Zeytinde Yaz Dönemi Dikkat Edilecek 3 Zararlı ve Hastalık

  Рет қаралды 19,861

Yunus 's Farm

Yunus 's Farm

Күн бұрын

Herkese merhabalar. Bu videomuzda, özellikle bahar ve yaz döneminde dikkat edeceğimiz zeytincilerimizin çoğunun bilmediği ya da önemsemediği, çok önemli 3 zararlı ve hastalıktan bahsedeceğim.
1-Zeytin Fidan Tırtılı (Palpita unionalis)
Zeytinciliğe ilk başlayan üreticilerimizin belki de ilk karşılaştığı zararlıdır kendisi. Özellikle yeni dikilmiş fidanları siz suladıkça o üstünü traşlar. Nerde taze bir filiz görse bir gecede siler süpürür.
Genç fidanlarda büyümeyi gelişmeyi engellerken, yetişkin ağaçlarda ise yeni senenin meyve tutacak filizlerine musallat olurlar. Dal uçlarını durdurduğundan sürekli çatallanma olur, çalılaşma görülür ve budama işçiliğini arttırır.
Tespiti kar beyazı kelebeğinden veya filiz uçlarında beslenen yeşil tonlarındaki larvasından kolayca yapılabilir. Dal uçlarında alev yanığı gibi bir etki bırakır. Dikkatli bakıldığında kara kara dışkıları gözlemlenebilir. Birbirine yapışık yapraklar görürseniz, yiyeceğini yemiş ve pupaya yatmış anlamına gelir.
Mücadelesi ise, EMAMECTİN BENZOATE etken maddeli ilaçlarla yapılır. Zamanlama olarak aktif larvaların görülmesiyle birlikte sabah erken veya akşam vakitlerinde ağacın tümüne nüfus edecek şekilde püskürtülmelidir. Popülasyonun yoğunluğuna göre bir hafta arayla 2-3 uygulama yapılmalıdır.
Aşırı sıcaklarda pek aktif olamasalar da, serin yerlerde ve sulanan bahçelerde filiz olduğu sürece döl vermeye devam eder. Kışı sert geçmeyen Akdeniz bölgesinde kimi zaman kışın bile aktif olabilmektedir. Kaplama uygulamaları ile fotosentezi yavaşlatılmış ve kartaşmış yaprakları düşük popülasyonlarda tercih etmeyebilirler.
2-Zeytinle Kurdu ( Coenorrhinus cribripennis)
Adından farklı olarak kendisi hortumlu kahverengi bir böcektir. Dikkat çekici şekli sayesinde kolayca farkedilebilir. Elma, armut, üzüm veya mısırdaki maymuncuklarla karıştırılsa da kendisi sadece zeytin konukçusudur.
Zeytin kurdunun yolculuğu baharda havaların ısınıp topraktan çıkmasıyla başlar. Zeytinin önce yapraklarında, daha sonra çiçeklerinde beslenir. Burada verdiği zararlar yetmez gibi zeytin tanesinin kendisini de yiyerek onlarca yara açarlar. Cinsel erginliğe ulaştıklarında dişileri yine zeytin tanelerinin zarına yumurtalarını bırakır. Çıkan yumurtalar yine taneye zarar vermeye devam eder ve taneler en sonunda dökülürler. Dökülen bu tanelerden tekrar toprakta pupaya yatarak döngüsünü tamamlar.
Zeytin kurdunun zararına dolu yarası veya zeytin sineği diyip geçiştirenler bu dönemde ciddi ekonomik zarara uğrar. Mücadele yöntemi eskiden DİMETHOATE etken maddeli ilaçlarla yapılsa da şuanda bu ilaçlar yasaklandığından mekanik/kültürel mücadele yöntemlerine başvurulmalıdır.
Sabah erken saatlerde hava serinken ağaç altına serilen bir örtü ve biraz sarsıntı ile böcekleri toplayıp bahçeden uzaklaştırabiliriz. Zeytin kurdunun döktüğü ve içerisinde larva olan zeytin tanelerini toplamakta bir diğer yöntem. Yine kış döneminde yapılan yüzeysel bir sürüm de pupaya yatan zeytin kurtlarını öldürecektir.
3-Antraknoz (Colletotrichum gloeosporioides = Gloeosporium olivarum)
Antraknozu kısaca meyve mantarı olarak tanımlayabiliriz. Zaten bünyede var olan bu mantar bakterisi uygun koşulları yakaladığında meyveye nüfus eder ve tamamını ele geçirene kadar da durmaz. Özellikle:
-Sık dikim yapılmış
-Budaması uygun olmayan
-Güneş görmeyen ve hava sirkülasyonu zayıf
-Sulanan veya taban arazide olan
-Meyve zarına zarar veren zeytin kurdu, zeytin sineği gibi zararlıların yoğun olduğu bahçelerde ANTRAKNOZ kaçınılmazdır.
Mücadele edilmediğinde ciddi ekonomik zarara sebep olan bu mantara öncellikle kültürel olarak önlem alınmalıdır. Çözümün büyük bir kısmı yukarda listelenen hususları düzeltmekten geçmektedir.
Zirai mücadele kısmında ise Azoxystrobin ve/veya karışımlı etken maddeleri kullanılabilir.
Zeytin sineği dönemine kadar bu üç hususta dikkat gösterirseniz hem sağlıklı meyve hem de yeni yılın sürgünlerini elde etmiş ve korumuş olursunuz. Zeytin sineği dönemi için zeytinlerin irileşip yağlanmaya başlaması gerekiyor. Yine o dönemde de hafızamızı tekrar tazeleyecek bir içerik paylaşıyor olacağım inşallah.
Tüm zeytin sevdalılarına bol bereketli bir sezon diliyorum. Saygılar, selamlar...

Пікірлер: 84
@selahattinyldztekin5503
@selahattinyldztekin5503 3 ай бұрын
Kaolin kili zeytin güvesini tırtılını uzaklaştırıyor.zeytin sürgüne devam ediyor .zeytin sulanıyor gibi ormiks kaolin kilini kullandım .çok faydalı.Osmaniye kadirliden yazıyorum
@EmreErdem-z1m
@EmreErdem-z1m 3 ай бұрын
emeğinize sağlık, Kaolin kilinin faydasını ceviz , zeytin ve sebzelerimde çok gördüm , Güneş yakmadı strese girmedi , böcek zararımız çok az oldu ve ağaçlarımız diri maşallah. Bursa da Ulko Tarım Market in kendine özel kaolin kili ve solucan gübresi ile artık üretmekten korkmuyorum . Teşekkürler herkese
@huseyinsoylu2229
@huseyinsoylu2229 3 ай бұрын
Yaptığınız iş vatana millete hayırlı o nedenle çok teşekkür ederim. Yunus abim bu söylediğiniz ilaçlar sizde malumunuz zehirler dışında bu sinekler ve tırtıl için doğal tarifleriniz varsa çok sevinirim. Zehir kullanmak istemiyorum. Saygılarımla
@AhmetAker-oe7oo
@AhmetAker-oe7oo 4 күн бұрын
Abi hayirli akşamlar, ben zeytinleri suluyorum damlama ile, en son sulamayı bu gün yaptım, yagmur hiç yok. Zeytin tanelerinde yarılma çatlama oluştu hepsinde yok şimdilik sadece 1 ağaçta var. Bunun sebebi nedir bilgi verebilirmisin. Teşekkür ederim.
@baturhanakbas1423
@baturhanakbas1423 4 күн бұрын
Abi merhaba kolay gelsin 6 yasinda gemlik tipi 40 agaclik hobi bahcem var en basindan beri budama ilaclama videolari severek takip ediyoruz bir sorunumuz var fikrini alacaktim benim bahcemde zeytinlerim de ekim ayi basindan baslayan kararma ve yogun dökülme yasiyoruz ne gibi tavsiyen olur adana/imamoğlunda bahcem tesekkur ederim
@mustafaozdemir9369
@mustafaozdemir9369 3 ай бұрын
Aleyküm selam hacı abi özlemiştik sizi şükür kavusturana emeğinize sağlık
@tolga45
@tolga45 Ай бұрын
Yunus hocam zeytinlerimizde susam büyüklüğünde yeşil sinekler var binlerce,nerdeyse bütün yıl zeytindeler nedir bu sineğin çaresi kime sorsam olmadı
@akınözçekirge
@akınözçekirge 3 ай бұрын
Yunus Bey,biçtiğiniz otlarla malçlama yapıyorsunuz. (Şu anda benim bahçem de öyle.) Ancak otlar kuruyunca yangın tehlikesi ortaya çıkmıyormu. Benim biraz tereddutum var. Saygılar
@Zeytinciftcisi
@Zeytinciftcisi Ай бұрын
Yunus bey kullandığınız budama makası ve budama testeresi hakkında bilgi verir misiniz ben testere olarak elinizdekini rico olduğunu anladım ince kalın orta hangi diş olanını kullanıyorsunuz lütfen bilgi verir misiniz ?
@himmetkahraman6983
@himmetkahraman6983 3 ай бұрын
Merhaba iyi çalışmalar kolay gelsin bizim ağaçlarımızın yapraklarında sararmalar olmaya başladı sebebi ve çözümü ne olabilir yardımcı olabilirmisiniz
@NesrinZeynep
@NesrinZeynep 3 ай бұрын
Abi seni severek izliyorum sana nasıl ulaşa bilirim benimde zeytin bahçem var yardımcı olursan çok sevinirim😊
@bekirkurt403
@bekirkurt403 2 ай бұрын
İyi gunler Yunus Bey, şu an zeytin sineği için gulleci bulamacı kullanmamızı önerir misiniz
@Mustafa-kg9vi
@Mustafa-kg9vi 3 ай бұрын
Ve aleykümselam. Rastgele abi. İmkanın oldukça değerli bilgilerinden videolarla istifade etmek isteriz. Teşekkürler
@himmetkahraman6983
@himmetkahraman6983 3 ай бұрын
Hümük asitten bahsetmiştiniz onu bugünlerde atabilirmiyiz kullanımı nasıl oluyor hangi marka önerirsiniz teşekkürler
@rasitduran4796
@rasitduran4796 Ай бұрын
Abi kolay gelsin Eylül ayı içinde zeytine şeker ve üre gübresini karıştırıp versem zararı olurmu sürgün yaptırmak istiyorum
@hamitkeskin1683
@hamitkeskin1683 3 ай бұрын
Eline emeğine nefesine sağlık güzel kardeşim çok faydalı oldu allah başarılarını daim etsin
@hasancosut7270
@hasancosut7270 3 ай бұрын
Güllaca bulamacı bu zararlıya etkili olmuyormu yunus bey ne dersiniz
@saadetkaya2220
@saadetkaya2220 3 ай бұрын
Bilgiler için teşekkür ederim.Hasadınız bereketli olsun.
@adnangode9343
@adnangode9343 3 ай бұрын
Diline sağlık hocam Allah bereketinizi arttırsın
@mehmetcetin5985
@mehmetcetin5985 3 ай бұрын
Abim her yıl sürüm yaptığım zeytinligimi bu yıl seni dinleyip otu biçip biraktim. Susuz tarım yapiyorum. Yillarca hep yanlış yapmışız daha da sürüm yapmam. Agaclarim o kadar keyifli ki bu yil stres vs yok çok şükür.
3 ай бұрын
Maasallah bereketli olsun kardeşim. Böyle somut örnekler arttıkça bu alışkanlığı bırakacak zeytin üreticilerimiz inşallah. Saygılar selamlar.
@orhanyldrm9955
@orhanyldrm9955 3 ай бұрын
Merhaba kardeşim sürüm hiç mi yapmıyorsun yıl boyunca
@mehmetcetin5985
@mehmetcetin5985 3 ай бұрын
@@orhanyldrm9955 gectigimiz yillara kadar sürümün her türlüsünü denedim ustam. Periyotlar koyup yilda 2 yilda 4 yilda 5 hatta 7-8 e bile ciktigim oldu. Tarlaya girsen ot çöpü bulamayacagin zamanlar oldu ama Agaclarda en ufak bi degisiklik gormedim. Hatta cok surum yaptigim sene dahada calilasma gozlemledim. Verimim yildan yila düştü ve sonunda 2022 de kaybim neredeyse %60a dayandi. Yunus abimin attigi videodan destek alip sürümü biraktim, su an sadece otu bicip birakiyorum ve bu yil bazi agaclarimin dallari kirilacak diye endise ediyorum😊 bu yil yaptigim tek sürüm adina surum dersen tabi iki zeytin arasina gubre gommek icin tekli arik acip gittim, baska da traktoru sokmadim tarlaya
@orhanyldrm9955
@orhanyldrm9955 3 ай бұрын
Anladım kardeşim çok teşekkür ediyorum Ağaçın cinsinden cinsine fark eder mi yoksa hepsi için aynı mı not bende Halhalı eski ağaçlardan Zeytin var.
@mehmetcetin5985
@mehmetcetin5985 3 ай бұрын
@@orhanyldrm9955 bende memecik, gemlik ve ayvalık var. Gecen yillara gore hepsi de cok cok iyiler ama gemlikler hepsinden daha cok sevdi bu işi. Sana net tavsiyem sürme ustam 2 yil dene. Mazota verecegin paraya git misinali tirpan al, yaz girmeden biç bırak. 2 seneden topraginin üstü halı gibi kapanacak ve farkedeceksin ot daha az cikmaya başlıyor kesinlikle. Hayirli bereketli ürünun olsun✋
@berkozekin3956
@berkozekin3956 3 ай бұрын
Maşallah hocam agaclarda sürgün çok güzel benim ağaçlarda boyle değil 3 ay önceki azot takviyesi videonuzda ağaclarda çok yaprak yoktu şimdi dolu dolu Ben damlamadan azot veriyorum 2 nisan ayından itibaren parça parça acaba yil içinde damlamadan ne kadar amonyum sülfat vermeliyiz?
@MehmetKabukcu-hu1xs
@MehmetKabukcu-hu1xs 2 күн бұрын
Selam nasilsin abi Gemlik zeytin fidani fiyatı bu yıl ne kadar olur 250 kök gerekli
@mehmetcoskun4893
@mehmetcoskun4893 3 ай бұрын
izmirde zeytinlik icine fiğ ekimini ne zaman yapmaliyiz.sulama imkanimiz var
@hilalvolkan-e8l
@hilalvolkan-e8l Ай бұрын
Abim size nasıl ulaşabiliriz. Bahçemiz için Yönlendirmenize ihtiyaç duyuyoruz
@Atilla-m7s
@Atilla-m7s 3 ай бұрын
Osmaniye Kadirli bölgesinde geçen ay hava sıcaklığının 42-43 dereceye çıkmasından dolayı ağaçlar zeytini %50 sini dökmüş durumda herşeyle mücadele ediyoruz ama hava şartı ile mümkün değil ustam
@Berks851
@Berks851 3 ай бұрын
Hocam kolay gelsin gülleci bulamacını uygulama yapılırmı bu mevsimde
@KmÇls
@KmÇls 2 ай бұрын
Yunus bey sizi takip ediyorum verdiğiniz bilgiler çok yararlı ben zeytin üreticiliğine yeni başladim fidanlarim 2.5 yaşında sulatmayı düşünüyorum suyun içerisine humik asit koysam faydası olurmu bölge olarak Gaziantep
2 ай бұрын
Çok güzel olur. Humik asit uygulamasındaki limit bütçeniz. Bütçeniz elverdiğince her sulama da kullanabilirsiniz
@KmÇls
@KmÇls 2 ай бұрын
Allah razı olsun çok teşekkürler ederim
@TolgaDogan-r6u
@TolgaDogan-r6u 3 ай бұрын
Hocam Allah razı olsun teşekkür verdiğin bilgiler için
@ademarslan8571
@ademarslan8571 3 ай бұрын
Malathion zeytin sinegini guvesini oldurur mu
@mervealan5385
@mervealan5385 22 күн бұрын
Hocam budama için sizle iletişime geçmek istiyoruz Mersin bölgesinden
@cumabiskin-ye3tj
@cumabiskin-ye3tj 3 ай бұрын
Selamün aleyküm Allah razı olsun verdiğiniz bilgiler için teşekkür devamını bekleriz kolay gelsin
@alirecep1722
@alirecep1722 3 ай бұрын
Yunus abi ziraatçi bana antraknoz için Captan 50WP isimli ilaç verdi , ancak etikette zeytin ibaresi geçmiyor, bu ilacı kullandım bi defa işe yaramaz mı acaba
@nuriuslu941
@nuriuslu941 3 ай бұрын
Adana çukurova abi zeytilerde buruşma başladı sulama imkanı yok nasıl olur acaba saygılar
@suleymansengul4238
@suleymansengul4238 3 ай бұрын
Aleykümselam Hocam. Bu zararlılara Güllüce Bulamacı etki etmez mi hocam.
@YouTubecoban
@YouTubecoban 3 ай бұрын
Peki bu zehiri kepekle karıştırmala ağacın altına serpilirse olurmu hocam 5 yaşında 50 ağacınm var
@firatsarioglu4951
@firatsarioglu4951 3 ай бұрын
Yunus Abi, malçlamayı hangi tip makine ile yapıyorsun? Merdane şeklinde çekmeli de var, döner bıçaklı da internette. Hangisini tavsiye edersin?
3 ай бұрын
Kardesim ayri ayrı makine almaya gerek yok. Dal parçalama makinası aldigin zaman hem budama artiklariyla hem yabancı otlarla malc yapabilirsin. Makinenin girmedigi ağaç altlarını da yan tip otbicme makinesi ile alabilirsin.
@firatsarioglu4951
@firatsarioglu4951 3 ай бұрын
Çok teşekkür ederim Yunus Abi. İnsanların bilgi açlığını gideriyorsun, tuttuğun altın olsun.
@raziyeavci9877
@raziyeavci9877 3 ай бұрын
4 yaşında zeytinlerimin bazılarınınn gövdeleri pembemsi sağlıksız.Ne yapabilirim hocam
@latifyarenoglu9411
@latifyarenoglu9411 2 ай бұрын
allah razı olsun yunus hocam
@mesutsongur118
@mesutsongur118 3 ай бұрын
Aleyküm selam Allah razı olsun
@huseyinkurt2100
@huseyinkurt2100 3 ай бұрын
Hocam çok teşekkür ediyorum bilgi için senin bilgin sayende ağaçlarım canlandı
@zekeriyaeynall2143
@zekeriyaeynall2143 Ай бұрын
Yunus bey video çekmiyorsunuz özlettiniz kendinizi
@serefyldz7338
@serefyldz7338 3 ай бұрын
Bilgi için teşekkür ederiz
@aygunyarici
@aygunyarici 3 ай бұрын
Bahsettiğiniz zararlilar için tek bir ilaç yokmu yada ayrı ayrı ilaç ismini yazınızda alıp atalim
@zubeyirergunyoutube
@zubeyirergunyoutube 3 ай бұрын
Hoca nerelerdesin özlettin kendini
@mustafacolak94
@mustafacolak94 3 ай бұрын
Hocam kolay gelsin EMAMECTİN BENZOATE+Dimethoate+ gülleci bulamacı 3 ünü bir karıştırsak olurmu ve gülleci bulamacı 100 litreye ne kadar koyalım teşekkür ederim iyi çalışmalar
@bilalnadirdogan3442
@bilalnadirdogan3442 3 ай бұрын
Gülleci bulamacı ile başka ilaç karıştırılmaz Gülleci bulamacını yaz mevsiminde yüzde bir şeklinde uygulamak gerekir 100 litre suya yarım kilo ile bir kilo gülleci bulamacı koyup uygulayabilirsin ama sıcaklarda uygulama akşam vaktinde güneş batımında uygulayabilirsin
3 ай бұрын
Gulleci bulamaci yalniz basina kullanima uygundur karisim kabul etmez kardeşim. Ama diger bahsettiklerin karisabiliyordu.
@apokey3213
@apokey3213 3 ай бұрын
Ne zamandir göremiyorduk yine çok faydalı bir video olmuş eline sağlık...
3 ай бұрын
Teşekkürler kardeşim.
@mehmetgercek0106
@mehmetgercek0106 3 ай бұрын
Abamectin bezoat ve deltametrin beraber uygulanır mı ikili karıştırsak
@muba4545
@muba4545 2 ай бұрын
Abamectin değil. emomectin benzoate
@nuriuslu941
@nuriuslu941 3 ай бұрын
Teşekkürler sayın yunus abi
@yusufcuneydioglu9242
@yusufcuneydioglu9242 3 ай бұрын
Abi susuz zeytin de yapraktan beslemeyi bırakıyoruz o zaman öyle anladım. Damlama verdiğim yerde yapraktan beslemeye devam edelim mı yoksa damlama mı verelim
@ahmetortlek3585
@ahmetortlek3585 3 ай бұрын
Eline, emeğine sağlık
@erhanduyan1529
@erhanduyan1529 3 ай бұрын
Yunus abi telefonuna nasıl ulaşabiliriz . Ceyhan dan yazıyorum
@abdullahkocbas2142
@abdullahkocbas2142 3 ай бұрын
Yunus hocam ağaçlar neden çok sık budama yok gibi
3 ай бұрын
Bu sezon biraz musade ediyorum kardeşim. Giden senelerde filiz ve yaprak sıkıntısı yaşadık. Ağaç bir kendine gelsin istedim. Aslında kışın baya da aldim agaci filiz icin strese soktum. Dogru besleme ve korumayla da birkac ayda gelinen durum bu oldu :)
@kadirakyollu4024
@kadirakyollu4024 10 күн бұрын
KZbin'a bir zeytin uygulama üniversitesi bırakıp gittin mi Yunus abi? :) Geri dön, senin bilgilerin ihtiyacımız hala var.
10 күн бұрын
Estagfirullah kardesim. Nacizane bildiklerimizden tecrube ettiklerimizden bir arsiv olusturmaya calistik. Zeytincilerin ara sira acip bakabilecegi bir kilavuz olarak hizmete sunduk. Hala buralardayiz. Budama sezonunda videolara tekrar basliyacagiz insallah. Takipte kaliniz. Sevgiler selamlar.
@Atilla-m7s
@Atilla-m7s 3 ай бұрын
Değerli zeytin üretici abiler kardeşlerim ben Traktör arkası şaftlı çelik halatlı zeytin silkeleme makinalarından alacağım bilgisi olan alıp kullanan var mi bilgi verebilir misiniz
3 ай бұрын
Ceviz ağacında bahsettiğiniz ürün çok etkili ama zeytin için aynısını söyleyemem. Agaci kirarsiniz ama zeytini dokemezsiniz. Bence yan tip silkme makinaları suan için en etkili yöntem.
@Atilla-m7s
@Atilla-m7s 3 ай бұрын
Doğru söylüyorsunuz kırılma ihtimali var o yüzden sormuştum bu arada Osmaniye Kadirliden yazıyorum inşallah bir gün yanınıza gelip tanışmak isterim
@doganates930
@doganates930 3 ай бұрын
Kolay gelsin hocam 0:27
@sosyalcalsmac1195
@sosyalcalsmac1195 3 ай бұрын
Aleykümselam abi
@eminyldrm1233
@eminyldrm1233 3 ай бұрын
Manşlama nedir
@onurgns.96
@onurgns.96 3 ай бұрын
Danke!
@mehmetalgn-gr9ky
@mehmetalgn-gr9ky 3 ай бұрын
abi senın agaclarda karakosnıl var gıbı yaprakların arkası sımsıyah
@serefyldz7338
@serefyldz7338 3 ай бұрын
Aleyküm selam
@erkanuner5910
@erkanuner5910 2 ай бұрын
Bu Gemlik de yok
@مأمونالأحمد-ب1و
@مأمونالأحمد-ب1و 2 ай бұрын
الرجاء ترجمة الفيديو إلى العربية وكل الفيديوهات
@hasanhuseyinyurt7158
@hasanhuseyinyurt7158 3 ай бұрын
👍🙏🙋‍♂️
@erkanuner5910
@erkanuner5910 2 ай бұрын
Zeytin yan kurdu bu değil
@apokey3213
@apokey3213 3 ай бұрын
Saol varol ,Allah hayırlı uzun ömürler versin ailene ve sana abi...
3 ай бұрын
Eyvallah kardeşim.
@erdoganselek6570
@erdoganselek6570 3 ай бұрын
Kolay gelsin yunus kardeşim ❤
Zeytinde Yağ Oranını Arttırmak İçin Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar
15:45
ДЕНЬ УЧИТЕЛЯ В ШКОЛЕ
01:00
SIDELNIKOVVV
Рет қаралды 4,1 МЛН
Officer Rabbit is so bad. He made Luffy deaf. #funny #supersiblings #comedy
00:18
Funny superhero siblings
Рет қаралды 19 МЛН
How it feels when u walk through first class
00:52
Adam W
Рет қаралды 21 МЛН
7.Uygulama öncesi
0:49
Zübeyir Ergün
Рет қаралды 799
Farklı Yaşlardaki Zeytin Ağaçlarını Buduyoruz || Detaylı Anlatım POV
31:08
Yeşil Gübrenin Sağladığı Avantajlar
13:09
Yunusun Çiftliği
Рет қаралды 21 М.
Zeytinde Taban Gübrelemesi ve Uygulama Yöntemi
12:46
Yunusun Çiftliği
Рет қаралды 79 М.
Zeytin Ağacı Çam Gibi Budanır Mı?? || Karar Sizin
13:23
Yunusun Çiftliği
Рет қаралды 76 М.
Zeytinler Neden Buruşur?
19:08
Eren Vural
Рет қаралды 9 М.
ДЕНЬ УЧИТЕЛЯ В ШКОЛЕ
01:00
SIDELNIKOVVV
Рет қаралды 4,1 МЛН