Verilerinle Ödeme Yapmayı Bırak! - Kolay Self-Host Rehberi

  Рет қаралды 36,771

Yusuf İpek

Yusuf İpek

Күн бұрын

Пікірлер: 314
@yusufipk
@yusufipk 4 ай бұрын
🖥 Ucuz ve kaliteli VDS satın almak için Hosting Dünyam'ı Ziyaret Edin 👉🏻 bit.ly/yusufipek 💸 Kanala maddi destekte bulunup sürdürebilirliği arttırabilirsiniz - go.yusufipek.me/destekol 🗞 En yeni teknoloji haberleri e-posta kutunuza gelsin - go.yusufipek.me/bulten 🎙 Benimle birebir görüşüp danışmanlık almak için - go.yusufipek.me/gorusme 🔗 Beni bulabileceğiniz diğer platformlar için - link.yusufipek.me/@yusuf
@ErdemKanıt
@ErdemKanıt 4 ай бұрын
Merhaba, vds yerine vps veya normal webhosting alsak sorun olur mu? Burada diğer uygulamaları kurmak için illaki vds mi olmalı? Yani farklı sunucu seçenekleri seçip diğer işlemleri aynı yapabilir miyiz? Birde kaç farklı websitesi barındırabiliyor Alan adları ile beraber. Kastettiğim sub alan adları hariç?
@yusufipk
@yusufipk 4 ай бұрын
@@ErdemKanıt VPS ile de yapabilirsiniz ama webhosting ile olmaz çünkü size sunucu hakları tanınmıyor o seçenekte. YunoHost ile sınırsız alan adı ekleyebilirsiniz. Herhangi bir sınır yok.
@ErdemKanıt
@ErdemKanıt 4 ай бұрын
Yaptığımız uygulamaları sub domain olarak çalıştırabilir miyiz? Mikroservis mimarisindeki (redis, elasticsearch, cassandra, mysql, eureka, rabbitmq) uygulamayı deneme amaçlı ayağa kaldırabilir miyiz? Bu kullandığımız servisleri teker teker yüklemek mi gerekir.
@DusunenVarlik55
@DusunenVarlik55 4 ай бұрын
​​@@yusufipkRaspberry Pi'de olur mu? Raspberry Pi'de sunucumuzu çalıştırabilirsek çok güzel olur. Yardım edebilirseniz sevinirim.
@DusunenVarlik55
@DusunenVarlik55 4 ай бұрын
​@@yusufipkSunucumuzu Raspberry Pi'de oluşturabilir miyiz? Yapabilirsek çok iyi olur. Yardımcı olabilir misiniz?
@t3vakfi
@t3vakfi 4 ай бұрын
Bu tür self-host çözümler kesinlikle gizlilik açısından çok mantıklı, lakin gerçekten üst düzey cloud sağlayıcılarında çalıştırmadıktan sonra kesinlikle 3. parti çözümler daha iyi. Geçmişte bir tane VMware açığından dolayı tüm datası silinen onlarca hosting şirketi oldu, kendi sunucu verilerim de böyle gitti. Biz önden gelen saldırıları korumaya çalışırken genellikle hosting şirketleri VDS'lerin çalıştığı makineleri koruyamıyorlar. Ama yine de iyi rehber, teşekkürler.
@ragnodinson
@ragnodinson 4 ай бұрын
aslında firmasına göre değişir. bu yüzden hosting temelli firmaları çok da tercih etmemek gerekiyor. daha çok gerçek veri merkezleri, cloud hizmeti sunan firmaları tercih etmek daha güvenilir olabilir. bir de ucuz vds hizmetleri bana vps olabileceğini düşündürtür hep. bu yüzden vds alacağınız hizmet sağlayıcısına mutlaka önden bir sorun nasıl bir sistem kullanıyorlar. ek olarak datalarınızı kaybetmenize üzüldüm, vmware açığından etkilendiğinize göre sanıyorum ki eski veya kaçak esxi kullanılmış. geçmiş olsun. geçenlerde de yerli bir firmamız kaçak bir iso dosyası yüzünden tüm şirketi ve müşterileri tabiri caizse patlattı mesela.
@t3vakfi
@t3vakfi 4 ай бұрын
@@ragnodinson tam tersi, esxi tarafında oluşan bir zeroday açığı ile direkt hipervizör makineye aktif olan bir VDS/VPS üzerinden sızılıp tüm datacenter'ı silmişlerdi adamlar. En azından bir hosting şirketi sahibi arkadaşım böyle anlatmıştı. Halbuki lisansları da vardı ve günceldi. Ama işte zeroday, naparsın... Tabii, bu da tek değil, mesela zamanında DigitalOcean'da VPS havuzundan saldırı yiyip tüm sunucu verilerimi kaybetmiştim. Dışarda hiçbir porta açık olmayan sunucum diğer sunucuların da barındığı lokal ağdan saldırı yiyip nanay olmuştu.
@t3vakfi
@t3vakfi 4 ай бұрын
@@ragnodinson eski mesajlarımdan açığa ait cve kodunu ve bağlantısını da buldum. Buradan inceleyebilirsiniz: nvd.nist.gov/vuln/detail/CVE-2022-22954 İsmini vermeyeceğim bir şirket ise güc kesintisi bahanesiyle üstünü örtmüştü olayın. O günden beri hiç yaklaşmıyorum yerli firmalara. İşini profesyonel yapan maalesef çok az firma var, onlar da çok cep yakıyor.
@ErdemKanıt
@ErdemKanıt 4 ай бұрын
Hangi firmaymış o ya.
@yusufipk
@yusufipk 4 ай бұрын
Hosting Dünyam Tier III veri merkezlerine sahip. Tabii ki her konuda %100 kefil olamam ve çok önemli verilerin her zaman 3 ayrı yerde tutulmasını tavsiye ediyorum. Google Cloud bile geçtiğimiz aylarda milyar dolarlık şirketin verisini yanlışlıkla sildi. Google Cloud'dan bahsediyorum... Her yerde herkesin başına gelebilir, dolayısıyla 3 ayrı yerde veri tutma kuralı her zaman geçerli. Hosting Dünyam'ın kendi deneyimime göre gayet iyi olduğunu söyleyebilirim. Veri merkezlerini gezmem için de davet aldım, bir gün onun da videosunu yaparız belki. 😀
@hehaje
@hehaje 4 ай бұрын
Kapak fotoğrafı arka sokaklardaki bir bölümdeki yasak cd satan dayiya benzemiş. Oda cdleri ceket altında tutuyordu. Güzel olmuş😀
@barlasaa
@barlasaa 3 күн бұрын
techno tim'in kapak fotografindan alinti
@hehaje
@hehaje 3 күн бұрын
@barlasaa oda benzetmis
@feritkardal
@feritkardal 4 ай бұрын
Yusuf
@yusufipk
@yusufipk 4 ай бұрын
Teşekkürler :)
@puffin_000
@puffin_000 4 ай бұрын
Ben de senden görüp YunoHost ile başladım, oldukça sağlam ve güzel çalışıyor. Şimdi ise Cosmos Server kullanıyorum. Henüz yeni bir proje olsa da oldukça stabil ve Docker tabanlı sistemi de oldukça iyi. Özellikle reverse proxy ve sertifika işini cidden çözmüş adamlar, YunoHost'da en çok zorlandığım şey buydu. CasaOS'in 3rd party sunucu için versiyonu gibi. Senin de bir bakmanı tavsiye ederim.
@yusufipk
@yusufipk 4 ай бұрын
Desteğin için teşekkür ederim. :) Cosmos'u da listeye aldım müsait bir zamanda detaylı inceleyeceğim.
@erhansancom
@erhansancom 2 ай бұрын
merhaba, bunu sanırım sunucu hizmeti için de kullanıyorsunuz, doğru mu anlıyorum? peki yedekleme işlerini nasıl çözüyorsunuz?
@puffin_000
@puffin_000 2 ай бұрын
@@erhansancom Yedekleme işi için çok kafayı yormadım, borg kullananlar var. Ya da Docker yedeği alanlar.
@eldarcfrov8707
@eldarcfrov8707 Ай бұрын
Aynı şekilde ben de Coolify'ı çok beğendim. Ancak Yunohost gibi birbirine entegre servisler sunamıyor henüz, templateler veriyor sadece.
@enesgucuk
@enesgucuk Ай бұрын
Cosmos'u ben de kurdum docker tabanlı olması harika ve çok kolaylık sağlıyor ancak Wordpress eklentisi kurduğumda yaptığım değişiklikler kayıt olmama gibi bir sorunu vardı. Ayrıca yunohost gibi bir mailserver kurmayı bulamadım. Yunohost ile kurduğum mail serverda da gmail gibi ip'lere mail attırmıyor.
@stanTrX
@stanTrX 2 ай бұрын
teşekkürler. bu sayede market listemin mahremiyetini sağlayabilmiş olacağım : ) ) şaka bir yana, her şeyin iyi ve kötü yanları vardır. videolarda avantaj ve dezavantajlardan da kısaca bahsetmek iyi olacaktır..
@1omerfaruk
@1omerfaruk 4 ай бұрын
Ben home Assistant, plex gibi self-hosted yazılımlar kullanıyorum, çok da memnunum. Video çok değerli emeğinize sağlık fakat bir sunucu kiralama işi olayın mantığına ters gibi. Kendi verilerimizi kendi cihazlarımızda tutma mantığı en önemli özelliği self-host topluluğu için. Bazı yazılımlar çok işlem gücü istiyor ya da Türkiye'de upload hızları berbat biliyorum ama yine de verilerin local depolamada tutulup işlenmesi en iyisi diye düşünüyorum.
@f.ahmet.h
@f.ahmet.h 4 ай бұрын
Son iki rehber videosudur ilk görüşümde bir heyecanlanıyorum. Sanki o konuda bir kurtuluş oluyormuş gibi.
@_R_o_o_T_
@_R_o_o_T_ 6 күн бұрын
Bu kadar guzel bir video olamaz. Cok tesekkurler.
@heyitsazar
@heyitsazar 4 ай бұрын
Fiyatlar harikaymış, uzun süredir uygun bir şeyler arıyordum
@canbozkurt5904
@canbozkurt5904 3 ай бұрын
Videoyu izleyerek kendi sunucumu kurup, gerekli ayarlamaları yapmayı başardım. Eline, emeğine sağlık :) Linux videolarını ufak ufak izlemeye başlamıştım şimdi tam abonen oldum.
@ozkan6383
@ozkan6383 4 ай бұрын
harika bir video ve beklenen son, Herkesin ufku açılmıştır. Tebrik ediyorum . Yusuf bey,
@onlinegelirkazan
@onlinegelirkazan Күн бұрын
Harika bir video olmuş 🤩uzun zamandır böyle yeni bilgi edindiğim video olmamıştı 👌 resmen bilgi bombardımanı yaşadım 😅 bir kaç sorum var listmonk mailgun ya da sendpulse alternatifi olarak kullanılabilir mi?
@Ammonekko
@Ammonekko 4 ай бұрын
Böyle rehber videoları çok kaliteli oluyor.
@_zynix
@_zynix 4 ай бұрын
Teşekkürler.
@yusufipk
@yusufipk 4 ай бұрын
Desteğin için teşekkür ederim! :)
@polarbearC9
@polarbearC9 4 ай бұрын
😯
@xFandie
@xFandie 4 ай бұрын
wtf :D
@sumeyyeevrenli5712
@sumeyyeevrenli5712 4 ай бұрын
Hosting dünyam ı burda da görmek güzel ve güven verici
@blackdockers
@blackdockers 4 ай бұрын
Verilerimizi google yerine hosting dünyam’a emanet etmiş olduk. Artık içimiz daha rahat.
@yusufipk
@yusufipk 4 ай бұрын
Bütün sırrı çözdün tebrikler. :) Nobel ödülün geliyor. İş modeli veri satmak olan bir şirketle iş modeli sunucu satmak olan bir şirketin çıkarı aynı değil. Hosting firması verini reklam platformuna mı satacak? Reklam platformları mı var ki? Kaldı ki istediğin firmadan kiralayabilirsin yahut ev sunucusu da yapabilirsin. Kanalda videosu var.
@ertugruluyar.social
@ertugruluyar.social 4 ай бұрын
@@yusufipk Evet, benim de aklıma bu gelmişti, aylık bu kadar para vermek mi daha avantajlı yoksa evde bir raspberry pi gibi bir şeyle ufak bir sunucu kurmak mı daha uyguna gelir? Böyle yapmanın ne gibi dezavantajları olur, mesela güvenlik olayını kendimiz mi yapmamız gerekiyor, videodaki durumda hosting servisi güvenlikten sorumlu sanırsam? Ayrıca Google Drive'ın verdiği alan da Türkiye için en ucuza en yüksek alanı veren bulut depolama olduğunu biliyorum. Bu konular da ne düşünüyorsun? Karşılaştırma yapan kısa bir video nasıl olur?
@ertugruluyar.social
@ertugruluyar.social 4 ай бұрын
@@yusufipk Ayrıca, flathub daki bir paketle daha güncel biçimde sistemin stabil oluşunu bozmadan yapılabilir mi? Bu sefer kurduğumuz uygulamalar mı stabil olmaz? Böyle bir şey yapılabilir mi?
@BilalATLI
@BilalATLI 4 ай бұрын
@@yusufipk Peki herşeyi self-hosted olarak kurduğun zaman ortaya çıkan yedekleme, bakım, iş gücü gibi maliyetleri veya bunlar için yazılması gereken otomasyon yazılımlarının bir startup için ne kadar maliyetli olduğunu biliyormusun ?. Bazı konularda self-hosted cloud kullanmaktan çok daha mantıklı fakat ticari çıkarlar söz konusu olduğunda her zaman işler bu şekilde yürümüyor. Yani bir sır paylaşmıyorsun. Özet olarak her zaman cloud ürünlere bağlı olmak yapılan sistemin esnekliğini azaltacağı ve platformlara bağımlılığı arttıracağı gibi, her zaman self-hosted kullanmak iş yükü ve maliyetide belirli noktalarda arttırabilir. Önemli olan bunun bir dengesini kurup bu temeller üzerine sistemi inşaa etmektir.
@YazilimPython
@YazilimPython 3 ай бұрын
@@yusufipkya bütün sırrı bozdun ya
@xFandie
@xFandie 4 ай бұрын
Elinize sağlık hocam, çok güzel bilgilendirici bir video olmuş
@eyupdogru8152
@eyupdogru8152 4 ай бұрын
Hocam her videoda bambaşka şeyler öğreniyorum. Eline emeğine sağlık abim. Merak ettiğim durum şu daha önceden raspberry üzerinde bir sunucu kurmuştuk ve CasaOS kullanmıştık. Bende raspberry var ve o videoyu izlemeden CasaOS kullanıyordum. Burada kullandığımız her şeyi raspberry de casaos dan yapılabilir mi. Bunun için kısa bir açıklayıcı cevabın var mı yoksa ayrı bir videoluk konu mu.
@cayman_islands
@cayman_islands 4 ай бұрын
izlemeden daha artını verdim.ha şöle güzel konularla gel ya :))
@10BTKKAL
@10BTKKAL 4 ай бұрын
hocam sakin ol ger gün yeni bir video atıyorsun. bu gidişle 100 k olacaksın
@bulutorhan
@bulutorhan 4 ай бұрын
Muhteşem bir içerik. Favorilerde kalması gereken bir video. Elinize sağlık.
@Susceptive35
@Susceptive35 4 ай бұрын
Dijital Karl Marx: Yusuf İpek 😂
@DusunenVarlik55
@DusunenVarlik55 4 ай бұрын
Self-hosting Manifestosu
@aliihsantasdelen4030
@aliihsantasdelen4030 4 ай бұрын
Host Kapital
@DusunenVarlik55
@DusunenVarlik55 4 ай бұрын
@@aliihsantasdelen4030 Bak bu güzelmiş :)
@aburcuburjuva
@aburcuburjuva 4 ай бұрын
​@@aliihsantasdelen4030 yorum Ratio hakketti
@akhenaton-the-first
@akhenaton-the-first 3 ай бұрын
Dijital anarşi daha uygun bir tabir olur bence. Yanlış anlaşılmasın, bir anarşist olarak söylüyorum bunu.
@yaraton8
@yaraton8 4 ай бұрын
muazzam bir içerik. raspberry pi ve 3tblık harddiskim ile (veya direkt azuredan :)) böyle bir sisteme girişmek istiyordum, benim için sadece google photos yedekleme görevi görse yeterli ki sen daha fazla şey anlatmışsın abi mutlaka zamanım olduğunda bakıp kurmaya çalışacağım.
@sametkuIa
@sametkuIa 4 ай бұрын
1 haftadir ve oncesindede bir vds satin alsammi almasammi diye dusunuyordum niye aliyim diye hatta hosting dunyamdan da onceden bir iki tane hizmet almistim ama su aralar bahanem yoktu taki bu videoya kadar gercekten gidip alicam ya hatta bu yuno host a bir iki tane daha ozellik varsa simdi bile alabilirim cok iyi video bu arada sadece sponsor video oldugundanmidir nedir videoda yusuf ipegin soyliyecegi bir iki sey eksik kalmis gibi sadece ne bileyim belki ekstra bir iki ozellik daha olabilir ama tabi sponsor videosu oldugundan dikkatlice yazilmis bir metin oldugunada anlayisla karsilarim iyi video seeviliyorsun.
@osmansamedozkan8311
@osmansamedozkan8311 4 ай бұрын
Yusuf öncelikle eline emeğine sağlık. Bu tarz videolar çok bilgilendirici ve çok kapsamlı. Bunları biraz daha bölerek parça parça yapsan daha iyi olmaz mı? Videonun sonuna doğru ben şu an neredeyim diye sormaya başladım :). Gerçi ben bu tarz videoları iki veya üç defada izliyorum ama senin açından daha az yorucu olmaz mı?
@furkanfpv2774
@furkanfpv2774 3 ай бұрын
Yararlı ve bilgilendirici bir içerik olmuş. Emeğinize sağlık 👏
@leckqma
@leckqma 3 ай бұрын
windows kullnadığım bilgisayara format atmasını bile beceremeyen biri olarak fazla bir şey anlamasam da videolarını keyifle izliyorum.
@utku5223
@utku5223 4 ай бұрын
bende yapıcam en yakın zamanda güncel rehber için teşşekürler
@pisieniyipaketyoneticisikesin
@pisieniyipaketyoneticisikesin 4 ай бұрын
Büyük bir güvenlik riski olmayan yazılım kullanılmış tebrik ve teşekkür ediyorum. Yunhost'un SSH konfigürasyonununa da değinseydiniz çok daha iyi olurdu çünkü varsayılan ayarlarında güvenlik problemi.
@teskhale
@teskhale 4 ай бұрын
3. Partiyle paylaşmıyoruz ama sunucuyu kiraladığımız şirkete (Ne kadar güvenilir o bile belli değil) direkt veriyoruz. Reklam amacıyla bence kanalın en önemli en beğenilen ve en çok üzerinde durduğunuz verilerin gizliliği hususunu hiçe saydığınız aşırı belli oluyor.
@yusufipk
@yusufipk 4 ай бұрын
İş modeli veri satmak olan bir şirketle iş modeli sunucu satmak olan bir şirketin çıkarı aynı değil. Hosting firması verini reklam platformuna mı satacak? Reklam platformları mı var ki? İstediğin firmadan kiralayabilirsin yahut ev sunucusu da yapabilirsin. Kanalda videosu var.
@teskhale
@teskhale 4 ай бұрын
@@yusufipk Açıkcası aşırı emniyetsiz bir durum sadece. Google gibi büyük ve bir ton yazılımcısı olan şirketler yerine her şeyi saklı ve verilerimize erişmesi tek tuş kadar kolay olan bir firmaya (Şahıslara) özellikle fotoğraflarımız gibi önemli gizli verilerimi üstüne para ödeyerek paylaşmak hiçbir şekilde doğru değil.
@mrtsntrk
@mrtsntrk 4 ай бұрын
Kendi verilerimizi bir firma üzerinden değil de kendi evinizde sağlam fiber alt yapısı ile bir sunucu kurarak yapabilirsiniz. Dezavantajları saymakla bitiremem ama mahremiyet ve güvenlik bakımından oldukça başarılı olduğunu düşünüyorum. Şahsen kendi sunucum farklı bir firmada ama mail ve diğer yuno host ile yaptığım server sistemim evde aktif olarak çalışıyor.
@muzafferhor
@muzafferhor 2 ай бұрын
Bir kaç aydır benimde aklımı bu kurcalıyor çok hızlı olması falan benim için önemli değil onun haricinde ne gibi sıkıntı açar merak ediyorum paylaşma şansınız var mı bilgilerinizi
@alperenisa
@alperenisa 4 ай бұрын
IPv6 sayesinde sonunda şu port açma muhabbetinden kurtuldum. Oley be.
@Dmisec21.04
@Dmisec21.04 4 ай бұрын
Günden güne güzel içeriklerin için teşekkürler
@10BTKKAL
@10BTKKAL 4 ай бұрын
ilk kapak fotoğrafı çok daha güzeldi bence. ikisini de a/b testinden geçirdin mi?
@masstacker6509
@masstacker6509 4 ай бұрын
Hosting dünyamı 3 Yıldır kullanıyorum. Gayet başarılı bir firma. Kendilerini burda sizin kanalınızda görmel beni ayrı mutlu etti
@heyitsazar
@heyitsazar 4 ай бұрын
KeePassXC kullanıyorsun sanırım, bununla ilgili bir video yapar mısın. Cloud desteği olmadığı için telefon-pc bağlantısını nasıl yapıyorsun?
@aktifkopyalamamerkezi3495
@aktifkopyalamamerkezi3495 3 ай бұрын
Yusuf bey video süper elinize emeğinize sağlık, ama şöyle bir sorum var yuno host kendi evimizde public bir sisteme kurmak istesek; 1- static ip yok cloudflare zero tunnel ile nasıl yapılandırılır, 2- cloudflare dns ile nasıl optimize ederiz 3- eve sabit ip almadan bu işi başka yollar ile nasıl yapabiliriz. 4-yunohost anlamadım app docker ile mi yönetiyor sanırım docker ama bilemedim.
@yusufipk
@yusufipk 3 ай бұрын
CasaOS raspberry pi videomuzu izleyebilirsiniz.
@aktifkopyalamamerkezi3495
@aktifkopyalamamerkezi3495 3 ай бұрын
@@yusufipk merhaba zaten bir çok videolarınızı izledim ama eksiklikler olduğu için sordum mesela casaOs nextcloud güzel çalışıyor ama telefon işin içine girince sadece bağlatı için Https istiyor ve sertifika istiyor yani vb ek ayarlara ihtiyaç duyuyor, siz kurulumları gösteriyorsunuz güzel ama detaylar çok çetrefilli oluyor. Sistemlerden orta derece anlıyorum ama en iyi yapı ve düzgün sağlam bir yapı kurmak için uğraşıyorum, kuruyorum hatta debian üzerine portainer ile de kurulum yaptım portainer üzerinden docker ile bir sürü servis işleme aldım ama kimse demiyor güvenli sağlam buna müdahale etme vs diger bakım işleri iyi yada kötü demiyor. Yusuf bey emekleriniz güzel ama bence ARTIK TAM DETAY İŞLERİNE GİRMENİZ gerekiyor gibi geliyor. Yada Enine Boyuna diyerek
@aktifkopyalamamerkezi3495
@aktifkopyalamamerkezi3495 3 ай бұрын
hatta hem debian hemde ubuntu üzerinde nextcloud gibi sistemleri güzel kuruyorum artık cloudflare zerotunnel ile açıyorum gerçek ortama işimi göre işlemleri hallediyor ve iş görüyor ayarları da detaylı yapıyorum ama ek bir makineye daha ihtiyaç duyuyorum vs oluyor tek bilgisayar üzerinden bir kaç sistemi koşturmak istiyorum sanki yunohost iş görecek gibi ama başka bir alternatif mi bakmam gerekiyor halen düşünceliyim.
@kulisfy
@kulisfy 4 ай бұрын
Video çok iyi olmuş eline sağlık🤗
@RRJR720
@RRJR720 3 ай бұрын
ben şahsen TR lokasyon sunucuları tercih etmiyorum. 2 cpu düşük ramli şaka denecek derecede zayıf depolama kapasitesi (20-30-50gb) gibi şeyler sağlıyorlar ve uygun fiyatlı değiller çok daha iyi specler sunan sunucular ovh ve contabo gibi firmalarda çok daha uygun fiyatlara alınabiliyor
@XARONN
@XARONN 2 ай бұрын
Holding yönetmiyorsanız self-hosted cloud servisi kullanmak mantıklı değil, oldu ki disk arızası durumunda eğer yedekleme yok ise her şey yok olup gidiyor, "cloud"'a cloud dememizin bir diğer sebebi de disk arızalarında raid yapısı altında çalışıyor olması, kolay kolay veri kaybı yaşamayacak olmamız. OVH'da yangın çıkmıştı, veriler silinmişti yedekleme olmadığı için, veri merkezi ne kadar büyük olursa olsun önemli olan disk arızalarına karşı raid veya yedekleme kullanılıp kullanılmıyor olması. Basit VPS/VDS veya yedekleme hizmeti olmayan Dedicated sunucular kullanmak bu tarz durumlar için fazlasıyla mantıksız.
@muharsln
@muharsln 4 ай бұрын
Yusuf hocam öncelikle ağzına sağlık. Emeğiniz için teşekkür ederim. Videolarınızdan birinde bahsettiğiniz gibi gidip raspberry pi 5 aldım. Ona CasaOS kurdum ve o şekilde kullanmaya başladım. Raspberry Pi içerisinde 8 gb ram mevcut ve ubuntu üzerinde bir kurulum yaptım. Sizce böyle bir donanımda debian kurup yunohost kurmak mi daha mantıklı yoksa Ubuntu üzerinde CasaOS mi. Sunucuda ayrıca kişisel docker konteynerlerimi de çalıştıracak ve projelerim olarak listeleyeceğim.
@yusufipk
@yusufipk 4 ай бұрын
Hangisi daha kolayınıza geliyorsa... YunoHost, CasaOS'e kıyasla daha zahmetsiz ama CasaOS'te de manuel olarak daha fazla yazılım kurabiliyorsunuz. Gerçi docker kurup YunoHost cihazınızda da CasaOS kurulumunda yaptıklarınızı yapabilirsiniz. Teknik olarak ikisini birden de kullanmanız mümkün bu arada.
@muharsln
@muharsln 4 ай бұрын
@@yusufipk Yunohost'da çalışan uygulamaları docker compose ile CasaOS de kurabilirim yani. Doğru mu anladım. Tabi birde işin dağıtım boyutu var. Ubuntu server kurmuştum. Son sürümünde raspberry ye destek veriyor ve stabil çalışıyor. Aynı durum debian için de geçerli mi?
@muharsln
@muharsln 4 ай бұрын
@@bymuto 128gb ama M2 alıp takacağım muhtemelen 256 yada 512
@Real-Informative-History
@Real-Informative-History Ай бұрын
Yusuf Bilgilendirici video için çok teşekkğrler VDS / VPS kullanımına çok yabanıcıyım, siz anlatımı yunohost üzerinden gayet açıklayıcı yapmışsınız teşekkür ederim. Yunohost'un wordpress websitemize etkisi nasıl olacaktır. Yunohost'tan hız beklentimiz nedir? Hıza bir etkisi var mı? Acaba bunları açıklayabilir misiniz? Şimdiden çok teşekkürler.
@emre-cakar
@emre-cakar 8 сағат бұрын
Hocam merhaba, videonuzu izleyeli çok oldu kurulumları yapıp deneyeceğim ve sektörü anlamaya çalışacağım. proxmox ile yunohost arasındaki farklar nelerdir? VDS sanal sunucu anladığım kadarıyla yine yunohost bunun üzerine sanallaştırma yapıyor bunun yerine direk docker ile kurulumları yapıp ayağa kaldırabilir miydik? yaml dosyası ile servisleri yazıp container tek tek uyandıırp kullanmak gibi (bu biraz yorucu olacaktır ama ek bir yazılıma gerek kalmayacağından ne yapıldığını bilinmesini sağladığından faydalı olacaktır ) Ek olarak vds üzerinde sanallaştırma yapılması faydalı mı zararlı mı
@malikkalayli
@malikkalayli 4 ай бұрын
Yine aylardır beklediğimiz bir video :D eline ağzına, eline, emeğine sağlık
@onurnarin6994
@onurnarin6994 4 ай бұрын
Gerçekten çok güzel bir video eline sağlık yusuf yapıyorsun bu işi
@sekerlipencere_
@sekerlipencere_ 4 ай бұрын
Eline sağlık abi, az önce gördüm videoyu ama üyelere özeldi, karta para yüklemeye gidecektim.Video herkese açık olmuş teşekkürler, ama ben yinede karta para yükleyeyim.Ayrica hosting dünyamı burda görmek iyi hissettirdi, ben 1 yıldır filan hosting dünyam kullanıyorum.Videolar çok güzel gerçekten umarım daha da gelişirsin.
@huseyinkarakurt8892
@huseyinkarakurt8892 25 күн бұрын
bana bakarsan en güvenlinir ya ofis kabinet sistem kurmak yada bir veri merkezine tek sunucu için barındırma hizmeti almak en azından cihazı istediğin zaman görebiliyorsun müdale edebiliyorsun
@MORYIsBack
@MORYIsBack 4 ай бұрын
Self-Host neiçin kullanılıyor?
@barbaros-dev
@barbaros-dev 4 ай бұрын
bağımlısı olunacak bir teknoloji
@savassalvador3404
@savassalvador3404 4 ай бұрын
Tebrikler emeginize saglik cok faydali oldu
@dogus8662
@dogus8662 4 ай бұрын
Hocam çok harika bilgiler, bu konuda baya iyisiniz 👍
@must2793
@must2793 4 ай бұрын
hocam kullandığınız işletim sistemi ve varsa doku paketi, teması nedir? çok hoşuma gitti çok hızlı işlevsel ve bir o kadarda göze hitap ediyor
@eilhanzy-yt
@eilhanzy-yt 4 ай бұрын
Fotoğraflarımı artık ben de NextCloud'a taşırım. Teşekkürler. 👍
@furkancoban_
@furkancoban_ 4 ай бұрын
Yusuf teşekkürler video için. Bir kaç sorum olacaktı docker desteği var mı biraz araştırdım ama net bir şey bulamadım, bu konuda bir bilgin var mı . Yunohostta bulunmayan uygulamalar için docker kullanılabilir . Birde tam yedekleme videosu çekmeyi düşünürsen çok iyi olur gdrive gibi ucuz çözümlerle serverin yedeğinin 2 farklı yerde bulunması herhangi bir veri kaybını önleyecektir.
@yusufipk
@yusufipk 4 ай бұрын
YunoHost Debian 11 ile çalıştığı için tabii ki docker da kurup kullanabilirsin. Sadece YunoHost ile entegrasyonlu olmaz.
3 ай бұрын
Emeğine sağlık güzel video. Yalnız bir ara Jellyfin den bahsetmişsin. O kadar küçük bir diskte ne kadar film tutulabilir? Bu tür sistemleri localde bir makinede tutmak daha iyi. Ben en azından öyle yapıyorum. Sahibinden üzerinden çıkma bir rockmount server aldım. 8 adet 4tb disk ile kullanıyorum 64 GB Ram x2 XEON işlemci var. FreeNas kurulu. Ayrıca sanal makinelerden birinde casaOS kurulu. Tüm işimi görüyor. 5-6 yıldır tık demedi. Ayrıca başka bir makinede de bunların yedekleri alınıyor.
@aktifkopyalamamerkezi3495
@aktifkopyalamamerkezi3495 3 ай бұрын
o tek sisteminize Proxmox kurup daha güzel işler yapabilirsiniz gibi geliyor, ayrıca dediğinize katılıyorum bu gibi sistemler evimizde olması gerektiğini düşünüyorum eğer bu işler ile ilgi ve meraklıysanız en iyisi.
@Mickey_Raus
@Mickey_Raus 4 ай бұрын
Cloudron ve yunohost karşılaştırması yapar mısın?
@miracbayraktar8792
@miracbayraktar8792 4 ай бұрын
Hocam selamlar, tüm videolarınızı keyifle izliyorum. Ancak videoda başta dediğiniz gibi farklı firmalara güvenmek ile bunun arasında bir fark göremedim. Googleye güvenip ücret ödemek yerine hosting firmasından sanal sunucu alarak oraya güveniyoruz. Kendi evimizde fiziksel bir sunucu kurup bir firewall aracılığı ile static ip hizmeti alarak olarak dış dünyaya açmadığımız sürece asla tamamen kendimize ait olamayacak. Videolarınız çok güzel başarılarınızın devamını diliyorum 🙏
@yusufipk
@yusufipk 4 ай бұрын
Ev sunucusu videosu da kanalda mevcut. Google ile kendi kiraladığın sunucu arasında çok fark var çünkü kendi kiraladığın sunucuda sunucu bedelini ödüyorsun. Adamların iş modeli senin verilerin üzerinden para kazanmak değil, sana sağladığı bilgisayar üzerinden para kazanmak. Google sana bilgisayar sağlamıyor ve bir sürü ücretsiz hizmet veriyor. Neden acaba? Günün sonunda ev sunucusu yapmak istiyorsan da kanalda videosu var.
@onlinegelirkazan
@onlinegelirkazan Күн бұрын
Zoho desk, salesIQ ve pagesense alternatifi bir çözüm var mı?
@Ege-zh6er
@Ege-zh6er 4 ай бұрын
Kral çok iyi demişsin hoş demişsiin video da aşırı güzel olmuş eline emeğine sağlık ama burada gösterdiğin konfigürasyonların depolaması 40 gb 50gb vds e aylık 135 lira diyor mesela +100gb alabilmek için +100tl diyor. Google drive vs alternatifi demedik mi ? bu şekilde nasıl google drive alternatifi olucak bir şekilde yavaş da olsa ucuz şekilde depolamayı elde edebilmeyi göstersen fena olmaz
@egokhanturk
@egokhanturk 4 ай бұрын
Evine 7/24 çalışacak bir PC alıp hosting kısmına para vermekten kurtulabilirsin. Hem de çok daha ucuza çok daha fazla alanın olur ve işlemci gücün olur zamanla upgrade de edebilirsin. Sadece domain hizmeti alırsın. Ben öyle yapıyorum lenovo mini PC var proxmox kurulu içinde truenas var jellyfin var tirilium notes var pihole dns var istediğin şeyi kurabilirsin
@gentleman1231-k6d
@gentleman1231-k6d 4 ай бұрын
abi sunucumu kullanarak para kazanmak istiyom nasıl yaparım ve bir de eğer bunları rasberry pi ile yapabileceksem bununla ilgili lütfen bir video çekebilir misiniz
@unkn0wn_1337
@unkn0wn_1337 4 ай бұрын
VDS: Virtual Dedicated Server VDS Türkiye'de çok yanlış kullanılan bir terim. VDS yerine Virtual Private Server (VPS) terimini kullanmaları lazım. (tabii sunucu dedicated değil ise)
@coinkazanc6474
@coinkazanc6474 15 күн бұрын
debian 12.5 de var seçeneklerde hangisi daha mantıklı 11 mi 12 mi hocam
4 ай бұрын
Fikir güzel olmakla beraber Türkiye de ki herhangi bir firmadan hosting sunucu vs kiralamayın arkadaşlar.
@ismailkarsli
@ismailkarsli 4 ай бұрын
+1 büyük veri merkezleri hariç (Radore, Netinternet vs.) alınmaz.
@10BTKKAL
@10BTKKAL 4 ай бұрын
neden ki?
@Hurryupmen
@Hurryupmen 13 күн бұрын
o kadar haklısınız ki
@fridibuck
@fridibuck 4 ай бұрын
yusuf merhaba videolarını uzun zamandır takip ediyorum kendine ait kulandığın web sitenin bir hazır teması var mıdır?
@zmen41
@zmen41 3 ай бұрын
hocam tarayıcıdaki vertical tab özelliği için hangi eklentiyi kullanıyorsunuz?
@TuncayKaptan
@TuncayKaptan 3 ай бұрын
Abi şu videoların sonunda "bu arada" diye başladığın diğer video önerilerin yüzünden kanaldan çıkamıyorum dur artık sdkfjspodfşsldfs
@fethediyorum6760
@fethediyorum6760 4 ай бұрын
Eski telefonlar için artık yayından kalkmış bir lineageos romunu tekrar oluşturmayı gösterir misin
@topraker8822
@topraker8822 4 ай бұрын
Mahremiyet açısından daha güvenli olsa da güvenlik açısından daha riskli değil mi? 10 farklı açık kaynak kodlu yazılım kurduk örneğin. Bunların her birinde ayrı ayrı güvenlik açıkları olabilir sunucumuz hacklenebilir. Gmail veya drive sisteminin hacklenmesindense bizim cloud yazılımımızın hacklenmesi daha olası değil mi? Veya kullandığımız hosting firması sunucularını iyi korumasa sunucularda açık olsa yine her şeyi vermiş oluyoruz karşı tarafa. Bu konuda nasıl önlemler alabiliriz?
@yusufipk
@yusufipk 4 ай бұрын
Güzel bir nokta. :) Olabildiğince admin panellerini dışarıya açmamakta fayda var. Uygulamalara kimlerin nasıl erişebileceğine dair belli başlı kısıtlamalar getirmelisiniz, bunu ev sunucusu kurma videosunda gösteriyorum. Ayrıca sistemi ve self-host uygulamalarınızı en azından ayda bir güncellemek elzem. Ancak başka bir bakış açısından baktığımızda da hackerların birkaç kişilik sunucuyu hacklemek gibi bir niyetleri de yok. Sadece güvenlik açıkları paylaşıldığında yamaları yapmanız bile birçok konuda sizi koruyacaktır.
@emiroz70
@emiroz70 Ай бұрын
abi farklı bölümlere ayıramıyozmu ben 3 tane kullanmak istediğim var illa başka sitemi açmam lazım?
@praguesb
@praguesb 4 ай бұрын
ios & android app i da olan ekiple kullanilabilecek open source bir to-do uygulamasi tavsiye edebilirmisin?
@VoltYazilim
@VoltYazilim 3 ай бұрын
evet.... yunohost kurduk belki 5,6 defa falan ard arda sorun şu ki abi ben bunu kurduktan sonra neden sftp ye erişemiyorum baştaki ssh configration sorasuna evette desem aynı sonuc hayır desemde aynı sonuc ben sftp ye bağlanıyorum ama neredeyse hiç bir yere erişemiyorum mybb kuruyorum ve tema bile atamıyorum içine düşün.. bana döner misin lütfen teşekkürler.
2 ай бұрын
aynı şekilde.
@AlpEren-pq2wg
@AlpEren-pq2wg 4 ай бұрын
Selam Yusuf, ev sunucum üzerine proxmox>debian>docker kurulu nextcloud vs bir çok şey var içinde ama bir şey eksik MDM. Ailem ve yakın çevrem için hem telefonlarını yönetebilmek hem de yedek almak için açık kaynak/ücretsiz neler yapabilirim? Kullandığın ücretsiz açık kaynak başka projeler varsa paylaşırsan sevinirim.
@egokhanturk
@egokhanturk 4 ай бұрын
Nextcloud ile yapılabilir diye düşünüyorum benim de evde mini lenovo pc var içinde proxmox ve truenas kurulu jellyfin pihole tirilium notes gibi bir çok uygulama kurulu nextcloud yükleyemememin tek nedeni diskimde alan kalmadı ama yeni bir ssd sipariş ettim geldiğinde ilk iş nextcloud ekleyeceğim sunucuma
@AlpEren-pq2wg
@AlpEren-pq2wg 4 ай бұрын
@@egokhanturk MDM (mobile device management) yani telefonları yönetmek için bir sistem LDAP olarak openldap kurmak istiyorum kendi domainim üzerinden domain controller kurup (windows bağımsız) kendim kontrol etmek istiyorum
@egokhanturk
@egokhanturk 4 ай бұрын
@@AlpEren-pq2wg evinde iyi bir internet varsa evindeki sunucuda yapman daha iyi bence.Bende mesela 35mbps upload var bana yetiyor. Dışardan evimdeki medya sunucusundan dizi film seyredebiliyorum. Proxmox üzerinde ister Windows server kur ister başka domain controller kur LDAP ı da yaparsın MDM'i de yaparsın istediğini yapabilirsin.
@aliyildiz42
@aliyildiz42 4 ай бұрын
Cloudflare ismin kendi domain mi yoksa forward mail servisi mi kullanıyorsun
@Gesterflike
@Gesterflike 3 ай бұрын
reis kolay gelisn bize kurduğun bu sunucu sisteminin aynısını kendi evimizde oluşturduğumuz sunucuda kurmayı en fiyat performans sunucu oluşturma fiyatını ürünlerini ve nasıl yapacağımızı anlatırsan çok sevinirim
@mygconsole
@mygconsole 4 ай бұрын
Çok güzel video kral eline ağzına sağlık. Listmonku nasıl mail sunucumuza bağlayacağız? Biraz açıklar mısın acaba?
@yusufipk
@yusufipk 4 ай бұрын
Listmonk'un SMTP kısmına mail adresini gireceksin: yunohost.org/en/email_configure_client
@mygconsole
@mygconsole 4 ай бұрын
@@yusufipk Teşekkür ederim hocam cevabın için. (smtp.domain) (587) (login) (username:pass) (starttls) şeklinde yaptım da mailler iletilmiyor hocam. Nextcloud mail uygulamasında sorunsuzca iletiliyor da listmonk ayarını yapamadım.
@rumphel
@rumphel 4 ай бұрын
Daha önce nextcloud'u kendi sunucumda denedim fakat web arayüzünden veya telefondan fotoğraflarımı görüntülemeye çalıştığımda fotoğraflar çok geç yükleniyor ve sunucudaki cpu ve rami şişiriyordu o yüzden gerisin geriye google'a dönmüştüm.
@imsirpak
@imsirpak 4 ай бұрын
Yıllık Domain yenileme ücreti 1099.99. Hosting Dünyam dalga geçiyor galiba.
@yusufipk
@yusufipk 4 ай бұрын
İlk satın alma ekranında aldığın yılı arttırırsan daha ucuza geliyor. Örneğin 5 yıllık bir domaini 500₺'ye alabilirsin. Kendilerini savunmak için söylemiyorum ama bu strateji bütün alan adı satıcılarının yaptığı bir şey. (Bir tek Google Domains yapmıyordu o da kapandı.) İlk aldığında ucuza verip sonraki yıllar yenileme için daha fazla fiyat kesiliyor. Belki Hosting Dünyam ekibi yorumunu görüp daha aşağıya çekebilir fiyatı kim bilir ama dediğim gibi bu sadece onların izlediği bir strateji değil.
@imsirpak
@imsirpak 4 ай бұрын
@@yusufipk Evet, dediğiniz gibi bu diğer firmaların da kullandığı bir strateji. Ama burada koyulan fark bana biraz fazla geldi açıkçası.
@ErdemKanıt
@ErdemKanıt 4 ай бұрын
Yukarıda yazını görmesem gitmişti para. 😅1 yıllık alacaktım. Neyse şimdilik farklı alan adı alıp para olduğunda gerçek alan adımızı 5 yıllık almak önemli.
@imsirpak
@imsirpak 4 ай бұрын
@@ErdemKanıt 10 yıllık satan firmalar da bulunuyor isterseniz onlara da bir bakabilirsiniz.
@hostingdunyam
@hostingdunyam 4 ай бұрын
Merhabalar, Hangi domain uzantısında bu fiyatlandırma mevcut bilgi iletirseniz ekip arkadaşlarımız gerekli kontrolleri sağlayıp tarafınıza dönüş yapacaktır. Saygılarımızla,
@gokhanalbayrak5389
@gokhanalbayrak5389 4 ай бұрын
yuno host ubuntu üzerine kurabiliyormuyuz? yoksa debian olması şart mı?
@MustafaCOLAK-kk4qn
@MustafaCOLAK-kk4qn 4 ай бұрын
abi cloudflare ile ilgili video çekecek misin ? evde bir sunucu kurdum debian casaos yükledim problem yaşamadım nextcloud ve wordpress yükledim bunlarda cok güzel oldu alan adı aldım ama cloudflare ayarları çok karışık debiandan cloudflare ile sunucumu nasıl dışarı açabilirim rehber videosu çekebilir misin?
@nuridincersaygili
@nuridincersaygili 4 ай бұрын
Gayet guzel, peki debian yerine kali kurmamiz mumkun mudur?
@yusufipk
@yusufipk 4 ай бұрын
YunoHost için hayır
@nuridincersaygili
@nuridincersaygili 4 ай бұрын
@@yusufipk VDS'e direk kali kurmak istiyorum. Onu eklemek mumkun mu peki?
@yusufipk
@yusufipk 4 ай бұрын
@@nuridincersaygili Bildiğim kadarıyla hayır ama Hosting Dünyam ile iletişime geçerseniz bir yöntem sunabilirler. Ya da Debian'ın üzerine Kali araçlarını kurabilirsiniz. Zaten Kali de Debian tabanlı.
@nuridincersaygili
@nuridincersaygili 4 ай бұрын
@@yusufipk desteginiz icin tesekkur ederim. az once satinalma ismini tamamladim ve debian kurdum. kali icin de servis saglayici ile iletisime gecegim. son olarak da ufak bir indirim kodu paylassaydiniz efsane olurdu :) saglik olsun artik bir sonrakine ;)
@barnardyt
@barnardyt 4 ай бұрын
Abi videoyla alakalı değil ama geçen gün ingilizce videolar yapma konusu dönmüştü. Bence kanalınla pek bir ilgisi olmasa da bunu yapman insanların ingilizcesine de katkı sağlar.
@egokhanturk
@egokhanturk 4 ай бұрын
Bu konularda sınırsız sayıda ingilizce kaynak var ve neredeyse her konuya özel detaylı ingilizce videolar var. Türkçe kaynak bulunmuyor. Bence Türkçe yapması daha faydalı.
@MustafaSoykamer
@MustafaSoykamer 4 ай бұрын
peki ben hosting dunyam'a nasıl güvenicem onlarda erişemezmi bizim fotoğraflarımıza vb
@yusufipk
@yusufipk 4 ай бұрын
O zaman ev sunucusu kuracaksınız, onun için de kanalda video var ama günün sonunda öyle düşünürsek hiçbir hosting firmasına güvenemeyiz. Verilerin belli yasalar altında korunuyor olması gerekli.
@hostingdunyam
@hostingdunyam 4 ай бұрын
Merhabalar, İlgili ürünleri yönettiğimiz ve aktifliğini sağladığımız koşullarda ulaşılabilir olma düşüncesi müşteride elbette oluşabilmektedir. Bu yönde içinizi rahatlatacak bir durum söyleyebilirim; Şirketimiz Resmi Gazete üzerinde bir Limited kuruluşudur. BTK Yer sağlayıcı ve ETBİS kayıtlarıda şirketimizin mevcuttur. Bunun haricinde şirketimiz işlediği ve kontrol ettiği verileri sitesinde açıkca KVKK Aydınlatma Metni üzerinden paylaşmaktadır. Müşteriye ait hizmetlerin kontrolü ve işlemi yalnızca sitemizde yer alan DESTEK KAYDI alanından yapılmakla beraber sizlerden sunucu bilgisi istenmektedir. Bunun nedeni teknik ekibimiz ve yönetim ekibimiz dahil bunu görememesidir. Yapılacak her işlemde ve düzenlemede hizmetiniz üzerinde tarafınızda onay alınmaktadır. Harici bir aksiyon sağlanmamaktadır. bknz:hostingdunyam.com.tr/kvkk-bilgilendirmesi.php Saygılarımızla,
@cayman_islands
@cayman_islands 4 ай бұрын
amazon,yandex,google gibi şirketlere ben güvenirim.koca şirketler.ama küçükler konusu bencede sıkıntı.ya ev sunucusu kuracan.ki boş ver bence.yada amazon aws,yandex clouddan yürü derim
@mrky54tr
@mrky54tr 4 ай бұрын
TR de sunucular da pahalı arkadaş... Almanya lokasyon EURO bazlı daha ucuza sunucu bulabiliyoruz.
@ufukkiraz
@ufukkiraz 3 ай бұрын
Merhabalar sources.list listesini nasıl kayıt altına alabilirim ve hepsni silme kısa yolu nedir ?
@onurnarin6994
@onurnarin6994 4 ай бұрын
Yapıyorsun bu işi yusuf. Eline sağlık.
@vexyronline
@vexyronline 4 ай бұрын
Merhaba hocam google cloud dan denemek için vps ayarladım ücretsiz fakat yunuhostu felan kuruyorum ama bana verdiği ip adresine bağlanıp kuruluma devam edemiyorum.
@FeainneweddC
@FeainneweddC 4 ай бұрын
abi nextcloudu telefonumda kullanmak istiyorum telefona da senin yaptığın bu işlemleri yapabilirmiyim
@okanakyuz
@okanakyuz 4 ай бұрын
NginX ile bosuna ugrasiyormusum. Isime yarayan video oldu
@onderxyilmaz
@onderxyilmaz 4 ай бұрын
Yusuf hocam selamlar, siz kendi sunucunuz olarak VDS mi yoksa VPS mi kullanıyorsunuz?
@yusufipk
@yusufipk 4 ай бұрын
VDS ama ihtiyacınıza göre VPS tercih edebilirsiniz.
@AkifKudretYasar
@AkifKudretYasar 28 күн бұрын
Ben sunucuyu sanal makineye yada en azından evime kurmak istyom! Mümkünmü?
@octominus_
@octominus_ 4 ай бұрын
Hosting servisi kullanmak yerine, yedekli şekilde çalışan bir sunucuyu evde kendimiz kurmak için ne önerirsin
@yusufipk
@yusufipk 4 ай бұрын
Ev sunucusu kurma videosu kanalda var.
@Samet-r1m
@Samet-r1m 2 ай бұрын
Yunhost chrome güvensiz işaretliyor. tehlikeli buluyor ne yapacğız. acill cevap verirsen sevirim sizin rehberiniz ile kurulum yaptım hocam.
@buralat
@buralat 2 ай бұрын
halledebildin mi?
@emregencer5803
@emregencer5803 4 ай бұрын
abi nextcloud da talk uygulamasında görüntülü konuşma yapamıyorum. aynı ağda çalışıyor ama farklı anda olmuyor turn yapılandırmasını defalarca kontrol ettim bir problem yok nasaıl yapabilirim
@erentekin5134
@erentekin5134 4 ай бұрын
Çok faydalı bir içerik
@yasarolgun5110
@yasarolgun5110 4 ай бұрын
Bu işlemi vds server yerine linux hosting üzerinde yapabilir miyiz. Artısı eksisi ne olur. Çünkü depolama yeterli değil. Daha yüksek depolamada fiyat daha da artıyor. Linux hosting sınırsız depolama veriyor
@canbozkurt5904
@canbozkurt5904 4 ай бұрын
Sınırsız ibaresinin altında altında yüksek kullanımlarda sınır olduğu yazar. Ayrıca linux hosting üzerinden dosya indirme / yükleme yaptığınız an hesabınız askıya alınır. Sözleşme ve metinleri dikkatli incelemenizi tavsiye ederim.
@saint752
@saint752 4 ай бұрын
Dünkü video yu izlediktwn sonra yazdigim yorumun aynisini yazacagim hic bisey anlamadım bir cok jargonu bildigimi sanirdim teknoloji konusunda ama su anda yusuf sanirim bilmedigim bir ulkenin dilini konuşuyor.
@thea2v
@thea2v 4 ай бұрын
Yunohostu kururken hata alıyorum. Son çıkan iki şeye de yes i seçtikten sonra kurulum error veriyor. Errordan sonra ise apt upgrade yapmama bile izin vermiyor. Postfix hatası verip duruyor. Sunucumu formatlamak zorunda kaldım. Hakkım kalmayacak.
@yusufipk
@yusufipk 4 ай бұрын
Hatayı forumda paylaşabilirsiniz: btt.community
@MXTVBOSS
@MXTVBOSS 4 ай бұрын
Evde wd cloudum vardı 4 TB güncellemeyi kestiler şimdi çalışmıyor ona Bi yazılım var mıdır acaba oda Linux Du sanırum
@Kayrayilmaz
@Kayrayilmaz 4 ай бұрын
bu işlemleri kendi bilgisayarımız ile yapabiliyor muyuz
ABD'nin Derin Sırlarını Sızdıran Adam - Edward Snowden
15:28
Yusuf İpek
Рет қаралды 110 М.
Apple Fanlarından Bıktım: Son Cevabım
19:32
Yusuf İpek
Рет қаралды 58 М.
Walking on LEGO Be Like... #shorts #mingweirocks
00:41
mingweirocks
Рет қаралды 7 МЛН
Family Love #funny #sigma
00:16
CRAZY GREAPA
Рет қаралды 52 МЛН
EN İYİ ARAMA MOTORUNU BULDUK
30:28
Yusuf İpek
Рет қаралды 48 М.
GARUDA Linux Kde Nasıl Kurulur Nasıl Oyun Oynanır Oyun Testleri
55:23
Türkiye'nin En Çok Kullandığı VPN'ler...
29:22
Yusuf İpek
Рет қаралды 294 М.
Hacker'a Sorulamayanları Sorduk: Telefon Kamerasından İzleniyoruz!
37:15
Eve Kendi Sunucularımızı Kurarak Google'ı Yenebilir miyiz?
15:12
Evrim Ağacı TeknoBilim
Рет қаралды 36 М.
Google'ı HAYATINDAN ÇIKAR
16:42
Yusuf İpek
Рет қаралды 117 М.
En TUHAF Linux Sorularınızı Yanıtlıyorum!
49:16
Yusuf İpek
Рет қаралды 46 М.
2025'te Olmazsa Olmaz Tarayıcı Eklentilerim
10:06
Yusuf İpek
Рет қаралды 21 М.