Will mammoths come back to life in 2027?

  Рет қаралды 2,825,128

Barış Özcan

Barış Özcan

Күн бұрын

Пікірлер: 3 200
Жыл бұрын
Bu video yayına girdikten saatler sonra Türkiye'de meydana gelen deprem felaketi için TURKIYE EARTHQUAKE RELIEF FUND aracılığıyla bir bağış organizasyonu başlattık. Videonun tüm gelirleri de dahil olmak üzere KZbin hiç komisyon almayacak ve tüm masrafları da üstlenecek. Yandaki butondan siz de destek olabilirsiniz. Aynı özelliği 7 Adımda Depreme Hazırlıklı Olmak konusunda hazırladığım videoya da yerleştirdik: kzbin.info/www/bejne/nIvbgXV8bKqso7c
@mertocak9173
@mertocak9173 Жыл бұрын
Birkaç saat önceki toplu yayında Türkiye'de olmayan bu sistemle uğraşıyordunuz. Gerçekten helal olsun verdiğiniz emeklere.
@HABIBMERT07
@HABIBMERT07 Жыл бұрын
Mahmutların yerine artık mamutlar geçecek ( Mahmutlar ironi bu alınmayın )
@arabaçavuşu
@arabaçavuşu Жыл бұрын
Çok teşekkürler abi hakkın ödenmez
@MrMammaMia89
@MrMammaMia89 Жыл бұрын
​@@şairçocuuuk dikkatli olun çok fazla dolandırıcı dönüyor şuanda kredi kartı bilgileri çalmak adına resmi siteler veya merciler harici dikkat etmek gerek
@ahmetatalay
@ahmetatalay Жыл бұрын
Harikasınız gerçekten. Diğer arkadaşların önerdiği gibi canlı yayın ya da depreme özel bir video yayınlarsanız çok daha iyi olur gibi. Emekleriniz için ne kadar teşekkür etsek az.
@Derya_Keve
@Derya_Keve Жыл бұрын
Bence nesli tükenmiş hayvanları geri getirmek yerine şu anda nesli tükenme tehlikesi ile karşı karşıya kalan hayvanları koruma altına almak için daha fazla çalışma yürütülmeli. Ve bunun için insanların bilinçlenmesi çok önemli.
@Alt_Tab1
@Alt_Tab1 Жыл бұрын
Nesli tükenmiş hayvanların geri dönmesi ekosistemdeki etkilerini yeniden incelememize ve anlamamıza yardımcı olacaktır. Ayrıca, bu hayvanların neslinin tekrar canlandırılması insanlara farkındalık sağlayıp doğal hayatı korumaya teşvik edebilir.
@Derya_Keve
@Derya_Keve Жыл бұрын
@@Alt_Tab1 Evet aslında bir açıdan bu kulağa mantıklı gelse de insanların önüne engeller çıkmıyor değil. Bu engellerden bir tanesi de yapılan çalışmaların ne kadar etik olup olmadığıdır. Tabii ki de bunu yapan araştırmacıların ve bilim insanlarının ya da diğer bir deyişle kendilerini böyle tanıtanların ne amaçla bunu yaptıkları da çok önemli. Kötü amaçlı insanlar var ve ekosistemi yeniden inceleyeceğiz derken aslında tam tersi bir etki yaratmayacakları ne malum. Diyelim ki sizin dediğiniz gibi oldu ve bilim insanları bunu yapmayı başardılar. Ben olsam bu kadar zor bir işi daha kolay yoldan nasın yöntemler deneyerek üstesinden geleceğimi düşünürdüm ve ilk düşüncem teknoloji yardımıyla bunu kolaylaştırmak gelirdi. Ki zaten biyoteknoloji yardımıyla bunu başarıyorlar. Ama benim daha çok aklıma nesli tükenmiş olan hayvanları soyut olarak incelemek olurdu ve aslında kulağa hoş geliyor. En azından onların şu anda hayatımızda olmalarını beklemekten daha kısa bir yol olurdu. Ama bunun için teknolojik açıdan yeterli imkanlara sahip olduğumuzu düşünmüyorum. En azından şimdilik..
@Alt_Tab1
@Alt_Tab1 Жыл бұрын
@@Derya_Keve Mamutların yeniden canlanmasının bir sürü faydası var. Ve zaten her teknoloji kötü niyetle kullanılabilir. Bıçakla yemek de yapabilirsin adam da öldürebilirsin. Kötü insanlar var diye bilimin önüne taş konulmamalı. Ayrıca nesli tükenmiş hayvanların yeniden canlandırılmasının bir sürü faydası var. Mamutların yeniden dünyaya getirilmesi, ekosistemlerin dengesinin yeniden kurulmasına sebep olabilir. İklim değişikliğinin etkilerinin hafifletilmesine yardımcı olabilir. Ayrıca, mamutların diriltilmesinden elde edilen bilimsel bilgi *daha nesli tükenmemiş hayvanlar* için de kullanılabilir. Son olarak, mamutları canlandıracak teknolojimiz zaten var. Soyu tükenmiş hayvanları soyut olarak incelemek bize yeteri kadar bilgi vermeyecek. Ve mamutların tekrar canlanıp yeryüzünde gezmesi insanlık için bir başarı. Tıpkı ay gibi.
@mahammadelchin1164
@mahammadelchin1164 Жыл бұрын
@@Derya_KeveKusura bakmayın amma galiba paleontoloji diye bir bilim alanından haberiniz yok.Nesli tükenmiş canlılar hakkında bir sürü şey biliyoruz.
@Derya_Keve
@Derya_Keve Жыл бұрын
@@mahammadelchin1164 Merak etmeyin paleontolojinin ne olduğunu iyi biliyorum. Benim demek istediğim: bazen bir sürü veriye sahip olmak yetmiyor. Biyoteknoloji yardımı ile canlıları daha üs düzey seviyede ve aynı zamanda daha kolay yoldan inceleyebiliriz.
@scheherazadee
@scheherazadee Жыл бұрын
En yakın zamanda dinazor dostlarımızı Türkiye sokaklarında görmek dileğiyle 😚
@myusufdurmaz7338
@myusufdurmaz7338 Жыл бұрын
Sonra trexsin midesinde olunca gelen pismanlik hissi Düzenleme: teşekkürler
@mementomori6023
@mementomori6023 Жыл бұрын
@@myusufdurmaz7338 gelemeyen*
@alikurt4929
@alikurt4929 Жыл бұрын
Ankara?
@invress8617
@invress8617 Жыл бұрын
Aga öyle bir şey olursa hiçbiri sokakta olmaz
@scheherazadee
@scheherazadee Жыл бұрын
@@invress8617 kardeşim zihinsel engelli falansın heralde ironi yapıyorum
@cikoli1155
@cikoli1155 Жыл бұрын
insan oğlu hiç bu kadar yaratıcı olmamıştı. büyük özgüven getirir. yapalım. gelsin dodolar mamolar destekliyorum .
@Serafaello
@Serafaello Ай бұрын
Dolly. Bu senin sandığın kadar büyük bir adım değil. Ayrıca 5.000 yıl önce yaşamış bir kemik yığınından gen almak ne yaratıcılık ne de şu an sahip olduğumuz teknolojiye uzak.
@məhəmmədməcidov
@məhəmmədməcidov 16 күн бұрын
​@@Serafaellobir şey biliyormuş gibi konuşmuşsun amma konu hakkında hiç bir bilgin yok.Kemikten dna alınalı çok oldu.Videoda da bahsedildiği gibi hedef de 2028
@Serafaello
@Serafaello 16 күн бұрын
@@məhəmmədməcidov biliyorum, ve sen beni yanlış anlamışsın. Tekrar oku.
@məhəmmədməcidov
@məhəmmədməcidov 16 күн бұрын
@@Serafaello yanlış anlamışım kusura bakma ama yine de yanlış.Yok olmuş bir türü getirmeye çalışmak çok büyük bir adım.Başarılı olup olunmayacağına bile emin değiller
@spacetek.
@spacetek. Жыл бұрын
Önceden var olan bir canlıyı klonladık şimdide ölmüş, nesli tükenmiş olan bir canlıyı geri getirmeye çalışıyoruz. Başarılı olursak sonraki aşama sizce ne olur? Var olanları, doğrudan var olanları birbiriyle birleştirmek mi? Ya sonrası... Bu işin sonu yeni türlere kadar gider. Bilimkurgunun bu şekilde gercekleşebildiği bir dünya görmek işte bu çok ilginç olurdu.
@burakinep1874
@burakinep1874 Жыл бұрын
Var olan türler zaten birbirileri ile yıllardır birleştiriliyor. Zaten yüzlerce yeni tür yarattık. Bu işin sonu yok. Bilimin sonu yok :)
@SterFell
@SterFell Жыл бұрын
Günümüzdeki neredeyse tüm köpek cinsleri zaten bizim ürünümüz.
@faytonhunter
@faytonhunter Жыл бұрын
@@burakinep1874 öyle fakat bu farklı tür ortaya çıkarma çabaları kısmen de olsa o caprazlanan türlerin rızası sonucu. Fakat bu laboratuar ortamında yapılırsa, hiçbir türün onayına ihtiyaç olmayacak. Diyelim ananın, bacinin dnasını aldılar girdikleri benzincideki tuvaletten. Sonra onu caprazladilar kediyle, sundular piyasaya seks oyuncağı diye. Rıza yok, etik yok, canlı hayatına saygı yok. Eee nerede kaldı bizi geliştiren bilim?
@borakayalar
@borakayalar Жыл бұрын
ne yazık ki tür değil, cins. Tür ile cinsi ayrımanız lazım, tür olarak bildiğim çiftleşebilen at (erkeği) ile eşşek (dişisi) ve katır oluyor onların da hemen hemen hepsi kısır çoook az sayıda kısır olmayanı var
@SterFell
@SterFell Жыл бұрын
@@borakayalar doğru. Alışkanlık işte kafada öyle kalmış.
@mandalorian_bo_katan
@mandalorian_bo_katan Жыл бұрын
Geri getirmeseler bile bilinen tüm nesli tükenen canlıları tekrardan tasarlayıp orijinal halleriyle canlı hücreler halinde saklanması çok önemli bence. İleride 200 300 500 hatta binlerce yıl sonra lazım olabilecek canlılar olabilir içlerinde. Belli bir virüse karşı veya dış gezegenlerden gelen tehlikelere karşı işe yarayan canlılar olabilir içlerinde olasılık çok düşük ancak imkansız değil. İmkan varsa eğer dediğim gibi yapılmalıdır.
@tuncaysahin354
@tuncaysahin354 27 күн бұрын
Kimse dışarıdan gelen tehlikeli şeylere yani uzaylı vb varlıklara karşı kullanmaz insan evladı birbirini yer
@Kad_r
@Kad_r Жыл бұрын
Herşeyden önce kendi zamanımız da yaşayan canlılar in değerini bilmeli onları korumalıyız geçmiştekileri geri getireceğiz diye elimizdeki lerden olmayalım
@Alt_Tab1
@Alt_Tab1 Жыл бұрын
Geçmişteki hayvanları geri getirmek, hayvanların ekosistemdeki rol ve etkilerini anlamamıza yardımcı olabilir. Ayrıca, bu hayvanların geri getirilmesi, insanların ilgisini ve farkındalığını doğal hayat ve koruma konularına yönlendirebilir.
@kuheylanbeygiroglu127
@kuheylanbeygiroglu127 Жыл бұрын
İnsanlık sizin gibilerin eline kalsaydı şu an hala elimizde mızrak avcı-toplayıcı hayatı haşıyor olurduk.
@ramizyabac3256
@ramizyabac3256 Жыл бұрын
@@kuheylanbeygiroglu127 Her canlı mutlaka ölümü tadacaktır. bu türler içinde geçerli. yani yok oluş mutlaktır. Mesele bu yok oluşu kavrayabilmekte. Bu arada sen o avcı toplayıcı zamanındaki insanlardan farkımız olduğunu mu düşünüyorsun. inanki şu anda bizler..onlardan daha az zeki.. daha az bilge.. daha az becerikliyiz. Sen hiç kullandığın bir eşyayı hiçbir teknolojik alet kullanmadan, doğadan elde edip onu ihtiyaçların halinde şekillendirecek seviyeye ne kadar bir çaba ile elde edebilirsin :) . bunu elde etmek harcadığın çaba ve zaman değecek mi. :) .. Bugünkü teknolojide üretilen ürünler ancak nüfusun çok fazla artması ve talebin oluşması ile mümkün hale geldi.. o dönemdeki nüfus ne kadar zeki olursa olsun bunu karşılayacak çapta değildi. Mutlaka eski zamanlarda bulaşıkları yıkayacak mekanik bir alet yapılmıştır. ama bunu pratik kullanmak ve üretmek için gerekenleri sıralayınca ne demek istediğimi anlarsın.
@kuheylanbeygiroglu127
@kuheylanbeygiroglu127 Жыл бұрын
@@ramizyabac3256 sen ancak kendini bu şekilde avut.😏
@dkdkdjjd3484
@dkdkdjjd3484 Жыл бұрын
Barış ozcanda öyle diyor bunları yapmak iklim problemlerini düzeltecek mi diyor . Mamutlarin geri gelişi ekosistemi bozacak
@mehmetomerozek9672
@mehmetomerozek9672 Жыл бұрын
Jurassic Park'da kehribarin icindeki sivrisinegin genlerini degil sivri sinegin kanini emdigi dinozorlarin hucrelerini kurbaga genleri ile birlestiriyorlardi. Hatta her defasinda farkli bir sivrisinek bulmalari gerekiyordu yeni bir dinozor turunun tekrar uretmeleri icin.
@MelikCanS
@MelikCanS Жыл бұрын
Aradığım yorum
@furyfury8474
@furyfury8474 Жыл бұрын
aynen barıs ozcan gıbı bırı bunu nasıl anlamamıs hayret sinegin dinozordan emdiği kanı kullanıyorlardı
@reaktif
@reaktif Жыл бұрын
peki bunun gerçeklik seviyesi nedir yapılabilir mi ?
@muratcoban3900
@muratcoban3900 Жыл бұрын
Barış Özcan in salladığı yer :) filmi izlememis ya da unutmuş 🤣
@Hindistandan
@Hindistandan 8 ай бұрын
Aynen, sivri sinek bir karakter degil, sadece dinozor kanının taşıyıcısı. Rolü sadece bu.
@salimyesilbas8794
@salimyesilbas8794 Жыл бұрын
"I don't know" bunca bilgiye sahip birinin bence en değerli cümlesi. Türklerde lugattan kalkmış olan bir kelime "bilmiyorum". Bilmediğimiz konularda bile saatlerce konuşacak tartışacak kapasitedeyiz çok şükür. Video için teşekkürler.
@sevgiozpolat1347
@sevgiozpolat1347 Жыл бұрын
biyoteknoloji öğrencisiyim ve videolarınız beni alıp bambaşka yerlere götürüyor . Teşekür ederim .
@savasmahirer5986
@savasmahirer5986 Жыл бұрын
Barış Bey son zamanların en güzel Barış Ozcan videosuydu. Tebrik ediyorum. Sizi ilk tanıdığımız zamanlardaki gibi oldukça araştırma içeren , arastirmaya yonelten , sponsor yönlendirmesi minimum olan bir Barış Ozcan videosu olmus gercekten. Tebrikler. İyi ki varsınız
@cagrikizmaz
@cagrikizmaz Жыл бұрын
DMAX de Buz Devrinin Son Hayvanları isimli bir belgesel izlemiştim. Burada George Church' ün araştırması için Sibirya' daki mamut dişi avcılarının (yasal) açtıkları çukur ve mağaralardan örnekler alıp kendisine ulaştırılması serüvenini anlatıyorlar. Bulunan fosillerin ilginçliği ve hatta bazılarının 1 ay önce ölmüş gibi halen kanının aktığını kesinlikle görmeniz gerekiyor. Sonuç olarak belgesel çekilirken eksik parçalar için araştırma yapılıyordu ve bulunup tamamlandığına çok mutlu oldum. Eğer testler başarılı olur da mamut melezi oluşturulabilirse Sibirya' nın erimesinin bile durdurulabileceği tezini savunuyorlar. Tabii bir başka sorun da mamut melezinin kendi kendine çoğalabilmesi de gerekiyor. Videoda da bahsettiği gibi dinozor fosilleri de bulunuyor fakat dna bağları büyük çoğunluğu erimiş olduğu için sağlıklı sonuç alınamıyor. Sağlıklı sonuç alınabilseydi taşıyıcı anne ya da yumurta sorunu ortaya çıkacaktı. Eğer bir gün bilim kurgu filmlerinde gördüğümüz gelişim kapsüllerinden üretmeyi başarırsak ki o zamana kadar zaten hem dna bağlarını hem de genomların dizilimini tam olarak anlamış oluruz. Günümüzde yaşayan bir çok canlının genomlarından örnekle eski türleri ya da yeni türleri oluşturmayı başarabiliriz. Bu tıp alanında da bizi çok ileriye taşıyacaktır.
@jamclf
@jamclf Жыл бұрын
düşüncelerini anlıyorum, bu alanda pek bilgim yok uzman da değilim ancak şunu ifade etmeliyim ki yanlış bilmiyorsam gezegenin sonu 2100lü yıllarda olacağı hesaplanmış, eüer daha da hızlı ilerlerse bu süreç kısalabilir. insan ırkının yaptıklarını bile kontrol altına alamıyorken, nesli tükenmiş bir türün yeniden getirilmesini saçma buluyorum çünkü geri gelen türün bazaliyle uyumu ve yaşadığı zamana göre adaptifliği aynı olmayacağı kesin. Playstore'da TerraGenesis diye bir oyun var(türevlerini oynamış olanlar da anlayacaktır kaygımı) o oyunda bile bir gezegen yaratmaya çabalarken bir anda her şey allak bullak olarak hesapların tutmadığı ve bilmem kaç haftadır oynadığın oyunda gezegeninin çöpe gidişini izliyorsun. Demek istediğimi tam anlatamadım ama kaygım büyük. Yukarılarda bir yorumda demiş bir arkadaş kesinlikle nesli tükenmekte olanları kurtarmaya ve insanları bilinçlendirmeye çalışsak bu gücü parayı desteği orada kullansak daha doğru bir davranış olur. Bir anda şehrin ortasında inen 2 -3 mamut 3 -5 kaplan insan türünü ya da dünyayı yok etmez tabi ki sonuçta canavar gibi kimyasal silahlar var buna güveniyor insanoğlu, ama kapalı kaplar kanunu gibi bir gezegendeyiz. atmosfer belli bir oranda basıncı ve hacmi tutma derdinde, dengeler şaştığında malesef kıyamet senaryolarını o zaman izleriz gibime geliyor.
@cagrikizmaz
@cagrikizmaz Жыл бұрын
@@jamclf demek istediğinizi anladım. Maddi olarak milyarlarca dolar harcanmıyor bu proje kendi kendini finanse ediyormuş. Aslında belgeseli izlerseniz fark edeceğiniz bir nokta var mesela dinazorlar doğal olarak yol oldular ve geri gelmeleri ekolojik olarak ve besin zinciri açısından zararlı olabilir evet ama mamutların araştırmalara göre faydası varmış ve yok oluş nedenleri bilindiği gibi buzul çağı değil kürk ve dişleri için avlanma nedeniyle diye bulgular var. Bu yüzden buzulların erimesini önlemekte araştırma sonuçları var.
@medsahinn
@medsahinn Жыл бұрын
​@@jamclf 2100lü yıllar dediğinizin kaynağını gösterir misiniz?
@ezgilkim
@ezgilkim Жыл бұрын
​@@jamclftek katıldığım nokta insan ırkının bile yaptıklarını kontrol altında tutamadigimiz. Ve bi yanınız hala masumane düşünüyor. Sizce bu gelen mamutlar metropole mi salinacak? Yıllarca kapalı tutup üzerlerinde çeşit çeşit deneyler yapaxaklar. İnsan ırkı gerçekten çok acımasız ve yıkıcı
@muhammedcakar4686
@muhammedcakar4686 Жыл бұрын
Umarım böyle bir şey gerçek olabilir ya gelecekte nesli tükenmiş hayvanları görmek hayal edilemeyecek bir deneyim yaa. Dinazorları görmek, mamutları izlemek.. düşünmesi bile çok iyi yaa..
@leoamorde33
@leoamorde33 Жыл бұрын
tekrar onlari geri getirmek cilgin bir fikir ancak sonuclarini da düsünmek gerekir...Kontrolden cikarsa kimse durduramaz!
@Yacy-s8h
@Yacy-s8h Жыл бұрын
Doğal dengeyi bozmak ne zamandır iyi bir şey oldu
@muhammedcakar4686
@muhammedcakar4686 Жыл бұрын
@@KullaniciAdiHerkeseAcikefendim? Anlayamadım ^^’
@Emre_Editzz-cep
@Emre_Editzz-cep Жыл бұрын
@@mustafatigin Aynen Varya Gerçek Olsa Kendimi Jurassic World'de Gibi Hissederim❤️🤙👑👑👑
@leader00002
@leader00002 Жыл бұрын
Nə qədər yaa dedi ə bu
@yusufdemir8176
@yusufdemir8176 Жыл бұрын
Dodo kuşlarına çok üzüldüm keşke tam anlamıyla geri getirilebilseler .
@meerimjusupova9506
@meerimjusupova9506 8 ай бұрын
Ne kadar güzel anlatıyorsunuz . Sadece bilim dünyasındaki gelişmelere anlamadığımız için hayretle bakmak değil kritik düşünmemizi de sağlıyorsunuz
@tugbayesiloglu1705
@tugbayesiloglu1705 Жыл бұрын
Hala böyle idealist insanların olduğunu görmek , para amacı gütmeden veya bir şeyi ticarete dökmeden çalışan insanların varlığı bana çok iyi hissettiriyor ve umut veriyor
@onur8206
@onur8206 Жыл бұрын
Aynen öyle dostum aynen öyle 👏
@halilkilic3
@halilkilic3 Жыл бұрын
Çünkü Türkiye'de yaşamıyorlar.
@yenerkucukoglu9697
@yenerkucukoglu9697 Жыл бұрын
videoyu dikkatle izlemediniz sanırım... 15:50 ye bakmanızı tavsiye ederim.
@yuception
@yuception Жыл бұрын
@@halilkilic3 Kendini bilmen çok güzel.
@Sasukess
@Sasukess Жыл бұрын
@@yenerkucukoglu9697 ne var orda anlamadım
@ismguven
@ismguven Жыл бұрын
Gerçekten bu paylaşımın gerçek bir bilgilendirme tadında idi. Her paylaşımından önce "zorlanıyordur konu başlığı bulmak için" diye düşünürken, bu düşüncemi her defasında yıkıyorsun. Tebrik ederim kardeşim. Yüreğine eline diline sağlık. Başarıların hep sağlıkla birlikte kol kola olsun. Ailecek Allah'a emanet olun, seviliyorsunuz. ❤️👍
@asafaslan6743
@asafaslan6743 Жыл бұрын
Abi depremle alakalı video yaparmısın lütfen hem bilinçlenmemiz açısından hemde anma açısından GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYEM
@Itsme-tl3le
@Itsme-tl3le Жыл бұрын
Klonlama,nesil devamlılığı gibi gelişimler gerçekten çok muhteşem.Eğer gerçekleşirse artık nesil tükenme sorunu da ve aynı zamanda genler üzerindeki gelişme ile de gen üzerinden çıkan hastalıkların sonu gelmiş olacak gerçekten muhteşem.
@darkprofile
@darkprofile Жыл бұрын
Çok iyimsersin. Genetik biliminin ilerlemesi hastalıkları tedavi etmek kadar gene özel virüs ve hastalık icat etme imkanında verir. Belirli genetik yapıları hedefleyerek aileye özgü ırka özgü cinsiyete özgü hastalıklar tasarlanabilir. CIA bu araştırmalara fon veriyormuş. Amerikan devleti sadece silah olmaya yatkın projelere fon verir. Atom gücü önde silah ve katliam yapmak için kullanıldı.
@Itsme-tl3le
@Itsme-tl3le Жыл бұрын
@@darkprofile Bunları düşünmeyecek kadar aptal oldugumu mu zannediyorsun?Ben de bunların farkındayım.Sadece pozitif yonlerini söylüyorum.Yoksa gerisi insanin hayal gucune kaliyor
@xxyy7166
@xxyy7166 Жыл бұрын
-yapmalı mıyız ? -hayır .
@mertian67
@mertian67 Жыл бұрын
@@xxyy7166 yapılacak
@goldenfreddyUCN
@goldenfreddyUCN Жыл бұрын
​@@xxyy7166 sana soranmi var
@azrasalihoglu
@azrasalihoglu Жыл бұрын
12.sınıf sayısal öğrencisiyim ve biyomühendislik düşünüyorum ,bu durum beni çok heyecanlandırdı bu çalışmaların içinde olmak o kadar çok isterim kiii .
@sukrancingozsc
@sukrancingozsc Жыл бұрын
Umarım hayalinizdeki bölüme yerleşir ve bu çalışmalara katılırsınız...
@azrasalihoglu
@azrasalihoglu Жыл бұрын
@@sukrancingozsc Çok teşekkür ederimm 💖
@sukrancingozsc
@sukrancingozsc Жыл бұрын
@@azrasalihoglu Rica ederim 🥰
@saberianwellness_bm
@saberianwellness_bm Жыл бұрын
Ben iki çocuk annesiyim.Büyük bir firmada çalışıyorum çok güzel meblağlar qazaniyorum.Sözüm anne qızlarımıza.Səndə çalışmaq eve katqida bulunmak mi istiyorsun.O zaman səndə bizim kadınlar kulübune katil,hediyelerden,endirimlərdən,keşbeklerden,lahiyelerimizde ,Nisan ayında Şirkətimizin yıl dönümü de sende bizimle birlikte şitirak et.Yaş18 üzeri,sosial ağlari (tiktik,tweetr,instaqram ve diğerleri) kullana bilen ,evden çalışmayı sevən hanımlar ariyoruz.
@Elif-bt5xj
@Elif-bt5xj Жыл бұрын
Lütfen hayallerinin peşinden gitt. Ülkemizin böyle bilim insanlarına ihtiyaçları var. 💖
@nilay0734
@nilay0734 Жыл бұрын
Donationimizi ailece yaptık ön ayak olduğunuz için çok teşekkür ederiz.Iyi ki varsiniz sizi ve videolarınızı seviyor ve takip ediyoruz❤️
@kornisontursu4921
@kornisontursu4921 Жыл бұрын
Hayretler içerisinde izledim hayal kurabilmek ne kadar büyük bir zenginlikmiş böyle
@gokhanbaybas4280
@gokhanbaybas4280 Жыл бұрын
Yeni bir pazar ve sayenizde yeni bir gelecekten haberdar olmak ne güzel ...
@onurdemir2484
@onurdemir2484 Жыл бұрын
Allah razı olsun sayenizde yalnız olmadığımızı anlıyoruz elimizden geleni yapıyoruz.
@sude-xj3jz
@sude-xj3jz Жыл бұрын
Nesli çok önceden tükenmiş canlıları geri getirmek ne kadar etik bilemiyorum ama şu an nesli tükenmekte olan canlıları kurtarabilecek bir gelişme cidden çok iyi olur ve muhtemelen etikliği daha az sorgulanır
@genccafe1992
@genccafe1992 Жыл бұрын
Pandaları koruyorlar. Başka örnekler de vardır mutlaka.
@baalyoz
@baalyoz Жыл бұрын
@@genccafe1992 Şuan korunan ve nüfusu patlamış yüzlerce hayvan var. Yapmak istersek yapabiliyoruz.
@yagmur303
@yagmur303 Жыл бұрын
Katılıyorum. Nesli tükenmekte olanları korusak, kötü şartlar altında kalanları doğal ortamına salabilsek daha mantıklı olurdu bence
@yagmur303
@yagmur303 Жыл бұрын
@Miyav hav hav cik cik cik bu denli eski bir türü geri getirmenin mantığı ne sence? Etik buluyor musun?
@yagmur303
@yagmur303 Жыл бұрын
@Miyav hav hav cik cik cik tam da bu yüzden insanları aşağılık buluyorum İstiyorlarsa olur, sonuçlar görmezden gelinebilir..
@lokmanlokman1750
@lokmanlokman1750 Жыл бұрын
İnşallah yapabilirler düşüncesi bile inanılmaz ama bunu yapmaktan önce şimdi yaşayan canlıları hayata tutmalıyız inşallah nesli tükenmekte olan hayvanları yaşatibiliriz
@Lakaka586
@Lakaka586 Жыл бұрын
Merhaba. Kuzenim türkiyedeki depremde bir hoteldeydi. O yikildi depremde. Lütfen dua edebilirmisiniz? Sadece onun için deĝil, herkes için. Teșekkürler.
@birisiniaryor2865
@birisiniaryor2865 Жыл бұрын
Kurtuldu mu knk
@azrakutukcu5037
@azrakutukcu5037 9 ай бұрын
​@@birisiniaryor2865ne biçim soruyon biraz kibar sor yoksa bende kibar olmayacağım hiç de umrumda değil umrum dolu😊
@kayralogy
@kayralogy Жыл бұрын
Arkadaşlar çoğunuzun bildiği üzere 7.7 büyüklüğünde çok kötü deprem oldu..çok şiddetliydi ve çok uzun sürdü..Her an tekrar olabilme ihtimali varmış kendinize dikkat edin ve hâlâ enkaz altında olan birçok insan var ve AFAD ve 112 ile iletişim kurmaları gerekiyor lütfen önemli olmadıkça hatları meşgul etmeyin..zaman ayırıp okuduğunuz için teşekkürler...#geçmişolsuntürkiye
@jangotr
@jangotr Жыл бұрын
Bana deprem deme deme
@hypatiasway
@hypatiasway Жыл бұрын
Nesli tükenmiş olan ya da devam eden canlı dünyası ne kadar renkli ve güzel. Araştırılmaya fazlasıyla değer
@Turgineer
@Turgineer Жыл бұрын
18:30 "Biliyorum!" cevabı verilebilecek en samimi cevaplardan biri gibi görünüyor.
@YelwstonNorby
@YelwstonNorby Жыл бұрын
Bence etik olarak sadece yok olmasından sorumlu olduğumuz türleri hayata döndürmekle mesulüz. Doğanın karar verip yok ettiği kadim türlere saygı duymak ve sonsuzluğa uğurlamak bizim yapabileceğimiz tek şey.
@Bqtman.
@Bqtman. Жыл бұрын
Doğa hiçbir şeye karar vermedi ve yok etmedi.
@YelwstonNorby
@YelwstonNorby Жыл бұрын
@@Bqtman. demek istedigim dogal seleksiyon idi kardesim. Elbette karar mekanizmasi olan bir doga yok
@Bqtman.
@Bqtman. Жыл бұрын
@@YelwstonNorby İnsan da doğal seleksiyon oluyor o zaman.
@Dracarys_Khaleesi
@Dracarys_Khaleesi Жыл бұрын
@@Bqtman. Tüm canlılar evrimsel süreçler ile tabiat ana tarafından mutasyon, adaptasyon, doğal seçilim gibi unsurlarla yok oldu veya devam etti. Ortama en iyi adapte olan bizler ve diğer hayvan türleri yaşamaya devam ederken; geriye kalanlar yok oldu. Dinozorların yakın akrabaları hâlâ buradadır: Timsahlar, kuşlar, tavuklar. Mamutların ise filler. Biz Homo sapiens devam ederken Homo Erectus gibi aynı cinsin farklı türü yok oldu. Doğa ortaya nasıl canlı çıkacağını bilemez, bunlar evrimsel süreçler ve rastgele mutasyonlar ile olur. Örneğin baştan dünya oluşsa şu an yaşayan ve nesli tükenmiş canlıların tekrar burada olması imkansız olur.
@canarslan12
@canarslan12 Жыл бұрын
insanlar da doğanın bir parçası haliyle dodo kuşları da doğa kanunlarına göre yok olmuş, maalesef.
@furkanredstone102
@furkanredstone102 Жыл бұрын
Farklı farklı canlıları daha yeniden getirirler umarım. Özellikle Anadolu'da nesli tükenen hayvanların tekrardan canlanması çok iyi olurdu :)
@elsenqaragozov9596
@elsenqaragozov9596 Жыл бұрын
Türkiye'deki depremde ölen can qardaşlarımıza ve bacılarımıza Allahatan rahmet yaralı olanlarada acil şifalar ehsan etsin amin 🤲 Manevi ve maddi olarak yaınızdayız aziz Türk kardeşlerim abilerim acınız acımızdır 🇦🇿🫂🇹🇷
@ozgeyalcin
@ozgeyalcin Жыл бұрын
Vay be diye videoyu izledim. Zaman hızla akıp geçiyor ve gelecek gözümde korkutucu bir hal almaya başladı iklim krizi beklenenden erken göstermeye başlamışken kendini (1 ay önce yağması gereken karın şubat ayında yağması gibi ) eski türleri yeniden canlandıracak mıyız sorusu cidden artı ve eksileriyle fazlasiyla senaryo üretilebilecek korkutucu bir gelecek sunuyor bizlere...
@haticezehrabekir298
@haticezehrabekir298 Жыл бұрын
Bence bu meselede iyi ve kötü yanları değil. Nasıl hayvanların nesli tükenmesi ekosisteme zarar veriyorsa zaten yok olmuş bir canlıyı geri getirmek de en az onun kadar zararlı olmalı. Şu anda harika, muhteşem olan bir fikirle haddimizi aşmış oluruz. Bunun yerini elimizdeki canlıların değerini bilmeliyiz.
@m.kemal29
@m.kemal29 Жыл бұрын
boş yorum
@m.kemal29
@m.kemal29 Жыл бұрын
onca bilim insanı ve yatırım yapan milyonerler düşünemedi zaten bunu
@Abdulkadir-yq2vm
@Abdulkadir-yq2vm Жыл бұрын
Bu işte düşünememek yok düşünüp karar vermemek var
@mertian67
@mertian67 Жыл бұрын
insan öldürdü mamutu
@zayktrz
@zayktrz Жыл бұрын
Merhaba Barış abi, bir sonraki videonun konusu depremler ve deprem nedenleri olsun. Malum ülkemizde yaşanan bu kötü durum hepimizi üzdü:(
@bedrhnaliakcy
@bedrhnaliakcy Жыл бұрын
aslında insanların elinden teknolojiyi almak lazım, çünkü teknoloji ilerledikçe çok kötüye kullanıyoruz. Ya da 1-2 yıl, pandemi döneminde de yapıldığı gibi dışarı çıkma yasağı olsa hayvanlar bizim için normale çevirir.
@kutlayuyar7971
@kutlayuyar7971 Жыл бұрын
Bence bu bölümle insan eliyle yapılmış kendi kendine yetebilir ekosistemlerle ilgili çok güzel bir konuya da değinilmiş. Keşke “The Biggest Little Farm”belgeseli ile bu konuya biraz daha dokunsanız.
@Bora-vg4cm
@Bora-vg4cm Жыл бұрын
Depremde Vefat edenlere Allah’tan rahmet,Yaralılara Acil Şifalar Diliyorum🙏
@RUMEYSABAYRAMOGLU
@RUMEYSABAYRAMOGLU Жыл бұрын
Bu harika birşey yok olan hayvanları tekrar canlandırmak ama elimizde olan nesli tükenmek üzere olan hayvanları koruyama daha çok özen gösterilmeli .
@kuheylanbeygiroglu127
@kuheylanbeygiroglu127 Жыл бұрын
Hepiniz hep bir ağızdan nesli tükenmek üzere olan hayvanlar korunsun diyip duruyorsunuz nesli tükenmek üzere olan hayvanlar zaten koruma altındalar ama çoğalmıyorlar işte. Bandalar çiftleşip çoğalmıyorlar biz ne yapabiliriz?
@kuheylanbeygiroglu127
@kuheylanbeygiroglu127 Жыл бұрын
@@okamiamaterasu5416 insanlar bir seferde bir yavru doğuruyorlar bir çok hayvan türü ise bir seferde birden fazla yavru doğuruyor. Kimin nüfusu sınırlandırılmalı?
@kuheylanbeygiroglu127
@kuheylanbeygiroglu127 Жыл бұрын
@@okamiamaterasu5416 peki bu sınırlandırmayı nasıl yapmayı planlıyorsun?
@Hattiece
@Hattiece Жыл бұрын
GEN?
@r-547
@r-547 Жыл бұрын
@@kuheylanbeygiroglu127 Sen nediyon ya, kusura bakmada milyar insan nüfusuna dünyanın ihtiyacı yok bunu en az %50sinin tüketmekten başka bir katkısı yok dünyaya, her karnı acıkan bulduğunu yiye yiye bugün bu canlıların bazıları yok olmuş. Dünya nüfusu 20 milyar olursa ne olur biliyormusun kelimenin tam anlamıyla kimse k.çına giyecek don bulamaz. Çünkü kaynak savaşlarından, krizlerden muhtemelen yeni bir dünya savaşına başlanmış olur.
@cansuatesogluuu
@cansuatesogluuu Жыл бұрын
2 yıl önce Barış Özcan'ın CRISPR videosunu izledikten sonra yeni gelişmeleri merak ediyordum, bu iki video için de teşekkür ederiz ❤️🐘
@crxx3191
@crxx3191 Жыл бұрын
Çok güzelsin
@tiraytif4407
@tiraytif4407 Жыл бұрын
Depremi yaşayanlara çok geçmiş olsun
@esranursozen287
@esranursozen287 Жыл бұрын
Bir pazar günü daha umudum,çalışmaya dair motivasyonum arttı.Emeğiniz,yaşam felsefeniz muazzam.Teşekkür ediyorum Barış Özcan ❤Evrim Ağacı ve siz çok çok iyisiniz.Başarılarınızın daha fazla artması dileğiyle…
@saberianwellness_bm
@saberianwellness_bm Жыл бұрын
Ben iki çocuk annesiyim.Büyük bir firmada çalışıyorum çok güzel meblağlar qazaniyorum.Sözüm anne qızlarımıza.Səndə çalışmaq eve katqida bulunmak mi istiyorsun.O zaman səndə bizim kadınlar kulübune katil,hediyelerden,endirimlərdən,keşbeklerden,lahiyelerimizde ,Nisan ayında Şirkətimizin yıl dönümü de sende bizimle birlikte şitirak et.Yaş18 üzeri,sosial ağlari (tiktik,tweetr,instaqram ve diğerleri) kullana bilen ,evden çalışmayı sevən hanımlar ariyoruz.
@dogancanozgokceler3234
@dogancanozgokceler3234 Жыл бұрын
Ben Anormalocaris canadensis gibi 505 milyon yıllık türlerin fosilleri hakkında araştırma yapmıştım ve bir kitap projesi hazırlıyordum. Benim durumumda bu türlerin yaşayan bir örneğini asla elime alamayacağım ama benim kitabımda bu türlerin yaşayan akrabaları ve fosil verileri,ne dayanarak tasarlanan modellemeleri veya similasyonlarının aynı etkide olacağını savunuyordu. Paleontoloji çok güzel bir konu ama benim gibi Kambriyen dönemine odaklanmış meraklılar için biraz zor bir kısım olabiliyor... ( Kitap projem umarım tamamlanır)
@fahrii18
@fahrii18 Жыл бұрын
offf düşüncesi bile inanılmaz heyecanlı keşke dinozorlardada şansımız olsaydı
@abdullahyilmaz5284
@abdullahyilmaz5284 Жыл бұрын
7:35 de sivrisinek ne alaka demişsiniz. Aslında filmde sivrisinekden herhangi bir dna alınmıyor. Dinazor kanı emmiş sivrisineğin içindeki dinazor kanından dinazor dnası alınıyor. Ayrıca 14:11 de Dr. George Church'ü filmdeki Dr. Alandan ziyade Henry wu'ya benzetebiliriz. Çünkü filmde dna işleri ondan soruluyordu.
@veyselkaya9655
@veyselkaya9655 Жыл бұрын
-Mamut dönerimiz vardır… Yıl: 2027…Yer: Esenler Otogarı
@sonerkutlubay3577
@sonerkutlubay3577 Жыл бұрын
Sevgili Barış Özcan, takipçi sayınızla orantılı her beğenimizle, izlememizle bağışa daha yüksek katkı sağlayabiliyoruz sayenizde. Dernek statüsünde diğer videolarınıza da destek vermek isteriz. Ancak sadece bu video dernek statüsünde, diğerleri değil. Bu konuyla ilgilenmeniz çok iyi olur. İyi ki varsınız...
@sabankurt5674
@sabankurt5674 Жыл бұрын
Yuval Noah Harari'nin "Durdurulamayan İnsanlık" adlı kitabında mamutlar hakkındaki yazılar, insanların mamutlarla etkileşimlerini ve mamutların yok oluş sürecini ele alır. Kitap, insanların geçmişteki hayvanlarla etkileşimlerini ve bu etkileşimlerin sonuçlarını incelerken, mamutların insanlar tarafından avlanması sonucu yok oluşları da ele alınır.
@sakinbukanalagirme3623
@sakinbukanalagirme3623 Жыл бұрын
SAKIN İSMİMİ OKUMAYINNNN
@nettvbilgi
@nettvbilgi Жыл бұрын
Barış Abi bu işi severek yaptığınız için bu güzellikte içerikler ortaya çıkır, size cani gönülden başarılar diliyor, yeni videolarınızı sabırsızlıkla bekliyoruz.
@Kodplace
@Kodplace Жыл бұрын
O kadar kaliteli bir video ki, beğeni butonunu kıracağım resmen. İzlediğimde geçirdiğim vakitten çok fazla keyif aldım. Çok teşekkürler yaptığınız içerik harikaydı❤
@halilizengin
@halilizengin Жыл бұрын
Şu andan geleceğe doğru sorduğumuz “Yapmalı mıyız? sorusuna bir nebze olsun doğru cevap verebilmenin yolu, “Şu ana kadarki yaptıklarımızı yapmalı mıydık?” Sorusuna vereceğimiz cevapta saklı diye düşünüyorum.
@ademuresin2979
@ademuresin2979 Жыл бұрын
Müthiş bir anlatım , müthiş bir hikaye ve yine mükemmel bir Barış Özcan kalitesi.
@turkcelltuekcell7019
@turkcelltuekcell7019 Жыл бұрын
İnsanlar neler yapabiliceklerini öğrendikçe gerçekten korkunçlaşıyorlar
@urazoktay7940
@urazoktay7940 Жыл бұрын
Dinozorları geri getirsek, ortalık Jurassic Park'a dönse. :D Jurassic Park hiç de saçma gelmemişti bana, gayet mantıklı bir kurgusu vardı. Gerçi ben 1993'te 10 yaşındaydım. :D Tam bir dinozor hayranı olmuştum.
@reggranma8521
@reggranma8521 Жыл бұрын
Jurassic Park filmindeki en kritik noktayı ıskalamışsın ve bunca yıl fark etmemişsin:) Dinozorlar, sivrisinek ile kurbağa genlerinin birleşmesinden değil; bir dinozorun kanını henüz emmiş bir sivrisinekten elde edilen dinozor kanıyla hayata döndürülüyor.
@emircamakemalistvers1
@emircamakemalistvers1 Жыл бұрын
Bizi bilinçlendirdiğin ve bu videonun gelirini derneğe bağışladığın için teşekkür ederiz😃
@wutheringlord
@wutheringlord Жыл бұрын
Geçenlerde Dmax'ta vardı bunun belgeseli. Izlerken bunu asla istemediğimi fark ettim, büyüleyici ve inanılmaz bir şey ama korkutucu. Korkunç bir şey milyon yıl önce ölmüş, nesli tükenmiş hayvanları geri getirmek bilimin ve teknolojinin ışığında gerçekleşiyor... Inanılmaz bir şey.
@Samet_K06
@Samet_K06 Жыл бұрын
Kimsenin aklına gelmemiş ama aynı şekilde bundan 10 milyon yıl önce yaşamış insanımsılarda maymunlarla hibritlenerek tekrar hayata döndürülebilir ve bu olursa evrim teorisi dibine kadar ispatlanmış olur heleki aynı şekilde milyonlarca yıl öncesinden günümüze kadar olan insan/insanımsı canlıların hayata döndürülüp teker teker tüm evrimin yıllar yıllar içerisinde aşama aşama günümüz dna sına ulaştığının kanıtlandığını bir düşünün ? Bence videodaki kadın bunu düşünürekten bilemiyorum dedi çünkü olay gözükenden çok ama çok daha farklı konulara evrilmeye aşırı müsait ...
@wutheringlord
@wutheringlord Жыл бұрын
@@Samet_K06 Korkutucu ama bir o kadar da önümüzü açan bir teknolojik/bilimsel gelişme bu... Dediklerinizde haklısınız ancak ben yapılmamasını isterdim. Etik değil, tabii ki yapılırsa heyecandan yerimde duramam ama içimde her zaman kötü bir his olur...
@txhmapping
@txhmapping Жыл бұрын
Geçmişte nesli bitmiş olan bir canlıyı hayata döndürmek,heyecanlı olabilir.Ayrıca insanlık açısındanda fayda sağlıyabilecek yönleride var.
@yilmazercam
@yilmazercam Жыл бұрын
Baştan sona güzel göndermeler içeren, sonunda da bizi bize anlatan ve gerçekleri tokat gibi yüzümüze vuran videoydu. Gerçekten ağzım açık izledim! Teşekkürler Barış Özcan!
@yusufkor5900
@yusufkor5900 Жыл бұрын
Yorum botu...
@yilmazercam
@yilmazercam Жыл бұрын
@@yusufkor5900 hayir, degilim. beni taniyan herkese sorabilirsin. bu kanalda baya populerim.
@ffuyu
@ffuyu Жыл бұрын
@@yilmazercam npc
@yilmazercam
@yilmazercam Жыл бұрын
@@ffuyu 👍🏻
@Yerlijoe
@Yerlijoe Жыл бұрын
Yorumun aynısı neden iyi fikirler duşta gelir videosunda vardı. Yorumlar kısmının daha iyi olması lazım😕
@TRiablou
@TRiablou Жыл бұрын
Jurassic Park taki fikir sivrisineğin DNA sı ile kurbağanın DNA sını birleştirmek değildi, sivrisineğin dinozordan emdiği kan içerisindeki DNA ile kurbağanınkini birleştirmekti. Bilgilendirici güzel bir video olmuş.
@Nurullayev__000
@Nurullayev__000 Жыл бұрын
Başınız sağ olsun turkiye allah yardimciniz olsun kardeşler🖤
@barbarosyalcn2638
@barbarosyalcn2638 Жыл бұрын
Yapılmalı. İnsanoğlu başarabileceğini ve teknolojik olarak gerçekleştirilebileceğini %100 garanti ile görmeli. Bundan uzun yıllar sonra buna ihtiyaç duyulabilir. Mamut olmasa da farklı bir hayvan veya canlı türü için.
@MehmetHocam
@MehmetHocam Жыл бұрын
Çok başarılı bir sunum ve mükemmel ilgi çekici... Eğer yapilir ise bir çok yeni soru ve sorun ortaya çıkacak...
@delininbiriya
@delininbiriya Жыл бұрын
2027'de mamutlar: Biz bu piyasaya yeni gelmedik, geri geldik
@RollCageliEvo9
@RollCageliEvo9 Жыл бұрын
Her hafta yeni bir laboratuvar mamutları geri getiriyor maşallah
@nesrinnakyz
@nesrinnakyz Жыл бұрын
'Bu elimde gördüğünüz kehribarın içinde antik bir canlı var.' Barış Özcan' dan beklenmeyen perfonmans.
@muhammedalimuhammed5679
@muhammedalimuhammed5679 Жыл бұрын
Hangi saniyede
@mrnoobkinggt5327
@mrnoobkinggt5327 Жыл бұрын
@@muhammedalimuhammed5679 06:43
@tayotakemri4307
@tayotakemri4307 Жыл бұрын
Kahribar ne demek oluyor ?
@Mahmut-wh8nr
@Mahmut-wh8nr Жыл бұрын
@@tayotakemri4307 fosil agac özütü
@idrisbayram8507
@idrisbayram8507 Жыл бұрын
Abi merhaba, doğa her zaman yolunu bulmuştur. Nesli tükenenin yerine aynısının gelmesini bırak şu an nesli tükenme altında olanların bile korunmasına gerek yok, bu hep böyle olmuştur biri gider onun boşalan yerine başkası gelir. Boşuna enerji harcanmamalı nesli tükeniyor diye. He iyi yönü de var iş imkanı oluyor bazı insanlara. Saygılar, kolaylıklar dilerim.
@diphylleia258
@diphylleia258 Жыл бұрын
Biz insanlar adam olmayız, yapılan hataları tekrar yapa yapa her şeyi yok ederiz.
@ГеннадийИгнатенко-ю3й
@ГеннадийИгнатенко-ю3й Жыл бұрын
Sibirdən, Çita şəhərindən Salamlar olsun Türk qardaşlarıma. O mamontları deməli çox insanlardan tez görəcəm. Bu maraqlı olar...
@elsnabdullayev8884
@elsnabdullayev8884 Жыл бұрын
Yəqin oxumağa gedib Tələbədi 😜👍
@ГеннадийИгнатенко-ю3й
@ГеннадийИгнатенко-ю3й Жыл бұрын
Kafe-barda kəbabçı işləyirəm . Bura düz 14 saat uçub gəlmişəm, 13 saatda qatarla. 5 saat fərqimiz var. Maraqlı yerdir. Qismət olsa, Unidə oxumaq istəyərəm!..
@elsnabdullayev8884
@elsnabdullayev8884 Жыл бұрын
İnşəALLAH
@zsahinim
@zsahinim Жыл бұрын
Sanada Türkiye' nin Muğla ilçesinden selamlar :)
@m.c.a1552
@m.c.a1552 Жыл бұрын
Diyarbakır'dan aleyküm selam.
@AygunSuleymanova
@AygunSuleymanova Жыл бұрын
Uzun zamandır nedense sizin videolarınızı izlemiyordum. Yine izledim ve yine çok etkilendim. Teşekkür ederim Barış Özcan.
@berfdm
@berfdm Жыл бұрын
Küçüklüğümden beri Mamutlara karşı çok büyük sempatik besledim hâlâ da beslerim keşke gelseler ama bu dünyaya gelip insan oğlunun oyuncağı olsun istemem tükendikleri gibi kalmalılar
@gorkemeker1198
@gorkemeker1198 Жыл бұрын
Diğer İnsanlar öğrenmeli ki insanın kudretinin bir sınırı yok onun için yapmalıyız yaratmalıyız
@SerkanZeynep-ls3px
@SerkanZeynep-ls3px 2 ай бұрын
Çok ilgi çekici bir konu.Devamı gelsin teşekkürler
@le_d_al
@le_d_al Жыл бұрын
Bilim için büyük bir gelişme ama buzullar erirken onlar için uygun yaşam alanı oluşmacak ve insan oğlu bu canlılar çoğalması halinde yine açgözlülüğünü konuşturacak ve kürkleri dişleri için yine avlayacak bunlar da çok üzücü olaylar
@eslemsaroglan3861
@eslemsaroglan3861 Жыл бұрын
Mamutlar çok tatlılar. Eğer insanlık için iyi bir şeyse inşaallah başarırlar. Barış abi seni çok severek takip ediyorum. Her şey için teşekkürler😊
@yusufyilmaz6054
@yusufyilmaz6054 7 ай бұрын
Barış, artık bi film yönetmenliği ya da senaristliği denemeleri bekliyoruz senden...
@azra.ozcann
@azra.ozcann Жыл бұрын
Abi senin sayende çok şey öğrendim herşey için teşekkürler Umarım bu işi bırakmazsın 💜
@TurkeyAli789
@TurkeyAli789 Жыл бұрын
Ben de bu sabah paragraf kitabımı çözerken bu konu hakkında soru çözdüm. Tam da bugün siz video atmışsınız :)
@estilo-turco
@estilo-turco Жыл бұрын
Barış Özcan bile zinciri kırdı bu hafta
@kendiylemesgul1920
@kendiylemesgul1920 Жыл бұрын
Her yaptığın videonun arkasında müthiş bir emek var. gerçekten bu işi yapıyorsun.
@Muhammeddarga__
@Muhammeddarga__ Жыл бұрын
Çok güzel bir gelişme inşallah gerçekleşir
@EdipDemirtas
@EdipDemirtas Жыл бұрын
*Allah razı olsun abi.* ❤️🇹🇷
@m.e.r.d.a.n7713
@m.e.r.d.a.n7713 Жыл бұрын
Videoların sonunda bizi kafamızda biraktiğin o sorular ille terketmene hayranım barış abi🙂
@yusufkale06.
@yusufkale06. Жыл бұрын
Tebrikler, elinize sağlık, devamını sabırsızlıkla bekliyoruz.
@mustafaulusan3199
@mustafaulusan3199 Жыл бұрын
Harika bir video. Bir solukta izledim. Keşke bu tür konulara daha çok ağırlık verseniz..
@toxicwave.
@toxicwave. Жыл бұрын
hep gerçek hayatta mamutları görmek istemişimdir umarım yaparlarda görebilme fırsatım olur :D
@minifac
@minifac Жыл бұрын
Hikaye anlatıcılığına hayranım
@cinarexanmemmedli
@cinarexanmemmedli Жыл бұрын
Şuan ki hayatımızı korusak, korumaya geçsek gelecekte tekrardan başlamaq zorunda kalmayız
@onurguler3987
@onurguler3987 Жыл бұрын
abi iyiki varsın bizi bu tür harika şeyler için birleştirici bir köprü kuruyorsun heyecan ile izliyorum vdieolarını
@BasitCeviriler
@BasitCeviriler Жыл бұрын
Küçükken evcil mamut istiyordum. Çok tatlılar.
@Oreo_nuz
@Oreo_nuz Жыл бұрын
Umarım hayvanları kurtara bilirler 🙏
@mFC88
@mFC88 Жыл бұрын
Film tadında bir video idi. Sinema parası cebimizde kaldı😊👍
@ayseuzunoglu243
@ayseuzunoglu243 Жыл бұрын
Teknolojinin gelişmesi ve hayal olan şeyleri gerçekleştirmek mükemmel olabilir benim anlamadığım bu kadar büyük paralara tuketim çılgınlığı azaltilsa petrol yerine yenilebilir enerji kaynakları gercekleştirilse ama tabi mumkün değil çunku kimsenin işine gelmez.Bu eylem ne kadar hayret verici olsada arkasinda olanlar bence insanlığın yararı değil.sen hic dusunmeden her şeyi sömür sonra bazi şeylerı geri dönüştürmeye çalışırken bambaşka şekilde sömür 😒
@omercicek866
@omercicek866 Жыл бұрын
mamutları gerçekten görmek dokunmak isterdim çok güzel hayvanlar far cry primal oyunundan birazda olsa aşinaydım mamutlara Barış abi teşekkürler böyle bilgiler verdiğin için hayranlıkla izliyorum videolarını 🙂
@mustafaemreulu9784
@mustafaemreulu9784 Жыл бұрын
Tabiki yapmalıyız. Denemeliyiz. Bir hybrid tür bile yaşatabilirsek çok büyük bir heyecan uyandırır.
@simabinaliyeva7332
@simabinaliyeva7332 Жыл бұрын
Gidenleri geri getirmek yerine olanlara sahip çıksak daha güzel olacak gibi...
@rahimferit
@rahimferit Жыл бұрын
abi çok bilgilendirici bir video her pazar yeni bilgiler öğrenmek için can atıyorum
@ozankzgndere2701
@ozankzgndere2701 Жыл бұрын
Barış abi senin gibi insanlar türkiyede az iyi ki varsın bizi bilgilendiriyorsun seviliyorsun
@rhnykp
@rhnykp Жыл бұрын
Kim ne derse desin, ne yaparsa yapsın olması gereken daima olur. Bunun önüne geçmemiz hiçbir şekilde mümkün değildir.
@cizgikod9074
@cizgikod9074 Жыл бұрын
Belki de mümkündür... ya da olması gerekende zaten budur.
@rhnykp
@rhnykp Жыл бұрын
@@cizgikod9074 davranışlara ve olacaklara biz yaşamaya baslamadan çok evvel etki edildi. Biz sadece oyuncuyuz. Yapmamız gerekeni yapıyoruz, bazen buna karşı çıkarak da...
@cizgikod9074
@cizgikod9074 Жыл бұрын
@@rhnykp çok önceden belirlenmesi konusu günümüzde tartışma konusu ancak bu tartışma bir kenara eğer bu doğruysa o zaman geçmişte, şimdi ve ya gelecekte insanlığın yaptığı herşey önceden zaten belirlenmiş oluyor bu da demek oluyor ki insanlığın yaptığı yanlışlıklar ve hatalar da belirlenmiş bu da aslında bunların sorumlusunu insandan yaratıcıya yani bunları belirleyende yani yaratıcı sandığımız kadar iyi olmayabilir...
@rhnykp
@rhnykp Жыл бұрын
@@cizgikod9074 bence insanı ya da canlı yaşamı fazla önemsiyoruz. Kozmosta küçük bir toz parçası bile değiliz dunyalilar olarak. Bizim etkinliklerimizin bu "şey'e" en ufak bir etkisinin olduğunu veya olabileceğini zannetmiyorum.
Will We Be Able to Talk to Animals Soon? AI Could Accelerate It!
21:33
Barış Özcan
Рет қаралды 531 М.
How To Choose Mac N Cheese Date Night.. 🧀
00:58
Jojo Sim
Рет қаралды 94 МЛН
If people acted like cats 🙀😹 LeoNata family #shorts
00:22
LeoNata Family
Рет қаралды 18 МЛН
БУ, ИСПУГАЛСЯ?? #shorts
00:22
Паша Осадчий
Рет қаралды 2,9 МЛН
СКОЛЬКО ПАЛЬЦЕВ ТУТ?
00:16
Masomka
Рет қаралды 3,5 МЛН
100 yıl sonra dünya! 2122 yılına yolculuk
15:17
Holosen
Рет қаралды 1,5 МЛН
What is inside The Great Pyramid? 3D TOUR
19:20
Barış Özcan
Рет қаралды 6 МЛН
Neden Kanatlı İnsanlar ve Tekerlekli Hayvanlar Yok?
27:35
Evrim Ağacı
Рет қаралды 809 М.
İlber Hoca, Peygamberimiz Hz.Muhammed'i ve Yaşadığı Dönemi Anlattı
17:58
HT Bilim Tarih Felsefe
Рет қаралды 220 М.
Fatih Altaylı yorumluyor: "Karamsarlığa kapılmayın!"
51:18
Fatih Altaylı
Рет қаралды 95 М.
Can You Freeze Yourself and Travel to the Future?
16:38
Barış Özcan
Рет қаралды 878 М.
Meraklısına: Çernobil Neden Patladı?
20:17
Bebar Bilim
Рет қаралды 146 М.
What would the Earth look like a year from now if humans became extinct?
10:52
Bermuda Şeytan Üçgeninin gizemi çözülebilir mi?
20:17
Barış Özcan
Рет қаралды 4,6 МЛН
How To Choose Mac N Cheese Date Night.. 🧀
00:58
Jojo Sim
Рет қаралды 94 МЛН