Yasin bey uzun zamandır sizi aramak istiyordum olmadı bende konsantre yem kullanıyorum çok memnunum bu sene soya slajıda vermeye başladım hayvanlarımda genetiği iyi olanlarda süt artışı mükemmel genetiği kötü olanlara ne verirsem vereyim olmuyor konsantre yeme geçtiğimden bu yana performansları mükemmel
@mervecelikcan3495Ай бұрын
hocam üzerinde çalıştığınız bir yem rasyonu vardı kuzuları ishalden kurtaracak yaklaşık 9 ay önce çektiğiniz 3 ayda 45 kg başlığı ile son durum nedir , çıkan sonuç ile ilgili yeni video ne zaman gelir.
@enytesla7178Ай бұрын
Öncelikle bilgiler için teşekkürler Yasin Bey. benim sormak istediğim tam da bu yem konusu üzerine, misal ben bir çiftlik kurmak istiyorum, fakat yemimi tamda sizin dediğiniz gibi fabrikadan değil de kendim üretmek istiyorum,doğal olmasını istiyorum. Hayvana yedireceğimiz kaba-kesif yem rasyonu göz önüne alındığında 1 adet besi küçük baş , 1 adet besi büyükbaş veya süt hayvancılığında , 1 hayvanın 1 günlük yem ihtiyacını ve besi süresincedeki periyotta yem ihtiyacını karşılayabilmek için hayvan başı ne kadar araziye ihtiyacımız vardır, bununla ilgili genel bir tablo-video çalışması yapabilirseniz ,bu işe bu şekilde girmek isteyenler için , kurulum öncesi maliyet planlaması yapmak isteyenler için müthiş bir öz kaynak olur, teşekkürler.Uzun zamandır bu işe girmek için araştırmalar yapıyorum,planım elimdeki anaparam ile arazi alıp, gerekirse barınma olarak ilk çadır kullanıp, yıllar içerisinde işletmeyi ve yatırımı büyütmek.Ama 1 hayvan için ne kadar araziye ihtiyaç duyarım bununla alakalı misal hiçbir bilgi bulamıyorum, daha önce ki videolarınızda yapmış olduğunuz bir tablo vardı, o videodaki bilgiler eşliğinde , yem içerisine koyulan karışımların yılda kaç kere hasat edilebildiği ve dekara kaç kg ortalama ürün verdiğini araştırdım ve sınırlı bilgilerimle bir fizibilite çalışması yaptım.Bunun sonucunda 300 günlük beside olan 1 büyükbaş için minimum 3 dekar araziye ihtiyaç duyulduğu sonucuna ulaştım fakat tabi sizin kadar bilgili olmadığım için sonuçlardan emin değilim.Bu konuda şöyle 1 saatlik detaylı bir excel tablosu ile desteklenmiş çalışma yapabilirseniz boş bir vaktinizde, mükemmel bir ön bilgilendirme çalışması olur, misal 25 milyon sermayem var ve bu işe girmek istiyorum, ama paramı gidip betona gömmek istemiyorum, alabileceğim kadar fazla arazi alıp,gerekirse ilk önce hayvan barınması için çadır kullanıp-kendim için konteynır yaşam ünitesi alıp, 6-8 aylık kasaplık kuzu yetiştiriciliği periyodundan elde ettiğim kazancım ile işletmemin inşaat işlerini zamana yayarak yapmak istiyorum, bununla ilgili yatırımcılara verebileceğiniz fikirler ve öneriler nelerdir, ayrıca hayvancılık hakkında bu tarz bilimsel bilgileri okuyup - öğrenebileceğim hayvan metabolizması-fizyolojisi-anatomisi-hastakları-yem rasyonu-bakımı ,aynı şekilde hayvan yemi yetiştiriciliğinde bitki bilimi vs konusunda bilgi edinebileceğim akademik kitap isimleri ve yazarlar var mıdır? var ise nelerdir paylaşır mısınız? saygı ve sevgilerimle..
@İlhanYazıcı-h6iАй бұрын
Yasin bey sadece kaba yemlerle sığır beslenirmi.? Bunu anlatırmısınız.. Mesela sadece yılda bir buzağı için yapılabilirmi? Erkek sığırlar sadece bu şekilde beslenirse sonuçları ne olur??
@abdullahdemirhan6728Ай бұрын
İstediğimiz konu senin içerik bulmakta zorlandığın yada senin bilir kişi olman falan değil , burada senin dediklerine AA süper helal olsun abi diyen bir kitlenin çocuksu taraftarlığı dışında, gerçekten ne anlatıyorsun, sen neye kime hizmet ediyorsun , mesele senin bu Vatana ne kadar fayda ve zarar verdiğin meselesidir , bir kere senin sözde bilimsel açıklamaların, gerçek le alakası yok , tahminen diye konuşsan neyse , mesela çiftçiye bedava yem üretmek hakkında bilgi verebilirmisin ? Verirsinde yem baronları rahatsız olur mu acaba ? Mesela yıllar önce kötülediğin hasıl sistemi için, Dünya'da bu üretimi kullanan ülkeler varken onlar bişey bilmiyor da sen mi biliyorsun ? Mesela dünyada kaba yem sorununu bitiren , maralfalfa üretimi yapılırken, onlar bu nimetten faydalanırken , bunca engele pahalılık la üreticiyi canından bezdiren bir sistem de ortamda , senin bu bereketli nimete , sıcak bakmayıp kötülemen , acaba sebebi nedir ? Herkesin kendi yemlerini 10 lu 15 li karışık tohumlar la , tarlasına merasına ekip kendi pelet makinesi alıp kendi pelet yemini üretebileceği konusunu işlemek kimsenin aklına gelmiyor mu , nedir bu dışarıdan yemek siparişi vermek garabeti , nedir bu çaresiz zayıf düşünce bataklığı Nedir? Hem sonra Reygras da Var , ilk önce kendi gübreni kendin üret de , Anlat toprağın organik oranı düşük, doğal gübreler le nasıl kalitel toprak yapılır anlat , ama O bilim kulübü üslubuyla değil , organik tarım uzmanı edası ile , konvansiyonel tarım piyonları gibi değil , Vatan sever , gerçek dost gibi anlat , gerçekten bir faydan dokunsun , geçici değiliz boş yapmaya zaman yok , savaş kapıya dayandı, Memlekete gerçek Üretim lazım, kendi kendine yeten çiftlikler, dışa bağımlı olmayan bilinçli üreticiler lazım, böyle olursan , seni Allah da sever , Üretici de sever , Allah'ın kulları da sever , tamammı hocam.
@t.c.ahmetgunindi520114 сағат бұрын
Selamlar EMEĞİNİZE SAĞLIK.
@omerbozdemir977Ай бұрын
Harika bir içerik olmuş. Emeklerine sağlık Yasin Bey.
@bilalsevgi5062Ай бұрын
Eymencim eskisehirden sevgi selamlar cok faydali video olmus emegine saglik CENABALLAHA emanet ol guzel insan
@Efem45Ай бұрын
Emeğine sağlık sizin gibi güzel insandan öğrenmek çok güzel oldu teşekkür ediyorum
@DursunSezer-r9zАй бұрын
Süpersin Yasin bey. Teşekkurler
@CuvaaraАй бұрын
Okadar mantikli konusuyorsunki her videonu izlerken yeni fikirler kafama dank ediyor. Keske seni yuzyuze dinleme sansim olsaydi. Emeğine saglik.
@umutyldz5496Ай бұрын
Ne zamandır bu konuyu arastiriyordum. Teşekkürler
@umutyldz5496Ай бұрын
Örnek konsantre yem videosu gelsin. Bu konuda yeterli kaynak yok.
Ай бұрын
güzel fikir çekelim inşallah
@eminozalp511422 күн бұрын
Abi konula alakasız ama karma aşı yaptım koyunlara yapmadan önce bi koyunumu kaybettim 20 gün sonra tekrarlamak iyi mi olur karma aşıyı
@furkanbaykal211918 күн бұрын
@@eminozalp5114 Karma aşı ilk defa mı vurdun.
@IbrahimTuver-zx2enАй бұрын
Hocam öncelikle tebrik ederim çok başarılı bir paylaşım olmuş👍konsantre yem nasıl hazırlana bilir bunla ilgili bir çekimde yaparsanız harika olur. Birde hocam besi başında atk yı yüksek tutup 300/400 kg dan sonra azaltarak enerji artırımı yaparak ve sodyun magnezyum gbi maddeler girerek de bir anlamda konsantre yem mantığında besi yapmış olurmuyuz?
Ай бұрын
aynen öyle yapmış olursun. zaten konsantre yemin içinde de bunlardan başka vitamin ve maya var. başka da bir şey yok
@aknozen7233Күн бұрын
Atk nin yararlik oranı nedir birde protein değeri nedir
@BurakBagrackАй бұрын
Çok mantıklı gerçekten anlattıklarınız. Teşekkür ederim. Konsantre yem denilince herkesin aklına aynı kişi gelmiş olması muhtemel. Fakat hakkını yemeyeyim besicilik konusunda eskiye nazaran insanların daha fazla kar etmesini sağlamıştır. Bu videodan çıkan sonuç ise "sen aslında yemini kendin yaparsan daha fazla kar edersin, sonuçta o yemler de bir insan tarafından üretiliyor". E o kişi de zaten ticaret yapmak zorunda olduğu için doğal olarak bunlardan bahsetmiyor. Asla suçlamak amacıyla söylemiyorum. Dediğim gibi en azından insanlar biraz da olsa fazla kazanıyor. Fakat benim size sormak istediğim de bu konuyla bağlantılı. Şimdi bu konsantre yemi pazarlayan kişinin çektiği dana tartım videolarında aylık alınan kilolar hadi 3'ü boşverrlim minimum 2 - 2.5 kilo bandında seyrediyor. Ben esasen gerçek dışı olduğunu düşünmüyorum. Doğrudur yani. Peki biz bu konsantre yem kullanmadan kendi rasyonlarımızla bu kiloları alabilir miyiz?
Ай бұрын
hangi yemden bahsediyorsanız o yemin içindekiler kısmına bakın. göreceğiniz; soya kepek atk vitamin mineral soda maya vb. yani sizde aynı karışımı yapabilirsiniz. farklı birşey yok. ama ben bunları bulmakta zorlanırım hazır yapılmışı var derseniz de alabilirsiniz tabi. sonuç olarak hayvanların alacağı kilo değişmez.
@abdurahmankorkmazer461Ай бұрын
Emeğinize yüreğinize sağlık hocam
@endercamoglu597128 күн бұрын
Birde balik atıkları kurumuşlari var bunları hangi hayvan turlerine yem olarak kullanila bilir
@MehmetÖnderAkşengürАй бұрын
Emeğinize sağlık. Ortalama ağırlık içinde bir koyunun yada bir dananın ineğin ihtiyacı olacak protein nişasta yani karbonhidrat oranı pratik hesap yapımı bilgilendirme için bir çekim yayını çok faydalı olacaktır.
@mustafaozcall5623Ай бұрын
Güzel ve bilgilendirici video için teşekkürler, anlattığınız bilgileri uygulamalı eğitim olarak verseniz et-süt ve küçükbaş için (tabi belli bir ücret karşılığı) çok daha fazla etkili olacağını düşünmekteyim.Videolarınızı beklemekteyiz.Teşekkürler
@gilavox6965Ай бұрын
Ağzına sağlık abi
@zuzumuzu9112Ай бұрын
Abi sen neredesin yaa bakıyorum yeni video yok özlettin kendini 🥰🥰
eyvallah geldim inşallah. bundan sonra bol bol gelir
@nedimdikmen566017 күн бұрын
Yasin hocam yeni doğum yapmış kuzulu koyuna pancar küspesi verilir mi. Verilirse günlük ne kadar verilmelidir
@Mesut00664Ай бұрын
Yumurta tavukçulugunda hafta hafta yem rasyosu hakkinda bir video olursa seviniriz.örneğin 20. Hafta devamında 30.hafta 40.hafta vs.
@tuncaykarabacak600718 күн бұрын
Yasin hocam bu video dan anladigim konstre yemlerin 2 cesit yapilmasi gerektigi erken donem besi ve ileri donem besi seklinde olmasi gerektigi yonunde aslinda bu konsantre yem ureticileri bu videonuzda anlattiginiz gereksinimlere gore iceriklerle yem yaparlarsa karlilik artabilir ve daha dogru bir besicilik yapilabilir tabiki dediginiz gibi yemi kendi bunyesinde yapan kisilerle ayni verimlilik yakalanamaz ama bir cok yetistirici bu imkanlara sahip olmadigida bi gercek
@alperdemirkoparan576410 күн бұрын
O zaman bu konsantre yemi kullanıp övenler aslında önceki rasyonları çok kötü olduğu için verim alamadıklarından kaynaklanıyor işi bilen adam geliyor güzelce besliyor
9 күн бұрын
Konsantre yemin içinde de bu saydıklarım var. Ben oranları ile alakalı detaylı video çekeciğim. Herkes kendi içeriğini üretebilecek inşallah
@ResulTan-b2w18 күн бұрын
Slm yasin hocam sizi izleye izleye 25 yillik antalyadan,sivasin terkedilmis bir mezrasina göç edip cifciliğe küçükbaşa başladım.😊 Şuan hersey çok güzel iki sorum olacak cevaplarsanız sevinirim. Koyun ve kuzu neden birarada yayilmaz yani ana sürü için bir çoban,dişi kuzu için bir çoban ve erkek kuzu için ayrı bir çoban mi gerekli. İkinci sorum ise 4lu karma yem yani (yem bezelye%35 fii %35. buğday%15 ve tiritikale%15 olmak üzere bu kaba yemle direk besleyebilirmiyiz kesif yem vermeden. 2800 enerji ve erken biçimde 16 18 pretein olduğu söyleniyor.
@ekremyapucuАй бұрын
Yasin hocam merhabalar. Kendi yemimizi yapma konusunda yem içerisindeki madde çeşitliliği ne kadar önemli? Mesela ürettiğimiz dane mısırı ve arpayı kırıp pamuk küspesi ile hayvanlarınızın ihtiyacı olan hesaplamalar doğrultusunda karışım yapsak daha sonra tuz - sodyum eklesek (hesaplanarak) bunları paket halinde hayvanlarımıza yedirsek nasıl bir verim alabiliriz?
@izzetkocak38Ай бұрын
Yasin bey bizim inekler sut verimlerini cok dusurduler danalarini temmuz agustos gibi dogurdular ikisi toplam 25 30 litreyi zor veriyorlar onceden boyle degildi sebebi ne olabilir inekler simental digeri sim kirmasi
@soundsofmylife634927 күн бұрын
Simental sütünü çeker
@Ferdiekinci-f7v21 күн бұрын
Selamın aleyküm abi benim bir sorum var ben büyük baş hayvancılık yapmak istiyorum çadır ahır devlet destekli ne yapmam lazım
@eraykaplan4355 күн бұрын
Vitamin ve minarel konusunda ineklerime ve dişi danalarıma ne ne zaman vermeliyim hocam?
@Gravity59202 күн бұрын
Her zaman vermelisin hem hayvanin vitamin mineral ihtiyacini karsilamak hem de ineklerde sut verimi duvelerde dol verimi kizginlik icin mutlaka vitamin mineral sart bunu vitamin premix kullanarak her gun belli bir gramajda hayvan basi seklinde kullanabilirsin ya da vitamin mineral boluslarini attiririrsin belli sure iskembede duruyor o sure boyunca ekstra vitamin mineral vermene gerek kalmaz vitamin mineral eksikliginden kaynakli hayvanlar toprak,poset gibi besin degeri olmayan seyleri cigneme,yalama gibi sorunlarla karsilasabilirsin
@eraykaplan43519 сағат бұрын
Mineral bollusları derken anlayamadım. Ben dün büsür para verip premix aldım abi. Bunu sabah akşam içinden çıkan ölcek ile 250 şer gram süt yemiyle vermeyi düşünüyorum sence doğrumu yaparım abi? Çol teşekkür ederim şimdiden.
@huseyinkzl544Ай бұрын
Kalitelli uygun fiyata Vitamin mineral ve sodayi nasil bulabilirim?
@tuncaykarabacak6007Ай бұрын
Benim anladığım şu protein kaynaklari ve vitamin mineral kaynaklari bu konstre yemlerin esasini olusturmakta ve bu urunler kucuk isletmelerin ulasmasi zor olan urunler bu nedenle kullanilmasinda bir zarar olmamakla beraber donemsel olarak ihtiyacin fazlasini bulundurmaktalar bu baglamda bu konstre yemler besinin baslangic orta donem ve bitirme donemi olarak 3 e sinifladirilirsa ve muhteviyatina gore ucretlendirilirse sorun bir nebze de olsa cozulebilir
@YusufYeşiltaş-n6gАй бұрын
Selamünaleyküm kolay gelsin bi yem markasi kullandim cok buyuk sorunlar cikti ve analiz sonucunda bozuk oldugu tespit edildi bu konuda ne yapmam gerek yardimci olabilirmisiniz
@betullahcansu8204Ай бұрын
Hocam protein kaynaklı yemleri tır bazında getirdiğimizde nasıl muhafaza edebiliriz yada kolay sıtoklanan protein kaynakları var mı besi de 2 çeşit protein kaynaklı yem yeterli olur mu
@muratserdar5309Ай бұрын
Teşekkürler
@hasankayisoglu8134Ай бұрын
👍👍👍
@qafurqarazade396Ай бұрын
Kolay gelsin
@mahmutozarslan6579Ай бұрын
Merhaba Serbest yemleme yöntemi (Ad-lib Feeding ) ilgili neler düşünüyorsunuz özellikle etcil büyük baş da, bununla ilgili bir video yaparmısınız teşekkür ederim iyi yayınlar.
Ай бұрын
yapalım inşallah güzel olur. bir çok işletmede uygulanıyor. artı ve eksileri var. detaylı anlatalım inşallah
@burhanetinsaral6314Ай бұрын
Adam gibi adamsın hocam sizden bir ricam damızlık koyun yetiştiriciliği ile ilgili tekrar bir video ölmüşlerine dua olsun
@mutludursun-b4uАй бұрын
Hocam besi yemlerine ilave 2 kg arpa veriyoruz yetmez mi
@arifyazgan-s8mАй бұрын
Hocam kolay gelsin canlı ağırlık için dışarıdan en çok hangi iz elementlere ihtiyaç duyar besi hayvanları
Ай бұрын
hemsinin bir dengede olması lazım.iz element olarak mangan kas gelişiminde önemli olabilir. ama herhangi birinin eksikliğinde manganın yüksek olması tek başına birşey ifade etmez. tabi bunun dışında makro minerallerden fosfor ve magnezyum da oldukça önemli. kemik gelişimi için de kalsiyum oldukça önemli. yavru hayvanların gelişiminde ise molibden oldukça önemli. gibi
@arifyazgan-s8mАй бұрын
Çok teşekkür ederim hocam biraz daha sizi yorup fabrika yemi olmadan besicilik yapan biri olsanız vit. Minarel olarak nasıl bir premix hazırlatırsınız
@ismtklcsnАй бұрын
Yasin hocam Kırşehir'de yüksek lisansınıza devam ediyormusunuz? Müsait olursanız çiftliğime bekliyorum 😊
Ай бұрын
evet devam ediyorum. gelirim inşallah
@mehmetklc6400Ай бұрын
HoCam sadece OT ve marafalfa bitkisinin koyunculuk yapmak gibi bir düşüncemiz var sizce bi sıkıntı olurmu marafalfa ile ilgili bi video cekermisisniz
Ай бұрын
çekelim inşallah. düşük verim ama az masraf olsun derseniz olabilir. sadece kuru madde miktarına dikkat edin. çok rutubetten sakının
@mehmetklc6400Ай бұрын
Sağol hocam dogru bilgiyi doğru kaynaklardan almak başarıyı getirir
@huseyinkzl544Ай бұрын
Kıymetli hocam Roto yem nasil bilginiz varmi sizin gibi bilgili kisinin görüşü nedir
Ай бұрын
kötü yem yada kötü hammadde yoktur. doğru kullanmak yada yanlış kullanmak vardır. birde maliyet hesabı vardır. fiyat uygun ise doğru kullanarak iyi sonuçlar alınır.
@MehmetSahin-ri2sgАй бұрын
Yasin Eymen hocam.Kurbanlık için erkek kuzular için hayvanlara Elma posası mı versek yada pancar posası mı versek hangisi daha iyi olur.İkisinin kuru maddeleri nasıl
Ай бұрын
pancar daha dengelidir. kuru maddeleri birbirine yakın. pancarın biraz daha düşük olabilir. ama elmanın şeker oranı biraz daha yüksek ndf si biraz daha düşüktür. pancar kullanırsan daha kolay kontrol altında tutarsın. elmada dengeyi kaçırabilirsin.
@MehmetSahin-ri2sgАй бұрын
Hocam daha fazla elma posası verdiğimiz de koyunlarda şeker mi olur
@kemalcetin6739Ай бұрын
Hocam ağzına sağlık biz millet olarak okumayı sevmiyoruz belki duyarsak bir işe yarar
@celilovtural5195Ай бұрын
Azərbaycan dan salamlayıram goyunlarda yavru atma var ne edim mümkün se bir şey deyin Yasin Abi sizinle necə əlaqə saxlaya bilərəm
Ай бұрын
çok geçmiş olsun. kan tahlili yaptırın. neden attıkları belli olsun ona göre tavsiye de bulunurum
@hasansametkaya9698Ай бұрын
Selamün aleyküm abi 9 aylık kangal toklu erkeğim var geçen gün ayağa zor kalkiyordu kalkınca sallaniyodu yeldif ve antibiyotik vurdum 3-4 gün falan veteriner öyle yap dedi son 2 gün ayağa kendisi bazen kalkamiyo bazen zor kalkiyo kucaklayim kaldiriyoruz nereye gittiğini tam bilmiyo gibi saf gibi bişey oldu bugün iğne yaparken yildurdi nefesi kesildi kendisini yerden yere çarptı oldu sandık yani hemen suyla ısladık bı toparlandi gibi şimdide qhirdayken zor qyakta duruyo dışarı çıkınca kosuyo ama ne yaptığını bilmiyo istahinda hiç bir problem yok yardım edermisin abi
@dsadasdsadas-q6jАй бұрын
yasin hocam saygılar küçük bir aile işletmesi yapıyorum nasıp olursa besi için kilit sistemi koymayı düşünüyorum düşünceniz nedir ileride sağılıra çevirebilirim diye
Ай бұрын
Kilit sistemi büyük kolaylık. sağmala da çevirirken sıkıntı yaşamazsınız. olabilir tabi
@ÖMERW201427 күн бұрын
5 adet hostayn hayvanım var nasıl beslenmeli
@RanaGuven-ck6huАй бұрын
Hocam duve beslemede 5/6 aylik hayvanlarda İnternet ten baktigimizda 0/0 12 protein yeterli diyor.ben hayvan basina ogunde 1 kilo arpa kitmasi 1 kilo pancar kuspesi veriyorum arti saman .ara ogun olarak cayir otu .simdi buza yemlerinde 0/0 16 protein var bunun maliyeti yuksek arpada 0/0 8 protein var pancar kuspesinde de ayni + enerji var bu sekilde besleme yetrli mi
@RanaGuven-ck6huАй бұрын
Bunlar düve .dışı hayvan
Ай бұрын
sadece arpa pancar ve saman ile protein düzeyiniz çok eksik olur. %12 ye yaklaşamazsınız.
@RanaGuven-ck6huАй бұрын
Ne eklemeliyim yanına tavsiye niz nedir
@aliyilmaz9493Ай бұрын
Soya küspesi yerine pamuk küspesi kulanırsak aynı verimi alırmıyım
Ай бұрын
soya %46 protein 3.000 kcal/kg ptk %34 protein 2.400 kcal/kg (ortalama)
@trworms5959Ай бұрын
soya küspesi hayvana diğer protein kaynaklarından günlük daha fazla kilo aldırır soya ile ilgili yapılmış pek çok tezler var(üniversite hocalarının yapmış olduğu) soya küspesi protein kaynakları içerisinde hem sütte hemde ette en yarayışlı bitkisel hammadedir
@aliyilmaz9493Ай бұрын
Sayın hocam şu konsantire yemi yapta kurtulalım size zahmet
@cemllllll5697Ай бұрын
Hocam emeğinize sağlık küçük bir aile işletmesi kuruyoruz ahırımız 120 m2 koyunum sütçü lükmü besimi bir türlü karar veremedim yardımcı olursanız sevinirim saygılar
Ай бұрын
sütçülük zordur ama daha kazançlıdır. tabi sütünüze alıcı varsa. alıcı yoksa o zaman hiçbir anlamı yok. besi ise kolaydır ama kâr oranı daha azdır.
@cemllllll5697Ай бұрын
Hocam koyun için düşünceniz
@CagtayozenАй бұрын
Hocam ithal angus besliyorum 5 ay once 280 kilo ortalama ile ahıra geldi 2 ay sonra kescem şuanda 2.5 kilo saman 4 kilo arpa ezmesi 6.5 kiloda proyemin spr tosun yemini yediriyorum 15 protein 2750 enerji 26 nişasta olan bi yem ayriyeten de günlük 100 gr soda veriyorum benim sorum şu arpayi 5 kiloları çıkarsam sorun yaşarmıyim birde arpanin nişasta degeri kac
Ай бұрын
hayvanının kaç kilo olduğunu bilmiyorum ama. kolay bir hesap söyleyeyim sana hayvanın canlı ağırlığı ile 0,014 ü çarp. vereceğin arpa miktarını böyle hesaplayabilirsin en basit haliyle. örneğin 450 kg ağırlığında bir dana 450x0,014=6,3 kg arpa verebilirsin. ama fabrika yemini arpadan daha az vermen lazım o zaman. arpanın nişastası: %50-60 civarındadır.
@CagtayozenАй бұрын
Ortalama canlı ağırlık 500 üzerinde hocam şuan ki 4 kilo veriyorum 5e cıkarsamda ayağa vurma sorunu yaşamam o zaman
@sinanaktas2578Ай бұрын
0.014 mantığı ne
@muhammetbilalyasar8993Ай бұрын
Protein için de böyle pratik hesapla ma formülü var mı?
@mahmuttufekci4503Ай бұрын
Ben böyle danaya günde 10 kg arpa 3 kg fabrika yeni veriyorum@@Cagtayozen
@kojakatgtekirdag9859Ай бұрын
Abim ROTAYEM hakkinda ne düșünüyosunuz?
@kojakatgtekirdag9859Ай бұрын
Cevap yokmu
@aliozoglu513128 күн бұрын
26 tane buzağı için 100 günlük x firmasının konsantre yem fiyatı 47.500.. %50 sfk %50 36 lık atk ile kendşm yaparsam 22.000..
@muratselimoglu4497Ай бұрын
Bağlı sistem serbest sistem inek süt verimi farkedermi
Ай бұрын
çok önemli bir fark olmamakla beraber. stres ve refah farkından dolayı bağlı sistemde verim biraz daha düşük olur
@Gravity59202 күн бұрын
13:30 burda size katilmiyorum soyle dusunun 600 kiloluk danalariniz var gunluk 10 kg kesif yem verecegiz besi sonundayiz 1.5 kg 32 proteinli konsantre yem bir de 8.5 kg arpa verdik zaten 1 kg kesif yemde %14 protein olmus oluyor hayvanin besi sonundaki protein ihtiyaci da kesif yemde 1 kg da %14 civaridir besi basinda bu %19 a cikar onu da aycicek tohumu kuspesi ile destekleyerek proteini cikartirlar bir de besi basinda bir hayvana 1.5 kg konsantre yem verilmiyor hayvanin kilosuna gore 600 gram ile 800 gramla baslaniyor icindeki sodyum bi karbonat ve magnezyum oksit cok fazla olmuyor soyle dusunun 1.5 kg da 120 gram sodyum bi karbonat varsa besi sonu icin 600 gram konsantre yemde 48 gram var bu da fazla degil bir miktar tamponlayici saglar
@MustafaAşkin-k4nАй бұрын
Paranızı yemcilere kaptırmayın diye reklam yapıyorlar, kendi yemlerini övüp yemcilik yapıyorlar 😅. Ağzına sağlık
Ай бұрын
ha yaşa ne güzel dedin. en güzeli kendi yemini yapmaktır.
@burhanetinsaral6314Ай бұрын
Benim hocam adam gibi adam
@HasanBarlık-c8yАй бұрын
Değerli Hocam özlettiniz kendinizi. Hocam arpa posası hakkında düşünceniz nedir fikirleriniz çok değerlidir bizim için
Ай бұрын
teşekkür ederim çok sağolun. arpa posası çok güzel bir hammadde. fiyat olarak ta uygun. kesinlikle tavsiye ederim
@HasanBarlık-c8yАй бұрын
Zaman ayardığınız için Teşekkür ederim Değerli Hocam 🤲
@huseyinkzl544Ай бұрын
Hocam 500 kg a kadar besi rasyonu ile 800 kg a kadar konsantre yem yapsaniz video cekseniz cok guzel olurdu ?
yanlış hazırlanan her rasyon ayağa da vurur ishal de yapar. ürünün kendisinden ziyade hazırlanan total rasyonda bir sorun var mı yok mu ona bakmak lazım
@ibrahimaykan-vm8hoАй бұрын
Abi bizimkisi aile işletmesi yani 25 sağmal sütü ineği 1 inek günlük 4 kilo saman/8 kilo 21 PROTEİN süt yemi 14 kilo Mısır slajı veriyoruz nasıl eksik var mı
@ademyaman4551Ай бұрын
Yasin hocam kolaylıklar diliyorum koyunlara yulaf veriyorum faydası ne kadar olur
Ай бұрын
yulaf güzel bir yemdir. kesinlikle faydasını görürsün
@aliozdem7096Ай бұрын
Sadece samanla konsantre yem ile hayvan beslemek çok anlamsız
@nzmslmn7508Ай бұрын
Selamünaleyküm sayın hocam benim merak ettiğim bu konsantreler hayvanlara şişiriyor güzel @ yapıyor güzel bu eti insanlar yiyor bu insanlara ne kadar faydalı ne kadar zararlı bunu nasıl öğreneceğiz hocam çok merak ediyorum teşekkür ederim
Ай бұрын
aleykümselam. konsantre yemin içinde soya küspesi, buğday kepeği, ayçiçek tohum küspesi var. ne hayvanı şişirme özelliği var nede zararı var. hayvanı şişirer yoğun miktarda arpa k tüketmesi
@burhanetinsaral6314Ай бұрын
Hocam koyun yetiştiriciliği işinde para kazanmak için kaç hayvan mesela 1000 baş veya daha büyük bir video yaparsanız sevinirim