Bu kanala bayıldım herkes aynı şeyleri anlatmış bu kanal biraz daha spesifik sorulara yönelik harika 🙏
4 жыл бұрын
Arkadaşlarınıza tavsiye ederseniz sevinirim
@nurunduran1154 жыл бұрын
@ hemen şimdi ediyorum
@Hiçmutluolmamdahaiyi2 жыл бұрын
7:30 ama neden 3 2 şeklinde yaptık 6 1 neden değil -nedenini öğrendim gençler hoca tanımı söylemedi şu şekildeymiş - 3) a sayısı ardışık iki tam sayının çarpımına eşit ise sonuç büyük olan sayıya eşittir.
@tufandurmus7134 жыл бұрын
hocam olsun sorun değil gayet samimi anlatım videodaki bilgileri öğrenmeye bir heves katıyor dilinize sağlık ( 20 kasım 2020 üniversite bile bitti ama malum sebeplerden ötürü ortalık sakinleşene kadar bir alese girip tahsilatı arttırmak iyi olur düşüncesiyle bu kuralları tekrar etme ihtiyacı duyuyorum ister istemez )
4 жыл бұрын
Allah zihin açıklığı versin 😊
@gunaydnkaya23192 жыл бұрын
Hocam çok teşekkürler. Sizin anlatımınız çok güzel. Lütfen devam ediniz.
@behlulyengedar25516 жыл бұрын
Hanımcılık kazanıcak hocam... 😂
@varolmayissal2 жыл бұрын
7:55 keşke yazsaydınız hocam
@wise3895 жыл бұрын
hocam bu konuda iyisiniz jargonunuza hayran kaldım eyvallah.
Hocam gerçekten çok güzel bir video olmuş hep bu ifadelerde bilmediğim için takılıyordum
4 жыл бұрын
Çok teşekkür ederim. Arkadaşlarınıza tavsiye ederseniz sevinirim şimdiden 😊
@ardaumf96756 жыл бұрын
Emeğinize sağlık Allah razı olsun.
@ahmetemrehalal52854 ай бұрын
4. Kuralla 1 kuraldaki 2. Ornegi cixunce yanlış çıkıyor
@slanur3551 Жыл бұрын
Hocam çok teşekkürlerr Allah razı olsun anladım sonunda
@alperenyldz32256 жыл бұрын
2. kuralda yukarıda yazsa da a sayısının b sayısından büyük olması gerektiğine dikkat çekmemiş ve sebebini söylememişsiniz. Ben bu bilgiden kaynaklı bir soruda takılmıştım ve zaten bilgi almak adına videoya girdim. Yukarıda yazılanın açıklamasını bilmeyenlere yapayım. Burada dışarı iki tane köklü ifadenin toplamının veya farkının çıkıyor olmasının mantığı içerideki ifadenin normalde dışarı çıkan ifadenin parantez karesi hâlinin çarpılmış versiyonu olması. İçeriden dışarı çıkartırken onları içeride geri topluyor ve parantez karesindeki kare ile kökü yok ediyoruz. Dolayısıyla aslında kök içinden dışarı bir ifade çıkartmış oluyoruz ve kök içinden şayet kökün derecesi çift ise negatif bir ifade çıkamaz dolayısıyla içeriden çıkan ifade pozitif olmak zorunda böyle köklerde. İçeriden çıkan ifadenin pozitif olması adına büyük olanı önce yazıp araya eksi koyup öyle küçük olanı yazıyoruz ve ifademiz pozitif olmuş oluyor. Bunu şu şekilde örnekleyebiliriz. Örneğin 2 - 3 ifadesinin parantez karesinin derecesi 2 olan bir kök içerisinde bulunduğunu varsayalım. Normalde -1'e eşit olan ifademiz kök içinden (kök çift bir dereceye sahip olduğu için) çıkamayacağından -1 gibi bir ifade kökün içinde bulunamaz. Dolayısıyla biz bu ifadeyi çıkartırken parantezin içindeki ifadeyi eksiyle çarpıyor ve pozitif olarak dışarı çıkartıyoruz. Bu yaptığımız işlem de aynı prensibe dayanıyor. Soru çözerken özellikle arada eksi varsa büyük olanı (yani a sayısını) küçük olandan (yani b sayısından) önce yazmayı unutmayın ki sonuç pozitif olsun. Bu durum arada artı varsa geçerli değil çünkü toplamada değişme kuralı var yerlerinin değişimi herhangi bir şeyi etkilemez. Not: Normalde an itibariyle 9. sınıf öğrencisi olan ben temel bilgilerimle bu ince ayrıntıyı belki fark edemeyecek olanları aydınlatmak amacıyla bu yazıyı yazdım. Anlamadığınız veya anlamakta zorlandığınız bir yer varsa sorabilirsiniz elimden geldiğince açıklarım ama sorularınız benim bilmediğim bilgilere dayanıyor ise bir şey yapamam. Dediğim gibi 9. sınıf öğrencisiyim ve üst dönem bilgilerinden hâliyle yoksunum. Soracağınız soru üst dönem yöntem ve bilgileri ile entegre bir bilgiyse cevaplayamayabilirim. Herkese iyi çalışmalar şimdiden. :)
@alperenyldz32256 жыл бұрын
Bu arada, buraya not düşmüş olayım ben videoyu sonuna kadar izlemedim. Eğer videoda bu detay ileri zamanlarda anlatılıyor ise kabalığımı mazur görün.
@kadirbor18257 жыл бұрын
Hocam çarpanlara ayırmayı anlatırmısınız. Konu zor geliyor da hocam birde nereli olduğunuzu sõylerseniz çok sevinirim
4 yıl önceki yoruma yorum yapayım da o günler aklına gelsinnn🤗Kim bilir şimdi nerelerde hangi üniversitedesin🤗
@kimse13432 жыл бұрын
@@gokceozmen6247 bu konulardan sorumlu muyuz biliyor musun köklerin kuralalrı faln
@gokceozmen62472 жыл бұрын
@@kimse1343 yok hocam değiliz ben kpss hazırlanıyorum hocalarımız dedi ki çıkmaz bunlar dedi sadece "özel kök" onu bil yeterli🤗
@slanur3551 Жыл бұрын
Hocam soru çözüm videosu yok mu
@Hayatanbikmis04 Жыл бұрын
Çok iyi anlatıyorsunuz hocam
@simaynuryldz98324 жыл бұрын
Hocam bir şey soracaktım n. dereceden kök x ifadesinin gerçek sayı olması için n tek ise x in reel sayı, n çift ise x in sıfıra eşit ya da büyük olması gerekiyor ama ben mantığını anlayamadım açıklayabilirseniz sevinirim
4 жыл бұрын
Çünkü çift kuvvet pozitif çıkar, tek kuvvet ise işareti neyse o çıkar. Örneğin içerisi -16 olsa ve kök 4 . Derece olsa yanlış olur. Çünkü 2 nin 4. dereceden kuvveti asla negatif olamaz. pozitif 16 olur.
@simaynuryldz98324 жыл бұрын
Anladım hocam çok teşekkür ederim
4 жыл бұрын
@@simaynuryldz9832 ben teşekkür ederim
@aysesevim21402 жыл бұрын
öncelikle kök dışına çıkanlar rasyonel çıkamayanlar irrasyoneldir bunların hepsi gerçek gerçel veya reel sayılardır. negatif bir sayını kuvveti tek ise eksiyi öne düsürür çifte ise yutar böylece derecesi çift içi negatif olanlar çıkamaz derece tek içi negatif olana ise çıkabilir buna göre sana bir hikaye anlatayım kök -x nasıl çıkar? kökün derecesi çift ve tek olan iki tane kök varmış ikisi de kök -x çıkarmaya çalışıyormuş çift olan eksiyi yutması gereken yerde öne düştüğünü görünce kafası karışıp buna rasyonel değilde karmaşık sayı demiş tek olansa kafa karıştırdığı için ben bu eksiyi alayım dışarıya atayım demiş sonra kökü hesplamış ama yaramaz eksi söz dinlememiş gelip tekin sonucunu negatif yapıp işleri bozmuş tek ise artıda ekside olsa rasyoneldir diyerek bir şey dememiş
@cansueskikoy8390 Жыл бұрын
Hocam süpersiniz 🎉
@thegreen2104 жыл бұрын
Hocam alemsiniz :) Umarım eşiniz hamsili pilav yapmıştır ve ağzınıza kürekle vurmamıştır :) Hem ince noktaları öğrenip hem de eğlendim. Sağolun gerçekten :)
9:05 hocam bizim matematikçi de aynı yalnız değilsiniz sıkıntı yok. Sağolun çok iyi anlatmışsınız, online derslerde dersi anlamayan arkadaşlarla paylaştım 👍
3 жыл бұрын
Çok teşekkür ederim. 😊
@Proudfener3 жыл бұрын
hocam kökün içerisi - li sadece karmaşık sayılarda oluyor diye biliyordum ?
3 жыл бұрын
Evet .
@Proudfener3 жыл бұрын
@ 18. Dakikada bı karışıklık olmuş be hocam
3 жыл бұрын
@@Proudfener karışıklık yok . Eğer kökün derecesi tek ise içerisi negatif olabilir. Sorun yok.
@Proudfener3 жыл бұрын
@ teşekkürler hocam
@dvtsa51584 жыл бұрын
Hocam 2: 24 deki soru çözümünde kök 5le kök 2 sayıları var.kök 2 eksi almış,bu eksiyi neye göre alıyor neden kök 5 değil.
@mehmetcannnnn31114 жыл бұрын
Büyük olanı alıyorsun. Pozitif gelmeli
@muhammedyusuf27373 жыл бұрын
18:35 😃😂 hocam ya
@edaliv11135 жыл бұрын
Hocam en iyi sizden anladım. Diğer hocalarda iyiler fakat siz daha temel düzeye uygun anlatıyorsunuz. Daha iyi pekişiyor. Ayt de anlatabilir misiniz?
allah razı olsun hocam pratik formüller cok iyi oldu
@wise3895 жыл бұрын
hocam bize ev iş aş bulur musunuz
@alperenyldz32256 жыл бұрын
Bu tip eğitim videolarınızda bu kuralların hangi temellere dayandığını, hangi alt kurallardan türediğini ve mantığının ne olduğunu da kural ile beraber anlatırsanız çok daha iyi olur. Aksi taktirde bir şeyi öğretmekten çok ezberletmiş oluyorsunuz. Temelini bilmediğimiz için açıklayamadığımız kuralları soru çözerken kullanmak ezber bir kalıbı sorulara uydurmaktan başka bir şey değil. Bu benim düşünceme göre hoş ve doğru bir yöntem değil. Amacımız ezberlemek değil öğrenmek olmalı ki sizin de amacınız ezberletmek değil öğretmektir eminim ki. Elbette özellikle MEB'in sayesinde şu an eğitim sistemi matematik gibi bir derste bile ezberci bir zihniyet kullanıyor ama dediğimiz gibi bir şeyleri ezberletmek yerine öğretirseniz çok daha başarılı gençlerin ülkeye kazandırılmasında yardımcı olursunuz sanıyorum. Bazı kuralların temeli karmaşık ve anlaması zor bir takım temellere dayanıyor olabilir fakat sizin bu durumda dahi yine de anlatmanızın ve öğretmeye çalışmanızın daha doğru olduğu görüşündeyim. Eğer birisi temelini öğrenmek ve dolayısıyla kendisini de öğrenmek yerine yöntemi sadece ezberlemeyi istiyorsa videoyu ileriye sarabilir ve yöntemi ezberleyip geçebilir ama öğrenmek isteyenler de üstüne düşünüp öğrenebilirler. Öğrencilere bu yönde bir yardım yapmanızın şu ankinden çok daha büyük olacağı kanaatindeyim. 9. sınıfa gidiyor olmam itibari ile benden büyüksünüz, kabalık etmek veya saygısızlıkta bulunmak istemem. Eğer bu tip bir davranışta bulunduysam veya herhangi bir ifadem bu tip bir davranışa eğilimliyse şimdiden özür dilerim.
@Ciltbakimgunlugum Жыл бұрын
Yaa ana kurall❤❤😂
@balakkalmayak89614 жыл бұрын
4. Kural ve 1. Kural arasındaki fark nedir hocam
@1903bjkibo2 жыл бұрын
4. sonsuza kadar gidio 1. sınırlı sanırsam
@mehmetdogan99655 жыл бұрын
3. "Baba" kuralınızda 6 yı neden 3×2 yazdınız.6×1 de olabilir.veya 6 değil de 72 verse ?????
@mehmetdogan99655 жыл бұрын
@Ayı Oğlu Ayı Panky Boz 3 ve 2 aralarında asal değil mi dldmflfndlkfpdjsow