe cei ce ii iau si ii tot inlocuiesc... Mai ales ca nu i controleaza nimeni si da pe repede inainte =))
@TheJademan85
@TheJademan85 3 жыл бұрын
Du-te, ia o pungă de pufuleți și fii vesel!! 😁 Că prea dreptate ai! 😁
@razvangheorghies
@razvangheorghies 3 жыл бұрын
Eu tot nu pot sa inteleg cum poti sa dai dislike la un videoclip din acesta, in care se vorbeste despre lumea Reala. BIG THUMBS UP!!!
@sorinbarbos6365
@sorinbarbos6365 3 жыл бұрын
Hate-ari
@luciancazimir2609
@luciancazimir2609 3 жыл бұрын
cred ca erau maimute/urangutani si cimpanzei care fac click, click
@Megastaru
@Megastaru 3 жыл бұрын
@@luciancazimir2609 îți poți închipui ce turmă de oi proaste sunt cei mulți care țin degetul in sus și când dorm spre a nu pierde ocazia să mai ardă un like admirativ.
@luciancazimir2609
@luciancazimir2609 3 жыл бұрын
@@Megastaru omu munceste, asta imi place si respect, cuvinte pe chat pot tasta si gainile 🤣🤣🤣🤣
@bibliotecabunicului3824
@bibliotecabunicului3824 3 жыл бұрын
Cand pe durata a doua treimi din clip sunt prezentate doar doua reclame frumos elaborate, nu e prea greu. Eu il apreciez pentru ceea ce face, dar consider ca acest clip nu e altceva decat plasare de produse si servicii. Nu spun ca e platit sa o faca, ca se imbogateste sau mai stiu eu ce. Spun doar ca putea pune un p in cerculet undeva pe ecran. L-am urmarit cap-coada chiar si asa. In legatura cu serialul... Stiu ca tine de gusturi, dar il consider o varza de film. Daca vreti sa vedeti un serial sf reusit, urmariti The Expanse.
@Filip_Placinta
@Filip_Placinta 2 жыл бұрын
am 13 ani si am un an de cand m-am apucat de programare.Mi-am dat seama ca lumea are nevoie de programatori(spitalele au nevoie de aparate mai noi,transportatorii au nevoie de GPS-uri mai performante,etc). Pe mine pa fascineaza sa creez aplicatii si sa rezolv probleme de logica.Eu recomand sa invatati progrmare, chiar daca uneori va fi greu sau chiar aproape imposibil.Nu sunt cel mai bun dar totusi am un an in spate si am deja rezultate la olimpiada si cred ca a meritat efortul depus.Succes!
@andreimosoiu9588
@andreimosoiu9588 3 жыл бұрын
Salut, inca de mic copil urmaresc zona it, de cand se difuza pe tv si efectiv eram absorbit de tot ce insemna tehnologie si imi facea enorma placere sa pot vedea tot ce e nou. Au trecut destul de multi ani, iar acum sunt ultimul an la facultate pe Robotica. Pot spune ca ati fost prima mea sursa de inspiratie pentru acest domeniu si tin sa ma multumesc acum, dupa ceva ani. Revenind la ceea ce fac eu, ca sa facem o legatura cu videoclipul, ce va pot spune legat de acest domeniu este faptul ca lucrurile tind sa evolueze rapid si este nevoie de programatori deoarece piate are o cerere enorma. In schimb robotica, pe langa partea de programare si automatizare se ocupa si de alte aspecte precum: proiectarea, integrarea robotilor intr-un sistem (celula) automatizata, robotizata; In special trebuie sa fie inteleasa partea mecanica ca sa se ajunga la programare, urmand zona electrica si la sfarsit aceasta programare. Totusi trebuie sa stii din start care e scopul a ceea ce vrei sa faci ca lucrurile sa aiba un demers bun. Cei mai tari pe zona it, respect si mult spor! Hai cu algoritmul ala:)))
@_al_c2638
@_al_c2638 3 жыл бұрын
sunt programator de vreo 6-7 ani si pot zice ca viata nu e asa de roz cum se asteapta lumea. Da, se castiga bine, mai ales cand realizezi cat de pacalit esti la inceput de drum si iti evaluezi corect skill-urile. Printre dezavantaje as enumera echilibrul viata - munca si chiar deficiente in sanatate. Nu e suficient doar sa iti termin taskurile, trebuie sa mai citesti pe langa despre noile si cele mai bune practici, sa continui sa cresti constant, sa te zbati si sa razbati ca la final sa afli ca de cele mai multe ori la firma actuala nu poti creste si de aceea trebuie sa schimbi. Si astfel, esti practic permanent intr-o continua evaluare de sine pe piata. Iar daca nu ai o disciplina super, de "soldat modern" as spune, in timp ai probleme cu ochii, cu spatele si multe altele, pentru ca nu mai esti atent la nutritie si nici sport nu mai apuci sa faci. probabil ca in timp, lucrurile se vor mai aseza, lumea incepe sa constate lucrurile acestea si sa le mai amelioreze. Dar in continuare sunt firme care vor sa faca profit cu orice pret.
@lorandcristianiuhasz7889
@lorandcristianiuhasz7889 3 жыл бұрын
ce intelegi prin roz ? roz comparativ cu ce ? tare-as vrea sa am skill setul tau si nici macar cum sa incep nu stiu
@DragosMarcean
@DragosMarcean 3 жыл бұрын
Sunt programator de 6+ ani si pot zice ca este o meserie destul de interesanta. Sa vezi cum creste proiectul de la nimic si ajunge sa fie ceva mare, functional, util unor oameni e cu adevarat remarcabil. Ca la orice alta meserie, sunt si bune si rele. In special daca faci outsourcing, poate fi bataie de cap cu clientul care vrea totul gata ieri. Eu de 2 ani sunt la o firma care are produsele proprii si diferenta este ca de la cer la pamant. Atunci cand lucrezi direct cu clientul care iti da banii, oricat de de treaba este, stresul mi s-a parut mai mare si daca nu este client tehnic, e si mai distractiv. De partea financiara nu cred ca are rost sa mai spun nimic. Toata lumea stie ca o ducem bine si ca e nevoie de programatori, deci n-o sa ne pierdem painea prea repede. Ce as recomanda pentru viitorii programatori este ce vreau sa fac si eu acum: tehnologii de AI, robotica si Machine Learning. Mi se pare ca asta va fi viitorul in ceea ce inseamna programare. Dupa 6 ani, am reluat-o la nivel de JR si invat sintaxa de Python si alte cele. Sunt de acord ca este mult mai importanta gandirea de programator decat limbajul. Sa stii sa faci o arhitectura scalabila, robusta, cat mai error-proof, si ceva cu care m-am confruntat eu multa vreme, sa-mi pun mereu intrebarea "dar daca?". ex: "Dar daca userul vrea sa faca asta, va merge?"; "Dar daca cei de la UX vor sa schimbam asta, cat de usor va fi sa schimb?" "Dar daca de la server primesc un raspuns aiurea, crapa aplicatia?". Personal, dupa ce mi-am pus acest "dar daca", am avut rezultate mult mai bune. Sa rezum: Invatati programare, it's good for you. Incearca sa-ti dezvolti gandirea de programator decat sa te arunci pe un limbaj Recomand tehnologiile ce tin de AI, Machine Learning, robotica. NU este atat de greu pe cat ai crede. Oricine poate fi programator. Asta nu te face automat un programator bun. NU ai nevoie de facultate in domeniu. Ajuta sa ai, dar nu e musai. Daca esti autodidact cat de cat, NU iti trebuie cursuri contra cost. E plin internetul de materiale gratuite care te iau de la "Click File -> New" (o recomandare este Derek Banas) PS: Sugerez sa intrati pe grupul IT-istilor de pe FB. Suntem vreo 63k de oameni, este si un cloud cu carti, server de discord si cursuri.
@DragosMarcean
@DragosMarcean 3 жыл бұрын
@CC din 2 carti. Chestiile de baza din Python all in one For Dummies si apoi din Real World Python. Prima am luat-o de pe grupul it-istilor si a doua de pe nostarch.com
@mohammadelnayef
@mohammadelnayef 3 жыл бұрын
Un clip foarte interesant, la care vreau sa adaug si eu cateva idei legate de meseria de programator. Ca pros: - Cand reusesti sa finalizezi un proiect, ai un sentiment incredibil de satisfactie - Esti destul de respectat in societate - Daca ai experienta, ajungi sa ai un salariu mare - Iti exersezi mintea, gandesti mai analitic, mai logic Ca si cons: - Nu este pentru oricine, nu poti sa te apuci asa pur si simplu doar ca vrei sa faci bani, trebuie sa ai o pasiune pentru tot ce inseamna tehnologie, pentru ca drumul e lung si greu si doar pasiunea o sa te faca sa induri si sa mergi mai departe. - E un learning curve destul de mare, sigur poti invata repede ce e aia o variabila sau o functie, dar programarea e mult mai profunda de atat, nu o sa inveti in cateva luni cum mai zic uni pe net, o sa dureze minim 1 an sa ajungi la un nivel in care sa iti poti gasi de lucru - Cu toate ca e un deficit de programatori, este vorba de programatori cu foarte multa experienta, aia sunt rari, si vanati de catre companii, la inceput o sa fie extrem de greu sa iti gasesti de lucru, o sa fi pasat si ignorat, nu o sa vrea nimeni sa investeasca in tine ca sa te pregateasca, toti te vor gata si bun de lucru din ziua 1 - tot din cauza ca nu prea e cerere de programatori cu putina experienta, o sa lucrezi gratis sau pe nimica toata la inceput pana capeti vechime si iti imbunatatesti skillurile - O sa stai destul de mult timp pe scaun, si daca nu ai grija sa te mai misti si sa faci putin sport zilnic, o sa ai probleme de sanatate pe termen lung Concluzia e ca daca esti pasionat de tehnologie, este o meserie extraordinara, dar nu o sa fie un drum de loc usor, o sa iti vina sa plangi de stres si sa renunti in anumite momente, dar tocmai de asta e atat de important sa fi pasionat, pentru ca pasiunea o sa iti dea forta sa treci peste orice obstacol. Un ultim lucru as vrea sa mai adaug, faptul ca inceputul e cel mai greu, important e sa nu renunti. Asa ca bafta tuturor
@spc9089
@spc9089 3 жыл бұрын
Este perfect valid comentariul tau, dar tin sa te contrazic la un aspect. Nu este neaparat nevoie sa fii pasionat ca sa faci asta si sa o faci cu succes. Stiu cel putin 4 oameni care fac asta doar pentru bani de cativa ani buni si le iese si nu par sa dea inapoi sau sa renunte. Daca te si pasioneaza, va fi mai usor de facut si chiar distractiv uneori, dar nu e un must.
@mohammadelnayef
@mohammadelnayef 3 жыл бұрын
@@spc9089 Ai dreptate, cine are ambitie extraordinara poate sa reuseasca si fara sa fie pasionat. Eu unul nu cunosc pe cineva care programeaza strict pentru bani, dar e forte posibil sa existe si oameni de genul asta.
@guccifer_3.0
@guccifer_3.0 3 жыл бұрын
Eu m-am înscris la facultate aici în UK la vârsta de 28 de ani sa studiez securitate cibernetica, acum am 31 și îmi pare rău că nu am început mai devreme
@kosteaproduction
@kosteaproduction 3 жыл бұрын
The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now
@guccifer_3.0
@guccifer_3.0 3 жыл бұрын
@@kosteaproduction mersi de incurajare, apreciez
@seb_draghici
@seb_draghici 3 жыл бұрын
Eu aveam în facultate o colega tinerica, cred ca în jur de 50 de ani. Mare mi-a fost mirarea sa aflu ca făcuse pe vremuri Fortran sau Cobol, nu mai rețin exact. 😲
@F0F095
@F0F095 3 жыл бұрын
Efortul merita, banii si beneficiile sunt peste multe alte industrii, insa nu o sa te ia nimeni de la 0 cum se tot zvonește de multi ani. Si inca un sfat, nu va faceți prea comozi la corporatie daca vreti sa continuati sa cresteti
@antonioandreigiani6532
@antonioandreigiani6532 3 жыл бұрын
Daca faceai videoclipul asta cam acum 2 ani nu imi pierdeam atatea ore cu tutoriale de la indieni :))
@sergykid
@sergykid 3 жыл бұрын
as fi vrut sa fiu programator, ideea ca lucrez de acasa oricand vreau si tot ce tre sa fac e sa bat cod toata ziua la tastatura ma incanta foarte tare. Dar cand am intrat sa vad care-i treaba, m-am mai potolit. A scrie cod e doar o cincime din ce face un programator. Cel mai mult trebuie sa gandesti ce si cum faci, cum le pui si cum le asezi, tre sa vii cu ideea si cu structura. Adica nu ai niste cuburi si faci ce vrei cu ele, tre sa faci si cuburile.
@dan-vasilearion2537
@dan-vasilearion2537 3 жыл бұрын
Intrând din ce în ce mai adânc în acest domeniu pot să spun că îmi place din ce în ce mai tare. În primul rând, e o oportunitate de a avea un set de skill-uri care o să folosească multă vreme de acum în colo ( e probabil unul din ultimele domenii care va dispărea) și în al doilea rând îți permite să creezi ceva ce chiar e folositor și care va ajunge la multă lume. Domeniul ăsta e unul din puținele care îți permite să fi în prima linie a dezvoltării planetei și de departe, cel mai accesibil dintre cele din acest grup. Așa că nu rămâne decât să îi susținem pe cei care încep în acest domeniu. Nu e ceva ușor și o să pară puțin compleșitor la început, dar cu curaj și răbdare se poate. Dacă la un moment dat aveți nevoie de niște ponturi, poate pot să vă mai ajut. Keep the good work going și spor la lucru !
@sharky9056
@sharky9056 3 жыл бұрын
Ce sfaturi ai putea da unui tanar ce urmeaza sa termine facultatea de AC cu cunostinte de baza in programare si experienta 0?
@dan-vasilearion2537
@dan-vasilearion2537 3 жыл бұрын
@@sharky9056 Pai planul tău momentan ar trebui să fie să obții un internship cât de curând. Mai exact vrei să îți îmbunătățești CV-ul și cunoștințele relevante pentru interviu. Un interviu pentru internship va consta cel mai des în testarea cunoștiințelor de ideologii de programare ( OOP/ funcțională) și de algoritmică și uneori de cunoștințe ale unui limbaj specific. Astfel, asigură-te că ești stăpân pe primele două categorii. Pentru partea de ideologie de programare reia cursurile pe care probabil le-ai avut în facultate și încearcă să le ști cât de bine, atât la nivel general cât și la nivel de amănunte. Pentru partea de algoritmică, încearcă site-uri precum www.infoarena.ro/ sau projecteuler.net/ și lucrează cât de mult. Îți va îmbunătății gândirea logică în programare și vei putea trece mult mai ușor de problemele de interviu. Pentru îmbunătățirea CV-ului, începe să înveți un limbaj de programare : Java, C# sau Javascript ( astea sunt destul de folosite prin industrie) și începe să creezi 1-2 proiecte personale, niște aplicații simple; aplicație de reminder-e, mini shop online, aplicație socială rudimentară etc. O să înveți multe și îi va arăta angajatorului că ai ceva experiență cu domeniul de software development. Obișnuiește-te cu un limbaj general de aplicație, eventual cu o bază de date ( firebase dacă vrei o unealtă gata creată sau cu SQL dacă vrei să faci singur și partea de server) și, foarte important, cu siteme git ( GitHub / Gitlab/ Bitbucket). Pentru toate acestea găsești destul de multă documentație și cursuri, deci nu ar trebui să fie foarte greu. La partea de soft-skills încearcă să treci prin niște întrebări simple de interviu și vezi cum te descurci cu ele. E destul de terorizant să te gândești pentru prima oară în timpul interviului cum să te descri în 2 propoziții :))). După ce faci toate astea, pregătește-ți un CV frumos și începe să aplici pe la diverse companii. Mai toate au programe de internship în timpul verii, astfel că poți să aplici prin martie- aprilie la mai multe și cu un pic de noroc poți prinde o poziție într-o companie faină. De acolo, experiența îți va crește considerabil. Spor la lucru și succes.
@rudolfcrinu
@rudolfcrinu 3 жыл бұрын
Foarte frumos ca de obicei! Dat fiind faptul ca lucrez in "IT" de peste 18 ani, inceputul fiind in programare de procesoare si culminand actualmente in BI (Business Intelligence), pot vedea un viitor frumos, atata vreme cat (asa cum a fost spus) exista acea logica formata, dar ne-educata. Tot "mate-fizica" am facut pana in clasa a 12-cea cand parintii m-au "furat" in Canada unde am facut universitatea. Sunt copii geniu in Romania carora trebuie sa le fie imprimata o logica curata cu care vor putea izbi mai departe. Eu voi incerca printr-un program sa fac asta posibil cand ma repatriez in curand. Vad in copii minunati din tara natala, dupa 23 de ani, posibilitati pentru o viata mai buna si un viitor de success. (Sper sa nu fi facut greseli prea mari de gramatica). Din nou, un video fain!
@SmiFF_
@SmiFF_ 3 жыл бұрын
Eu n-am vazut ¨Raised By Wolves¨ inca, dar dupa cum il descrii, am impresia ca avem nevoie de cineva cu talentul si creativitatea lui Hideo Kojima in cinematografie, cu indrazneala lui Ridley Scott si ¨bombasticitatea¨ lui Michael Bay pentru a dezvolta o adevarata ¨idee¨ pentru noua noastra ¨perceptie¨ si asa ridicata la culmi prea inalte. Perceptie asupra genului care daca ar fi sa-l descriu, nici nu stiu unde s-ar incadra ... dar mi-ar placea sa vad un ¨aranjament¨ de genul asta pe viitor ;) ... um om poate doar sa viseze :) ... Cat ce priveste topicul ¨programarii¨ ... eu sunt la inceput de drum cu doar 4 luni de practica, studiu si cunostiinte. Am 6 volume de curs intensiv pe o durata de 2 ani cu practica inclusa incepand cu al doi-lea an, iar in paralel dezvolt si interes si sper eu sa nu fie ¨degeaba¨ pentru RETELISTICA ... si trebuie sa spun ca subiectul ma fascineaza dar ar fi aroganta din partea mea sa NU spun ca ma si sperie faptul ca pasesc intr-o lume unde stiu ca mereu va fii cineva mai bun si mai creativ decat mine ( aici tinand cont ca eu am 36 de ani ) ... Faptul ca as putea esua la sfarsit de drum, intr-o societate si asa prea rapida si prea aglomerata de grijile cotidiene, personale si social-profesionale, ma face sa ¨tip¨ dupa orice fel de ajutor si clarificare ale anumitor situatii pentru ca nu toti ne-am nascut in medii academice sau cu potential dezvoltat ... foarte bun material/e, si mi-ar placea sa-l vad si mai dezvoltat pe viitor ... si da stiu ca sunt o multitudine de tutoriale si video-uri pe web, dar alt P.D.V. si mai multa constientizare si informatie nu strica nicioadata ... Foarte buna treaba, foarte bun materialul si multumesc pentru efortul si timpul depus :)
@dejeudoruzamfir
@dejeudoruzamfir 3 жыл бұрын
Eu sunt violonist. Mi-ar fi plăcut să știu și eu puțină programare, dar acum e puțin cam târziu pentru mine. Nu mai am răbdare pentru asta. Așa că, vorba aia: "Când Dacii luptau mulți, Rromanii cântau la nunți".
@andreifadfulea9723
@andreifadfulea9723 3 жыл бұрын
lucruri tehnice despre programare se gasesc oriunde, eu vreau doar sa explic din experienta mea profesionala, cel mai abstract layer pe care l-am gasit. In programare scrii cod - > aceste coduri dezvolta un ALGORITM (un set de coduri care rezolva ceva) - > aceasta notiune de algoritm exista si in viata reala. Algoritmul de-a face o pizza care este ? algoritmul de-a te duce sa iti faci o cafea, si exemplele pot continua. Toate bune, dar mai exact? well, sa luam exemplul cu algoritmul de-a face o cafea. Daca incurci niste pasi, de exemplu in loc sa pui zaharul in cafea la final, pui zaharul la fiert in loc de apa, produsul final poate iesii putin 'sifonat'. Asa este si in programare, foarte mult conteaza aceasta GANDIRE structurata de care ai vorbit si tu, care iti permite sa vezi din ansamblu problema si sa pui codurile acelea in ordine si in logica - exact ca exemplul de cafea, care da, e banal (dar este o paralela perfecta ) . Deci da, parerea mea este ca acele coduri sunt ultima problema, pot sa ti dau 1231231 de coduri, nu stii ce sa faci cu ele daca nu ai o gandire structurata. Compilatorul executa liniile de cod in ordinea scrieii lor, deci totul este gandit sa proceseze lucrurile cat mai structurate, logice, in ordine. Sper ca am ajutat pe cineva
@IdontWatchIsee
@IdontWatchIsee 3 жыл бұрын
Ar fi tare sa existe niște templates care sa ia liniile de cod si sa le puna in ordinea corespunzătoare, ca sa rezulte o anumita 'cafea'.
@stephen9849
@stephen9849 3 жыл бұрын
Orice vrei sa inveti legat de programare (jocuri, aplicatii mobil, website-uri, etc...) poti invata de pe youtube. Cateva canale de calitate: Alex Lee: kzbin.info/door/_fFL5jgoCOrwAVoM_fBYwA Blackthornprod: kzbin.info/door/9Z1XWw1kmnvOOFsj6Bzy2g Brackeys (probabil cea mai buna cale de a invata sa faci jocuri): kzbin.info/door/YbK_tjZ2OrIZFBvU6CCMiA Dani: kzbin.info/door/IabPXjvT5BVTxRDPCBBOOQ Dev Ed: kzbin.info/door/lb90NQQcskPUGDIXsQEz5Q Devon Crawford: kzbin.info/door/DrekHmOnkptxq3gUU0IyfA Fireship: kzbin.info/door/sBjURrPoezykLs9EqgamOA Free Code Camp: kzbin.info/door/8butISFwT-Wl7EV0hUK0BQ sentdex: kzbin.info/door/fzlCWGWYyIQ0aLC5w48gBQ Tech With Tim : kzbin.info/door/4JX40jDee_tINbkjycV4Sg The Cherno (cel mai bun canal de a invata C++ si Grafica): kzbin.info/door/Q-W1KE9EYfdxhL6S4twUNw The Coding Train: kzbin.info/door/vjgXvBlbQiydffZU7m1_aw Traversy Media: kzbin.info Fiecare invata diferit deci nu pot sa spun sigur. Eu cel mai mult am invatat de la The Cherno, Brackeys si Free Code Camp
@coolwhip2291
@coolwhip2291 3 жыл бұрын
Dev Ed e român btw, ne putem mândrii
@SteveStevescu007
@SteveStevescu007 3 жыл бұрын
@@coolwhip2291 serios?
@coolwhip2291
@coolwhip2291 3 жыл бұрын
@Steve007 Da, e din Timișoara.
@Emil-zq4qp
@Emil-zq4qp 3 жыл бұрын
Un youtuber care vorbeste in lb romana exista?
@stephen9849
@stephen9849 3 жыл бұрын
@@Emil-zq4qp Cred ca da adică youtube e mare dar nu am auzit eu din păcate. Unele au subtitrări
@andreicurca6194
@andreicurca6194 3 жыл бұрын
W3school + Mike Dane (pentru introducere si formarea modului de gândire) = LOVE. Din punctul meu de vedere cei rookie ar trebui sa stie in primul rand sa faca research, sa si caute informația de care au nevoie corect, sa distinga informația calitativa de cea greșita si sa lucreze îngrijit, sa scrie un cod foarte 'citeț'
@robotescu3243
@robotescu3243 3 жыл бұрын
Copiii mei programeaza cu mult inainte sa invete sa citeasca (de pe la 5 ani... acum au 8 si 6). S-a cunoscut atat de mult asta in evolutia lor, incat am infiintat pt ei club de robotica si programare. Fiind ceva pt. copiii nostri in primul rand, nu avem multi copii... preferam sa avem echipe sudate de prieteni, care participa impreuna la competitii nationale de robotica si care programeaza impreuna (desi puteam sa ii invatam acasa singuri, sa invete alaturi de prietenii lor e cu totul altceva). Unul din proiectele actuale, cu rezultate tangibile, este crearea de jocuri pe platforma Roblox. E incredibil cum copii de 8 ani reusesc sa scrie scripturi in lua cand e vorba de pasiunea lor! Daca ai copii ce se joaca Roblox, merita incercat sa isi creeze jocurile. Cand mai sunt si in gasca... iese si show! Poti arunca un ochi pe canalul nostru de KZbin (scuze pt reclama, dar poate ajuta pe cineva).
@slaidaniel628
@slaidaniel628 3 жыл бұрын
Esti super tare omule! Cred CA realizezi latura educativa a canalului tau! Ca de obicei ,, Multumesc,,!
@adrianmunteanu7751
@adrianmunteanu7751 3 жыл бұрын
Pentru toti cei care vor sa inceapa sa invete programare sa tina minte "vorba lu' varu' ": "Un programator bun nu e cel ce stie tot ci cel ce stie sa caute"
@alexandrugd5218
@alexandrugd5218 3 жыл бұрын
Cel mai adevărat lucru ever, respect bro :DD
@89Sebastyan
@89Sebastyan 3 жыл бұрын
Clar... Like din start.... Spor (mie), la vizionare👍👍🍻🍻
@cannibalubz
@cannibalubz 3 жыл бұрын
efortul merită. și eu am ajuns programator după o reconversie. între timp mulți(cam 7) dintre prietenii/cunoștințele mele au încercat să “învețe programare”. trebuie să depui mult efort, însă trebuie să depui și mai mult efort dacă vrei salariul ăla.
@DanCadar
@DanCadar 3 жыл бұрын
Adevarat!
@houkanime5839
@houkanime5839 Жыл бұрын
mi ai schimbat viata cu videoul acesata
@cristiandanielboabes4220
@cristiandanielboabes4220 3 жыл бұрын
love programming ❤
@aygun01
@aygun01 3 жыл бұрын
Eu am început cu MONS si GENS. Am programat in cod mașina memoriile clonelor ZX Spectrum!
@nagyzoli
@nagyzoli 3 жыл бұрын
Absolvent de mate info toata linia (liceu, faculta, master) cu 11 ani vechime in programare. Ce as zice pentru cine vrea sa se apuce? Sa intealaga ca e un ceva extreeeem de mancator de timp. Dureaza mult si incet pana termini un program. 2.) Nu trebuie sa iti placa, dar trebuie sa ai disciplina. Orice tasta conteaza, orice poate sa fie cauza erorii. 3.) Nu e asa bine platit precum se zice, nici pe departe. Nu trebuie sa inveti ultima si cea mai smechera tehnologie, sa incerci sa inveti 99 de librarii si limbaje. Inveti cateva dar bine, limbajul e unealta. 4.) NU TE GANDI nici cu fantezia la programare de jocuri. Eu am lucrat, 3 luni + 3 luni concurs dupa multi ani. E printre cele mai complexe domenii, si trebuie sa fii FOARTE bun la mate si in special geometrie analitica (eu ma chinuiam si am fost olimpic la mate). Cel mai usor din toate domeniile de programare e cel de frontend (pentru a intra in domeniu, pe urma devina la fel de greu ca oricare). Insa daca ai simt estetic 0 ca si mine, atunci mergi pe client server sau partea de backend la programarea web. 5.) Nu pot sari peste pasi. Degeaba ti se pare algoritmica din liceu scarboasa si urasti C++ din ficati mai departe o sa te folosesti de conceptele predate acolo. Eu nu am scris de 18 ani un backtracking sau divide et impera dar ca sa intelegi pe deplin programarea orientata obiect (sa zicem) trebuie sa treci prin etapa numita "backtracking". De aceea cursuri gen udemy si youtube mai... trebuie sa fi foarte talentat ca sa te descurci cu ele. Eu am ZERO ABSOLUT abilitate de auto-invatare, fara profesor nu ma descurc. Deci doar daca stii despre tine exact si sincer ca te descurci cu auto-invatarea si nu ai impresia ca te descurci, doar atunci sa te bazezi pe asta
@tanasoiumihaialin658
@tanasoiumihaialin658 3 жыл бұрын
Nu vad pe nimeni sa pomeneasca de partea de QA (manual sau automation), este o portita de scapare, dupa parerea mea, pentru cine vrea o cariera in IT dar se fereste/ii e teama/nu stie/nu vrea sa scrie cod. Venitul este unul mai mult decat decent. Este adevarat, un QA manual tester senior level nu va ajunge la venitul unui programator senior, dar nu o va duce rau deloc. Ai nevoie, in principiu, de o gandire logica, perspicacitate, adaptare si atentie. Cunostintele de programare sunt binevenite insa nu cruciale. Daca mergi in zona de testare automata, ai nevoie de ceva cunostinte de cod, in mod clar pentru a ti scrie propriile teste (scripturi) iar venitul in acest caz se apropie de cel al unui developer. Ca sa devii programator si sa ajungi la sumele alea despre care pomeneste toata lumea trebuie sa fii foarte talentat sau foarte norocos...dar e cam greu sa pacalesti meseria asta cu norocul.
@spc9089
@spc9089 3 жыл бұрын
Din experienta mea, cele mai importante lucruri la un tester sunt gandirea "outside the box" si abilitatea de a privi din perspective multiple aceeasi situatie. Daca ai asa ceva, in momentul in care gasesti un recruiter(ma refer la oamenii tehnici, nu cei din firmele de recrutare) inteligent si care stie ce sa caute te va lua instant sub aripa lui si te va invata orice altceva mai ai nevoie.
@IdontWatchIsee
@IdontWatchIsee 3 жыл бұрын
Tester cum devii?! Aveti niste recomandari?
@nicknamenicolas441
@nicknamenicolas441 3 жыл бұрын
Dane pt lumea care nu cunoaste esti un "heitar" sunt un "heitar" nu i rau serialul dar aceleasi defecte care le ai mentionat pt un producator de filme ca Ridley Scott n ar trebui sa mai existe.noi il vom aprecia mereu pt toate filmele bune si mai putin bune pe care ni le a oferit. multumim de video!
@radufratila
@radufratila 3 жыл бұрын
Am cumpărat și eu setul de “icoane” a lui Traf pentru 23$ + TVA (am avut un cod de reducere de 5$). Am făcut-o pentru că sunt un mare iubitor de negru și minimalism de orice fel, în special cel digital și pentru că e o poveste faină de succes și perseverență, în care omul a făcut ani de zile același lucru și după atâta muncă, a fost lovit și de “noroc”, nu doar de muncă asiduă. Mi-a plăcut asta!
@Vrd03
@Vrd03 3 жыл бұрын
Mi ai schimbat viara
@khealer
@khealer 3 жыл бұрын
Un sfat le cei interesati de programat jocuri pe care nimeni nu mi l-a dat mie. Atentie la Matematica de liceu (vectori, matrici) si Geometrie/Trigonometrie. Fara acestea totul e mult mai complicat (spre inaccesibil), in special in 3D. Depinde totusi de cat de low level veti programa... Pentru programare normala, scapati cu matematica mai usoara spre deloc, dar si aici depinde de domeniu.
@UmbraFulgur
@UmbraFulgur 3 жыл бұрын
fara analiza matematica...viata e pustiu! 😉
@AntonioDelGara
@AntonioDelGara 3 жыл бұрын
Salut Radule! 🙋🏻‍♂️
@printul22
@printul22 3 жыл бұрын
Baftă și ție 😁✌
@DrinkITRomania
@DrinkITRomania 3 жыл бұрын
Zice foarte bine Dan. La multe aspecte apus punctul pe "i". In special la faza cu fete vs baieti. Am vazut fete atat de bune programatoare incat stergeau pe jos cu trei sferturi de echipa. Legat de programare...well...se poate invata pe mai multe cai. Dar inainte de a alege DE UNDE si CUM sa inveti cel mai important este sa alegi CE sa inveti. Deoarece acest domeniu este foarte vast multi aleg gresit cu ce sa inceapa si nu de putine ori am auzit: "Am incercat dar nu e de mine". Si ca sa fiu putin offtopic, avem pe canal cateva video despre lumea IT si despre programare :)
@itadriro
@itadriro 3 жыл бұрын
In programare cred că ar fi o pâine bună de mâncat pentru cei care vor dezvolta Home Assistant. Cine va crea o versiune care va fi la îndemâna simplului utilizator și o ca lansa pe Android va avea de câștigat o grămadă de bani! Succes!
@razvancosma2597
@razvancosma2597 3 жыл бұрын
da ai dreptate eu fac parte din generatia anilor 80-90 si paradigma de educatie-invatare s-a schimbat aproape 80-90% cu cea de acum....
@grigore-mariusdobos
@grigore-mariusdobos 3 жыл бұрын
Bună ziua Zona IT și salutare Dan Cadar. Un proverb bătrînesc zice că " așchia nu sare departe de trunchi". Se pare că gemenele tale te moștenesc în ceea ce privește zona IT. 👍 👌 ❤️
@constantindragomir12
@constantindragomir12 3 жыл бұрын
Fain video bro! #ZonaStyle
@boca-sama
@boca-sama 3 жыл бұрын
Dacă vrei să dai la facultate pe domeniul ăsta, in condițiile in care ești deja interesat din liceu și îți place domeniul, te sfătuiesc insistent să dai la o facultate din afară (Olanda, Anglia sunt, în opinia mea, cele mai frecventabile). Personal, am terminat Automatică și Calculatoare la Universitatea Politehnică Timișoara, iar după 4 ani și o diplomă pot spune că sunt profund dezgustat de mentalitatea învechită, cerințele mari raportate la predare de 2 lei, impresiile majorității profesorilor care gâdilă norii, precum și de cunoștințele limitate cu care pleci din facultate. Acum sunt la masterat în Amsterdam și simt foarte bine diferența, de la cer la pământ, dintre sistemele educaționale din RO vs NL. Choose wisely, and be smart.
@sheriff6310
@sheriff6310 3 жыл бұрын
Termenul de "programare" e foarte vast. Vad in sectiunea de comentarii foarte multe recomandari de a invata frameworkouri de web adresate persoanelor care doresc sa intre in acest domeniu. Din punctul meu de vedere e un drum lung de la un simplu algoritm la un framework de web. Recomandarea mea ar fi sa aplici ca si cursant in cadrul unei facultati de informatica. Alegi un set de cursuri ce ti se par relevante. Ca sa le treci o sa fii nevoit sa citesti cursuri, laboratoare, articole, tutoriale, sa vorbesti cu un cadru didactic si asa mai departe. Toate acestea pentru a realiza temele, proiecte si examenele. Zic acest lucru deoarece la locul de munca vad o mare diferenta intre persoanele care "au invatat ei ceva de pe net" si persoanele care au terminat o facultate pe acest domeniu. Stiu ca am deschis cutia pandorei cand am adus in discutie facultate cu sistemul ei de invatamant. Poate printre cadrele didactice se numara si profesori batrani si lipsitit de vlaga, discipline foarte grele cu un suport teoretic slab si cu teme, proiecte si examene dificile. Insa la fel e si la locul de munca. De cele mai multe ori plecand de la o cerinta vaga trebuie sa realizezi ceva foarte complex, iar managerul care iti da sa faci asa ceva nu te poate ajuta deoarece duce lipsa de cunostinte tehnice. Sunt si exceptii de persoane care termina o facultate si sunt trafaleti, iar la fel de bine persoane "care au invata de pe net" si se descurca excelent, dar tind sa cred ca sunt doar exceptii care confirma regula. Concluzia: Daca doresti sa intri in acest domeniu, aplica la cateva cursuri in cadrul unei facultati (daca nu chiar la toata programa sa), foloseste-te de suportul online de tutoriale si articole, construieste proiecte si aplica la cat mai multe joburi.
@IdontWatchIsee
@IdontWatchIsee 3 жыл бұрын
Cum sa aplici doar la cateva cursuri?! Si la care te referi, te rog?
@macre8389
@macre8389 3 жыл бұрын
Eu nu cred ca se poate sa aplici doar la o "parte din cursuri", este totul sau nimic.
@sebux
@sebux 3 жыл бұрын
Sincer sunt la mate info si chiar vreau sa invaț si eu
@martinhorvath1910
@martinhorvath1910 3 жыл бұрын
Salut Radule 😁🥂👍
@andeceneu
@andeceneu 3 жыл бұрын
Intr-adevăr, logica și gândirea de programator sunt mult mai importante decat skill-urile de folosire a unui framework specific în scenarii critice. Iar intuiția/gandirea asta, cel mai bine se formează la nivel de facultate, uneori la nivelul unor materii care sunt in general considerate de studenti, INUTILE. Poate faptul că ești nevoit să desenezi un anumit scenariu, pe foaie (de exemplu aplicarea unui algoritm sau să scrii o soluție scurtă în pseudocod) în timpul unui examen, sau pregătindu-te pentru el, te face mult mai bine să ințelegi conceptul, decât codând în fața unui ecran. Spun asta și pentru că în majoritatea laboratoarelor, studenții implementează algoritmii deja oferiți, iar pentru rezolvarea erorilor, fie fac debug, fie cer ajutor laborantului, fără să investigheze ei singuri. Astfel mai rămâne de asimilat compilarea proprie a algoritmului pe exemple simple. Eu am 1 an experiență, atat pe partea de programare clasică, cât și pe partea de ML și am terminat de curând Facultatea de Matematică și Informatică, domeniul Informatică, UB, iar de cele mai multe ori la locul de muncă, am reușit mult mai repede să găsesc o soluție atunci când mi-am schițat eu pe foaie, entitățile prezente în cazul unui bug și interacțiunea dintre ele, observând apoi că issue-ul se reduce la un caz pe care l-am mai întâlnit.
@ovidiurudi
@ovidiurudi 3 жыл бұрын
Sunt Programator de 12+ ani si am si o scoala de programare de 5+ ani (de pe vremea cand in bucuresti erau 5 scoli de programare, nu 40+). Joburile de programator sunt un trend care va fi la fel ca trendul joburilor de electronist (nu electrician) de acum 50-70 de ani si se va "arde" mai repede decat trendul anterior pentru ca acum ne adaptam mai rapid si pentru ca automatizarile ajuta in directia asta. Asta nu inseamna ca in urmatorii 10-20 de ani nu va fi cerere in continua crestere pentru joburile de programare. Ceea ce multi nu vor sa inteleaga (iar marketingul firmelor de traininguri exploateaza) este faptul ca: 1. nu devii programator peste noapte. nici intr-o saptamana, nici intr-o luna, si poate, nici intr-un an. Pentru ca programarea e, inainte de toate, un mod de a gandi. Divide et impera e de departe cel mai important concept din programare pentru ca in programare nimic nu este de nerezolvat. Daca ceva e nerezolvat inseamna ca nu e impartit suficient de granular sau nu e impartit corect pentru a putea fi reolvat. De aceea, singurul mod de a deveni programator este practica, practica, practica si iar practica a conceptelor invatate. Apoi practica, practica, practica in a combina conceptele invatate. Apoi practica, practica, practica in incercarea de a rezolva mici probleme din lumea reala. Nu uitati! Un porc se mananca in bucati mici... Dar asa se invata si programarea... 2. nu conteaza cate limbaje stii. In 12 ani de programarea am lucrat in peste 10 limbaje de programare. Si nu, asta nu inseamna ca de 10 ori am invatat programare. Ci, ca am inteles punctul 1, adica acel mod de a gandi, si am aplicat cele invatate in limbajele pe care a trebuit sa le folosesc (pentru ca rar mi-a fost dat sa aleg limbajul cu care sa lucrez). Practic limbajele de programare sunt ca niste limbi 'straine' prin intermmediul carora te adresezi calculatorului. Asa cum eu te pot invata sa iti faci o omleta si in Romana si in Engleza, Franceza etc asa pot sa instruiesc calculatorul sa calculeze distanta dintre doua obiecte in orice limbaj Java, C#, Python, etc De ce? Pentru ca eu stiu sa fac omleta si nu conteaza in ce limba ma exprim. Ceea ce conteaza in schimb si nu prea se mentioneaza, sau se mentioneaza in fuga sunt: 1. Ca sa inveti programare ai nevoie de MULT TIMP zilnic pentru ca daca nu repeti zilnic UITI; 2. Ca sa inveti programare ai nevoie de rabdare pentru ca nu se invata peste noapte ci in sute de ore de studiu; 3. Ca sa inveti programare ai nevoie de toleranta la esec. Pentru ca daca ceva ti-a iesit din prima inseamna ca nu ai facut nimic care sa iti solicite gandirea si care sa te faca sa urci cu o treapta mai sus pe scara intelegerii programarii. Dar si reversul e adevarat. Daca e ceva ce nu iti iese si nu iti iese ceva poate ai ales o bucata de 'porc' cam mare... Sa ne vedem programatori! P.S. Ca sa nu il supar pe Dan cu link-uri, eu am un test care verifica toate aceste aptitudini. Dati-mi un msg si vi-l trimit.
@sharky9056
@sharky9056 3 жыл бұрын
Imi dai link-ul te rog?
@IdontWatchIsee
@IdontWatchIsee 3 жыл бұрын
Si eu as vrea testul, te rog
@Alex_dumi
@Alex_dumi 3 жыл бұрын
Si eu vreau testul :)
@macre8389
@macre8389 3 жыл бұрын
Si eu as dori acel link, mersi.
@ovidiurudi
@ovidiurudi 3 жыл бұрын
@CC pai pe bicicletă nu înveți să mergi mai bine cu cat practici mai mult?
@bbogdanmircea
@bbogdanmircea 3 жыл бұрын
Care e definiția pentru programator și cum ajungi să fii programator. În engleză nu există jobul programator, există SW Engineer, SW Developer, SW Architect, SW Tester etc. Toți scriu și folosesc cod dar nici unul nu e programator. Mie termenul mi se pare mult prea generic și un pic peiorativ. Adică eu le spun că sunt programator doar la cei care nu au nici o treabă cu domeniul. Să scrii codul în ziua de azi e partea cea mai ușoară, va exista programe care se scriu singure. Mai greu este ceea ce faci cu acel cod, cum este proiectat, arhitectura proiectului, designul etc
@nagyzoli
@nagyzoli 3 жыл бұрын
Ba da.. denumirea e doar din motive istorice. Defapt e fix unu si acelasi lucru. Eu sunt programator si asta implica sa decid cum creez o baza de date, sa decid structura ce o sa aiba codul, sa il implementez, sa il testez, sa il gandesc sa fie "cuplabil" cu urmatorul sistem si tot asa. Noi folosim denumirea programator pentru ca am preluat informatica de la francezi, dupa al doilea razboi mondial (comunistii chiar au fost SUPER interesati si au investit masiv). Pe atunci nici nu exista 386 si tu efectiv setai (programai) niste clape ce reprezentau 0101. Denumirea s-a lipit si a ramas. Software engineer, architect etc provine mult dupa, cand trebuia inventat o ierarhie ca sa explici de ce X ia mai multi bani decat Y. Tehnic si sincer vorbind, faci exaaaact acelasi lucru.
@bbogdanmircea
@bbogdanmircea 3 жыл бұрын
@@nagyzoli La tine o fi la fel. Pe unde lucrez eu fiecare are alt rol, Arhitectul face arhitectura sistemului, SW Inginerul codează, testerul testează și nici unul nu face ce face celălalt. Bineînțeles asta se întâmplă în firme mari, proiecte super compleze la care lucrează zeci de oameni, dacă lucrezi la o firmă mică le faci tu pe toate.
@nagyzoli
@nagyzoli 3 жыл бұрын
@@bbogdanmircea Dar ca pregatire.. tot scoala de informatica au. Nu exista scoala de arhitect software si scoala de tester. Ca formare tot programatori sunt, doar pentru eficientizare si pentru ca isi permite firma sunt separati artificial. Adica tu daca scrii un program cap coada de la 0 (cum fac eu)... le faci pe toate. Ca nu apare baza de date din senin si nu apare nici structura codului de la sine, eu le decid.Tine doar de cat e enorm e proiectul. Programator de meseria, "software arhitect" e titlul. La fel cum un sergent si colonel sunt tot militari si au pornit din acelasi punct ca soldatul "basic"
@khealer
@khealer 3 жыл бұрын
30' ad. Damn!
@carpandrei7493
@carpandrei7493 3 жыл бұрын
Și juniorul meu e la Logiscool. Tocmai începe al treilea modul de scratch. Cred că o să îi dau acuși pe mână un Raspberrypi cu sense HAT sau ceva de genul sau un Anki Vector să vedem ce iese. Am verificat, ambele au "connector" pentru scratch. Și da, instructoarea juniorului are o răbdare de pe altă planetă. Eu dădeam ESC de mult în locul ei
@AngelOfLife006
@AngelOfLife006 3 жыл бұрын
Mda mișto societatea noastră (încă). Eu sunt fată (nu, nu mă aștept să mi se dea o medalie pentru asta), am avut computer în casă decând aveam 3-4 ani și pe vremea aia mă jucam unreal tournament 99, age of empires, call of duty atât cât mă pricepeam la vârsta aia.. pe repede înainte ajung eu la generală prin 2008 așa, în clasa aia de copii mi se spunea că e ciudat că mă joc Cabal, GTA, NFS și altele pe computer.."ce mă, tu pe afară nu ieși? stai numai în casă?" Ca și cum era stereotipul asta, fete gamer nu există, iar dacă te jucai pe PC automat stăteai închis în casă în stil antisocial. În fine, ironia sorții e că la scurt timp toată lumea era obsedată de metin 2, cs1.6 și alte mărunțișuri gen dofus sau club penguin și din senin cum s-a deșteptat turma, joaca pe PC nu mai era un lucru așa ciudat ;D. E suficient de zis că tocmai acum m-am oprit din farmat la Closers ca să scriu acest comentariu. Felicitări pentru video! Nu comentez des dar mereu ascult videourile Zona IT. Lumea asta are nevoie de mai mulți oameni care văd întregul tablou, nu doar bucățele.
@Webmaster_ro
@Webmaster_ro 3 жыл бұрын
Bravo! Acum apucati-va de programat. ⌨
@alexpoc
@alexpoc 3 жыл бұрын
Pe principiul da xiaomi cand mai testezi , atunca un ochi si pe "tales from the loop"
@ROPname
@ROPname 3 жыл бұрын
Awesome daughters :D Junior a inceput sa ma uimeasca si pe mine cum le prinde la 4 ani :) cand l-am introdus primelor jocuri.
@calinconstantinescu174
@calinconstantinescu174 3 жыл бұрын
Eu am inceput cu C in liceu si apoi Java la facultate . Am lucrat cu PHP si apoi am trecut pe Java .
@gioni8989
@gioni8989 3 жыл бұрын
La sfarsitul aniilor 90 s-a schimbat profil din Mate-Fizica in Mate-Informatica, de la inceput si a ramas profilul cu cele mai multe clase si unde se intra si cel mai greu(exemplu:anu asta la SF.Sava s-a intrat cu 9.98), dar cu toate astea majoritatea care fac profilul asta se duc apoi spre alte facultati, dintr-un motiv simplu: sa fii programator bun, trebuie sa ai inclinatii spre Matematica, majoritatea nu o au, in prima zi de scoala din clasa 9-a toti elevii clasei ziceau ca o sa se faca programatori, dupa prima ora de algoritmica, mai ramaneau 2-3. In 2008 cand am terminat liceul din 180 care facusem Informatica intensiv(minin 7h pe saptamana), la facultate m-am mai intalnit cu vreo 8, 2-3 au ajuns ca doar acolo mai prisese loc, foarte multi de la alte profile sau din judete in care se preda Word si Power Point la ora de Informatica. Pe vremea aia era la moda ASE-ul,Militia, Arhitectura, Alimentatie si turism, Psihologie si evident Dreptul, toata dupa 2010 s-au prabusit(posturile la stat s-au blocat, salariile in domeniul bancar au scazut dramatic, cei cu arhitectura in loc de arhitecti au devenit maxim niste graficieni), chiar daca si atunci se castiga bine in domeniul asta,nu ca acum, majoritatea ziceau ca nu le place si ziceau ca vor mai mult de la viata, acum, multi dintre ei ocupa posturi de suport sau vanzare software, disperati sa invete programare, acum nu stiu ce se intampla cu cei care ies din liceu acum, dar cam acelasi lucru e. In general scoala comunista pregatea mai bine in domeniul asta, cu cat mergi mai spre Est, gasesti programatori mai buni, la olimpiadele de Informatica primele locuri sunt ocupate de rusi, daca ar fi 100 de locuri disponibile pentru o tara, primii 100 ar fi doar rusi, vreun ucrainian pierdut prin top 100. Deci numarul total de programatori a crescut, dar a scazut si tot o sa scada nr de programatori care te poti baza in construirea unei aplicatii, cel putin in Romania, e acelasi fenomen ca in lumea sportului, in lumea asta fixa nu prea merge cu noile metode de predare( sunt tari :de exemplu Finlanda unde la facultate fac Matematica de la inceputul liceului din Romania si evident ca sunt mai slabi pregati ca cei de la noi care tin 'ritmul', dar au o pozitie mai buna in promovarea unei aplicatii si atunci e mai simplu acolo cel putin pe partea de antreprenoriat in lumea asta), cei din Vest fac acelasi lucru ca in sport:importa, de aceea tot competitivi o sa ramana. Prin firma a venit un copil de clasa 5-a de la un coleg de la vanzari, prima luna l-au pus sa invete lucruri de baza, care nu poti sa sari peste ele, deja incepuse sa prinda, dar dupa taica-sau a vrut sa vada ceva si s-au gandit sa treaca direct sa faca ceva comercial, evident ca s-a ales praful, a trecut 1an si n-a mai invat nimic, apropo de cei care comenteaza ca ce imi trebuie sa stiu nu stiu ce algoritm de sortare, ca pot sa o apelez cu o singura linie de cod.
@SADaniel97
@SADaniel97 3 жыл бұрын
Eu sunt un student ce a renunțat la informatica din anul 1, mi-a plăcut foarte mult, simțeam că asta vreau sa fac până în semestrul 2 când la un seminar un profesor ne-a sfătuit totuși să nu renunțe câțiva colegi la psihopedagogie sau cum se numește ea, ba chiar sa facem și matematică pentru că e dubla specializare și na, pe la 37 de ani te plictisești de stat cel puțin 8 ore pe scaun in birou și poți merge la o școală sau facultate și să predai acolo cu un salariu decent ... Eu cel puțin nu îmi doream asta și nu îmi imaginam chestia chiar așa dar după o privire printre profesorii facultății după ideea profesorului am observat că erau oameni plictisiți și chiar se potriveau descrierii lui ...
@ionvasile-viorel6795
@ionvasile-viorel6795 3 жыл бұрын
Un intro scurt de data asta :)) frumos
@annacondasnakes
@annacondasnakes 3 жыл бұрын
Mie-mi place tricoul =))
@bogdanvacarescu8898
@bogdanvacarescu8898 3 жыл бұрын
Salut, de unde pot cumpăra robotelul macara? Ai dreptate cu filmul după HBO la câtă reclamă are, mă așteptam să fie mai evoluat subiectul, și unele personaje sunt redate ciudat fără o logică sau filosofie anume.
@games4you485
@games4you485 3 жыл бұрын
Spyro reighnded trilogy😍
@dodo9017
@dodo9017 3 жыл бұрын
Desi sunt multe parti pozitive in bransa asta a progamatorilor (salariu, job-ul interesant - in primii ani, etc.) sunt, din pacate si parti negative.... care, apar in timp si, lovesc tare: afectiunile de oase - spate din cauza orelor petrecute pe scaun, ochii - ce initial ai senzatia ca or sa-ti reziste o viata si nu in ultimul rand mintea... CONCLUZIE: ca sa rezisti ani de zile in bransa asta trebuie alternat MASIV cu activitate FIZICA OUTDOOR. PS: sunt progamator de 8 ani de zile.
@SteveStevescu007
@SteveStevescu007 3 жыл бұрын
Niște sfaturi pt cei care sunt la început?
@antibahus55
@antibahus55 3 жыл бұрын
Felicitări cu ziua profesorului tuturor celor din domeniu!
@Vlad-to4ps
@Vlad-to4ps 3 жыл бұрын
IT-ist nu inseamna neaparat programator. Sunt si alte posturi interesante, precum testarea, business analist, etc. In testare ai optiunea de a si dezvolta teste automate, sa codezi
@MrMalfuryon
@MrMalfuryon 3 жыл бұрын
tricoul este mortal :)))))
@mihai8595
@mihai8595 3 жыл бұрын
Salut Radule!
@aaalbert2010
@aaalbert2010 3 жыл бұрын
Mie personal mi se pare destul de ok serialul raised by wolves, episoadele au unele cliffhanger care te fac sa vrei mai mult si un aer de mister care te face mereu sa vizionezi desi au unele greseli pe care si tu le ai remwrcwt
@powerdragon5155
@powerdragon5155 3 жыл бұрын
Pt a deveni programator numai gândire logica și creativa
@tscorpion3540
@tscorpion3540 3 жыл бұрын
2:20 mr robot🥰😍
@virgiljulean2799
@virgiljulean2799 3 жыл бұрын
Ăla-i Hannibal Lecter (Tăcerea mieilor)
@virgiljulean2799
@virgiljulean2799 3 жыл бұрын
@kevincelbiscuite Da. Eu "ziceam" de dreapta :)
@pHeNOMz0r
@pHeNOMz0r 3 жыл бұрын
salut radule!
@florescul
@florescul 3 жыл бұрын
Salut Radu ! Salut Iulian ! Salut Dan !
@gabrielmarin8433
@gabrielmarin8433 3 жыл бұрын
Ultimul episod din Raised by Wolves are pe imdb 6.5, the people have spoken. Se pare ca HBO a decis sa nu mai traga de timp 10 ani pentru a isi baga picioarele in ea constructie.
@TheJademan85
@TheJademan85 3 жыл бұрын
LONG LIVE THE MÂȚELE!! Și părinții lor. #baftă #etc. 😊
@Enigelll
@Enigelll 3 жыл бұрын
Seriale interesante sunt "The Boys" de pe Prime sau "Dark" de pe Netflix.
@HairyGamer
@HairyGamer 3 жыл бұрын
Legat de ce ziceai la inceputul videoului .. Eu de exemplu am mers pe acel trend de medicina (desi eram mare fan al jocurilor si ma jucasem nitel cu editoare 3d si engines) am decis sa merg pe medicina ... am terminat-o dar dupa 1 an de practica am zis nu nu este pentru mine .. asa ca m-am bagat la UBI Buc pe testare si dupa 1 an am ajuns in echipa de level design ... sunt deja vreo 3 ani de cand sunt pe LD si pot sa zic ca nu regret niciun moment aceasta decizie :)
@eddyfd3s
@eddyfd3s 3 жыл бұрын
Salut Radu!
@MrByk90
@MrByk90 3 жыл бұрын
Salutare Dan,tie si comunitatii de aici! In primul rand vreau sa profit de ocazie si sa te felicit pentru ceea ce faci si sa stii ca eu si familia mea urmarim cu mare placere fiecare material de-al tau. Iti multumesc si pentru ca mi-ai inspirat deciziile atunci cand am achizitionat vreun 'device'. In al doilea rand, indraznesc sa iti cer sa ma ajuti cu un sfat daca se poate; povestea e cam asa: am un pc desktop vechi de cam 10 ani, de care m-am cam atasat. Am avut Windows 7 preinstalat si a functionat perfect pana acum cateva zile cand am pus Windows 10 si abia incarca doua fisiere simultan. Anual i-am schimbat pasta de cooler si l-am aerisit insa se pare ca e depasit acum. Am incercat sa-l ajut cu memorie RAM insa nu gasesc manualul placii de baza pe net si recunosc ca nici nu ma prea pricep. Ti-as fi recunoscator daca tu sau cei priceputi de pe aici ati putea sa ma sfatuiti daca este posibil si se merita sa-i fac un upgrade la componente. Aceasta ii este configuratia: -procesor Intel(R)Core(TM) i7 870 2.93GHz -placa de baza H57H-AM2 V:2.0 -placa grafica GeForce GT330 2GB DDR2 -memorie RAM 4×2GB DDR3 1600MHz -memorie stocare 2TB Multumesc anticipat!
@razvan-adrianman6400
@razvan-adrianman6400 3 жыл бұрын
depinde pentru ce aveti nevoie de update, un lucru evident si foarte bun si rapid ar fi sa puneti windowsul intr-un SSD in loc de hard, apoi pentru ceva light gaming o placa video mai buna si in rest nu stiu daca merita efortul pentru daca tragi linie ajungi sa faci alt pc, doar o investitie din ceva sh ar merita
@devst3953
@devst3953 3 жыл бұрын
Never been this early.
@marianhayakugin9573
@marianhayakugin9573 3 жыл бұрын
SAME
@Sinosoidal07
@Sinosoidal07 3 жыл бұрын
Me too 🤣
@hionut2718
@hionut2718 3 жыл бұрын
Sunt programator cu 5+ ani experiență, în mare parte tehnologii Microsoft (.Net și C#) și Web (js, angular etc.). De cele mai multe ori am fost foarte apreciat pe unde am lucrat și am avut salariu peste medie. Dacă aveți întrebări punctuale sau vreți sfaturi despre anumite direcții în acest domeniu, le aștept. Îmi place să fac coaching celor curioși și cu adevărat implicați.. în limita timpului disponibil, desigur :)
@macre8389
@macre8389 3 жыл бұрын
Ce aveai in CV cand te-ai angajat? Ceva proiecte? Ai terminat o facultate in domeniu?
@hionut2718
@hionut2718 3 жыл бұрын
@@macre8389 am terminat o facultate în domeniu. Nu m-a ajutat, a fost destul de slabă. Practic în anul 3 și la master de abia am mai ajuns pe la ore(dar tot am avut note mari). În rest am învățat eu. Mi am dorit foarte mult să ajung la o anumită firmă: am participat la evenimente din primul an, m-am înscris în programe de training, am reușit sa fac acolo practică în anul 2 și în martie, următorul an, am dat și interviul de angajare deși practic am început lucrul în iulie după licență. Deci da, la început contează pe unde ai făcut practică sau ce programe ai urmat, dar și mai mult contează să ai proiecte personale. Fa un cont de github sau ceva de genul și pune l sus în CV dacă vrei sa faci impresie bună. De asemenea un link către un profil de Leetcode sau CodinGame impresionează. Ideea e sa nu pierzi timpul că ai multe de învățat și de exersat.
@hionut2718
@hionut2718 3 жыл бұрын
@CC simplu, exersează în proiecte. Începe cu structuri de date simple și vezi ce probleme din jurul tău poți rezolva: fa niște jocuri(snake, hangman, planes), fa un calculator mai avansat. Ulterior poti sa faci ceva cu UI - înveți un framework web(pe python) și poți face o aplicație care urmărește/monitorizează/gestionează ce vrei tu. Dacă ești capabil sa faci astfel de mini proiecte atunci vei putea sa te angajezi la o firmă și de acolo vei trece la nivelul următor. Ajută să te abonezi la canale de YT care explică tot felul de tehnologii și cum se îmbină între ele (gen TraversyMedia) sau sa te abonezi pe grupuri de reddit (există chiar CSCareerQuestions unde poți afla o mulțime de răspunsuri adecvate începutului de carieră - te uiți prin istoric). Oricum în acest domeniu ai în continuu de învățat deci trebuie să te înveți să îți placă asta și vei avea numai de câștigat.
@hionut2718
@hionut2718 3 жыл бұрын
@CC eu ți am zis ce ar trebui sa încerci sa faci fiind în jur de primul an de facultate (+-2 ani). Ce vârstă ai? Ești la liceu? Pentru ceva de început exersează probeleme cu vectori, matrici și algoritmi simpli. Cu cât mai multe, cu atât mai bine. Probelemele de Bac sunt un bun reper despre ce ar trebui sa știi sa faci până la începerea facultății. În orice caz, am prieteni care au recuperat enorm în anii 2 și 3 de facultate(unii nu știau nimic ce înseamnă programarea la începutul facultății) și se descurca foarte bine în domeniu. Deci nu i problemă în oricare scenariu te-ai afla. Timpul e de partea ta și trebuie doar să ai ambiție și pasiune pentru domeniu, restul vor veni.
@Mauritanul
@Mauritanul 3 жыл бұрын
taticule hbo mai face inca 3-4 sezoane , subscribingul merge ok pana in 2021 ...sincer decat sa faci programing mai bine te apuci sa scrii un scenariu de film/tv si daca se televizeaza, 50k la low budget tot iti iei ...nu aveti voi idee cate scenarii scrise de romani simpli cu putina imaginatie s-au vizionat la tv si se vede deobicei chestia asta la personajele feminine secundare cu nume de romance( da in caz ca nu s-au prins toti ,acele nume e la nevasta lu nenea cu scrisul ) , prodigal son pastreaza asa mult din scenariu original ca are o groaza de cuvinte romanesti pe care americanii le inghit cu placere....un scenariu bun iti poate baga si 2-3 milioane dollari dar ca programing un lucru e cert , saptamana are 60-80 ore lucratoare
@liLaur
@liLaur 3 жыл бұрын
Am 16 sunt elev la mate-info și deși nu am învățat la liceu încă programare cu ajutorul unor tutoriale am început sa creez jocuri în unreal engine (folosind visual scripting) și desi este complicat, sunt foarte multe probleme de rezolvat satisfacția ca fac un joc cum îmi doresc și cea de a-mi vedea creația funcționând, ma impulsionează sa continui sa îmi termin proiectele. Chiar merita sa devii programator, dar ai nevoie de nervi de fier pentru când descoperi o problema greu de rezolvat.
@UmbraFulgur
@UmbraFulgur 3 жыл бұрын
se vede ca ai inlocuit orele de gramatica cu cele de matematica. hint: ambele's importante.
@GeorgeSauciuc
@GeorgeSauciuc 3 жыл бұрын
@@UmbraFulgur nu fi rău :-)
@nicetechtips2629
@nicetechtips2629 3 жыл бұрын
Am 2 intrebari. Daca poti sa gasesti timp, as vrea sa le raspunzi ;) 1: Daca zic star trek, iti vine ceva in minte? 2: Cum ti se pare star trek: discovery? Eu astept sezonul 3 pe 15 octombrie
@UmbraFulgur
@UmbraFulgur 3 жыл бұрын
scuze, a iesit criticul din mine si si'a facut de cap. promit sa'l leg data viitoare. 🤣🤣🤣
3 жыл бұрын
Da, și eu vreau să mă reorientez și sunt ...IT-st :))
@duracell_87
@duracell_87 3 жыл бұрын
Mai exista oare cercurile de informatica de la palatul copiilor ? Sau de aeromodele ?
@itadriro
@itadriro 3 жыл бұрын
In Italia astfel de cursuri se fac gratuit în săli puse la dispoziție de biserica catolică iar profesorii sunt plătiți de regiuni care sunt un fel de județe.
@2k17windows10
@2k17windows10 3 жыл бұрын
fa un video despre codul sursa al lui windows xp
@dntzromeo
@dntzromeo 3 жыл бұрын
Suma ce a facut o baiatu ala e cu sau fara tva?doar intreb.ca e cu sau fara tva mie mi la fel de gol stomacu.
@eternalpoem
@eternalpoem 3 жыл бұрын
Ok ai dat solutia pentru cei pana in 18 ani, pentru cei +18 ce scoala/curs/etc recomandati pentru initierea si evolutia in programare? @zona IT MERSI
@nagyzoli
@nagyzoli 3 жыл бұрын
@Zona IT: Exista un program de success, pentru copii mici, de programare. Se numeste Coder Dojo si chiar se face treaba. La fel, programarea (nu doar tentativa) se incepe oficial undeva de prin clasa a 6a in scoala
@sebux
@sebux 3 жыл бұрын
Si la noi s-a deschis un curs gratuit numit code kids si se invata programare la fel cum ai aratat tu. La noi se faceau jocuri cu albini si cum sa programam roboti arduino.
@Megastaru
@Megastaru 3 жыл бұрын
K kre ar fi treaba cu programatorul care a făcut 100k koko într-o săptămână? Crezi că ia făcut datorită faptului că știe programare? Greșit. A avut o idee de business care a funcționat.
@stefancalinhugyesz4030
@stefancalinhugyesz4030 3 жыл бұрын
A fost la timpul potrivit cu abilitățile necesare și cu promovarea corecta
@Andreea93chan
@Andreea93chan 3 жыл бұрын
Am 3 proiecte de terminat asta seara, lejer 10 ore de munca, maine la 7 plec spre aeroport, clar nu apuc sa dorm noaptea asta and here I am..enjoying every moment of this. i regret nothing.
@SI-ej8hw
@SI-ej8hw 3 жыл бұрын
jesus, asa e mereu?
@Andreea93chan
@Andreea93chan 3 жыл бұрын
@@SI-ej8hw Nu chiar, m-am calicit eu la proiecte de data asta, am un credit ipotecar facut acum 1 luna pe 20 ani si vreau sa mi-l inchid in 12 luni. Dar cumva unele videoclipuri de pe zona imi fura 30-40 minute chiar si cand nu le am.
@coboarasus
@coboarasus 3 жыл бұрын
LoL! Si eu am facut tot mate-fizica, apoi am facut prostia sa dau la finante-banci ( era la moda ). Dar am renuntat dupa un an si am inceput sa invat retelistica si linux, acum sunt sysadmin de linux 😅
@GodsDevil5thF
@GodsDevil5thF 3 жыл бұрын
pentru cine vrea sa se apuce de programare recomand cursurile lui Andrei Neagoie de pe udemy (are si platforma lui).
@adiba1698
@adiba1698 3 жыл бұрын
Liceul unde am absolvit au cursuri postliceale ca analist programator de 2 ani. Și eu sunt elev și învățăm C++
@paulradu3674
@paulradu3674 3 жыл бұрын
Wow! Abia astept sa citesc comentariile. M-am apucat si eu zilelea astea sa invat pentru o certificare Microsoft Database
@stefancalinhugyesz4030
@stefancalinhugyesz4030 3 жыл бұрын
M-am apucat și eu de tutoriale thunkable sa imi fac o aplicație pt job ca as avea nevoie și m-am lăsat păgubaș. Credeam ca e mai ușor sau cel puțin mai rapid
@Costel8294
@Costel8294 3 жыл бұрын
Am ajuns la episodul 8 din acest film.
@IdontWatchIsee
@IdontWatchIsee 3 жыл бұрын
Ce părere aveti despre faptul ca la multe joburi din domeniu au ca cerință 'computer science studies'...? Cunoașteți (multe) cazuri fericite care nu cereau asta?!
@aygun01
@aygun01 3 жыл бұрын
Am uitat sa va spun, băieți si fete, ies cu copiii si părinții sa urmărim Comete, sa le fotografiem ( da, facem si Astronomie si Astrofotografie ), sa observam Jupiter, Saturn, Marte etc. Pentru mine, deși nu sunt plătit sa fac asta, este genial sa văd micuții ca vor sa ieșim la iarba verde sa surprindem perseidele. Sa vedem una si alta. La Robotica si Programare la fel. Cei ce sunt înscriși la concursuri de Robotica ii chem si in privat in propriul atelier lucrând la robotul ăla ore in șir. Am familie, am copil dar sunt rezultatul muncii mai multor profesori de pe la cercurile pionierilor. Ei au aprins scânteia aia spre electronica, eu apoi am continuat pe linia asta si hopa. Am ajuns electronist. Apoi am facut Informatica si multe alte traznai. Deci, concluzionând, dacă se găsește un tip sa scapere Cremenea in mintea ta si de acolo sa ia naștere o pasiune, neneeee. Este genial. Un alt Dinozaur care mi-a influențat cariera si dorința de cunoaștere a tot ce misca in jurul meu ( științific, desigur ) a fost Dl Profesor Alexandru Mironov! Așa ca, faceti ce puteti sa găsiți acea scânteie a creativității copiilor si nu ii lăsați sa renunțe la primul eșec!
@whiteflag2366
@whiteflag2366 3 жыл бұрын
Pentru mine faptul ca am invatat programare, a fost sa trec de la surubelnita la masina de insurubat. Eu nu sunt programator, eu sunt inginer, iar programarea pentru mine este o unealta care m-a ajutat sa ma misc mult mai rapid in ceea ce fac (dar nu limbajul in sine este esential ci algoritmi, adica felul in care iti desfaci problema ta si o transpui matematic cu ajutorul unui limbaj de programare). Ce zici, bagi si un punct de vedere pentru Dark (serial Netflix) unde au luat baietii germani legile fizice, l-au mototolit, l-au ambalat frumos si au scris made in Germany. Ca la un moment dat (sezonul 3) nu mai stiam care pe care s-a nascut, pana la momentul in care si Isus ar fi zis Doamne fereste. Ori si cum dincolo de degringolada fizica, e un serial ce ar merita un pct de vedere cinefilic, asa cum pretizi ca ai stofa.
@AlexandruZup
@AlexandruZup 3 жыл бұрын
Salut Radule
@DanCadar
@DanCadar 3 жыл бұрын
:))))) Sughite Radu :)
Carti, Filme si ALEGERI
26:33
Zona IT
Рет қаралды 49 М.
He Threw A Banana Peel At A Child🍌🙈😿
00:27
Giggle Jiggle
Рет қаралды 16 МЛН
ОДИН ДОМА #shorts
00:34
Паша Осадчий
Рет қаралды 6 МЛН
Ce trebuie să știe un programator complet | Bazele programării
25:41
Ce este un LAN PARTY și de ce trebuie să revină în cultura GAMING-ului
10:23
CE TREBUIE SA INVETI -PRACTIC- CA SA DEVII PROGRAMATOR
25:36
Rares Vultur
Рет қаралды 42 М.
Este acesta cel mai bun TV cu ecran LCD ?!
31:05
Zona IT
Рет қаралды 55 М.
Povestea unui miracol: FERRARI!
21:09
Zona IT
Рет қаралды 49 М.
Cine este REGELE LAPTOPURILOR?!
31:16
Zona IT
Рет қаралды 100 М.
Daca stii ca te uiti la un film, inseamna ca este prost!
27:22
Cel mai bun podcast cu Teo
2:18:18
Zaiafet
Рет қаралды 383 М.
How much charging is in your phone right now? 📱➡️ 🔋VS 🪫
0:11
The power button can never be pressed!!
0:57
Maker Y
Рет қаралды 46 МЛН
😱НОУТБУК СОСЕДКИ😱
0:30
OMG DEN
Рет қаралды 1,2 МЛН