יצא לי לצלם גם על צמצם 5.6 או 4.5 (לעתים אפילו 3.5) בזמן שמהירות התריס גבוהה יותר (500, 640, 1,000 ומעלה...) - האם זה בסדר ?
@NewPhoto3 жыл бұрын
תלוי בתנאי התאורה ורגישות ה-iso. אין ערכים "נכונים" בצילום. צריך לדעת להתאים אותם למצב הנוכחי. בצמצמים פתוחים יהיה יותר קשה לתפוס פוקוס בשיטה שאני מלמד כאן, לכן אני ממליץ על f8 - f16 בדרך כלל.
@roeiki83 жыл бұрын
ברוב המקרים הללו האיזו שלי היה 100 - אני עקרונית עד היום העדפתי איזו נמוך ומהירות תריס גבוהה על פני צמצם סגור... זו טעות ?
@roeiki83 жыл бұрын
גם ערכי האיזו לעתים גבוהים אצלי במצבים כאלו : 200, 220, 280, 360 ומעלה... ובכל זאת עד היום לרוב שמתי דגש יותר על מהירות תריס ואיזו (האיזון שביניהם) ופחות על צמצם, זה נורא?
@NewPhoto3 жыл бұрын
אין נכון או לא נכון. אבל! 1. בצילום רחוב התנאים המקדימים של הצילום גם ככה הופכים את לכידת הרגע למאתגרת. סגירת צמצם נותנת לנו ייתרון של עומק שדה עמוק, מאפשר לנו לקבל חדות מתקבלת על הדעת בטווח גדול, וכך ללכוד בקלות רגעים לא צפויים במרחקים שונים מהמצלמה, וקומפוזיציות מורכבות עם הרבה עומק. 2. תחשוב עם עצמך למה אתה מפחד לעלות ISO? תגלה שלרוב זו מעין התניה שהקנו לך כשלימדו אותך שלהעלות ISO גורם לרעש בתמונה. זה נכון, אבל זה לא שמיד רואים ירידה משמעותית באיכות התמונה, ומרבית המצלמות מצלמות כיום יפה מאוד גם באיזו 1600, 3200 ואפילו יותר. למה שלא ננצל את הכלי המצוין הזה??? בנוסף בצילום רחוב אנחנו הרבה יותר סלחניים לתמונות עם רעש. זה חלק ממאפייני הז'אנר.
@roeiki83 жыл бұрын
או בקיצור, מהירות תריס גבוהה לא משיגה חדות מספק בתמונות (לא רק רחוב, באופן כללי) ?
@יעלמשולם-ל1ה8 ай бұрын
איך מודדים פוקוס עפ"י מרחק
@NewPhoto8 ай бұрын
אם אין על העדשה או במצלמה עצמה מד שמראה את מרחק הפוקוס, אפשר לעשות אומדן: לעמוד במרחק שרוצים מאובייקט מסויים (למשל עמוד ברחוב) ולעשות עליו פוקוס אוטומטי. לאחר מכן לנעול את הפוקוס במצב ידני כדי שלא ישתנה. ככה העדשה תהיה מפוקסת במרחק שלנו מהאובייקט שבחרנו. יש בערוץ הבסר יותר מפורט על נושא פוקוס במדריך הזה - kzbin.info/www/bejne/p6alqJZrp51pqs0si=C-Qqe_5MKRh0vugN
@איציקזוארץ6 жыл бұрын
מותר לפרסם את התמונות אנשים בפיסבוק?
@NewPhoto6 жыл бұрын
זה נושא קצת מורכב להסביר בתגובה אחת, זה תלוי בהקשר של התמונה. אבל בעקרון, לפי החוק כיום בישראל, בשטח ציבורי מותר לצלם, ולא חייבים אישור מהמצולם. לגבי פרסום התמונה, יש שימושים מסויימים שמותר - ויש שימושים שדורשים רשות מהמצולם. לא בטוח איפה הפרסום בפייסבוק נופל בין שני אלה. כשמדובר בצילום רחוב, יש צלמים שמראש מסתירים את פני המצולמים בטריקים שונים ונמנעים מהבעיות הללו, ויש כאלו שלוקחים את הסיכון...
@איציקזוארץ4 жыл бұрын
@@NewPhoto סליחה את האיחור בתשובה תודה רבה
@idoeli382 Жыл бұрын
@@איציקזוארץ סליחה גם על האיחור אבל איך אפשר לאחר בשנתיים
@fgdsfg65756 жыл бұрын
אתה יכול לעשות מדריך של איך לעשות את הפילטר שהשתמשת בו בתמונות האלה?
@fgdsfg65756 жыл бұрын
כי זה לא נראה כמו סתם פילטר שחור לבן
@NewPhoto6 жыл бұрын
זה עיבוד שחור-לבן. אני עובד קצת אחרת עם כל תמונה, אבל הנה מדריך שעשיתי בנושא עם דוגמא לצורת העבודה: kzbin.info/www/bejne/ZovMkIWphdOFd9k
@fgdsfg65756 жыл бұрын
אוקי, תודה
@vitali-ty7 жыл бұрын
אפשרי לצלם במצב אוטומטי?
@NewPhoto7 жыл бұрын
יש לא מעט צלמי רחוב שאוהבים לצלם במצב עדיפות צמצם, ולקבוע אותו עלמשהו כמו אף-11 ופשוט לצלם ככה. לדעתי זה פוגע ביכולת שלך לצלם תמונה עם חשיפה יצירתית מעניינת. שים לב שבצילום במצב אוטומטי או חצי-אוטומטי, המצלמה קובעת את החשיפה לפי מה שנמצא באיזור המדידה שלה, וכמובן לפי איזה מצב מדידת-אור בחרת בכלל. לעיתים קרובות זה יוביל לתמונות בהירות מידי אם צילמת באיזור מוצל, או כהות מאוד אם צילמת בתאורה אחורית (מול השמש). לתפישתי הדבר רק מפחית מכמות התמונות המוצלחות שתצליח לתפוס
@xyz.s.m Жыл бұрын
למה בשחור לבן?
@NewPhoto Жыл бұрын
בצילום רחוב יש תפיסה רווחת שמסירים מהתמונה כל מה שלא חיוני. אם צבע למשל הוא לא חלק בסיפור של התמונה, אז הוא עשוי להיות גורם מסיח, ולכן נציג את התמונה בשחור-לבן, כדי להדגיש את האור והצל, את הקומפוזיציה וכו'... זה לא שאין צלמי רחוב שעובדים בצבע, להיפך: יש עבודות מדהימות בתחום שהן בצבע. זה פשוט עוד שכבה של מורכבות. ולכן המון פעמים רואים צילום רחוב בשחור-לבן.
@xyz.s.m Жыл бұрын
@@NewPhoto בצילום בשחור לבן אתה משתמש באותם הגדרות ובאותם תאורה?
@NewPhoto Жыл бұрын
@@xyz.s.m אין ממש הבדל בחשיפה בין צילום בצבע וצילום בשחור-לבן