Загадката за Създаването на Хората и Техните Учители - ПРОМЕТЕЙ и Огъня | Скритата История Е55

  Рет қаралды 39,347

Скритата История

Скритата История

4 ай бұрын

Как е създаден човекът?
Ровейки се в древните митове, легенди, разкази и текстове ние ще открием много отговори на този въпрос, отговори, които странят от така нареченият "Дарвинизъм" и принципите на еволюцията. На някои места четем, че велики богове от звездите ни създават от своята кръв, на други откриваме всевишен архитект създал човека по свой образ и подобие, а на трети божества, които вдъхват живот в глинени скулптури, които наричат "антропос" или хора.
От къде идваме и къде отиваме?
Уви на този въпрос не можем да дадем конкретен отговор, но можем да се разровим из древните предания, идващи от зората на човечеството.
𓂀 Подкрепи 'Скритата История'
Ако харесвате това пътуване в загадките на миналото и смятате епизодите от 'Скритата История' за полезни и интересни, можете да подкрепите канала със символичната сума от 2.99лв на месец.
Тази, макар малка на пръв поглед помощ, е безценна!
► / @skritata_ist
𓂀 Интерактивната Карта на 'Скритата История'
►www.google.com/maps/d/u/4/edi...
𓂀 Последвайте ни и в социалните мрежи за допълнителна информация и интересни публикации:
► Facebook: HiddenHistoryBG
► Instagram: skritata_ist

Пікірлер: 184
ИстинатаЕвНасСамите
ИстинатаЕвНасСамите 4 ай бұрын
Поздрави момчето за уникалните клипове отново . Искам само да добавя нещо що годе свързано по темата , и дано не ме разбере аудиторията погрешно. Преди всичко не сме сами в тоя ,,малък" Космос. Лично аз мисля че когато видя нещо с просто око то мога да го нарисувам или когато чуя нещо да го напиша или кажа , тоест всичко което виждаме по пещери , пирамиди и прочие е нещото което подсказва че не сме сами и че е имало нещо някой който е уникално развит и не позволява ние да стигнем от ряз на неговото ниво прост пример технологията на Атлантида . Но искам и да добавя простият човек (хомо сапиенс) преди да е измислил огъня ,,оръжието" не са се делили на черни бели сакати здрави християни и мюсюлмани и т.н. Защо това историята не го споменава , защо ватикана не изкара историята която човекът трябва да види няма и да стане скоро . Големите докато могат да ни използват за евтина работна ръка ще ни бутат капки масло в огъня къде само ще гадаем . Но както е тръгнало Илон Мъск направи прототип човек(робот) къде върши къде къде повече работа от обикновеният човек и не се измаря , скоро заплатаджийте ще ги заменят с такива роботи и те тогава истината ще излезе на бял ден. И последно което предполагам много от хората знаят Китай къде планира 23-та г пътуване до луната , не случайно е това пътуване говори се за строежи във сърцевината на нея понеже за доказана плътност не се говори въобще . И защо ли са им да строят там >? Сигурно заради нещата които се случват тука на Земята . Пренаселване , замърсяване , глобално затопляне , земетресения , наводнения , мда 23-та г януари месец вечерта в 22ч не съм виждал такава зима +12 градуса , помня като младини октомври започваше с преспи. Но да някой ще кажат на кви хапчета си други си ги пии 3-ти спри наркотиците , аз седите и гледайте и се наслаждавайте на всеки един изминал ден . Поздрави !
Скритата История
Скритата История 4 ай бұрын
Благодаря! Купища и купища въпроси, но без ясен отговор.. Мисълта за реакцията на човек, когато види нещо и начинът, по който той изобразява това "нещо" е интересна. Разбира се, не винаги можем да приемем даденото изображение буквално. Благодаря за коментара! Поздрави и до скоро! :)
Иван Башлийски
Иван Башлийски 4 ай бұрын
Нова година, нов страхотен клип! Благодарим за разпаления огън, тази вечер! Радвам се, че съм част от това наше мислещо историческо семейство! Дано се разрастваме все повече, учейки нови неща един от друг! Много здраве, успехи, приятелю през новата 2023! До другата сряда!
Скритата История
Скритата История 4 ай бұрын
Благодаря, приятелю! :) Дано, дано! До скоро и поздрави!
Димитър Стефанов
Димитър Стефанов 4 ай бұрын
Би било интересно да се направи отделен епизод за глинените хора и потопа, съпоставяйки Библията с митове, легенди и извори от света!
Svet Hris
Svet Hris 4 ай бұрын
И аз така мисля!
la besina
la besina 4 ай бұрын
Подкрепям 🙂
mitko asenov
mitko asenov 4 ай бұрын
И аз така мисля
ReDHOoLiGaN1948
ReDHOoLiGaN1948 4 ай бұрын
За потопа достатъчно е говорил по принцип :d иначе поредния интересен клип!
zmeil
zmeil 4 ай бұрын
Постепенно ще научим нещата, както трябва от тук, а това е най-хубавото, всички да имат еднакви познания, епизод за легенди за създаването на човека от пръст по света ще е страхотен.
Pepa Ivanova
Pepa Ivanova 4 ай бұрын
Наистина интересно начало на годината! Не знам къде отиваме, но поне да научим от къде идваме😊 Благодаря Ви!
Скритата История
Скритата История 4 ай бұрын
И аз Ви благодаря! :)
Iavor Aleksiev
Iavor Aleksiev 4 ай бұрын
Прекрасни видеа правиш само да са по дълги и по чести 😊
Скритата История
Скритата История 4 ай бұрын
Благодаря Ви!
Asya Milanova
Asya Milanova 4 ай бұрын
Благодаря Ви за "огъня", с който ни дарявате всяка седмица по толкова "божествен" начин! Трудът Ви е високо ценен!
Скритата История
Скритата История 4 ай бұрын
Аз Ви благодаря за подкрепата и милите думи! :)
Eleonora Vaseva
Eleonora Vaseva 4 ай бұрын
Прекрасно начало за новата година, чудесна тема. Определено ще е нужно продължение както за глинените хора, така и за Прометей! Поздрави на екипа! 😇👏
Скритата История
Скритата История 4 ай бұрын
Благодаря Ви! :) Поздрави!
Aleks Pavlova
Aleks Pavlova 4 ай бұрын
В момента в който говорихте за това, че Прометей е дал огънят на Хората - вътрешният ми глас ми напомня, че не физически огън са имали на предвид древните хора и в същият момент Вие го повторихте.😁😆 Прометей също много напомня на образа на Иисус, като учител. Също така подобни образи, могат да се асоцеират, не само с духовно израстване, но и със Слънцето. В подобни митове илегенди се наблюдават не едностранни тълкования и символлика. Много ми допада това, че в темите, които представяте, оставяте и избор на хората за това в какво да вярват и много финно се долавя Вашето мнение. Ако е възможно правете малко по-дълги разкази. ☺.
Скритата История
Скритата История 4 ай бұрын
Благодаря Ви за коментара! Да, Прометей е доста интересен образ, който откриваме на много други места (под други имена), но сякаш винаги присъства някой "учител".. Поздрави и до скоро! :)
Божидар Василев
Божидар Василев 4 ай бұрын
Отново интересно разказано, браво! Поздравления за труда! Като цяло канала е уникален!
Скритата История
Скритата История 4 ай бұрын
Благодаря, благодаря! :)
AiKi969
AiKi969 4 ай бұрын
Превъзходно поднасяне на всяка тема и нейните версии. 👍 Няма да се учудя, ако всички версии за създаването на човека се окажат верни. Но всяка версия да описва създаването на различен тип човеци, а сега сред нас да има представители на всички сътворения...🤔
Скритата История
Скритата История 4 ай бұрын
Благодаря Ви за коментара! :)
Krastyo Krastev
Krastyo Krastev 4 ай бұрын
Много добър епизод , благодаря и успешна нова година.
Скритата История
Скритата История 4 ай бұрын
Успешна нова година!
Ararat Panosyan
Ararat Panosyan 4 ай бұрын
Красива история ,приятно разказана!
Скритата История
Скритата История 4 ай бұрын
Благодаря!
Ninja World Kitchen
Ninja World Kitchen 4 ай бұрын
Добра история и обстоен анализ. Добър старт за годината. Само да беше около 20 минути за да научим повече. А относно отворените теми - искаме отделни епизоди за всяка една, иска ли питане. До нови срещи Arigato gozaimasu 🙇‍♂️
Скритата История
Скритата История 4 ай бұрын
Благодаря, благодаря! Другата седмица ще е по-дълго. :D
Ninja World Kitchen
Ninja World Kitchen 4 ай бұрын
@Скритата История Сега за наказание - другата седмица и в събота 😉
Скритата История
Скритата История 4 ай бұрын
@Ninja World Kitchen 'Айде поне да е в края на месеца.. :D
Ninja World Kitchen
Ninja World Kitchen 4 ай бұрын
@Скритата История Е то в края на месеца е по закон. Тука говорим за съвсем различно. За наказание 😉
Петaр Миленов
Петaр Миленов 4 ай бұрын
Интересни ще ми са епизоди за цивилизациите преди потопа. Какво изобщо знаем за тях. Гюбекли тепе ли е първата след потопа и тн.
Скритата История
Скритата История 4 ай бұрын
Лека-полека ще нагазим и в тези води. За 2022 г. имаше доста открития, главно от Турция, даващи ни още повече информация за тези народи. Поздрави и до скоро!
zmeil
zmeil 4 ай бұрын
За много години! Дано Прометей и делата му да дават светлина на човеците, да са винаги запомнени и уважавани. Цивилизованият свят цени не само древния мит, а и идеал! 🤍💖 В същото време аз оставам да си спомням една моя учителка по история, родом от Самоков, тя беше гъркиня по потекло, но се срамуваше от историята на етноса си, с което завинаги ни научи и доказа, че не е важно дали си комунист, дали имаш апартамент, дали си говорещ два-три езика, дали си облечен скъпо, а най-важното е да си честен със себе си, да си щастлив, да не криеш от себе си светлината, дадена от Прометей, или който и да е бил онзи негов протагонист, пожелал човеците да живеят добре. Днес имаме повече възможности и нека това също да бъде за много години!
Скритата История
Скритата История 4 ай бұрын
Благодаря за коментара и за много години! "Важното е да си честен със себе си."! :) Благодаря Ви отново и поздрави!
AlexBurdin
AlexBurdin 4 ай бұрын
Чудесен епизод успех с канала !
Скритата История
Скритата История 4 ай бұрын
Благодаря! :)
mitko asenov
mitko asenov 4 ай бұрын
Благодаря за това което правите за нас, Пете епохи ми напомнят за цар водонохосор и неговия сън в книгата на пророк Данаил ❤️
Скритата История
Скритата История 4 ай бұрын
И аз Ви благодаря за вниманието! Във видеото за Юга циклите говорихме за пророк Данаил. :) kzbin.info/www/bejne/pJ-rdqKVhsiZntk
daniel kurshumov
daniel kurshumov 4 ай бұрын
Най - интересният канал. Браво 👏👏🔝🔝🔝
Скритата История
Скритата История 4 ай бұрын
Благодаря! :)
Mariynna Petrova
Mariynna Petrova 4 ай бұрын
Дано има продължение !
Борислав Андонов
Борислав Андонов 4 ай бұрын
Страхотно видео, би било интересно и отделно видео за кутията на Пандора.
Скритата История
Скритата История 4 ай бұрын
Благодаря! Добавям го в списъка! :)
Красимира Котева
Красимира Котева 4 ай бұрын
Благодаря ви🙏Отново много интересно👍
Скритата История
Скритата История 4 ай бұрын
Аз благодаря за вниманието! :)
Даниел Чонов
Даниел Чонов 4 ай бұрын
И сега един въпрос с изключителна трудност: Как така след потопа двамата слезли до Делфи и се допитали до оракула? Как така са срещнали други хора, след унищижителния потоп, помел всичко живо? Моля за разяснение! 🙂
Скритата История
Скритата История 4 ай бұрын
Оракулът в Делфи по това време не е бил човешка "Пития", а най-вероятно някоя нимфа. Друг важен елемент е, че в по-късните периоди, светилището е на Аполон, а не на Темида. Потопът е бил създаден да унищожи хората, а не океанидите, нимфите и т.н. Поздрави!
Даниел Чонов
Даниел Чонов 4 ай бұрын
@Скритата История, благодаря. Много бих се радвал да направите един епизод за Учителя - Беинса Дуно или подобни нему светли личности като Рудолф Щайнер от Бялото братство.
Mariq Shopova
Mariq Shopova 3 ай бұрын
Зс мен вие сте новите будители.От погледа на моите години знам колко много труд трябва за всеки един епизод.Дано много млади хора да ви гледат.ПОКЛОН.Изпращам ви любов и светлина.
Скритата История
Скритата История 3 ай бұрын
Благодаря Ви за думите! :)
Пенчо Димитров
Пенчо Димитров 4 ай бұрын
Честита Нова година 🎄👋
Скритата История
Скритата История 4 ай бұрын
Честита Нова година!
Yuliqn Milqkov
Yuliqn Milqkov 4 ай бұрын
Клипа е страхотен както винаги, но отделно от темата чували ли сте за снимките в архивите на капитан Robert Scott от Антарктика
Скритата История
Скритата История 4 ай бұрын
Благодаря! Да, наскоро се появиха едни снимки, за които се твърди, че са от архива. Не са, дело са на АI.
Скритата История
Скритата История 4 ай бұрын
​@Yuliqn Milqkov "Аз знам, че нищо не знам." :D За снимките беше проверено и доказано,, че е използван АI за генерирането им. Поздрави! :)
Reina Spasova
Reina Spasova 4 ай бұрын
Благодаря за сайта и много интересните му теми. Предвиждате ли кратки (на живо) интервюта и с някои от нашите духовни лектори. Здраве и благоденствие!
Скритата История
Скритата История 4 ай бұрын
И аз благодаря за вниманието! Не съм мислил по този въпрос. :)
Borja Gordi
Borja Gordi 4 ай бұрын
Много интересно, благодаря!
Скритата История
Скритата История 4 ай бұрын
И аз благодаря! :)
Daniel Petrov
Daniel Petrov 4 ай бұрын
Искам предаване за цифрите , езикът на числата . Имам чуството че това е някакво табу в ютуб и гугал . Търсих доста ,но някак си търсачките не намират нищо . Единственото нещо което намерих е книгата на Петър Дънов, но е доста тежка за разбиране . Има и книга на арабажиева но е много противоречива сама по себе си . Иска ми се да чуя и твоята гледна точка . П.П. убеден съм че цифрите са езикът на отвъдното.
Скритата История
Скритата История 4 ай бұрын
Никола Тесла казваше, че цифрите са "Вселенският език", който всяко разумно създание във Вселената би разбрало. :)
Veselina Todorova
Veselina Todorova 4 ай бұрын
Благодаря!
Скритата История
Скритата История 4 ай бұрын
И аз благодаря!
Miroslav Kozarov
Miroslav Kozarov 4 ай бұрын
Интересно как подобни митове се повтарят в различни култури и периоди.
emo Jordanov
emo Jordanov 4 ай бұрын
По принцип най-достоверно звучи шумерската версия. Някак по-научно и разбираемо. Защото Енки намира ,,съществото", от което се нуждаел бизнесът със златото. Което трябвало да бъде подобрено, не сътворено. Дори закона на анунаките забранява създаването на нови видове. Под предлог, че само Бог Отец (Силата) има право да създава живот. Но ситуацията е била кризисна. И точно тук искам да добавя, че теорията на Дарвин се съгласува добре с сведенията на Ищар, че видовете възникват през еони годиини време. Нещо като естествена еволюция. Решението да се нарушат правилата е взето предвид извънредната ситуация. Обаче виж какво се получава. Избира се семенен материал от избрани анунаки, този материал е трябвало да зрее в апаратура сглобена от материли произведени на Нибиру. Това било обяснението, защо първите опити били неуспешни. Освен това тази манипулация се правила за първи път. Решили, че по някакъв начин съдовете за зреене на семето, трябвало да бъдат колкото се може по естествени. Тоест да се използват земни материали. Даже за да е още по-естествено, бебето в епруветка трябвало да бъде износено от жена от плът и кръв. Не от машина. Тогава за епруветка се избира глината. А за носачки Ищар и други богини на раждането. Обаче Зекария Сътчин пояснява защо точно глината. Защото глината по своята структура има много ,,ваканции"- празни места в минерала. Като по този начин помага на органичните макромолекули на семето да се подредят правилно. Ищар завидяла, че съществото е много по-духовно извисено от нея и го осакатила. Съществото много плакало за своята изгубена същност. Има древна българска песен с текст,, ...Слънце да не види и завиди." Под алегорията ,,Слънце" може би първоначално се е имало в предвид ,,боговете". Дори в една от версиите на книга на Енох стражите извършели своя грях от завист. Вероятно им трябвало прост работник ,,лулу", не човек с духовна възвишеност. Вероятно и това е причината толкова ревностно да не дават на човека да се развива. Обаче виж какво се получава Зевс това е Енлил. Защото Енлил предизвиква потопа. Прометей това е Енки - змията, защото той дава идеята да се подобри съществото. Той му дава да яде от дървото на познанието или - дава му огъня. Той бива наказан след потопа от Енлил, на вечно изгнание. Обаче виж какво се получава в апокрифното евангелие на Петър, Исус казва аз съм този който даде забранения плод на Адама. Дотогава Адам е бил безлична фигура с отнета същност, изцяло подчинена като робот. Тогава на Адам му се отворили очите и сърцето му заплакало, като видял окаяното си положение. Прочетете моля ,, Евангелие от Петър" Обаче вижте какво се получава. В канонично евангелие Исус казва: ,,бъдете ми приятели" Същото което е бил и Прометей. А за Енки също се казва, че бил приятел на хората. С това самоопределение е и бог Хор - ,,Хор-приятелят". Тогава защо змията Енки е заклеймяван като дявол. Въобще не става ясно кой кой е. Кой е експлоататорът и завистникът и кой приятелят. Дори шумерите определят Елил за добрия бог, а Енки - този който нарушава правилата.
Скритата История
Скритата История 4 ай бұрын
Благодаря Ви за интересните размишления! Искам да добавя само, че в повечето митове, към глината бива добавена "божествена слюнка", в случая Зевс навлажнява глината, преди Атина да вдъхне живот. Поздрави!
emo Jordanov
emo Jordanov 4 ай бұрын
@Скритата История Все едно слюнка или коса или нокти. Защото в митовете се добавят и тези части от тялото. Във всички случаи става дума за генетичен материал. Да не забравяме, че определенията са митични. Както летателните апарати биват определяни като орли. Понеже имам проблеми със зареждането на таблета от който пиша, ще продължа с адреса ejo547...
Скритата История
Скритата История 4 ай бұрын
*ТЕХНИЧЕСКА ГРЕШКА На 05:52 се споменава Сатя Юга от ИНДУИЗМА (не Юдаизма)! Благодаря за разбирането!
Даниел Чонов
Даниел Чонов 4 ай бұрын
От каквато и раса да сме създадени, има Един, който е Създател/Творец на цялата Вселена с целия живот в нея.
Скритата История
Скритата История 4 ай бұрын
Уви, не навсякъде всичко се свежда до един Архитект.
Ludmila Valeva
Ludmila Valeva 4 ай бұрын
@Скритата История А защо *уви*?
Скритата История
Скритата История 4 ай бұрын
@Ludmila Valeva Защото така и не получаваме ясен отговор.
Борислав Андонов
Борислав Андонов 4 ай бұрын
Защото, Стивън Хокинг казва: “Ако Вселената има начало, бихме могли да предположим, че има и създател. Но ако Вселената е напълно самостоятелна, ако няма граници и ръбове, то не би трябвало да има нито начало, нито край, а просто да съществува. Къде е мястото в този случай на създателя?”
Даниел Чонов
Даниел Чонов 3 ай бұрын
@Скритата История, отговорът е невидим за слепците. Който вярва, той вижда. В каквото вярваш, това ще дойде.
Vorefolak
Vorefolak 4 ай бұрын
I hope to see a video about Jesus Christ and most importantly his brother James the Just!
ivo nikolov
ivo nikolov 4 ай бұрын
Чакам си видеото за Кастанеда!
Скритата История
Скритата История 4 ай бұрын
:D
Mitya Atanasov
Mitya Atanasov 3 ай бұрын
✅ Много интересен 🍎 Благодаря
Скритата История
Скритата История 3 ай бұрын
И аз благодаря! :)
emil jordanov
emil jordanov 4 ай бұрын
Така. Продължавам. Книга на мъртвите, заклинание 78 в последните стихове четем: " Твоят син Хор, възсиял е на твоят престол и всичкият живот е при него." Христос казва за себе си: "Аз съм пътят и истината и живота. ( Правя сравнение между общите характеристики на Хор и Христос.) ... - Хор е командирът, който пропуска лицата. Събрани заедно от неговия баща. ( Христос казва: " Никой не отива при Отца освен чрез Мене." - така както Хор пропуска лицата.) ... Хор е спасителят, Хор е , който предизвиква спасението...( Христос също е определен като Спасител ) ... Хор е бащата, Хор е братът, Хор е приятелят... ( Христос казва: ,, Който изпълнява заповедите Ми е брат и майка, и сестра." и " бъдете Ми приятели"). Обаче не знам защо когато автори цитират книга на мъртвите не намирам там посочената информация, но само заклинания. Мислех, че там е събрано цялото египетско знание. Що се отнася за даването на огън. (не на огъня, защото огън е имало и преди, а на нещо като огън) Ще дам това сравнение: Трета книга на Ездра; глава 14: стих 39. Обаче, какъв е този кръг с диаметър 50м. с координати: N 31: 27: 829 E 35: 46: 962 и може ли да се уведомят йорданските власти да проверят този обект?
Скритата История
Скритата История 4 ай бұрын
Можете ли да споделите от кой превод на Книга на Мъртвите е цитата в заклинание 78?
Людмила b Вълева
Людмила b Вълева 4 ай бұрын
Господин Вълков, интересна и трудна тема сте започнали.Може би това е най-голямата тайна.Като говорим за хората, за кое по точно тяло на човека говорим? Защото човека има 7 тела.Знаете ги.Ако говорим за физическото му тяло то представлява сбор от атоми и елементи които се съдържат в Природата.Съдържат се във всяко живо същество- от минерали растения и животни до човека.Органите са образувани от клетки.Клетките от молекули, мулекулите от атоми и т.н.Какво са атомите-Айнщайн го е казал-Енергия.Материята е Енергия.Но какво би представлявал човека само от материя/тяло/.Нищо особено-труп.За да стане човек му трябва Душа и Дух/Съзнание/.А какво е Духа или Съзнанието-Божествена Енергия/Светлина, която постоянно вибрира.Във Вселената всичко вибрира.Нищо не е статично.Вибрират клетките и органите.Тъй наречените Богове които са ни посетили не са нищо друго освен високо вибриращи същества от различни системи, съзвездия и планети.Тези "богове" са с високоеволюирали съзнания и могат както да се материализират идвайки на Земята/спомнете си гръцката митология/ така да се преместват във времето и пространството които са понятия само 3D и 4D вибриращи планети каквато е Земята.С течение на хилядолетия пребивавайки на Земята те намаляват своите вибрации за да могат да живеят тук.Затова са им нужни тези съоръжения като пирамидите за да повдигат вибрациите си с оглед на свръхвъзможностите им които са притежавали.Но продължителното им стоене тук се отразява на първичното им високо Съзнание и те потъват в капаните на материалният ни свят.Стават алчни, войнственижелаят да контролират и държат хората в зависимост-все прояви на нисковибриращите планети.Спомнете си Златния век на Лемурия и по материалния свят на Атлантида.Много от тях си заминават затова-плеядианци, сирианци, арктурианци.Остават по материалните-орионци, влечугоподобни, драконианци които не казвам че са лоши, защото те също допринасят за развитието на цивилизациите на Земята, но не премахват контрола над хората.Затова и повечето артефакти са от тяхното време.Ако станат много земетресения може би ще се покажат и останките от по древни времена.Интересно е че Башар, който го следя редовно никога не разкрива как е създаден човека.В книгите на Сал Ракели, който също е контактьор има интересни неща.Ако не сте го чели обърнете му внимание.Но мисля, че още не ни е дошло времето да узнаем тази тайна за човека.Виждате какво става по света.Ние сме много по долу в еволюцията от Атлантите.Не се знае ако разберем тайната как ще реагираме.Поклон и благодаря за всичко което вършите.Това са древни знания, трудно е да се открият, систематизират и представят на читателя без да стряскат някого.Отдавна следя беседите, абонирана съм, чета древните загадки и цивилизации отдавна.Те са ми хоби и чакам с нетърпение всеки вторник и четвъртък какво ще ни поднесете!Честита нова година с нови епизоди и лично здраве и успех!!
Скритата История
Скритата История 4 ай бұрын
Здравейте, Всичко е добре, но не съм "господин Вълков", бъркате ме с някой друг. :)
Nikolay Angelov
Nikolay Angelov 4 ай бұрын
Супер !
Vladimir Zarenkov
Vladimir Zarenkov 2 ай бұрын
Много е тъжно, че не знаете, какво точно са религиите. Те просто не са това, което са. Ние сме мислещи същества и това споделяме всички, но само чувстваме, че мислим, без да знаем, какво е това, и как сме се сдобили с това качество. Много е интересно и особено прагматично да се знае, какво сме и как сме това, което сме. Само ще подскажа, защото местото и времето не са достатъчно . Има формална логика, но тя не е логиката на човешките същества, а тя е емулацията на причинно следствените зависимости, сравнително добре описвани чрез формалната логика., основно качесво на Действителността. При това всички смятаме представта си за Действителността за самата Действителност, а разликата е фундаментална. До тук са три теми повдигащи завесата на кои сме и как сме стигнали до тук. Логиката води до скандални изводи, но това е положението, въпреки, че бинарната ни логика е под въпрос в Действителността. Значи, първо какво точно представляват религиите и персонажите Богове в тях, второ, какво е логиката извън формалните и определения имисленето, трето каква е разликата между представите ни за Действителността и самата Действителност, както и как създаваме представите си. Това е в общи линии знание, даващо шанс на Човечеството да съществува без риск от самоунищожение. Тези три точки дават и отговор на въпросът, какво е общество, какви са необходимите и достатъчни условия за създаване, ерозия и виталността на обществото. Това от своя страна дава възможност да се отговори, човечеството само или е чужд проек. Бъдете здрави.
Jiv Rouss
Jiv Rouss 4 ай бұрын
Very interesting!❤
Радослав Петков
Радослав Петков 4 ай бұрын
много интересно
Христо Христов
Христо Христов 4 ай бұрын
Napred! Naukata e slunce, koeto vuv dushite grei! Izvinqvam se, che nqmam kirilivca. Dnes imame nujda ot poveche hora kato Herkules :)
Скритата История
Скритата История 4 ай бұрын
Благодаря Ви! :)
Stilyan Valentinov
Stilyan Valentinov 4 ай бұрын
Направи глинения епизод интересна теза е
Jiv Rouss
Jiv Rouss 4 ай бұрын
I just subscribed for your channel ❤ ❤❤
Скритата История
Скритата История 4 ай бұрын
Thank you! :)
Надежда Петрова
Надежда Петрова 4 ай бұрын
💙💙💙🔝
emil jordanov
emil jordanov 4 ай бұрын
Обаче в поредицата ,, Странное дело" има едно издание, в което се говори за египетски вариант на молитвата ,, Отче наш " той не се различава много като структура от евангелския вариант. Но е хронологически по-стар вариант. След като сте египтолог, можете ли да ми посочите източника на тази информация? А и всеки, който чете това, ако желае може да отговори. Не си спомням точно кой брой на поредицата беше. беше преди 7- 8 години. А това, че Христос е реинкарниран Бог узнаваме и от съобщението му в едно канонично евангелие ,,... преди Авраама Аз Съм." и в една старозаветна книга, в която се описва идването на Спасителя, говорещ в Свое име: ,, познавате Ме отпреди." Значи трябва да е някой Бог, който вече го знаем. Някой от Египет. Аз мисля, че е Хор. Дори и учението на Христос е гностическо.
Скритата История
Скритата История 4 ай бұрын
Не съм египтолог, просто съм учил археология и египтология. За по-долното, не мога да Ви дам конкретен отговор, но мога да Ви препратя към "Литанията на Ре". Може би там ще откриете това, което търсите. Поздрави! :)
emil jordanov
emil jordanov 4 ай бұрын
Говоря за ключ към познанието. Говоря за обясненията. Например има книга, обясненията към която са 4-5 пъти по-големи от самата книга. И това не са тълкувания на някакъв съвременен изследовател, но на самия съставител. Например Деникен тълкува облачните стълбове на Мойсей, като балони с нагорещен въздух. Но не. Гледах видео, което показва НЛО, което е вертикално, метално черно, като буреносен облак. Тънко като струика дим без разклониния до върха, което леко се огъваше S образно, като че ли полюшвано от вятъра. В момента, който авторът на клипа даде ZOOM, обектите ,три на брой, изчезнаха вертикално нагоре, като в момента на изтрелванета произведоха под себе си мощтна волтова дъга. Едно от племената които са живели на синайския полуостров, са имали за Бог ,,Господаря на облачните стълбове." По принцип Египтяните са наричали всяко НЛО-облаци. И от там: ,, Ще бъдем грабнати върху облаци, за да срещнем Бога във въздуха. ( второ пришествие) Самата дума Бог на египетски означава: ,,Реещият се из облаците". Други автори предлагат превода ,, Този, който дойде от небето." Трета книга Ездра казва именно това: глава 14 стих 48 ... Защото в тях е проводникът на разума, изворът на мъдростта и реката на знанието" ( за скритите книги) без тях другите книги са почти безполезни. Затова търсим обяснение на текстовете, чрез други текстове от други култури, които говорят пак за същото, но по-иначе. Това (по-иначе) ти дава обяснението.
Скритата История
Скритата История 4 ай бұрын
​@emil jordanov Бих искал да направя една малка вметка, ако позволите. Името за "бог" на древноегипетски е "netr" (netjer) и означава нещо като "Самосъздалият се", макар, че етимологията е доста по-сложна.
emil jordanov
emil jordanov 4 ай бұрын
@Скритата История Може разбира се. Винаги ще се радвам да науча нещо. Освен това Вие сте специалиста, не аз. Не съм от тези, които се обиждат, ако не знаят. Ето виждате ли три различни версии и само авторът на текста знае правилния отговор. За съжаление, той го няма и всеки тълкува. Ако човек не е запознат с някои пояснения, много ще се обърка. Например, когато говорят за подземното царство имат предвид небесното царство. Когато говорят за бялото на окото говорят за черното - зениците. Много неща там са наобратно. Да не говорим, че имената на боговете се припокриват и един и същи бог заема няколко персонажа. Не се нуждая от химни и заклинания. Те са съвсем неразбираеми, а и не дават информация. Дано книгата ,,Литанията на Ре" има нещо различно от химни и заклинания. Що се отнася за догоните, хопи и шумерите. Макар и образно знанието е по достъпно и подробно и разнообразно. Признавам, не съм чел много от Египет. Всичко което знам е преразказано от автори, които цитират текстове, но сам не съм чел нищо директно. С изключение на Ямблих , Книга на Тот. Но тази книга описва процеса на обучение. Не самото обучение. Когато ангелът хранител на ученика повежда духа му в космосал Не му съобщава нищо за другите планети. Дори, когато ученика иска да пита за тях той го блокира. Чак догоните ми казват какво става: ,,Спиралните галактики са населени звездни светове. Но кълбовидните - не. От астрономията знам, че спираловидните галактики имат стари и нови звезди. Кълбовидните предимно стари. Египтяните говорят за пътя на слънцето по небето. Че някаква змия го изяждала и така. В действителност нищо не го изяжда. Въпреки това текстът иска да ни каже нещо, но ние не го разбираме. Защото е алегория и ключът към нея е някъде. Ако успеете да се сдобиете с книгата на Марсел Гриол. Бихте си отговорили на някои въпроси по-подробно. Понеже това е интервю. Въпросите, които задава Гриол към Оготемелии получават отговори, ако Оготемели не отговори или не бъде разбран, Гриол пак пита до изясняване на въпроса. Оготемелии може да отговаря защото се е учил подробно. Подобни знания имат и племето Бамбара. Виж също Ерик Герие ,, Космопология на догоните. Египтяните и шумерите говорят за Сириус Но не говорят за Сириус В, С и D и въобще за устройството на тази звездна система. Дори фармата и траекторията на орбитите на телата в нея и коя звезда в системата е по-тежка. Другите митове няма да дадат толкова подробна и разбираема информация лишена от литературни каламбури, химни и заклинания. Чиста наука. Макар и с алегории.
emil jordanov
emil jordanov 4 ай бұрын
@Скритата История Искам да се поправя. Книга на Тот все пак дава информация това картите таро.
Ivan Petkov
Ivan Petkov 4 ай бұрын
Последна от кутията на Пандора е излязла НАДЕЖДАТА.
Toni
Toni 4 ай бұрын
👍👍👍
la besina
la besina 4 ай бұрын
👍🥇🙏😊
Sema Mustafa
Sema Mustafa 4 ай бұрын
Благодаря. Благодаря
Скритата История
Скритата История 4 ай бұрын
И аз благодаря!
Preso Preso
Preso Preso 4 ай бұрын
Случайно планираш ли да разгледаш Рудолф Щайнер?
Скритата История
Скритата История 4 ай бұрын
Определено! :)
Dimitar Sheremedov
Dimitar Sheremedov 4 ай бұрын
Това че различните древни цивилизации са описали едно и също за потопа това просто поразява ума
Скритата История
Скритата История 4 ай бұрын
Тепърва ще има епизоди за това. Цивилизации и култури, които са на хиляди километри едни от други, разказват една и съща история. Наистина е впечатляващо. Поздрави и до скоро! :)
Grigetto Migliore
Grigetto Migliore 3 ай бұрын
Не е ли Прометей преплетен с образа на Луцифер, пътят на лявата ръка и самоусъвършенстването или стремежа към познанието; змията от райската градина - не е ли ябълката именно огънят, Зевс - Енлил, а Прометей - Енки? Не носят ли неговото име хората наричащи се Лъчезар, може би и Игнат или Огнян?
Скритата История
Скритата История 3 ай бұрын
Да, образът на "приятелят на човечеството".
ko6uta133
ko6uta133 4 ай бұрын
А защо не споменахте кой освобождава Прометей 🤔😅 сега трябва да го търся другаде
Скритата История
Скритата История 4 ай бұрын
Херакъл. :D
Georgi Radoev
Georgi Radoev 3 ай бұрын
Стойност
XXX XXX
XXX XXX 4 ай бұрын
👍 147
Stoyan Dimov
Stoyan Dimov 4 ай бұрын
Имате техн. грешка на текста който се появява около 2:40. Прометей (Промтей)..
Скритата История
Скритата История 4 ай бұрын
Да, благодаря Ви. Има още една на 8:49. Преди празниците е така.. :D
Stoyan Dimov
Stoyan Dimov 4 ай бұрын
@Скритата История не бях стигнал до там :) Уникални неща пресъздавате! БРАВО!
Скритата История
Скритата История 4 ай бұрын
@Stoyan Dimov Благодаря Ви! :)
Nikolai Dimoff
Nikolai Dimoff 2 ай бұрын
Да не би да има лапсус около 6-та минута? Сатя юга от юдаизма. Югите не са ли в хиндуизма?
Скритата История
Скритата История 2 ай бұрын
Да, има грешка и е отбелязана, когато са включени субтитрите. :)
Nikolai Dimoff
Nikolai Dimoff 2 ай бұрын
@Скритата История Радвам се, че не съм в грешка. Благодаря за бързия отговор!
Petyo Peev
Petyo Peev 4 ай бұрын
🥃🤙
Скритата История
Скритата История 4 ай бұрын
🤙🤙
Kamen Radilov
Kamen Radilov 4 ай бұрын
5:53 Сатя Юга не би трябвало да е при Юдаизма
Скритата История
Скритата История 4 ай бұрын
Юга циклите в Индуизма: Сатя - продължителност от 1 728 000 г. Трета - 1 296 000 г. Двапара - 864 000 г. Кали - 432 000 г.
Kamen Radilov
Kamen Radilov 4 ай бұрын
@Скритата История не са ли при Индуизма? Не при Юдаизма
Скритата История
Скритата История 4 ай бұрын
@Kamen Radilov Абсолютна техническа грешка! Ще бъде поправено! Благодаря! :)
Blue Featherss
Blue Featherss 4 ай бұрын
Az sum prometei
КР. Мафия
КР. Мафия 4 ай бұрын
май май сме създадени от извънземни тогавашните ( богове ) странно къде са сега ....
Скритата История
Скритата История 4 ай бұрын
Това гласи хипотезата за 'палеоконтакт', но в бъдеще ще видим какво още ще можем да изкопчим от древните спомени и митове. :) Поздрави!
la besina
la besina 4 ай бұрын
... някъде наоколо 😊😊😊
Violeta Nikolova
Violeta Nikolova 4 ай бұрын
@Скритата История Или ,,скритото познание". ,,Глината" не е ли наборът от елементи в плътните ни тела + Водата, Матрицата БОЖИЯ? Ние сме 80 % Вода. Тя е Жива. Има емоция и памет. Според мен митовете, дори пророчествата са кодирани смислово. Външно и чрез езика на символите. Първото писмо е символно. Атлантите(децата на Титаните(?!) са телепати-дискът Фестос, прозорчета към подсъзнанието. ,,Смесването" с животните не е ли вид древно генно инженерство? Доказало себе си, като опасна ,,игра с Огъня"?! Тези същества са били дълбоко нещастни, особено Химерата. Тя е умъртвена и ,,забранена" да се преражда, но Астралът,,замърсен". Има много неща, които срещаме като подсказки-пъзели. На онзи етап, били ли са Древните ни земни богове с достатъчен опит при работа с БОЖЕСТВЕНИЯ ОГЪН, за да предвидят последствията или те са заложени, за да бъдат изживени и съпоставени, като опитност чрез кармата? ,,БОГ остави Адам да съгреши, за да не го лиши от дълбочина"(?!). Ние ,,узряваме" вследствие Катарзиса, нали? Самонаблюдавайки се...Благодаря за видеото.👀💙 Предполагам, че при всеки от нас, асоциациите са различни. Прометей е тита-ан. Тита-Земя. Ан-бог(от Анунаки)- земен бог. Колкото и да са различни словоформите(легенди и митове), намесата на Небесните хора(за тях се говори в регресиите на животи по време на есеите) е все по-осезаема, а циклите и процесите все по-определяеми за систематизиране. А вероятността за ,,скрити библиотеки" все по-възможна....Иначе защо биха харчили милиони за древни текстове?! 👀💙
zmeil
zmeil 4 ай бұрын
@Violeta Nikolova Добре разсъждавате, но спиритуализъм и генетика -не ги смесвайте.
Viktor Lorev
Viktor Lorev 4 ай бұрын
Много е интересно как хората са създавани от глини, кал и т.н. в толкова много религии. Даже тези народи и религии са нямали досег една с друга. Има теории, които твърдят, че първия живот на света е произлязъл от кал или глина и това с години изследвания. Тези народи не са( до колкото знаем ) не са имали такива технологии, като нас и все пак са имали такива вярвания и теории. Тук си струва да се запитаме " От къде тези народи са имали такива знания и теории ?". Това Само показва, че ние като раса не сме напреднали никак, просто сме се узлобили, развратили и сме станали по-горделиви. Страхотно видео според мен, браво продължавай в същия дух.
Скритата История
Скритата История 4 ай бұрын
Благодаря Ви! Всичко това, което описахте си остава "най-голямата загадка" в съвременната археология и древна история! Поздрави и до скоро! :)
Тихомир Цолов
Тихомир Цолов 4 ай бұрын
Това е от ученията на Залмоксис и Орфей ,а се разпространяват със походите на Дионис, Александър, Авитохол... Прочетете книгите на Г. С. Раковски
Dimitar Sheremedov
Dimitar Sheremedov 4 ай бұрын
Можетели да направите материал за умишлено забравената древна империя на българите които са владеели цяла Азия половин източна Европа а на юг са стигнали до днешна Сирия
Скритата История
Скритата История 4 ай бұрын
Доста обширна тема, изискваща много задълбочено проучване. Но не е невъзможно! :)
Ivan Petkov
Ivan Petkov 4 ай бұрын
Много хубаво преразказвате гръцката митология. Без уточните първо източника а именно Тракийската митология.
Скритата История
Скритата История 4 ай бұрын
За това я наричам "класическа митология", защото принадлежи на куп народи и култури.
Ivan Petkov
Ivan Petkov 4 ай бұрын
@Скритата История Сега разбирам. А нещо за Българска митология да знаете. !?. Някоя писана от Българи за Българи.!!!.
Скритата История
Скритата История 4 ай бұрын
@Ivan Petkov Да, разбира се. В бъдеще ще разгледаме много предания и митове от нашите земи, както и ще се фокусираме върху някои аспекти в тракийската митология (напр. мистерията около Кабирите и т.н.). Поздрави и до скоро!
Ivan Petkov
Ivan Petkov 4 ай бұрын
@Скритата История Благодаря. Проверете и Волжска България. ,,Чулман Тългау,, сказание за Чулман.
Скритата История
Скритата История 4 ай бұрын
@Ivan Petkov В списъка ми е! :)
dan kolov
dan kolov 4 ай бұрын
И защо толкова упорито се крие произхода на човека?От глина,кал,маймунки и какви ли още не теории.Е ми несериозно е.
K S
K S 4 ай бұрын
В библията е истината за създаването на човека
babiyar(nazarismaily)
babiyar(nazarismaily) 4 ай бұрын
Прометей не е полож фигура.в книгата на енох паднали ангели учат хората на споменатите знания,които Прометей е учил(той е паднал ангел))проблема е че когато хората имат повече знание имат и по голямо осъждение,както е казал Исус ако не им бях говорел грях не биха имали.това е и целта на демоните да вкарат хората в по голям грях и да ги погубят
Скритата История
Скритата История 4 ай бұрын
Това е сложен теоложки въпрос. Може би зависи от гледната точка на възприятието и разбиранията на "къде е мястото на човека?" в цялата Космология (без значение за коя култура говорим)? Хубава тема за разсъждение. Поздрави! :)
Илиян Илиев
Илиян Илиев 4 ай бұрын
Отписвам се защото прекалено много се задълбава към митовете .Варвам в Библията че Бог е създал човека .предполагам че има и други източници по темата за сътворението но тези митове са по скоро приказки с които древните хора са се развличали.
Скритата История
Скритата История 4 ай бұрын
*Приказки, които съвпадат точно с климатичните изменения и катастрофи от миналото. Когато земята ни дава доказателства и ни разказва за събития, от преди хилядолетия, съвпадащи с някои митове (било то за потопа или за Фаетон и слънчевата колесница), може би трябва да им обърнем малко повече внимание.
Илиян Илиев
Илиян Илиев 4 ай бұрын
@Скритата История кажете или направете видео къде точно в митовете са предсказани климатични промени.Не споря .Искам да повярвам.но в Библията те наистина са предсказани .вие между впрочем вярвате ли в Исус Христос?
Скритата История
Скритата История 4 ай бұрын
​@Илиян Илиев Тук не говорим за "предсказания", а за климатични събития от миналото. Например, всемирния потоп всъщност е явление при топенето на ледените шапки - Laurentide, Cordilleran и Scandinavian, когато нивото на световният океан се покачва с около 120 м. Всичко това са събития от преди 12 000 години (грубо). В древен Египет откриваме точни дати за тази катастрофа - 9600 г. пр. Хр. Друг пример е класическия мит за Фаетон и слънчевата колесница, която обгорила земята. Между културните пластове в земята се наблюдава черен слой, известен като 'black mat', след който отсъстват културни пластове в доста дълъг период от време, като се наблюдава и цялостно изчезване на мегафауната. Всичко това сочи към някакъв катаклизъм. Black mat накратко: cometresearchgroup.org/wp-content/uploads/2016/09/7-BLACK-MAT-1.pptx.pdf
zmeil
zmeil 4 ай бұрын
@Илиян Илиев Насила налагана религия е грях, другарю.
Lyudmila Todorova
Lyudmila Todorova 4 ай бұрын
Специално за създаването на хомосапианс, създаването на човека съм склонна да вярвам в казаното и написано от много учени на тази тема, но не на прочетеното в Библията. Християнка съм, чела съм библията вярвам в нея но за създаването на човека съм малко скептична. За много години, бъдете здрави и в същият дух ни радвайте през новата година. Благодаря ви!!!🍺
Скритата История
Скритата История 4 ай бұрын
Всички разкази от Битие могат да бъдат открити в по-древни източници, може би е правилно да се разглеждат като нещо отделно при всяка култура, а след това да се търси общото зрънце истина. :) Поздрави!
zmeil
zmeil 4 ай бұрын
В България не се познава пълният текст на Библията днес и много от нейните преводи са крити или цензурирани. КГБ и Държавна сигурност направиха пък ето този грях - да има днес хора на средна възраст в България, които искат сляпо да вярват в нещо, и да ходят по църкви, а това съвсем не означава грамотност. Създадени са хората, да, макар дори на дами все още да им е трудно да си представят - че човек може да живее и не като животно, да се размножава не като животните, дано в бъдеще всяка госпожа приеме своите затруднения, а ако иска да гледа деца, никой няма да я спира, защото науката е най-святото за мен, както и генетиката и раждането на деца от изкуствена матка, като мъж, технократ, ай ти специалист и невярващ в хетеро нормата, вярвам изцяло в науката.
KizmoBG
KizmoBG 4 ай бұрын
Благодаря!
Скритата История
Скритата История 4 ай бұрын
И аз благодаря!
Diana Stoyanova
Diana Stoyanova 4 ай бұрын
Би било интересно и познателно да се направи епизод за хората създадени от глина. Благодаря! 😊
Скритата История
Скритата История 4 ай бұрын
Ще го имам предвид! :)
Димитър Стефанов
Димитър Стефанов 4 ай бұрын
Благодаря!
Скритата История
Скритата История 4 ай бұрын
И аз благодаря!
Nurbullin - Жоқ бол маған (Mood Video)
03:32
Nurbullin
Рет қаралды 932 М.
ГЛЕНТ Стал ПРИЗРАКОМ !
33:09
A4
Рет қаралды 10 МЛН
😱Glock из CS:GO с счетчиком патронов #shorts
00:29
Nurbullin - Жоқ бол маған (Mood Video)
03:32
Nurbullin
Рет қаралды 932 М.