Hocam videolarınızı ilgiyle takip ediyoruz, tecrübelerinizi aktarmanız çok kıymetli. Emeğinize sağlık.
@aexorsystem2 жыл бұрын
Hocam teşekkürler. Çok önemli bir konuya değinmişsiniz. Verdiğiniz bilgiler de çok değerli. Küçük bir eleştiri yada katkıda bulunmak istiyorum. Personel hesaplaması yaparken direkt developer yada teknik ekip kafası ile düşünmüşsünüz. Halbuki proje MVP aşamasına ulaştıktan sonra hemen pazarlama ve satış ekibinin kurularak ilerlenmesi daha doğru bir yaklaşım. Ürünün ilerleyişine göre de teknik ekibin gelişmesi düşünülebilir. Örnekliyorum; proje yöneticisi, deneyimli geliştirici ve frontend den oluşacak bir ekip başlangıç için yeterlidir. Başlangıç ekibi MVP aşamasına geldikten hemen sonra pazarlama ekibi konuya dahil olmalı duruma göre ilerlenmelidir diye düşünüyorum.
@UgurUmutluoglu2 жыл бұрын
Videoda iki farklı yerde sadece teknik ekiple bu işin olmayacağını, ürünü yönetecek, marketing yapacak kişilere de ihtiyaç olacağını söyledim aslında, oraları kaçırmış olabilirsin. Söylediklerine katılıyorum, ben burada minimal bir ekip yaklaşımıyla, teknik dışı kişileri en minimum sayıda tutarak nasıl bir ekip kurulabilir ve bunun kabaca nasıl bir maliyeti olur, bunları anlatmaya çalıştım. Teknik ekibin bütün ekibin ancak %20'si olduğu durumlar da olabiliyor tabii ki.
@camarallis Жыл бұрын
Şuan fiziksel bir şirket kurmak gerçekten maliyetli, özellikle hazır müşteri ve gerçekten elle tutulur iyi bir projeniz yoksa, ama illede bir ofise ihtiyaç duyanlar için sanal ofis konusunu araştırmalarını öneriyorum, sanal ofis hem daha ucuz hemde fiziksel bir adres gösterebileceginiz, müşterinizi fiziksel bir yerde ağırlayabileceginiz bir sistem, her şey hazır oldugu için, maliyetiniz azalır, bir araştırın derim.
@Bana1UmutVer2 жыл бұрын
Uğur Bey çok güzel konulara değinmişsiniz. Emeğinize sağlık.
@adnankaya9 ай бұрын
Çok değerli bilgiler! Teşekkürler hocam.
2 жыл бұрын
Merak ettiğim bir konuydu. İçerik için teşekkür ederim. Yalnız freelancer/Upwork gibi ortamlarda özellikle Hindistan/Pakistan gibi ülkelerden daha rekabetçi rakamlara insan gücü bulunabilir diye düşünüyordum.
@SesTonuu2 жыл бұрын
Bilgilendirici video için teşekkür ederim hocam.
@efekaanbekar Жыл бұрын
Hocam yanıtlarsanız çok sevinirim üniversiteden yeni mezun olmuş birisi kendi yazılım şirketini kurabilir mi?
@barspolat62812 жыл бұрын
Kanalınıza tesadüfen denk geldim, sektör ile alakalı verdiğiniz bilgiler için teşekkürler çok yaralı oldu benim için. Ben IT sektörün de Tester olarak çalışmak istiyorum. Tester lar ile ilgili de bir video gelebilirse çok iyi olur.
@vyesir7179 Жыл бұрын
abi burnun neden ters
@physics0282 жыл бұрын
Native mobil app o kadar da gerekli değil, cross platform frameworkler gayet yeterli
@gurekodok2 жыл бұрын
Dinlerken aklımda logo canlandı :)
@oktay53132 жыл бұрын
3 sene fotoğrafçılık yaptımç 3 sene önceki fiyata hala çok diyorlar.bende yapmıyorum artık. İnsanlar ölücü
@emreMaKaRa2 жыл бұрын
Ürüne bir örnek ne olabilir
@sahin878011 ай бұрын
Biraz aşırı negatif olmuş hocam, zaten aklımızda bir fikir varsa öncelikle kendimiz çok aşırı küçük bir mvp ile bir kişinin bile çıkarabileceği ve piyasayı tartan bir şey çıkmalı, bu pozitif bir algı oluşturuyorsa takım kurulabilir.
@siradanbirisi9754 Жыл бұрын
Native ne demek mesela? İngilizce kelimeleri aralara sokuşturma hastaliginizi yenin,Turkce konusun
@salihasil6062 Жыл бұрын
Buna mi takildin??
@hasanmezarc66212 жыл бұрын
E hocam start up kurma şansımız yok mu hiç 🥺😿
@Ryuga-tx9yx Жыл бұрын
Gel kuralım
@aturan-fo1qt2 жыл бұрын
MVP değil bir ayda 6 ayda da zor çıkar.
@UgurUmutluoglu2 жыл бұрын
6 ayda çıkıyorsa o artık MVP değildir. 6 ayda MVP'si çıkan ürün herhalde 5 yılda biter.
@aturan-fo1qt2 жыл бұрын
@@UgurUmutluoglu MVP yatırım alabilecek olgunluktaki ürün demektir hocam, 1 aylık ürünle yatırımcıları ikna edebiliyorsanız tebrikler.
@UgurUmutluoglu2 жыл бұрын
@@aturan-fo1qt MVP yatırım alabilecek olgunluktaki ürün değildir. MVP, müşterinin yalın halini görüp fikir sahibi olabileceği, ürünle ilgili geribildirimler verebileceği, bir sonraki aşamada belki ödeme yapıp kullanabileceği üründür. Ben burada zaten küçük-orta ölçekli bir yazılım geliştirecek ekipten ve 6 ay ila 1 yıl arasında bitip müşteriye satılabilecek bir üründen bahsediyorum. Böyle bir ürünün MVP'si 1 ayda, hadi ben abarttım 1.5 ayda çıkmalı. MVP'si 6 ay süren ürünün kendisi 4-5 yıl sürer. İnsanlar sadece fikirle müşteriyi ikna edebiliyorken küçük-orta ölçekli bir işin 1 aylık bir MVP'si ile neden ikna edemesinler?
@aturan-fo1qt2 жыл бұрын
@@UgurUmutluoglu Hocam bilgi, tecrübe ve emeklerinize saygı duyuyorum ve bu nedenle zaman ayırıp yorum yazıyorum. Ancak kanımca bir ayda daha ekipteki görsel - teknik mimari tasarımlar ve iş akışları ile ilgili tartışmalar bile bitmemiş olur. Ayrıca sadece fikirle yatırım alınabildiği start-up kültürü çok geride kaldı, yatırımcılar şimdi evini arabanı sat, o parayla fikrini (ürünü) elle tutulur hâle getir, sonra şirketin en az %50sini de bize ver, öyle yatırım yapalım diyor.
@Sakin.546782 жыл бұрын
Hocam iyi günler benim bi oğlum var orta okul sonuncu sınıfta kendisine na yapmak istediğini sordum oda ben okumak istemiyorum ben meslek öğrenmek istiyorum dedi mesleki egitim merkezlerini başvuru yapacaz yazılım la ilgil meslek kodu ona başvurmak istiyoruz acaba ne kadar öğrenebilir merkezi eğitimlerde yazılım şirketlerimi başvurmamız gerekiyor bu konu hakkında bi mesaj atarsanız sevinirim
@UgurUmutluoglu2 жыл бұрын
Sakın böyle bir hata yapmayın. En azından meslek lisesinde okuması lazım, sonrasında derslerinde başarılı olursa üniversiteyi de okumalı. Mesleki eğitim merkezlerinde alacağı eğitim çok parlak olmaz, bir de lise-üniversite mezunu olmadığı için ileride iş bulması çok zor olur.
@Sakin.546782 жыл бұрын
@@UgurUmutluoglu hocam ilk öncellikle soruma cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim meslek lisesi ustalık belgesi dükkan saçma ve devlet destekli kredi bu söylediğim merkezi eğitim ve mili eğitim bakanlığı ile birlikte bu proje ama siz yine akademik bilgi mutlaka olmalımi diyosunuz
@Sakin.546782 жыл бұрын
Yani meslek lisesi diplomasi olacak artı ustalık belgeside alacak bu uygulama devlet destekli ama siz yinede akademik bilgi şartmı diyosunuz
@UgurUmutluoglu2 жыл бұрын
@@Sakin.54678 Bence çocuğun kapasitesi varsa ve üniversite okuyabilecek düzeydeyse en azından önlisans okumalı. İleride iş bulması için de kendini geliştirmesi için de bu önemli. İlla mesleki eğitim merkezine gidecekse de kötünün iyisi, açık öğretimden mesleğine uygun bir bölüm okumasını öneririm. Hayat bazen ilkokul mezununu çok iyi bir iş adamı yapabilir, bazen master yapanı işsiz bırakır. Nasip kısmet, kesin şöyle olur diyemem ama üniversite okuması çok önemli bence.
@Sakin.546782 жыл бұрын
@@UgurUmutluoglu hocam çok sağolun sizin önerileriniz çok önemli di benim için değerlendirecem tekrar dan tsk ederim