‘Steeds meer jongeren betalen geen zorgpremie’

  Рет қаралды 15,111

Wynia's Week

Wynia's Week

Күн бұрын

‘We naderen de grenzen aan de solidariteit,’ zegt gezondheidseconoom WIM GROOT. ‘Het is zaak om te voorkomen dat er generatietegenstellingen ontstaan tussen ouderen en jongeren. Enerzijds ouderen die steeds meer zorg willen en vooral op kosten van het algemeen. En anderzijds jongeren die geen zorgpremie betalen omdat ze niet langer willen betalen voor de (dure) wensen van ouderen.’
Scheve ogen
Ook het nieuwe kabinet heeft, vooral op aandrang van de grootste regeringspartij PVV, onevenredig geluisterd naar de wensen van ouderen, zegt Wim Groot in dit videogesprek met Syp Wynia. ‘Gemiddeld gebruik je vooral zorg in de laatste jaren van je leven. Jongeren zijn vaak meer bezig met het klimaat of met het gebrek aan woningen. We moeten oppassen dat het geen scheve ogen geeft dat ouderen via de zorg met miljarden extra worden bediend.’
Doe mee!
De artikelen, video’s en podcasts van Wynia’s Week zijn gratis beschikbaar - voor iedereen! Dat wordt mogelijk gemaakt door de donateurs. Doet u al mee? Doneren kan HIER www.wyniasweek... Hartelijk dank!
Deze WWTV-video is ook te beluisteren als podcast, zowel via Spotify als via
Apple. Kijk ook HIER www.wyniasweek...

Пікірлер: 359
@mariadamen7886
@mariadamen7886 3 ай бұрын
Met een blinde vlek richting migranten die niets in brachten maar wel alles gratis krijgen.
@exeuropean
@exeuropean 3 ай бұрын
je moet niet alle migranten over een kam scheren. Mijn vrouw is Thaise en moet gewoon betalen en zo zijn er veel meer. Het is beter om " asielzoekers" te gebruiken.
@willodinga14
@willodinga14 3 ай бұрын
tot aan volledige AOW toe, maar NL'ers nìet! 🥴
@FritsKist
@FritsKist 3 ай бұрын
ik had zwart op wit dat sociale rechercheurs mar ok kanen met 'n uitkering niet wensten te controleren; 'Dat doe je niet!'
@Wayoutthere
@Wayoutthere 3 ай бұрын
ho ho, met opleiding worden ze zo doktor.
@FritsKist
@FritsKist 3 ай бұрын
@@Wayoutthere of minstens miljonair!
@Pelsluisje
@Pelsluisje 3 ай бұрын
Maar maar, we hebben toch allemaal import kansparels die te staan trappelen om te werken?
@joszoet4003
@joszoet4003 3 ай бұрын
We gaan zien waarmee die vapende en spuitende jeugd aan gezondheidsklachten gaat komen.. En dan... Eigen rekening..!
@GiftigeBalspuwer
@GiftigeBalspuwer 3 ай бұрын
Denk dat al die stress op de werkvloer met die flex contracjes veel schadelijker is.
@vrijbuiterspartei2715
@vrijbuiterspartei2715 Ай бұрын
Dann zijn ze well heel zielig hoor.
@GiftigeBalspuwer
@GiftigeBalspuwer Ай бұрын
In zo'n dictatuur wil jij wel leven ja? Vrijheid kost nou eenmaal ook geld.
@vrijbuiterspartei2715
@vrijbuiterspartei2715 Ай бұрын
@@GiftigeBalspuwer straks ga je nog zeggen dat geld vrijheid IS
@GiftigeBalspuwer
@GiftigeBalspuwer Ай бұрын
@@vrijbuiterspartei2715 Geld is wat mensen slaaf maakt ! Net als religie ! Zo hou je ze dom en arm !
@GiftigeBalspuwer
@GiftigeBalspuwer 3 ай бұрын
Zorg moet uit de private sector. Heel simpel. Deze sector kan je niet fixed met reguleren. Zorg moet gaan over mens en welzijn. Niet over winst maken.
@FritsKist
@FritsKist 3 ай бұрын
Liefst gratis?
@GiftigeBalspuwer
@GiftigeBalspuwer 3 ай бұрын
@@FritsKist Heeft niemand beweerd. En vroeger zat de zorg ook niet in de private sector. En in de landen waar het nog steeds niet in de private sector zit doen ze het heel wat beter als in Nederland met al dat gegraai en winstbejag.!
@FritsKist
@FritsKist 3 ай бұрын
@@GiftigeBalspuwer U bent uit op verlies? Succes! U doet zich weer dommer voor dan u bent? Hardnekkig is het kenmerk.
@GiftigeBalspuwer
@GiftigeBalspuwer 3 ай бұрын
@@FritsKist '' U bent uit op verlies? '' HAHA wat een dom antwoord. Dommer kan haast niet ! Jij bent echt grappig. Zou haast gaan denken dat het sarcasme is. Als je niet begrijpt wat er mis is met de zorg in de private sector dan ben jij hier de gene die het kenmerk hardnekkig dom verdient.
@GiftigeBalspuwer
@GiftigeBalspuwer 3 ай бұрын
@@FritsKist Als je het probleem niet ziet met de zorg in de private sector dan ben jij hier de hardnekkige ! Meeste mensen begrijpen heel goed waarom het een probleem is. Vooral de oude generatie die de zorg nog heeft mee gemaakt voordat het werd geprivatiseerd.
@hennymeijerink4173
@hennymeijerink4173 3 ай бұрын
Als jongeren niet meer willen betalen voor de hoge kosten in de Gezondheidszorg dan ook geen transplantaties, geslachts veranderingen,belachelijk dure medicijnen etc. Meer
@reinierbakels3990
@reinierbakels3990 Ай бұрын
Ook jongeren zijn verplicht verzekerd, dus dan gat dit over handhaving. De standaard zorgverzekering dekt ang niet alles. Ik had een lelijke knobbel op mijn voorhoofd waar de kappr steevast in bleef haken. Heel pijnlijk maar het zorgstelsel vergoedt geen "schoonheidsoperaties". Belachelijk dure medicijnen komen doordat de farmaceuten heel goed kunnen lobbyen en twee handen op één buik zijn met het Europese Patentbureau.
@ritadegraaf7126
@ritadegraaf7126 6 күн бұрын
Precies,dit is te gek voor woorden.
@pietikke5598
@pietikke5598 3 ай бұрын
Heeft natuurlijk niets te maken met dat alles wat hier een voet in dit land zet ook dezelfde zorg krijgt. Plus de meer dan 400 zorgbestiurders die tussen de 100.000 en 400.000 opstrijken. Dan de grote zorgverzekeringen die bakken met geld binnen harken voor steeds minder en minder. Nee het ligt aan de oudjes.
@reinierbakels3990
@reinierbakels3990 Ай бұрын
Marktwerking maakte dat ziekenhuizen die vroeger "alleen maar" zorg leverden nu moeten onderhandelen met gehaaide verzekeraars. Daar moeten ze dure professionals voor inhuren. Economen spreken van "transactiekosten": de kosten die gemaakt moeten worden om op een optimale deal uit te komen kunnen zo hoog zijn dat de ideale deal helemaal niet ideaal meer is.
@ritadegraaf7126
@ritadegraaf7126 12 күн бұрын
Ja,moeten zondebokken komen.Laat ze gewoon i slapen .
@hantenveldhuis5994
@hantenveldhuis5994 3 ай бұрын
In Nederland kom je alleen in het minst gunstige geval in een verzorgingstehuis. Ze hebben veel opgedoekt.
@reinierbakels3990
@reinierbakels3990 Ай бұрын
@@hantenveldhuis5994 Een verzorgingstehuis is geen pretje. Mijn grootmoeder is daar geëindigd omdat ze al te dement werd. Vooral mijn ouders vonden dat eerst vreselijk maar hadden er vrede mee toen ze zagen dat ze daar tussen haar lotgenoten zat. In een gewoon bejaardenhuis kunnen oudjes heel hard tegen elkaar zijn.
@AlkoDehond-xz3js
@AlkoDehond-xz3js 3 ай бұрын
Mensen binnen laten die ook hulp nodig hebben en nog nooit mee betaald hebben en nog steeds niet doen . Dat is het probleem van de oplopende kosten .
@tomhoornstra1379
@tomhoornstra1379 3 ай бұрын
Dure wensen van managers van verzekeraars.
@cleaninglady3189
@cleaninglady3189 3 ай бұрын
En bovenal specialisten. Zij verdienen het meest aan de DBC systematiek. Zoek maar op.
@willodinga14
@willodinga14 3 ай бұрын
​@@cleaninglady3189 slechts één ding nodig, maar 'n heel scala aan onderzoeken zijn eraan vastgeknoopt zonder dat die uitgevoerd worden! 😉
@ritadegraaf7126
@ritadegraaf7126 6 күн бұрын
Ja stop daar maar mee.
@geryhakvoort1958
@geryhakvoort1958 3 ай бұрын
Wat hij verteld over eigen bijdrage klopt ook niet. De bedoeling is dat het eigen risico opgedeeld mag worden in bv. € 50,00 per handeling. Als iemand naar een verpleeghuis gaat en hij heeft vermogen dan moet hij het grootste gedeelte ZELF betalen!!!
@willodinga14
@willodinga14 3 ай бұрын
@geryhakvoort1958 naar verpleeghuis? dan uitkleden, dat geeft ook nog gemak! 😬
@ldevries4026
@ldevries4026 3 ай бұрын
Gery weet dan wat er uitgeplozen moet gaan worden, De meesten gaan liever gewoon dood !
@icarusthefly5458
@icarusthefly5458 3 ай бұрын
Maar dan zou ik ook zeggen dat het vermogensbelasting een stuk minder mag. Zo voorkom je onteigening maar als een vermogend persoon het land nodig heeft, dan minder subsidie. al maakt dit het nog een stuk complexer
@reinierbakels3990
@reinierbakels3990 Ай бұрын
Als je een reisverzekering neemt is het niet slim om een laag eigen risico te nemen want dan betaal je een torenhoge premie terwijl je het risico van bijv. een verloren zakkammetje makkelijk zelf kunt dragen. Maar er zitten een paar wezenlijke fouten in het systeem. De eerste is dat er geen vangnet is voor schrijnende gevallen. dan had die figurant die Wilders opvoerde om Timmermans te ontregelen geen been gehad om op te staan. De tweede is dat je het eigenrisico elk jaar opnieuw betaalt als je een chronische kwaal hebt. Dat betekent in elk geval dat het niet tot de beoogde gedragsbeïnvloeding leidt.
@shadowww38
@shadowww38 3 ай бұрын
En ik heb geen zin in om jongeren te betalen voor hun studies, hun subsidies etc. Zo ken ik er nog een paar.
@wietse6494
@wietse6494 3 ай бұрын
Pim Fortuyn zei het jaren geleden al, er hoeft niet meer geld naar de zorg maar er moet gereorganiseerd worden,, en dat geld nog steeds, onnodig veel banen, onnodig veel bureaucratie, onnodig veel commissies op hetzelfde punt, protocol, noem maar op. Het is de bedoeling om alles kapot te maken
@reinierbakels3990
@reinierbakels3990 Ай бұрын
Het zorgstelsel is een wangedrocht. Marktwerking moest de kosten beheersen, maar de realiteit is dat die daardoor alleen maar zijn opgelopen. Nu mag Aagje Agema een heel nieuw stelsel verzinnen. Ik weet wel waar ze op uit zal komen: alle buitenlanders eruit, de moslims voorop. Nee, dat is niet mijn mening.
@reinierbakels3990
@reinierbakels3990 Ай бұрын
@@wietse6494 Marktwerking leidt tot "transactiekosten". Als hele dure managers uiterst efficiënt weten te werken, ach ik hou er over op. Marktwerking dwong mijn stadsziekenhuis te fuseren om niet failliet te gaan, en nu is alle marktwerking weg. Een groot regionaal conglomeraat heeft de macht, dus maak je borst maar nat.
@andriesscheper2022
@andriesscheper2022 Ай бұрын
En de hele neo liberale privatisering kost door fraude meer dan het heeft opgeleverd...
@ritadegraaf7126
@ritadegraaf7126 6 күн бұрын
Ja,ze slopen alles en pamperen de jongeren.
@tbrevink8319
@tbrevink8319 3 ай бұрын
"Jongeren maken zich zorgen over het klimaat" asjeblieft zeg. Ja totdat je ze vraagt hoeverl meer ze daarvoor willen betalen.
@geryhakvoort1958
@geryhakvoort1958 3 ай бұрын
Dat er zoveel kinderen met jeugdzorg in aanraking komt is de SCHULD VAN DE GEMEENTE? Ik haak af.
@maryen65
@maryen65 3 ай бұрын
Het is natuurlijk niet helemaal de schuld van de gemeente, de regering had het zelf moeten houden. De gemeente kreeg Jeugdzorg onder zich en toen kwamen er al die schimmige bureautjes opzetten. Net als de kinderopvang wat de toeslagaffaire tot stand heeft gebracht. Verdiep je er maar eens in
@DutchFreeman
@DutchFreeman 3 ай бұрын
Dat zegt hij helemaal niet, hij geeft aan dat het vooral komt omdat het overgeheveld is NAAR de gemeentes. Dat is dus de schuld van Den Haag, niet de gemeentes.
@maryen65
@maryen65 3 ай бұрын
O mijn antwoord is weggehaald?
@klasinahogeboom3774
@klasinahogeboom3774 Ай бұрын
Kom ook kinderen massaal gedumpt worden bij de opvang😢
@Noname-gh5ec
@Noname-gh5ec 3 ай бұрын
Wie gelooft dat dit ooit goed komt kan zich aanmelden voor een hersenoperatie.
@agathahofmann6977
@agathahofmann6977 3 ай бұрын
😂
@ritadegraaf7126
@ritadegraaf7126 6 күн бұрын
Ze hebben een gat in hun kop.
@gerard3041
@gerard3041 3 ай бұрын
Een zorgaanbieder een kantoor een directie levert al miljarden op.
@ritadegraaf7126
@ritadegraaf7126 6 күн бұрын
Ouderen eerst gereedschap ouder worden en nu geef ze maar een spuitje.
@libbestroosma8994
@libbestroosma8994 3 ай бұрын
Het huidige systeem is rijp voor een grondige herziening. De solidariteit van de werkende ( lees boven zorgtoeslag) staat onder druk. Binnen de zorg is er mijns inziens sprake van de verkeerde incentives. Er is een groep aan de onderkant die ongezond en onverantwoordelijk leeft. De resultaten daarvan , significant hogere zorgkosten maar ook jeugdzorg etc etc. Deze groep ondervindt geen consequenties financieel integendeel . Het collectief draagt de hogere lasten . Het totaal uit de hand gelopen PGB, fenomeen zorgboerderij etc. Gemeentelijke bureaucratie zijn gewoon misbruik van collectieve middelen . Slecht gedrag en keuzes worden beloond de rekening wordt collectief bij de werkende burger over de schutting gegooid. Dit zorgt voor een afbraak van solidariteit, wat in principe een goed ding is. Echter door alle regeltjes en toevoegingen is een contra productief stelsel ontstaan. Jammer dat de spreker qua diepere sociale oorzaken op de vlakte blijft .
@cleaninglady3189
@cleaninglady3189 3 ай бұрын
De spreker laat het DBC systeem buiten beschouwing. nl.wikipedia.org/wiki/Regeling_prestaties_en_tarieven_medisch_specialistische_zorg
@adhoogenboezem6718
@adhoogenboezem6718 3 ай бұрын
So true !
@FritsKist
@FritsKist 3 ай бұрын
Klinkt geloofwaardig, maar alles is onderworpen aan de wet van vraag en aanbod. Waar komt de toegenomen vraag vandaan? Er werd al eerder ongezond geleefd. Geimporteerd?
@patrickpafarnis5798
@patrickpafarnis5798 3 ай бұрын
Goh, de maker van dit systeem leeft nog hoor, die is nog steeds z'n zakken aan het vullen. Heeft u wel eens van Hoogervorst gehoord?
@erics320
@erics320 3 ай бұрын
Ik heb toch een dokter die erg snel is met pilletjes voorschrijven. Bloeddruk wat hoog? pilletje. Paar maanden later nog wat te hoog, nog een pilletje, ook cholestrol pilletje. Allemaal zaken die met een andere leefstijl niet nodig hoeven te zijn.
@brethil2255
@brethil2255 3 ай бұрын
Als je weet dat jij je levenstijl moet veranderen, waarom ga je dan naar de huisarts? De huisarts kan jouw levensstijl niet veranderen, het pilletje is de enige overgebleven optie.
@erics320
@erics320 3 ай бұрын
@@brethil2255 Ik ging naar de huisarts voor controle, ik ben boven de 50 en heb diverse gevallen van hartfalen in de familie. Het is dan de standaard dat je elk jaar voor een korte controle naar de huisarts wordt geroepen voor bloed en urine onderzoek en meten van bloeddruk en gewicht. De dokter praatte wel wat over levensstijl en gaf een foldertje mee. Ik weet uit eigen ervaring dat het niet meevalt om een levensstijl te veranderen waar je al tientallen jaren in zit vastgeroest. Een foldertje meegeven gaat zelden echt voor verandering zorgen. Ik ben al enige tijd bezig op mijn voeding te letten en verbaas mij elke dag weer hoeveel gif er aangeboden wordt door de voedselindustrie. We zouden als volk heel wat gezonder kunnen leven als daar eens kritisch naar gekeken wordt, we eten onder andere veel te veel genetisch gemodificeerde rommel en teveel suikers.
@henkhessel3651
@henkhessel3651 3 ай бұрын
Hordes mensen passen hun leefstijl aan aan de flauwekul die ons door de overheid, ingefluisterd door big Food en big Pharma, wordt geleerd. 'Onderzoek' wordt betaald door deze concerns. Een kortere weg naar chronische ziekten bestaat er nauwelijks. We stoppen ons vol met verslavende koolhydraten en ranzige zadenolien in plaats van gezonde dierlijke proteïnen en vetten. De bovengenoemde giganten weten dit. Het is een bewuste keuze. Artsen krijgen 'geen' voedingsleer (een uurtje) tijdens de opleiding en diëtisten worden 'opgeleid' door de voedingsindustrie.
@Willemopper51
@Willemopper51 3 ай бұрын
Dan doen de meeste huisartsen. 1. Omdat de patiënt hiermee denkt beter van te worden. 2. Geen gezeur en lekker makkelijk voor de dokter. 3. Verdienmodelletje?
@cebruthius
@cebruthius 3 ай бұрын
Dat is vooral een tactiek om de patient zo snel mogelijk weer de spreekkamer uit te krijgen. Elk "consult" is weer geld.
@Warlord8719
@Warlord8719 3 ай бұрын
Mijn oma kreeg voor van alles pilletjes voorgeschreven vaak niet gedekt of niet geheel gedekt door de verzekeraar. De helft ervan was zeker niet nodig! Maar ze moeten flink cashen bij de farmaceutische industrie. Die ouderen nemen het vaak maar voor lief omdat ze ook geen dokter zijn maar je word gewoon bedonderd. Er zijn mensen die er bakken met geld mee binnen harken over de ruggen van onze ouderen en jongeren.
@cleaninglady3189
@cleaninglady3189 3 ай бұрын
Daarnaast vangt een arts of specialist ook nog eens een honorarium voor iedere behandeling of voorgeschreven medicatie. nl.wikipedia.org/wiki/Regeling_prestaties_en_tarieven_medisch_specialistische_zorg
@Warlord8719
@Warlord8719 3 ай бұрын
@@cleaninglady3189 klopt, deze mensen hebben geen geweten. Ik hoop dan ook dat ze vroeg of laat hun verdiende loon krijgen.
@Elly-1512
@Elly-1512 3 ай бұрын
Elke huisarts vangt maandelijks voor elke in zijn/haar praktijk ingeschreven patiënt, of je nou elke dag bij hem/haar komt of nooit. Dus, de altijd gezonde patiënt is voor hem/haar de beste! Ziekenhuizen worden duur door de zgn. DBC: of je nou na 1 consult besluit niet verder te gaan met een specialistische behandeling of hem helemaal laat uitvoeren, het kost evenveel!! Daarmee is de zorg AANZIENLIJK DUURDER geworden, maar het bespaarde voor de ziekenhuizen zoveel kosten bij het declareren richting zorgverzekeraar........
@FritsKist
@FritsKist 3 ай бұрын
U werkt gratis? Wie slikken al deze medicijnen? Farmaceitische investeringen zijn gigantisch, zonder garantie op rendement. Owee als die niet meer produceren.
@ldevries4026
@ldevries4026 3 ай бұрын
Ze zijn levensgevaarlijk, Trap niet in aanbevelingen over medicatie, die zomaar aangesmeerd wordt ! Er zijn corruptieve ,,hulp", onder noemers van professie ! Wie het ook is ! Waar ze ook komen ! Want ze blijven doorgaan !
@vger5857
@vger5857 3 ай бұрын
Er is veel onzinnige zorg. Daar moet wat aan gedaan worden. Met name de veel te dure behandelingen om enkele maanden langer te kunnen leven.
@ernstoud
@ernstoud 3 ай бұрын
Makkelijk gezegd. Maar nu als oud bent? Dat wordt jij ook (hopelijk).
@GiftigeBalspuwer
@GiftigeBalspuwer 3 ай бұрын
Je kan ook het ECHTE probleem aanpakken. De zorg uit de private sector. En het weer terug geven aan de burgers in plaats van winstbedrijven.
@RosaVlinder1961
@RosaVlinder1961 3 ай бұрын
En de gender toestanden bij jongeren. In ieder geval weer daarin terug naar een leeftijd grens...
@RosaVlinder1961
@RosaVlinder1961 3 ай бұрын
​@ernstoud er waren artsen bij Nieuwsuur die vertelden dat de meeste kanker medicatie niets doen. Dat maar goed uitzoeken dan.
@GiftigeBalspuwer
@GiftigeBalspuwer 3 ай бұрын
@@RosaVlinder1961 Ja daar zal het aan liggen ja. Vooral niet het probleem bekijken zoals het werkelijk is
@lloydshummer4048
@lloydshummer4048 3 ай бұрын
-195.000 migranten en er ontstaat overal ruimte. Ook in de zorg.. :)
@RosaVlinder1961
@RosaVlinder1961 3 ай бұрын
Ssst mag je het niet over hebben....
@FritsKist
@FritsKist 3 ай бұрын
Druppel op 'n gloeiende plaat. T o t a l e r e m i g r a t i e .
@maktiki
@maktiki 3 ай бұрын
Dan ligt Nederland op zijn gat, ik zelf werk bijv in de Randstad 50% vd collega's uit de ICT komen uit India met het hele gezin.
@FritsKist
@FritsKist 3 ай бұрын
@@maktiki Dat is uw observatie, maar zijn alle componenten daarin verdisconteerd? Met eenzijdige obsevatie is sluipenderwijs de massa-invasie begonnen. Hoe slim moet ik zijn om te beseffen hoe dom ik ben?
@r.westerling4280
@r.westerling4280 3 ай бұрын
​@@maktiki Niet omdat ze goed zijn. Men wil ons wijs maken dat we afhankelijk zijn van mensen uit de derde wereld, opdat we minder klagen over de omvolking.
@exeuropean
@exeuropean 3 ай бұрын
Ik wil niet betalen voor de studie van jongeren. Kan dat aub afgeschaft worden. Ook geen kinderbijslag etc meer.
@agathahofmann6977
@agathahofmann6977 3 ай бұрын
jaaaa! boven de 70? blijf maar thuis met middel x. boven de 60 en roken, drinken, te dik? zelf betalen
@reinierbakels3990
@reinierbakels3990 Ай бұрын
In de VS betaalt de overheid veel minder voor de studie van jongeren, zodat die een torenhoog collegegeld moeten betalen, tienduizenden dollars per jaar. Studenten moeten na hun bachelor vaak een paar jaar een baan nemen om hun master te kunnen betalen. Zijn ze eenmaal afgestudeerd, dan rekenen ze hun klanten (als dokter of advocaat) astronomische honoraria, want het geld moet toch ergens vandaan komen.
@ritadegraaf7126
@ritadegraaf7126 6 күн бұрын
Inderdaad hoe verzinnen ze het.?
@reinierbakels3990
@reinierbakels3990 6 күн бұрын
@@exeuropean Dan ga ja naar een Amerikaans systeem waar studenten na hun bachelor eerst een paar jaar moeten werken om hun master te kunnen betalen. Goede universiteiten zijn daar schreeuwend duur - omdat er genoeg mensen zijnde die de hoge prijs willen betalen. Het eind van het liedje is dat studeren alleen voor de happy few is en niet iedereen die daar de hersens voor heeft kan studeren zoals in Nederland. Overigens wil ik niet meer betalen voor snelwegen want ik heb geen auto dus gebruik ze nooit.
@FishFreddie
@FishFreddie 3 ай бұрын
Misschien dat die zorgaanbieders is bekeken moeten worden, blijkbaar miljarden winst, en stijgende premies?.
@willodinga14
@willodinga14 3 ай бұрын
als die dombo's maar denken geen verplicht eigen risico meer te hoeven betalen, helpen ze je graag aan 'n verhoging van de premie met 150eu of meer! 🤪
@patrickpafarnis5798
@patrickpafarnis5798 3 ай бұрын
Terug naar de overheid is de enige oplossing.
@hedwichkamphuis2823
@hedwichkamphuis2823 3 ай бұрын
Jongeren - het merendeel kan zich nu schijnbaar meer permiteren dan ik destijds , 50 jaar geleden. Als ik om me heen kijk dan verbaas ik me over wat zij aan onnut consumeren.
@Brambazai
@Brambazai 3 ай бұрын
Onnutige dingen zijn betaalbaar, de essentiële dingen zijn onbetaalbaar.
@brethil2255
@brethil2255 3 ай бұрын
Ik mis een holistisch beeld van jong versus oud. Waarom jongeren geen premie betalen is omdat er vaak geen geld meer voor is, dan is de afweging ik heb nu geen zorg nodig dus dit kan ik skippen. Heeft ook te maken met de woningmarkt die compleet asociaal uitpakt richting de jongere generatie, je moet wat als het grootste deel van je inkomen opgaat aan huur, wat vaak bij de oudere generatie terecht komt voor hun pensioenpotje.
@RosaVlinder1961
@RosaVlinder1961 3 ай бұрын
Diezelfde ouderen begonnen al veel eerder met werken en zelf vaak een pensioen hebben moeten verzorgen. Ik begrijp echter wel wat u zegt, daar kan je echter de oudjes niet als schuld neer zetten. Dadelijk met de nieuwe pensioenen boeten diezelfde ouderen nog meer in. Want indexatie is ook al vele jaren niet aanwezig.
@brethil2255
@brethil2255 3 ай бұрын
@@RosaVlinder1961 aawh wat zielig, ik als jongere kom niet aan fatsoenlijk werk als je niet lang gestudeerd heb, diploma's zijn heilig ongeacht wat je kunt. Heeft een eerdere generatie bepaald. Het is een feit dat de ouderen van nu minder hebben ingelegd dan dat ze krijgen, rara welke generatie betaald dat verschil? Wat zielig dat de pensioenen niet geïndexeerd worden, waarom zou je de rijkste bevolkingsgroep nog meer geld toeschuiven? Terwijl een oudere generatie heeft bepaald dat huizen onbetaalbaar worden en het vermogen wat erin zit ook aan hen toebehoord. Het leven voor jongeren is onbetaalbaar geworden en dan moet ik medelijden hebben met de rijkste bevolkingsgroep? Ik generaliseert, ik weet dit telt niet voor elk individu uit die generatie, maar wel voor de hele groep. Los je eigen problemen en sleep de jongeren niet de afgrond in aub.
@DutchFreeman
@DutchFreeman 3 ай бұрын
Probleem is vooral dat er van jongeren verwacht wordt dat ze solidair moeten zijn met de oudere, vaak veel rijkere generatie, terwijl jongeren geen eens een woning kunnen krijgen. Ik ken zat ouderen die een enorme druk op de ziektekosten zijn, een tweede huis in het buitenland hebben, en ook nog even drie of vier keer per jaar op vakantie gaan. Die kunnen makkelijk meer premie betalen.
@ACWPost
@ACWPost 3 ай бұрын
Zij betalen maandelijks ook een flinke bijdrage aan de zorgverzekeringswet. Dat vergeet je voor het gemak even. Dat is 6,57 % van je inkomen( met een maxium van 71000 bruto) . Dat is dus naast de premie van je zorgverzekering. Als je werkt betaalt je werkgever die bijdrage.
@DutchFreeman
@DutchFreeman 3 ай бұрын
@@ACWPost dat betaald iedereen die werkt, dus ook de jongeren, dus wat is je punt? Die raakt namelijk kant noch wal.
@ACWPost
@ACWPost 3 ай бұрын
@@DutchFreeman Nee dat wordt door de werkgever betaald. Vaak krijg je ook nog een tegemoetkoming voor je zorgverzekering. Ik heb het dus over ouderen die gepensioneerd zijn en niet meer werken en waar de premie niet meer door een werkgever wordt betaald.
@DutchFreeman
@DutchFreeman Ай бұрын
@@ACWPost Nee, dat betaald de werkgever van JOUW bruto arbeidsloon, het staat immers ook op je salarisstrook, dat betaal je dus zelf, de werkgever maakt het over.
@FishFreddie
@FishFreddie 3 ай бұрын
Wij hebben honderd duizenden kansenparels die makkelijk kunnen werken.
@FritsKist
@FritsKist 3 ай бұрын
Is vertekken niet economischer?
@ritadegraaf7126
@ritadegraaf7126 6 күн бұрын
Komen niet van de bank.
@bastiaanstapelberg9018
@bastiaanstapelberg9018 3 ай бұрын
Bij invoering van de privatiseringen was door de VVD beloofd dat alles goedkoper zou worden en een betere service.
@casperasthebest
@casperasthebest 3 ай бұрын
Ja en iedereen met gezond verstand wist ook dat het niet zo zou gaan!
@maktiki
@maktiki 3 ай бұрын
Is ook zo alleen de kosten zijn meegestegen
@Wouter-dj2pm
@Wouter-dj2pm 3 ай бұрын
De VVD gaat wel vaker uit van aannames en wens gedachten.
@treasurestop1497
@treasurestop1497 3 ай бұрын
VVD heeft nog nooit waarheden gesproken
@patrickpafarnis5798
@patrickpafarnis5798 3 ай бұрын
Rutte zeker?? Ja die heeft ook die 1000 gulden belooft. Hoewel, ik dat het voor het Ruttetijdperk was.
@Martinot100
@Martinot100 3 ай бұрын
En wat is de invloed van de immigratie?
@Elly-1512
@Elly-1512 3 ай бұрын
Via de UNHCR worden elk jaar uitgezochte "zielige gevallen" rechtstreeks naar Nederland gehaald met vliegtuigen; zij krijgen meteen een huis en alle mogelijke hulp, wat vooral medische hulp is; daarvoor bestaat een speciale pot met geld, beheerd door een speciaal instituut, waaruit al die specialistische hulp betaald wordt. Dit zelf meegemaakt in mijn werk, dat zulke rekeningen apart gedeclareerd moesten worden.
@patrickpafarnis5798
@patrickpafarnis5798 3 ай бұрын
Laten we het nou niet over die olifant hebben.
@srinagarpakistan3627
@srinagarpakistan3627 3 ай бұрын
​@@Elly-1512Neonazi.
@jancools7555
@jancools7555 3 ай бұрын
Zouden veel meer aan preventie moeten doen en het voorschrijven van medicijnen en herhaal recepten beperken
@hantenveldhuis5994
@hantenveldhuis5994 3 ай бұрын
We moeten gedwongen solidair zijn. Bezopen!!
@reinierbakels3990
@reinierbakels3990 Ай бұрын
Daarom rezen principiële bezwaren tegen Obamacare. Die leidden tot de conclusie dat het geen verzekering is maar een belasting. Er ligt hier inderdaad een onmisbare taak voor de overheid want we laten in de beschaafde wereld mensen toch niet doodgaan als ze in leven konden blijven als het financieel goed geregeld is.
@ritadegraaf7126
@ritadegraaf7126 6 күн бұрын
Klopt hier niet meer in Nederland.
@ailmentx9746
@ailmentx9746 3 ай бұрын
Kan niet verder naar luisteren... huh huh huh huh huh... huh
@Elly-1512
@Elly-1512 3 ай бұрын
Ja, daar stoorde ik me ook vreselijk aan...🥴
@didisi007
@didisi007 3 ай бұрын
Jongeren betalen tot hun 18e geen premie - is dat geen maatschappelijke solidariteit richting jongeren?
@cactusman07pim
@cactusman07pim 3 ай бұрын
Dat is maatschappelijke solidariteit richting ouders.
@brethil2255
@brethil2255 3 ай бұрын
Hoe moet een kind zonder inkomen, of zakgeld van 2 euro, een zorgverzekering betalen? 😂
@cactusman07pim
@cactusman07pim 3 ай бұрын
@@brethil2255 Maatschappelijke solidariteit is prima.
@cactusman07pim
@cactusman07pim 3 ай бұрын
@@brethil2255 Krijgen bovendien kindertoeslag. Hoe zij dat spenderen is aan het individu.
@brethil2255
@brethil2255 3 ай бұрын
​@@cactusman07pimik weet niet of je dat solidariteit moet noemen. Je zorgt gewoon voor kinderen, zoiets hoort gewoon, een kind kan niet overleven zonder zorg van ouders. Dat de maatschappij ook kinderen nodig heeft is evident, dus die heeft ook zorgplicht. Het is niet optioneel en dat solidariteit wel.
@dewit7
@dewit7 3 ай бұрын
Vergeet jonkvrouwe Corinne Ellemeet van GroenLinks niet met haar "lachend tachtig" pleidooi.. oud worden is mooi maar op eigen kracht en minimale zorg. Dit is al pending blijkt uit deze bijdrage..
@RosaVlinder1961
@RosaVlinder1961 3 ай бұрын
Inderdaad. 😔
@jackdesailor
@jackdesailor 3 ай бұрын
Het lijkt helemaal uit beeld te zijn geraakt dat de eigen bijdrage een middel was om oneigenlijk gebruik van specialistische zorg te ontmoedigen. De huidige zorgverzekering was gebaseerd op solidariteit maar die hoge eigen bijdrage en de mogelijkheid van een lage premie bij een hoger eigen risico zijn geitepaadjes om die solidariteit te ontlopen.
@willodinga14
@willodinga14 3 ай бұрын
ik ken vrouwen die zich letterlijk naar de grens voor 'n maagverkleining toegevreten hebben! hoe kun je dàt jezelf aandoen............... 😡
@reinierbakels3990
@reinierbakels3990 Ай бұрын
Verzekeringen dienen NIET voor solidariteit maar omdat mensen "risico-avers" zijn, d.w.z. liever een grote kans op een kleine schade hebben (e premie) dan een kleine kans op een grote schade (een uitkering van duizenden € bij een operatie). Maar er is nog steeds behoefte aan systemen die lijken op een ziekenfonds.
@reinierbakels3990
@reinierbakels3990 3 ай бұрын
Bij verzekeringen gaat het meer dan eens over "solidariteit", maar oorspronkelijk gaan verzekeringen daar helemaal niet over. iemand sluit een verzekering omdat hij "risico-avers" is, d.w.z. liever met zekerheid een klein bedrag kwijt is dan misschien een groot bedrag maar misschien ook niets. In beginsel is het niet onethisch om je niet te verzekeren als je denkt dat de kans groot is dat je daar niets aan hebt, zij het dat de heel grote risico's als het tegen zit door de belastingbetaler moeten worden opgevangen, en dat moet vermeden worden. Steeds meer medische kosten zijn te voorspellen. Dat maakt dat verzekeringen niet meer de ideale manier zijn om die te dekken. Obamacare ging tegen de principes van veel Amerikanen in maar daar is een mouw aan gepast door te bepalen dat de premie daarvoor een soort van belasting is.
@edwinschaap5532
@edwinschaap5532 3 ай бұрын
24:50 Die euthanasie zal wel te maken hebben met het feit wat al eerder benoemd werd dat wij de zorg voor de ouderen bij de staat neerleggen.
@jacquelinevanderkooij4301
@jacquelinevanderkooij4301 3 ай бұрын
Onze huizen zijn niet gebouwd om oudets op te vangen.
@RosaVlinder1961
@RosaVlinder1961 3 ай бұрын
Betrekkelijk, wij sliepen met 4 kinderen (2 stapelbedden) in een kleine kamer. Waren altijd buiten of samen in de huiskamer.
@patrickpafarnis5798
@patrickpafarnis5798 3 ай бұрын
Ik denk juist wel, afgezien van een beneden of bovenwoning. De huizen van vroeger zijn toch groter. En indien een bovenwoning kan een traplift uitkomst bieden.
@jacquelinevanderkooij4301
@jacquelinevanderkooij4301 3 ай бұрын
@@patrickpafarnis5798 Dat kan bijv. niet in mijn huis. 2 slaapkamers ... Misschien heb jij een groot huis maar ik niet. Ik had moeders (met tillift niet eens op het toilet kunnen krijgen.)
@jacquelinevanderkooij4301
@jacquelinevanderkooij4301 3 ай бұрын
@@RosaVlinder1961 Mijn moeder moet et til-lift op toilet/onder de douche en stoel en bed. Dat past niet in een normaal huis.
@RosaVlinder1961
@RosaVlinder1961 3 ай бұрын
@@jacquelinevanderkooij4301 snap ik helemaal. En bejaardenhuizen bestaan helaas niet meer. In en in triest. Ik bedoelde voor de jongere generaties dat de ruimtes eerder anders ingedeeld werden. Dat de "Eis" van bv een eigen kamer, ook anders kan. 😉 Ook mijn ouders hebben lang moeten modderen. Inmiddels is dat gelukkig opgelost. Ik duim dat dit voor u ook beter gaat worden.
@patrickpafarnis5798
@patrickpafarnis5798 3 ай бұрын
De olifant in de kamer wordt niet benoemd! Maar dat is het probleem.
@caroliencooymans185
@caroliencooymans185 3 ай бұрын
Wat een kul. Een ontsteking aan het oog moet 4 weken aanhouden of de wimpers moeten uitvallen voor de huisarts er naar wil kijken. Blind worden ja! Dat is beter!
@reinierbakels3990
@reinierbakels3990 Ай бұрын
De huisarts zou als het ware de advocaat moeten zijn van de patiënt, maar liever nog zou hij/zij zo'n vertrouwensband met de patiënt moeten hebben dat als de dokter zegt "zou je dat echt wel doen" dat daar naar geluisterd wordt. Maar dan aarzel ik toch. Huisartsen zijn de halve dag aan het geruststellen, soms ten onrechte. Ik heb hierboven vermeld dat mijn huisarts meermalen de plak geweldig missloeg, dus al te veel vertrouwen moet je ook niet hebben. Een dokter kan niet alles weten, maar zou toch geen dingen moeten zeggen die faliekant onjuist zijn. Zo zei mijn huisarts dat ik nog niet slecht genoeg zag voor een oogoperatie, dat zou de verzekering niet vergoeden. Dat bleek gewoon niet waar.
@johnspijkers7368
@johnspijkers7368 3 ай бұрын
Het gevoel dat de overheid een grote taak/verantwoordelijkheid heeft in de zorg; meer dan in andere landen, komt misschien ook wel omdat de lastendruk in Nederland hoger is dan in andere landen. We hebben hier een heel sociaal stelsel in een toenemend individualische samenleving.
@letsparadise
@letsparadise 3 ай бұрын
De zorg waar we naar toe mogen is je eigen lichaam leren kennen en zelfhealing toepassen. In het begin misschien lastig. Uiteindelijk leer je er veel van en weet je hoe je het beste kunt leven. Dat ook niemand jouw pijn weg kan nemen, jouw ziekte, maar er zelf in moet duiken. De ouderen van nu die verslaafd zijn aan medicijnen is dat zeer waarschijnlijk te laat. Dat kan mss nog wel anders. Dat hoef je ook niet uit te sluiten. Maar jongeren die verslaafd zijn aan van alles en nog wat, die mogen hun eigen ellende ook oplossen door zelf te betalen voor de hulp die zij nodig hebben. Het is de verantwoordelijkheid nemen voor je eigen gezondheid waar we beter naar toe kunnen groeien. Jezelf tegenkomen en je eigen kracht en energie terug nemen.
@ritadegraaf7126
@ritadegraaf7126 6 күн бұрын
Goed gezien.
@melodymarion9745
@melodymarion9745 3 ай бұрын
7.30 ongeveer: Verlaging eigen risico. Eigen risico hoort niet bij de collectieve uitgaven, dus collectieve uitgaven gaan omhoog: klopt! Maar de collectieve uitgaven gaan minder omhoog voor iedereen dan wat de chronisch zieken nu moeten ophoesten. Voor mij is de uitkomst duidelijk.
@hanslodder6158
@hanslodder6158 3 ай бұрын
De belangrijkste kwestie wordt niet aangekaart: hoe verlagen we de zorgkosten. Men draait om de hete brei: leeftijdsbegrenzing (b.v. 80, variabel) en persoonlijke kostenbegrenzing (b.v. 120.000 euro, variabel) en laat zich intimideren door het argument :"'a-sociaal!"" In feite zijn deze tegenstanders dat.
@reinierbakels3990
@reinierbakels3990 Ай бұрын
Het zorgstelsel moest de kosten verlagen maar verhoogt die. Omdat het fraudegevoelig is verlangt het een enorme bureaucratie. Concurrentie tussen aanbieders leidt tot "transactiekosten", en economen weten dat die juist negatieve marktwerking verergeren. Ziekenhuizen werden tot de rand van de afgrond gebracht door uitgekookte onderhandelaars van verzekeraars, zodat ze zelf ook duur onderhandelaars moesten inhuren. Een andere optie is om grootschalig te gaan samenwerken, en dan is marktwerking voorbij, ook gunstige marktwerking. Het zorgstelsel is bedacht door dezelfde ambtenaren die het toeslagensysteem ontwierpen. Kern is wantrouwen. Patiënten moesten weerhouden worden van een onnodige gang naar de specialist. Lees: patiënten zouden te pas en te onpas naar de specialist rennen. Dus moest ik apart een verwijzing regelen naar de oogarts toen ik aan een oog blind werd. Gelukkig is dat helemaal goed gekomen. Maar ik heb ook meegemaakt dat een vervangende huisarts volstond met een geruststelling terwijl mijn eigen huisarts mij wel verwees maar de spoed niet inzag. Eenmaal bij de specialist besloot hij me onmiddellijk te behandelen, dezelfde middag nog. Eigenlijk zijn vrije middag. Ook dat is goed gekomen maar ik schrok me wild, vooral omdat ik blijkbaar door het oog van de naald was gekropen.
@chriskappert1365
@chriskappert1365 3 ай бұрын
Ach een troost ! De jongeren van nu zijn de ouderen van straks...........😮
@g.f.vanzelst-vandelden6074
@g.f.vanzelst-vandelden6074 Ай бұрын
Wat een slap gewauwel allemaal.
@willodinga14
@willodinga14 3 ай бұрын
tuurlijk, vergeleken met iemand in 'n hutje in Afrika hebben we 't goed! 🫣 meneer 't gaat er niet om wat ze in 't buitenland hebben of doen maar hoe 't hìer verdeeld wordt............ 😬
@patrickpafarnis5798
@patrickpafarnis5798 3 ай бұрын
Inderdaad, die betalen geen 80% belasting, hier betalen we steeds meer belasting en krijgen jaar op jaar er minder voor terug.
@youri5757
@youri5757 3 ай бұрын
De titel en de stelling dat steeds meer jongeren geen zorgpremie betalen, is simpelweg niet waar. Sinds het herstel na de economische crisis is er een dalende trend in het percentage 'wanbetalers'. Jongeren hebben inderdaad wel procentueel / relatief vaker een betalingsachterstand dan ouderen; maar dit percentage is van 3.4% in 2015 gedaald naar zo'n 2% (2021 2.0%, 2022 1.9%, 2023 2.0%).
@N3mdraz
@N3mdraz 3 ай бұрын
Willen jongeren niet zorgpremie betalen of kunnen ze het niet? Vroeger was huur 400 euro per maand, huren zijn nu gemiddeld 1000+ euro per persoon als je samenwoont, en 1700+ als je een eigen woning wil huren. Daarnaast zijn zorgpremies verdubbeld qua kosten
@JaapLont-le6sc
@JaapLont-le6sc 17 күн бұрын
Voor iedereen hetzelfde, daarom betaal ik circa €6000, per jaar aan premie en inhoudingen!!!! Het is dan ook geen verzekering maar een belasting.
@boerde6202
@boerde6202 3 ай бұрын
De gezondheidszorg in Nederland 'gratis'? Hier word je wel degelijk met je neus op de feiten gedrukt. Het Engelse model, Noorse model is wel wat anders hoor😉. Het plan is het zelfde in grote lijnen.
@Willemopper51
@Willemopper51 3 ай бұрын
De zelfdoding pil komt eraan. Eerst vrijwillig, daarna bij een vastgestelde leeftijd. 😊
@nationalsniper5413
@nationalsniper5413 2 ай бұрын
Belachelijk in DE dat je als kind mee moet betalen aan ouder in verzorgingstehuis. Dat is diefstal. Daar betaal je dan belasting voor. Op die manier wonen ouderen juist verwaarloost lang thuis ipv dat ze goede zorg krijgen. En hoe moet je ouders in huis nemen als je de ruimte niet hebt? Woon je in klein appartementje en dan moet je een ouder in huis nemen? Hoe dan? En je bent ook niet opgeleid als verzorgende. En hoe moet een tweeverdiener met kinderen die al nauwelijks nog tijd hebben dat nog doen?
@HvB-Sp
@HvB-Sp 3 ай бұрын
Tot ze een overdosis alcohol, lachgas of drugs binnen krijgen. Of met een fatbike tegen een bus rijden!
@vrijbuiterspartei2715
@vrijbuiterspartei2715 Ай бұрын
Wie will er nou nog in de zorg werken als je verplicht een mondkapje op moet, en mensen moet verbieden om de kamer in te gaan waar hun geliefde op sterven ligt.
@carlahofman3122
@carlahofman3122 3 ай бұрын
En hoeveel kosten de " bonentellers" in de zorg ?
@jancrul6115
@jancrul6115 3 ай бұрын
De mensen die nu oud zijn hebben wel hun hele leven aan de gezondheidszorg betaald zonder daar gebruik van te maken en nu ze oud zijn is het plots een probleem.
@mfanto1
@mfanto1 3 ай бұрын
David Coperfield kan ook een vliegtuig laten verdwijnen. We worden voor de gek gehouden. Generaties tegen elkaar uitspelen en hun met miljarden op zak hun wanbeleid doorzetten.
@jonaswhale6451
@jonaswhale6451 3 ай бұрын
@@mfanto1 Telkens weer generatie op generatie .
@ritadegraaf7126
@ritadegraaf7126 12 күн бұрын
Nederland is te tolerant
@Sonjagingnagel
@Sonjagingnagel 2 ай бұрын
Oudere hebben hun hele leven veel gewerkt en geen toeslagen gehad en nu zeuren jongeren willen niet veel werken en willen toeslagen hebben laten we daar eerst maar eens mee stoppen kunnen zij ook is weten wat werken is
@fredboon772
@fredboon772 2 ай бұрын
Ooit een splinter uit mijn hand laten halen wat bij elkaar 10 minuten werk was wat uiteindelijk het bedrag koste van €580!!! Later navraag gedaan bij een PWZ bestuurder die opmerkte dat er wel een heel ziekenhuis voor je klaar staat😂 waarop ik zei dat als ik een deur bij hem kom afhangen dat ik dan met 3 vrachtauto's kom om een heel huis te kunnen bouwen ( wordt dan een tijnie house)!!
@robertvanslooten9475
@robertvanslooten9475 2 ай бұрын
Ik heb in 1988 met ernstige geelzucht in het Cikini hospitaal in Jakarta gelegen, een van de meest gerenommeerde ziekenhuizen in Indonesië. De behandeling en verzorging een eten waren voortreffelijk. Kostte 20 gulden per dag, alles inbegrepen. Een ziekenhuisbed alleen, kostte indertijd in Nederland tussen de 500 en 600 gulden per dag.
@reinierbakels3990
@reinierbakels3990 Ай бұрын
Kapotgeconcurreerde ziekenhuizen zien reikhalzend uit naar patiënten zoals u, want die helpen hun het hoofd boven water te houden. Het is een algemeen fenomeen: mensen die *keihard* op prestaties worden afgerekend gaan vals spelen. Het "DBC" systeem kent prijzen toe aan behandelingen. Als de beancounters een te hoge prijs aan een behandeling hangen zal de dokter je proberen te verleiden tot onnodige behandelingen, als die te laag zijn zal de dokter je noodzakelijke behandelingen ontraden (wat later wel eens tot veel hogere kosten kan leiden). Kortom, onjuiste beprijzing heeft ook marktwerking, en wel een slechte. Maar Aagje Agema heeft maar één prioriteit: islambestrijding. Daar is echter geen DBC voor.
@richards2076
@richards2076 2 ай бұрын
Er zijn ook mensen die bijna nooit ziek zijn
@ronaldwijnands5159
@ronaldwijnands5159 3 ай бұрын
du du du du
@FritsKist
@FritsKist 3 ай бұрын
du. Ik heb minder woorden nodig!
@jandejong2430
@jandejong2430 3 ай бұрын
Eigen risico moet blijven.
@patrickpafarnis5798
@patrickpafarnis5798 3 ай бұрын
Wellicht voor u, maar heeft u ook wel eens nagedacht over chronische zieken? Die hebben geen keus. Dank u.
@reinierbakels3990
@reinierbakels3990 Ай бұрын
@@patrickpafarnis5798 Dus het moet zo geregeld worden dat je maar één keer eigen risico betaalt bij een chronische kwaal. Ik heb zo'n kwaal en probeer nu de dure controle-onderzoeken in één jaar te concentreren anders kom ik niet boven het eigen risico uit.
@patrickpafarnis5798
@patrickpafarnis5798 Ай бұрын
@@reinierbakels3990 Ik gebruik medicijnen die meer dan 800 euro per maand kosten, dus dat eigen risico is al direct betaald.
@pkoelewijn
@pkoelewijn 3 ай бұрын
Ouderenzorg is vooral een keuze voor collectivisme vs individualisme. Als je dat wil wijzigen kun je de balastingen verlagen zodat mensen zelf kunnen sparen voor hun oude dag ( zie: Duitsland) .
@reinierbakels3990
@reinierbakels3990 Ай бұрын
Maar op dat gebied is er juist alle reden tot collectiviteit, dus tot verzekeren, niet uit solidariteit maar omdat je niet weet of je gezond oud zult worden.
@patrickpafarnis5798
@patrickpafarnis5798 3 ай бұрын
Dat begrijp ik eigenlijk niet: "steeds meer jongeren betalen geen zorgpremie", ten eerste wat zijn dat dan voor een jongeren, zijn dat soms 'jongeren' dan begin ik het te begrijpen. Indien ik een verplichting heb bij de overheid, en daar valt ook de zorgverzekering onder, en ik voldoet daar niet aan, staat diezelfde overheid in de kortst mogelijke tijd bij op de stoep. Mag ik dan concluderen dat het om 'jongeren' gaat, en niet om jongeren. Dat noemen ze de olifant in de porseleinkast niet benoemen.
@reinierbakels3990
@reinierbakels3990 Ай бұрын
U heeft gelijk, maar u haalt wel twee spreekwoorden door elkaar. "De olifant in de kamer" wordt over het hoofd gezien omdat niemand daar op gericht is, want hoe vaak heb je een olifant in de kamer? Een olifant in een porseleinkast richt enorme schade aan die niet onopgemerkt zal blijven.
@patrickpafarnis5798
@patrickpafarnis5798 Ай бұрын
@@reinierbakels3990 Dit is juist de lol van die spreekwoorden en gezegdes, overigens heb begrepen dat het niet meer op school geleerd wordt, dus wij zijn een uitstervend ras.
@reinierbakels3990
@reinierbakels3990 Ай бұрын
@@patrickpafarnis5798 Vooral de sportjournalistiek haalt regelmatig spreekwoorden en zegswijzen door elkaar. Of tegenwoordig minder onderwijs wordt gegeven in spreekwoorden weet ik niet - ik vond het vroeger ook al te weinig.
@nibiruresearch
@nibiruresearch 3 ай бұрын
Ik kan dit goed begrijpen als 78 jarige inwoner. Maar de zorgpremie die wij betalen is toch echt laag t.o.v. de kosten die moeten worden gemaakt als je echt zorg nodig hebt. De rit met een ambulance naar een ziekenhuis kost al bijna een half jaar premie. Ik zie in het ziekenhuis en andere wachtkamers inderdaad erg veel grijskoppen. Maar wanneer zeg je zelf: stop er maar mee. En als je dan zegt ik wil euthanasie, dan moet je daarvoor vechten en zijn de mensen die je willen helpen opeens lid van een terroristische organisatie.
@RosaVlinder1961
@RosaVlinder1961 3 ай бұрын
Vooral dat laatste...is zo idioot. Hele gesprekken gaan eraan vooraf en dan nog is het de vraag of ze helpen bij euthernasie. Daar zijn ook veel kosten aan verbonden. Typisch van de overheid, tegenstellingen uitvoeren....😉
@FritsKist
@FritsKist 3 ай бұрын
In het ziekenhuis kun je bij verzoek om euthanasie hooguit doodvallen!
@reinierbakels3990
@reinierbakels3990 Ай бұрын
Ik werd er laatst op attent gemaakt dat ik behalve de zorgpremie ook een inkomensafhankelijk zorgbijdrage betaal, maar er is alles aan gedaan om die zo onzichtbaar mogelijk te maken. Ik geloof dat die al op je loon/pensioen wordt ingehouden.
@mariabodor4370
@mariabodor4370 3 ай бұрын
Zorg kun je dat in Hongarije helemaal niet noemen.De dokters hebben salaris verhoging gehad, officieel is de parasolventie,zeg maar dikke fooi afgeschaft maar die bestaat wel. Dan moet je maar op bank rekening van de behandelende arts storten, op parkeerplaats overhandigen,met een medewerkster van het ziekenhuis door laten geven ect. Tachtig plus huisartsen doen het werk , voorgestempelde recepten die de assistenten invullen omdat de dokter moet voor drie dorpen zorgen.Het ziekenhuis is sterf huis in vele gevallen.Ik blijf liever thuis daar kan ik comfortabeler sterven.Voor de medicijnen moeten de mensen zelf betalen. Voor vele ouders is er een dilemma : stoken of eten of medicijnen halen. MAAR : Hier betaal ik geen huur. Daarom ben ik van Nederland weggegaan.Daar zijn de kosten van de huur, gas electra onbetaalbaar. Veel fruit uit eigen tuin.Vele westerlingen komen nu hier wonen. Welkom !
@FritsKist
@FritsKist 3 ай бұрын
Daar hoor ik niet thuis.
@ferryvandenhoff8493
@ferryvandenhoff8493 3 ай бұрын
Daar komen ze dan wel achter als ze zorg nodig hebben
@TTTzzzz
@TTTzzzz 3 ай бұрын
Wanneer je jong bent, word je ook oud.
@KB-fk5tp
@KB-fk5tp 3 ай бұрын
Jongeren worden hoop ik ook oud.
@adhoogenboezem6718
@adhoogenboezem6718 3 ай бұрын
Leuke bespiegelingen, maar waar draait het nu echt om ? Als mensen ongezond en onverantwoordelijk leven MOET dat tot consequenties leiden. Waarom ? Als dit wordt nagelaten is er geen basis meer voor solidariteit. We zien het thans voor onze eigen ogen mislopen.
@RosaVlinder1961
@RosaVlinder1961 3 ай бұрын
En de mens die allerlei moeten repareren ondergronds, of bv asfalt leggen enz. Beetje kort door de bocht denken...
@adhoogenboezem6718
@adhoogenboezem6718 3 ай бұрын
Daar is speciale wetgeving voor, Rosa. Ik bedoel natuurlijk onverantwoordelijk gedrag van bepaalde individuen en de kosten van dat gedrag afwentelen op anderen. De bereidheid om die kosten te betalen neemt af, vermoedelijk ik.
@RosaVlinder1961
@RosaVlinder1961 3 ай бұрын
@@adhoogenboezem6718 ik triggerde op het gezond moeten zijn. En niet iedereen is onverantwoordelijk.Het is te kort door de bocht gedacht. En dat doet mij soms schrikken. Het gemak waarover gedacht wordt... 😉
@adhoogenboezem6718
@adhoogenboezem6718 3 ай бұрын
Beste Rosa, waar/wanneer heb ik gezegd, dat iedereen onverantwoord handelt ? ​@@RosaVlinder1961
@FritsKist
@FritsKist 3 ай бұрын
'n Reactie waarop ik wilde reageren is weg.
@patrickpafarnis5798
@patrickpafarnis5798 3 ай бұрын
Dat is de gewoonte van yt, als het hun niet aanstaat, en wellicht in opdracht van hogere instanties in Nederland.
@truusjenskens8485
@truusjenskens8485 3 ай бұрын
Mensen met overgewicht moeten maar meer gaan betalen.
@WiegerVanderPloeg-g6i
@WiegerVanderPloeg-g6i 3 ай бұрын
Mensen overgewicht hebben kunnen schildklier ziekte hebben. Dus hersens gebruiken oordeel niet morgen kan jou wat overkomen
@srinagarpakistan3627
@srinagarpakistan3627 3 ай бұрын
​@@WiegerVanderPloeg-g6iGewoon minder voer in je bek proppen joh.
@robertvanslooten9475
@robertvanslooten9475 2 ай бұрын
Dronkelappen en anderssoortige verslaafden ook.
@mfanto1
@mfanto1 3 ай бұрын
'Veel jongeren kunnen niet'
@Anton115-zx5sd
@Anton115-zx5sd 3 ай бұрын
Dit is een beetje onzinnige discussie, die jongeren worden ook oud en dan gaan ze waarschijnlijk nog ouder worden en nog veel meer kosten dan de ouderen van nu, daar moet later nog meer bij betaald worden door de jongeren van dan. Het is net als met pensioen, daar wil je als 20 jarige eigenlijk ook geen premie voor betalen.
@cactusman07pim
@cactusman07pim 3 ай бұрын
Lopen nu al tegen de grenzen aan. Dat gaat niet nog 80 jaar duren dat generatie Z 110 kan worden met exponentiële bevolkingsgroei.
@Ron-S9162
@Ron-S9162 3 ай бұрын
Dit is een onzinnig antwoord! Als die jongerengeneratie (die nu al geconfronteerd worden met een steeds hoger wordende stress factor dan wij al kenden) met nog meer stress te maken krijgen, dan worden zij nooit ouder..
@Anton115-zx5sd
@Anton115-zx5sd 3 ай бұрын
@@Ron-S9162 Als er straks geen geld is om ze boven de 50 geen zorg meer te geven ook niet, er zal ergens een soort van spaarpotje opgebouwd moeten worden.
@exarder1377
@exarder1377 3 ай бұрын
Tegen die tijd zullen er een stuk meer werkende per oudere zijn dan de komende jaren het geval zal zijn. Het zal wat soberder moeten totdat de babyboomers onder de grond liggen.
@evelineypma-luttik1516
@evelineypma-luttik1516 3 ай бұрын
​@@Anton115-zx5sd die zorgpot is propvol net als de pensioenpot echter de beheerders eigen eruit en zijn niet van plan het geld te besteden waar het oorspronkelijk voor bedoeld was. We moeten eens goed kijken naar onze afdrachten je kunt het beter zelf doen met als een ondernemer die moest dat uit armoede en nu willen ze dat ook afnemen... Als ze beginnen met de overhead halveren zal je zien dat er geld genoeg is
@jfbuter6934
@jfbuter6934 3 ай бұрын
Egoisme versus solidariteit..........
@FritsKist
@FritsKist 3 ай бұрын
Welk funcionerend brein beseft niet dat elke activiteit berust op eigenbelang?
@Mij.isnietsgevraagd.9806
@Mij.isnietsgevraagd.9806 3 ай бұрын
Dat gaat toch allemaal via incasso. Hoe kun je dat omzeilen dan? Hoedan??
@JasmynFreshonaGiljam
@JasmynFreshonaGiljam 3 ай бұрын
Nee hoor, alleen wie toestemming geeft om per incasso te innen, daar gaat het zo. Ik krijg netjes iedere maand een nota. Doe niet aan incasso.
@Steinstra-vj7wl
@Steinstra-vj7wl 3 ай бұрын
"Willen niet" ? KUNNEN NIET !
@patrickpafarnis5798
@patrickpafarnis5798 3 ай бұрын
Je moet je eens afvragen of het jongeren of 'jongeren' zijn, de olifant in de kamer wordt niet benoemd.
@raymondB-f4p
@raymondB-f4p 3 ай бұрын
Mijn zoontje heeft in een thais ziekenhuis gelegen en heeft daar super goede zorg gehad. En ik heb daar bijna niks voor hoeven te betalen. Hij had een dodelijke spierziekte en is inmiddels overleden. Maar ik had mij geen betere zorg kunnen wensen.
@patrickpafarnis5798
@patrickpafarnis5798 3 ай бұрын
Mag ik u met mijn 25 jarige ervaring daar, een uitzondering noemen. De zorg daar wordt geroemd, maar is het niet. Maar sterkte met het verlies van uw zoontje.
@srinagarpakistan3627
@srinagarpakistan3627 3 ай бұрын
Zo goed was die zorg niet, anders had hij nu nog geleefd joh. Bijdehandje.
@raymondB-f4p
@raymondB-f4p 3 ай бұрын
@@srinagarpakistan3627 beter lezen hij had sma type 1 dit is een dodelijke spierziekte. Dit overleef je niet. Maar jij bent zo n domme aap die dat niet begrijpt
@robertvanslooten9475
@robertvanslooten9475 2 ай бұрын
Ik heb in 1988 met ernstige geelzucht bijna drie maanden in het Cikini hospitaal in Jakarta gelegen, een van de meest gerenomeerde ziekenhuizen in Indonesië. Kostte 20 gulden per dag, alles inbegrepen. De behandeling en verzorging waren voortreffelijk. Ondanks het vetvrije diëet, heb ik elke dag gesmuld van het eten. Ik heb ook enkele malen in Nederland, Zweden en Portugal in een ziekenhuis gelegen. Als ik kan of mag kiezen, kies ik voor een indonesisch ziekenhuis. Ik was op sterven na dood, maar u ziet het resultaat. Toentertijd kostte ziekenhuisopname in Nederland tussen de 500 en 600 gulden per dag. Over de hele linie waren de kosten voor goederen en diensten in Nederland 10 x zo hoog als in Indonesië. Niet voor ziekenhuisopname dus.
@srinagarpakistan3627
@srinagarpakistan3627 2 ай бұрын
@@robertvanslooten9475 Dan emigreer je toch naar Indonesië, als het daar allemaal beter en goedkoper is. Je vergeet alleen dat het zo goedkoop is, daar de werknemers als slaven en nummers gebruikt worden. Zonder pensioenopbouw, zonder Arbo rechten, etc.
@meindertkootstra6444
@meindertkootstra6444 3 ай бұрын
misschien uurloon iets omlaag in ziekenhuis ,bedoel mensen die operatie uitvoeren. Zij zijn heel belangrijksnap ik ook .Maar voor 17,00 bruto komen zij vast hun bed niet meer uit wat ik dan zelf verdien per uur .
@patrickpafarnis5798
@patrickpafarnis5798 3 ай бұрын
Als u het over Nederland hebt, zou u ook kunnen zeggen " de loonbelasting omlaag" dan snijdt het mes aan twee kanten.
@klasinahogeboom3774
@klasinahogeboom3774 Ай бұрын
De duurste zorg is in Nederland...Ze zorgen zelf voor hoge kosten we betalen voor massa immigratie..😢
@abvanos530
@abvanos530 3 ай бұрын
Wie niet betaalt moeten ze ook niet helpen als ze zorg huisarts of ziekenhuis nodig hebben..
@mfanto1
@mfanto1 3 ай бұрын
Heb nog een AZC te koop
@patrickpafarnis5798
@patrickpafarnis5798 3 ай бұрын
@@mfanto1 😂😂😂, ja mooi.
@carsyoungtimerfreak1149
@carsyoungtimerfreak1149 3 ай бұрын
Wat de jongeren vooral niet willen is serieus werken. Inmiddels veel slechte ervaring mee. En hopelijk worden ze ooit ook oud... Allemaal zo kortzichtig als de pest. En ach zo'n 'expert'... Je moet je laten horen anders ben je zo expert af...
@WiegerVanderPloeg-g6i
@WiegerVanderPloeg-g6i 3 ай бұрын
Wat een gezeur over jeugd ook goede jeugd bij.
@PietPost3
@PietPost3 3 ай бұрын
Nee je moet jochie s. van 14 jaar .En die de verkeers regels aan hun laars lappen .oftewel niet kennen Op zo n Fed Bike. Laten crossen.
@wimpot9845
@wimpot9845 3 ай бұрын
Ook jongeren worden ouder.
@DickMuller-y1y
@DickMuller-y1y 3 ай бұрын
Het is een feit dat ouderen té oud worden en té veel geld kosten.
@Wouter-dj2pm
@Wouter-dj2pm 3 ай бұрын
Nou en! Wil je die oudjes soms een Drion pilletje geven?
@patrickpafarnis5798
@patrickpafarnis5798 3 ай бұрын
Wilt u op 70 jarige leeftijd uitstappen, indien u gezond bent?
@srinagarpakistan3627
@srinagarpakistan3627 3 ай бұрын
Dan beginnen we met jouw ouders.
@cleaninglady3189
@cleaninglady3189 3 ай бұрын
Deze zogenaamde specialist laat het DBC systeem onbesproken. nl.wikipedia.org/wiki/Regeling_prestaties_en_tarieven_medisch_specialistische_zorg
@eelcosterringa1374
@eelcosterringa1374 3 ай бұрын
Gezondheidseconoom. Waar verdient hij zijn geld mee en brengt hij dit voor de maatschappij wel op?
Офицер, я всё объясню
01:00
История одного вокалиста
Рет қаралды 4,7 МЛН
哈莉奎因怎么变骷髅了#小丑 #shorts
00:19
好人小丑
Рет қаралды 54 МЛН
The Joker wanted to stand at the front, but unexpectedly was beaten up by Officer Rabbit
00:12
Do you choose Inside Out 2 or The Amazing World of Gumball? 🤔
00:19
#1141: Het gave gidsland van Syp Wynia
54:26
De Nieuwe Wereld
Рет қаралды 43 М.
Omtzigt strooit zand in de machine, maar asielbeleid gaat kantelen
27:34
Maarten over krankzinnige start kabinet-Schoof
1:02:09
Maarten van Rossem - De Podcast
Рет қаралды 75 М.
#1610: "Wetenschap is ook gewoon rommelen" | Gesprek met Vincent Icke
1:03:38
Pieter Derks over een nieuw tijdperk
3:33
Pieter Derks
Рет қаралды 36 М.
Wilders clasht met Jetten over antisemitisme
11:12
Maarten van Rossem - De Podcast
Рет қаралды 105 М.
Офицер, я всё объясню
01:00
История одного вокалиста
Рет қаралды 4,7 МЛН