Geçen yıl bende böyle bir proje yapmıştım. ESP32, DHT22, ucuz role, scheider kontaktör ile ağa bağlanıp json broadcast eden bir yazılım yaptım. Yüksek akımda sıkıntı olmaması için sigortasıdır filan derken biraz büyük bir kutu oldu. Çıkışlardan birine elektrikli ısıtıcı takılı. İşim sürekli pc'de olduğundan ekstra bir yazılım ile bu servise bağlanıp data çekiyorum (sistem ona bağlı bir cihaz yoksa güvenlik nedeniyle kendini kapatıyor) ve eğer belirlenen değerin altındaysa çıkışın devresini kapalı durumuna getiriyorum. Isıtıcı 3000W civarında ve sorunsuz çalışıyor. Aynı hatta oda ışığını da kontrol etmek mümkün. PC'de çalışan yazılım sürekli hareketleri izliyor, olası bir bırakıp gitme durumunda ısıtıcı kendiliğinden kapanıyor. Çalışma zamanlarım genelde gece olduğundan uyku takibini sistem pc'deki hareketleri analiz ederek yapıyor ve uykuda olduğunu anladığında oda ısısının farklı bir rakamda sabitlenmesini sağlıyor. 1 yıldır kullanıyorum, elektrik faturasındaki farklılık %20 civarında, ısıtıcının kendi mekanizması yeterince hassas olmadığı için neredeyse çoğu zaman devre dışı bırakıp oda ısınana kadar açık bırakıyordum. Bu sistemde bu sorun çözülmüş oldu, soğuk ankara havasında çalışmak artık yok..
@anilvural22 жыл бұрын
Çok becerikli biri değilim ama ben de nem alma cihazını bu termostatın yenisi ile otomasyonlu hale getirmek istiyorum. Sonoff Gateway, nem ve smart switch ile kolay olsa da maliyetli gibi geldi. Elimdeki Xiaomi Bluetooth sensör ile nasıl birşey yapabilirim. Bir de lütfen home assistant ı Türkçe ve ayrıntılı anlatan bir kaynak var ise önerebilirmisiniz
@salih40695 жыл бұрын
Gençler keşke babama şaka yaptım, arabayla okula gittim, havuza atladım, dama çıktım gibi gerizekalı nesil yetiştiren videolar yerine sizin videolarınızı seyredip keyif alıp da bir şeyler başarsalar... arduino ile zekalarını, ufuklarını genişleteceklerine bilgisayar karşısında bu saçma videolarla geleceklerini çürütmeseler. Yakın zamanda ziyaret ettiğim kuzenlerimin çocuklarını takip ettim bir süre. Ellerinde tablet saçma sapan videoları seyrettiklerini görünce ben de yazmak istedim. Farklı, dikkatlerini çekecek videolar açmama rağmen "gerizekalı" olma yolunda sağlam adımlarla ilerlemeye karar verip malum şeyleri seyretmeye devam ettiler. Bu arada ellerinize sağlık. Ellerinde tablet, daha ilk okula giderken kod yazma oyunları ile bu yola giren çocuklara ilerde güzel örnekler olacak bunlar inşallah.
@rasitcetintas415 жыл бұрын
Buğra hocam bu programı saat ayarı yapabilir miyiz örneğin saat 23ile 8 arası 21.5 derece olarak ayarlansın mesela.
@omeryayla24185 жыл бұрын
Sen nasil bir kralsin. Helal olsun, bu yeteneklerini hiz kesmeden, aktarmani siddetle rica ediyorum.
@silmaz405 жыл бұрын
Harika bir video.. teşekkür ederim. problem şu ki xiaomi termometrenin pilini çıkardığımda röle açık konumda kalıyor. yani pil biterse sıkıntı olacak.. termometreden bilgi alamazsan röleyi kapat şeklinde bir satır eklemek istersek ne yapmamız gerekir?
@muratylnz3 жыл бұрын
Kodlama ilgili okadar video izledim ama kodu yazarken neyin ne işlem yaptığını bukadarda açıklayıcı bir videoyu izlemedim çok tsk ederim. Emeğinize sağlık lütfen video lira devam edin
@byonat8895 жыл бұрын
Yerli araba projesini sanamı verseler ne 👏👏
@DoganSelvi3 жыл бұрын
Cok guzel bir uygulama olmus ama Video 2 yil once paylasilmis yeni telefondan kontrollu olani ne zaman paylasacaksiniz
@ruhandemir51305 жыл бұрын
öncelikle merhabalar buğra hocam videoları zevkle izliyorum, çünkü videolar direk uygulamaya yönelik buda istenilen bir durum, bu tür videoların devamı bekliyorum ve de yorum yazan kardeşlerimden şunu istiyorum bu tür ortamlarda üsluba dikkat edelim çünkü videoda emeği olana saygı gerekli teşekkürler....
@h_enes_simsek Жыл бұрын
Kombi - röle arasındaki bağlantı kablosunun özelliği önemli çünkü kombinin modeline göre yüksek miktarda akım taşıyor. Demirdöküm Atron Condense modeli için 20metreye kadarlık kısmı için 2x0.75mm^2 H05VV-F tipi kablo kullanılmasını önermiş mesela. Muhtemelen kombinin içinde vardır ama ayrıca bir sigorta kullanmak da iyi fikir olabilir.
@elektromekanik015 жыл бұрын
Sen tanıdığım en on numara adamsın kardeşim. İşin rasgelsin
@emraharslan73613 жыл бұрын
Bu çalışmayı cep telefonu ile kontrol edilecek şekilde modifiye eden bir arkadaş vardı.Kodları paylaşırsan çok memnun olurum.
@aligurbuz835 жыл бұрын
Bu videodaki özveri ve Okuduğum yorumlar neticesinde kanalınıza abone oluyorum. Teşekkürler
@sbugra5 жыл бұрын
İlginiz için ben teşekkür ederim. Hoş geldiniz.
@Erzurumgs13 жыл бұрын
merhaba, koddadki esp_restart_nos() şu anda hata vermekte, muhtemelen bi güncelleme gelmiş. Ek olarak Xiaomi nin LYWSD03MMC model termometresinde bu proje nasıl yapılabilir? Şifresiz payload almak için içine firmware atıyoruz ancak payload dan datayı alma işlemini tam anlayamadım. Yardımcı olursanız memnun olurum
@volkandeniz00483 жыл бұрын
Buğra hocam emeklerine sağlık, peki bu oda termostat'ının daha fonksiyonlusunu yapacağım demişsin, videolara baktım göremedim, yeni versiyonunu yapmadınız mı, yapmayacak mısınız?
@fratakgul85082 жыл бұрын
Esp32 ve röle için kutu tasarladınız mı? Ben de benzer bişey yaptım ama internetteki hazır esp32 kutuları solidde düzenleme yetkisi yok sıfırdan da çizmek baya zor geçmeli kapak için.
@tahsinkaratas51615 жыл бұрын
Arastirma,inceleme ve kendini gelistirmen,supersin baba.Emeklerine saglik
@sbugra5 жыл бұрын
Teşekkür ederim.
@KorkutSA5 жыл бұрын
Asıl biz teşekkür ederiz tüm detaylarıyla projeni paylaştığın için.
@0nursa5 жыл бұрын
Elinize sağlık çok güzel bir çalışma olmuş. Bir sorum olacak müsadenizle termostat ile esp32 bluetooth ile baglanıyor peki termostatın esp32 ile baglantı kurabilme mesafesi nedir? 2-3 oda ileriden baglantı kurabiliyormu?
@sbugra5 жыл бұрын
Merhaba, teşekkür derim. BLE modüller kapalı alanda 20 metreye kadar bağlantı kurabilmektedirler. Bu düzenek evimdeki tüm odalardan bağlantı kurmaktadır.
2 жыл бұрын
Merhabalar. Proje cok guzel. Ancak su anda xioami sicaklik olcerler yenilenmis ve kare seklinde olanlari satiliyor. Onlarda da ayni sekilde calisir mi acaba?
@sbugra2 жыл бұрын
Merhaba, teşekkür ederim. Yeni sıcaklık sensörlerinin gömülü yazılımını değiştirip böyle bir çalışmada kullanabilirsiniz : kzbin.info/www/bejne/paPMn6GDg5Z8oZY
@cay.tabagi4 жыл бұрын
Selam Buğra! Bu harika içerik için teşekkürler. Bir ESP modülü en fazla kaç termostat ve röleye bağlanabilir, ve bu termostatların MAC adreslerini nasıl filtre edebilirim? Cevabın için şimdiden teşekkür eder, iyi günler dilerim.
@sbugra4 жыл бұрын
Aleykümselam, Nezaketiniz için ben teşekkür ederim. Maksimum limit konusunda bir şey diyemem fakat ESP32 sinyal aldığı tüm cihazların sayısını gösteriyor. Şuan ikamet ettiğim binada bendeki sensör dahil 5 sensörden sinyal aldığını görebiliyorum. ESP32 üzerindeki GPIO pinleri sayısınca röle tetikleyebilirsiniz. circuits4you.com/wp-content/uploads/2018/12/ESP32-Pinout.jpg Web sitemde paylaştığım örnek kodlarda MAC filtrelemesi için gerekli bölümü görebilirsiniz. www.sbugra.com/2018/12/16/xiaomi-nem-sicaklik-sensoru-ve-esp32-ile-kablosuz-oda-termostati-projesi/ İyi günler.
@Fatih_Akar4 жыл бұрын
Ayrıca hocam malum modülasyonlu kombiler ve termostatlar çıktı. Bu konuda yapacağınızı söylediğiniz V2 de birşey yapılabilir mi
@tf13893 жыл бұрын
çok güzel video teşekkürler. Arduino, röle ve ucuz malzemelerle çook imkan var. teşekkürler tekrar.
@atillaumit3419 Жыл бұрын
Buğra hocam eline sağlık cok güzel bir uygulama olmuş. Bunu yeni kare tip mi termostata nasıl uygulayacaz. Teşekkürler
@sbugra Жыл бұрын
Teşekkür ederim Atilla Bey; Linkteki videoda gösterildiği şekilde kare tip termostatın firmware'ini değiştirerek aynı veya benzer çalışmalarda kullanabilirsiniz. kzbin.info/www/bejne/hImuq3l9a5afhNU
Harika akıcı ve anlaşılır bir video olmuş. Bende general marka kablosuz termostat var ama hassasiyeti başarılı bulmuyorum. Yazılımdan pek anlamam ama anlatım o kadar başarılı ki insanda yeni ufuklar açıyor konuda çok lokal bir konu değil enerji tasarrufu genel herkesin ihtiyacı olan bir konu böyle herkesi ilgilendiren projeler çözümler sunarsanız daha çok kitleye hitap edersiniz naçizane uzun süredir sizi takip biri olarak daha çok kişinin sizden yararlanması lazım.
@inessiness76414 жыл бұрын
Arkadasım eline saglık cok guzel olmuş. Benim bir sorum olacaktı mumkunse yardımcı olurmusun ? Elimde xiaomi gateway baglı ısı olcer ve prizim var odada bellı bır sıcaklıga dustugunde prize elektrik verır belli bır ısıya yukseldıgınde prizi kapar kombiye rolemı baglamalıyım (kombiyi start stop ıcın elektrik akımı ıle nasıl calıstırabılırım)
@bahcecimahir3 жыл бұрын
Hocam elinize sağlık. Bu termostata laptoptan çıkan Wi-Fi kartını kullanarak wifi desteği ekleyebilir miyiz? Ekleyebilirsek nasıl?:)
@baranisk95204 жыл бұрын
Öncelikle faydalı video için teşekkür ediyorum. Bu konularda bilgim yok. Aynı yolu izleyerek Vaillant Eco Fit kombiye uygulama yapılabilir mi acaba? Herhangi bir ayar yapılması gerekiyor mu? Teşekkürler.
@sbugra4 жыл бұрын
Merhaba, teşekkür ederim. Bu yapı tüm kombilerde kullanılabilir. Kombinin anakartı üzerindeki termostat pinlerine bağlı olan köprüyü kaldırıp, ilgili klemenslere kablo bağlayarak modül üzerindeki röle kontaklarına bağlamak yeterli.
@baranisk95204 жыл бұрын
@@sbugra cevap için teşekkürler. Başarılarının devamını dilememe gerek yok bence. Sen kendini aştıkça bizler de öğrenmiş oluyoruz
@Askin-m5 жыл бұрын
Anlatımınız çok başarılı, keyifle izlettiriyorsunuz. Bu video da çok faydalı olmuş, fırsat bulduğumda deneyeceğim. Emeğinize sağlık. Takipçi sayınızın hızla artmasını dilerim.
@sbugra5 жыл бұрын
Teşekkür ederim.
@ardacandr26013 жыл бұрын
Merhabalar fikir aklıma geldi araştırdığımda karşıma siz çıktınız sormak istediğim bi kaç soru var size ulaşabilirsem memnun olurum. Tebrikler
@yunusklc95185 жыл бұрын
Faydalı video olmuş ellerine sağlık hocam. Benim demirdöküm aden marka kombimde bu tetik ucu bulunmamakta bu tetikleme düzeneği sonradan monte edilebir mi?
@sbugra5 жыл бұрын
Merhaba, teşekkür ederim. Tüm kombilerde termostat bağlantı noktaları vardır, fakat bendeki kombide olduğu gibi uzatılmış bir kablo bulunmayabilir. Kombi anakartına ulaşıp termostat bağlantı klemenslerini bulmak gerekir.
@merxascamer72025 жыл бұрын
Hiç anlamıyorum ama izlemek zewkli :) eline sağlık. Çalışmalarınızda başarılar
@sbugra5 жыл бұрын
Teşekkür ederim.
@yasinyetgin176 Жыл бұрын
Ustam öncelikli iyi günler benim bı sorun olucak bende arduino UNO var siz arduino esp32 kullanmışsınız ben UNO kullanarak yapabilirmiyim Bluetooth mödülü alsam ? Kodlar birbirini tutarmı
@omegaelektrikportal22735 жыл бұрын
Çok başarılı bir çalışma , peki cihaz tüm odalardan çekiyormu bluetooth mesafesi biraz kısa olur , belki wifi le de yaparsınız.
@sbugra5 жыл бұрын
Merhaba, teşekkür ederim. Evimin tüm odalarında sorunsuz çalışıyor. BLE ile kapalı alanda 20m'ye kadar veri iletimi sağlanabiliyor.
@mehmetaliezer3415 жыл бұрын
Usta aklına rline emeğine sağlık. 9 yaşında oğlum var çok meraklı bı işlere ve haliyle arduino ile başladık bişeyler yapmaya bundan sonra sürekli takipçinim. Saçma sapan videoların yanında platinyum gibi değerli bilgiler paylaşmışsın hakkını helal et. Sizin gibi arkadaşlara ihtiyacı var bu ülkenin. Bu arada kanalına abone oldum bildirim almam için başka ne yapmam gerek?
@sbugra5 жыл бұрын
Merhaba Mehmet Ali Bey, İlginiz ve desteğiniz için teşekkür ederim. Bildiklerimi dilim döndüğünce anlatabiliyor ve faydalı olabiliyorsam ne mutlu bana. Oğlunuzun bu merakının farkında ve destek olduğunuz içinde hem tebrik hem de teşekkür ederim. Kanala abone olup bildirimleri açmanız yeterli. KZbin kaynaklı bir sorun olmadıkça yeni videolar yayınladığım sürece bildirimler iletilecektir. İyi günler dilerim.
3 жыл бұрын
Buğra hocam bu projeye manuel açıp kapatabileceğim bir düğme birde gece gündüz arası farklı derecelerde çalışması ve bir de hafta sonu farklı hafta içi farklı derecelerde çalışması için bir ekleme yapabilir miyiz
@yasindemir72802 жыл бұрын
Merhaba, çalışmanızı ilgiyle izledim. Bir sorum olacaktı; Buderus RC150 oda kumandasına uzaktan erişim özelliği kazandırabilir miyiz? Olursa nasıl olur? Bir açıklamanız olursa sevinirim. Evet TC 100 V2 var ama çok pahalı. Not:Sadeca termostatı etkin ve devredışı konuma getirecek röleden bahsetmiyorum, termostadı akıllı hale getirmekten ve diğer fonksiyonlarıyla birlikte telefon üzerinden kontrol etmekten bahsediyorum.Şimdiden teşekkür ederim.
@sbugra2 жыл бұрын
Merhaba, ilginiz için teşekkür ederim. İlgili ürünün devre şemasını incelemeden yorum yapmak hatalı olacaktır. Üretici penceresinden baktığımızda, cihaz içinde dahili bir Wi-Fi modülü olduğunu düşünmüyorum(maliyetleri düşürmek için kullanılmayacak özelliğe ait bileşen devreye/yazılıma eklenmez). Bu sebeple cihazın internete erişimi mümkün olmayacaktır. Yazılımsal modifikasyon için ürünün kaynak kodlarını bir şekilde bulup yeniden programlamak gerekir, kaynak kodların da rahatlıkla bulunabileceğini zannetmiyorum.
@dijitalhobim Жыл бұрын
Hocam selamlar. Bir kaynakta esp32 de dahili sıcaklık sensörü oldugunu iddaa ediyordu. Meraktan nette araştırdım. Böyle bir bilgiye rastlamadım. Sizcede varmı dahili sıcaklık sensörü?
@sbugra Жыл бұрын
Merhaba, ESP32-S2 modelinde dahili sıcaklık sensörü mevcut görünüyor. Detaylı bilgi için teknik dokümanı inceleyebilirsiniz : docs.espressif.com/projects/esp-idf/en/latest/esp32s2/api-reference/peripherals/temp_sensor.html?highlight=temperature
@umutdagdelen41303 жыл бұрын
buğra hocam öncelikle kolaylıklar diliyorum biliyorum yoğunsunuz sizden bir ricamız olacak xiomi kare olan ( LYWSD03MMC) termometresi elimizde mevcut defalarca denedik fakat başarılı olamadık bunula ilgili bir video çekme şansınız var mı teşekkürler:)
@fratakgul85083 жыл бұрын
Ben de denedim sadece şunlar geliyor Advertised Device: Name: LYWSD03MMC, Address: a4:c1:38:95:de:a9 Payload:fe9530585b0551a9de9538c1a408
@sbugra2 жыл бұрын
Merhaba, linkteki videodaki işlemleri uygulayarak cihazın firmware'ini güncelleyin. Güncelleme sonrası düzenli veri göndermeye başlayacaktır : kzbin.info/www/bejne/hImuq3l9a5afhNU
@sbugra2 жыл бұрын
Merhaba, linkteki videodaki işlemleri uygulayarak cihazın firmware'ini güncelleyin. Güncelleme sonrası düzenli veri göndermeye başlayacaktır : kzbin.info/www/bejne/hImuq3l9a5afhNU
@fratakgul85082 жыл бұрын
@@sbugra Malesef yine olmadı. Bu ufak modelin de birkaç versiyonu var şansa son seriye denk gelmişim veriler yine kriptolu geliyor. Eski model denk gelseydi keşke.
@salihserbes59884 жыл бұрын
elinize sağlık. elimde ekstradan malzeme olmadığı için kablolu yaptım ancak 24 saat bitmeden röle arızalandı. aynı bağlantı şeklini yapmışız merak ediyorum sizinki çalışmaya devam etti mi? ...bunun tamiri mümkün müdür ve nasıl tekrar etmez diye araştırırken videonuzu gördüm. ölçüm aralığında hassasiyet ondalık sayılarla yapılması bence çok sağlıklı değil ayrıca bu gibi sensörler bazen anlık değer değişimi veriyor. ben buna göre oldukça kaba sayılacak dht11 kullandım. sıcaklık ölçüm değeri sürekli ekranda i2c ekranda olmasına rağmen yukarıda söylediğim sebepler yüzünden kombiyi açıp kapama kararı vermesi için 3 dk aralıklarla beklettim. toplam 6 farklı zaman dilimi koydum (hafta içi günleri ve hafta sonu uyuma / uyanma /evden çıkma /eve dönme saatleri) bunlar için 3 farklı sıcaklık değeri var (uykudaki sıcaklık/ev boş sıcaklık /ev dolu sıcaklık). ve son olarak ta programa menu koyup bütün bu değerlerin bilgisayara bağlamadan doğrudan arduino üzerinden değiştirilmesi imkanı. yakında paylaşmayı da düşünüyorum.
@adnanbayram15465 жыл бұрын
Teşekkürler Buğra çok faydalı ve bilgi dolu bir paylaşım olmuş
@mustafamart95453 жыл бұрын
Çok Kaliteli, Açık, Net anlatmışsın. Teşekkür ederim ve helal olsun. Tebrik ediyorum. Normalde abone olmam kolay kolay ama sen güzel şeyler yapmış, güzel şekilde yapmışsın abonen oldum. Saygılar.
@Fatih_Akar4 жыл бұрын
Bugra hocam version 2 geliyor mu? Xiaomi nin termometresinin kare ooan üst versiyonu çıkmış şu anda daha uygun fşyata satıiıyor.Dözkonusu ürün sizin yazılımla çalışır mı? Bu arada Gediz'li misiniz? Eşim Gürlek'li
@sbugra4 жыл бұрын
Merhaba, İlginiz için teşekkür ederim. Yeni taşındığım evde dahili olarak modülasyonlu bir termostat olduğu için bu proje üzerinde geliştirmeler yapmadım maalesef. Xiaomi'nin yeni ürününü henüz test etmedim fakat bağlantı protokolü aynı olduğu için sorun çıkartacağını düşünmüyorum. Adana'lıyım. Aracı Gediz'li bir arkadaşımdan satın aldım ve plakayı değiştirme gereği duymadım.
@Fatih_Akar4 жыл бұрын
@@sbugra yanıtınıza teşekkür ederim ,keşke gece ve gündüz ayarlanabilir şekilde projeyi geliştirseydiniz
@chnbrs4074 Жыл бұрын
18:50 deki özelliği eklemek için ne gerekiyor? Elinizde olmayan?
@dijitalzoom3 жыл бұрын
merhabalar, öncelikle elinize sağlık. Bende soc.h hata veriyor. nasıl çözebilrim
@hasanemreyurekli84265 жыл бұрын
İlk defa bir videoyu beğendim abone oldum ve yorum atıyorum tebrik ederim gerçekten süpersin hocam, eline emeğine sağlık. En kısa zamanda kendimde denemeye çalışacağım. İyi günler dilerim.
@sbugra5 жыл бұрын
Merhaba, İlginiz için teşekkür ederim. İyi günler.
@fratakgul85083 жыл бұрын
Hala kullanıyor musun? Memnun musun? Ben de dht11 ve esp01 röle modülüyle yaptım. Esp8266 da yaşanılan kablosuz bağlantı kesilmelerinden çekindiğim için henüz kombiye bağlamadım. En yakın zamanda test edicem.
@Enes_Yildiz4 жыл бұрын
elinize sağlık hocam. aradan sanırım bir sene geçmiş. son durumu anlatan güncel bir video veya yazı paylaşacak mısınız?
@emreyaldiz8703 Жыл бұрын
Selamın aleyküm hocam sorum olucakti yeni Xiaomi termostat Bluetooth 4.2 bu projede kullansak problem olurmu
@povodu5 жыл бұрын
Kanalınızı yeni keşfettim. Çok başarılı içerikleriniz var. Bundan sonra takipteyim :)
@sbugra5 жыл бұрын
İlginiz için teşekkür ederim, hoş geldiniz.
5 жыл бұрын
iyi çalışmalar, başka vidyonuzu dün gördüm ve bu video ile aboneniz oldum. kolay gelsin, güzel çalışmalar yapıyorsunuz.
@sbugra5 жыл бұрын
Merhaba, ilginiz için teşekkür ederim. Hoş geldiniz.
@enginsanli78365 жыл бұрын
Buğra bey videolarınızı merakla ve ilgiyle takip ediyorum. bize de bu konuda ön ayak oluyorsunuz. Bunun için teşekkür ederim. Öncellikle sistemi sorunsuz bir şekilde çalıştırıyorum röle tetiklendiğinde kombi(demirdöküm kalisto) çalışmaya başlıyor. sıcaklık istenilen değere gelince (22.7 C) kombi 2-3 dk çalışıyor fakat sonra kombi pompası(grundfos) devirdaim yapmıyor. Aslında yapması gerekiyor. ama anlamadığım bir şekilde duruyor. Sonrasında sıcaklık belirtilen değerin altına düşük kombi tetiklediğinde kombi tekrardan çalışıyor. 2-3 dk sonra kombi devirdaim pompası gene aynı şekilde duruyor. bu bu şekilde devam ediyor. sormak istediğim bu durum kombi yazılımından mı kaynaklanıyor? kombi termostat çıkışında 2'li soket var.
@sbugra5 жыл бұрын
Merhaba Engin Bey, İlginiz ve desteğiniz için teşekkür ederim. Bazı kombilerde OpenTherm adı verilen bir protokol kullanılıyor. Bu protokolü destekleyen kombiler uyumlu termostat ile sürekli iletişim halindedir ve modülasyonlu olarak alev boyu, su sıcaklığı, devirdaim hızı gibi parametreleri kontrol eder. Kombiniz bu protokolü destekliyorsa ve karşısında cevap alabileceği bir termostat yoksa bu sorun ortaya çıkıyor olabilir, bu durumun netleştirilmesi gerekir. Bu zamana kadar benim kullandığım kombiler klasik(aç/kapa) termostatlıydı ve röle tetiklemesi kesildikten sonra su sıcaklığı ortalama 35°C'nin altına düşene kadar devirdaim devam ediyordu.
@atillaakkaya5 жыл бұрын
abi efsanesin nasıl olur acaba dediğimizi uygulamalı anlatıyorsun çok teşekkürler . çok faydası oldu
@murat.yuceer Жыл бұрын
hacım bu koda yazdığın sabit açılma kapanma derecelerini android telefonumuzdan değiştirebileceğimiz şekilde nasıl yaparız
@hasanylmaz46815 жыл бұрын
80 li yillarin super bilgisayarlari, parmak kadar mikro denetleyici oldular 😯
@KamilBayram-m5m11 ай бұрын
Mijia 2 kare şeklindeki oda termostatını kodda degisiklik olmadan kullanabilir miyiz
@sencersafak5 жыл бұрын
Tebrik ederim. Çok faydalı,bilgi dolu bir çalışma.
@selcuk20205 жыл бұрын
Ellerine sağlık ufuk açıcı bir paylaşım olmuş.
@emirhantasci85672 жыл бұрын
merhaba hocam bu xiaomi cihazının yeni cıhazı piyasada mevcut lakin ondaki mac adresini eklediğinde çalışmıyor ne önerirsiniz
@pusatberk41935 жыл бұрын
Teşekkürler daha çok proje bekliyoruz..
@bars72925 жыл бұрын
Buğra bi sorum daha olacak. Aynı konuda sana mailde attım. Evde olduğumuz ve evde olmadığımız süreçte,kombiyi telefon ile kontrol etme imkanımız var mıdır?Yani işten eve gelmeden önce vs kombiyi açma,dışardayken kombiyi kapatma,derecesini ayarlama vb işlemleri yapabileceğimiz bir ürün ve sistem ile ilgili bilgi versen,bu ürünü tanıtsan ve bir video çeksen çok süper olur.
@sbugra5 жыл бұрын
Ülkemizde geliştirilen aşağıda linkini verdiğim ürün isteklerinizi karşılıyacak özelliklere sahip: smartcosa.com
@erginsak5 жыл бұрын
Elinize kolunuza sağlık.Kodun son halini paylaşmanız mümkün mü ?
@sbugra5 жыл бұрын
Merhaba, teşekkür ederim. sbugra.com blog sayfamda paylaşacağım.
@mekatronik065 жыл бұрын
Merhaba. Denemek ve öğrenmek için projenizi tekrarlıyorum. Yoğuşmalı kombi için termostat mantıklı bir şey mi? Önerir misiniz? Birde ESP32 ye bir türlü yükleme yapamadım. Sonunda üzerindeki boot tuşuna bastığımda iletişim kurduğunu görüp problemi çözdüm. Elinize sağlık.
@mekatronik065 жыл бұрын
çok fazla cihaz buluyor. MAC filtresini yapmak için nasıl bir kod eklememiz gerekiyor?
@mekatronik065 жыл бұрын
int sicaklik = 0; int nem = 0; String adres =""; void onResult(BLEAdvertisedDevice advertisedDevice) . . . Serial.printf(" Advertised Device: %s ", advertisedDevice.toString().c_str()); adres=advertisedDevice.toString().c_str(); void loop() . . . if (adres=="Name: MJ_HT_V1, Address: seri port izleme mac adresi buraya") şeklinde yazıp sayı 1 den fazla olsa da ledi yaktım.
@bmusti00045 жыл бұрын
Bugra Hocam bende 1.4TCe var Coupe içindeki Joyistiği Radyonun kumandaları için kullanmak istiyorum örneğin; Ses tuşum uçtu:) Joyistiğin tuşu süper olur gibisinden... Sizce nasıl bi yol izlemeliyim? Far karartmayı deneedim süper oldu:) Bi de videolarınız Van Kevenliden galiba :) Hala Vanda mısınız?
@sbugra5 жыл бұрын
Merhaba, Joystick teyp sistemine CAN Bus hattı üzerinden veri göndererek işlevini yerine getiriyor. Yani şu kabloyu şuraya takın çalışır diyebileceğim bir yapı yok maalesef. Yeni bir devre tasarımı/yazılım uğraşmak gerekiyor. TOKİ'lerin hepsi birbirine benziyor, Edremit'te oturuyorum.
@bmusti00045 жыл бұрын
@@sbugra Hocam bende Gevaş'da görev yapıyorum. Hafta sonları merkezdeyim müsait olduğunuz bi zaman görüşebilir miyiz? Sormak istediğim çok şey var (iç ambiyans ışığı, navi kartı...) :) İlk yorum yaptığım kanalda bu. Arabam içinde gözle görülür çok etkiniz oldu.
@serkanalsan3795 жыл бұрын
Çok güzel bir çalışma olmuş. Bende yaptım ama yaşadığım bir sorun var kurduğum modül çalıştırdığı zaman sıkıntı yok ama 5 saat kadar sonra paket almamaya başlıyor ve o andan sonra role hangi konumdaysa öyle kalıyor. Modül ün bağlı olduğu 5v kaynağından ayırıp tekrar taktığım da sıkıntısız çalışmaya devam ediyor 5 veya 6 saat sonra yine aynı sıkıntı oluyor. Ne yapmam gerekli yardımcı olurmusun. Kullandığım modül nodemcu-32s
@nevzatbinay28295 жыл бұрын
elinize sağlık güzel paylaşım olmuş. bunun gibi vaillant erelax a alternatif bir cihaz yapılabilirmi acaba.
@sbugra5 жыл бұрын
Teşekkür ederim. Bunun internete bağlanan, modülasyonu olan, telefonla kontrol edilen versiyonunu yapabilirsiniz. erelax'tan daha ucuza mal edeyim derseniz Cosa V4'ü tavsiye ederim. smartcosa.com/product/cosa-kablosuz-akilli-oda-termostati-v4/?gclid=CjwKCAiAjNjgBRAgEiwAGLlf2na3uq9s1wQTU8Wl5QfNw18AXXQOwW-LHWwkSyvcjGFBU9aQEBzQexoCZrcQAvD_BwE
@nevzatbinay28295 жыл бұрын
@@sbugra cevap verdiğiniz için ben teşekkür ederim. sizin yaptığınız gibi devre kartlarını kendimiz alıp programlamayı kendimiz yapabilirmiyiz. linkini verdiğiniz cihaz gibi yada benim bahsettiğim erelax gibi internetede bağlayıp full olarak kullanabilirmiyiz.
@sbugra5 жыл бұрын
Elbette yapabilirsiniz, ESP32'nin Wi-Fi modunu aktifleştirip internete bağlanmasını sağlayıp oluşturacağınız web sayfaları üzerinden kontrolünü yapmak mümkün.
@nevzatbinay28295 жыл бұрын
@@sbugra ileri ki videolarda bununla ilgili video gelir mi acaba :)
@sbugra5 жыл бұрын
Kısa zaman içinde gelir diye söz veremem ama ileride belki :)
@ahmet3507 Жыл бұрын
ESP32 ve yeni çıkan kare xiaomi termometre ile nasıl yapılır bu okuma işi, onunla ilgili bir video atarsanız sevinirim. kolay gelsin.
@@sbugra cevabınız için teşekkür ederim. Yazılım atıp başka projelerle birleştirip sıcaklık, nem ve batarya verisini almayı başardım ardunio ide üzerinden ama aynı yöntemle iot cloud üzerinden derleme hatası veriyor malesef.
@atillaumit3419 Жыл бұрын
@@ahmet3507 HOCAM BENDE YAZILIMI ATTIM AMA DEĞERLERİ BİR TÜRLÜ ALAMADIM KODLARDA NEREYİ DEĞİŞTİRDİNİZ YARDIMCI OLURMUSUNUZ YADA KODU PAYLAŞIRMISINIZ..
@chnbrs40743 жыл бұрын
Hocam merhaba, acaba opentherm teknik olarak nasıl çalışıyor biliyor musunuz?
@sbugra3 жыл бұрын
Merhaba, Protokole ait tüm detaylara buradan ulaşabilirsiniz : www.domoticaforum.eu/uploaded/Ard%20M/Opentherm%20Protocol%20v2-2.pdf
@chnbrs40743 жыл бұрын
Hocam peki modülasyon işi nasıl oluyor röle ve kombi arasına direnç koyarak mı?
@sbugra3 жыл бұрын
Modülasyondan kastınız alev boyunun, su sıcaklığının değişmesi vs. ise bu kombide modülasyon özelliği bulunmuyor. Röle ile sadece aç/kapa işlemi yapılıyor.
@chnbrs40743 жыл бұрын
@@sbugra evet o durumdan bahsediyorum. Genel olarak normalde nasıl yapılıyor peki?
@sbugra3 жыл бұрын
OpenTherm adında bir protokol üzerinden bu işlem yapılıyor. Kombi ve termostat cihazı arasında veri iletimi/haberleşme mevcut. Protokole ait detaylara buradan ulaşabilirsiniz : ihormelnyk.com/Content/Pages/opentherm_library/Opentherm%20Protocol%20v2-2.pdf
@Metehan6472505 жыл бұрын
Abi ESP32, termometreden veri alırken aynı zamanda mobil uygulama ile termometreye bağlansak bir problem çıkar mı ? Dediğin gibi broadcast şeklinde bir bağlantı olduğu için ben bir problem çıkacağını zannetmiyorum. Deneyip neticeyi paylaşırsan ekstra bilgi sahibi olmuş oluruz. Ayriyetten ESP32 üzerinde 0.5 C° hassasiyetli birkaç aralık belirlesek (veya fonksiyon tanımlasak) ve profesörün yaptığı ekranı projeden çıkarmayıp ekstradan, modüle bu sıcaklık aralıkları arasında geçiş yaptıran iki tuş eklesek ve tepkiyi LCD ekrana yazdırsak ? Mümkün müdür sence ? (Çünkü videoda yaptığın gibi kalırsa sıcaklık aralığını belirlemek için kartı tekrar programlamamız gerekiyor.) Cevaplarsan şimdiden çok teşekkür ederim 😊
@Emregondem4 жыл бұрын
Aynı anda termostata telefondan bağlanınca sorun oldu mu?
@Metehan6472504 жыл бұрын
@@Emregondem Abimizin tarif ettiği şekilde denemedim. Hatta xiaomi mijia bile satın almadım. Onun yerine blynk uygulamasını evimin %90'ında kullanıyorum. Uzaktan müdahale edebiliyorum. Ama ilk yorumumda yazdığım gibi eğer çift yönlü bir bağlantıdan söz etmiyorsak yalnızca broadcast mantığı ile çalışıyorsak bir çakışma olacağını zannetmiyorum..
@serkanayyildiz5 жыл бұрын
Ellerine emeğine sağlık hocam.Çok faydalı bilgiler.
@Emregondem4 жыл бұрын
Emeğine sağlık, bende aynı mantıkla yaptım sadece devamlı röle tetiklenecegi için SSR kullandım. Aynı anda telefon uygulamasından termostata bağlanarak sorun olur mu ?
@emraharslan73612 жыл бұрын
Proje de neden SSR kullanmaya gereği duydunuz acaba ve bu projede SSR kullanmanın bir avantajı varmı? Mi Home programı ile termostatı eşleştirme yaptığım da ESP32 termostat ile bağlantı kuramadı bunuda seri ekrandan takip ettim, ESP32 bu esnada 3 Bluetooth cihazı buluyor.
@electronic79795 жыл бұрын
Güzel bir çalışma olmuş. Elinize sağlık 👍
@erdm1135 жыл бұрын
Video için Teşekkürler, Bu sensörün çekim mesafsi çok iyi değil galiba, Sensörü Başka bir odaya taşıdığımda hiçbir data alamıyorum. Sizde de öyle oluyor mu?
@sbugra5 жыл бұрын
Merhaba, teşekkür ederim. Kurduğum bu sistem ile evimdeki her odadan sinyal alabiliyorum. (BLE modüller 20 metreye kadar kapalı alanda sinyal aktarımı yapabiliyor) Evde veya binada aynı frekansta sinyali bastıracak güçte vericiler varsa mesafe bu sebepten azalıyor olabilir.
@erdm1135 жыл бұрын
@@sbugra Teşekkürler bilgi için 20 metre yeterince geniş bir alan. Belki Bendeki esp32 modülünden kaynaklıdır. Sizdeki gibi orjinal değil galiba
@sercancelikkaya5821 Жыл бұрын
Abi şunu ye model olan (küçük kare) ile yapabilir misin? IOT ile çok güzel yapabileceğine inanıyorum
@198bir74 жыл бұрын
bu projeyi kendi kombimde uygulamak istiyorum fakat röle için 12v rölemi almam lazım yoksa 220v mi birde bu parçaları tr de olan yerlerden link verebilirmisniz yurt dışı sitelerdeki fiyatlarda çok fark yok arada yanlış ürünlere bakmadım ise sizden ricam tr deki sitelerden link verebilirmisiniz . birde röle hangisini kullanmam gerekiyor.
@Emregondem4 жыл бұрын
Kartın çıkışı 5 volt verir. Sende roleyi 5 volt ile tetiklemis olursun. Solid state röle kullanırsan daha uzun süre kullanabilirsin. Hatta ikili solid state röle al biri bozulursa diğerini kullanırsın.
@koprulu77435 жыл бұрын
Bugra kardeşim sen nerde oturuyorsun? megan 3 konusunda yardımcı olabilir misin? sana nerden ulaşabiliriz?
@sbugra5 жыл бұрын
Van'da ikamet ediyorum. bugratech@gmail.com e-posta adresinden ulaşabilirsiniz.
@barscanturkes71485 жыл бұрын
hocam merak ettiğim bir konu var bluetooth obd2 aletleri hakkında. obd2 aletinden gelen verileri bluetooth modülü üzerinden arduinoya aktarıp orada işleyebilir miyim?
@ademtemiz17283 жыл бұрын
Esp32 ve Röle N11 de var , ordan alsak olur mu onlarda ? , Bu işten anlamayan biri olarak soruyorum
@sbugra3 жыл бұрын
Evet, işe yarar. Oradaki satılan ürünlerde benim kullandıklarım ile aynı.
@kutay_ozkeskin5 жыл бұрын
Tebrik ederim. Gayet iyi bir iş başarmışsın !!
@yunusgulluce5 жыл бұрын
Abi bu yazılım işini en iyi şekilde nasıl öğrenebilirim? Daha önce PHP kodlama ile birşeyler öğrendim ama kütüphane çağırıp hangi fonksiyon ne işe yarıyor onları bilmiyorum. Yazılım konusunda çok iyi seviyeye gelmek için ne yapabilirim? Görsel eğitim setleri faydalı olur mu?
@sbugra5 жыл бұрын
En iyi şekilde öğrenmek sizin ne kadar istekli olduğunuz ile alakalı bir durum. Öncelikle yazılımı ne maksatla öğrenmek istiyorsunuz, masaüstü uygulaması mı, web uygulamaları, mobil uygulamalar mı geliştirmek istiyorsunuz buna karar verip uygun dil seçip yolunuza devam etmeniz gerekir. Henüz yeniyim temelini kavramak istiyorum derseniz linkteki siteyi ziyaret edin : gelecegiyazanlar.turkcell.com.tr/
@gokivideo5 жыл бұрын
Merhaba Buğra hocam, 4 senedir Cosa termostat kullanıyorum. Cosa yeni model çıkartacağı zaman ekran için o sıralar keşke bu xiaomi sensör gibi yapsalar demiştim. Şimdi sizin projede görünce bu amaçla kullandığınız için çok sevindim. Oda içerisinde gayet şık ve kibar duruyor. Şuan sizin yaptığınız çok iyi ama oda termostatı olarak kullanılmasında birçok senaryo düşünülmesi gerek. Blynk ile uygulamadan devreye alıp kapatmak, anlık sıcaklık değerlerini görebilmek, haftalık program hazırlamak, kombinin açıp kapatacağı alt üst değerleri ayarlamak, hatta daha ileri gidip yazılımla akıllandırabilip öğrenme moduyla peteklerin ne kadar daha ısıtabileceğini düşünüp önceden kombiyi kapatarak evde ısı dalgalanmasının önüne geçmek. Bütün bu dediklerim kullandığınız esp ye nasıl komutlandırılır bilmem ama yaparsanız çok sevap kazanırsınız :) şuan o kadar yüksek paralar isteniyor ki bu işleri yapan cihazlara. Bence xiaomi de ekran var zaten sıcaklık set değerleri yada yukarıdaki anlattığım işlemleri mobil cihaz üzerinden yapabilmek daha mantıklı olur. Selamlar
@sbugra5 жыл бұрын
Merhaba, hatırlatmanız için teşekkür ederim. Bende sizinle aynı fikirleri paylaşıyorum. Videoda yaptığım işlem(benim açımdan) Xiaomi ile ESP32'nin birlikte sorunsuz çalışıp çalışmadığını uygulamalı olarak test etmekten ibaret, bir nevi prototip diyebiliriz. Bundan sonraki aşamada yeni bir pcb tasarlayıp mobil cihazlar üzerinden programlanabilir, kombi üzerinde gerekli modülasyonu sağlayabilen bir yapı kurmayı planlıyorum. Bütün bunları gerçekleştirmek mümkün fakat bu kışa yetişmeyeceği kesin :)
@gokivideo5 жыл бұрын
Bugra hocam nazik yanıtınız için teşekkürler. Dediğim gibi 4 sene bir çok geridönüş verdim üreticiye. Videonuzda ki gibi al yükle çalıştır şeklinde olursa bir çok insan faydalanır, hele bu esp ile olursa tadından yenmez. Kullanım tecrübesi olarak elimden geldikçe yardımcı olmak isterim. Bu proje gerçekten tutar ve tasarruf %30 a varıyor oda termostatı kullanımlarında.
@Hozaltay2 жыл бұрын
Gökhan Bey baya bir uğraşmışsınız. Salon ve yatak odasına iki tane sensör koyup programlamayı düşünüyorum. Akşam saatlerinde salondaki, gece saatlerinde yatak odasındaki sensöre göre kombiyi çalıştırmayı programlamadık diyelim. Her iki sensöründe kendi özel sıcaklığı varsayalım. Odalardaki petek vanaları açık olduğu için sarfiyat nasıl olur? Kullanım saatleri dışında petekleri kapatalım mı? Ne tavsiye edersiniz?
@tuncayhelvac72212 жыл бұрын
@@sbugra selam, sanırım bir kaç kış geçti :) Şimdi böyle bir proje yapmayı düşünür müsünüz ? Bu arada Xiaomi LYWSD03MMC ile kullanmaya çalıştım ama olmadı. Telink ile de flashladım ama yine de beceremedim. Bu arada 2 adet cihaz var bunları mac adreslerine göre kullanabilir miyiz ? Bir de buradan aldığım verileri HomeAssistant 'a aktarmak istiyorum. Bu konuda da yardımcı olabilir misiniz ?
@48barok4 жыл бұрын
Merhaba Buğra bey bende ttgo esp32 t-display diye bir kart var. Dahili ekranlı. Bunun ekranınıda kullanmak istiyorum. Ama orijinal kaynaktaki kodlar programda hata veriyor. Nasıl yapabilirim. Bunun için kod derleyebilir misiniz.
@ynskls3 жыл бұрын
selam sorunu çözdünüzmü, bende bu kartı kullanayım
@turuncuotomasyon4880 Жыл бұрын
tebrikler güzel proje. bir düzeltme; com = communication değil "common" yani ortak uç olacak.
@sametnas24364 жыл бұрын
hocam bu projeye pot ekleyip seti ayarlama durumunu nasıl yapabiliriz? her set değişiminde pc baglantısını aradan kaldırmak icin? tesekkür ederim :
@ahmet35073 жыл бұрын
İki buton ile sıcaklık değerleri değiştirilebilir. Tabi ezbere ayar yapmak saçma olacağı için birde ekran bağlamak güzel olur. Başka biri sormuş zamana göre sıcaklık ayarı yapılabilir mi diye, zaman modülü bağlanıp o da yapılabilir.
@canergocen12915 жыл бұрын
Eline sağlık çok güzel bir uygulama peki bu ESP kartı WiFi bağlayıp uzaktan kontrol edip bu uygulamayı daha güzel bir hale erdirmek mümkün mü acaba
@sbugra5 жыл бұрын
Merhaba, Evet, ESP32’yi Wifi ile kullanıp http üzerinden kontrol etmek mümkün.
@varooll5 жыл бұрын
helal reis adamsın valla üstad senden bişey istiyorum yaparsan baya sevinirim monitöre arduno uno ile ekrana led yapmıştım ama ardunodaki led sayısı felan ve gecikme derken verim alamadım onla ilgili yazılımsal destek olurmusun zaten hazır var yazılımı ama istediğim performansı verememişti gecikme vardı veya ben ayarlayamadım bu konu hakkında videon olursa sevinirim
@horbystyle14 жыл бұрын
Hocam son bir soru bunu yaptığımızda aynı zamanda telefondan da değerleri okumaya devam edebilir miyiz
@sbugra4 жыл бұрын
Cihaz ile telefon eşleşirse ESP32 ile bağlantı kesiliyor. İkisinden birisini kullanmak gerekiyor.
@efek.46275 жыл бұрын
Buğra hocam role ve modülü kombiye taktığımızda artı olarak voltaj vermeden yapamaz mıyız.?
@sbugra5 жыл бұрын
ESP32'nin çalışması için 5v DC gerilim gerekiyor. Harici bir adaptör kablo karmaşası olmasın isterseniz kombi kartı üzerinde 5v yada 12v çıkış olacaktır oradan güç alınabilir.
@efek.46275 жыл бұрын
@@sbugra emeğinize sağlık..
@qanqi5 жыл бұрын
Benim anlamadigim şey şu üstad Bunlari satin alinca hemen calisacakmi Yoksa bizde senin yaptiklarinimi yapacaz
@sbugra5 жыл бұрын
Merhaba, satın aldığınızda ESP32 içinde hiç bir yazılım yük olmayacak. Sizlerle paylaştığım yazılımı videodaki gibi karta yükledikten ve gerekli bağlantıları yaptıktan sonra çalışmaya başlayacak. www.sbugra.com/2018/12/16/xiaomi-nem-sicaklik-sensoru-ve-esp32-ile-kablosuz-oda-termostati-projesi/
@birolaydin283 жыл бұрын
hocam 0.5 hassasiyetli termostatın hassasiyetini 0.1 derece yapabilirmiyiz..
@melihserin55692 жыл бұрын
abi video eski ama proje kodların bu videodaki ile aynı değil proje için senin sistemini seçtik ama kodlarında hata olduğu için yapamadık yardımcı olur musun
@servetavci893 жыл бұрын
Hocam emeğinize sağlık güzel olmuş ben bu projeyi yaptım ama kafama takılan sizin kombide kısa devre konumunda bırakılan köprü var ya onu çıkarınca kombi enerjisini kesiyor mu? Mesela ben çektim yine çalışmaya devam etti Buderus kombim. Yani anahtar görevi görüyor diye düşünürken farklı bir durumla karşılaştım bilgi verebilir misiniz?
@sbugra3 жыл бұрын
Merhaba Servet bey, teşekkür ederim. Günümüz kombilerinde bahse konu köprüyü kaldırınca kombinin gücü kesilmiyor. Sıcak su özelliği çalışmaya devam ederken sadece kalorifer modunu devre dışı bırakıyor. Bunun yanında bazı kombilerde(genellikle eski cihazlarda) köprüyü kaldırınca kombinin gücü kesilebiliyor.
@servetavci893 жыл бұрын
@@sbugra hocam efsanesiniz şimdi anladım çok sağolun. Peki bu durum ile sıcaklığı ayarlamak için geliştirme yapabilir miyiz? Yani sıcaklığı blyink aracılığıyla bir kademe butonuna bağlayarak derecelerini değiştirme ile ilgili bir video yapabilme şansınız olursa çok memnun olurum. Saygılarımla.
@sbugra3 жыл бұрын
Projenin devamında ESP32'yi Blynk üzerinden kontrol edip uzaktan açma/kapama ve derece ayarı yapmayı düşünüyordum fakat sonradan taşındığım evde modülasyonlu termostat olunca, bir de benim tembelliğimden üzerine düşemedim maalesef. Kesin söz vermeyim ama müsait bir zamanda bu konuda video hazırlamaya çalışayım.
@servetavci893 жыл бұрын
@@sbugra Hocam İlginiz bilginiz ve cevabınız için çok teşekkür ederim. Kapatma açma tamam sayenizde anladım sadece bir ayar mekanizmasını kurabilirsek uzaktan ayarlamak için harika olur tabi müsait olunca yaparsanız çok mutlu edersiniz beni. Saygılarımla.
@drl53765 жыл бұрын
İyi günler. Kombinin içini kendim açıp termostat bağlarsam garantisi iptal olur mu?
@sbugra5 жыл бұрын
Merhaba, bu konuda bir şey söylemek zor olur. Olası bir arıza durumunda evinize gelecek olan yetkili servis elemanının tutumu ve şirketin politikası önemlidir. Forumlardaki yorumlara baktığımda garantisi iptal olur deyip servis çağıran da var bir şey olmaz deyip kendisi bağlayan da.
@ahmethakancelik14535 жыл бұрын
Keyifle izledim,elinize sağlık.
@sbugra5 жыл бұрын
Teşekkür ederim.
@salvetion15975 жыл бұрын
Şu ana izlediğim en faydalı video
@rcpsng5 жыл бұрын
Buğra bey, sistemi kurdum çalışıyor, ANCAK; belli bir süre sonra (atıyorum 1 gün sonra) bağlantı kopuyor.( Xiaomi Sıcaklık sensörü yakınında...) sensör aynı sabit yerde duruyor devamlı. dediğim gibi bir süre sonra mavi ışık çakmayı bırakıyor (hatta ben mavi ışık çakma olayı için 1 cihaz değil 5 cihaza kadar yükselttim ki her cihaz bulunca mavi ışık çaksın.) . ESP32 nin gücünü kesip tekrar taktığımda normal çalışmaya devam ediyor, lakin 1-2 gün sonra aynı olay devam ediyor. Bu ESP32 nin donması nedendir?? sürümü 1.0.1 e güncellesek sorun düzelirmi acaba... ya da bilinen başka bir çözüm varmı?
5 жыл бұрын
Sanırım sabit değerlerde çalışıyor istenildiği zaman telefondan yada cihaz üzerinden vermiş olduğunuz set değerlerini değiştiremiyorsunuz.