Özellikle bu videoyu bence İngilizce olarak da yayına alın. Benzerlerinden çok daha derli toplu ve kapsamlı bir video olmuş. Tebrikler.
3 жыл бұрын
çok teşekkürler
@liars64953 жыл бұрын
sen ingilizmisin dareen man , ulan bu ülkeye ne kadar yabanci uyruklu göcmen gelmis halen hesaplamaya calisiyorum .
@TheOzgurdavut3 жыл бұрын
Bölgesel trenlere daha fazla agirlik verilip hızlı tren ilede entegrasyonunu sağlamamız gerekiyor. Yani tam olarak alman modeli. Bütünleşik bir yapı ve esnek işletme mecburi. Işletme konusu artık özel sektöre açılmalı buradan yaratılan kaynaklar ile yeni demiryolu yatırımları yapılabilir.
@huseyinhalil18933 жыл бұрын
İnşaatı ve projeleri devam eden yht hatlarını da sabırsızlıkla bekliyoruz.. emekleriniz için ellerinize sağlık 👍
@deniztark62423 жыл бұрын
Avrupa ile rekabete ek olarak entegrasyonu da önemsememiz gerekiyor, bence 5 yıl içinde Sofya'ya (ve dolayısıyla AB'ye) YHT ile bağlanmamız lâzım.
@eferghg28133 жыл бұрын
Çorlu gibi Türkiye'nin en büyük ilçesinden geçmemesi bir saçmalıktır.
@mustafaekremdogan85893 жыл бұрын
halkalı kapıkule yapılıyor sözde
@MaC.Istanaz3 жыл бұрын
Fransadan hollandaya gittiğim treni bırakın, fasta tanca ile rabat arasında burak trenine bindim o bile 400 km gidiyor. Bizim yht avrupanın sıradan hızında gidiyor.
@muratavci51433 жыл бұрын
Beyfendi iki hattida defalarca kullandim.Bir Fastaki,Fransadaki cografik yapiya Birde Turkiyedeki cografik yapiya bir bakin derim.Isiniz gücünüz elestiri. egenmiyorsaniz binmezsiniz.Gider bahsettiginiz ulkelerdeki trenlere binersiniz.Fas taki buyun hatlara bindim gepsi Fransiz yapimi.O hatta bakin bakalim dümdüz oldugu halde kac kilometresinde o hiza erişiyor. 2220-250 km hizi geciyomu hic.
@nedimburakc46043 жыл бұрын
Güzel kardeşim,orası çöl yapım maliyeti düşük,köprü,tünel,viyadük yok,yerleşim desen az,elbette öyle olacak,birde bizi jeolojik yapımıza 400 km uygun degil,sürat artıkça kazanın şiddeti ve ölü sayısı korkunç boyutlara çıkar,boş ver 250 iyidir,otobanda bile 2 dk.fazla 250 km hızla gidemezsin,aracı zapt edemezsin,fiatı makul tutarsan binen de çok olur,tabakhaneye bilmem ne yetiştirmiyoruz,ayrıca fasta 400 km hızla gittiginş sen iddia ediyorsun,ben italyada uzun yıllar kaldım,Alp daglarında yht nin 30 km.hızla gittigi çok yer var,senin iddia ettiginmo trenin maxsimum 400 km hıza ulaşabilrcegidir,mütamediyen o hızla gitmez.
@MaC.Istanaz3 жыл бұрын
@@nedimburakc4604 yerleşim yeri az mı? Fasa gittinmi dip dibe onlarca şehir var hepsinde kaldım. Fasın normal hızlı treni dağlık bölgeden geçiyor ve bizim yht ile aynı hızlı. Çok saçma sapan bi karşılaştırman var trenin 250 km hızı arabanın 100 km hızına denk. Adını yht koyma o zaman. Fransada tgv ye bindinmi ben onada bindim iki uzak dağın arasına kaç yüz metre yukseklikte viyadükler var tgv geçiyor ve trenin yarım saat kazanması için yapmışlar. Bizim paramız ve teknolojimiz bu trene yettiği için durum bu. Çine bak 600 km hızla dağların tepesinde gşdşyor, japonyanın bullet mermi treni dağlardan geçiyor. Sivas yht 2018de açılcaktı, 2020de izmir hattı açılcaktı, 50 kmlik söğüt bursa hattını 5 yılda bitiremediler, bir ara yht projeleri para olmadığı için ulaştırma bakanlığının sitessinden bile kaldırılmıştı, 2023 yaklaştığı için borçlanarak yine yapılmaya başladı, hazine tıkır. Akp düşmanı değilim oy vermeyecek olsamda artık, ekonomistim, dünyayı biliyorum, dediklerime kulak versen iyi olur. 250 km ile giden trene yüksek hızlı dersen elin gevuru gıçıyla güler.
@nedimburakc46043 жыл бұрын
@@MaC.Istanaz Ben Akp li degilim İzmir Bornova Chp ilçe örgütünde kayıtlı üyeyim,sapına kadar Atatürkçü,sosyal demokrat bir adamım,olayı ne ara parti boyutuna getirdin,işin içinden çıkamayınca yaftalama yapma,ikincisi benim fasa gitmem gerekmez,internet,tv gibi birçok görsel alan var,ikincisi ben fas ta şehir yok demedim,çölde fazla yertleşim yoktur babında söyledim,lafı çarpıtma,ben bu kanalın kuruldugundan beri üyesiyim,fahri destekçisi ve en sık yorum yapanlardan,kanalın büyümesi için eşimize dostumuza tanıtan birisiyim,bunu dememdeki maksat yorumlarım orada ve devamlı 25 bin kiş de üç aşagı beş yuksrı yorumcuları tanır,olmadı yakışmadı,bilmedigin tanımadıgın insan hakkında yargılama yapmak pek hakkaniyetli bir şey degil.
@koraykamer5653 жыл бұрын
@@nedimburakc4604 Aslinda Uysal arkadasin dedikleri bazi konular da hakli bazi konular da ise haksiz yonleri var.Turkiye hizli tren yatirimlari yonunden gec kaldi.Akp hukumeti nin yillar once bahsettigi bir cok projenin 2020 de bitecegini halka anlattilar.Yani Ankara Sivas Ankara Bursa gibi en nihayetin de Sivas hatti bitmek uzereymis ama hala su Elmadag Kirikkale hattini bitiremediler.Gelelim hiz konusuna ozellikle Ankara Istanbul hatti hayal kirikligi projede hedeflenen sure 3 bucuk saatti.Birakin 3 bucugu 4 bucuk satte gitsin.Ama tren Eskisehirden sonra hiz ortalamasi 80 e hatta 60 a dusuyor.Arkadas 250 km hizi yavas buluyorsa bu hizlara ne diyecek acaba.
@ahmetyldz80463 жыл бұрын
Çok yavaş ilerliyor projeler,bundan sonra karayolundan,daha çok demiryoluna ağırlık verilmeli ana,arterler,hariç otoyol yapılmamalı,çok pahalı yapılıyor,garanti verilmemeli,bölünmüş yol yeterli, illaki demiryolu yapmalıyız hemde çok acil hızlı tren yolları..
@Almirac3 жыл бұрын
Aslında yht projeleri Hızlı başlamıştı Eskişehir, Konya ve istabul projeleri 2009-2011 ve 2014 yılları içinde açıldı ama sonra ne olduysa demiryolu geri plana itildi şuan otobüs sektörü o kadar tekelleşti ki artık otobüsler yeni olsa da artık eski kaliteleri yok ve Trene nazaran biletleri aşırı pahalı, düşün doğu ekspresi'inde Ankara-erzurum arası bilet fiyatı otobüsten %25-%40 daha ucuz oluyor sadece yht olarak düşünmeyin şuan Türkiye'de anahat tren seferleri aslında en mükemmel alternetif seyahat seçeneği, yolculuk süresi uzun olsa bile bilet fiyatı'nın otobüse göre ucuz olması bu durumu çok önemli kılmıyor ama hem yht hatlarının eksikliği hemde anahat tren hatlarının saçma bir şekilde istabul kalkışlı olmaması veya Samsun, çankırı, Amasya, Tokat gibi tren hattı olan şehirlere Ankara veya Istabul'a direk tren seferi olmaması aşırı saçma misal adana veya mersinden neden direk trenle Ankara'ya veya İstanbul'a gidemiyoruz eskiden güney ekspersi, doğu ekspresi, Van gölü ekspresi, Toros ekspresi, Fırat ekspresi , Göller ekspersi, 17 Eylul ekspresi, Pamukkkale ekspresi, İzmir mavi ekspresi hepsi Haydarpaşa dan anadolu'nun dört bir yanına kesintisiz yolcu taşırdı, neden artık İstanbul'dan anadolu'ya ben terenle gidemiyorum Istabul'dan sadece Edirne, Ankara , Konya ve adapazarı dışında trenle kesintisiz gidebileceğim herhangi bir şehir yok sebebini araştırdığımda Tcdd'nin satılma mevzusu ile karşılaştım demekki tcdd artık işletilemitor ki demiryolu inşaatları ve projeleri bir türlü bitmemesinin veya başlanmamasının bir sebebi bu galiba 🤔
@koraykamer5653 жыл бұрын
Bu akp kas yapayim derken goz cikardi.Belki su ana kadar akp nin en iyi yaptigi sey hizli tren ve yollari yatirimlari olsa da Turkiyede ki butun kaynaklari tukettikleri icin TCDD yi buyuk zarara ugrattilar.Pandemi de bu zarar tuzu biberi oldu.
@alphanutku3 жыл бұрын
Tren hatlarının gelişmesinin önü aslında her türlü açık şuan ülkemizde. 7 yıl önce falan Münih'de yaşayan bi abiyle internetten konuşmuştum. Kendisi Avrupa'da bu yazdığınız durumun tam tersi olduğunu, tren pahalı olduğundan herkesin yurt içi uçakla seyahat ettiğinden bahsetmişti. Şuan fiyat da azken ve diğer ulaşım dalları tekelleşip kalite hazır düşmüşken ulaşım pazarında trenlerin de yer almaya başlaması her anlamda güzel bir gelişme olacaktır. Rekabet artacak ve diğer ulaşım firmaları da ya kendilerine düzen verecek ya da çürüyüp gidecekler.
@selimcan70313 жыл бұрын
2009 senesinde eskisehir Ankara Hatti acildiginda 1saat 5dk denilmisti send 2021 1saat 40dk diner yandan Istanbul Ankara 3saat deniliyordu malesef 4,5saat
@kadirhantokmakci62683 жыл бұрын
Bana göre geç kalmak değilde uygulama şeklimiz yanlış oldu. YHT'leride YİD modeli ile ihale etseydik çok hızlı ilerlerdik ve devamında belkide şu ana kadar tüm bölgelerde YHT'ler hazır olmuş ve seferlere başlamış olurdu. Özel şirketler haliyle daha fazla para kazanmak için çok hızlı iş bitiriyor.
@evreng20963 жыл бұрын
KamuGözü teşekkürler Yeni bir hat inşa etmek yerine demiryolu hatlarında karma modeller kullanılması bir çok açıdan daha verimli ancak bunlarla birlikte banliyö taşımacılığıda yaygınlaştırılarak yolcu taşımacılığındaki yoğunluk hafifletilebilir
@tasarimveimalat3 жыл бұрын
Memlekette daha istanbuldan İzmire tren yok. Varın ordan pay biçin.
@m5moustapha3 жыл бұрын
Ankara-Bakü YHT hattı olsa , bu bir dilek ve inşallah en kısa zamanda olur. 😊
@necdetcura58043 жыл бұрын
Türk Dünyası'nın bütünleşmesi adına muazzam olur.
@zaferdilek58833 жыл бұрын
Savunma sanayii'ne verilen ucu açık destek , bu alanada verilmeli , yerli üretim konusunda , gerekli potansiyelimizin var ve bunu yapabiliriz Bir takım çalışmalar var , ancak bunun yeterli olmadığı kanaatindeyim. Hızlanmamız gerek.
@nacigoekce80283 жыл бұрын
COK DOĞRU TESBIT ....
@atcamci3 жыл бұрын
Güzel bir derleme olmuş, çok teşekkürler. Son bölümdeki hızlara göre yatırım maliyeti kıyaslamasına ek olarak o hızlardaki trenlerin işletme maliyetlerini de ele almak gerek. 250 km/s seviyelerinden sonra tren hızlandıkça enerji maliyeti çok fazla artacağı için hatların o hızlarda gerçekten işletilecek olup olmadığı önemli hale geliyor.
@kasifadam-ismailcelik2 жыл бұрын
Ayrıca Antalya Liman'ına demiryolu ulaşımı çok mühim.Antalya ticaret ve bazı sanayi dallarında da gelişmeli.Üstelik Konya,Isparta ,Burdur içinde en yakın liman olur.Doğu vilayetlerinin demiryolu gelişimi şu açıdan mühim. 1)Elverişsiz hava şartlarından en az etkilenen ulaşım biçimi. 2)Gürcistan ve İran vasıtası ile Azerbaycan ve Türkmenistan'a ulaşmamızı kolaylaştırıp yük taşımacılığını ön plana çıkarıp ipek yolu adeta yeniden canlanır.Ayrıca Meşhed di yanlış bilmiyorsam Basra Körfe z i kıyısında limanı var orya demiryolu bağlantımız var.Türkmenistan ve Kazakistan da İran ile demiryolu bağlantısı yaptılar.
@kamuranpeker1323 жыл бұрын
Çok güzel ve aydınlatıcı bir çalışma olmuş. Teşekkürler.
@hilmiyigit27143 жыл бұрын
Hayli aydınlatıcı olmuş, teşekkürler. Bizdeki tren yollarının hepsinin yenilendiğini duymuştuk, umarım hem yük hem de hızlı trenlerin kullanabilmesi için uygundur. Tr için de kısım kısım mevcut, inşaat ve planlar ile göstermenizi dilerim.
@ozkaniskender3 жыл бұрын
Video gayet açıklayıcı ben trabzonlu olarak istanbul dan trabzona yht hayali kuruyordum.fakat erzincan dan trabzona bagkanti var. sahilde yht hayalim suya düştü.
@serkanguvenin25323 жыл бұрын
vallahi ben de İstanbul'dan fatsa'ya hızlı tren hayali kuruyorum ama maalesef sadece hayal olarak kalıyor. arka tarafa yeni bir otoyol yapıyorlar dağları deldiler. kara yolu yerine tren yolu yapsalardı çok çok daha hayırlı olurdu
@ozkaniskender3 жыл бұрын
@@serkanguvenin2532 aynen kardeş ne yapalim insaAllah olur ilerde n diyim
@yavuzyildizmimarlik3 жыл бұрын
Kütahya zafer havalimanina garantör para verene kadar, adam gibi hızlı tren ihalesi yapsalardı Kütahya dahil herkes mutlu olurdu.
@whysoserious70263 жыл бұрын
Sadece Kütahya olsa. Çok doğru bir yorum
@fotonot3 жыл бұрын
Hızlı tren bedava tâbi haklısın
@whysoserious70263 жыл бұрын
@@fotonot en azından havadan ücret ödemiyor devlet. Alkışa devam edin siz
@fotonot3 жыл бұрын
@@whysoserious7026 Bi meseleyi de anlasaniz!!! Maliyet 10 liraysa ha devlet yapmış ha başka biri. Garanti bir teknik. Zafer havalimanını devlet yapsa yine bir müteahhite yaptırmayacak mı? Maliyetine bakarsın. Biraz saksı çalıştır
@whysoserious70263 жыл бұрын
@@fotonotanlama sıkıntısı olan sensin benim verdiğim cevapta hızlı tren bedava diye bir şey mi yazıyor lafı nerenden anladın, bunu nerden çıkarttın bu 1. Bu yaptırılanlara devlet garanti vermiş kar etmezsen ben ödeyecem demiş yıllarca havadan para ödemiş ve ödeyecek bu 2. Eminim ki sen en az haftada bir kez uçağa biniyorsundur bu 3. Alkışa devam et derken sen mitinglere git önüne atılan bedava çay vs bilumum şeyleri kap ve şakşağa devam et sen demek istedim onuda anlamamışsın bu 4. Fayda maliyet hesabı yapacak kadar kafan çalışmıyor bu 5. Döviz kuru üzerinden garanti verilmiş, ihaleyi alan şirket 50 milyon euroya mal etmiş bulunmakta Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan bir soru önergesine Zafer Havalimanı’nın kamu kaynağıyla yapımı ve işletilmesi halinde Hazine’nin cebinden çıkacak miktarın 85 milyon Euro olarak hesaplandığını söyledi ve bu işletmeye devlet 2044 yılına kadar garanti vermiş 2044 te devlete teslim edilecek doğru ancak 1 milyon 279 bin 352 kişilik yolcu garantisi verilen işletmeyi 2020 de sadece 7 bin 429 kişinin kullanmış Kütahya-Afyon-Uşak’ın toplam nüfusu zaten 1 milyon 600 bin civarında ki geçmiş yıllardaki performansıda hemen hemen aynı ortalamada. Garanti edilen sayının yakalanabilmesi için neredeyse bütün bölge halkının her yıl en az bir kere Zafer Havalimanı’nı kullanması gerekiyorki bu mümkünmüş gibi düşünüyorsan sende çalıştıracak saksı da yok bu 6. Bu şekilde devam ederse ki ediyor 2044 yılına kadar devletin kasasından çıkacak para ortalama 208 milyon euro 85 nere 208 nere şimdi devlet kar mı etmiş oldu ki bu sadece 1 örnek bunun gibi bir sürü yer var ve sen ve senin gibilerin vicdanı sızlamıyor bu 7. Onun yerine vatandaşa ekonomik olarakta çok külfet olmayacak hızlı tren yapılsaydıda insanlar kullansaydı kötü mu olurdu dedik karşımıza yalaka pudra şekeri çekmekten düşünme yetisini kaybetmiş biri çıktı ki hepiniz aynısınız buda 8. En son olarak da ben vatandaş olarak sen ve senin gibilere hakkımı helal etmiyorum ve seni engelliyorum çünkü senin gibilere tahammül edemiyorum artık. Haydi şimdi şakşağa devam et sen.
@cankoksal28243 жыл бұрын
Konya Antalya hattı mutlaka yapılmalıKonyanı ve içAndolunun endüstrisi yalnız İstanbul ve izmire tevcih edilmemeli.Adalar (Ege) denizinde istenmeyen sıkışıklık güvenlik açısından da Antalya liman bağlantısını zorunlu kılıyor.Aksi takdirde tek çıkış kapımız Mersni ve İskenderun kalıyor.Turizm açısındanda Antalya iç anadolu bağlantılı yolları elzem kılıyor
@burakzta3 жыл бұрын
Özellikle mevcut demir yolu olan yerlerde YHT hattı ayrı olmalıdır yük treni oraya girmelidir, 50 yıl sonrayı düşünelim belki İstanbul Ankara arası 10 dk arayla sefer düzenlenecek üzerine bir de yük treni girerse organizasyonu çok zorlayacaktır.
@eferghg28133 жыл бұрын
Saat 24'ten sonra sabah 6'ya kadar yük trenleri kullanılmalıdır.
@ilgincBirAdam3 жыл бұрын
Bir de şu her şeye karşı gelen kesim projelere engel olmasa neler yapardık...
@Mehmet-703 жыл бұрын
Haklısın millet hizmet istemiyor ben mesela 10 yıldır konya-karaman YHT projesinde rayların üstünde yatıyorum o yüzden seferlere başlayamadılar yoksa ben kalksam hemen başlayacak seferlerde işte her şeye karşı gelen kesim olmak böyle bir şey.Yoksa onlar beceriksiz falan değiller yani.
@ilgincBirAdam3 жыл бұрын
@@Mehmet-70 100 yıldır yapmayan kesim 20 yıldır yapılan YHT'yi desteklemiyor hatta eleştiriyor beğenmiyor engelliyor... ...sende bir zahmet raylardan kalk artık.
@Mehmet-703 жыл бұрын
15 yıl oldu daha Karaman'a gelemedi şu tren.Bir de YHT diye başladılar 10 yıl böyle pazarladılar sonra hızlı trene çevirdiler.Ne bitmez şeymiş ya Konyaya geleli 7/8 yıl oldu her halde ordan Karaman 100 km ama beceremiyorlar.
@ahmetduhan3 жыл бұрын
Çok güzel bir çalışma olmuş ellerinize sağlık. Lakin sorunun cevabı şurada gizli; YHT yarışında çok mu yavaş kaldık? Yaz aylarında ne otobüs ne uçak bileti bulamadığımız İzmir ve çevresi Antalya ve çevresine yht yapmak yerine 1 yılda 500 bin kişinin bile gitmediği Sivas'a yht yaptık. Yht işinde yavaş kalmadık çağ dışı kaldık!
3 жыл бұрын
çok teşekkürler
@L123-k1k3 жыл бұрын
Çok başarılı bir video, teşekkürler!!
@Wqghfxz3 жыл бұрын
Nerde yavaş kalmadık biz. Çöp toplamada bile çok geride kaldık. Bence biz ilk olarak bütün ülkemizde her yerinde olan atık ve moloz gibi maddeleri temizlememiz gerek.
@ahmettasci55243 жыл бұрын
Cok güzel bir çalışma olmuş tebrik ediyorum.
3 жыл бұрын
çok teşekkürler.
@hakirulfakir3 жыл бұрын
Elinize emeğinize sağlık. Güzel bilgilendirme olmuş. Ülkemizde en büyük sorun coğrafyamız. Oldukça dağlık ve engebeli. ESkişehir ANkara arası nispeten kolay bir çoğrafya iken İstanbul Eskişehir arası çok engebeli. Bu da maliyetleri, mühendisliği zorluyor.
3 жыл бұрын
çok teşekkürler
@cempik783 жыл бұрын
Bu video için yapacağım yorumu tek kelimeyle anlatabilirim: "Masterpiece"🙂
3 жыл бұрын
çok teşekkürler, eksik olmayınız.
@evreng20963 жыл бұрын
Ergün bey yayınlarınızda içerik çeşitliliğini arttırnamız güzel olmuş arkeoloji projeleri serinize de khalkedon antik kenti ve theodosius limanını da görmek isteriz
3 жыл бұрын
Merhaba. Khalkedon ve Theododius'u Marmaray ve Haydarpaşa kapsamında anlatmıştık ama İstanbul genelini incelemekte fayda olabilir, teşekkürler fikir için.
@evreng20963 жыл бұрын
@ Arkeoji projelerini beraberindeki ulaşım projeleriyle birlikte yayınlıyorsunuz ayrı bir seriniz olduğu için arkeloji serinizin katagorisinde içerik hazırlanmasını tavsiye edebilirim.
@asmbasaronen16393 жыл бұрын
Ankara İstanbul Sürat Demiryolunu ayrıca ele alınması tarafindayim, hem yük hem YHT olan hattında işletilmesi ticari yüklerin taşınması açısından doğru bir karar.
@asmbasaronen16393 жыл бұрын
İki şehir aktif nüfus toplamı nerdeyse 25-30 milyon civarına yaklaşıyor hayallerde kalmamalı
@bircanpiskin59853 жыл бұрын
Yine harika bir video, bilgilendik teşekkürler :)
@bilalistemy32143 жыл бұрын
Maalesef Türkiye’de gerçek anlamda YHT yoktur. Trenin hızı anlık 250 e ulaşsa da ortalama hızı çok düşüktür. Ankara İstanbul arası 530 Km’lik mesafede 5 saatte giden bir trenin ortalam hızı 110 bile yoktur. Ortalama hızı en az 200 Km olmalıdır.
@mehmetbayin23683 жыл бұрын
bence iyi bir konuya değindiniz
@umitumit80423 жыл бұрын
avrupa çok önde bu konuda biz herhalde ekonomik sebeplerden dolayı yavas gidiyoruz metrod da aynı gerilerdeyiz
@yilmazkaptan43283 жыл бұрын
Avrupa'da İngiltere Fransa İspanya ve Almanya dışında diğer ülkelerden iyiyiz, ama gerideyiz bu bilinen birşey. Sadece YHT olarak değil, banliyö, metro, tramvay olarak çok çok gerideyiz.. Özellikle banliyö diye birşey trde bilinmiyor bile... Ben Almanya'da banliyö hattını kullanıyorum çoğu zaman .
@omerbkcgl3 жыл бұрын
bence aradaki kısa mesafe duraklar yüzünden aslında yavaş giden trene yüksek hızlı tren demenin anlamı yok, o trenler büyükşehirleri bağlamak için olmalıydı ilçeler için değil, bir diğer konu büyük tren kazaları; 10 yılda 3 büyük kaza oldu, onlarca kişi öldü, durum güven uyandırmadığı gibi idare güven kazandıracak şeyler de yapmadı öyle olunca da insan acaba diyor
@hdhddmfk6583 жыл бұрын
Çok güzel .Teşekkürler !!!
@EfeAydog3 жыл бұрын
bu kanalı bu yüzden seviyorum
3 жыл бұрын
çok teşekkürler
@kasifadam-ismailcelik2 жыл бұрын
Belli hatlar hariç 200km. hıza göre planlama yapılması bence daha mantıklı.Zira ülkemiz dağlık ,hız arttıkça maliyet yapım maliyeti arıyor ,istimlak ve sanat yapısı inşaatı sebebiyle.Ayrıca yük trenleri içinde uygun olur.Yük trenlerinin 250-300km. yapmasına gerek yok ve zaten her yük o hızda taşınamaz güvenlik sebebi ile.Karma sistem için mevcut bazı hatlarında ama ciddi ıslah edilmesi gerek bu sadece ray değiştirmekle olacak iş değil,kurpların iyileştirilmesi bazı yerleşim alanları ile engebeli yerleri aşmak/geçmek için köprü ve tünellerin inşası gerekecek.Birde güzergah seçimleri mühim.Mesela Ankara-İzmir Yht sinde bence Kütahya/Altıntaş'taki Zafer Havalimanına uğratılmalı bu zamandan sonra olur mu bilmiyorum. Konya -Antalya bağlantısı Konya-Beyşehir-Şarkikarağaç-Gelendost arada Eğirdir Göl'ü var u noktay aşmak için Gelendost sonrası tüneller gerekiyor gölün üstünü 2*2 veya 3*3 (statik hangisine uygunsa) asma köprü ile karayolu ve demiryolu geçişide sağlayacak şekilde aşması sağlanıp Eğirdir'in tepe noktasında istasyon yapılıp Eğirdir-Isparta buradan da Dereboğazı üstünde (1935 'te Fevzi Çakmak bu güzegahtan planlama yaptırmıştır)Antlaya 'ya ulşamalıdır.Benim en büyük hayalim Antalya Merkez Gar'ının Otogar ile aynı yerde yapılması. Sakarya-YSS-Halkalı Yht hattıda mutlaka Sabiha Gökçen'den geçirilmeli ve burada istasyon yapılmalıdır.İstanbul Asya Yakası Otogar'ıda benim en büyük hayalim Sabiha Gökçen'in yanında oluşu.
@mustafaekremdogan85893 жыл бұрын
sivaslıyım daha 7 yaşındaydım sivasa yüksek hızlı tren geliyordu 20 yaşında oldum hala geliyor :d
@umitumit80423 жыл бұрын
katılmıyorum sen yap o rahatlıgı görsünler kimse otobüse binmez
@user-dy2oq1go8o3 жыл бұрын
Bence en büyük sorunlarımızdan birisi halkımızda demiryolu kültürünün yeterince olmaması. Projeler ülkenin imkanlarının kısıtlı olması sebebiyle biraz yavaş ilerlese de mevcut faaliyette olan hatların %100 kapasiteyle kullanıldıklarını söylemek mümkün değil. Umarım zamanla iyileşmeler olur.
@cankoksal28243 жыл бұрын
galiba bir yanlışlık varTurkiyede operasyonda 800 km olşmalı Konya Ankara operasyondaki demiryolu miktarına katılmamış
@birbenvarbende3 жыл бұрын
Emeğinize sağlık. Keşke karşılaştırma yaparken ülkelerin coğrafi özelliklerini de dikkate alsaydınız. Örneğin sözü edilen Avrupa ülkelerinin ve Türkiye'nin fiziki haritasını yan yana koymak çok yerinde olurdu kanımca. Hatlardaki tünel ve viyadük sayılarını da göz önüne almak gerekli diye düşünüyorum.
3 жыл бұрын
çok teşekkürler, serinin bir sonraki yayını için notumuz alıyoruz.
@ppc74573 жыл бұрын
japonya komple dağlık ama adamlar yaptı.
@mummdesign Жыл бұрын
@@ppc7457 iyi ama japonyanın km başına düşen yolcu sayısı Türkiyenin 150 katı. YHTnin en ucuz ve konforlu ulaşım aracı olmasına rağmen ana hatlarda dahi yakalayamıyorsunuz bu oranı. buna rağmen dünyada ilk 10u zorluyoruz. hizmet bekliyorsak vatandaş olarak tercihlerimiz değişmeli. işte o zaman türkiye topografyasına rağmen her türlü altyapı ekonomik olarak yapılabilir hale gelir.
@БернарЙълмаз3 жыл бұрын
Öncelikle kıymetli çalışmanız içn teşekkür ederiz. Hızlı tren hatlarının hem yolcu hem yük taşımacığ yapacak şeklde 250km/saat hızda tasarlanması, mevcutta devam eden 200km/saat seçeneğine kıyasla çok ta maliyetli değil gibi görünüyor. Bu şekilde konvensiyonel hatlardan konfor dışında pek bir farkı kalmıyor. Bunun yanında mevcut hızlı tren hattı 1.213km olduğu belirtiliyor. ancak İstanbul - Ankara : 623km ve Polatlı-Konya : 211km, toplamda 834km olmaktadır.
3 жыл бұрын
merhaba. UAB sunumlarında verilen rakamlar hatların toplam uzunluğudur. Uluslararası karşılaştırmalarda ise güzergah uzunluğu kullanılıyor. Türkiye'nin YHT standartlarındaki ağ uzunluğu 2:32'de gösterildiği üzere 597 km civarında (2019 itibariyle). Geri dönüşünüz için çok teşekkür ederiz.
@mummdesign Жыл бұрын
aslında bilgi kirliliği oluyor. 250 km hızlı hatlarda karma kullanım olmuyor. 250 km sadece yolcu taşımacılığı için 200km hatlar yolcu-yük taşımacılığı için kullanılıyor ve aralarında ciddi alt yapı-işletme maliyeti var. sanırım uzunluklara hat serimi tamamlana izmir ve sivas kısımlarıda dahil.
@bilalkarakaya54463 жыл бұрын
Merhabalar ben en çok şunu merak ettim. 2009 2011 2014 gibi Ard arda 3 yıl 3 yıl 4 hat açtık. Peki neden 2014 ten sonra hiç açılış olmadı?
@yilmazkaptan43283 жыл бұрын
Maalesef ülkemizin en büyük sorunlarından birisi bu, bir sektör alıp başını gidemiyor, yarım yamalak kör topal ilerleme her alanda, yahu yap yatırımı işte bütün Anadolu'yu kapsama alanına al, Ankara'nın doğusu bildiğin cöl hayatı, Akdeniz, karadeniz bölgesinde ray yok.. Cidden dalga geçilecek seviyede ülkemizde raylı hatlar.. Mesela Çin, adamlar 80,90li yıllarda ekonomik atılım yapacagiz dedi düğmeye basıldı, trde neden bu olmuyor,,? Üretim atağı başlatacağız diyerek uretemedigimiz şeylerin üretime geçmesine neden başlanılmaz,?
@sercancelenk71313 жыл бұрын
Para bitti çünkü.
@bunyaminaktas8043 жыл бұрын
Elinize sağlık, iyi video olmuş.
3 жыл бұрын
çok teşekkürler
@atillahanartagan22483 жыл бұрын
Bilgi icin tesekurler, Turkiyenin cografi yapisi maliyetleri artirabilir, Turkiye de ufak bir maliyet hesabiyle hiz dan odun verilmemesi gerek, Zaman para dir. Bir ulkenin gelismisligi alt yapisiyle ( infrastructure) olculudur. Kara yolarinda cok yol kat edildi, hizli demir yolarina Odaklanmak gerekir gecte olsa, 2008 den bu tarafa borclanmak olmadigi kadar ucuzdur,bu firsatlari degerlendirmek gerek.
@AlperenBAYRAM3 жыл бұрын
Mükkemmel video yine
3 жыл бұрын
çok teşekkürler
@fetullahacun3 жыл бұрын
Bizde ki hatlar 200 km/s olarak yapılıyor arada ki fark %20 olarak varsayalım önemli ölçüde bir fark olmuyor fakat 350 km/s olarak hat çalışınca hem yıpranma payı çok fazla oluyor hemde mühendislik tecrübesi olmadığı için ek maliyetler çıkabiliyor. En kısa sürede demir ağlarla örülmek dileğiyle.
@ARCADER_RAPPER3 жыл бұрын
Bizdekiler 250 km 2009,dan beridir çıkamadı ve 250 km üzeri yht,leri almadılar hep geriden takip ediyoruz yabancıları.
@fetullahacun3 жыл бұрын
@@ARCADER_RAPPER valerolar 320 km/s ye kadar çıkabiliyor konya ankara hattı 300 km/s ye kadar uygun ama çalıştırılmıyor. Sebebinin yıpranma olduğunu düşünüyorum.
@halilugur12523 жыл бұрын
@@ARCADER_RAPPER turkuaz trenler 350 ye cikiyor ben 2016 yilinda ankara konya arasini gitmistim ilk defa ozaman denemislerdi tren raylara tutunamiyor gibiydi raylarimiz kaldirmiyor hizi ondan sonra 250 dusurduler
@ARCADER_RAPPER3 жыл бұрын
@@halilugur1252 ona göre ray yapamazlarmı avrupa ve uzakdoğu,daki gibi
@edepliserseri47993 жыл бұрын
Hiç bir şeyin önemi yok kaza oranları hariç...🇹🇷🌻🇹🇷
@ppc74573 жыл бұрын
hemde ne geri kaldık,şimdiye 20 büyükşehir hızlı tren ile bağlanmalıydı. beceremediler.
@nedimburakc46043 жыл бұрын
Bence de en uygunu ispanyol modeli,Türkiye yapısı itibariyle zaten bir lojistik üs,3 kıtanın kargosu öyle veya böyle,hava,kara,deniz ve demiryolu ile buradan geçiyor,Aslında bu işi özel sektöre devretseler daha iyi olur,hala ülkemizde bir Aillexpres gibi tüm dünyaya her türlümkargo gönderebilen bir şirketimiz yok,yanlız bunu yandaş bir şirket yerine köklü,Koç veya sabancı gibi büğyük holdinglere verseler,hem yatırım yapsr,hem depolama,hem kaliteli yük ve yolcu setleri gelir.
@arastoksoy24023 жыл бұрын
Çin'i saymazsak geç sanayileşmiş bir ülke için gayet güzel gidiyoruz. biliyorum çok karmaşık ve zor işler ama keşke yapım süreleri kısalabilse. özellikle Antalya-İstanbul'u sabırsızlıkla bekliyorum.
@mehmetklc75803 жыл бұрын
Maalesef Türkiye’de demiryollarına yeterince önem verilmiyor.Yapımı devam eden projeler oldukça yavaş ilerliyor.Bence yap işlet devret sistemi demiryollarına da uyarlanabilir
@yasintoprak803 жыл бұрын
Bizdeki yht mi yoksa hızlandırılmış tren sistemimi ? Pendik İzmit arası 100 km sürat ile gidiyor. Sakarya sonrası Bilecik’e doğru 100 km’nin altına düşüyor. Neden baştan yapılan yatırımlar doğru bir şekilde yapılmadı ki ?
3 жыл бұрын
merhaba. Toplamda 600 kilometreye yakın bir güzergahta YHT hızında servis verilebiliyor. Dediğiniz gibi Ankara-İstanbul arasında henüz YHT standartlarında olmayan kısımlar var. Doğançay ripajı da bunlardan biri. Test edilen bu kısım yakında hizmete alınıyor. T26 tünelinin de önümüzdeki sene hizmete alınması bekleniyor. Bu şekilde YHT standardına uygun güzergah giderek artacak.
@yasintoprak803 жыл бұрын
@@icheckedavailability nedir yazık olan ?
@cloneeja3 жыл бұрын
teşekkürler
@onurozdemir46743 жыл бұрын
Biz Antalyada şehirler arası treni geçtik ilçeleri bağlasalar yeter 1.turizm 2.ticaret 3.tarım bu üç etken hem yolcu hemde yük taşımacılığı için Antalya da şart oldu belediye bütçesiyle altından kalkamaz ama ulaştırma bakanlığı artık Antalyayı görmezden geleceğine bu konuda adım atsa o hat zarar etmez doğu istikametinde Antalya havalimanından Belek 30 km Serik 40 km Manavgat 60 km Alanya 120 km uzakta Belek Serik ile bitişik Serik tarım Belek turizm ayrıca Manavgat ve Alanya hem tarım hem turizm geliri olan yerler batıda ise Antalya limandan Kemer 40 km Kumluca 80 km Kemer turizm açısından Kumluca ise tarım açısından önemlidir kısacası Antalya Türkiye için hem turizm hem tarımda önemli bir şehir ama ne hikmetse ne otobanı var ne demiryolu hala saçma sapan havalimanı yapılma peşinde ki yapılacak yer Demre tarafında Demre Kumluca arası yol güzel değil Antalya’ya ise uzak Demreden sonra Kaş var Kaş Antalya arası günümüzde 3 saat sürüyor oysa yol ve demiryolu çözer işi ama devlet inatla demre kaş arası havalimanı yapma peşinde ve bu havalimanı büyük uçak inemeyecek şekilde olur denize dik dağlık bölge orası son düzlük alan Kumluca ovası kalıyor bu havalimanın akıbeti Isparta Burdur havalimanına döner yazları 5 uçak iner kışın kapanır yazık olur bu yatırıma Antalya her geçen gün sanayileşiyor organize sanayisi büyüyor ciddi firmalar turizm tarım hatta denizcilik sektörüne sanayi olarak yansımaya başlıyor yük treni ilçelerden antalya haline girecek ürünlerin yol maliyetini azaltır yolcu taşımacılığı ise ilçeler ve merkez arasında sirkülasyonu sağlar bu da turizmde gelir sağlar turist alanyada kalırken merkeze gelmiyor merkezdekide alanyaya gitmiyor ayrıca bu çalışma turizm bakanlığının yararına olur şu anda bölgede turizmi yönlendiren acentalar bakanlık değil acentalar otellere sözünü geçiriyor fiyatların aşağı çekilmesini sağlıyor(yabancı turist açısından Türklerin alamayacağı fiyatlar söz konusu)kısacası bölgenin problemi çok fazla bölgeye ulaştırma bakanlığı ve turizm bakanlığı koordineli olarak yatırım yapılmalı özellikle ulaşım konusunda sonrası ise zaten diğer bakanlıklarında koordineli olması mesela spor bakanlığının tenis kortları projesi var belek için iyi de tren yok tramvay aksuyu az geçip expoda bitiyor 20-25 km mesafe kooperatif otobüslerinin elinde geçer ulaşım olmazsa benzeri kemerde de yaşanıyor Antalyada önümüzdeki 5 yıl şehir içi yollarda kritik duruma düşecek zaten çünkü ana arter şehir içi yol oldu diğer yollar hem uzatıyor hemde onlarda aynı duruma düştü çevre yolu dşye bir durum kalmadı toplu ulaşım yetersiz tranvay desem şehri tamamlamıyor trafiğide rahatlatmak yerine sıkıştırdı geçtiği güzergahlarda ayrıca koordinesiz projelerden yapılan stadyum şehrin ana arterini konyaaltı istikametşnde kitliyor maç zamanı ve bir komedi de hesaplanmadan yapılmış otoparkını kullandırtmıyor emniyet müdürlüğü güvenlik sebebiyle kontrolsüz avm otoparkına dalar gibi stada alt otopark yapılmış kısacası haritada gördüğümüz hızlı tren projelerinden çok ben her ilin öncelikle ulaşım projelerinşn çözülmesi gerektiği kanaatindeyim ben yaşadığım şehri anlattım bunun gibi çok fazla problem olduğunu düşündüğüm Adana Mersin Kocaeli Bursa gibi sanayileşmenin olduğu illerde ihtiyaç olmasıdır İzmir değinmediğim şehirlerden çünkü altyapı konusunda atakta Ankara aynı şekilde İstanbul zaten yatırımı bitmeyen tek şehrimiz inatla herşeyi topladığımız tek şehrimiz aynı şekilde bu kadar herşeyi İstanbul’da toplanmasının anlamı yok şehir artık kaldırmıyor yayıldığı alan taştı çevre iller ile birleşti böyle devam edilirse altyapı ihtiyacı bitmez bu da ülkenin hatcayacağı kaynaklarını doğru kullanamama sebeplerinden biri olur daha fazla nüfusunun artmasına mani olmak için en basit bazı üniversitelerin özellikle özel üniversiteler İstanbul dışına alınması gibi medya merkezlerinin bankacılık sektörünün merkezlerinin mesela başka bir ile taşınması gibi zor olsada teşviklerle devlet politikasıyla İstanbul’da daha fazla yapılaşma ve nüfus artışının önü kesilebilirdi
@alperacar85733 жыл бұрын
Mükemmel bir video.
3 жыл бұрын
Çok teşekkürler
@ARCADER_RAPPER3 жыл бұрын
Orta Asya,arap yarım adası,rusya,uzakdoğu,Afrika,Avusturalya,Abd kıtası,ve kanada ile ilgili Part 2 Yht inceleme videosu gelirmi?
3 жыл бұрын
merhaba. Listemizdedir, ilginiz ve takibiniz için teşekkür ederiz.
@ARCADER_RAPPER3 жыл бұрын
@ Sağolun Bekliyorum zevkle
@asmdogan30063 жыл бұрын
Pandeminin bu hızlı tren meselesine çok ciddi zarar verdiğini düşünüyorum. Özellikle ağır kan kaybeden havacılık ve otobüs taşımacılığından yolcu çekmemek adına projeler yavaşlayacaktır. Ayrıca Türkiyede şöyle bir sıkıntı var bir karayolu / demiryolu inşa edilirken her tarafa uğrasın isteniyor. İlk bakışta mantıklı olsa da insanların a noktasında z noktasına hızla ulaşması gerekir. Bu konuda Hızray örneği verilebilir. Umarım ilerde en azından İstanbul/Bursa/Ankara /İzmir şehirlerinin aralarında, ara duraklarda durmaksızın giden hatlar olur. En azından toplam nüfusu 30 milyon olan 4 büyük şehrin en hızlı (~300km) şekilde bağlanması bizi ileri taşır.
@huseyinhalil18933 жыл бұрын
Türkiye tek başına çok yüksek maliyetli önemli yatırımlar yapıyor ve hatta garanti de veriliyor Osmangazi köprüsü, Çanakkale köprüsü, Yavuz Sultan Selim köprüsü, İstanbul havalimanı ve çevre yollar gibi.. fakat sözleşmeler bitince hazine malı olacak ve Boğaziçi ve FSM gibi uygun fiyata geçip gideceğiz.. önemli noktalar hızlı yapılmasında faydalar vardı o yüzden bu yol izlendi. herşeyin bes bedava olmasını kim istemez 😃
@erhangenc. Жыл бұрын
Video başlığına ithafen; Evet Türkiye tren altyapısında geç kaldı.
@huseyinhalil18933 жыл бұрын
Almanya'da ki yıpranmış ve bakımı gecikmiş yollar için de bir video bekliyoruz.
@candilite3 жыл бұрын
Yürü git işine trol
@huseyinhalil18933 жыл бұрын
Birisi trol diyorsa bil ki o troldür ve aynı kaynaktan besleniyorsunuz 👌 ama gene de edepsizlik yapma al sana Türkçe kaynak Almanca biliyorsan Almanca web sitelerinde daha çok var www.haberler.com/almanya-nin-yollari-bozuldu-2456392-haberi/ Ama tabi böyle tipler öğrenme zahmetine araştırma zahmetine katlanmazlar alman vakıflarından aldıkları para ile etrafa havlarlar ortak dilde.. zaten kaynak aynı ajans aynı.. bunları yunan yapsa güney kıbrıs yapsa ermenistan yapsa baş tacı yaparsınız satılmış kişilikler
@furkan-ur2bw3 жыл бұрын
Almanya'nın yolları çok yoğun, hatta yollar bozulmasın diye betondan yapıyolar xD
@mehmetbayin23683 жыл бұрын
Yalnız size bir şey söylemek istiyorum bence İzmir Evka 3'ten Manisa'ya dağların altından bir hızlı tren hattı olmalı Çünkü Manisa'dan İzmir'e İzmir'den Manisa'ya bir günde onbinlerce insan git gel yapıyorlar fabrika işçisinden polisine öğretmeninden öğrencisine ve daha başka başka sebeplerden dolayı bir sürü insan seyahat ediyor bu getirisi çok yüksek bir projedir diye düşünüyorum kendini çok kısa bir sürede amorti edecektir diye düşünüyorum bu konuda bana katılıyor musunuz Sayın kamugözü
3 жыл бұрын
merhaba. Güzel bir fikir ama Ankara-İzmir hızlı tren hattı Menemen'de son buluyor. Bahsettiğiniz hat uzun bir tünel gerektirdiğinden yüksek maliyetli görülerek Spil dağının kuzeyinden geçiş yapılmış olmalı.
@alperensahin32693 жыл бұрын
çok değil 3 sene önce Edirne'de "çok yağmur yağdı" gibi gayet başa çıkılabilir bir sebepten ötürü rayların altındaki dolgu malzemesi kaydı ve tren devrildi 25 kişi öldü. YHT setleri anahatları, belki de bölgesel hatları kullanır çok da güzel olur. Ama ıslah edilecek hatların güvenilirliğinden şüpheliyim.
@iibrahimbolat94873 жыл бұрын
Dünyanın en güvenilir taşımacılık sistemi raylı sistemlerdir ne yazıkki biz işi adam akıllı yapmak yerine kalitesiz yapıp sürekli yapma taraftarıyız nedeni ise yamyam siyasetçiler
@eggygenc66213 жыл бұрын
@kamugozu Merhaba Istanbul Nisan Ayni Rayli Sistem bulteni Nezaman Yapiyorsunuz?
@eggygenc66213 жыл бұрын
@@omercantezel3113 Nisan ayi yapilmadi
@eggygenc66213 жыл бұрын
@@omercantezel3113 ok
@ilyilmaz3 жыл бұрын
Nisan ayının başında yayınlanan video İstanbul Raylı Sistemler Mart ayındaki gelişmeleri anlatmaktaydi. Mayıs ayının ilk haftasında Nisan ayındaki gelişmelerin olduğu yeni video yayınlanacak. Teşekkürler @kamugozu
@serkanguvenin25323 жыл бұрын
her fırsatta duble yolların yapıldığı ile övünülüyor. halbuki o yolların yerine tren yolları yapılsaydı ulaşım çok daha konforlu olurdu. ayrıca bu konuyla ilgili hiçbir şekilde arge çalışması yapılmıyor. tren vagonları bile yurtdışından ithal
@whysoserious70263 жыл бұрын
Günaydın millet hyperloop kullanıyor biz daha yht ye geçemedik
@ahm016x3 жыл бұрын
Acaba Portekiz üniversitesinin çalışması nasıl bir topografya için yapıldı. Sanki düz, engelsiz bir ortam için yapılmış gibi geldi bana.
@mistalion13 жыл бұрын
ankara sivas ne zaman açılır?. sürüş testleri yapılmıştı...
3 жыл бұрын
merhaba. Bakan Bey ile yaptığımız röportajda yazın açılacağını söyledi ama bir tarih vermedi.
@osmankarakoc71152 жыл бұрын
otobüs + tren seçenegi düşünebilinır
@muratavci51433 жыл бұрын
Avrupa ulklerindeki cografik yapi ile bizdeki cografik yapiya bakip oyle degerlendirmek lazim.Karayolu yapiminda 1/3 oraninda bizde maliyet fazlasi cikmakta idi km.başı Muhtemelen tren yolundada boyle bir maliyet cikmakta.Videoda belitildigi gibi.Mesela Amerika cografik olarak düz gözüksede nufusun yogunlugu oldugu bolgelere ulasim daglik arazilereden gecmekte.Arti Amerikada araba lobisi,Lastik lobisi ve komik gelecek ama benzin istasyonlarinin sahiplerinin lobileri var. Bildigim kadari ile Kaliforniyadaki hat icin defalarca dava açıldı. Hat ala suruncemede.Çin dede boyle cografik sorun var ama orda sorunlar yonetim şeklinden dolayi itirazsiz hizli sekilde yurumekte.Ki 26 bin km .hizli tren hattina sahipler.Uzakdogudan selamlar.
3 жыл бұрын
merhaba. Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler, İstanbul'dan selamlar :)
@hasanyazar70333 жыл бұрын
Elinize sağlık
3 жыл бұрын
çok teşekkürler
@muraterbasi3 жыл бұрын
Çin ülke genelinde hızlı tren yapımına bizden sonra 2010 yılında başladı sanırım. Örümcek ağı gibi ördüler kısa sürede ama biz baya bir gerideyiz.
@hasanklncarslan75363 жыл бұрын
Çindeki nitelikli insan kaynağı Türkiye'nin onlarca katı
@muraterbasi3 жыл бұрын
@@hasanklncarslan7536 alakası yok. Tersi için Hollanda'yı örnek verebilirim. Bizde yönetilememe, liyakatsiz ve ekonomik kriz başlıca sebepdir.
@nobodyknows92143 жыл бұрын
@sunay sunay_yarbay@hotmail.com turkiyede binlerce elektronik işsiz elektronik mühendisi var. İçlerinden 50 100 tanesini avrupadaki şirketlere staja gönderseler 2 3 yıl. Çok güzel know how aktarımı olur ülkeye yatırım olur. Tai bunu yapıyor. Keza rusyaya nükleer tesiste çalışacak gençler işi öğrensin diye göndermişlerdi gençleri vs
@mustafatoraman4351 Жыл бұрын
Çinin ekonomisi Türkiye nin ekonomisinin en az 20 katı büyüklükte. Çinin finans sorunu yok ülkemizde finans sorunu var. Çinde devlet hızlı tren için 300 milyar dolar kendi bütçesi ile 40 bin km hızlı tren yapmış. Çinin ucuz iş gücü ve gelişmiş teknolojisi de diğer artıları
@MOUNTAINBIKE12343 жыл бұрын
Bursa Bilecik YHT hatti 9 senedir bitemedi .ne zaman bitecek?
3 жыл бұрын
Merhaba. Yatırım programında bitiş tarihi 2025 olarak yazıyor.
@MOUNTAINBIKE12343 жыл бұрын
@ 2012 de temel atılmıştı 100 km den kısa bir hat için çok çok uzun bir süre. Neyse biz goremezsekte cocuklarimiza hayırlı olsun
@delfinkaya48193 жыл бұрын
😂 😂 😂 Bıtmez reus patronlar kızıyor hızlı trene. Neden mi lastık az satılacak. Benzin az gıdecek. Vb vb
@ahmedyahyabayezid50923 жыл бұрын
Rehber bir video olmuş.Çok teşekkürler.Bu video yu indirip arşivime ekliyeceğim. Biz bugün ; Ankara-Sivas Ankara-İzmir Ankara-Adana Bursa-Bilecik Edirne-İstanbul Hatlarını çoktan bitirmiş ve seyahat ediyor olup; Ankara-İstanbul (sürat) Ankara-Samsun Sivas-Erzincan-Erzurum Eskişehir-Antalya Gaziantep-Şanlıurfa-Mardin Hatları ne zaman biter diye tartışıyor olmamız gerekiyordu. Sağolsunlar her seçim öncesi demiryolu vaadedenler pratiğe geldiği zaman yine parayı karayoluna gömdüler. Bu aslında 1950 lerden beri böyle.Marshall planının yerini bonoz ve canac raporları aldı sadece. 164 yıllık kurum diye reklam yapılıyor sürekli ama kendi demiryolu politikanı çizmek için elaleme rapor yazdırma gafletinde bulunup kendi göbeğini kendin kesemiyorsun. Ulaştırma master planlarında Demiryolu politikamız :Özelleştirme , Daha çok serbestleşme falan filan diye sanki çok büyük bir vizyon koyuyormuş gibi yayınlıyosun. Bu nasıl 164 yıllık birikim. Burda tabi son 20 seneye değil lafım 70 seneye. Bu iktidar döneminden önce de parayı hep karayoluna gömdüler . Gel gelelim aynı hatalar tekrar ediliyor. Allah mübarek ramazan ayı hürmetine Bütün 81 ilimize demiryolu götürmemizi Yht ve Ht setlerimizi ,sinyalizasyonumuzu ,Demiryolu teknolojimizi %100 milli olarak yapmayı nasip etsin. Elaleme muhtaç etmesin. Sömürge olmaktan korusun. Amin. Saygılar ve sevgiler.
3 жыл бұрын
çok teşekkürler, eksik olmayınız.
@ARCADER_RAPPER3 жыл бұрын
Güzel Tespit Tümüyle haklısınız size katılıyorum.
@ahmetyldz80463 жыл бұрын
Tren yoluna ya para bulamıyoruz. Bulsak da geç yapıyoruz, 100 km 10 yıl sürermi ya,yapamıyorsan,verirsin, çinliler e 1 yılda hepsi yapılır,ihale işi hikaye. Parasınıda teslim et al dersin,çinliye. böylece ihalelerde alavere dalavere komisyon işi biter,vagon ve makina kısmınıda elektrikli olarak ASELSAN ve Türasaş.yapsın bu kadar basit,uğraşıp duruyoruz yıllardır,yazık,planlama hiçmi olmazmış güzel ülkemde,Ankara Sivas ve Konya karaman yht hattıı yılan hikayesine döndü, Karaman Ulukışla adana mersin hattıda 30 yıl sürer heralde,bahane hazır toroslar geçit vermedi derler.izmir ankara belirsiz, bursa belirsiz,Antalya hiç bilinmez Yerköy kayseri.,meçhul hayırlısı olsun 10 yıl daha bekliyek hele
@Mehmet-703 жыл бұрын
Kardeş hele konya-karaman var ya gına geldi yeminle dümdüz 100 km ya 100 10 yılı geçti ya tam 10 yıl.
@nacigoekce80283 жыл бұрын
AYNEN ÖYLE KARDEŞIM ....BURDA ÇOK ŞEY YANLIŞ GIDIYOR MALESEF MALESEF MALESEF
@emirhan_snl3 жыл бұрын
Çok doğru, Çinliler 12 senede 40.000 kilometre yht hattı yaptılar, hem yolcu hem yük taşıyorlar. Bir ülkenin gelişmesi için üretim merkezlerinin birbirine olan bağlantısı, özellikle de demir yolu bağlantısı çok önemli. Karayoluyla taşımacılık en pahalıya gelen yoldur, karayolu taşımacılığıyla ancak belli bir yere gelinir. Deniz ve demiryollarına çok çok daha fazla yatırım yapılmalı.
@mummdesign Жыл бұрын
napolyon da harita üzerinden mısırdan girip istanbuldan çıkıyordu parmak gezdirerek ama sahada öyle olmuyor işler. darbe oluyor, pandemi oluyor, deprem oluyor 10 yıldır memlekete göktaşı düşmedi, atom bombası atılmadı...milyar dolarların döndüğü dev projelerdir yhtler ve çin Türkiyeyle kıyaslanabilecek bir ülke değildir. YHT de de olduğu gibi aklınıza gelebilecek her üretimde, kendinden sonra gelen 8-10 ülkenin toplamında daha fazla üreten bir ülke çin. YHTde Türkiye dünyada sayılı ülkelerden olup Çinin dahil olmadığı ortalamalarda hayli üst sıradadır. Ana hatlarda kullanılacak yerli tren setlerini Türasaş yapıyor zaten. memlekette o kadar çok altyapı eksiği var ki binlerce yataklı hastane, binlerce derslik okul, onlarca baraj, nükleer santral.. binlerce km duble yol yapıldı, toki aracılığıla 1 milyon konut yapıldı ama milyonlarcasına ihtiyaç var kentsel dönüşümde. iyi niyetli görmüyorum bazılarını, halihazırda konvansiyonel hattı var olan Karamana YHT gidecek ve mesafesi 1 saat kısalacak diye nedir bu feryat? 10 yıl olsa ne? 20 yıl olsa ne? günde 2 set tren doldurabilecek mi karaman? bu yatırımları paranız varsa yaparsınız.
@Ahmet.42683 жыл бұрын
aksaraya hızlı tren sözü verdiler hala yapılacak karamana hızlı tren yapılıyor ama aksaraya hala hiç bisey yok bizim ne eksigimiz var
@Mehmet-703 жыл бұрын
Ne yapıldığı var bilader 10 yılı geçti Yüksek hızlı tren dediler sonra sadece hızlı trene çevirdiler onuda beceremediler.
@fetullahacun3 жыл бұрын
Selamlar ankara-sivas hattı yük trenlerine uygun mu? Çin den gelen trenler bu hattı kullanabiliyor mu?
3 жыл бұрын
merhaba. Şu anda sadece YHT trenleri için test ediliyor. Çin trenleri konvansiyonel hattı kullanıyor.
@tivimivi96423 жыл бұрын
Banliyö trenleri çok yavaş eski hatda 45 dk idi bu da 45 dk.(Avrupa Yakası)
@metin12943 жыл бұрын
Hicbirisi cünki güvenli demiryollari yok .bir sel yagmurda demiryolari bozuk..binmem abi .
@ahmetyldz80463 жыл бұрын
Kaynaklarımız sınırlı ise önce her bölgenin lokomotif büyük sanayi şehirlerine yht yapılmalı mesl.iç Anadoluda Konyada var buradan kayseriye,ve antalyaya yine konyadan adana mersin Osmaniye Gaziantep e, uzanmalı ayrıca izmir uşak af.ka.hisar ankara hattı,hemen yapılmalı ve Bursa, ankara ist.hattına bağlanmalı.ayrıca izmirden güneye doğru aydın, denizli,Antalya hattı olmalı,ve Ankara Sivas bitmek üzere bu hat Malatya ya da inmeli çünki orada iki üç şehir faydalanır bundan maltya.elazığ,adıyaman. Samsun Sivas hattı yenilendi zaten, birde İstanbul Edirne hattı.ana hatlar bunlar benim fikrimce, ayrıca Aksaray da Ulukışlaya h.t.ile bağlanmalı. Ve K.maraş banliyo ile nurdağına bağlantı olmalı. Ve iskenderun limanı mersin limanı kadar önemli.burasıda mersin adana Osmaniye Gaziantep h.treni ne banliyo ile bağlanmalı, benim kanaatimce,ana arterler buraları, vee ht.g.antep e gelirse urfa şimdiden öfkelenmeye başladı, göreceksiniz 2 yıla kalmaz orada uzar bu yol ardında da habur sınırına gider, işte ırak ve Suriye pazarı.en fazla onlar biner, bu trene. Burası TCDD.nin en çok kar ettiği hat olur.
@hasanzeybek34653 жыл бұрын
Ben süper karlı bir hat öneriyorum İstanbul- ege-antaılya- feribot Kıbrıs 🇹🇷🇹🇷🇹🇷👑
@nezihkonca64653 жыл бұрын
Somurgeleri kesiliyor Avrupa'yı da göreceğiz teknoloji nedir öğreteceğiz🔥👍🇹🇷🤘
@ahmetaktas41973 жыл бұрын
aldığın teknolojinin neredeyse %95 i yabancı ülkelerden eurolar dolarlar ispanya ya almanya ya gidiyor haberin yok: )
@Mehmet-703 жыл бұрын
En son 7 yıl önce hat faaliyete geçmiş 7 yıl millet senede 2-3 durak açıyor izlemedinmi videoyu sende gelmiş burda şak şakçılık yapıyorsun.
@Mehmet-703 жыл бұрын
En son 7 yıl önce hat faaliyete geçmiş 7 yıl millet senede 2-3 durak açıyor izlemedinmi videoyu sende gelmiş burda şak şakçılık yapıyorsun.
@balikesiralanyabalkesirala1203 жыл бұрын
Gözel
@the_ckn3 жыл бұрын
taşınacağım şehir lyon bakalım gittiğimde tgv yolculuğu yaparsam size bol bol video paylaşırım
3 жыл бұрын
merhaba. Çok teşekkürler :)
@musaebruart3 жыл бұрын
Umarım sadece görsel olarak kalmaz gerçek olur 11:17
@alikurt75403 жыл бұрын
Böyle muhalefet ı olan ülke için çok hizli
@mrsiboy13 жыл бұрын
👍 👍 👍
@armagtubeАй бұрын
Videoyu güncelleyelim
@antonelli65223 жыл бұрын
yüksek hızlı tren birincil tercih olmalı................
@yigitcopur40683 жыл бұрын
m3 metrosu sürücüsüz mü
3 жыл бұрын
merhaba. Sürücülüdür.
@dunyauzay99343 жыл бұрын
Bence bu konuların bile Avrupa ülkeleriyle mukayese edilmesi bile bizim ne derece ilerledigimizin bi göstergesi 20 yılda bunca sorunumuzu hemen çözemeyiz bu istikrar devam ederse sanırım 5 yıla çok daha ilerde olacağız
@ibrahimosmanoglu6493 жыл бұрын
Almanyada🇩🇪 YHT Hatlari Yok ! Sadece Konvansiyonel hatlari var ve bunlarda yüksek hızlı Tren de geçiyor! Almanyada Deutsche Bahn‘dan (Alman Tren‘den) şikayetçi olan çok insan var , hep geç gelir , arıza çıkar .... Fransa🇫🇷 bu hızlı tren işini çok güzel yapıyor , onları Örnek alın!!
@carabella41793 жыл бұрын
Ülkemizde hızlı tren planı olduğunu düşünmüyorum. YHT olayı da hikaye. Tren vardır bir de hızlı tren vardır. YHT hikaye. En kötü ihtimalle gidin italya'daki hızlı tren sistemini ve tren garlarını görün daha iyi anlarsınız. Ne yazsam boş.
Tren alt yapısı çok pahalı ve uzun sürüyor ak parti öncesi olmadığından 2001 yılında başladık ancak bu kadar ilerledik
@omersanl87513 жыл бұрын
Öncelikle Türkiye demiryolu konusunda çok geride kaldı bir zamanlar Türkiyede komünist sovyet tehlike bahanesiyle Demiryolu illerlenmesini durdurmuştu eğer zamanda heryerde Demiryollara kaplı olsaydı o zaman şuan Türkiye Sivas Samsun gibi demiryolları güncelerdir ve heryerde YHT olurdur