Yazılımcının Yapay Zekayla İmtihanı: Devin AI

  Рет қаралды 13,444

Sinan Hanay

Sinan Hanay

Күн бұрын

Пікірлер: 111
@sinanhanay
@sinanhanay 9 ай бұрын
Videoda birşeyden bahsetmeyi unutmuşum, bu videodaki yazılımcılık "yazılımın operatör işleri"ni kapsamıyor. Bu video bahsettiğim yazılımcılık, "yazılım geliştiriciliği" işleri için geçerli, yani Web, Mobil başta olmak üzere oyun, embedded, genel yazılım mühendisi vb. Yazılımın operatör işleri olan veri tabanı, siber güvenlik, ağ operatörlüğü gibi tam operatör mesleklerini veya veri bilimi, yazılım testçiliği, devOps gibi yarı operatörlük/yarı geliştiricilik mesleklerini kapsamıyor. Onlar geliştiricilik kadar etkilenmeyecekler, ama ne kadar etkilenecekler kapsamlı düşünmedim. Ama veri bilimi mesela şimdilik pek etkilenmeyecek Devin'den. "geliştirici - operatör" farkını merak ediyorsanız "Yazılımcı yoktur" videomu izleyin burdan: kzbin.info/www/bejne/pn7ZpJucpNdpacU
@MyLearningPaths
@MyLearningPaths 9 ай бұрын
DevOps, Test gibi alanlar yazılım geliştirmeye nazaran çok daha kolay. Bugün GPT-4 ile bile neredeyse her kodun unit testi yazılabilir, kubernetes tanımlamaları yapılabilir ve docker dosyaları yazılabilir. Biraz emekle chatgpt api üzerine bile bir ai test mühendisi yada ai devops engineer geliştirilebilir. DevinAI'ı görmeden birşey diyemiyorum (waitlist'e kaydoldum ilk günden) ama eğer gerçekten yazılım geliştiricilerin yerini alacak kadar başarılı ise kast ettiğiniz yarı operatörlük yarı yazılım işleri ve beyaz yaka birçok mesleğin de yerine geçecek yapay zekaların ortaya çıkması an meselesidir. Her ay birkaç yazılım geliştirme analiz toplantısına katılıyorum, müşteri isterlerini dinliyorum. Seçilecek mimariler, kullanılacak tasarım desenleri, robust ve scalable uygulamaların yazılması, entegrasyonlar ve tüm bu işlerin kompleksliği ve karmaşıklığını; ChatGPT'ye yazdırmaya çalışırken neredeyse saçlarımı yolduğum basit birkaç kod ile karşılaştırdığımda yapay zekanın yazılımcıların yerine geçmesi için daha çok yolu var diye düşünüyorum açıkçası... Genelde itiraz edenlere işini kaybetmekten korkuyor yaftası yapıştırılıyor ancak ben sonsuza kadar kod yazmayı planlayan biri değilim. Aksine bir an önce makinelere devretme ve girişimcilik tarafına geçme taraftarıyım. Ancak yakın gelecekte tamamıyla AI software engineerları kullanarak orta ve büyük ölçekli yazılımlar çıkartmak çok mümkün değil gibi duruyor. Kişisel görüşümdür.
@denizcanozdemir8716
@denizcanozdemir8716 9 ай бұрын
Peki bu operatör ve yarı operatör mesleklerde çalışanların ne kadar yapay zekadan kötü anlamda etkileneceğini açıklayan bir video yakın zamanda gelir mi? Bilgisayar mühendisliği 1. sınıfı okuyorum İstanbul'da ve eğer yapay zeka mühendisi olarak iş bulmak bile bu kadar zor olacaksa açıkçası tıp (bilhassa cerrahi) gibi daha güvenli bir bölümü okumayı düşünüyorum.
@siyahbeyazbjk
@siyahbeyazbjk 9 ай бұрын
Yapılması gereken ai yatırım yapıp bu araçları geliştirmek için çabalamak ilerde yazılım şirketleri ai geliştiren şirketler olacak en güçlü ai sahip olan engüçlü olacak bence şimdiden ai geliştirmek için çabalayıp bu aracı geliştirmeye çalışmalıyız en azından en azından böyle bir aracı geliştirmek için algoritmasını ortaya koyup çabalamalıyız ai yapmayı öğrenmek ilk adım sonra uzmanlaşıp bu araçları gerçekleştirmek
@MyLearningPaths
@MyLearningPaths 9 ай бұрын
@@denizcanozdemir8716 Sinan bey cevap verecektir diye düşünüyorum. 14 yıldır bu işin içinde olan bir Bilgisayar Mühendisi olarak nacizane görüşümü belirtmek isterim. Eğer kendi düşünebilen, karar verebilen, insan üstü bir yapay zeka üretilebilirse (ki şuan böyle birşey söz konusu değil. Yapılması çok zor. teorik altyapı bile henüz gelişmiş değil.) okuduğunuz mesleğin önemi yok doktor da olsanız, pilotta olsanız kaderiniz değişmez işsiz kalacağız hepimiz. Bu noktada zaten insanlığın geleceği konusunda endişeler ve tartışmalar mevcut. Gelelim ikinci kısma, şuanki ChatGPT, Gemini, DevinAI gibi modellerin daha da gelişmiş yapay zeka modellerine evrildiği sürece bakacak olursak, Yapay zeka ve yazılım çok daha fazla alana nüfuz edecek ve bu alanda (özellikle yapay zeka alanında) çok ciddi bir istihdam oluşacaktır. Çünkü robotlar ve yapay zeka ile, daha önce girilemeyen birçok alan ve sektöre girilecektir. Her firma, kendi iş akışına uygun şekilde Yapay zeka modellerini fine tune etmek isteyecek ve bu alanda istihdam oluşacaktır. İlk kısımda bahsettiğim AGI olmadığı sürece bu alanda yazılımcılar ve yapay zeka mühendisleri, data analistlere ihtiyaç olacaktır. Meşhur kütüphane Keras'ın geliştiricisinin öngörüsüne göre yazılımcı ihtiyacı artmaya devam edecektir. NVIDIA CEO'su kodlama öğrenmenize gerek kalmayacak derken, karmaşık projeleri kast etmiyor, bugün her çocuk algoritma bilmeli gibi bir anlayış var avrupa ve abd'de, buna gerek kalmayacak diyor ve haklı. Çünkü birçok işi yapay zeka yapabilecek ama şirketlerin ihtiyaç duyduğu karmaşık projelerde yazılımcı istihdamı mecburi olacak.
@nitrogenius
@nitrogenius 9 ай бұрын
Asıl devops ve test kısmı daha hızlı etkilenecek
@YetenekBURADA
@YetenekBURADA 9 ай бұрын
Bu Devin AI’yı geliştiren ekipten yatırımcısına, kullanılan teknolojisine kadar gerçekten bukadar güzel inceleyen ilk kişi olabilirsiniz. Mükemmel bir iş çıkardınız Sinan hocam tebrik ederim 👏👏👏
@freerunner1508
@freerunner1508 9 ай бұрын
Oğuz ergin i de tavsiye ederim
@photovoltaiccurrent
@photovoltaiccurrent 9 ай бұрын
Banka, savunma sanayi gibi alanlarda lokal modellerin kullanımı mümkün ama Devin gibi kompleks sistemlerin lokalde çalıştırılması daha zaman alabilir.
@nurettinturgut
@nurettinturgut 5 ай бұрын
Sizin gibi güzel bilgiler veren insanlara Türkiye nin ihtiyacı var :)
@Gy1969
@Gy1969 9 ай бұрын
Artık Türkiye Teknik Üniversitesi’nin tüm çocuklarının size daha çok ihtiyacı var.Teşekkür ederiz.
@volkankeskin3834
@volkankeskin3834 9 ай бұрын
hocam 3 yıl önce 1-2 yılımı verip öğrenmek istedim ama gelecekte bu şekilde olacağını biliyor gibiydim ve hiç o yola girmedim. sadece bu sebepten. bu yaşananlar son derece büyüleyici fakat bir okadar sakıncalı görüyorum. Severek izliyorum videolarınızı teşekkür ederim.
@furkan5283
@furkan5283 9 ай бұрын
Hocam öğrenciniz olmayı çok isterdim. İnternette Akdeniz Üniversitesinin bilgisayar mühendisliği ders programlarını inceledim fakat anladığım kadarıyla aktif olarak öğretmenlik yapmıyorsunuz. Hakkıyla programlama serisinden tanıdım sizi ve ordan geliyorum. Gerçekten şu an herhangi bir üniversitede akademisyenlik yapıyor olsanız 2. kez düşünmeden öğrenciniz olmak için çabalardım. Her şeyi mantığıyla anlatıyorsunuz ve temel kavramları öğretiyorsunuz. FizzBuzz vb etkinlikler çok fazla hoşuma gitti özellikle mantığı kavramamız için muhteşem etkinlikler. Umarım bir şekilde günün birinde sizinle iletişime geçip bilgilerinizden daha fazla yararlanabilirim. Umarım eğitim serilerine devam edersiniz. İyi günler dilerim. Saygılarımla.
@mrhipokondriyak
@mrhipokondriyak 9 ай бұрын
hocam söylediklerinize tamamen katılıyorum. arkadaş ortamında sizinle aynı paydada konuşuyorum ve kimse olayı ciddiye almıyor. yapay zeka asla insanın yerini alamaz düşüncesi çok büyük bir yanılgı.
@helaxia2619
@helaxia2619 9 ай бұрын
Offf super simdi istedigim oyunda istedigim tarzda bi hile yazabilcek yani bu yapay zeka oylemi ? Wuuu super oldu bu. Guzel guzel
@umut9483
@umut9483 9 ай бұрын
Beklenen video
@ertan952
@ertan952 9 ай бұрын
ben aşağı yukarı 15 senedir bu işi yapıyorum. bu meslek bana bir çok şey sağladı. hiç birini saymasam bu meslek sayesinde yurtdışında sınırsız oturum ve çalışma izni aldım. bu 15 senelik süreç içerisinde 2019 yılı dışında hiç bir zaman bu mesleğin bu kadar popülerleştiğini bu kadar işe alımın yaşandığı bir zaman hayatımda görmedim. 2019-2022 yılları arasında yapılan işe alımları gördüğümde hiç bir anlam veremiyordum. Özellikle yeni normal, evden çalışma, Covid dönemi gibi olaylar bu mesleğin popülaritesini aşırı arttırdı. Bu mesleğin kademeli olarak tasfiyeye uğrayacağını düşünüyorum. yapay zeka olmadığı durumda dahi bu olacaktı. ve şu anda oluyor. yapay zeka da bu süreci arttıracaktır. bir noktada yazılımcı miktarı oldukça düşecektir. şahsi kanaatimce kurumsal seviyede çalışabilen yazılımcılara orta vadede çok büyük bir sıkıntı oluşturacağını düşünmüyorum. ama ilerleyen aşamada işsiz bırakmasa da ya ücretleri düşürür ya da birim zamanda meydana getirilecek iş üzerinde beklentiyi arttırır. yukarıda sıraladığım cümlelerdeki yazılım kelimesini çıkarıp, hukuk danışmanlığı, mali müşavirlik, sinema ve müzik sektörü, mimarlık, inşaat mühendisliği, cnc işleri, makine mühendisliği, grafik tasarım, görsel sanatlar, reklamcılık, muhasebe işleri, elektronik devre tasarımları ve mimarisi, endüstriyel alanlar ve performans arttırma, veri analistliği, borsa simsarlığı kısaca aklınıza ağırlıklı olarak bilgisayarla etkileşim gösteren ne kadar iş varsa aynı cümleleri kullanabilirsiniz bana göre.
@sinanhanay
@sinanhanay 9 ай бұрын
katılıyorum genel olarak, özellikle de 'maaş düşürme', ve 'beklentiyi arttırma' kısmına. Şimdiden X'de yazılımcıların 3-5 sene önceki 4 gün 4 saatlik tempodan nasıl 5 güne çıktığını okuyoruz. Bu 2020-2022 arası yazılımda yaz mevsiminin nedenlerini, sonuçlarıyla inceleyecek videom 'Mevsimler''de durumu detaylı açıklayacağım. Devin çıkmasaydı bu hafta o videoyu çekecektim.
@denizcanozdemir8716
@denizcanozdemir8716 9 ай бұрын
Merhaba Ertan Abi, bilgisayar mühendisliği okuyorum Yeditepe Üniversitesinde. Yıl sonu bu malum Devin gibi mevzular yüzünden başka bir mühendisliğe geçiş yapmak sence mantıklı mı, mantıklıysa hangileri? (yurt dışında iş bulma olanağını da göz önünde bulundurarak) Yukarıda yorumunda bazı mühendislikleri de kastetmişsin o yüzden sorayım dedim.
@ertan952
@ertan952 9 ай бұрын
@@denizcanozdemir8716 kusura bakma mesajını şimdi gördüm kardeşim. ben kendi adıma yazılım işlerinin ne bazı insanların dediği gibi çok sert bir şekilde biteceğini ne de hiç etkilenmeyeceğini düşünmüyorum belli bir etkisi olacaktır her gelişmenin tabi ki. yazılım sektöründe artık algoritma ve sistem tasarımı bilmek yabancı dil ve diller bilmek seni öne geçirir. bir yazılım dilinde en dibe inmek çok bir fayda getirmeyecektir artık. şayet burssuz okuyorsan parana yazık etme derim. ama burslu vs isen devam et, yan dal ya da yüksek lisans sürecinde mba ya da elektrik elektronik konusunda da kendini geliştirip güzel bir kombin kurabilirsin.
@Perseged
@Perseged 9 ай бұрын
Bu yapay zeka çeşitleri hızla gelişip artacak sonrasında insanlık ? Daha iyi hale mi gelecek sizce ? Genel yapay zeka için ne düşünüyorsunuz? Bununla alakalı video gelir mi ?
@ercankr75
@ercankr75 9 ай бұрын
perşembenin gelişi çarşambadan belliydi
@AmirhanAliyev
@AmirhanAliyev 9 ай бұрын
Hocam QA testine ogrenmek istiyorum. Tavsiye edermisiniz lütfen cevap verin hocam lütfen ❤
@sametucar6029
@sametucar6029 9 ай бұрын
hocam matematik zekama güvenerek bilgisayar mühendisliği seçtim ve şuanda 2.sınıfım. başka yapabileceğim, uygun olduğum bir meslek olduğunu da (bildiğim kadarıyla) düşünmüyorum. o yüzden her gelişen yapay zekaya rağmen elbet bu meslekte kendime uygun bir alan bulabileceğimi hissettiğimden şu anlık bölüme devam edeceğim. benim için bir yorumunuz varsa okumak isterim. video için teşekkürler
@sinanhanay
@sinanhanay 9 ай бұрын
Doğru düşünüyorsun muhtemelen. Yazılımın bir çok alt kolu var.
@msahanuner
@msahanuner 9 ай бұрын
Hocam öncelikle teşekkürler.Peki sizce bu gelişmeler ışığında IT sektörü ne hal alır?Siber güvenlik çalışanlarına etkisi neler olabilir ve sizce bu teknolojileri güncel teknolojiler ile entegre etmek açısından neler önerirsiniz?
@kadikoydekiboga
@kadikoydekiboga 9 ай бұрын
Elinize sağlık
@tarkankeskin2919
@tarkankeskin2919 9 ай бұрын
Tüm zamanlar için "Tıp Doktorluğu" dünyanın en geçerli mesleği, burada insan faktörü sonsuza kadar etkili olacak👍👍
@a.t10
@a.t10 8 ай бұрын
hocam reinforcement learning ile ilgili bi video çekermisiniz? nasıl başlangıç yapılır? sonra nasıl devam edilir gibi. bu alanda youtube türkiye üniversitesinde pek fazla kaynak yok.
@cdr9242
@cdr9242 8 ай бұрын
dostum yazılımda gelismek istiyosan türkceden sıyrılman gerkiyor bi noktadan sonra. İngilizce tonlarca kaynak var onlara bakarsan senin için daha yararlı olur gelisime ayak uydurmak lazım
@omercelik6149
@omercelik6149 9 ай бұрын
Oyun sektörü nasıl etkilenir?
@sinanhanay
@sinanhanay 9 ай бұрын
bir sonraki videomda
@Userxyzaa
@Userxyzaa 9 ай бұрын
Hocam satinalma tedarik ekosistemi icin promt uzmanligi / ai destekli tedarik ve satinalma operasyonlari konusunda bir dusunceniz bilginiz var mi? Ya da AI+tedarik/satinalma analistliği
@sinanhanay
@sinanhanay 9 ай бұрын
konuyu açar mısın biraz
@Userxyzaa
@Userxyzaa 9 ай бұрын
@@sinanhanay ben bir tedarik zinciri uzmaniyim yavas yavas gerek pazarlik alaninda gerek tedarigin planlanmasi maliyet analizlerinin yapilmasi noktasinda yapay zeka uygulamalarinin kullanildigini duyuyoruz goruyoruz, bu alanlarda yapay zekanin kullanimi acisindan bir deneyim yasadiniz mi
@sinanhanay
@sinanhanay 9 ай бұрын
yaşamadım ama yapay zekanın faydalı olmayacağı bir alan bilmiyorum
@İMUAIYazılım
@İMUAIYazılım 9 ай бұрын
Sinan hocam o zaman prompt mühendisliğinden ilerlemek daha mantıklı olmazmı şuanda 3.sınıf yazılım mühendisliği öğrencisiyim
@EeSerhat
@EeSerhat 9 ай бұрын
Hocam Elektronik Mühendisliği öğrencilerine ne tavsiye edersiniz?
@webdev-y5l
@webdev-y5l 9 ай бұрын
Hocam peki oyun sektörünü ne durumda görüyorsunuz ? Orada yapılan işlerin daha karmaşık olduğunu söylüyorlar, oyun sektörünü önerir misiniz ? saygılar.
@soninsan
@soninsan 9 ай бұрын
Maksimum 5-6 yıl belki daha bile kısa oyun dediğin şey nesnenin hareketi şu an nesneyi üreten ai de var nesneyi hareket ettiren kodu yazan ai de hatta google ın var 2d oyun yapmıştı ilk bakışta kötü fakat gelişim hızını görüyorsun ainin
@ibrahimdogu6106
@ibrahimdogu6106 7 ай бұрын
Hocam Devin İA tüm yazılımcıları bitiriyor mu?
@Mehmet15151
@Mehmet15151 9 ай бұрын
Yapay zeka ile gerçekleştirdiğimiz diologları web'de paylaşırsak kişisel verilerimizi erişebilirler mi? Yapay zekayı etkin kullanmak için tavsiyeleriniz var mı?
@Kitapokumakkk
@Kitapokumakkk 9 ай бұрын
Ben suan hazırlıktaydım bilgisayar muh. Liğinde , birçok video gördük yazılımcılık bitti vb. Gibi böyle şeyler pek bir bilgim olmadığı İçin beni korkuttu bölümü bırakmalı mıyız yani geçen sene yks de 8 k yapıp girmiştim puanım boşa gitti gibi😢
@blackandblack011
@blackandblack011 9 ай бұрын
Geçmiş olsun kanka 😢
@bekirozturk54
@bekirozturk54 9 ай бұрын
adam gibi oturup çalışın, yolunuzu bulursunuz. Videolara bakıp da kariyer seçimi yapmayın, bir şeyin bittiği yok, dün de bu durum böyleydi, yarın da böyle olacak. Kendini geliştirmeyen adam dün de iş bulamıyordu, bugün de bulamıyor. Sadece şu anda junior piyasası daha kalabalık, doğal olarak iş bulma süreci daha zor. Ama 8k ya girmiş bir bilgisayar mühendisliği öğrencisi olarak bu seni etkilemez, özellikle mühendislik okumayıp alaylı olarak kendini yazılımcı zannedenler patladı şu anda.
@omerfaruk-xz5pj
@omerfaruk-xz5pj 8 ай бұрын
hangi ünidesin
@nonick123
@nonick123 9 ай бұрын
Sinan hocam peki veri tabanı sistemlerinde ilerlemeyi önerir misiniz? Bunun yapay zekaya direkt teslim edileceğini pek düşünmüyorum. Hem güven lazım, hem de direkt insanın karar aldığı bir alan.
@sinanhanay
@sinanhanay 9 ай бұрын
veri tabanı yöneticiliği gibi operatör işleri daha şanslı olabilir tabii, analiz etmek gerek.
@Allah-iyileri-odullendirir
@Allah-iyileri-odullendirir 9 ай бұрын
Gladyatör müziği hüzünlenirdi üzülerek dinledim
@enver4805
@enver4805 Ай бұрын
eee fake çıktı diyorlar devin ai için nasıl olacak ?
@FoodWithKertil
@FoodWithKertil 9 ай бұрын
aksşyon alıyorum şimdi kendi yapay zekamı geliştiriyorum
@cxewoxjehqnxjwuegxyeb1921
@cxewoxjehqnxjwuegxyeb1921 8 ай бұрын
Hocam ai üzerine çalışmak olumlu mudur?
@sinanhanay
@sinanhanay 8 ай бұрын
evet
@CengizOrhanAlper
@CengizOrhanAlper 9 ай бұрын
Girişimcilik önerir misiniz ?
@sinanhanay
@sinanhanay 9 ай бұрын
kişisel öneri vermiyorum, ama bence başarılı bir girisimci olmak > top şirkette mühendis olmak. Yalnız, herkes de girişimci olamaz, çok zordur. Ama hiç denememek, işte bu büyük bir pişmanlık yaratmıştır tanıdığım çoğu mühendiste.
@enesdemirpy
@enesdemirpy 9 ай бұрын
Yazılım operatörleri derken hangi rollerden bahsettiğinizi anlamadım. Data engineer gibi roller mi?
@sinanhanay
@sinanhanay 9 ай бұрын
Yazılımcı yoktur videoma bakabilirsin kzbin.info/www/bejne/pn7ZpJucpNdpacUsi=jRwVnGYUF2EwtYyi
@Welcome_to_real_life_
@Welcome_to_real_life_ 9 ай бұрын
Kolay gelsin.
@salihalcn4971
@salihalcn4971 9 ай бұрын
Tester olmanın sonu ne zaman biter. Hangi tarafa yönelmek daha iyi olur.
@johhnybubbles5537
@johhnybubbles5537 9 ай бұрын
Hocam bu imtihanın yaşanmasının insanların yapay zekayı yeterince ciddiye almadığından mı yoksa yapay zekanın bu denli hızlı gelişeceğini düşünmediğinden mi kaynaklandığı konusunda kararsızım. Şahsen ben kendimi ikinci kefeye koyuyorum. Sektörün geleceğinin ne olacağı konusunda endişeli bir bilinmezlik hakim gibi görünüyor. Son yıllarda ülkemiz ekonomisinin insanlar üzerinde yarattığı gelecek kaygısı bu bilinmezlik ile birleşince daha da karamsarlaşıyorum. Bölümü bırakmalı mıyım, yeni başlıyorum emeğim boşa gider mi, başka bir yazılım alanına mı yönelmeliyim, en çok hangi alanlar etkilenecek, gelişmelerle hangi yeni alanlar açılacak gibi insanların kafasında bir sürü soru işareti var. Bu konuda özellikle gençlerin yönlendirilmeye fazlasıyla ihtiyacı var. Değerli görüşleriniz için teşekkürler.
@orhancolak8688
@orhancolak8688 6 ай бұрын
Kişisel görüşüm: Yapay zeka yazılım geliştirebiliyor diye yazılım geliştirici olmaktan vaz geçmek, inşaat şirketleri yaptıkları daireleri kendileri satıyor diye emlakçılığı bırakmaya benzer. Yapay zeka ne yaparsa yapsın, yazılım geliştirici mutlaka kendisi için uygun bir alan bulacaktır. Yapay zekadan neyi nasıl isteyeceğini bilmek bile belirli bir seviye gerektirecektir (hatta bununla ilgilenmek için asıl işinden vakit ayırmak...)
@borutegin_
@borutegin_ 9 ай бұрын
konuşurken neden kameraya değil de başka tarafa bakıyorsunuz? videoyu izledim
@marsology28
@marsology28 8 ай бұрын
Karşısında ki insanla göz teması kuruyor olabilir mi?
@emirhanersoy1648
@emirhanersoy1648 9 ай бұрын
bilişim gelişiyor daha da iyileşir diye buraya geldik başımıza gelene bak
@sinanhanay
@sinanhanay 9 ай бұрын
bilişim gelişecek, büyüyecek. Bu video 'yazılım geliştiriciler' ile alakalı, yazılım operatörlerini bile kapsamıyor.
@publicname
@publicname 9 ай бұрын
Gelişti işte aldık elimize 😁
@burakusluer8953
@burakusluer8953 9 ай бұрын
yazılım geliştiriciliği sadece kod yazmak değil hocam erken konuşmamak gerekir bence
@muratsan9589
@muratsan9589 4 ай бұрын
Hocam 2024 üniversite giriş sonuçları açıklandı ve bilgisayar mühendisliği-yazılım mühendisliği özelinde tapan puanlarda çöküş var. Hal böyle iken hangi bölümü tercih etmek mantıklı olacak daha elle tutulur işler üreten mühendisliklere mi girsek elektronik veya mekatronik gibi
@hayriarslan7332
@hayriarslan7332 9 ай бұрын
Hayat boyu öğrenme devam edecek, bir diploma ile bir Ömür geçirmek zor
@zrushs8865
@zrushs8865 9 ай бұрын
Arkadaslar Savunma sanayi gibi firmalarda AI kullanimi kolay degil. Eger iyi bir muhendis iseniz zaten kurumsal firmalarda calisiyorsunuzdur genel olarak. Eger yeterince iyiyseniz , kisa ve orta vadede probleminiz yok. Fakat junior dostlarim sanirim bir tren icin gec kalmis olabilirsiniz. Hayat uzun, adapte olmaya calisin be kadar sancili olsa dahi , Her Kisin bir bahari vardir.
@erayyk06
@erayyk06 9 ай бұрын
hocam selam ben univeristeye hazırlanıyorum eger kazanbılırsem Yazılım Muhendıslıgı ıstıyorum bu egıtım yaklasık 5 sene sızce 5 sene sonra yazılım ne durum da olur
@turev432
@turev432 9 ай бұрын
Bende yazılım istiyordum da cok hızlı ilerliyor teknoloji o yüzden elektronio,makine mühendisliği falan daha mantıklı onlara geç bende elektronige gecicem
@publicname
@publicname 9 ай бұрын
@@turev432 Tüm mühendislik alanları tehlikede 5 sene sonrası için, yapay zeka elektronik devre, ilaç ve makina da tasarlayacak. Zor dönemler kapıda, sanırım en güvenli alanlar gıda, tarım olacak gibi.
@Mehmet15151
@Mehmet15151 9 ай бұрын
Ramadan bayramınız hayrolsun!
@playyer9189
@playyer9189 9 ай бұрын
Bu yorumum tarihte kayitli kalsin- şahsi fikrim; Bu iş baya büyür şirkette 3 rakamli milyar dolarlara ulaşır
@barisgurell
@barisgurell 9 ай бұрын
Ben bilgisayarı yakmaya karar verdim Sinan hocam just in case 😂 Dublin'den sevgiler saygılar 🤟
@sinanhanay
@sinanhanay 9 ай бұрын
veri bilimini bu kadar etkilemeyecek Barış hocam.
@barisgurell
@barisgurell 9 ай бұрын
o zaman çalışmaya devam. 😇@@sinanhanay
@pinktv6308
@pinktv6308 6 ай бұрын
YAPAY ZEKAYA, BU SORUYU SONSUZ KERE SORSANIZ, CEVAP AYNI OLACAKTIR. İngilizce EVET ne demek. İngilizce “EVET” demek, “YES” olarak çevrilir. EVET ingilizcede nasıl deriz. “EVET” İngilizce’de “YES” olarak söylenir. Tamam, ingilizcede YES ne demektir. İngilizce’de “YES” kelimesi “EVET” anlamına gelir. SORULARIN CEVAPLARI AYNI OLAN TÜM MESLEKLER YOK OLACAK, SİZ KENDİNİZ ARAŞTIRIN BULUN.
@dilvinguven8523
@dilvinguven8523 9 ай бұрын
Son 1 dakika özellikle Türkiye'nin özeti🤦‍♀️
@aytacdiyaroglu1diyaroglu119
@aytacdiyaroglu1diyaroglu119 8 ай бұрын
nvidia ceo su boşuna konuşmadı cocuklarınıza yazılım ögretmeyin derken
@mrtdwlpr
@mrtdwlpr 9 ай бұрын
Çocuklarınız Yazılım Mühendisi değil Yapay Zeka Mühendisi yapın
@tarkankeskin2919
@tarkankeskin2919 9 ай бұрын
Tüm zamanlar için Tıp Doktorluğu dünyanın en geçerli mesleği, burada insan faktörü sonsuza kadar etkili olacak👍👍
@mrtdwlpr
@mrtdwlpr 9 ай бұрын
@@tarkankeskin2919 Siz öyle zannedin. 50 yıl sonra komple yapay zeka ve robotlar yapcak herşeyi
@DevInsightsLegends-lh7dn
@DevInsightsLegends-lh7dn 9 ай бұрын
Hayır, değmez. 4 sene üniversite okumaya değmez. 4 senede çok şey değişir.
@DevInsightsLegends-lh7dn
@DevInsightsLegends-lh7dn 9 ай бұрын
​@@tarkankeskin2919Alakası yok L
@yadullahkurt2189
@yadullahkurt2189 9 ай бұрын
human software engineer :))
@furkankaya3579
@furkankaya3579 9 ай бұрын
tüm hayallerim çöp oldu
@OnurErenElibol
@OnurErenElibol 9 ай бұрын
Yazılımcı yazılımcıya bunu yapar mı be, yazıklar olsun :D Biraz para kazanmak için tüm sektörü bitirecekler valla.
@LinuxSociety
@LinuxSociety 8 ай бұрын
harbiden üyelik sistemleriyle maaliyet çok düşücek
@muratklc4652
@muratklc4652 9 ай бұрын
1
Yazılımın Mevsimleri
45:34
Sinan Hanay
Рет қаралды 10 М.
Yapay Zeka ve Yazılımın Evrimi
23:36
Sinan Hanay
Рет қаралды 4,5 М.
Sigma girl VS Sigma Error girl 2  #shorts #sigma
0:27
Jin and Hattie
Рет қаралды 124 МЛН
She wanted to set me up #shorts by Tsuriki Show
0:56
Tsuriki Show
Рет қаралды 8 МЛН
Proje yapma, ürün yap ürün!
14:01
Sinan Hanay
Рет қаралды 915
AGI Kimlerin Yerini Alacak?
19:00
Sinan Hanay
Рет қаралды 1,8 М.
ChatGPT'ye Bir Vücut Verirsek Ne Olur?
15:47
Evrim Ağacı
Рет қаралды 633 М.
Programlamaya hangi dil ile başlamalıym?
13:06
Sinan Hanay
Рет қаралды 3,4 М.