Ümit Bey size çok teşekkür etmek istiyorum. 30 gündür kafamı karıştıran konuları 30 dakikada çözdünüz gerçekten. Şu anda Mekatronik Mühendisliği okuyorum, ileride tasarım alanında ilerlemek istiyorum ve verdiğiniz bilgiler benim için çok kıymetliydi gerçekten. Tekrardan çok teşekkür ederim.
@ÜmitKirenci Жыл бұрын
Ben teşekkür ederim :)
@ahmetakifsaygn69502 жыл бұрын
Merhabalar Ümit Bey video enfes olmuş çiçeği burnunda ve tasarım alanında ilerlemek isteyen bir makine mühendisi olarak çok faydalı buldum videoyu.Emeğinize sağlık
@ÜmitKirenci2 жыл бұрын
Çok teşekkürler Ahmet :)
@yunusemrecihan174 Жыл бұрын
Bana ulaşabilir misin instagramını atar mısın?
@berkaybalkan71193 жыл бұрын
Emeğine sağlık video süper olmuş. Bende üç ay sonra mezun olup makine mühendisi olacağım ve tasarım alanında çalışmak istiyorum. Böyle videoların devamı gelirse çok sevinirim. Takipteyiz.
@bikörse_ikice3 жыл бұрын
Yine bir harika video 😊
@burakyigit42222 жыл бұрын
Güzel video teşekkürler.
@ÜmitKirenci2 жыл бұрын
🙋♂️🙋♂️
@MechanicsHvac-R3 жыл бұрын
Makine mühendisi imalatı cnc den bir parça çıkarabilecek kadar bilmeli diye düşünüyorum çünkü mühendis demek işçiyi yöneten insan demek işçinin yapabildiği işi mühendis yapabilmeli yoksa altında çalışan onu ciddiye almaz hatta mühendis birşey bilmiyor diye dalga geçer. Solidworks kullanabilme konusunda şöyle birşey söylemek istiyorum ilanda bizden istenen solidworks nx veya herhangi bir CAD programında makina tasarlayabiliyor musunuz gizli soru bu çünkü katı modelleme yapabilen kişi mühendis değil teknik ressam oluyor. Bizim teknik ressamdan farkımız o makineyi yapabilmek umarım açıklayıcı anlatabilmişimdir:)
@ÜmitKirenci3 жыл бұрын
Bu geleneksel bir tartışmadır :) Dediklerine kısmen katılıyorum. Yeni mezunlar için ben hep şöyle özetliyorum, ne bildiğinizi ve ne bilmediğinizi bilin, yöneticiye, ustaya veya işçiye bilmiyorum demekten korkmayın. Ama bildiğiniz şeyden de emin olun, ustaya veya işçiden gelen soruya cevapsız kalmayın. Böylelikle karşılıklı saygı oluşuyor diye düşünüyorum. Fakat belirli bir deneyim seviyesinden sonra kesinlikle haklısın, bilgimiz ve becerimiz o işi yapan insanların üzerinde olmalı, programlar sadece birer araç bizim için. Katkı için çok teşekkürler :)
@MechanicsHvac-R3 жыл бұрын
@@ÜmitKirenci Mühendisin işçiye veya ustaya bilmiyom demek gibi bir lüksü yok tam aksine işçi sürekli mühendisin açığını arar. Size çok iyi niyetli insanlar denk gelmiş sanırım :)
@yunusemrecihan174 Жыл бұрын
Bana ulaşabilir misin intagramını bırakır mısın ?
@user-sv9em9mo6e2 жыл бұрын
Solidworks, catia v5, Autocad biliyorum. Solid ile yaptığım dişli kutusu projem var, hiçbir yerde benim kadar detaylı hesaplama yapılan bir proje örneği yok( internette araştırdığım öğrenci projeleri için diyorum). Bahsettiğiniz gibi küçükken oyuncak bozan biriyim. Hatta oyuncak arabaların içerisindeki atalet diskini bulup genişletip( kütlesini arttırıp) daha ileri gitmesini sağlıyordum. Projelerime erişim kolay olsun diye bitane internet sitesi kurup oraya yükledim. Bazı derslerimizde verilen projelere özgün ve çalışan sistemler de tasarladım. Türkiyenin bu alandaki ilk 5 sıradaki teknik üniversitelerinden birinden mezunum. Ansys de yorulma analizi, stres analizi yapabilecek bilgim de var. Solidworks de animasyon simulasyon analiz de yapabiliyorum. Ve tüm bunları her başvurumda belirtiyorum. İngilizce seviyem b2. Hani neyi beğenmediler de almıyorlar diye soruyorum kendime ama bulamıyorum. Ücret kısmına 7-10 arası yazıyordum sonra dedim herhalde çok istiyorum 5-7 yaptım beklentiyi. 4 ay oldu çağıran yok.
@ÜmitKirenci2 жыл бұрын
Hangi firmalara hangi bölümlere başvurdun, mülakatta seni rahatsız eden anlar oluyor mu, IK görüşmesinden sonra teknik görüşme safhasına geçebildin mi hiç,
@yunusemrecihan174 Жыл бұрын
Bana ulaşabilir misin instagramını bırakabilir misin ?
@siriusblack62583 жыл бұрын
Diksiyonunuzu ve duraksamalarınızı geliştirmelisiniz
@ucmakistemeyenhali3 жыл бұрын
teşekkürler.
@elifnuraydogdu22754 жыл бұрын
Videoda ne zaman endüstriyel tasarım mühendisliğinden söz edeceksiniz diye çok bekledim.. çünkü bahsettiğiniz konuların her birine hakimiz. Bu bölümü ve içeriğini de incelemenizi çok isterim :)
@obraobra6693 жыл бұрын
gazide misiniz ?
@elifnuraydogdu22753 жыл бұрын
@@obraobra669 evet, gazi üni. teknoloji fakültesi
@obraobra6693 жыл бұрын
@@elifnuraydogdu2275 kacinci sinif
@elifnuraydogdu22753 жыл бұрын
@@obraobra669 bu sene 4e başlayacağım
@obraobra6693 жыл бұрын
@@elifnuraydogdu2275 aynı fakültedeyiz eğer tasarım programlarında vs yardıma ihtiyacın olursa yaz yardımcı olurum.
@mustafadogan60964 жыл бұрын
👍👍👍👍
@adt644 жыл бұрын
🔥👍👏
@mehtapozyldrm81723 жыл бұрын
Piyasada çok talep var mı? Tavsiye edilir mi?
@ÜmitKirenci3 жыл бұрын
Tasarım mühendisi olmak, makine mühendisliğinin en yaygın çalışma kollarından birinde çalışmak demek aslında. Kendi branşında gelişen teknolojiye rağmen ölmeyecek bir meslek gibi düşünebilirsiniz. Şöyle güncel bir örnek vereyim, yeni çıkan katlanan akıllı telefonların menteşe mekanizmasını bir araştırın derim. Gerçekten ciddi bir mühendislik tasarımı var orada. Ekonomik şartlar ne olursa olsun, iyi bir tasarım mühendisine her zaman ihtiyaç vardır. Kendinizi, sürekli gelişime açık tutmanız en önemli özelliğiniz olmalı. Başarılar :)
@mehtapozyldrm81723 жыл бұрын
@@ÜmitKirenci Çok teşekkürler.
@mehtapozyldrm81723 жыл бұрын
@@ÜmitKirenci Tasarım mühendisliği ile cad cam mühendisliği yakın pozisyonlar mı?
@canszzz3 жыл бұрын
çok güzel bir kanal ama çoğunluğu kapsamıyor siz ideali konuşmuşsunuz ama ilan sayısı çok az ve eskiden tasarım mühendisi olarak yeni mezun istihdamı oluyordu ama mühendis sayısındaki şişmeden dolayı artık herkes tecrübeli eleman arıyor. Bir eleştirim de okuldaki aldığınız eğitim demişsin ama çoğu yeni mezun mühendis o bahsettiğiniz üretim yöntemlerine hakim değildir ve piyasadaki mühendislerin büyük çoğunluğu da çalışırken öğrenmiştir.
@ÜmitKirenci3 жыл бұрын
Yorumun ve katkın için çok teşekkürler :)
@iremcplk Жыл бұрын
Tasarım mühendisi dediğiniz endüstriyel tasarım mühendisliği değil mi?
@ÜmitKirenci Жыл бұрын
Hayır, ben Makine Mühendisliği branşına ait olan Tasarım Mühendisliğinden bahsediyorum. ArGe veya ÜrGe departmanlarında yeni ürün geliştirirken veya mevcut ürünü geliştirirken yaptığımız tüm tasarım tasarım çalışmaları.