You should have this video with English subtitles.
@Historical-Sites-In-Israel2 ай бұрын
Hi, there is a channel in English with exactly the same videos www.youtube.com/@historicalsitesinisrael the link for this video - kzbin.info/www/bejne/lauzYaqEjrxlmJI
@miube55 Жыл бұрын
מעניין ומרתק.
@יעקובנוימן Жыл бұрын
יפה מאוד ומרשים
@angora34 Жыл бұрын
תודה רבה. מדוע היונים לא מקננות שם גם היום? האם חסמו עם רשתות את הכניסה למערות? ( הייתי שם לפני הרבה שנים, לא זוכר)
@Historical-Sites-In-Israel Жыл бұрын
מרבית הכניסות אכן נחסמו בעזרת רשתות ברזל. עדיין יש מעט יונים באיזור הקולמבריום
@angora34 Жыл бұрын
@@Historical-Sites-In-Israel תודה.
@elyacohen75485 ай бұрын
❤🔥👍
@zivanshavit81043 ай бұрын
הלניסטי.. קוראים לזה '''בית שני''
@חעעייי-ע5ל Жыл бұрын
איך הם הצליחו לחפור איזורים כל כך גדולים באיזו שיטה עבדו?
@Historical-Sites-In-Israel Жыл бұрын
באזור מרשה ובשפלת יהודה בכלל, סלע הקירטון מכוסה על ידי שכבת סלע נארי שהוא קרום לבן ונוקשה, שזה הסלע עליו יושבים בתי התושבים הקדומים ומתחתיו הוא מכסה את סלע הקירטון. הם יצרו פתח על ידי כך ששברו את סלע הנארי הקשה שעובי שכבתו בין 1.5-3 מטרים, והחלו לחצוב בקירטון הרך, כשאת החומר שנחפר הוציאו דרך הפתח שנוצר. דוגמא לפתחים כאלו ניתן לראות יפה בווידאו על מערת הפעמון - kzbin.info/www/bejne/r4nVZZmefLudbtU.
@ענתעזרא-ט5ר Жыл бұрын
איפה זה ?
@Esti88Kerti Жыл бұрын
האפ אפשר לבקר במקום?
@Historical-Sites-In-Israel Жыл бұрын
נכנסים בכניסה הראשית לגן לאומי בית גוברין - מרשה. נוסעים לכיוון מערת הקולמבריום והמערה הפולנית, אבל לא עוצרים בחניה הצמודה למערות אלו, ממשיכים לחניה הבאה. משם הולכים 100 מטרים על השביל במורד הגבעה לכיוון המערה הצידונית ופוגשים ירידה למערכת מערות תת קרקעית - זהו המקום
@SoleilPerry-ThePathToYourself Жыл бұрын
האם הם איי פעם יצאו החוצה או חיו שם את כל חייהם? איך גידלו צמחים בלי שמש?
@Historical-Sites-In-Israel Жыл бұрын
בתי המגורים נבנו מעל הקרקע, אך כריית האבנים והחומר ליצירת לבנים בוצעה מתחת לקרקע. גידולי השדה היו מעל הקרקע אך מרבית עבודת העיבוד ומקורות המים היו מתחת לקרקע.
@miube55 Жыл бұрын
איפה היו השרותים שלהם? לאן זרם הביוב??
@ענתעזרא-ט5ר Жыл бұрын
בית גוברין ?
@Historical-Sites-In-Israel Жыл бұрын
נכנסים בכניסה הראשית לגן לאומי בית גוברין - מרשה. נוסעים לכיוון מערת הקולמבריום והמערה הפולנית, אבל לא עוצרים בחניה הצמודה למערות אלו, ממשיכים לחניה הבאה. משם הולכים 100 מטרים על השביל במורד הגבעה לכיוון המערה הצידונית ופוגשים ירידה למערכת מערות תת קרקעית - זהו המקום, תהנו.
@אסתרפויכוטונגר Жыл бұрын
למה שימשו מערות הקולומבריום
@Historical-Sites-In-Israel Жыл бұрын
למידע מפורט ממליץ על הוידאו - kzbin.info/www/bejne/kJushYxvoLSmr68 לגבי תפקיד הקולומבריה בארץ ישראל ובאזור מרשה הועלו שתי השערות עיקריות: הראשונה, הקוֹלוּמְבַּרְיָה שימשו לשמירת אפר המתים לאחר שריפתם כמקובל בקרב אוכלוסיות שנהגו לשרוף את מתיהם. קולומבריה מסוג זה נתגלו באיטליה בעיקר ברומא. השערה שניה - הקולומבריה שימשו לגידול יונים, כשמטרת גידול היונים היא לצורכי פולחן, או למאכל ולהפקת זבל יונים. אני חייב להוסיף כאן הערה לגבי זבל יונים או לשלשת יונים, ולמעשה מושג נפוץ כולל ללשלשלת של עופות ימיים הוא גוּאָנוֹ - למה צריך זבל יונים או גוּאָנוֹ, אז חשוב לדעת שהגואנו הוא הדשן הטבעי היעיל ביותר. הוא מכיל חנקן, זרחן ואשלג,שלושת היסודות העיקריים שבלעדיהן התפתחות הצמח תהיה מוגבלת, ואת זאת הבינו כבר בעת העתיקה. ופיסת מידע אחרונה בנושא, יונה מפיקה כ-10 ק"ג זבל בשנה. מה שמעניין הוא, שבדיקת החומר בתחתית המערה לא העלתה דבר שיש בו כדי לאשר אף אחת מההשערות. למשל, לגבי ההשערה הראשונה, לא נמצאו שרידי שיניים או עצמות אדם, ומעבר לכך, במרשה בה נמצאו מתקני קולומבריום רבים, אמנם התקיימה כאן גם תרבות צידונית שבה התקיים מנהג שריפת הגופה, אך המערה הצידונית, היא מערת קבורה שנמצאה גם במרשה, ומעידה דווקא על קבורה במערות ולא על שריפת המת. באשר להשערה השנייה לא נמצאו שרידים של זבל יונים בדגמי הקרקע שנלקחו מן המערה. אם זאת ולמרות שלא נמצאו בבדיקות המינרולוגיות והכימיות בדגמי הקרקע שנלקחו מהמערה, שרידים של לשלשת יונים, יש לציין שהממצא במערה הוא משלבי השימוש האחרונים בה ולא מתקופת חציבת המערה והתקנת הכוכים לראשונה, ולכן אפשר להניח שאם אומנם הותקנו הכוכים הזעירים בקולומבריום לשימוש כשובך יונים, רווח שימוש זה בשלהי המאה הרביעית ובמאה השלישית לפני הספירה ואילו לאחר מכן, במשך המאות השנייה והראשונה לפני הספירה, היה במקום שימוש אחר שלא ברור בה היתה מטרתו.
@HODU-LAASHEM-KI-TOV5 ай бұрын
מובא במדרש איכה רבה שהיו בירושלים מאות ואפילו אלפים שווקים ורחובות בירושלים העתיקה קודם חורבן בית ראשון. חצרות בתוך חצרות....
@bmbyservice4214 Жыл бұрын
מרשים
@etiz289 Жыл бұрын
כן בית גוברין
@מלכהגרשנוביץ Жыл бұрын
למה כתבתם ישוב בן 2000 שנה אם ציינתם בעצמכם בכתבה שהעיר מרשה נבנתה בתקופה ההלניסטית 332 לפנה"ס.
@אורירינהשקד-ד1ג Жыл бұрын
מהספירה זה 2000 שנה.
@מלכהגרשנוביץ Жыл бұрын
@@אורירינהשקד-ד1ג חחחח זה ברור שהספירה זה 2000 שנה. ליתר דיוק, 2023 שנה. אך כולנו יודעים שמדובר על התקופה ההלניסטית, גם בכתבה צויין במאה ה- 3 לפני הספירה. כלומר 2300 שנה ולא 2000.
@chenkish5854 Жыл бұрын
מה עשו עם חמצן, עם אשפה, עם זבל הבהמות...... 😮
@alonabid3807 Жыл бұрын
למה. הוא. לא. ממצמץ. זה התעלומה האמיתית.
@angora34 Жыл бұрын
לא יפה..... מבקש ממך למחוק, האדון הנכבד קורא כאן והשקיע בסרטון.....
@Retep-m4s3 ай бұрын
Translation please 🙏
@johnargilagos42542 ай бұрын
Yes, they need to have this video with English subtitles.