Ülke genelinde tüm üniversitelerde (PANDEMİ Dönemi) uzaktan eğitim yöntemi ile ölçme değerlendirme (sınav) yapılacağından dolayı, takipciler tarafından gelecek olan soruların çözümlerini yapmam doğru olmayacaktır. Ancak, paylaşılan videolar üzerinden soru sorulması durumunda imkanlar ölçüsünde yardımcı olmaya çalışabilirim. Herkese kolaylıklar diliyorum. Umarım ders videolarının faydası olur..
@serhatcansag36 Жыл бұрын
Merhabalar hocam bu hafta sizin ders videolarınıza başlamayı düşünüyorum ama emin olamadığım sizin videolarınızdaki konularla bizimkilerin aynımı olduğunu teyit etmek istedim konu başlıkları aşşağıda ağzınıza sağlık hocam 1. Hafta: Genel Bilgiler, Yapı Sistemleri, Yükler, Yapı Statiğinde Yapılan Kabuller ve İdealleştirmeler 2. Hafta: Kuvvetler, Yükler, Mesnet Tepkileri, İç Kuvvetler, Denge Denklemleri, Düzlem Sistemlerin Hiperstatiklik Derecesi 3. Hafta: İzostatik Düzlem Kafes Sistemlerin Analizi 4. Hafta: Düzlem Sistemlerin Sabit Yüklere Göre Hesabı, Yükler ve Kesit Tesirleri Arasındaki Bağıntılar, Kesit Tesirlerinin Hesabı ve Diyagramları 5. Hafta: İzostatik Düzlem Sistemler, Çerçeveler ve Kirişlerde Moment, Kesme kuvveti ve Eksenel Yük Hesapları 6. Hafta: Üç Mafsallı Düzlem Çerçeve ve Kemer Sistemlerin Analizi 7. Hafta: Gerber Kirişler, Çerçeveler 8. Hafta: Ara Sınav 9. Hafta: İzostatik Sistemlerin Hareketli Yüklere Göre Hesabı, Tesir Çizgilerinin Tanımı, Tesir Çizgilerinin Değerlendirilmesi 10. Hafta: Gerber Kirişlerin Tesir Çizgileri 11. Hafta: Kafes Sistemlerin Tesir Çizgileri 12. Hafta: Kesitlerin Yer Değiştirme ve Dönmelerinin Geometrik Yöntemler ile Hesabı 13. Hafta: Kesitlerin Yer Değiştirme ve Dönmelerinin Enerji Yöntemleri ile Hesabı, Virtüel İş Denklemi 14. Hafta: İzostatik Sistemlerde Dönme ve Yer Değiştirmelerin Hesabı 15. Hafta: Örnek Uygulamalar 16. Hafta: Yarıyıl sonu sınavı
@dr.hakandilmac Жыл бұрын
Merhabalar, videoların isimleri hafta hafta kendi ders içeriğimiz ile uyumlu.. onları takip ederek, teyit edebilirsin. Kolaylıklar ve başarılar diliyorum..
@musaaisikk4 жыл бұрын
Hocam Allah razı olsun şimdi anladım konuyu
@dr.hakandilmac3 жыл бұрын
Sizden de ALLAH razı olsun. Kolaylıklar ve başarılar dilerim.
Tesir çizgileri yöntemini bu listelerde anlatmıyorum. Belki ilerleyen zamanlarda olababilir. Kolaylıklar ve başarılar dilerim.
@mucahit51752 жыл бұрын
hocam tesir cizgileri videonuz su anda yuklü degil mi ?
@dr.hakandilmac2 жыл бұрын
Tesir çizgileri konusu şu an için video kayıt olarak mevcut değil maalesef. İlerleyen zamanlarda, duruma göre hazırlamaya çalışacağım. Kolaylıklar ve başarılar dilerim.
@mucahit51752 жыл бұрын
@@dr.hakandilmac tesekkurler hocam.
@hishbz72263 жыл бұрын
Hocam mukavemet videolarınü kaldırdınız mı
@dr.hakandilmac3 жыл бұрын
Mukavemetle ilgili henüz bir çalışma yapmadım. Kolaylıklar ve başarılar dilerim.
@komikmikimaus2 жыл бұрын
Hocam merhaba, ben idecad, sap2000 gibi programları öğreneceğim. öğrenmeden önce bu yapı statiği derslerinizi dinlemem faydalı olur mu?
@dr.hakandilmac2 жыл бұрын
İnşaat Mühendisliğinde Yapı mühendisliği kısmının teorik altyapısını oluşturmadan program öğrenemenin mühendislik olduğunu söyleyemem.. Zirâ program öğrenmek için mühendislik okumak şart değildir. Ancak mühendis olmak için, yapısal doğrusal veya doğrusal olmayan davranışı bilmek, öngörü yapabilme yetisine sahip olmak gerekir. Paket programlarla yorumlama kabiliyetiniz pekiştirebilirsiniz. Mühendislik altyapısını oluşturmak bu hususta oldukça önemli.. Dolayısı ile bu veya bu tür içeriklerin okunması takip edilmesi her zaman için faydalı olacaktır. İşinizin, mesleğinizin felsefesini bilip, yapabiliyorsanız o mesleğin erbabısınızdır. Kolaylıklar ve Başarılar dilerim.