Merhaba, Antech Poolsaver'da modülasyon diye tabir ettiğiniz özellik "oransal kontrol" ismiyle yer almaktadır. Kullanım kılavuzunda açıkça belirtilmiştir.
@onurunlu98562 жыл бұрын
Oransal kontrolde set değerine yaklaşıldıkça stoke hızı düşmez daha doğrusu farklı bir yöntemle düşer. Set değerini 7.40 düşünelim pH için, ne kadar mesafede oransal kontrole geçileceği parametresi vardır, diyelim 0.10. Ph'ı da başlangıçta 7.60 kabul edelim. Ph 7.50'ye düşene kadar dozaj pompasına sürekli enerji verilir, yani pompa üzerindeki stroke hızı ne ise o şekilde sürekli dozajlama yapılır. Ph 7.50'nin altına düştüğünde, 60 saniyelik bir periyotta pompaya 45 saniye enerji verilir, sonra daha da yaklaşmış ise 60 saniyede 30 saniye enerji verilir... Bu şekilde pompa üzerinde manuel ayarlanan stroke hızı pompaya verilen enerjinin süresi ile daha da düşürülmüş olur set değerine yaklaşıldıkça. 200 m3 havuzumuzda set edilen pH değerini 0.02 sapmayla daima sabit tutabildiğini belirteyim. (Arada sirkülasyon duruyor durmasa belki hiç kımıldatmaz pH'ı)
@hzrzmrt2 жыл бұрын
Merhaba, öncelikle katkiniz icin teşekkür ederim fakat bahsetmis oldugumuz urun sistem 03
@hzrzmrt2 жыл бұрын
Ek olarak ayni ozellik seko markada da mevcut bu tip ozellikler program menusunden ayarlandigi icin ileri kullanim icin ek bilgiler gerektirir dolayısıyla son kullanici yada cihazi kuran kisi yada kisiler dahi bu menuyu saglikli yonetemez... Katkiniz icin teşekkür ederim lutfen katkilarinizla destek olun
@onurunlu98562 жыл бұрын
@@hzrzmrt Poolsaver zaten Sistem 03'deki kontrol cihazı oluyor.
@onurunlu98562 жыл бұрын
@@hzrzmrt Çok zor ayarlar değil bunlar bir zahmet kullanım kılavuzunu okusunlar. :)
@fikretkutal63182 жыл бұрын
Antech i beş yıldır kullanıyorum.Antech de kalibrasyon ve set ayarı yapildigi halde örneğin klor 1 ile 1.5 aralığını geçiyorsa birinci nedeni havuzun homojen bir durumda olmaması yani su yada yardımcı kimyasal ekler vede cihazı bir iki saat kapatıp havuz suyunun karışmasını ve homojen olmasını beklemezseniz istenilen değeri yakalayamaz siniz.İkinci bir neden ise örneğin klor için soyleyeyim 200 litrelik klor tankiniz var diyelim.Suvi klor bu tankın hacminin dörtte biri kadar olmalıdır.Ornek 50litre sıvı klor 150litre su.Yani çözelti seyreltik olmalıdır.Derisik yani konsantre olursa değeri tutturmak zor olabilirSivi klor yüzde 12 civarında olduğundan bunun tankta yüzde 3 seviyesinde olmasi çok daha sağlıklı olmaktadır.Bu yöntemi ph tankı içinde düşünmeliyiz.Ph yüzde 50 civarında H2SO4 olduğundan bununda en az beste bir oranında seyreltilmesi gerekir.Kolay gelsin saygılar tüm meslektaşlarıma.
@hzrzmrt2 жыл бұрын
Fikret bey öncelikle sağlamış olduğunuz katkıdan dolayı teşekkür ederim. Çekmiş olduğum içeriklerde marka odağından ve satış odağından bağımsız hareket etmekteyim. otomatik dozajlama sistemleri ile ilgili olaraksa, Çok fazla teknik detaya boğmak istemiyorum genel talep doğrultusunda önceliğim bilgilendirme yapmak kendi tecrübelerim doğrultusunda son kullanıcıların en uygun ücretle en iyi hizmeti alabileceği ürünlere yönlendirmek. katkınızda yer alan bilgiler çözüm olur nitelikte olup saha denemeleri yıllardır yapılmaktadır. En doğrusu ise havuz m3 ne uygun cihazların seçilmesi ve kullanılmasıdır. örneğin : 50m3 ila 100 m3 havuzlar için antech SİSTEM AQUATİC MODELİ sistem 03 yerine tercih edilirse söylediklerinize gerek kalmadığı gözlemlenmiş olup daha uygun olacaktır. Katkılarınızın devamını beklerim saygılarımla...
@fikretkutal63182 жыл бұрын
@@hzrzmrt Hocam Antech in Terra modeli ile 25lt/saat olan dojaj pompasi ile tam olimpik havuzda yüksek seviyede verim aldım .No no model galiba küçük olan pompalar ki bunlar 5Lt/saat bunlar tam verimli ,yeterli olmuyor.Bu küçük pompa ile 300 M3 havuzda tam verim aldım.Derslerinizden ve bilgilerinizden çok istifade ediyoruz.Cok teşekkür ederiz.Tuz klor jeneratörü Zoydak Evo modeli için kullanım ve kalibrasyon vs videonuzu bekliyoruz.Saygilar.
@hzrzmrt2 жыл бұрын
@@fikretkutal6318 inşallah kripsol ve zodiac isliycem en kisa zamanda
@fatihylmaz35202 жыл бұрын
Hızır bey merhaba 2,5 metreye 6,5 metrelik toplamda 21 metreküplük evimin bahçesinde bir havuzum var. Havuzu bu sene yeni yaptırdım ve ilk defa kullanacağım.havuz bakımı hakkında sizin videolarinizdan bir şeyler öğrenmeye çalışıyorum. buraya otomatik dozajlama sistemi kurulmasını önerir misiniz yoksa havuzun bakımlarının manuel olarak yapılmasımı daha kolaydır bana bu havuzla ilgili verebileceğiniz tavsiyeler olursa çok sevinirim kış bakımı yapıp havuzu belli aralıklarla motorunu çalıştırmak kimyasalları atmak yerine her baharda havuzun suyunu boşaltıp yenilemek daha mantıklı olur mu acaba. Zira 21 metreküp suyun maliyeti yaklaşık 250-300 lira gibi bir rakam.ilginiz için teşekkürler
@hzrzmrt2 жыл бұрын
Merhaba, bence manuel olarak rahatlikla bakabilirsiniz gunluk 2 su bardagi klor yeterli gelecektir. Kislik bakim icin ise evet maliyiteniz dusuk lakin her yil suyunuzu bosaltip dokdurmanizi oneremem milli servettir neticede fakat taktir sizin.