Yazılım ve Oyun Sektöründe Proje Yönetimi (Canberk Ünsal)

  Рет қаралды 8,405

Çay Kahve İnsan

Çay Kahve İnsan

Күн бұрын

Пікірлер: 33
@suatunsal1695
@suatunsal1695 4 жыл бұрын
CANIM OĞLUM SENİ ÇOK SEVİYORUM
@unsalcanberk
@unsalcanberk 4 жыл бұрын
@suatunsal1695
@suatunsal1695 4 жыл бұрын
Çok gururluyum göğsümü 5xL kabartın teşekkür yolun açık olsun
@unsalcanberk
@unsalcanberk 4 жыл бұрын
@ozelyilmaz
@ozelyilmaz 3 жыл бұрын
canberk merhaba. söylediklerinin yarısına katılmasam da seni dinlemek çok iyi geldi. yüksek enerjini, pozitif bakış açını ve söylemek istediklerinde "yeteri kadarını" bulduğun netlik çok şık bir meziyet. keyif aldığım bir yarım saatti, teşekkürler.
@delirehberi
@delirehberi 4 жыл бұрын
sonuna kadar izlediğim nadir sohbetlerden. çok güzel bilgiler aktarmışsın, her jr proje yöneticisinin izlemesi gereken değerli bir içerik olmuş. Seviyoruz seni P.M. 👋
@nebahatnebahat6428
@nebahatnebahat6428 4 жыл бұрын
Sade ve mütevazi anlatım için size cok tesekkurler. Tam da bu işte ilerlemeliyim dediğim dönemde erkek versiyonum göründü gözüme:) bir gün bu sektörde karşılaşmak dileğiyle. Bol başarılı günler olsun...
@Balakademi
@Balakademi 2 жыл бұрын
Teşekkürler. Güzel bir röportajdı
@vindicta43
@vindicta43 4 жыл бұрын
bilgisayar mühendisliği öğrencisiyim ve böyle güzel sohbetlere böylesine dönemde erişebilmek gayet güzel ve iyi bir motivasyon kaynağı. Emeği geçen herkese teşekkürler
@Numanovski
@Numanovski 4 жыл бұрын
Hengi okulda okuyorsun
@ozgurozgur8457
@ozgurozgur8457 2 жыл бұрын
Ben de iletişim fakültesi mezunuyum ve proje yöneticisi olarak işe alınmak üzere mülakata gidecegim heyecanlıyım bana şans dileyin ve küçük tüyolar verin lütfen,emeğiniz için teşekkürler
@yepp5669
@yepp5669 4 жыл бұрын
Seni seviyoruz abi!
@erdincdavulcu9990
@erdincdavulcu9990 3 жыл бұрын
Tebrik ederim kardesim valla benim bile göğsümü kabarttin :) Iyiki dinlememissin suat abiyi :))
@mesutpiskin
@mesutpiskin 4 жыл бұрын
17:37 👏🏼
@YAZILIMCIAdam
@YAZILIMCIAdam 4 жыл бұрын
Arkadaş kusura bakmasın da sözüm meclisten dışarı bir yazılımcı olarak söylüyorum Türkiye'deki proje yöneticilerinin %99.9 u yazılımla alakası olmayan insanlar. Adam tutturuyor "bunu böyle istiyor müdür" diye "o öyle olmaz onun alt yapısı o şekilde çalışmıyor" diyorsun "böyle istiyorum" diye inat ediyor. Tabi ki bizim kadar anlayamaz da az bişey anlasa yazılımdan imkansız şeyleri istemeyi bırakırlar. İşi bilmeyen ve 1 haftada e-ticaret isteyen bir çok proje yöneticisi yüzünden bir kaç firmayı bıraktım. Hiç te pişman değilim freelance candır.
@etusch
@etusch 4 жыл бұрын
hocam madem hem yazılımcı hem oyun yazan hem de oto tutkunusun, bana kaynak vs yardımcı olabileceğin bir şey varsa sevinirim. ecu, tcu ve dash gösterge programlama. Bunlarla ilgileniyorum ve fazla döküman kaynak bulamadım şimdiye kadar.
@birdost8448
@birdost8448 4 жыл бұрын
Doğru iletişim yöntemlerini öğrenebileceğim kaynaklar önerebilir misiniz?
@unsalcanberk
@unsalcanberk 4 жыл бұрын
Merhaba, "kişiler arası iletişim" ve "etkili iletişim" konularından başlamanızı tavsiye ederim. Bu iki konu üzerinde yapacağınız her araştırma ve okuma size büyük fayda sağlayacaktır.
@serknkr
@serknkr 4 жыл бұрын
Canberk Bey selamlar yayın çok faydalı oldu benim için. yorumlarınızı mutlaka cevaplayacağım dediğiniz için benimde bir sorum var. mobil oyun hizmeti veren freelance bir oyun ekibimiz var. güzel referanslarımızda var bu alanda. fakat nasıl iş alabileceğimiz konusunda tavsiyelerinize ihtiyacım var. neler yapabiliriz hangi yöntemleri kullanabiliriz, nerelerle nasıl bir iletişim kurabiliriz. Teşekkürler şimdiden.
@unsalcanberk
@unsalcanberk 4 жыл бұрын
Merhaba Serkan, Sizin konumunuzda olan ve mobil oyun geliştiren bir ekibe şunu tavsiye edebilirm; Türkiye'de özellikle Hyper Casual / Casual oyun geliştiren ve bunu global olarak başarıya ulaştırmayı becerebilen firmalar var. Onlar ile iletişime geçebilirsiniz ve onlara oyun yazılımı üretimi hizmeti sunmayı teklif edebilirsiniz. İletişime geçmeden önce onlara sunabileceğiz ve kendinizi iyi pazarlayan, güven veren bir porföyünüz olması büyük artı olacaktır sizin için. Oyun üretim maliyetini düşük tutup, gelir paylaşımı yapabileceğiniz bir çalışma yöntemi yapabilirsiniz diye düşünüyorum bu oyun firmaları ile. Bu teklifiniz sizlere bir şans verme olasılığını arttırabilir bu oyun firmalarının. İşin özeti; geliştirme bedelini mükün ölçüde min. teklif edip, "olur da oyun tutarsa bize de gelirden pay verin" teklifi sunabilirsiniz bu firmalara :) Umarım faydalı olmuştur.
@brk34245
@brk34245 4 жыл бұрын
Mezun olup kendi işini kuran bu durumu pek tavsiye etmediğiniz gruptanım :) Biz de İzmir'de bir teknoloji firması olarak işlerimizi sürdürüyoruz. Ekibimizin proje yöneticisi olarak sohbetinizde kendi adıma faydalı çıkarımlarda bulunduğumu söyleyebilirim. Bu alandaki farklı kaynakları takip edip sürekli kendimi geliştirmeye gayret ediyorum. Sormak istediğim bir kaç soru var. 1. Arge ve işin içinde donanım da olan projeler için önerileriniz var mı ? Lojistik ve donanımsal geliştirme konuları da işin içine girince süreleri tahmin etmek gerçekten çok zor oluyor. 2. İşler yolunda gitmediğinde projenin başarısı için ekip içi motivasyonu nasıl sağlıyorsunuz ? Takvimleri tutturmak için neler yapıyorsunuz ? 3. Tüm ekibin mevcut proje yönetim metotlarına uyumu tam oluyor mu ? Bizim gibi küçük ekipler için sisteme uyum sağlamakta direnç oluştuğunda yapmamı önereceğiniz bir davranış var mı ? 4. Önceki soruyla da bağlantılı olarak iş disiplini için ekibe karşı katılık ve yumuşaklık arasında nasıl bir dengedesiniz ? Ödül-ceza uygulamalarınız var mı? Yeterince sordum sanırım :D İzmir'de uygun bir vaktinizde görüşmek de isterim kesinlikle. Yanıtlarınızı bekliyorum :)
@unsalcanberk
@unsalcanberk 4 жыл бұрын
Merhabalar, İşin içerisinde dış etkenler olduğu zaman (lojistik gibi) yaptığınız işin tamamen DONE olma koşulu, bu dış etkenlere bağlı olabiliyor ve bu da büyük bir bilinmezlik yaratabiliyor, bu konuda haklısınız. Fakat bilinmezliği de normal bir olay olarak kabul etmek lazım bu durumda. Vereceğiniz hedefleri / sözleri bu etkenler haricinde vermeyi denebilirsiniz. Yaptığımız her işin sonunda "başarı yakalama hedefi yerine", "bir şey öğrenme ve bunun sonuçunda yeni bir iyileştirme hedefi belirleme" bizi motive ediyor. Başarısız bir iş bizim için potansiyel bir başarının yolunu açıyor kısacası. Başarısızlığı kişiler yerine ekibe yaymak üzüntüyü hafifletiyor :) Yapılan işleri takvime uydurmak için çok basit yöntemler kullanıyoruz. Ortalama olarak ekibimizin farklı boyutlarda yaptıkları işlerin ortalama gün bazında sürelerini tutuyor ve bunlara göre tahminsel planlamalar yapıyoruz. Tabii ki bir hata payı hesaplaması da ek olarak yapıyoruz garanti olması için. Tüm ekibin kullandığımız yöntemin ne olduğunu net anladığına emin olmak bizim için çok önemli bir konu. Ekibin proje yönetim dili aynı olmalı ve herkes aynı dili konuşmalı. Farklı yöntemler ve diller uyumsuzluk yaratıyor çok hızlı bir şekilde. Aslında ufak ekiplerde direnç oluşumu en az oranda oluyor. Direnç tam tersine büyük ve kök salmış ekiplerde görünüyor. Ufak ekiplerde yeni yöntemler sağladığı faydayı ya da zararı hemen hızlıca belli ettiği için düzeltmesi de kolay oluyor. Ekibin ödülü mutlu ve motive çalışmak olmalı. Bireysel ceza konusuna her zaman çok karşı olmuşumdur. Tabii bu konuda ekip dilerlerine büyük bir iş düşünüyor. Deneyimlerim bana herkesin işinde lider olabileceğini gösteriyor. Hiyerarşik liderlerin olduğu bir ekip veya projede bile, kendi işinin veya sorumluluğunun sahipliğini (veya liderliğini) almak, çalışmanın ve mutlu yaşamanın en iyi yoludur. Bence liderlik, ekip üyeleri için bile kişisel bir yaşam tarzı olabilir. Umarım sorularınıza faydalı cevaplar verebilmişimdir.
@brk34245
@brk34245 4 жыл бұрын
@@unsalcanberk Oldukça faydalı teşekkürler ✋
@mahiraldag
@mahiraldag 4 жыл бұрын
Teknik anlamda bilgi edinmek için hangi kitapları , kursları vs önerirsiniz?
@unsalcanberk
@unsalcanberk 4 жыл бұрын
"Scrum Bir Dönüşüm Hikayesi" Mehmet Yitmen Bu kitabu okumanızı öneririm. Proje yönetimi konusunda güzel bir başlangıç yapabilirsiniz.
@mahiraldag
@mahiraldag 4 жыл бұрын
@@unsalcanberk Teşekkür ederim.
@betulcakr1898
@betulcakr1898 4 жыл бұрын
Proje yönetimi alanında önerebileceğiniz online eğitimler var mı? Ve bunun yanında proje yöneticisi olarak staj yapmak için neler tavsiye edersiniz?
@unsalcanberk
@unsalcanberk 4 жыл бұрын
Merhabalar, Udemy üzerinde ücretli ve KZbin üzerinde ücretsiz olarak yüzlerce video eğitim bulabilirsiniz proje yönetimi konusunda. Hatta bazı üniversitelerin sürekli eğitim merkezleri tarafından verilen sertifikalı eğitimler de bulunuyor. Örnek olarak "İTÜ - Proje Yönetimi Uzmanlığı Sertifika Programı - PMI® Uyumlu" bunu değerlendirebilirsiniz dilerseniz.
@Abdullah-jn1eo
@Abdullah-jn1eo 4 жыл бұрын
Adamin mukemmeliyetci oldugunu sondaki kahve cay sorusundan anlayabilirsiniz. Gitmis hepsini arastirmis, yok 90 derece suyu bile kafaya takiyor. Kardesim kettle da suyu kaynat 3u1 aradayi koy ic.
@unsalcanberk
@unsalcanberk 4 жыл бұрын
:)
@emredemirr99
@emredemirr99 4 жыл бұрын
Hocam Proje yönetimi alanında nasıl ilerleyebiliriz ? yeni mezun olacak bizlere neler önerirsiniz ?
@unsalcanberk
@unsalcanberk 4 жыл бұрын
Selamlar, AGILE / SCRUM / KANBAN bu üç terim hakkında olabildiğince okuma ve araştırma yapmanızı öneririm. Bunların bize anlatmak istediği ana düşünceyi kavramak size büyük fayda sağlayacaktır. Yeni bir mezun olarak AGILE düşünce tarzını benimsemek büyük bir artıdır.
@mustafaezici7702
@mustafaezici7702 4 жыл бұрын
Alman firmasının yaptığı biraz hava atmak olmuş bence böyle bir firmanın anlık problemlere çözüm geliştirmesini bekleyebilir miyiz acaba pandemide ne yaptıklarını merak ediyorum ?
Yazılım Geliştirme Yöntemleri (Waterfall, Scrum ve Kanban)
9:25
Çay Kahve İnsan
Рет қаралды 17 М.
Fazla Mesai - Yazılımcı Sohbetleri (Hana Kamer)
29:19
Çay Kahve İnsan
Рет қаралды 12 М.
Мен атып көрмегенмін ! | Qalam | 5 серия
25:41
Beat Ronaldo, Win $1,000,000
22:45
MrBeast
Рет қаралды 158 МЛН
Try this prank with your friends 😂 @karina-kola
00:18
Andrey Grechka
Рет қаралды 9 МЛН
Proje Yönetimi Üzerine Kısa Bir Sohbet
4:34
2 Mühendis
Рет қаралды 11 М.
Oyun Sektöründe Roller #1 İnsan Kaynakları
12:14
WeArePanteon
Рет қаралды 2,3 М.
Tasarımcılar için "Girişimcinin El Kitabı" İncelemesi
33:25
Oyun sektöründe alternatif kariyerler - Volkan Bozkaya & Sinem Kaya
24:58
3 Ayda Yazılımcı Olunmaz! (Fatih Demirci)
30:45
Çay Kahve İnsan
Рет қаралды 2,7 М.
Agile Proje Yönetimi Nedir? (Yazılımcı Sohbetleri)
17:54
Çay Kahve İnsan
Рет қаралды 10 М.
Oyun Tasarımcıları Ne Kadar Kazanıyor?
8:42
Para Nerede?
Рет қаралды 117 М.
Agile Dünyada Roller - Proje Yöneticisi
11:32
eren özdemir
Рет қаралды 1,7 М.
Şirket kurarken yapılan hatalar | Kısa ve Öz 174
18:19
Kolay Değil
Рет қаралды 55 М.
Мен атып көрмегенмін ! | Qalam | 5 серия
25:41