Eski bir Tobb Etü’lü olarak size selamlar ve çalışmalarınızın devamını dilerim hocam👏👍
@scarhand64819 ай бұрын
hocam yapay zeka konusunu bir profesörden dinlemiştim ve üst perdeden konuşarak yerimizi alamaz gibisinden konuşmuştu. Tıpkı gündemdeki muhtarların işlerini kaybetmemek için akışa karşı çıkması gibi.. Sizi böylesine aleyhinize olabilecek önemli bir konuda gayet açık ve net duruşunuzdan dolayı tebrik ederim.
@hasanablak9 ай бұрын
Biz yazılımcılar, kendi işimizi elimizden alma noktasında çok başarılıyız
@unrealengineer09 ай бұрын
yaşa .d
@Allah-iyileri-odullendirir9 ай бұрын
Çalışmak zorunda kalinmayacak işsizliği dert etme
@Allah-iyileri-odullendirir9 ай бұрын
@@user-hv5wv2qb8fBilinmez iyilik içinde kullanılabilir onlara kalırsa alt sınıfa ihtiyaç kalmadığı için imha edebilirler ama yapay zeka onlarında kontrolün den çıkacak Dünya da cenneti kuracak Vatandaşlık temel gelir maaşı verecekler diye konuşuyorlar
@oguzhankarakus40379 ай бұрын
yapay zekayı da yapan yazılımcılar. Yapay zeka size muhtaç bence işi daha da kolaylaştıracak
@faridmehtizadeh96789 ай бұрын
Bu yorumu yayın esnasında yazacaktım, ama unuttum. Azerbaycandan izliyorum sizi uzun zamandır. Yapay zeka beni ürpertse bile sizin kanalınız gibi kanalları sayfamda öne çıkardığı için çok memnunum. Keşke bizim üniversitelerde sizin gibi profesörler olsa. Türkiyede akademik alan yozlaşmış desek bile, Azerbaycanda durum daha da vahim. Burada yozlaşmayan tek şey sanırım meyve satıcıları :dd
@hamburgengineer9 ай бұрын
Çok büyük sosyal olaylar bütün dünyayı bekliyor
@yakubbilalozden9 ай бұрын
Bir hukuk öğrencisi olarak tavsiyelerinizi aldım hocam, çok sağolun
@MuhammedYldz-lx6bw9 ай бұрын
Hocam siz öyle diyorsunuzda mavi yaka hem çok yoruluyor hemde az kazanıyor , meslek liselerinden mezun olanlardan çok azı tatminkâr maaş alıyor. Ve çoğu baska işlere yöneliyor.
@bugrahana33959 ай бұрын
Robotik üzerine yurt dışında doktora yapan bir öğrenciyim. Hocam insansı robotlarının kullanılması için cozulmesi gereken çok problemler var. Ben iş gücünün yerine almasını en az 30 40 yıl oldugunu sunuyorum. Robot matematiği henüz belirsiz ve noise içeren sistemler için henüz bu kadar gelişmiş değil. Muhtemelende olmayacaktır. Kısıca bir önceki videolarınızda apple çipleri gibi bir olay var bu pazarda.
@doganumutkzlrmak46919 ай бұрын
Hocam selamlar daha ilk chatgpt açıldığı hafta kullanmaya başlamıştım ve o zamandan sonra sürekli sizin gibi düşünmeye başladım. Kesinlikle ''bize bir şey olmaz'' diyebilecek sektör olduğunu düşünmüyorum. Bildiğimiz ekonomik modeinl ve sosyal sistemin tam anlamıyla değişecek diye düşünüyorum. Yapay zeka insan evrimini üst seviye taşıyabilecek tarihin en büyük devrimsel harekatına sebep olabilir. Bu teknoloji ile beraber ütopya olan düşünceler artık yakın gelecekte bile mümkün mesela universal basic income (evrensel gelir) modeline dayalı bir toplum düzeni neredeyse mümkün olmayı bırak belki de zorunluluk haline gelecek. Ben şahsen daha ileriye giderek buna karşı ''kendini hazırlamak'' noktasının da çok kısa süre yeterli olabileceğini ve bu süre sonrasında ortada ''kendini hazırlamak'' gibi bir kavram kalmayacağını düşünüyorum, yani farkındalığa sahip olmanız bile sonuç değiştirmeyecek çünkü yapabileceğiniz bir şey olmayacak piyasadaki iş gücüne yönelik talepler insan dışı karşılanmış olacak. Bu durum da mevcut nüfusun çoğuna ihtiyacımız yok. Çok kaliteli insan nüfusuna da pratikte ihtiyaç kalmayacak. Bugün ''boşuna çalışıyor, maaş ödeniyor'' denilen özellikle devlet istihdamı belki de bu yolda toplumsal bir kaosu engellemenin tek yolu olacak yani devlet vatandaşa ihtiyaç olmasa bile istihdam yaratacak ve maaş ödeyecek. (ki Keynesyen teoride buna benzer bir düşünce 100 yıl önceki ekonomi modelinde de vardı, devlet gerekirse vatandaşa günde 2 mesai yaptırıp gündüz çukur kazdıracak akşam diğer mesaide o çukuru doldurtacak ve maaş ödeyecek diyordu ki tabiki bugünün şartlarında farklı örnekler olur.) Yani vatandaşlık maaşı modeli devletin yarattığı istihdam üzerinden verilecek. Bugünle kıyasladığınızda dediğiniz gibi vatadandaşa 2000 TL düşer aç kalırsınız ama yapay zeka devrimi yaşayan bir toplumu düşünerek konuşmalıyız. Tabi yapay zeka çok kısıtlı bir kitle elinde distopya da yaratabilir ama ütopya yaratma imkanının ortaya çıkması belki de distopyayı istenilse bile ulaşılamayacak bir duruma sokabilir bu da başka bir yorumun konusu :)
@doganumutkzlrmak46919 ай бұрын
@@user-hv5wv2qb8f Evet hocam zaten yapay zekanın devrimi sadece iş piyasasında olmayacak muhtemelen mevcut ekonomik sistem, para anlayışı ve sosyal düzen kökünden değişmek zorunda kalacak eğer gelişim devam ederse bu kaçınılmaz olacak. Mevcut sistem belli bir noktaya kadar yenilik ve zenginlik yaratırken aynı zamanda yine gelecek için ciddi tehditleri oluşturuyor buna toplumsal adaletsizlik de dahil.
@ilxxen9 ай бұрын
Isaac Asimov's "Three Laws of Robotics" 1-A robot may not injure a human being or, through inaction, allow a human being to come to harm. 2-A robot must obey orders given it by human beings except where such orders would conflict with the First Law. 3-A robot must protect its own existence as long as such protection does not conflict with the First or Second Law. Bu kurallarla ilgili işlere yoğunlaşabililiriz aç kalmamak için😊
@musaasa82169 ай бұрын
Meslek olarak mali müşavirim .1982 den beri bu konuları yakından takip etmeye çalışırım. İlk bilgisayar derslerini de 1978 Prof Alphan Manas hocadan almış biriyim. Sorum şu: Emek ve sermaye piyasanın iki temel unsurudur daha açık bir deyimle biri olmadan diğeri olamaz. İşçi ürettiği malın üzerindeki emeğini para karşılığı ile satın alır, Sermayedar da üretilen malı piyasadan satın alır. Emek /Mavi-Beyaz vd yakalar olmadan üretilen malı kim satın alabilecek ? Satın alınamayan malı kim neden üretir ? Sorum bugün için değil geniş bir zaman dilimi içinde düşünülmeli. Komünist kardeşlerim bu duruma ve bu soruya hiç hazırlıklı değil.
@zbbzbbi93669 ай бұрын
belki de bir yerden sonra o malın alınmasına bile gerek duyulmaz, sistem değişebilir
@YapayZeka19569 ай бұрын
Evet bu konuda haklısın, ancak işçi sınıfı çıkmadan oncede durum farklıydı, sadece 250 yıldır böyle bir piyasa var , bu nedenle gelecekte emek piyasası kalmayacağı ortada, bundan kısa bir sure sonrada sermaye piyasası tüzel kişilerden tüzel devletlere yonelecektir, Bu sermaye mal, para ya da diğer kıymetli değerleri çalıştırdığı robotlara vermeyerek biz insanlara verecektir. İnsan dunyaya çalışmak için gelmedi, sınanmak için geldi, bunuda her sistemde yapabilir Yaradan :)
@yuksely27839 ай бұрын
@@YapayZeka1956 Çok iyimsersin...Bu sistemde kimse kimseye çalışmadan birşey vermez. Bizler çalıştığımız halde hakkımızı alamıyorken, çalışmadığımız halde bize ancak üçün birini verirler. Onunla da birşey alamazsın.
@OzgurSendir7 ай бұрын
Oğuz hocam kanalıınızı yeni buldum. Abone olmak yetmez valla bu kanala, bildirim zilini de açmak lazım =)
@suattekin64159 ай бұрын
Yandex te videolara ana sesi fona alıp üstten rusça seslendirme yapıyor .seslendirme yabancı dilde ama çeviri üzerine rusça yapılıyor Türkçesi olsa yabancı dildeki videoları üst ses Türkçe dinleyip izleyebiliriz.
@yunustaskiran77195 ай бұрын
Yapay Zeka insan zekasından daha üst bir yere geldiğinde zaten bu İnsanlığın Sonu olacak. Robot bir kendisine bakacak bir de insana bakacak ve diyecek ki "Neden ben bu canlıya hizmet edeyim ki?" Uzun lafın kısası işimi kaybedeceğim diye endişelenmenize gerek yok yok olacağız.
@Murat-Kaynar9 ай бұрын
Çok faydalı oldu , Çok teşekkürler , dahası için beklemedeyiz :)
@unrealengineer09 ай бұрын
şimdi panik olmanın tam zamanı
@elTIRco9 ай бұрын
36:05 hocam bunlar hangi kitaplar paylaşsanız süper olur. Teşekkürler.
@topcubasov89429 ай бұрын
Hocam merhaba, iyi günler. Çocuklarınıza önerdiğiniz yapay zeka kitabının adı nedir? Ve bu zamanda bize ne önerirsiniz, neler yapmamızı, hangi konuda çalışmamızı tavsiye edersiniz? Teşekkürler.(Bu metindeki yazım hataları yapay zeka tarafından düzeltildi)
@Voidd329 ай бұрын
Hani bazı fantastik filmlerde bir süper kötü adam olur da başkalarının güçlerini çalar ya işte yapay zeka da onun gibi .
@batuhanvoid58499 ай бұрын
hocam, yazılımların basit alt modüllerini yapay zekaya yazdırabilirsiniz ama, bir photoshop bir autocad yapay zekaya yazdırılabilir mi? öyle bir dünya yok, kaldı ki, alt modüllerin bile yazılımlara entegrasyonu yine nitelikli insanlar tarafından yapılabilir.
@ferhatylmaz93349 ай бұрын
Hocam bu gelecek değişimi ben yakın çevreme anlatıyorum fakat hiç kimsenin umrunda değil.
@Voidd329 ай бұрын
hocam yayın sonunda bahsettığınız çocuğunuza önerdığınız kıtabın adı ne acaba ?
@sertunc-k5o9 ай бұрын
takip
@yusuftemelli9 ай бұрын
Rez
@axcd9 ай бұрын
Rez
@zbbzbbi93669 ай бұрын
+
@huseyinaltunbas3209 ай бұрын
+
9 ай бұрын
Yapay zeka milli güvenlik meselesi. Yapay zeka teknolojisine sahip ülkeler bu gücü diğer ülkeler için öncelikle askeri, iktisadi ve siyasi alanda yıkıcı faktör olarak kullanacaktır. Endüstri 4.0 ile insansız fabrikaların kurulduğu zamanımızda bu teknolojiler devletlere sosyolojik operasyon yapmalarına da imkan vereceğinden derin problemlere sebep olacaktır. Devletin bütün imkanları ile tedbir alması elzem.
@yuksely27839 ай бұрын
Merak etme sanayi devrimi sonrası çıkan savaşlar sonucunda krallıklar yıkılıp ulus devletler kurulduysa, yapay zeka devrimiyle ulus devletler yıkılıp kuantum bilgisayarların yönettiği tek dünya yönetim sistemine geçeceğiz fiziki sınırlar kalmayacak böylelikle milli güvenlik sorunu da ortadan kalkacak.
@Kut-d9x9 ай бұрын
Sanayi odası meslek komitelerini dikkate alarak, AI meslek edinmemiz ve başımıza gelecekler konusunda bizi yönlendirebilir. Kapatılan eski DPT (Devlet Planlama Teşkilatı) gibi..
@bbb309759 ай бұрын
Genç arkadaşlar yaz tatillerinde kaynakçı yanında fln çalışın n'olur ne olmaz
@hasanablak9 ай бұрын
14:45 Şöyle bir durum söz konusu, ai yazılım anlamında gelişmeye devam ettikçe mavi yakanın robotlaştırılması da hızlanacak çünkü bir insan bu kod nasıl yapar diye düşünürken, ai yazılım anlamında geliştiğinde artık oradaki kısımları da yazan yine ai olacak bi nebze
@digitalistan9 ай бұрын
Umutsuzluğunuza katılmıyorum.
@alpersimsek86259 ай бұрын
nvidia yapay zekayı robotlara takacak, projesi de gear. fizik motoru geliştirme konusunda çığır açılmış, simülasyon ortamında bir şeyi normalde 1 kere yapacakken 1000 defa aynı anda yapıyo ve bu öğrenme fiziki hayata da direkt yansıyo, üstüne üstük yapay zekada gelişmenin yapay zekanın kendisi ile yapılıp işin hızının kümülatif arttırıldığı bi teknolojiye geçiliyo. genel yapay zeka yani agi tam manasıyla 1-2 seneye geliyo sonrasında zaten super intelligent haline gelecek, kuantum bilgisayarlarla ve yeni nesil bin kat hızlı işlem yapan işlemcilerle birlikte. yani bu saatten sonra insanların yapması gereken ve düşünmesi gereken politik karar almak/aldırmak zira devlet korumazsa insanların rekabet edebilmesi imkansız ve dolayısıyla aç kalıcak herkes veya dümdüz şirketokrasiye geçilip köle olacak elit bi zümre zenginin altında. zaten dünyada yaşanan bu paradigma değişimi ve covid ile girilen ve bitmek bilmeyen türbülans da bununla alakalı.
@yuksely27839 ай бұрын
Adapt 2030 projesi...Zaten şu anda bile hemen hemen herşey birkaç şirketin tekeline geçmiş durumda. Şirketokrasi uzun zamandır var. "Hiçbirşeyiniz olmayacak ama mutlu olacaksınız" mottosu tamamen mülksüzleştirmeye yönelik köleci zihniyetin planıdır. Hepimiz köle olacaksak üretilen ürünleri kime satacaklar?
@nameoftruth9 ай бұрын
1:16' Gemini / GPT4 karşılıklı gülüşmeler... :)))
9 ай бұрын
Örneğin jeolog arkeolog kazı bilimci gibi konular da orta vadede iş yapabilir. Kısaca orta vadede ne kadar analog manual sektör varsa sürdürülebilir konumda. Tıp gibi farmakoloji gibi konularda evet iş yükünün yüzde 90'nını devralacak tabi buna hasta bakımı vs dahil değil, ama yine de kimi manual alanlarda mesela laboratuarlar ameliyathaneler vs vs gibi alanlarda otomasyon biraz daha yavaş ilerleyecekir. Kısaca manual analog olan herşey istihdam anlamında in diğerleri biraz daha out ama tamamen de değil. Bu konuda ne kadar hızlı revizyon yapılır ve uyum sağlanırsa o kadar iyidir.
@nomadybb1-66er79 ай бұрын
Hocam zaten daha yeni başladık olmadı tırcı olacağım ama hayırlısı youtube yayını açarım hem 🤣yav bu sözelcilerin katma değeri ne ki neden varlar
@yusuftemelli9 ай бұрын
Yapay zekanın en başta yok edeceği mesleklerden biri tircilik 😂
@Yapaybeyin2049 ай бұрын
Yoğ ağbii insana ihtiyaç her zaman var.. insansız olmaz kii 😂
@gokhanserkan56169 ай бұрын
Yapay zeka mevcut bilgi üzerinden ilerleyerek bize sonuçları sunuyor. Peki insanoğlu bu yapay yüzünden tembelleşir ve yeni bir şey üretmezse yapay zeka ise mevcut bilgiyi dönüp dolaşıp bize satarsa o zaman insanlık nasıl gelişecek? Bu arada size elektrikçi konusunda katılmıyorum çünkü çeşitli robotlar üretilebilir ve bu robotları fiziki olarak evi gelip tamirat yapabilir :D
@delidivane16169 ай бұрын
Yapay zeka yeni veri üretebilir hale gelirse sorun kalmaz
@fratserdarbadll81509 ай бұрын
Hocam bize de yapay zeka ve ai robotlarla ilgili kitap önerir misiniz?
@ugurgenis9 ай бұрын
@alpkalpsz67478 ай бұрын
hocam iyi de sonuç ne yani
@yamaner79 ай бұрын
Tam robotik ile ilgili araştırma yapacakken bu yayını görmek... Hocam zihin okumaya başlayan bir yz'mi kullanıyorsunuz
@yavuzsarms9 ай бұрын
Bilgisayar mühendisleri için artısı olacak yapay zekanın diye düşünüyorum
@thedragonbornmlbb60819 ай бұрын
Hocam yeni bölümler açılacakmış sizce nasıl olur
@oguz_ergin9 ай бұрын
Hiç iyi olmaz.
@muratatalay39 ай бұрын
Hocam yapay zeka insanları yanlış yönlendirir mi? Manüple edebilir mi? Dezenfermasyon amacıyla kullanılanılır mı? Kasıtlı olarak yanlış kod yazma, araya farklı kodlar atarak virüs yerleştirme vs. işler yapabilir mi? Yapay zeka tarafından verilen kodların, bilgilerin kontrol edilmesi gerekmez mi? İleride belki kontrol mühendisliği ön plana çıkacaktır. Özellikle toplumu ilgilendiren konularda yapay zeka nın güvenlirliğinin devlet onaylı olması şart. Aksi halde herşey kontrolden çıkıp bir felakete dönüşecektir.
@yuksely27839 ай бұрын
Bunu yaptılar bile hepimizin bilgisayarında var tesbit edilemez ve durdurulamaz.
@yuksely27839 ай бұрын
Kuantum kıyameti ve süper yapay zeka tehdidi... kzbin.info/www/bejne/aXLHpqWhaaaBpacsi=iXt52yN-m2ZrTBt6
@Orhansmarttv9 ай бұрын
Tüm arkadaşlarıma kanalı tavsiye ediyorum
@eminalc27009 ай бұрын
Hocam yapay zeka ve otomasyon anlanına ilgim var makine mühendisliği veya endüstri mühendisliği alanlarından hangisini seçmem mantıklı olur?
@ninjutsun9 ай бұрын
Hocam yotube video başlık bu Türkiye'nin ve dünyanı seri üretimi yapmaya başlayan ilk insansı robot fabrikast AKINROBOTiCS
@nextgoodays9 ай бұрын
Akademisyenlik mesleğinin geleceği ne olacak sizce hocam? Devlet memurluğu ortadan kalkar mı? Düz memurluk vs.Yapay zeka alanında çalışan insanların geleceği ne olacak?
@erkinalp9 ай бұрын
devlet olduğu sürece devlet memuru olur, ama ileride sistem değişir de devletsizliğe geçilirse, bir şey diyemem akademisyenlik de zevkine yapılan bir işe döner
@tahirhanyildizoglu14619 ай бұрын
Biz yazılımcılar olarak kendi sonumuz için mi çalışıyoruz hocam :)
@johnmustang999 ай бұрын
Hocam işsiz kalacağım diye çok korkuyorum ne yapmam lazım lütfen yardım edin okulumuzda psikolojik destek alabileceğim bir yer var mı bunun için
@Anteppia9 ай бұрын
Çiftçilikte bitecek bence. Yapay zekayla yönetilen tarım fabrikaları yaygınlaşacak.
@ibrahimdemirelli88229 ай бұрын
Aynen 😂
@Undertaker6879 ай бұрын
insanoğlu ne yapıcak o zaman tembellik çağına mı giryoz
@erkinalp9 ай бұрын
@@Undertaker687tam da öyle
@hasangonen19879 ай бұрын
İnşaAllah korkmuşsunuzdur :D
@EmrulahBakır9 ай бұрын
Hoçam ben pek umrumda değil aklımda fikirlerim var beyaz yada mavi yaka işlerde çalışmışım tecrübem var hocam kristalden işlemci olurmu
@-Engineering01-9 ай бұрын
Kardesim merak ettim 2 hafta olmus, ne iciyordun bunu yazarken ?
@kiviviv9 ай бұрын
@@-Engineering01- belki türk değildir
@kanna57479 ай бұрын
Panik butonu aktif...
@maketurkiyegreatagain9 ай бұрын
Hocam yeni mezun inşaat mühendisiyim. Tavsiyeniz nedir. Yurtdışına çıkmaya çalıştım ama Avustralya vize vermedi. Zaten beyaz yaka artık talep yönünde sıkıntılar yaşıyor söylediğiniz gibi. Şimdi kpss çalışıyorum. Özel sektörün yıkılma potansiyeli var ve dünya'da da her an savaş ya da başka dönüşümsel nedenlerle kaos ortaya çıkabilir. Devlet her zaman memurunu korur diye düşündüm. Peki sizin bakış açınız nedir?
@MDEMIR-wt2jt9 ай бұрын
1 yıldır mühendisim özel sektör çok kötü mühendisler arasında en kötü koşullarda çalışanız kpss son gaz devam et bence
@maketurkiyegreatagain9 ай бұрын
sen adamsın@@MDEMIR-wt2jt
@Kut-d9x9 ай бұрын
Belki de teknoloji felsefesinde yapay zeka felsefesini yapay zekanın kendisinin yapması daha doğru olabilir!
@furkanyüce-n4j9 ай бұрын
Veri bilimi okuyorduk ,yol yakınken bırakalım mı hocam?
@oguz_ergin9 ай бұрын
Yok bırakmayın :). Bu değişime en hazır disiplin yine bilgisayar ile bağlantılı alanlar.
@Voidd329 ай бұрын
@@oguz_ergin Nasıl hocam ? Evet bu alanlar olaya daha vakıf ama yine de nasıl bu değişime ayak uydurulabilir ? Ben mesela donanım alanında ilerlemek istiyorum ama donanımda yazılımla ifade edilebilir olduğundan yapay zeka buraya da dokunacak ben ne yapmalıyım ?
@delidivane16169 ай бұрын
@@Voidd32yapay zekayı o alana implemente eden kişilerden olabilirsin.
@erkinalp9 ай бұрын
@@Voidd32donanım çalışacaksanız von neumann olmayan bilgisayar mimarileri üzerine yoğunlaşmanızı öneririm
@CengizOrhanAlper9 ай бұрын
arkeologların işini nasıl yapacak yapay zeka, o biraz zor gibi
@kenanbalota70829 ай бұрын
Yazılım geliştirme işi bir meslek olmadığı, diploma gerektirmediği için kod yazıldıktan sonra kimin yazdığının bir önemi yoktur. Bir avukattan daha iyi hukkuki çıkarım yapabilse de şu anki yasalara göre işin yapılması için avukata ihtiyaç var.
@pertevdural45139 ай бұрын
enerjiyi sınırsız elde edebilirsek vatandaşlık maaşı verilebilir 38:00
@samedklc52189 ай бұрын
altered carbon?
@alperenkalkan68449 ай бұрын
37:30 Altıma yaptım
@kenaniskender88459 ай бұрын
👏👏👏👏👏
@osmangulecen44439 ай бұрын
Bütün bunlar kesin olarak olacak. Tabi tüm insanlar bu konuda bence hiç tedirgin olmalarına gerek yok. Herkes şu soruyu soruyor. herkes işsiz kalacak. Ben ise olaya terten bakıyorum. Bu kadar ürün ve hizmet tam otomatik üretilecek ise, Bu ürün ve hizmetler, hiçbir karşı deger veremeyecek olan insanlara bedava verilmeyecek ise, kimin için bu ürün ve hizmetler üretilecek? O yüzden enseyi karartmayın. Bu güne kadar bir karşılık ödeyerek aldıgınız ürün ve hizmetler, belki de hiç bir bedel ödemeden bu ürün ve hizmetleri alacaksınız. Çünkü başka yolu yok
@kadir6759 ай бұрын
Panik yapsak ne olacak hocam elden bir şey gelmiyor çözüm yok malesef
@zbbzbbi93669 ай бұрын
var iyi düşün hacı abi, yaşadığın stres de çözüm bulmanda yardımcı olur.
Yatırımcı olun. Emek ve sermaye,rant, faiz modeli eski model. Girişimci ve yatırımcılar olacak. Diğerleri üzgünüm. Koskoca şirketlerin tek çalışanı olacak o da şirket sahibi.
@ninjutsun9 ай бұрын
Hocam Turkiyed başlandı yotubede deng geldim.
@atillaylldiz50819 ай бұрын
Öfff aynı şeyi 40 tekrar yapmaaaa
@Kut-d9x9 ай бұрын
Büyük ihtimal dijital sosyalizm olacak Blockchain üzerinden Sosyal puanlama sistemine göre aile planlaması vb
@another12959 ай бұрын
Buna milyarlar hatta trilyon yatiran adamlar enayi mi de herkesi herkesle eşitleyecek? Kazanci olmayan bir işe neden gjrsinler?
@MUCAV_COM9 ай бұрын
Anneannem hasta oldu, copilota sordum hastalığı bildi. Doktora götürdük bilemedi antibiyotik verdi.
@oguzar87279 ай бұрын
doktorun bilemediği hastalık neydi acaba
@MUCAV_COM9 ай бұрын
@@oguzar8727 kurdeşen
@fhksr1849 ай бұрын
senin annannen ve gittiğiniz doktor bir ölçüt değil. bir doktor olarak söylüyorum türkiye'de gittiğiniz özel veya devlet farketmeksizin yüzde 90 ihtimalle sağlık hizmeti almıyorsunuz. bu olayların ölçüt alınacağı nokta doğru düzgün doktorluk yapılan ülkeler. türkiye'de doktorluğu bitirdiler büyük oranda amaç sadece size bir ilaç yazıp baştan savmak.
9 ай бұрын
AYNISI! Elimde bir türlü geçmeyen yaralar çıktı fotoğrafını Copilot’a attım ve bana belli başlı şeyleri içerwn bir merhem bulmamı önerdi eczacılara söyledim bir merhem verdiler 1 hafta içinde elimdeki tüm yaraları yok etti!
@Allah-iyileri-odullendirir9 ай бұрын
Ciddiysen doktorlar hapı yuttu
@kuregen81229 ай бұрын
Abi yanlış anladıysam beni lütfen düzeltin ,programlama dilleri öğrenmek yerine Algoritama temeli yapmamız Algoritma öğrenmemiz yeterli olacak yapay zeka sayesinde dogrumudur.
@YabghuKhan9 ай бұрын
Yanlış :) Öğrenmeyi öğrenin; yani, kendi başınıza oturup İtalyanca gibi yeni bir dil öğrenebilecek yetkinliğe erişin. Bu düzeye varabilmek için, zihinsel kapasitenizi genişletmeniz gereklidir. Bu amaçla algoritmalar, programlama dilleri, sosyal bilimler, matematik gibi çeşitli alanları araç olarak kullanabilirsiniz. Bu süreçte, hangi konuyu öğrendiğiniz ya da öğrendiğiniz dilin gerçek hayatta ne kadar işe yaradığı önemli değildir. Asıl mesele, analitik düşünme yeteneği kazanmaktır.
@yuksely27839 ай бұрын
@@YabghuKhan Test soruları çözerek ezbere dayalı eğitim tornasından geçmiş milyonlarca kişiye analitik düşünceye sahip olmak ne kadar da kolay gelir bir bilsen. Bu toplumun çoğu sürü güdüsüyle hareket ediyor analitik düşünceye sahip yüz binde bir kişi zor bulursun...
@maketurkiyegreatagain9 ай бұрын
38:20 Satmaya ihtiyaç duymayacaklar :D Eskiden işçiler varken dediğin doğruydu Ali ama bu sistemde robotlar tüm işleri yapacaksa geri kalan %90 insan gereksizleşir ve sadece elitler zenginlik içinde yaşar
@Allah-iyileri-odullendirir9 ай бұрын
Yapay zekanın sunduğu refah bütün insanlık la paylastirilabilr..Kimsenin çalışmak zorunda kalmayacağı dünyada cennet kurulabilir
@yuksely27839 ай бұрын
@@Allah-iyileri-odullendirir Sanayi devriminin sunduğu refah paylaştırıldı mı ki, yapay zekanın sunacağı refah paylaştırılsın. Puanlama sistemine bağlı her an kontrol edilebilir mülksüzleştirilmiş katı köleci bir sistem geliyor görmüyor musunuz? Ütopik hayaller kurmayın...