Muhabbetiniz gerçekten güzel severek dinliyorum piyasada ki bilgi ve tesbih malzemesi kirliliğini çok güzel anlatıyorsunuz
@buminsoyoguz11153 жыл бұрын
Aydınlatıcı bilgiler için size teşekkür ederim Necmettin bey. Sağolun, iyiki varsınız.
@MeursaultSamsa3 жыл бұрын
Yine fazlasıyla bilgi verici, aydınlatıcı bir video. Ağzınıza sağlık.
@allameilesohbet3 жыл бұрын
🌹
@yusufokumus28463 жыл бұрын
Aleyküm selam Necmettin bey Rabbim cümlemizi korusun sizlere sağlık sıhhat versin bu konuda bizleri bilginizle bilgilendirdiğiniz için Teşekkür Ederim ağzınıza yüreğinize sağlık Selamlar diliyorum Yusuf Okumuş.
@berkayeroglu70573 жыл бұрын
Ağzınıza yüreğinize sağlık hocam var olun
@abdulbakisahan93703 жыл бұрын
eyvallah keske demek ne kadar dogru olmasada siznle daha önce yuotube vasitasilla tanismis olsaydim sonucta benim gibi binlerce kisi tesbih alirken mutlaka aldadilmistir .piyasada okadar cok kisi sirf para icin yapmadigi yok satmak icin yalan üstüne yalan söyleyerek insanlari kandiriyorlar .hersey icin tesekkürler .Allah cc ebeden razi olsun iyiki var isiniz rabbim hayirli saglikli uzun ömürler versin size ve sizingibi hakiki orjinal ustalara .
@allameilesohbet3 жыл бұрын
İşte tanışmış olduk. Bu iştede vicdanlı ve namuslu tesbih hafızası olan insan çok. Asıl olan son tüketicinin sorgulayıcı olması gerekliliği.
@hakangunerturk40363 жыл бұрын
Hayranlıkla izledim. Allame ile sohbete doyulmuyor. Minnettarım.
@mehmetozer56863 жыл бұрын
Tesekkür ederim abi. Berlin den selamlar saygilar
@anilbasok3 жыл бұрын
Bir tespihçiden yeni malzeme sıkmaları çöl kumuna gömerek ısıtarak eskitme yaptıklarını duymuştum böyle bir yöntem gerçekten var mı ?
@allameilesohbet3 жыл бұрын
Vallahi çıldırtırlar insanı
@Enes-Sencer3 жыл бұрын
Üstad bu çinden gelen malzemelerin dokusu ve kokusu da benzetebiliyorlar mı?
@allameilesohbet3 жыл бұрын
Aynısını yapıyorlar. Şaşar kalırsın
@Enes-Sencer3 жыл бұрын
@@allameilesohbet Zaten ben buna şaşırıyordum. Bu konuyu ben de çok araştırdım. Hem araştırmalarım sonucu hem de internette karşılaştığım ve konuda en çok yararlandığım bakalitin 111.yılı diye bir makale bana ciddi fikirler verdi. linkini isterseniz atarım, burda bakalitin hikayesinde kısaca amerikada bulunsa dahi almanyada tren yolları gibi yerlerin inşasında kullanılan ağaçların çürümemesi ve korunması için kömür ocaklarında katran üretimi yapılıyor ve ciddi miktarda fenol yan ürünü de katranla birlikte ortaya çıkıyor. Bu yan ürünü tabiri caizse çöpe atmak yerine Leo Hendrik Baekeland'e bir ortaklık teklifiyle bu malzemenin (bakalitin) ciddi miktarda üretimi başlıyor. Hatta işin gülünç tarafı döneminde 20'e yakın merdiven altı diyebileceğimiz korsan üretimi de mevcut( burda da ek yapayım döneminde dahi imitasyonu yapılan malzemenin günümüzde hikmeti neyse birebir imitasyonu yok diyenler var) , ciddi telif davaları da bu süreçte başlıyor. Neyse kısa keseyim fabrika 2003 yılına kadar isim değişiklikleriyle geliyor. 2003'te de hexion firmasına satılıyor.Ben burda şuna şaşırıyorum bu malzemenin formülü kayıp, üretilemiyor gibi şehir efsanelerine rağmen aslında kayıp falan değil hem makaleden anladığım hemde kendi tecrübelerimle harmanladığımda üretici firma hem üretim maliyeti hem de kullanım pratikliği ve mukavemeti açısından formülü kendi değiştirmiş, kaybolan falan bir şey yok. Bide mantıken düşünelim sene 2021 günümüz kimya ve sanayi endüstrisi herhalde 1930 ve 1940'lardan 10 kat daha gelişkin nasıl üretilemez bu malzeme!! bırakın bu malzemeyi gerekli girişim ve arge'yle bu malzemeden katbekat daha iyisi üretilmesi lazım. Benim nāçīzāne fikrim budur. Saygılar.
@hakanaydemir87823 жыл бұрын
Doğru bilgi verdiğiniz için teşekkür ederim saygıdeğer abim
@sincanankara84443 жыл бұрын
Sincan ankaradan selamlar büyük üstad şu bilgileri parayla alamaz kimse