💪 DESTEKÇİLERİMİZE KATILIN: Eğer yaptıklarımızı faydalı buluyorsanız ve daha fazlasını yapmamıza katkı sağlamak isterseniz, destekçilerimiz arasına katılabilirsiniz (aşağıdaki destek yöntemleri Evrim Ağacı için önem/fayda sırasına göre dizilmiştir; ancak size en kolay/faydalı gelen yöntemle destek olabilirsiniz): 📌 Kreosus ($): kreosus.com/evrimagaci2 📌 Patreon ($): www.patreon.com/evrimagaci 📌 Kreosus (₺): kreosus.com/evrimagaci 📌 KZbin Katıl (₺): kzbin.infojoin 📌 Kriptopara, Diğer Yöntemler (IBAN) ve "Neden Destek İstiyoruz" Metnimiz: evrimagaci.org/destekol Yanımızda duran harika insanlar arasına katılmayı seçtiğiniz için çok teşekkürler! ❤
@muhammetturk-woodworks1906 Жыл бұрын
Ağzınıza sağlık. Sayenizde cehaletten kurtulacağız cümleten. Benim bir sorum var. Mars yüzeyinde oksijen üretip kolonileşmek görüldüğü gibi mümkün evet Ama Oradaki kolonileşmenin akabinde Mars’a bir yaşanılabilir atmosfer yapabilmek mümkün müdür ? Yani dünyada olduğu gibi insanların özgürce nefes alabildiği bir atmosfere çevrilebilir mi ?
@techworm_azerbaijan Жыл бұрын
Abi hep gece 3 civari kendiloyimden uyaniyorum. Etrafimdakilerede sordum kendiliklerinden uyandiklarinda hep saat 3 civari oluyor. Bu neden boyle?
@furkanefeelcin3873 Жыл бұрын
Bu Moxie robotu benim küresel ısınmayı çözmeye yarayacak düşünce deneyimdi. Co fazlasıyla stabil, ikinci bir ayrışmadan mı geçiyor? Eğer öyleyse neden küresel ısınma için kullanılmıyor ya da Co olarak kalıyorsa Mars da fazladan Co kalıntısı bırakmanın mantığı ne ? Teşekkürler :)
@togrulnovruzov8994 Жыл бұрын
Aral gölü hakkında video yaparmısınız?
@1eroval2ant Жыл бұрын
@@techworm_azerbaijansu ve yemek saatlerinle alakalı olabilir
@trendvideoTR202410 ай бұрын
Harika Videou Türkiye'nin En İyi Kanalı Diyebiliriz
@emreyigit3033 Жыл бұрын
Marsta kalıcı insan yaşamının gerçekleştiğini varsaydığımızda insan vücudunun yeni fizik kurallarına adaptasyonu ve yeni nesillerinin marslı insan vücuduna evrimini konu alan bir video hazırlamanızı rica ediyoruz emeğiniz için teşekkürler ❤️
@YILMAZutub Жыл бұрын
The Expanse dizisi var. Tavsiye ederim
@GloryToUSA Жыл бұрын
boyumuz biraz uzayip kaslarimiz azalirdi kisaca
@esesfk Жыл бұрын
Çok mantıklı
@incibozkurt9278 Жыл бұрын
Bu evrim doğal ve uzun süreçle değil de genetik bilimiyle yapay olarak oluşturulur gibi
@sskulturas Жыл бұрын
Nba marsta 3metre olacakmış guardlar
@StartStopMotions Жыл бұрын
Arkadaslar sizden bir istegim var yorumlarda evrim agacinin yaptigi guzel isleri ovmek yerine soru ve fikirlerinizi yazarsaniz hepimize daha cok yarari olur
@yunusemrebuyukguler4441 Жыл бұрын
Aynen suyu çıktı. Biz de biliyoruz iyi işler çıkardığını. Ama yorumlarda insanlar bunu aramıyor.
@Hestiable- Жыл бұрын
Hayır ihtiyar ben evrim ağacı hocamı övmeyi tercih ediyorum.
@ozandemirtas877 Жыл бұрын
beyler sussanıza video izliyom
@fatihmehmetkiris Жыл бұрын
@@ozandemirtas877hangi bilim videosunun altına girsem sürekli övgü var. Hiçbir karşıt görüş tartışmaya dair bir yorum göremiyorum bu beni de üzüyor.
@AraneuS122 Жыл бұрын
Çoğu beğeni için yapıyor belki video yu bile izlemiyorlardır
@hamzaterzi8801 Жыл бұрын
9:45 Yapay zekaların hızı cidden korkutucu. Terminatör 5 filminde Skynet'in sözünü hatırlattı. "Ben John'a saldırmadım. Onu kurtardım. Primatlar milyonlarca yılda, bense saniyeler içinde evrimleşiyorum... Şuan buradayım. Tam dört dakika sonra her yerde olacağım". İngilizcesi, "I didn't attack John. I saved him. Primates evolve over millions of years. I evolve in seconds and I am here. In exactly four minutes. I will be everywhere".
@KralKendibas Жыл бұрын
Tüylerim diken diken oldu 🤓 yorumun için teşekkürler arkadaşım
@kerimmm29967 ай бұрын
İngilizcesi yazacağına ingilizcesini yazmalıydın
@atalayboranaydn8825 Жыл бұрын
Okşijen diyişine kurban çağrı abi 😊
@evrimagaci Жыл бұрын
Haha evet arada dil sürçebiliyor, teşekkürler! 😍
@metodiyebiri Жыл бұрын
Çağrı abi selamlar. Bir gezegeni terraforme etme ile ilgili ayrı bir video yapacak mısın bilmiyorum ama bu konuyu merak ediyorum. Çok fazla detaya inmeden, bir gezegen nasıl 0'dan yaşanabilir hâle gelebilir gibi bir video olsa güzel olurdu bence. Bir de her ne kadar başka gezegenler üzerinde çalışmalar son derece önemli olsa da, bana göre asıl önemli olan kendi gezegenimizde sahip olduklarımızı korumak. Ben özellikle eğer iklim krizi yaşamımızı tehdit edecek raddeye gelirse bunu tersine çevirmenin bir yolu olup olmadığını çok merak ediyorum.
@cagrikizmaz Жыл бұрын
Bunu tersine çevirmenin sadece bir yolu var bu da insan nüfusunun hızlı bir şekilde azaltılması. İnsan nüfusunun azalması demek tarım arazisi için katledilen ormanların tekrar yeşermesine neden olacak. İnsan nüfusunun azalmasıyla birlikte, endüstride kullanılan fosil yakıtlar azalacak ve yer altı kaynakları kendini yenileyecek, atmosfere daha az metan gazı salınacak, beslenmeleri için hayvan üretim tesislerinden doğal üretime geçilecek ve hayvan üretim tesislerinin kullandığı fosil yakıtlar, hayvanların haddinden fazla dışkısının yer altı kaynaklarına etkisi, açığa çıkardıkları metan gazı, tükettikleri su ve insanlara ulaştırılması için harcanan elektrikten tut, yakıta kadar ve hatta ulaşım araçlarının yarattığı çevre kirliliği önlenecek. Daha az insan daha az üretim anlamına geldiği için bir çok üretim tesisi kapanacak ve hayvancılıkta olduğu gibi yine bunların doğaya yaptığı tahribat azalacak. Nasıl ki denizler kendini çok hızlı bir şekilde yenileyebiliyorsa toprak da kendini çok hızlı bir şekilde yeniliyor. Deniz ve toprak kendini yenilediğinde atmosfer de yenilecek ve iklim krizi, gıda krizi, su krizi, yakıt krizi, açlık gibi sorunlar ortadan kalkacak. Şu durumda istediğimiz gezegene gidelim ve orayı yaşanılabilir duruma getirelim belki bin belki on bil yıl sonra oranın durumu da dünyadan farklı olmayacaktır.
@oyunhane1800 Жыл бұрын
Aynen önce kendi gezegenimizi ve kaynaklarımızı korumalı guvence altına almalıyız
@harunefebektasoglu7257 Жыл бұрын
Kurzgesagt kanalında buna cok benzer bir içerik var aslında Türkçe altyazi veya ingilizcen varsa ordan merakını giderebilirsin
@kuheylanbeygiroglu127 Жыл бұрын
@@oyunhane1800bir noktayı atlıyorsunuz. İnsan nüfusu her zaman artış çizgisinde olduğu için ve insan sayısı sürekli arttığı için dünya kaynakları zamanla yetersiz hale gelmeye başlıyor. Diğer gezegenleri terreforme edebilmeyi öğrenip diğer gezegenlerde koloni kurma işini çözebilirsek fazlalık olan insan nüfusunu o gezegen ya da gezegenlere transfer ederek dünya üzerindeki insan nüfusunu ve dünya üzerindeki bu yükü hafifletebiliriz ve böylece dünya daha da yaşananilir bir hale gelebilir.
@GMan_Fedai Жыл бұрын
din savaşları gibi saçma sapan şeylerden kurtulamazsak bu dediğini anca paralel evrende falan yaparız..
@melissaisk661 Жыл бұрын
Önceleri Mars’a gitmek çok anlamsız geliyordu hep ne alaka boşu boşuna para ve zaman israfı diyordum. Yıllar içinde bilimsel videolar izledikçe aslında ne kadar önemli olduğunu idrak ettim. Bilimin ışığında karanlığı fethediyoruz resmen. ❤️
@bunyoerol2822 Жыл бұрын
Dostum önceki düşüncelerin kiminle aynı dersin ?CubbeliAhmetle😅 İnternetten bakabilirsin oda uzay bilimleri boş O parayı bana verin gibi değişik değişik bilim karşıtı laflar ediyordu.🤮
@ozcyln11 ай бұрын
bence marsa gitmek yerıne dunyayı yaşanabilir halde sürdürmek lazım
@Sonerkabadayı5510 ай бұрын
Sen elinin hamuruyla bilim adamlarına karışma eksik etek dmdjns
@Sonerkabadayı5510 ай бұрын
@@ozcyln La sığır dünya süper dev yıldıza dönüşünce dünyayı yutacak, o zaman nasıl yaşıyacaksın avel 🤣
@cigdemyuregir83942 ай бұрын
@@Sonerkabadayı55 akıllı kızl deve dönünce dünyayı yutan güneş marsı yutmuyacakmı
@bahadraltintas346 Жыл бұрын
gelişmiş bir medeniyet istiyorsak bilimden başka şansımız yok bilim çok mühim bir olgu bu olguyu bizlere aktaran sizlerede teşekkür ederim çağrı bey ve ekibiniz.
@bariswys Жыл бұрын
Yer çekiminin evrime etkisi ile ilgili bir video yapar mısın? Farklı bir gezegenin sadece yer çekimi etkenini kabul ederek, canlılar orada evrimleşseydi Dünya canlıları evriminden farklı neler olurdu karşılaştırmalı olarak anlatabilirsen çok iyi olur.
@Berk1687 Жыл бұрын
Çok bir fark olmazdı bence yer çekiminin fazla olduğu bir gezegende en büyük fark boyutların aşırı derecede küçülmesi olurdu
@necomancer9847 Жыл бұрын
Hayvanlarda ne değişirdi bilmem ama bitkiler şaşırtıcı sonuçlar verebilirdi. Deniz canlıları da ilginçleşebilir aslında.
@serhataydn1913 Жыл бұрын
Eğer yer çekimi daha çok olsa bence iskelet sistemi daha kuvvetli olurdu kanın vücuda pompalanması için kalp daha kuvvetli olurdu daha kısa olurduk .
@whitevdemon Жыл бұрын
Vücut şekilleri ve boyutları değişirdi, kas ve kemik dokuları gelişebilir veya zayıflayabilirdi ama daha ilginç olanı maddelere veya kimyasal reaksiyonlara ne gibi farklılıklar olacağıdır.
@cenksare3642 Жыл бұрын
Netflixte bunun belgeseli var çok iyi
@sadeizleyici3491 Жыл бұрын
Amaç sadece mars a gitmek veya bir koloni kurmak degil daha uzaklara giderken bir dinlenme tesisi kurmak gerçekten cok heyecan verici
@08issues Жыл бұрын
Videoda ara ara görünen marslı filminden sahneler var. Bu konuyla ilgili komik bir bilgi paylaşmak istiyorum. Bu marslı filminden bir yıl önce vizyona giren Interstaller filminde,marslı filminde baş rol oynayan Matt Damon, Doktor Man karakterine can vermişti. Marslı filminin lansmanlarında bir mecrada şöyle bir başlık atılmıştı; Matt Damon’s interstallerden dönüşte marsta unuttular. Bu başlık aklıma geldikçe gülerim. Ayrıca Matt Damon’un oynadığı en popüler filmlerde, Matt Damon’un canlandırdığı karakterler kurtarılmaya çalışılmakta. Er Ryan’ı Kurtarmak filminde kurtarılmaya çalışılan Rayn karakterine can vermişti. Interstaller da buzul gezegende Lazarus uykusuna dalan ve daha sonra bu uykudan kurtarılan Doktor man karakteri, daha sonra da marslı filminde marta unutulan ve kurtarılmaya çalışılan bir karaktere can verdi.
@Infinity_66 Жыл бұрын
Marslı, Interstellar dan çalmış o zaman
@vziyonerinsesi Жыл бұрын
Hakkaten videoyu izlerken Marsa gidip gelmiş kadar oldum Hocam. Bravooooo gerçekten. emeklerinize sağlık. Yapay zeka çok ciddi anlamda ilerliyor. Bana kalırsa insanlığa zarar değil fayda sağlayacak. :)
@culudagli Жыл бұрын
Çağrı Hocam, ağzınıza sağlık. Bu videoyu izlerken geçen hafta çıkan çalışmayı kaynak aldığınızı görünce aklıma yeni bir alt içerik türü / kanalı geldi ve paylaşmak istedim. Evrim Ağacı önayak olsa ve "Evrim Ağacı - Yeni Buluşlar" tarzı bir içerikler bütünü veya alt kanal tasarlasa gençlere çok faydalı olabilir. Yabancı dilde bu tarz kanallar var (örn: Two Minute Papers), ancak Türkçe içerik olarak daha yolun başındayız diye düşünüyorum. Her hafta akademik araştırmalar anlamında yeni ve çığır açıcı buluşlar nelerdir, nasıl katkılar sağlayacak, vb. gibi bir başlıkla bence bu işi en güzel sizler yapabilirsiniz. Sevgiler.
@mahmutsimsek25244 ай бұрын
Bazen sadece kafam dağılsın diye bu adamın videolarını izlerken kendi kendime bilim insanı olduğum hayallere dalıyorum.
@Torso_Fushiguro Жыл бұрын
Gerçekten çok heyecan verici bir gelişme. Ve insanlığın bir gün filmlerde gördüğümüz gibi başka bir gezegende yaşam kurma olasılığının bu kadar artışa geçmesi... Gerçekten çok həyacan verici. Gelecekte bunları görecek kadar yasayabilmeyi hatda belki Bir ihtimal kendiminde oraya gidebilmegimi isterim. Kim bilir belki uzay turistik bir mekana çevrilebilir.
@GamerPRO-tm3op Жыл бұрын
qaqa 300 manat maasla hec xarice gede bilmirsen, marsa nece gedceksen? aisdjaisdasd
@Torso_Fushiguro Жыл бұрын
@@GamerPRO-tm3op maddi imkanımın hansı vəziyyətdə olduğunu hardan bilirsən? :)
@nazistsosyalist2923 Жыл бұрын
Mars civarı pasif femboy varmı
@bozkurtahskal4258 Жыл бұрын
@@Torso_Fushiguro demekki daha kötüymüş...
@Torso_Fushiguro Жыл бұрын
@@bozkurtahskal4258 anlamadım?
@busrak9979 Жыл бұрын
Yapay zekanın bu kadar hızlı gelişmesi insana algılarını ve zekasını sorgulatıyor bazenleri. Keşke dünya genelinde insanlar artık dünya içi savaş/anlaşmazlıklara bir son verip dünyayı olduğundan daha iyi yerlere getirmeye çalışsa ve dünya dışı gelişmelerde daha önemli adımlar atılabilse.. Ama gün geçtikçe adım adım yeni başarılar yapılması insana umut veriyor bir yandan da 😭
@aklin_sonu Жыл бұрын
Bunun önünde batıl inanclar, bencillik gibi kötü duygular, genel bir adaletsizlik ve asla uyusmayan zihniyetler var. Yani düşünsene sadece bizim ülkemizde bile insanlık neslinin başka dünyalarda devam etmeyeceğine ve hepimizin bir gün yok olacağına inanan %80 90 lık kesim var. Bu insanlar neden insanlığı geliştirmek için uğraşsın ki? Bu dünya onlar için geçici. Umarım çok radikal anlatmamisimdir.
@Offyaaw Жыл бұрын
Eğer savaş olmasaydı Barışta olmazdı savaş doğanın yenilmez bir gerçeği
@busrak9979 Жыл бұрын
@@Offyaaw O da doğru... ama insanlık olarak kendi sonumuzu getirmeye 1 adım ötede olmamız pek de doğa gerçeği değil gibi
@aklin_sonu Жыл бұрын
@@Offyaaw barış dediğin terim savaş yüzünden çıktı. Yani savaş olmasaydı barış kelimesine bile gerek kalmazdı. Sorun savaş değil sürekli değişen zihniyetler ve insanlara nefret tohumu eken dogmalar. Bunların elebaşı Semavi dinlerdir. Bu dinler yüzünden katledilen insanların haddi hesabi yok. Bu mesajı yazarken bile oluyor. Elbette tek suç dinlerde değil. İnsanın kendisinde
@bayramoff182 ай бұрын
savaşlar olmasaydı teknoloji bu kadar gelişmezdi
@arslanrasit Жыл бұрын
Çağrı: "Mars, yaşamak isteyeceğiniz son yer O sırada Türkiye'de yaşayan ben: 🫥
@MilyonMilSoraka Жыл бұрын
Bunun tutması lazım
@ozkansenel36238 ай бұрын
Benim çok basit bir sorum olacak atmosferin katmanlarından geçebilecek metal veya materyal var mı? Varsa bunu benimle paylaşırsanız çok memnun olurum. Çünkü ben cahil bir insan olarak geçilemeyeceğine inanıyorum. Aksine beni ikna edebilirseniz hayata bakış açımı değiştirirsiniz.
@nostaljiturkceАй бұрын
@@ozkansenel3623 Atmosfer ve katmanları derken ne kast ettiniz bilemedim. Şöyle düşünebiliriz. Hali hazırda uçaklarımız atmosferin içinde hareket edebiliyorlar. Atmosferin en yoğun olduğu bölüm yere en yakın olduğu bölge. Yerden uzaklaşıldıkça atmosfer gitgide zayıflıyor ve içinde hareket etmek gitgide kolaylaşıyor. Mantık olarak yer çekimini yenebilen her nesne yeterli enerji ile atmosfer dışına rahatlıkla çıkabilir.
@oztrkkaan Жыл бұрын
Teşekkürler.
@benimkucukdunyam Жыл бұрын
Bir kaç milyon yıl sonra marsta bir belgesel yayını: marsa yaşam yıldızlardan gelmiş olabilir.
@tuncbilek8411 ай бұрын
İşe bak! Yapay zeka şu mesleği mi bitirecek, bu mesleği mi bitirecek diye konuşulurken, geldi biz kimyagerlerin işine musallat oldu. Ne şans be...🥴
@oscarhaybek1301 Жыл бұрын
Bu yapay zekalar teknolojinin gelişme hızını da arttıracak
@newlife3019 Жыл бұрын
Rica etsek yapay zekâ ömrümüze de bir el atsa , bunları duymak ama göremeyecek olmak çok acı, çağrı abi sen bu konuda ne düşünüyorsun bir gün duygularını ve düşüncelerini anlatan bir video yapar mısın? Çok zevkli bilimi takip etmek şaşırmak gelişmek ama kısıtlı zaman gerçeği psikolojik olarak yıpratıyor insanı, sen çok rahat ve mutlu görünüyorsun bizimde içimizi rahatlatacak 3 5 şey söylesen ne güzel olur ❤🫶
@Murat.genc.80 Жыл бұрын
Dünyamız yaşayabileceğiniz en mükemmel yer, bazı yerleri öyle güzel ki en usta ressam yada yapay zekalar benzerini çizemez, üstelik onu canlı halde tutmak marsı canlandırmaktan çok daha kolay ve masrafsız ama kıymetini burayı terk edip kızıl bir çöle gittiğimiz de anlayacağız galiba.
@atk61yld Жыл бұрын
8 milyar insanın cahilliğiyle başa çıkabilen bir yapay zeka geliştirilirse Mars'a gitmeye gerek kalmayabilir.
@kuheylanbeygiroglu127 Жыл бұрын
bir noktayı atlıyorsunuz. İnsan nüfusu her zaman artış çizgisinde olduğu için ve insan sayısı sürekli arttığı için dünya kaynakları zamanla yetersiz hale gelmeye başlıyor. Diğer gezegenleri terreforme edebilmeyi öğrenip diğer gezegenlerde koloni kurma işini çözebilirsek fazlalık olan insan nüfusunu o gezegen ya da gezegenlere transfer ederek dünya üzerindeki insan nüfusunu ve dünya üzerindeki bu yükü hafifletebiliriz ve böylece dünya daha da yaşananilir bir hale gelebilir.
@GTEtemcan Жыл бұрын
eğer terk etmezsen o manzara sadece binalardan var olacak
@turmex182010 ай бұрын
Mukemmel bir video mekaikadan selamlar ❤❤❤
@huseyinakkus455510 ай бұрын
Ne demezsin,bana da çok boş geldi.😊
@varolailesi45 Жыл бұрын
Sayın hocam iyi ki varsınız. Uzay ve evren hakkında yaptığınız konuşmalar çok etkileyici ve 7 yaşında çocuğum bile anlatılanları anlayarak dinliyor. Sizin değeriniz bilmeyen çok şey kaybeder. İyi ki varsınız.
@yakupozcelik6852 Жыл бұрын
Iyi yayinlar Dunyanin ve memleketimizin en zeki insanlarinin bu guzel mavi gezegeni vakit varken kurtarmak ve sonsuza kadar yasamak yerine dunyanin kaynaklarini mars ta veya ayda koloni kurmak ve insanligin kurtulusu olarak gormesini ASLA ANLAYAMIYORUM
@merdansahan Жыл бұрын
Muazzam bir video olmuş, Mars'ın zorluklarına rağmen insanlık için barındırdığı potansiyeli çok iyi anlattınız.
@iammrhsnlyv Жыл бұрын
İnsanlığının sonuna doğru tam hızla devam yuhuuuu🎉🎉🎉🎉
@EminnOzcelikkАй бұрын
3 büyük sıkıntının aşılması lazım 1:Zaman çünkü atmosfer oluşturmak binlerce yıl sürebilir 2.Maliyet:teknoloji geliştirme ve uygulama masraflarının hangi ülkenin bütçesi yeterki karşılamaya 3.mars gezegeninin mevcut ekosistemini değiştirmek ne gibi sonuçlar doğrur bu konunun hayalini bile kurmak inanılmaz heyecan verici
@mr.sinister. Жыл бұрын
Yapay zekanın bu kadar hızlı gelişmesi hem heyecan verici ama bir yandan da korkutucu
@Schrodinger2202 Жыл бұрын
Gerçekten çok heyecan verici. 2-3 sene önce izlesem bilim kurgu derdim ama ciddi ciddi yapıyorlar. Yapay zekanın gücü de inanılmaz...
@uca062206 Жыл бұрын
Yapay zeka aklımızın değil, hayalimizin ötesindeki şeylerin gerçekleşmesi için bir yol açabilir.
@Lauraqwh Жыл бұрын
O kadar shortsan sonra bu kanalda izleyecegim ilk uzun video...
@Anton-rj6nn Жыл бұрын
Gerçekten muhteşem bir gelişme ve bizlerle paylaştığınız için çok teşekkürler
@ekizlerhesenova Жыл бұрын
Çok müthiş bir vidio.azerbaycanlı olaraq sizi takdir edirem.👏
@nagisanneko Жыл бұрын
Keşke önce dünyayı daha yaşanılabilir hale getirseler
@alperenguney67392 ай бұрын
Gerçekten bunun olabileceğini düşünmek bile çok heyecan verici. Umarım orayı da burası gibi batırmayız. Yapay zekanın günümüzde pek fazla işe yaramamasına anlam veremiyordum , Kimyager yapay zekanın yaptığı başarılı deneyler sayesinde Mars'ta yeni bir yaşam kurabileceğimizi düşünebiliyor olmak süper. Muhtemelen biz Türkiye'de yaşayan ortalama gelirli insanlar olarak bu olayı sadece dışarıdan izleyeceğiz ama yine de bilim adına harika bir gelişme.
@mkymky1775 Жыл бұрын
Millet marsa gidiyor ben evden çıkacak mental sağlığı bulamıyorum
@Graudas Жыл бұрын
Hocam gayet sağlıklı ve güzel bir sunum yapıyorsun,bununla birlikte aslında genel kültür ve bilim kısmında da bizi gayet güzel bir şekilde aydınlatıyorsun,ben bu konuda sana çok teşekkür ediyorum, seni izlerken gayet keyif alıyorum,sunum esnasında yapmış olduğun üslup konuşma tarzı mimikler ve vücut dilin tam anlamıyla betimlenmiş olarak Tarafımıza gayet şeffaf, içten,yerinde,dozunda ve nihayetinde kaliteli bir bilgi aktararımı sağlıyorsun, uzun lafın kısası tam anlamıyla her şey için çok teşekkür ederim kendi nezdimde,umarım bunların devamı gelir ve bizi kaliteli bir şekilde aydınlatıyorsun her şey için teşekkürler… 👍👍👍👍
@emreylmaz17019 Жыл бұрын
Çağrı Bey Soru 1: Titan hakkında neden fazla bilgi akışı olmuyor Soru 2 : Marstan vb yaşanabilir gezegenlerden alınan toprak örnekleri mikroskobik incelemelere alındı mı alındı ise bilgi neden verilmiyor yada bu bilgilere nereden ulaşabiliriz SAYGILARIMLA
@mehmetgokhanbulat23875 ай бұрын
Şu hayatımızı değiştirecek olasılık teoreminin video zamanı gelmedi mi 9 ay geçmiş.
@mdmiyamato3444 Жыл бұрын
Çağrı abi Titan, Satürn'ün en büyük uydusu ve yoğun bir atmosferi olduğu bilinen tek doğal uydudur. Dünya dışında, yüzeyinde kararlı sıvı bulundurduğu kanıtlanan 2. gök cismi olduğu için çok ilgimi çekiyor Titan hakkında bilgilendirici bir video yaparsan sevinirim seviliyorsun abi❤
@Hyxtra_Zeppeli Жыл бұрын
yaptı
@canani5972 Жыл бұрын
Çağrı hocam ben Bir Uzay mühendisi öğrencisi olarak videolarınızı çok beğeniyorum devamını bekliyoruz
@cey_in_wonderland Жыл бұрын
Çok erken doğduk ya
@mtinmlikov65249 ай бұрын
1500 de doğanlar ne yapsın. Anın tadını çıkar😂
@kerimmm29967 ай бұрын
Yaşın kaç bilmiyorum ama kesinlikle erken doğmadık 10 seneye amerikada insana ihtiyaç kalmayacak ülkenin hali zaten ortada nasıl bi kaos çıkacak tahmin edemiyorum
@Yusuf-h6m7m5 ай бұрын
Bence geç kaldık
@ahmethahan54555 ай бұрын
Ayn öyle çok erken doğduk tip 1 medeniyeti dahi göremeden ölücez büyük ihtimalle
@Xclub4894 ай бұрын
Olum soz beni intahara suruklyo
@MrAquila35 Жыл бұрын
yapay zeka için gerçekten çok iyi bir uygulama alanı olmuş.
@ylmazkaramanoglu3577 Жыл бұрын
Elinize sağlık, Yapay zekayı sanayide hangi alanlarda kullanıyorlar, ya da kullanmayı düşünüyorlar. Bence bunun bizlere vizyon kazandırmanın yanında ciddi uygulamalara dönmesi çok olası. Başarılar, saygılar
@SerdarBekiroglu Жыл бұрын
07:31 Okşijen kopardı beni. 😅
@ozguryldrm14 Жыл бұрын
herşey çok güzel. harika buluşlar , harika fikirler , harika öngörüler ve planlar var. peki Türkiye olarak biz bu gelişmelerin şuan neresindeyiz? gelecekte neresinde olacağız?
@burakdinc8231 Жыл бұрын
Hah Gelmiş Türkiye bu işin neresindeci adam da
@Aboubakar0 Жыл бұрын
Tabikide öyle olacak kardeş. Sormasın mı adam? Sormaktada gayet haklı valla. Sen zannediyor musunki bu adamlar bu bilimsel gelişmeleri babasının hayrına yapıyor. Biz her yıl adamlardan 10 yıl daha geri kalıyoruz. Çık şu hayal dünyandan dostum
@aslanyureklirichard7513 Жыл бұрын
Hiçbir yerinde
@ozguryldrm14 Жыл бұрын
@@aslanyureklirichard7513 teşekkür ederim... 🫡
@postachamdi6286 Жыл бұрын
Türkiyeden de yetişmiş adamlar çıkıyor ama bu insanlar ülkenin şartları yüzünden yurt dışına çıkıyor
@muhittincandonuk2059 Жыл бұрын
Insana yaşama hevesi veriyor bu Kanal ❤
@Yusuf_Keyifli11 ай бұрын
Mars kolonisi kurmadan önce, ay üssü gibi 1 şey mi kursak haaa
@denizmahmutcelik Жыл бұрын
Harikasınız arkadaşlar, emeklerinize sağlık.. Hep olun, çok olun.. 👏🧿💙
@tetik1987 Жыл бұрын
Ardahan da yaşayan Marsta da yaşar 😀😀😀
@refikkedi1676 Жыл бұрын
9:31 ulan ne süper ya şu yapay zeka denen şey keşke iklim krizi gibi korkunç bir şeyle karşı karşıya olmasaydık ne umutlu olurduk geleceğimiz için
@tarkaytek8359 Жыл бұрын
hocam ağzınıza sağlık çok güzel bir video olmuş. böyle bir konuyu günümüz baitclik yöntemleriyle birleştirip burada 10binlerce kişiye ulaştırabiliyor olmanız çok değerli, ellerinize sağlık. yalnız yapay zekanın günümüzdeki halini bu şekilde sadece sohbet etmekten başka bir işe yaramayan bir şey olarak nitelendirmek çok doğru olmamış. özellikle bu sohbet etme işini gpt modelleri sayesinde gerçek anlamda daha henüz son bir iki sene içerisinde yapabilmeye başlamışken, daha şimdiden bunun ile alakalı onlarca iş kolu, start-uplar ve projeler oluşmuşken ve yapay zeka konsepti bile kendi içerisinde sadece 1 yıl içerisinde bambaşka bir hale gelmişken bu yaklaşım biraz konuyu kaçırmamıza neden olabilir (: tabii ki anlattığınız konuyu pekiştirmek için kullandığınız 2 cümle yüzünden koca bir şey kaçırılacak değil ama yine de yaklaşım tarzı olarak bir belirteyim dedim.
@moglu837 Жыл бұрын
mars bana ne kadar korkutucu gelse de çok ilgimi çekiyor.
@kahkahabendenyana Жыл бұрын
"Okşijen" Evrim Ağacı 07:32
@mariolove64 Жыл бұрын
Sizi seviyoruz
@abdullahibili9827 Жыл бұрын
İyiki varsınız evrim ağacı
@volkanuzun8186 Жыл бұрын
Ya başka bir gezegende yaşayanlar. Bizim dünyamızı kendilerinin yaşamasına uygun hale getirmeye başlamışlarsa ve biz henüz farkında değilsek :)
@mehmetcoskun12 Жыл бұрын
Hayalim e bir adım daha
@Başkan35-c8o Жыл бұрын
Hayalin için nasıl bir çaba gösteriyorsun hocam zor olmuyor mu
@mehmetcoskun12 Жыл бұрын
@@Başkan35-c8o zor olan nedir mesela
@realreal204610 ай бұрын
@@Başkan35-c8ohayal ediyor işte sen onuda yapamıyor gibisin
@Hax.Edit1 Жыл бұрын
Gerçekten videoyu izlerken çok heyecanlandım marsa gittiğimiz disarda cocuklarin oynadigi bir mars gercekten cok guzel olurdu
@OhannesArdaOCAK Жыл бұрын
Umarim turumuz kaybolur..
@neistiyorum Жыл бұрын
Abi video editini öyle bir yapıyorsun ki hiç yavaşlamadan sürekli bir konuşma dinliyorum ve uzun videolar bir yerden sonra yoruyor :D
@ahmetkaragol7090 Жыл бұрын
Yapay zekanin dostluğuna çok guvenmiyorum
@BugraKaanKAYA Жыл бұрын
Ben gerçekten ne kadar imkansız olduğunu bilsemde bu dünyada değilde farklı bir dünyada bir gezintiye çıkmak isterim. Bu konu hakkında esinlik belirtmem imkansız olsada, bana kalırsa insanlık elinde sonunda dünya dışı kolonileşmeye başlayacak. Umarım bende o günleri görürüm. Uzay ve bilinmezlikleriyle alakalı videoların çok hoşuma gidiyor seviliyosun abi
@kontmatheas3166 Жыл бұрын
@emreya Жыл бұрын
Bu konuyu bilen The 100 dizisini izlemesi gerek. Mükemmel anlatım, mükemmel video.
@MoonknightLara Жыл бұрын
Önemli olan moxie gibi oksijen üretebilecek yeni teknolojiler gerekiyor. Eğer dünyaya bağlı kalırsak hiç bir şey yapamayız. Marsta acilen oksijen üretebilecek tepkimeler bulunması lazım. Çünkü marsta daha keşfedemediğimiz bir çok element ve bunların oksijen ile nasıl tepkime verdikleri çok önemli marsta bir şeyler yapmalıyız ki dünyaya bağımlı kalmayalım.
@gunesefa Жыл бұрын
Bu tarz farklı gezegenlerde yaşam üzerine daha çok video bekliyoruz abim.
@fratswetr Жыл бұрын
Nie önce ay değil de Mars?
@bero6169 Жыл бұрын
Gelecek heyecan verici. Sabırsızlanıyorum.
@ayberkk.4 Жыл бұрын
Bende iste lol de hero deniyorum
@birolog Жыл бұрын
Çağrı kardeşime saygı ve selamlarımla. 07:31 OKŞİJEN 😇
@Ahmetgun33 Жыл бұрын
Marsa gittiğimde ronaldo dan daha yükseğe zıplıyacağım süüüüüüüüüüüü
@salimturkmen2016Ай бұрын
@@Ahmetgun33 gidersen zıplarsın 🤣
@sunger-bob Жыл бұрын
Senin de öğretmenler günün kutlu olsun Çağrı abi senden çok şey öğrendim 😊
@senol_ozen Жыл бұрын
Videonun sonuna doğru gözlerinden heyecan ve sevinç akışı 😅 güldürdün beni başkan. Fazla sevinme marsın dünyalaşmasını biz göremeyiz.😆
@SametBakryapan Жыл бұрын
Mars yaşanır olsa bile okjisen olsa bile bizim insanlar o okjiseni kirletir👍
@furkanbozlak Жыл бұрын
neden vidoyu izlerken kafamın içinde yapay zeka bizi dünyadan postalamak istiyor gibi bi düşünce oluştu 🤔 bu mükemmel video için teşekkürler 🙏🏼
@umutcmk3708 Жыл бұрын
heyecanlanıyorum seni izlerken.. iyi varsın.
@celalkandemir3005 Жыл бұрын
Teşekkur ederim abi marsda nefes alabileceğime dair bildirimini bekliyordum şimdi Mars'a yola çıkabilirim
@Alparslan172 Жыл бұрын
Çağrı abi selamlar. Yapay fotosentez ile ilgili ayrı bir video yapacak mısın bilmiyorum ama bu konuyu merak ediyorum. Çok fazla detaya inmeden, yapay ağaç nasıl yapılır gibi bir video olsa güzel olurdu bence.
@kemalsevimli Жыл бұрын
Commodore 64, ilk bilgisayarım, yaşım 7. Basit sorulara hep aynı cevabı veren bir uygulaması vardı. Aklıma gelen her şeyi soruyordum çocuk aklımla. Meğer cevaplarını almam tam 40 yıl sürecekmiş. Şimdi sorduğumuz herşeye cevap veriyorlar 👍
@yasarakturker192210 ай бұрын
Fasziniert interessant harika hakikatler hayirli olsun insallah ❤
Ben marsin yasana bilir olmasindan cok oradan mesafe olarak yaklasacagimiz gezegenlerin nasil oldugunu cok merak ediyorum belki baska gezegenlilere denk gelebiliriz harika olur
@gokhansen5159 Жыл бұрын
Gerçekten baş döndürücü… İçerik için teşekkürler 🙏🏼
@WİTCHeR_pm Жыл бұрын
Farklı gezegenlerdeki yaşam şartları ile ilgili video yaparmisin çağrı abi ekibi seviyoruz ❤
@burakuzbaş-d5o Жыл бұрын
Uzay ile ilgili videolar sınırsız olsa sınırsız izlerim 😅
@meliksahK Жыл бұрын
Öncelikle ilk koloniyi yapay zeka bizim yerimize kurarsa ne güzel 😂
@Fatoshgal Жыл бұрын
Vayy bee gerçekten müthiş gelişmeler ✌️👏🏼✊🏼✊🏼
@gokaykonur6361 Жыл бұрын
O yanımda olmadan ben Dünya'da bile nefes alamıyorum...
@Heavy17-q2n Жыл бұрын
Vay be büyüyünce belki Mars’a giden roketin rotasını ben hesaplarım
@yilmaz4598 Жыл бұрын
Heyecan verici ve ürkütücü
@aliosmanbalc6388 Жыл бұрын
Alakasız bir şekilde videoda dikkatimi çeken şu oldu: bundan sadece bir sene öncesinde dall-e, chatgpt çıktığında haftalarca aylarca bunları konuştuk. Şimdi ise "sadece bizimle sohbet edip resim çizen bir yazılım"( 8:18 ) diyerek küçümseyecek hale geldik. Biz farketmesekte teknoloji gerçekten çok hızlı gelişiyor.
@sinan.getboga Жыл бұрын
Tartışmasız kanalın beni en çok etkileyen videosu bu oldu ✅
Жыл бұрын
Bilim Kurgu filmlerinin gerçeğe dönüşüyor olmasına şahitlik ediyor olmak muazzam! Hep demişimdir, teknoloji aslında hep filmlerden, filmler de kitaplarda feyz alıyor.