Каква е тайнствената „Чиния на Ной”?

  Рет қаралды 44,967

Bulgaria ON AIR

Bulgaria ON AIR

2 ай бұрын

Каква е тайнствената чиния на Ной? Защо не преобръща историята ни, а събира прах в сейф? Как древната цивилизация "Варна" е нашата памет и гордост, но дали и кога цял свят ще узнае за нея? Ще разберем от проф. Христо Смоленов

Пікірлер: 117
Monika Georg
Monika Georg 2 ай бұрын
Благодаря ти Росене, че правиш това предаване. Христо Смоленов е един от най-любимите ми гости. Браво.
Kalin Kroumov
Kalin Kroumov 2 ай бұрын
Всеки път когато отида в Археологическият музей във Варна разбирам, че никой не иска туристи и други всякакви досадни гости да ходят в този музей. Няма отработен адекватен процес, който дано служа някакъв туристически трафик, да не говорим за интензивен наплив на туристи. Паркинг за туристи няма. Няма едно кафене в двора което да те задържи наоколо. Не споменавам въобще липсата на гидове , които да разказват увлекателно. Ние сме с някакви фантазии за туризъм. Другото е наистина там и е така. Жалко!
Peter Korek
Peter Korek 2 ай бұрын
Археологическият музей е достъпен и пеша и с градски автобус а в града кафенета колкото искаш
Kalin Kroumov
Kalin Kroumov Ай бұрын
@Peter Korek потока от туристи затова не спира:) На входа едва смогват да обслужат пеша пристигналите от близко далеч. Да и кафенета има навсякъде някъде там. Ние да не сме Виена или Getty Museum , че и кафене да сложим в градината на музея. Два часа стоически ако не може да изкараш в непроветрените зали , въобще не ни трябваш като посетител. Преди това ако е си си издирил и прочел всичко за варненската цивилизация , точно пък сега ли ще седнем да ти разказваме. Айде няма нужда! Това е Спарта!
Ljudmil Petrov
Ljudmil Petrov Ай бұрын
Ванга казва, "земята ще се отвори и ще видят кои са българите"
Lili Dimitrova
Lili Dimitrova 2 ай бұрын
Браво за темата.Ванга казва, че България ще е изненадата на 21 век, а Севрюкова пък казва истината за българите ще излезе.Време е да знаем кои са предците ни и да се гордеем, че сме българи.Избран ни е народа,Дънов казва че името на българите е написано на ръката на Бог.
bari banderas
bari banderas 2 ай бұрын
👋
Elvi
Elvi 2 ай бұрын
🇧🇬
Bezumen Art
Bezumen Art 27 күн бұрын
Господ да пази всички Българи , които се борят и търсят истината за нас българите! Да живее България ! Господ е българин със сигурност !
Zlatina Karadzhova
Zlatina Karadzhova 2 ай бұрын
Браво! Един ден, Истината ще излезе на яве. Първите, които се борят за нея, винаги срещат съпротивата на войнствената посредственост.
galya stankova
galya stankova 20 күн бұрын
😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊
galya stankova
galya stankova 20 күн бұрын
😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊❤😊😊😊😊
Ивайло Чаушев
Ивайло Чаушев 2 ай бұрын
Поздравления за госта, водещия и екипа на предаването!
Ines Todorova
Ines Todorova 2 ай бұрын
Браво!! Страхотен епизод!
Dimitar Karageorgiev
Dimitar Karageorgiev 2 ай бұрын
Браво!
Daniela Ruseva
Daniela Ruseva 2 ай бұрын
Имам чувството че някой умишлено елиминира нашите български огромни находки!
Cweti Cwetewa
Cweti Cwetewa Ай бұрын
Да,съвсем Умишлено се пренебрегват факти за нашата история,не само минията,а и всичко останало.Някои /от вън/дирижират нещата,и продажниците у нас печелят финикийски знаци.
Georgi Jivkov
Georgi Jivkov Ай бұрын
@Cweti Cwetewa Може ли да попитам, каква е точно "вашата история" и кво точно се крие "отвън"?
Cweti Cwetewa
Cweti Cwetewa Ай бұрын
@Georgi Jivkov Вкичко се крие,първо се изопачава и пренаписва.Ако имате желание и сам може да намерите Истински неща.
Georgi Jivkov
Georgi Jivkov 29 күн бұрын
@Cweti Cwetewa Такава е човешката природа да лъже, да манипулира и изопачава, обикновенно в своя полза. Това правят чужденците, това го правят и българите, просто другите са по-умели в това. Но ми кажете, например, кое е това нещо, което е изопачено и скрито от някакви чужденци по този въпрос?
Aleksandar Ivanov
Aleksandar Ivanov 2 ай бұрын
Стига сме се плюли. Добре би било да станем единни,да вдигнем глава и да се чувстваме добре и удобно в "българската си кожа" Никой народ на запад не се плюе така както ние на балканите. Освен това ако се разгледат нещата внимателно на почти всеки 200 години историята се подменя за да е политически угодна на определени политически системи. Сега в момента върви поредната подмяна. Добре би било да има субтитри на английски, френски, немски, испански. И нека за някой хора това да са разкази "под шипковият храст"
Ivan Tomov
Ivan Tomov 2 ай бұрын
Темата е сериозна, изисква сериозен подход. Уважението ми към научната работа на госта, но в наши дни се случва в тези среди, въз основата на анализи от археология да се практикуват някой заключения с удължения базирани вече на съвсем други нагласи, фолклор, лични убеждения и т.н. Има много вярно в казаните в предаването неща, но има и някой залитания с които не мога да се съглася. Може разбира се и да бъркам, аз не съм експерт и не се занимавам с тези неща отблизо. Но някак си ми изглежда, че ако професор, научен сътрудник е убеден в дадена хипотеза, оттам нататък каквото и да бъде открито като факти се напасва към убежденията му или на дадената научна среда. Други пък ги е страх да кажат обективната истина за това което вече знаем, по кариерни съображения, понеже в наши дни всичко се политизира по концепция спусната ни "отгоре". Разбира се някой открития са неоспорими и не позволяват тълкование, но има и мащабни въпроси за които се знае твърде малко. Налице са неуточнени неща, които на този етап или без натъкване на мащабни разкрития няма как да знаем в детайли. А научените работници занимаващи се с тази дейност някак описват всичко в такива подробности и детайли, че просто изглежда фантастично.. оттук и критиките които получават за несериозност. Структурен анализ на даден предмет ни дава приблизителна възраст. И толкова. Нищо повече. Не можем да използваме тази цифра и да започнем да мечтаем или рисуваме красиви картини на историята допълвайки от себе си и познанията си всичко около даденият предмет вкл неговото използване и от кого. Все още сравнително малко знаем за тази древна цивилизация, както и за историята й. Да ясно е били са тук, имаме доказателствата но за тях малко се знае в детайли. И така, получават се версиите. Те са развивани в различни посоки от хора с различни предубедености и нагласи, като всеки е намерил (някой си съчиняват за да отхвърлят историята ни или да я изкривят) някакви минимални факти на които да се опрат, но пак с тълкования и напасвания. Едно става все по-сигурно, че има скрити неща за българската история, вкл и нейното съществуване хилядолетия назад. Надявам се в предаването обаче са наясно, трудно е да се вярва, че българите са в основата на велика могъща и т.н. цивилизация, след като в наши дни наследниците на тази цивилизация позволяват да бъдат тъпкани водени за носа, с извити ръце, да им се налага, да се подменя историята ни,.. велика цивилизация с подобни качества, каквито предполагаме - би си проличала най-малкото по начина по-който отстояваме позициите и интересите си. Не само в реалностите на днешният ден, а принципно и за миналото също се отнася. Почти всички разговори в тази и други насоки на тази тема изискват допълнителни проучвания за обективна истина, а такива няма как да бъдат направени по редица причини. И политически и финансови и чисто практически. Поне в момента. Разбира се може и да бъркам, но може и да съм прав..
Илия Бонев
Илия Бонев 2 ай бұрын
Отговор на съмненията ти в книгата на Харалд Харман "Кой цивилизова древните гърци".
Cweti Cwetewa
Cweti Cwetewa Ай бұрын
Българите имат велика и могъща история,това е Велика и могъща цивилизазия,но от вън не искат ние да сме основоположници,а и продажнизите/нашите/са много.
Georgi Jivkov
Georgi Jivkov 27 күн бұрын
@Илия Бонев И какъв е отговорът на Харман в тази книга? 😀
Georgi Jivkov
Georgi Jivkov 27 күн бұрын
Томов, задайте си елементарният въпрос, защо бравурните речи по медиите ги държат винаги хора, които не са професионални историци?😀
L P
L P 18 күн бұрын
​​@Georgi Jivkov?😅😅 прочетете си сам книгата, "Заяждачо", и се върнете в 3ти клас - Българска граматика - точки, тирета и запетайки, ако въобще сте Българин.
chev chelios
chev chelios Ай бұрын
👍💯👏👏👏🙏🙏🙏 ХРИСТО СМОЛЕНОВ N1 🇧🇬🇧🇬🇧🇬 Благодаря ти
Margarita Vasileva
Margarita Vasileva 2 ай бұрын
Благодаря!
Mitya Atanasov
Mitya Atanasov 2 ай бұрын
Изключително интересно ✅🇧🇬
Чейковски
Чейковски Ай бұрын
Като излезе истината на яве нали знаете кой ще бъде номер 1 отново ! 🦾🦿🇧🇬
Hristo Stoichkov
Hristo Stoichkov Ай бұрын
👍👏👏👏🇧🇬🇧🇬🇧🇬 Господ е Българин
Didi Didi
Didi Didi 22 күн бұрын
Темите са страхотни, гостите са много пдготвени, обаче микрофони те са ви много слаби или далече от говорящите. Благодаря.
Димитър Тодоров
Димитър Тодоров Ай бұрын
Овен, че почти нищо не знаем за цивилизацията на атлантите, още по-малко се оказва, че знаем или можем да предполагаме за други цивилизации преди тях, тъй като в Антарктика са намерени човешки скелети /с по-малки от нашите размери/ на около 600 милиона години - доста преди появата на динозаври, маймуни и т.н.
Bistra Dikova
Bistra Dikova Ай бұрын
Зашеметяващи ДАННИ !
Elena Yaneva
Elena Yaneva Ай бұрын
Варненската цивилизация е най-древната позната такава на Земята, от която има артефакти. Внимавайте да не и се случи същото като вандализма в Сирия, където ИМАШЕ свидетелства за тази древна цивилизация. Има сили, които искат да изчегъртат спомена за корените на цивилизацията на българите.
velin deva
velin deva Ай бұрын
Всичко това не казва ли : "Колко са многобройни делата Ти ,Господи,всичко Си направил премъдро..." Това не са ли дела на човек, който пък от своя страна е Божие творение ? Вярвам в Създателя и в създанията Му.Ние сме част от цялото .
Zlatin Lolev
Zlatin Lolev 2 ай бұрын
🤍🤍🤍💚💚💚❤️❤️❤️
Васил Василев
Васил Василев 29 күн бұрын
Тази цивилизация се казва Древни Българи.
Yana Bekyarova
Yana Bekyarova Ай бұрын
🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬☘️♥️
Ginka Hristova
Ginka Hristova 28 күн бұрын
Оправете си звукът, слаб е!
Petya Mladenova
Petya Mladenova 22 күн бұрын
Харесвам формата,но израза " ужасно много" пришит към откритието и работа на професора не го разбирам.
Petur Mihov
Petur Mihov 2 ай бұрын
Завистта ! ! На чужденци с български имена ! !
Ivalina Ninova
Ivalina Ninova 21 күн бұрын
Г-н водещт ако искате предаването ви да има отзвук и ефект от това което правите,сложете субтитри поне на английски.Иначе си говорите и запълвате телевизионното време без ефект.
Sidereus Nuncius
Sidereus Nuncius 2 ай бұрын
Нихилизмът в коментарите е потресаващ. "Истински учени" искат някои... тези които се интересуват само от някоя командировчица ли? Които за 500лв. ще напишат каквото им се каже, тези ли са истинските? Или онзи монгол от Соф. общински съвет, който продължава "истинската" теория, че сме тюрки? Ай сиктир.
Lili Dimitrova
Lili Dimitrova 2 ай бұрын
Всеки иска това, което му позволява нивото.Важното е, че има и българи мислещи по друг начин
Elvi
Elvi 2 ай бұрын
😢...😂
Georgi Jivkov
Georgi Jivkov 2 ай бұрын
У някои хора все още продължава да има зловредно предпочитание към науката, докато "историческия македонизъм" навлиза с бързи и широки крачки в умовете на българските патриоти!
Sidereus Nuncius
Sidereus Nuncius 2 ай бұрын
@Georgi Jivkov У някои хора, разбирането за наука се свежда до това което са учили. Всичко друго за тях е не-наука. Това води най-малко до догматизъм, който е меко казано несъвместим с научните методи. Типично налагана догма, само за илюстрация, е медицината. Тя не е наука, въпреки всички напъни. Да, ползват се научни методи, но това все още не я е направило наука. А първият белег на догматика е когато вместо доводи, слага етикети на различните становища.
Georgi Jivkov
Georgi Jivkov 2 ай бұрын
@Sidereus Nuncius Точно така е! Всеки разбира само от това което е научил! Догматизма също е естествен процес, характерен за хората, като цяло, включително и за хората, които вие ще сметнете за "широко" скроени. Вие просто искате от тях повече от колкото могат да дадът и да направят, а те са несъвършенни.
hasan daniels
hasan daniels 2 ай бұрын
Камък неможе да се датира🤔.Еми чи идете и питайте турчулятата ве,те как датираха мегалитите от гьобекли тепе и казаха,че са на над 12 000 години.Или викаш будалкат целия свят с това тепе😂
Georgi Jivkov
Georgi Jivkov 2 ай бұрын
Турците не казват нищо! Казват го чуждестранни учени, които са го копали и които са правили въглеродният анализ за датиране. А иначе наистина няма как камък да бъде датиран.
Павел Русков
Павел Русков 29 күн бұрын
Щом като е заинтригуван и Балард със сигурност ни предстои да извървим трънливия път на Ирак .Ц .Р .У ще създаде военен параван и ще отнесе всичко предипотопно исторически ценно .
L P
L P 18 күн бұрын
🇧🇬🇧🇬🇧🇬 И Бог да пази България!🇧🇬🇧🇬🇧🇬
Todor Dachev
Todor Dachev 2 ай бұрын
Най старото обработено злато на света не е ли намерено край област Пазарджик...
JR t
JR t Ай бұрын
Не,пак е във Варна
Georgi Jivkov
Georgi Jivkov 29 күн бұрын
@JR t Най-старото злато е един наниз от златни топчета от Хотница, а не от Варна.
Dimitar Mangurov
Dimitar Mangurov 2 ай бұрын
Атлантският потоп не е бил в Черно море, а в Атлантическия океан, а потопа в Черно море е много по-късно. Първият е 9000 год. пр. Хр., а вторият вероятно след избухването на вулкана в о. Санторин. Датирането с въглеродния метод колкото се отива назад във времето, показва огромни грешки. По-леко с датиранията!
Ivan Krumov
Ivan Krumov Ай бұрын
Атлантида изгубената
danae
danae 2 ай бұрын
С по-малко нарцисизъм и патос може да заслужи повече доверие.
Dessie Vaughan
Dessie Vaughan 2 ай бұрын
Напротив. Патосът си е съвсем на място. Не бъркайте родолюбието с нарцисизъм. Или предпочитате лицемерната скромност? Пред истината и боговете мълчат. Професор Смоленов има всички причини да бъде горд с предците си и със своите собствени постижения.
Elvi
Elvi 2 ай бұрын
Все нещо българите си намираме да критикуваме 😢
bayasen
bayasen 2 ай бұрын
Росен надмина Вучков и Б. Димитров. Евалла, машалла ефендим.
pautalia
pautalia 27 күн бұрын
Ми много е тайствена. Както и Нойчо. За 5 лева сте готови на всичко...
Minecraft Forever
Minecraft Forever Ай бұрын
Дали бавно му тече мисълта на госта или твърде много се вживява, но лично на мен ми е трудно да му следя мисълта.
Georgi J. Jordanow
Georgi J. Jordanow Ай бұрын
Много знае госта, но му е и много силно егото.
L P
L P 18 күн бұрын
Заслужава си!! А и трябва да се брани от завистници в гръб, нали скъпи 😂😂😂?
Elena Dimitrova
Elena Dimitrova 2 ай бұрын
Този човек, вече е банален !
Lili Dimitrova
Lili Dimitrova 2 ай бұрын
Леле каква истина, точно такива като разкриват истината. Четете акад Хр Маджаров като този Ви е банален, ама и той говори за същото
Georgi Jivkov
Georgi Jivkov 2 ай бұрын
@Lili Dimitrova Тоя дето лежа в затвора за злоупотреби с парите от фонд 1300 години България ли?
Athanas Kircher
Athanas Kircher 2 ай бұрын
Фантасмагории и небивалици..., аман от пишман професори.
Elvi
Elvi 2 ай бұрын
Кой ви кара да гледате?
Peter Korek
Peter Korek 2 ай бұрын
Моля, не канете този човек!
11thDimension
11thDimension 2 ай бұрын
О не, само не и Христо Смолянов просто поканете истински учени та да научим нещо. Аз се гордея с българска история но за това няма нужда от фолк-хистори.
Dimitar Mishov
Dimitar Mishov 2 ай бұрын
Хахаха, кажи един истински български учен, който не дрънка глупости. А от знанията на Христо Смоленов само можеш да се учиш, респект пред него.
Lili Dimitrova
Lili Dimitrova 2 ай бұрын
Фолк хистори за Вас, четете повече и ще знаете повече, а това че историята ни е крита е с една цел да ни мачкат и да не се знае, че ние сме в основата на цивилизацията има много материали.
Dessie Vaughan
Dessie Vaughan 2 ай бұрын
До 11thDimension , Дали наистина се гордеете с българската история или се опитвате да я омаловажите? Според мен вие не сте българин/българка и това си личи по вашия правопис. Грешката в членуването на думите много добре подсказва какъв е вашия етнос.
bari banderas
bari banderas 2 ай бұрын
​@Lili Dimitrova 👋
Cweti Cwetewa
Cweti Cwetewa Ай бұрын
​@Lili Dimitrova Допълнение:ние като народ сме били мнооого/втория народ по численост,след индусите.Виждате за какъв геноцид/над българите/става ,та сме останали около 4 милиона,земите ни са окрадени,продават ни отвътре.
Кольо Колев
Кольо Колев Ай бұрын
Какъв Ной го гони тоя ретро -тийнейджър
Румито Костова- БАБА ЯГА
Румито Костова- БАБА ЯГА 2 ай бұрын
„Лошото във вoйнaта е това, че някои искат да зaвлaдеят земята и хората. Земята никой не може да зaвлaдее. И хората никой не може да зaвлaдее, понеже тези души са излезли от Бога. И вследствие на това хората страдат. Също така и при Любовта, като се обикнат, хората искат да се завладеят. Отначало се обичат и после изменят на този закон и искат да се зaвлaдеят. Като зaвлaдеем един човек, Бог е вътре в него и Той расте в него. И като се разгори този огън в него, какво ще го правиш? Ще го пуснеш и ще бягаш... ...Да, стават и ще стават земетресения, ще се разтърсва земята, докато всички хора разберат, че не те, а други я управляват. Разтърси ли се земята веднъж само както трябва, моментално ще престанат вoйните, моментално ще спрат избиванията на хората. Земетресението не е само механичен процес. То е процес, от който се разтърсват умовете и сърцата на хората, за да се освободят от заблужденията си и всеки да заеме своето място. Докато трае земетресението, човек е готов да дели богатството си с брата си, готов е на всякакви жeртви. Щом земетресението спре, той започва да говори пак за частна собственост. В света има само Един собственик, само една частна собственост. Умът, сърцето, волята, които са дадени на човека, не са негови. Те му са дадени като пособия, временно да си служи с тях. Един ден ще му се отнемат. Бог само изпитва, да види какво ще прави човек с тях. Когато види, че той разумно ги управлява, разумно се справя с тях, Той ще му даде и други неща отвън като награда за неговия разумен живот. Който не разбира това, той се стреми към охолен живот, иска да придобие много земя, да я завладее. Той не мисли, че утре може да умре." УЧИТЕЛЯ БЕИНСА ДУНО
У кого тоже заело?
00:33
Королева Кружек
Рет қаралды 11 МЛН
По следите на една легенда от Малта
27:12
Bulgaria ON AIR
Рет қаралды 26 М.
Тайните от сенките на миналото
27:52
Bulgaria ON AIR
Рет қаралды 9 М.